Дончев: Борим се загубата на евросредства да е по-малка

Има огромен риск от загуба на евросредства, каза Томислав Дончев. Той уточни, че борбата е загубата да е по-малка.

Обратно в новината

Коментари - Дончев: Борим се загубата на евросредства да е по-малка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

подред всички правителства ни съобщават как ще загубим от фондове. С други думи самите те не са си свършили работата.Аз питам какво е свършило т.н. временно правителство по този повод(,което се занимаваше с несвойствена дейност,шистов газ,заеми и др.) и какво свърши правителството на Орешарски ,на което ГЕРБ пречеше да работи с иди ми-дойди ми.Това как "ше загубим средства" не е нещо ново слушаме го от 7 г. Еее ,така си вършите работата.

Но, хора, временното правителство също не може да компенсира батак, който едно комунистически и турско (антибългарски и двете) правителство може да сътвори. Как, случайно ли смятате при всяко управление на БСП фондовете се спират и нови не се пускат? Ще обясня ясно, за да разберат и глупаците. БСП прави само онова, от което може да се открадне. От средата на мандата на Станишев преди доста години по европейските проекти правилата са такива, че не може да се краде наедро. Ето защо Станишев усвои под 2% европейски средства и тръгна да преасфалтира малките междуселски пътища. Защото това са вътрешни проекти и от тях може да се отклонява без граници. А на БСП й трябват мнго пари за издръжка на родовете на ЦК във Виена, за издръжка на лешпери и келши, които нямат и един ден трудов стаж, но са лидери на Партията и им трябва беден народ, който да подлъжат да гласува за тях и да го"защитават". Под "защита" разбирай защита да не стане капиталист, т.е. да си стои беден. И успяват с тази си мисия при всяко свое управлние. Луканов, Видено, Станишев - икономически спад след втората година. Няма друга партия, която да е докарала икономически спад в България. Орешарското правителство не успя да докара спад, защото интелигенцията и бизнесът го спряха навреме, знаем как. И слава Богу! Ккато патологичните лъжци Станишев и Манолова подкопаха България, и султан не го е правил преди столетия! Срам ме е да го кажа, но понеже е истина, ще го кажа: българинът е натакован отново от турците благодарение на БСП. Да, вече има утвърдени региони, в които не можеш да си купиш хляб, ако го посикаш на български. Благодарим ти, партийо любима и да е за последно! Сбогом, уроди!

Кой /кои/ са виновни и са спали цяла година ,за да загубим тези средства . Нали са получавали заплати през тази година ? Защо не им се търси съдебна одговорност за причинени щети на страната и то в големи размери !?

ЦЯЛА ГОДИНА ПРЕЧИХТЕ , ПО НАЙ БЕЗОБРАЗНИЯ НАЧИН ,НА КАБИНЕТА НА ОРЕШАРСКИ ДА НЕ МОЖЕ ДА РАБОТИ .....И УСПЯХТЕ....СЕГА НЕ ГОВОРЕТЕ ЗА ВАШЕ ОПРАВДАНИЕ, ТЪЙ КАТО ТОВА Е ПЕРИОДА НА ВАШЕТО УПРАВЛЕНИЕ, ВИЕ ПО-ДОБРЕ ПРИЗНАЙТЕ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ПАДЕНИЕТО СИ И ВИНАТА ЗА НЕУСВОЕНИТЕ СРЕДСТВА. СТИГА СТЕ ОБВИНЯВАЛИ ,ЧЕ,ДРУГ ВИ Е ВИНОВЕН ТОВА ВЕЧЕ НЕ МИНАВА...

НЕ само загубихме милиарди от безобразията на БСП, ДПС и Атака, но и губим дори одобрени пари, които взимаш само да не крадеш! Ама да не крадеш е невъзможна задача за тези мърши!

Великият неук и прост вожд и учител на българската рая пожарникарят див каратист Борисов ни учи че за 20 години ние в ГЕРБ трябва да откраднем толкова пари от Брюксел, колкото други народи в други условия са откраднали за 100 години! Велики думи! Пак си го изберете, тъпанари!

По-голяма глупост не бях чел.. Подобряваш собствените си рекорди, а ти празно нямаш.

