Мъж в гладна стачка, съдил 12 г. ”Топлофикация”, е в критично състояние

Чавдар Янев, който стана известен с протестите и дългогодишните си съдебни битки срещу "Топлофикация", е в критично състояние. Той е започнал безсрочна гладна стачка на 11 ноември и вече три пъти е колабирал.

Обратно в новината

Коментари - Мъж в гладна стачка, съдил 12 г. ”Топлофикация”, е в критично състояние | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"21:31 3 декември 2013 Източник: Република Топлофикация София ще завърши 2013 г. на загуба от 52 млн.лв. Това са прогнозите на самото дружество, които станаха ясни при представянето на бизнес плана му пред комисията по инженерна инфраструктура към градския парламент. Ако предвижданията се сбъднат, това ще е първата от три години насам, която столичната Топлофикация ще завърши на загуба. Компанията очаква 567 млн. лв. приходи и планира да направи разходи за 619 млн. лв. От дружеството посочват, че причина за този очакван негативен резултат са ниските цени на топло и електроенергията, определени от ДКЕВР при запазване на цената на природния газ. През септември към БЕХ са прехвърлени 129 млн. лв. задължения на общинската отоплителна компания. Това е поредният случай, при който държавният холдинг е призван да облекчава финансовите проблеми на закъсалите дружества в структурата си, превръщайки се в кредитор от последна инстанция. И през 2014 г. ще продължи бонусната програмата Лоялен клиент - битови абонати, съобщават от дружеството. Тя е насочена към близо 74% от клиентите на дружеството. Сега предстои да бъдат изтеглени имената на лоялните абонати. Дружеството планира да подмени 37 км тръби."

Айде сега смятайте - 52 млн + 129 млн прехвърлени към БЕХ = 179 млн. За една година. При това, в годината, където започнаха да получават финансиране по фонд Козлудуй, около 100 млн ГРАНТ (бадева) за 3-4 години. Да, най-печелившото дружество в България, дума да няма. Тези сметки плащаме всички ние.

Господа модератори скривайте призивите за противообществени прояви,да не би да се случи така,че българите да се обединят в защита на справедливостта.Тя такава си е държавата,винаги печели от незаконните си действия.Толкова са ни изяли тези незаконни монополи,че наистина заслужават диверсии-народа това може след като го тъпчат незаконно.

как ще се пребори сам срещу тези мафиоти, когато не е държавна политика изкореняване на такива и подобни дружества , а сега да си видим сметките за парно и топла вода, парното бе включено в края на м.октомври при температура окол20 градуса и до средата на ноември се потихме в собствен сос, при отворени прозорци всички виждахме как издухват и последните ни парички със "разход за сградна инсталация"- две тръбички минаващи през стаите ни според дружеството имат стойност на радиатор с около 10 ребра, егати експертите, според техния закон ние трябва да им плащаме: транспорт, загуби, храна и т.н., направо са в страната на чудесата......

"Топлофикация" е мафиотско, престъпно дружество, което паразитира върху българския народ. Такова нещо няма никъде по света. Задължително крепостничество за услуга, която не желаеш да ползваш. Те трябва да плащат наем за тръбите, защото минават през твоя том, а не ти на тях, ако си с откачени радиатори! В моя вход, хора, които са със спрени радиатори, плащат толкова, колкото такива, които ползват парно, в съседния вход, защото се краде повече във входа! Всички загуби са за сметка на клиента, а ''Топлофикация'' София е фалирало дружество, но въпреки това се дотира от държавата, само и само да може да продължи да ни съдира кожите. Преди питаха един от ''Топлофикация'' как е възможно хората да плащат за услуга, която не желаят да ползват, а той отговори: ''С член еди кой си от закона''. Надигнете са всички срещу крепостничеството, защото това е най-големия враг от всички дружества. ''Топлофикация'' трябва да бъдат съдени за геноцид срещу българския народ и престъпления срещу човечеството! Тези псевдочовеци са си заслужили мястото в ада, но трябва да има справедливост и на земята, преди да са унищожили напълно българския народ физически.

