Коментари - И проектът ”Белене” виновен за скъпия ток | Днес.dir.bg

И проектът ”Белене” виновен за скъпия ток

Лошите управленски решения и сделките, сключени в нарушение на Закона за обществените поръчки по проекта “Белене“ допринасят за повишението на цената на тока, която сега плащаме всички ние.

Обратно в новината

Коментари - И проектът ”Белене” виновен за скъпия ток | Днес.dir.bg

Коментари

АЕЦ "Козлодуй" продава тока на НЕК по 4,5 ст/квтч, НЕК го продава на ЕРПтата по 7,2 ст/защо ли като няма никакви разходи по него/, а ЕРПтата го продават на нас по 20 ст. и нагоре! Е, други въпроси има ли?! По бай Тошово време тока от Козлодуй излизаше на 1,5 ст/квтч, а при крайния потребител идваше на 4 ст/квтч. И с тая разлика от 2,5 ст. строяхме централи и язовири като за световно! А сега с разлика от 15 ст. - не може, и сме на загуба! Повече няма място за обяснения - цялата енергетика - ДЪРЖАВНА, и затвор за злоупотребите!!!

Ееех, Теменужкеее, жалко за богатата Ви професионална подготовка, обучение и директорски постове , след КАТО ЧАК СЕГА ОТКРИВАТЕ "АМЕРИКААА"/нарушенията в сключваните сделки и неизгодни договори/ЗА ТИЯ ГОЛЕМИ ЩЕТИ ВИНАТА НА ПОЛОВИНАТА Е И НА ИНСПЕКТИРАЩИЯ ОРГАН-ВАШШАААА...!?ЗАЩО НЕ СТЕ ВЗЕЛИ СВООЕВРЕЕЕМЕННННИИ МЕРКИИИ!?И..ТУК МИРИШЕ...НА нещо ..лошооо..!!!

А добро утро... сега като свалим Боко ще скокнем на Станишевия... който с така наречения цар, са виновни за тези потрошени народни парички...

Като ценен опит определи работата си в надзорния съвет на ЧЕЗ Електро депутатът от КБ Антон Кутев. В предаването Под лупа на ТВ Европа той отбеляза, че изборът на работещите в дружеството се е основавал основно на тяхната лоялност.

Затова ли Бойко Борисов беше така категорично против АЕЦ Белене, като демонстративно повтаряше откъде ще вземем пари... Явно е знаел че парите са взети предварително и изхарчени за "други работи". По-добре ЧЕЗ да не им се отнема лиценза, защото така ще се измъкнат много лесно. Да им се наложат тежки глоби, които да бъдат задължени да използват за инвестиции и намаляване цената за "пренос".

Ако искаме да се оправим веднъж за винаги, ако имаме действаща Съдебна система, трябва да започне действия за привличане под съдебна отговорност . На всички виновни за това състояние на народа.Зашото иначе оше 100 години отделните правителства ще замазват, или прехвърлят вината едно на друго.Поемане на политическа отговорност означава не подава не на оставка,а съдебно преследване ако си виновен.

За съжаление , думите "поемане на политическа отговорност" нямат НИКАКВА наказателно правна стойност! САМО ПРОКУРАТУРАТА е онази, която може да предяви Обвинителен акт- всичко друго е ЛЪЖА на политиците, защото в бг. правна система НЕ СЪЩЕСТВУВА законов механизъм за реализиране на наказателна отговорност от думите" поемане на полтическа отговорност".

Хора не се заблуждавайте с това , което иска опозицията.Защото не само е виновен Борисов.Опозицията иска да се отвлече внимаването на народа.За да може ако дойдат пак на власт всичко да си тече по старому.Не не се хващайте на тези евтини трикове.Нека правителството си доизкара мандата.А прокуратурата да си започне следствените действия.Да Борисов има вина,че от толкова години не започна да се разплита този казус.Но воината за това състояние е натрупана от безотговорното управление на предните правителства.И всяко желание за нови избори е само една заблуда.Трябва да се вземе решение след 4 месеца, за свикване на на Велико Народно Събрани, смяна на конституцията, избори на народни представители да става директно от народа.И стига с това пропорционално представяне на партии в Парламента.Наваляне броя ба депутатите на поне половина.Подобни органи от рода на ДКЕВР, да се назнача от НС, под контрол на гражданските организации.Н трябва такива органи да се избират от Министър Председателя. И даден депутат да има право само на 2 мандата.За да не се корумпират.Защото тази схема на народни представители не е работеща и корупцияонна.