Габровец, както разбираме, правиш така, че да ни загубиш милиони от комисионните от фондовете? Твоите авери не пускат и цент без да си приберат процента от нещастните ни фермери. Но понеже в Брюксел има здравомислещи хора, вашите пинизи вече не минават. На вас не само че не бива да се дават пари, но трябва да ви затворят в дранголника, да ви хвърлят един хубав пердах и да върнете всимчко откраднато до стотинка! Мръсници! Мръсно ГЕРБ!

Философе,докато лижеш з...а та прост бОКО , ще си смешен!

Борим се загубата на евросредства да е по-малка, викаш ... Борете се, борете ... Преди две години не знаехте с какво и как да се борите, та те пратиха в Перник да подпираш керемидите след земетресението - уж правиш нещо, божем. А сега се борете, "скъсявайте фронта", значи - после ясно ...

Борим се да откраднем повечеее....Кой ти вярва,бе, нещастник, вие задминахте по кражби и комунягите и бесепарите....

ми щом това са бг пари както твърдят някои тук, спрете да плащате а брюксел и си направете собстевени оперативни програми.

Ами нали точно такава е стратегията на мужишката пета колона: да се саботират и провалят европеиските програми, да се скъса с Европа и да станем отново по модела на 16та република..... :)

Как можа Бойко Борисов за втори път да сложи в Правителството този, абсолютен некадърник! Това, че е има трудов стаж в структурите на Сорос, само е достатъчно, да се усъмни човек в неговите симпатии към родината си и нейният просперитет! То, е все едно да се назначи соросоидката Антоанета Цонева за министър и да очаквате прогрес във ведомството и! Ха!Ха! Ха!

Прост ББ, прост министър.

Кажи кои са тези структури, за да ги знаем и ние. Очевидно си много информиран. Но давай конкретно! Не като в партийния клуб като за простаци :-) Нищо не можеш да кажеш. Насоки и партенки са ви пуснали отново. Не знам дали наследниците ви няма да се погнусят от пошлостта, която извършвате с тяхната държава. Ако се откъснат от гнойната комунистическа пъпна връв, ще се срамуват. Иначе гнойта в мозъка води до липса на срам, неудобство и подобни, които различават човека от комуниста.

Дончев, защо непрекъснато заблуждавате българите. Защо доблестно не си признаете че лично вие не сте си свършили работа, още по време на миналият мандат на ГЕРБ

Пита Марийка, в Градинка за 4 годишни ? - Запишете си, деца: Гадини, Еб(о)ливи Распоретини, И, Бездарници ! Иванчо: Пропуснахте Крадливи, госпожо! - Няма къде да го туря, на КГеБг ще мяза, а не бива, хората ще се осъмнят ?

На парите от еврофондовете се гледа като на чужди! Могат да се крадат или харчат за глупости- само да се "Усвоят". А това са нашите пари-Ние ги внасяме в ЕС.

Тази тъпа мутра филосовска да ми говори за еврофондове, ето ви какви експерти има ГЕРБ

Втори "Череп"!Вън!

При БСП-Орешарски ги Одобряват , при ГЕРБ-Борисов ги Спират ! Що е то ?

Милиардите от Еврофондовете .

Санкциите.

ЕК ви дава знак, че не ставате. Само вие не го разбирате. Всички вкупом излишни станахте. Не ви завиждам господа управляващи, тоя сценарий не го бяхте предвидили вие, които направихте и невъзможното да спрете пари по вече одобрени програми на Орешарски, ама то имало видов ден. Как само разчитахте да краднете от там, че в България нищо не остана за крадене. Май скоро няма да искате да топате топката - не че го можете, видяхме ви го "моженето".

И аз не мога да разбера защо извършиха този преврат. Само Орешарски беше способен да усвои толкова пари и нямаше начин да ги остави на други. Дори повече - попречиха му му да фалират и останалите капиталистически и експлоататорски банки.

За какво ви избраха, нали щяхте да отворите фондовете? Или и за това не ставате? Да плащаме вноски можем! Да се самозапалват хора от глад и мизерия може! А ЕС да си ни даде дължимото не може!

Защо се борите бе? Нали бяхте най-евро надупени, най-евро желани, що ви правят сечено? Или май проблема не е в това кой управлява България, а дъ бъде смазано българия от САЩ и ЕС на всяка цена?!