Имам една мечта, този народ да е единен с/у поробителите, като топлофикация и да не им робува, да им покаже ясно, кой на кого трябва да служи, но уви това си остава само мечта. Супер интересно ми е защо никога няма протести насочени с/у топлофикация, винаги минават м/у другите?!

Защото държавата ни е мафиотска, затова няма протести срещу тях. И защото много хора от различни политически партии са в кюпа, заедно с тази частно-държавна мафия. Никой не протестира срещу тях, защото кукловодите на протеста така пожелаха и нямаха за цел да се борят срещу енергодружествата, а да намерят повод да изкарат хората навън и после да обърнат протеста към политически цели и оставката на предишното правителство. Ако има правосъдие, шефовете на ''Топлофикация'' трябва да отговарят за геноцид срещу българския народ. Те са неприкосновени, защото са мафия, която е пуснала пипалата си навсякъде. Познавам хора, които изнемогват заради тях, понеже нямат големи доходи, а изобщо не им желаят услугите дори.

Мисля, че тази топлофикация е капиталистическо - демократична и е нормална да събира левчета само от капиталисти - демократи...

БХК защитниците на престъпленията на ромите и подобни тям, да са се изказали в защита на потребителите на "парното"?! Не сте , а и няма да чуете. Ако това не е достатъчно да ви светне лапмата за какво става дума, значи си заслужаваме рекета, наречен "парно"! ПП. Къде го онзи мастит адвокат-защитник на всички предстъпници - Марковски?! Защо не се реши да заведе дело в Страсбург от името на бълг. клиенти на Топлофикация ?! Ако го направи ще се покрие с вечна слава! Обаче, уви - не смее, защото сл,ужи на същите тези, които наложиха "рекета" Топлофикация!...

Защо от топлофикация не сложат уред, който да отчита тази топлинна енергия, която се връща обратно към централата, защото ние май и нея я плащаме!!!!!!

Ти НОРМАЛЕН ли си!??? За каква "мъничка змия" говориш!? Змията е ОГРОМЕН ЗМЕЙ, грижливо отглеждан вече поне 30 години!

Това правят в момента монополите в комбинация с българската правосъдна система - довеждат хората до летален изход след продължителна агония. Моля се на бога за това човека да се оправи.

Ще си умре човека....,ако чака справедливост!

Този човек ще умре, а Вальо Топлото и Р.Овч. си живеят живота. Също като Ц.Ц., Б.Б., и И.Ф.

Всички са недоволни от Топлофикацияч ни никой не е отишъл да го подкрепи. БГ действителност

*Всички са недоволни от Топлофикация, но никой не е отишъл да го подкрепи. БГ действителност

Братинко,не виждаш ли,че само мафиотите успяват в тази страна,Спри да гладуваш защото на тях им е през оная работа,дали ще ядеш,или ще умираш.Искам да попитам властта защо по малки държави като Белгия,Люксембург,Австрия и други където нямат никаква икономика живеят сто пъти по добре от България?Дали не е заложено нашата държава бъде на колене пред Европа,която гледа,но не вижда как народа в България страда за разлика от техния народ.Престъпността ли ни пречи да тръгнем напред или нещо друго,защото и при тях се краде,но явно по малко за да не бие на очи и хората да живеят нормално?

"...Белгия,Люксембург,Австрия и други където нямат никаква икономика..." Я,я пак повтори. Нямали никаква икономика. Невежеството на скотовете е колосално.

Невежеството е главна причина за мислене като на рогат добитък. Щом нещо, което се проверява за секунди, не ще да провери, няма защо да се чудим на коментари като горния и с 25+. Такъв народ, такава съдба.

браво ! един истински коментар !