АБЕ КАКВА ОПОЗИЦИЯ ТЕ ГОНИ- Върховна административна прокуратура КАКВА ОПОЗИЦИЯ Е? ТОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ЛИ Е?!

БЪДЕТЕ ЧОВЕЦИ СТИГА С ПРЕДИШНИ ОПРАВДАНИЯ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ДА СЕ ЗАКРИЯТ ДИРЕКЦИИ КОМИТЕТИ АГЕНЦИИ И ОЩЕ НЕЗНАЙНИ ХРАНТУТЕНИЦИ ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА НАЛИ ИМА МИНИСТЕРСТВА- ДОСТАТЪЧНО А НЕ ДА ТЕ ДА НИ ПРОДАВАТ КАТО КРЕПОСТНИ

. . . и ще си докарваме тока с каруци, до жилищата

Енергодружествата вземат много пари за пренос на мрежа,която е изградена при бай Тошо!! По 30 лв средно на домакинство при 2 милиона домакинства =60 милиона на месец,за година над милиард!!

Още през 2010 г. ДКВЕР, според формулировката в закона за енергетиката е могъл да поиска изменение и допълнение на механизма за ценообразуване при дългосрочните договори, когато те противоречат на правото на Европейския съюз или не са в съответствие с неговите политики,тъй като пречат за либерализацията на пазара, кактое станало в Унгария по отношение на AES. Вместо това е одобрена надбавка 0т 2.95% за невъзстановяеми загуби,плащани от всички потребители. Каква е причината това да не се случи безхаберие, некомпетентност или корупционна схема чакаме отговор от Правителството и Прокуратурата.Същото се отнася за рязката промяната на мнението на Премиера - "апокалипсис, ако няма АЕЦ "Белене" - в "Панорама" 08.04.2011.

Хора, мислете! Спомнете си как (уж) тълпата изгори партийния дом, а се възползуваха ДС и комунистите! Не се поддавайте на провокации! Истинските виновници за сегашните цени на енергията са Овчаров, П.Димитров, Станишев, Гоце, Костов... Помните ли "Големия шлем"?... Вече ни е нахлупен на главите! Техните мафиотски фирми са се впили в енергетиката! Основният дял от цената на тока се формира от НЕК! Гореизброените докараха НЕК на ръба на фалита със заеми, заради кръга от приближени фирми и АЕЦ. Фирмите около Овчаров изнасят евтиния ток от АЕЦ, а ни продават скъпия, непродаваем в чужбина, на нас - от Марица, Бобов Дол, кафявата ко-генерация, ВЕИ...! Там са фирмите на ДС! Сега инспирират анархия заради спрените проекти в енергетиката - Бургас-Александруполис, АЕЦ... Русия си иска частта от бизнеса у нас! Единствения шанс е тези да бъдат държани далече от властта и зад решетки. МИСЛЕТЕ преди да протестирате! За всеки лозунг, всеки хвърлен камък, ... МИСЛЕТЕ КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА???

Сега- виновните длъжностни лица- на съд и с присъди, а ВСИЧКИ бг. граждани да подадем искове по чл. 59 или по чл.55 от ЗЗД! Тяхната м...., или ние - нормалните граждани- ще оцелеем в тази държава, или те- крадците- политици и национални предатели! СРЕДЕН ПЪТ НЯМА!

Некой май ни будалка! Цената на която купуват ЕРП-тата тока е под половината от жената на която ни го продават! По-точно около 40% от продажната цена. Толкова големи ли са разходите да се свали напрежението и да се достави до електромера? А АЕЦ "Белене" е в малката част.

Писна ми от говорене кога ще видим осъдени за далавери . Трябва да стане ясно на всички във властта че е дошло времето на края на кражбата .

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ ИМА АБСОЛЮТНА НЕЯСНОТА КАКВО СЕ ВКЛЮЧВА В ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ФАКТУРАТА ЗА ПОТРЕБЕН ТОК! По мое мнение, става въпрос и за перото невъзстановяеми разходи", което фигурира във фактурите на ЧЕЗ.