Ей, Дончев, явно не си се борил, иначе щеше да знаеш, че " - ранъта праи борбъта!"

Ората си получиа парите, само ние, едва една Ебола получихме, но с тия Тъпанари, И, нея испуснахме та стана и тя, на Малайзия?

От където И, дагое докарал ББ, не може да му се отрече че разбира и, ОТ, прасе

Ох, като гледам тъпата му физиономия, този се 'бори' като свиня с тиква :)))

Мегасралата "Борисов- втори", Уважаеми дрогарки И, дрогари, Са най-високите постижения, НА, Капиталистическа България, УРА ! Откъст от Поздравително слово на Старата новоизбрана парлименто- Шефка, дрогарката Цецка Цачева

бори се да не ти вземат членскя внос-швеицарците не са прости учете се от тях....

Ние в Пресцентъра на Партията се радваме да ви съобщим, че българското население най-сетне се събуди. Вече петнадесет дена в центъра на София се провеждат многомилионни мирни протести, за които властта остава сляпа и е изградила около парламента преграда висока 60 метра. Най-необходимото за държавата в момента е спешна оставка, която единствено ще гарантира благоденствие за Партията и за българия.

Тя борбата започва ТУК в кабинетите където проектите да се направят според евроизискванията, а не в Брюксел където мутрата ги изпрати да коленичат и да се молят по най-унизителния начин. Всички знаят, че тези пари са спрени заради калпавите проекти на ГЕРБ в периода 2010- 2012 г. и молбите да се пуснат парите без администрацията на СЛУЖЕБНОТО, т.е ГЕРБерското, т.е. Офшорковото правителство да си е мръднала пръста няма как да предизвикат просълзяване в еврочиновниците. Миналия мандат на мутрата имаше 8 млрд. резерв и си правеха каквото си искат, сега трябва да покажат могат ли да работят, както другите правителства работеха без пари или не. Глупавия ПР трябва да спре.

Парите от ЕС бяха спрени не заради Орешарски през 2013г, а заради нарушенията, направени по времето на Бойко 1 през 2010 и 2011години.

Напълно вярно. Ако пусканията на фондовете, които в политиката на Партията се считат за нарушения, не се бяха случили, то сега нямаше да има какво да се спира. Има фондове - има проблем, няма фондове - няма проблем. Нали така, другарю!

А защо бутнахте законното правителство на Орешарски, посредством герберо протестрески метеж, което беше стотици пъти по-компетентно от вас. Оставка!

Правителството на БСП и Орешарски беше едно от най добрите в новата ни история ! Заедно с тези на Царя,Станишев ,Костов ..Орешарски !! Всичко друго е пълен грабеж и мъка ! .... А за Боко просто немам думи ! Вцепенени сме от Срам и Ужас ...КОЙ и КАК го избира !

Няма нужда да се борят, достатъчно е да накажат подобаващо виновните чиновници, така че да не им хрумва да не си вършат работата.

Това е политика на Държавно Ниво . Така ,че чиновниците нямат общо . Те са изпълнявали заповеди на Политици..."политици" . В случая със Загубените 400 000 000 лева от Европрограмите за които Дончев не иска да каже ... ...това са ГЕРБ и Плевнелиев ! Те са ги згубили за Нас !

3евзек

Като е държавна политика, тогава защо спрат едни пари 3 месеца след идването на едно правителство на власт и защо ги пускат 3 месеца след като си е заминало?

Вместо да се бориш с вятъра,потърси отговорност от плевналиев и назначеното от него некадърно правителство на близашки,което натовари бюджета с нов един милиард и осра постигнатото от Орешарски по договорените пари с европейския съюз за следващия период.

"Дончев отказа да назове число, защото" ...бла,бла,бла !!! ... ГЕРБерастите тъпи+ предишното им прокси служебно правителство-Близашки + марионетката плевнелиев ... Загубиха 400 000 000-400 млн. лева за България !!!! Това са фактите според Брюксел !! Парите са ОДОБРЕНИ за Плащане при Орешарски , НО заради ГЕРБерсатките изчадия , парите са Загубени !! Това е !

Ние в Пресцентъра на БСП приветстваме вашата досетливост. Нашата майка българия е раждала, ражда и ще ражда хора като вас и това гарантира просперитет за Партията.