На този господин не му е никак читава работата. Защо не е пускал толкова години проверката да установи, че няма радиатори? Вариантите: 1. Имал си е радиатори. 2. Имал е допълнително монтирани радиатори. 3. Извършвал е престъпление в апартамента (например отглеждал канабис) 4. Надявал се е, че ще му се размине. Доколкото разбирам той приема начислената сметка (според мен даже се радва), но оспорва времетраенето на съдебните процеси. Малко е лицемерно от негова страна да твърди: Видиш ли мен ме осъдиха само за един ден, при условие, че с години не ги допусках да проверя.

Като попаднеш в лапите на някой от монополите, тогава и за теб ще пишат същите работи.

Като плащаш няколко месеца сметките на крадливия съсед, тогава ще се сетиш за какво говоря.

топлофикационен гербоух клепур много си смешен!

Който се отоплява трябва да плаща! В противен случай НИЕ плащаме сметката! Колабирал бил......ами като си е греел гъзюнгата редно е да си плати!

Не само този човек се противопоставя на най-мрачната и гнусна практика на монополистите в България да те осъждат въз основа на представена от тях фактура,без даже да можеш да се защитиш. То звучи, като анекдот но българския съд ме осъди да платя вода за последните 2 години за 3 ма души въпреки, че роднините ми са починали преди 8 години и актовете за смърт се оказаха недостатъчно доказателство за "справедливия български съд"! Но всички партии се блажат от тези монополисти и съдиите също , така че правото е винаги тяхно. Гнусни са направо! Но трябва да се бориме за страната си,но не сме единни и ни свличат безумни цени, даже и за починалите трябва да плащаме!

Това е кауза пердута , никой не е успял да се пребори с Държавните монополи , а този човек се сражава , като Дон Кихот срещу вятърните мелници. Жал ми е , защото държавата ни трябва да се бори с тези монополисти а не обикновения изстрадал човек , какъвто е този човек , докаран до ръба на оцеляването си , защото Хрантутниците по високите етажи имат далавера с въпросните монополисти.

Винаги ни е жал. Във всяка една новина и във всеки един коментар все ни е жал. Ама нищо повече, докато не ни дойде на нашата глава. Тогава ние се превръщаме в атракцията.

cwetence

Не е вярно, че никой не е успял да се пребори с монополите. Не е кауза пердута. Ако не вярвате - в интернет има достатъчно информация. Стига с тази робска психика - ние ако не си знаем и не се борим за правата си, как ще се промени нещо, така че да го усетим всички, а не само единици смелчаци?

Ето, виждате ли как си личат платените соросчета, които протестират, ама не знаят защо и за какво? Е, защо никой не подкрепя този човек, нима никой друг не е в лапите на Топлофикация, нима всичко случващо се и описано в статията е мит? Хайде бе, нали искате да протестирате, протестирайте за истински проблеми и давайте решения! Бай Ганьовци, всички ни очаква съдбата на Чавдар Янев по един или друг начин, помнете. Веднъж завърти ли те българската месомелачка, жив не се излиза. Единствено избягалите в други държави имат шанс.

Дано най-сетне да вземе да пукне скота, че да освободи светът от присъствието си. Аз ли да отида да му платя сметката? Като толкова го съжалявате ходете му платете сметката за парно. Измет.

Измет си ти, недъг такъв. Не се прави на много остроумен и не пиши по адрес на хора, които не познаваш, и чиито истории не знаеш. Този най-добре го оставете да потъне в забвение и сам ще си умре в лайната, които е надробил. Никакво внимание не му обръщайте. Единствената му цел е да ви дразни.

Ето заради такива сме на това дередже!

Не си Ото Скорцени. Бай Ганьо си

Ама ти наистина ли? Ела да ти помогна да си направиш сепуко, та да не се самоизмъчваш, а и тези около теб!...

"Ранобудни студенти", къде сте бе, мами..та ви?!

...в Киев са с картонените танкове..

Топлофикация е най-големият легален грабител в София. Толкова много фирми се издържат от парите ни, а всички се правят на ударени! БОЙКОТ!

Ако всички Българи бяхме като него Швейцария щеше да ни завижда

То почти всички скотове сте като него и за това сте бедни, гладни и прости.