"...На въпрос, по какъв начин ще бъде санкционирана ДКЕВР, Найденов обясни: Ние нямаме правомощия по назначения и освобождаване на членове на ДКЕВР. Георги Камбуров, вторият прокурор участвал в проверката на дейността на ДКЕВР каза: Целта на проверката е да се установи законността на дейността на ДКЕВР и ЕРП-тата. При проверката са установени редица нередности, свързани с контрола по приемането на инвестиционните разходи, тези разходи пряко се отразяват на цената на електроенергиятаПо негови думи, качественото обслужване предполага осигуряване на 230 волта енергия, а обслужването на енергийните мрежи означава да бъде осигурено непрекъснато снабдяване с енергия до крайния потребителУстановена е една много тромава система при подаването на жалби от потребителите. Ако ЕРП-то не желае да извърши проверка по даден сигнал, жалбата остава някъде"

Тъпо елементарно внушение, целящо да отклони ударът на недоволството в грешна, но удобна на Тиквата посока. За кого не е ясно, че върху действително употребения ток от 40% от показаната пита, не са включени плащания по Белене. Поредната лъжа и грубо заблуждаване, трудно ще ни накара да забравим за некадърността, безхаберието и безотговорността на властта към наслението. Ще споделя мнението си и за едно друго многократно повтаряно заклинание на Тиквата и хора от неговите папагали. За лошата тройна коалиция - с внушението, че изобщо коалицията е нещо отвратително, порочно, дяволско творение. А истината е че при коалицията има вътрешен самоконтрол, съобразяване с повече мнения и съгласуване на позиции за най-добро решение. Имаше ли такава практика при еднопартийните правителства на Костов, Кобурга и Борисов? Категорично не. Даже при първия и последния бяхме свидетели на деспотична, безцеремонна диктатура на заслепени от властта си комплексари. Огромните непоправими грешки допуснати от тези три "султански" режима са воденичните камъни на врата на населението, каквито и оправдания и упреци към друг да хвърлят те в пространството.

Няма механизъм за контрол на инвестиционните процеси на всяко от ЕРП-тата, установи Прокуратурата 19 февруари 2013 11:53 Агенция "Фокус" УУУ- СЪД И ПРИСЪДИ ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, УЧАСТВАЛИ В РАГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! "...София. Няма механизъм за контрол на инвестиционните процеси на всяко от ЕРП-тата. Това е установила на този етап проверката на Върховната административна прокуратура на дейността на ДКЕВР, предаде репортер на Агенция Фокус. Проверката на Прокуратурата е показала, че приватизационните договори на електроразпределителните дружества са по пазарна цена, каза на пресконференция прокурор Веселин Найденов, участвал в групата работила по проверката на дейността на ДКЕВР. Проверява се и дали това, което реално е инвестирано от всяко дружество, съвпада с това, което е декларирано пред ДКЕВР, обясни Найденов. Ако контролният орган съблюдаваше закона, и го спазваше, българският гражданин нямаше да получи такава висока сметка - обясни той..."

Стига вече оправдания с Белене и НЕК. тока от нек се купува от въпросните ЕРП на 90лв./мегават. Как се форми двойна цена към днешна дата към крайния клиент. Излиза че загубите на тези дружества са 100% че и повече при преноса..... стига лъжи и оправдания. Няма компании в света които да работят на 15%-20% гаранбтирана печалба плюс 60% скрита такава под фомата на разни консултански и други неоправдани и изфабрикувани разходи. Не сме прости овце... можем да смятаме поне.. Хора спете да се подвеждате по медийната пропаганда, за това кой е виновен. Виновниците са ясни... излезте на протестите и помогнет да "изметем" мафиотските монополи от старата ни....

Трябва всички договори сключени от 15 години насам да се разсекретят и да станат видими за населението!!Да видим кой ,какво,кога и как са сключени!!!Да видим кой е ощетил държавата и виновните да се изправят на съд!!Стига са си прехвърляли топката..!!

Задължително трябва да се проверят ипочивните станций на НЕК, колко са, колко персонал работи в тях, какви заплати получават, как се снабдяват, колко "туристи" обсужват, какви са цените в тях, кой има право да ги посещава и най-вече - ЗА ЧИЯ СМЕТКА Е ВСИЧКО ТОВА?

А БЕ,ТЕЗИ НАПРАВО СЕ ПОБЪРКАХА Я ДА СИ ХОДЯТ ПО-БЪРЗО,ЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ХАЛЮЦИНИРАТ.ГОРКИТЕ - БУДА ГИ ПОБЪРКА

Прокуратурата ще предложи отнемане на лиценза на ЧЕЗ 19 февруари 2013 11:47 Агенция "Фокус" Прокуратурата ще предложи отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Това каза на пресконференция прокурор Георги Камбуров, който е участвал в проверката на дейността на ДКЕВР, предаде репортер на Агенция Фокус. По отношение на системните нарушения на отделните ЕРП-та, стигнахме до извода, че трябва да се направи предложение от прокуратурата да бъде открито производство за отнемане на лиценза на ЧЕЗ двете дружества, обясни Камбуров. Зорница ПОЛЕГАНОВА

Чакаме ОСТАВКА! Нищо по-малко от това няма да помогне. Дори и Цв. да уволни няма да мине. Можеш да излъжеш много хора за кратко или малко - за дълго, но не можеш да лъжеш цял народ три години и половина!

Сега ако подаде оставка, направо да ви е честит станишев, но такива клакьори като теб добре го знаят и затова само това си повтарят като папагали. Явно такава е инструкцията за говорене на другарите от БСП.

И ако е така - защо не?

4 години общи приказки от рода- ония са. И сега, коато им припари- ние открихме документи. Да знаят, колко му опротивя на народа тази песен.

До гражданин какви са тези глупости? Това въобще не е вярно, че 105 лв. тогава отговарят на 1000 лв. сега. Един транзистор /ВЕФ/ струваше 95 /деветдесет и пет?!/ лева. Просто сте с много къса памет и всичко сте забравили, или сте комунист и защитавате тази измет.

Ндааа, но пък едно билетче за автобус беше 3 стотинки :) За телефон се пускаха 2 стотинки и се говореше неограничено по време. Могат да се дават много примери, но истината е, че тогава парите стигаха и за сметките, и за храната, и ученик да стегнеш, и за лятна почивка да събереш. И най-важното - спокойният живот - зда знаеш, че ще изкараш месеца, че няма да те бият милиционерите на мач или да те утрепят за 5 лева в парка през нощта.

Брейй, новините валят една през друга;)Антикорупционната комисия реши да се публикуват приватизационните договори на ТЕЦ Марица изток 1 и ТЕЦ Марица изток 3 19 февруари 2013 11:43 Агенция "Фокус..Юридически експерт към комисията обясни, че няма пречка комисията да поиска разсекретяване на договорите, въпреки търговската тайна....

Данчо и всички които те подкрепят, наистина ли сте толкова тъпи или просто така сте се родили!За какъв евтин ток от Белене мечтаете?Кой е тоя дето ще тикне милиарди да построи АЕЦа и ще ти пусне тока без пари,нали трябва първо да си избие инвестициите и да има и печалба, за целта този ток трябва да се продава.Пазарите които имахме вече ги нямаме,Турция започва да строи паралелно 2 АЕЦ. Румъния построиха и дръпнаха някои от нашите пазари защото Иван Костов съсипа 2/3 блока под натиск на ЕС заради много високи интереси.И така , като дръпнем чертата какво остана? България и Македония, малко Сърбия , а най големият и платежоспособен пазар Турция излиза от списъка,Румъния излезе и излиза че произвеждаме много ток на малко потребители а когато са малко потребителите цената е висока . Не знам колко често сте ходили на училище и кои уроци сте изпуснали но като гледам имате доста вакум, или сте от онезо патоци които сляпо вярват в думите на СерГея.Разберете НРБ не съществува и никога няма да се върне, няма да има безплатни лекарства и здравеопазване и други облаги от времето на НРБ. БСП не е БКП тя е просто една партия като другите които се стремят за власта за лично облагодетелстване и изобщо не им пука за вас! Трябва да си много ТЪП за да не го разбереш !!!

Нищо лошо няма в дострояванто на АЕЦ Белене и то по-бързичко. Има си инвеститор с пари, узаконена площадка и квалифицирани кадри. Освен това милиардите както си мислиш не се плащат на куп, а според инвестиционна програма, като общата цена във времето бива намалявана чрез постъпленията от продажбата на евтин и качествен ток. Т.е. от бюджета на България няма да се теглят пари. Сто пъти ви се обясни и пак не разбрахте.

НА ТАЯ В УСТЕНЦАТА..........

Белене ти е виновно на фърчилката мурво будистка

Уважаема г-жо директор,защо "пропяхте"едва сега.Защото нещо започна да става напемено.Къде бяхте да информирате общество- то та нали се проведе референдум за АЕЦ"Белене"?.От вашата "фи- шек проверка",коя сте извършили едно е ясно - горещия картоф е хвърлен в градината на прокурату рата ,където се очаква да изстине и изхвърлен на бунището.Ето за това държавата е на този хал. Голяма работа сте извършили с вашите" констатации".Само,че вие сте създадени не да констатирате,а да УПРАЖНЯВАТЕ ПРИВАНТИВЕН КОНТРОЛ И ИЗИСКВАТЕ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКО- новите разпоредби.Не знам кое ви е направило "най-силно впечатление",но на мен ми напра- ви ВАШЕТО безхаберие да се харчат толкова много средства. Нашият народ има една притча "СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА".Та на ето това ми пилича "вашата дейност". Съставили били 13 акта и имуществена санкция за 15 хил.л в Спомнете си госпожо какви суми сте получили като ДМС.Това са народни пари върнете ги. е ва.Спомнете си какви са ви сумите които сте взели за ДМС

Поредната калинка се изказа в стил ТИКВАТА ,съгласно дадените указания.Кажи им КАЛИНКЕ да се махат докато е овреме на пийонките от правителството заедно с палячото .