от топлофикция ще им тежи на съвестта... Този човек ако загине трябва да му издигнем паметник... Това е социалистическата демокрация - няма човек, няма проблем.

На тия от Топлофикация ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА!

Ами Топлофикацич Софич само има хроницни проблеми, къде ли е заровено кучето? Какво ви е виновно правителството? Защо СОС и Фандъкова са ангели небесни, това винаги е било общинско друвество?

вие сега идвате в София. Фандъкова откакто е кмет и топлофикация - общинско дружество, тя винаги е плащала на същите. Потърсете по-напред.

Къде са ранобудните ? На българите да не би да изчезнаха сметките за ток, парно, вода ? Не ги ли обезкостяват новогодишно БАНКИТЕ ? Гледам, че пак са изпраскали бензина - Ало протестиращите! Нямали да пратите една делегация в Чехия да търси справедливост от собствеността на Чехската държава ЧЕЗ ?

вижте при Златев.

Слепци отворете си широко очите и вижте как народът ни се мъчи и измира, а децата ни напускат родината си. СПРЕТЕ СЕ!!! ТОВА Е ВАШИЯТ НАРОД. Вашите майки и бащи, блзки. Това са тези, които отработват заплатите ви. Самозабравили се и овълчили се. Не всичко в този живот е пари. Парите не си носиш там където отиваш във вечността. СПРЕТЕ ТОВА БЕЗУМИЕ! СПРЕ ДА КРАДЕТЕ ОТ НАРОДА НИ!!!

Събуждането идва с проумяването на факта, че тези хора във властта - в най-широкия смисъл, са купени и продадени и не им пука за нас! Само му вжте муцунката на Станишевото, а и на Орешарския, и не е нужно да се коментира! За тази реалност трябва да се събудим. Ако станат някакви вътрешни размирици в нац. мащаб, тези хубави хора, които бяха начело на властта и икономиката през последните 25 год. , ще се изнесат от България, а нас ще ни оставят да се самоизяждаме и да оцеляваме кой както може.

Засегнат! Хаааааааааааа... Иистината, макар и от ж.род, не получава любезни покани за вечеря! Защо ли?

"НЯМА, да те разберат брато!" Докато не измре и последният дето си плаща данъците и сметките, нищо няма да се промени! Ако не сте разбрали все още, според Матрицата, Всички сме ИЗЛИШНИ! Такъв вариант на играта, дори оня брадатият евреин не го е предвидил!

те затова смениха името и байрака. За да папкат добре.

Нали не смяташ откровено, че някой ще се трогне от твоите послания? Излез от дълбоката заблуда и си купи еднопосочен билет за далечна дестинация. По възможност забрави са миналото си и започни нов живот.

Ало, господин президент на ГЕРБ, къде ви е демокрацията?! Защо позволявате монополисти да съсипват живота на хората? Вашите излияния и кухи призиви висят във въздуха и разделят нацията. Вие и онези мутромилиционери, дето ни натресоха такъв като вас, съсипват държавата ни , в която предимство имат частните интереси на подлеци и айдуци като вас и подобните ви изроди.

Обърнисе към СърГей и Олигарски, видни комунисти, социалисти и демагози, какво плачеш на чуждо рамо?!

Ало другарю,що не отидеш да положиш доброволен труд за възстановяването на Кремиковци!

Той не отговаря за монополите. Отговарят онези , дето почнаха да лъжат хората от февруари до сега.