Аз мисля, че хан Аспарух е виновен за високите сметки - как можа да ни засели на място където няма грам нефт?Ама че та ше!!!Ха, ха ха....

Долу всички калинки заедно с главния калинчо!

Проверката на ДКЕВР от Прокуратурата включва изясняване на причините за високите сметки на гражданите 19 февруари 2013 11:36 Агенция "Фокус"...Комисията не е осъществила достатъчно контрол върху изпълнението на това нейно решение. Едно от дружествата (Енерго Про) даже не е отразило в общите си условия това решение на комисията, посочи НайденовПри проверката е установено, че завишението на сметките (просрочването) е от 32 до 40 дни. Направено е и предложение до ДКЕВР за всеки констатиран единичен случай на нарушение, да се съставя акт за административно нарушение. Според разпоредбите, за всяко такова нарушение, санкцията е от 20 000 лева до 1 милион лева.За проверявания период не е отчетено да има санкции от ДКЕВР към което и да е електроразпределително предприятие.."

ДРУГАРИ,НА КОНГРЕСА НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ОБЕДИНЕНА-/АТАКА/ЕВРОРОМА/ДПС/БСП/ДСБ/ВМРО/МЕГЛЕНА КУНЕВА/ВЗЕХМЕ КУРС КЪМ ВЪОРЪЖЕНА БОРБА И В МОМЕНТА ТЕЧЕ ПЛАНА НИ ЗА ПЪЛЗЯЩ ПРЕВРАТ ЗА НАСИЛСТВЕНО СВАЛЯНЕ НА ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ И ПОДМЕНЯНЕТО МУ СЪС КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО,ГРАЖДАНИ СТАНЕТЕ КАТО ЕДИН,ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАШИТЕ ПАРТИЗАНСКИ ОТРЯДИ,КОИТО ДЕЙСТВАТ В ЦЯЛАТА СТРАНА,В АРМИЯТА,ПОЛИЦИЯТА И ПОДСТРЕКАТЕЛИ В МЕДИЙТЕ И НИ ПОДКРЕПЕТЕ,ТРОШЕТЕ,ПАЛЕТЕ И РАЗБИВАЙТЕ ВСИЧКО НА ПРОТЕСТИТЕ!

Единственият му правилен ход, на който цяла България ще ръкоплеска, е да подаде оставка , като същевременно се ангажира преходът към ново правителство да бъде мирен. Защото с организацията за "печелене" на избори, създадена от Цветанов и огромния ресурс на МВР това съвсем не е сигурно.

Сега ако подаде оставка, направо да ви е честит станишев, но такива клакьори като теб добре го знаят и затова само това си повтарят като папагали. Явно такава е инструкцията за говорене на другарите от БСП.

A КОЙ ДОГОВОРИ СКЪПИЯ ТОК ОТ МАРИЦА 1 И 3??? A КОЙ ДОГОВОРИ СКЪПИЯ ТОК ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ???A КОЙ ЗАТВОРИ БЛКОВЕТЕ НА КОЗЛОДУЙ В ИНТЕРЕС НА СКЪПИЯ ТОК. Дерат ни кожата наши и чужди изедници, под лозунга ДЕМОКРАЦИЯ.Тези които направиха преврата през 1989 г и пуснаха вълците в кошарата. 45 години тези вълци виеха наоколо и чакаха петата колона да им отвори вратата за да оглождят и последното кокълче на България.

Прав си човече .До болка си прав.

Буда: Е добре де и са кво да права с лентичките.....

Това като с вица за Наташа Ростова, която питала къде да си сложи последната свещичка на тортата. :)

България винаги е имала излишна ел. енергия, която се изнася. Въпросът тук е, защо цената на ток си остава висока?

Айде няма да изреждам за всичко прогнозата си за предстоящия брифинг на Тиквата в 12.30 часа. Ще бъда скромен и само по един пункт. Станишев /БСП/, ще бъде споменат 4-6 пъти. Дядо му - няма да бъде споменат. Магистрали и зали - може би само ако се изтърве /не се устиска/. Тройната - 3-5 пъти. Цанков камък - 2. Залагам за всяка грешка по една виртуална - тъмно пиво.