Тук Топлофикация може да бъде отговорна само морално, ако с този човек се случи нещо! Защо? Ами защото топката и в двора на Българската икация по отношение Провосъдна Система, която допуска държавно-узаконения рекет, упражняван от Топлофикация, в резултат на който хората са превърнати в крепостни селяни. Ако отидеш да се жалваш в съда , нямаш никакъв шанс да се печелиш дело. Защото това е държавен рекет. Я някой мастит съдия от КС да се изкаже компетентно как е възможно това, защото КС съд като най-висша инстанция в държавата въобще не се интересува от това, че правата на гражданите са потъпквани, без те да имат възможност да търсят законова защита на накърнените си интереси?! Каяк е възможно да плащаш нещо, което не получаваш? По кое ткърговско и каквото се сетите там право е възможно това, като в същото време не можете да се откажете да получавате това, което не искате?! Другари и г-да, вие измислихте ново право и нови търговски принципи практики! По тези въпроси се изписа и изговори всичко. Но реакция от властите - никаква. Единствено Омбудсмана се опита да влее разум в главите на великите бълг. юристпруденти, но гласът му остана "глас в пустиня". Къде е човечето Калфин и разни БХК и пр. креатури, които ще си счупят краката да защитават обикновено не онези , които трябва?! Каква е тази сатанинска омерта , която тресе всички, та не смеят да вземат отношение по това раково заболяване Топлофикация? Накрая ще се намери почтен адвокат, който ще заведе дело в Страсбург от името на всички клиенти на Топлофикация и светът ще ни гледа сеира, докато Топлофикация ще се наложи да връща пари и да плаща за моралните загуби (психическия тормоз над хората).

По мое време отваряхте прозорците "СОФИЯНЦИ" - СЕЛЯНИ, а сега ревете, ха ха ха ха

Pisha ot Washington - kato se varna shte imam smetki v garsonierata bez da sam polzvala - za 40 kv.m. sam chovek plashtam kolkoto za 2 sliati apartamenta s 6 dushi i bebe ! Ogromni kragbi v bloka - Nadegda 6 ! ZA 400 kv.m. kashta dashteria mi s bebe plashta kolkoto men za 40 kv.m. Shto li ne useshtam toplinata ot 20000km , koiato triabva da platia ?

Пиша от София. Моите родители починаха преди десетина години. След това никой не живееше в апартамента, което беше лесно да се установи. Оказа се починалите ми родители дължат няколко хиляди за период, в който не са били живи. Скандалът беше неописуем. Заплаших Топлофикация, че ще ги съдя за поругаване на честта на моите родители, впрочем на всички известни като много почтени хора. Изглежда, че са направили справка не само в своите документи. След няколко месеца ме поканиха да ги посетя за да получа неправилно събрани суми от моите родители (което не е трудно, те плащаха всичко, което им поискаха). Около хиляда лева. Хора, борете се! Нека г-н Янев е пример. Но не трябва да жертва здравето си.

Истината за това, което описваш е, че в Б-я Топлофикация се използва за изпразване на джобовете на хората. цените, които плащат хората за парното нямат никаква икономическа обосновка, а са откровен умишлен рекет. И най-странното е, че всички тези , които са във властта, какот и онези, които се водят интелигенция и пр. си дават с/ка, че вършат престъпление, за което рано или късно ще отговарят и плащат. Защото е погазено по най-арогантен начин правото и правните традиции, на които се крепят нормалните общества от края време.

Трябва да взри.вят Топлофикация и да я закрият , за да се оправят проблемите.

В грешка си , друже! Защо да я закриват Т. Та тя произвежда ток и с отпаднат вода те топли, а ти я фактурира все едно я вози от Марс. Просто Т. се използва като златна кокошчица за пълнене дупките в бюджета. Представи си за момент, че всички клиенти на Т. подадат молби за отказване на "услугата" парно (ака рекета) и престанат солидарно да плащат. Е, те тогава ще лъсне цялата лъжа на Т. и на държават. И този момент идва, но онези не се сусещат, защото ги тресе странно чувство за безнаказаност. Тук няма място за емоции. Просто трябва да се спазват законите - но не тези, които са приети умишлено , за да се узакони един рекет и далавера. Измислиха сградната инсталация в сегашния й вид (законът бе приет от правителството на Станишевия през 2006), за да откажат хората да спират радиаторите си, щото спира и далаверата на Т. и държавата. Защото в абонатната има топлромер, на радиаторите има топломери, и всичко е ясно. Но ако всеки плаща според показанията си ще лъсне рекета с цените, и за това хората на Р.Овч измислиха гениалната схема със сград. инсталация. Хем стоиш на студено , хем плащаш?! Сега разбирате ли защо българинът живее зле при всички дадености, които има отгоре?! Ами защото геният му е с отрицателен знак, за съжаление.