До Пенсионер Уважаеми, Не на мен, а на Вас Ви е къса паметта. Ккаво безплатно образование, какво безплатно здравеопазване. Знаете ли колко беше стартовата заплата на един инженер, който на всичкото отгоре трябваше да работи и по разпределение, т.е. там, където го пратят, без право на избор? Ако не знаете, аз ще Ви кажа - 105 лева. А пенсията на хора, които са работили в селското стопанство, беше 26 /двадесет и шест !?/ лева. А ограничения, колкото искаш. Много бързо забравихме и магазините с 2 вида стока, и това с откритите листове до границата, и входящи и изходящи визи, и забраните за много неща и т.н. Забравихме и политическите учебни години по предприятията, където ни пълнеха главите с глупости. А ако не отидеш, следва наказание. Забравихме, че дори и да си кадърен, но не си член на БКП, не можеш да заемаш никакви по-високи длъжности. Защото за тях бяха абонирани само привилегированите партийни членове. Както и това, че просто нямаше свобода. И аз съм пенсионер, инженер по образование и професия. Но в момента пенсията ми е доста по-малка от мои връстници, които са със средно гимназиално образование, но били на партийни постове и с много големи заплати. А моята беше винаги регулирана - 105 лв., след 2 години - 115 лв, след 5 години - 125 лева и т.н. И не ми обяснявайте, че с тези пари съм можел да купя кой знае какво.

105 лева стартова отговаря на 1000 лева днешни пари. Какво се оплакваш, и моята стартовата беше толкова. Само че на повечето хора не е, работят за по 300 лева

Подличко е да се спекулира с цифрите. Стартовата заплата на работник в производството беше 135 лева, а на специалист с висше образование (каквито са и инженерите) - 165 лева. Имаше и тримесечни премии е размер на една заплата, както и годишни такива. Имаше почти безплатни карти за почивка - 13 лева за две седмици на море с пълен пансион. Осигуровки - 9% и ги плащаше предприятието. Само че кражбите не се толерираха. Затова и тая схема не се харесваше на УПРАВЛЯВАЩИТЕ и затова ни "демократизираха"

Със 105 лв. да си купиш: 5250кВтч еленергия 0.02 лв/кВтч ( като инж. сметни за какво би ти стигнала) или 525 л дизел .20 лв/л или 403 хляба добруджа по килограм *0.26 лв/бр Сега кажи "онези" ли бяха виновни, че пенсията не ти стига или "тези". И не говори че са същите. Само ти си си същият. Те са други, те са алчни, те са измамници, които все пак успях да те излъжат "инИнере".

Я още един лифтинг-от къде изкочи тази кукувица?Че тя какво разбира от ток-това да не е близането на пъчивия дебел задник на Борисов.Бабче не се обаждай ами отивай да си гледаш внуците.Айде чао мадам близалке

Защо не искам предсрочни избори: Това ще бетонира схемата от 240 избрани от партийнните клики на мафиотските, досега управлявали съдбата ни, партии. По тази схема ще чакаме да ни спасяват тези, които ни давят вече 23 години. Какво искам: ГЕРБ, чиято човеконенавистническа финансова политика уби живеца на нацията ни и която ме отвращава почти физически, сега да направи едно единствено, но много важно за мен нещо: да изкупи поне частично доверието към себе си, възползвайки се от тоталното си мнозинство и променяйки избирателния закон, в посока, която би била приемлива за резултат от референдум от порядъка на поне 75%. Чисто мажоритарни избори, представители на синдикални, професионални, социални, дори етнически и др. общности, никакви квоти. Максимум 0.001% от българите у наси по света в парламента. Допустимост за представителство и на българите от близка и далечна чужбина. Така може би ще съумеем да направим условията тук, у дома да бъдат по привлекателни и за тях. Да не разчитаме единствено на носталгията да ги върне тук.

ВСИЧКИ политици, управлявали България то 1989г. до сега - 19.02.2013г./ т.нар. демократичен Преход/ са КРАДЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ! Вие не предлагате РЕШЕНИЕ НА проблема:"КАК БГ. НАРОД ЗАКОННО ДА КОНТРОЛИРА КРАЖБИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД"! Единственото решение е пряка демокрация! Няма да се уморя да го повтарям, докато някой не ми предостави поне един смислен логически аргумент, че това не е решение на проблема!

Само дето си пушачка. Ако спреш цигарите, цена няма да имаш! :)

Изобщо не ти противореча, дори съм ти (как се изразяват някой) фен. Само че пряката демокрация няма да падне от небето. Искам да се получи, но някой трябва преди това да вкара промени в статуквото на изборите, или поне да проведе референдум за това. Само че, не псевдореферендум като този за Белене -предизвикан и проведен от същите, цитирани и от теб язвени формирования, а наложен от суверена по безапелационен начин. Какви стъпки предлагаш?

Я още един лифтинг-от къде изкочи тази кукувица?Че тя какво разбира от ток-това да не е близането на пъчивия дебел задник на Борисов.Бабче не се обаждай ами отивай да си гледаш внуците.Айде чао мадам близалке

Хора, мислете! Спомнете си как (уж) тълпата изгори партийния дом, а се възползуваха ДС и комунистите! Не се поддавайте на провокации! Истинските виновници за сегашните цени на енергията са Овчаров, П.Димитров, Станишев, Гоце, Костов... Помните ли "Големия шлем"?... Вече ни е нахлупен на главите! Техните мафиотски фирми са се впили в енергетиката! Основният дял от цената на тока се формира от НЕК! Гореизброените докараха НЕК на ръба на фалита със заеми, заради кръга от приближени фирми и АЕЦ. Фирмите около Овчаров изнасят евтиния ток от АЕЦ, а ни продават скъпия, непродаваем в чужбина, на нас - от Марица, Бобов Дол, кафявата ко-генерация, ВЕИ...! Там са фирмите на ДС! Сега инспирират анархия заради спрените проекти в енергетиката - Бургас-Александруполис, АЕЦ... Русия си иска частта от бизнеса у нас! Единствения шанс е тези да бъдат държани далече от властта и зад решетки. МИСЛЕТЕ преди да протестирате! За всеки лозунг, всеки хвърлен камък, ... МИСЛЕТЕ КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА???

Приярелю, много бъркаш ситуацията с положението. Явно Станишев и Овчаров са ти виновни по принцип. А по твойта логика можем да стигнем и по-далеч. Виновен е Томас Едисон.

Не е точно така. НЕК е една прекалено раздута шуро-баджанашка структура в която не се работи кай знае колко, но за сметка на това се раздават огромни заплати за българския стандарт.

Я още един лифтинг-от къде изкочи тази кукувица?Че тя какво разбира от ток-това да не е близането на пъчивия дебел задник на Борисов.Бабче не се обаждай ами отивай да си гледаш внуците.Айде чао мадам близалке

Гъзоглавецът си ги произвежда някъде :)))

Ако живеехме в правова държава, Бойко и Станишев би трябвало да цакат карти в една килия! А и доста други около тях.

Не разбирам какви разходи правят ЕРП-тата, освен таксите за банкови преводи когато си изнасят парите към техните си централи. Вижте им ценовите листи и ще се запитате и Вие същото. Там има такса за проучване за писъединяване, ако изкаш да си построиш къща, например, после има такса за присъединяване( много яка) за определени метри, после има цена на допълнителен метър все едно, че ти прокарва кабела английската кралица, а самия кабел е от платина. А ако се окаже, че трафопоста няма мощност се налага да дадеш едни 100000- 200000 лева за да купиш такъв, който после да ДАРИШ на съответното ЕРП. Така излиза, че те не влгат абсолютно никакви пари, а само прибират печалбите си. За това мародерство обаче никой не говори и няма и да заговори. Просто няма кой да им наложи да работят като нормални фирми с нормални норми на печалби в рамките на 20-30 процента от които да вадят средствата за инвестиции. Това за съжаление се отнася за всички чужди компании, които видяха, че тука няма никакъв контрол от никъде и си развяха ятаганите и камшиците. Пример- големите вериги за хранителни стоки. Но щом си траеме ще е така винаги.

Брат....Буде, айде идвай всичко ти е приготвено. Чакаме те!

тази фльорца от къде изникна да дава оценка по въпроса за тока и АЕЦ.такива ли са във финансовият контрол неграмотни и гмо бабички.бабуля скрий се и иди при Боко Тиквата.

Е,не е ли ВЯРНО?

Госпожа Т. Петкова е пълна пионка и говори глупости. Това е пълна лъжа, че цената на тока е вдигната от несъстоялата се централа. Ами да си спомним добре кой и кога вдигна цената на тока от изкупуването на ФЕЦ енергия - 2011г. с подписани договори до м.юни.2012г. Този смешник Боко да не се прави на луд и да кара държавните служители да говорят безобразия. Защото самата Цв. Бориславова - Боко също е в таблицата с доста построени фотоволтаични паркове с гарантирано изкупуване на ел.енергия. Хайде, стига с този театър !!