Останала съм с грешно впечатление, че след изборите потече мед и масло от реките. Няма самозапалени по площадите. Няма протестращи срещу ЕРП, срещу топлото. Май няма и доволен електорат.

Браво на човека, едуин слугарев и децата му да вземат пример от него как се гладува. Всъщност какво стана, той спря ли гладната стачка, децата му спряха ли също ??? Жалки образи!

Едуин Слугарев ли бе Тоя колко кюфтаци излапаааааа

ЩЕ СТАНЕ ЖЕРТВА НЕ НА топлото ,а на СЪДА.

Итози го използвахме за да принудим ББ да си даде оставката.Сега да се оправя сам.Ние си оплетохме кошницата.

Айде да излизат сега червените чикундури и да кажат че човека е платен от Сорос. !

Сорос не плаща на борците за правда. Той плаща на лумпените да подриват държавата. А тоя трябва да се запали под полата на гробарката.

Ето, едва си го написал и един червен чукундур, нарекъл се БКП, веднага се обади!

гагата дето трябва и дето не трябва.

По думите на неговия адвокат Данчо Стоянов, Чавдар Янев е събирателно име на българския дух, човек с вродено чувство за справедливост и непримирим в борбата За съжаление все по-малко българи притежават този дух,но за сметка на това ни управлява духът на бай Ганьо и Андрешко.

То ако не беше така нямаше 23 години да тъпчем на едно място.

Ей за такива като този човек трябва всеки ден да пишат скапаните журналисти - не за малоумните ранодубни продажници ! Защо не се обсъждат в медиите тези проблеми - кой има интерес да се прикриват такива важни теми, а да се пускат тъпи дискусии с неграмотни катили ?

Премахване на динозавърската институция парламент .Създаване на форумна република където всеки гражданин лично ще гласува всеки закон и договор на република България пряко в интернет. Братя Българи в България се извършва ГЕНОЦИД срещу нас с помоща на властоимащите.Не се палете не гладувайте изпълнете бойната си клетва за защита на отечеството си. Свобода на народа смърт за тирана (парламентарната система) Само вие с пряко гласуване може да решите честно и справедливо законодателство за България . Интернет вече позволява това. Банките могат да купят 240 предателя , могат да купят и 10000 но не и 3 000 000 Българи. Не се кланяйте на пари мислете за всеки от нас и помнете. СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

но комунизЪмът не ни донесе успехи. Напротив, властимащите комунисти разграбиха остатъците от държавата.

Но изродът,наричан Вальо Топлото е чист,нали?Огромни пари от "Толожъзация" ,чрез този"пословичен крадец",са отишли към свързани фирми и дружества.Злоупотребите са за 2 млрд.лева.И сега?Бедните,отрудените,пестящите за млякото и хляба плащат за луксовете и прищевките на банда непристойни гадове,лишени от всичко човешко,освен от неземна алчност и корупция."Толофикация",гнус ме е от вас!Българска съдебна система и власт,гнус ме е от вас!

Абре това 12 години да не можеш да решиш един проблем си е..ало маиката! Напрай сметка що съд що съдебна система имаме! Предполагам, че съдиите прокурорите и прочие ИЗМЕТ бая пари вземат за "ОГРОМНАТА" и "ДОБРЕ" свършена работа! Ама пък и тия от топлофикация не падат по-доло и те са една мафия! Ма те са и лесни де, ако си наследил апартамент с парно то вече си им КРЕПОСТЕН! Нема за къде да бързат, парите сами идват при тех, освен това при тех и математиката е друга там 0 * 13 = 13! Абе казано с прости думи винаги си им длъжник, ползваш не ползваш, имаш, немаш това тех не ги интересува ТИ СИ СЕ РОДИЛ В АПАРТАМЕНТ С ПАРНО следователно си им ДЛЪЖНИК! това най-общо казано е техното мото!