Коментари - И проектът ”Белене” виновен за скъпия ток | Днес.dir.bg

И проектът ”Белене” виновен за скъпия ток

Лошите управленски решения и сделките, сключени в нарушение на Закона за обществените поръчки по проекта “Белене“ допринасят за повишението на цената на тока, която сега плащаме всички ние.

Обратно в новината

Коментари - И проектът ”Белене” виновен за скъпия ток | Днес.dir.bg

Коментари

АЕЦ "Козлодуй" продава тока на НЕК по 4,5 ст/квтч, НЕК го продава на ЕРПтата по 7,2 ст/защо ли като няма никакви разходи по него/, а ЕРПтата го продават на нас по 20 ст. и нагоре! Е, други въпроси има ли?! По бай Тошово време тока от Козлодуй излизаше на 1,5 ст/квтч, а при крайния потребител идваше на 4 ст/квтч. И с тая разлика от 2,5 ст. строяхме централи и язовири като за световно! А сега с разлика от 15 ст. - не може, и сме на загуба! Повече няма място за обяснения - цялата енергетика - ДЪРЖАВНА, и затвор за злоупотребите!!!

Ееех, Теменужкеее, жалко за богатата Ви професионална подготовка, обучение и директорски постове , след КАТО ЧАК СЕГА ОТКРИВАТЕ "АМЕРИКААА"/нарушенията в сключваните сделки и неизгодни договори/ЗА ТИЯ ГОЛЕМИ ЩЕТИ ВИНАТА НА ПОЛОВИНАТА Е И НА ИНСПЕКТИРАЩИЯ ОРГАН-ВАШШАААА...!?ЗАЩО НЕ СТЕ ВЗЕЛИ СВООЕВРЕЕЕМЕННННИИ МЕРКИИИ!?И..ТУК МИРИШЕ...НА нещо ..лошооо..!!!

А добро утро... сега като свалим Боко ще скокнем на Станишевия... който с така наречения цар, са виновни за тези потрошени народни парички...

Като ценен опит определи работата си в надзорния съвет на ЧЕЗ Електро депутатът от КБ Антон Кутев. В предаването Под лупа на ТВ Европа той отбеляза, че изборът на работещите в дружеството се е основавал основно на тяхната лоялност.

Затова ли Бойко Борисов беше така категорично против АЕЦ Белене, като демонстративно повтаряше откъде ще вземем пари... Явно е знаел че парите са взети предварително и изхарчени за "други работи". По-добре ЧЕЗ да не им се отнема лиценза, защото така ще се измъкнат много лесно. Да им се наложат тежки глоби, които да бъдат задължени да използват за инвестиции и намаляване цената за "пренос".

Ако искаме да се оправим веднъж за винаги, ако имаме действаща Съдебна система, трябва да започне действия за привличане под съдебна отговорност . На всички виновни за това състояние на народа.Зашото иначе оше 100 години отделните правителства ще замазват, или прехвърлят вината едно на друго.Поемане на политическа отговорност означава не подава не на оставка,а съдебно преследване ако си виновен.

За съжаление , думите "поемане на политическа отговорност" нямат НИКАКВА наказателно правна стойност! САМО ПРОКУРАТУРАТА е онази, която може да предяви Обвинителен акт- всичко друго е ЛЪЖА на политиците, защото в бг. правна система НЕ СЪЩЕСТВУВА законов механизъм за реализиране на наказателна отговорност от думите" поемане на полтическа отговорност".

Хора не се заблуждавайте с това , което иска опозицията.Защото не само е виновен Борисов.Опозицията иска да се отвлече внимаването на народа.За да може ако дойдат пак на власт всичко да си тече по старому.Не не се хващайте на тези евтини трикове.Нека правителството си доизкара мандата.А прокуратурата да си започне следствените действия.Да Борисов има вина,че от толкова години не започна да се разплита този казус.Но воината за това състояние е натрупана от безотговорното управление на предните правителства.И всяко желание за нови избори е само една заблуда.Трябва да се вземе решение след 4 месеца, за свикване на на Велико Народно Събрани, смяна на конституцията, избори на народни представители да става директно от народа.И стига с това пропорционално представяне на партии в Парламента.Наваляне броя ба депутатите на поне половина.Подобни органи от рода на ДКЕВР, да се назнача от НС, под контрол на гражданските организации.Н трябва такива органи да се избират от Министър Председателя. И даден депутат да има право само на 2 мандата.За да не се корумпират.Защото тази схема на народни представители не е работеща и корупцияонна.

АБЕ КАКВА ОПОЗИЦИЯ ТЕ ГОНИ- Върховна административна прокуратура КАКВА ОПОЗИЦИЯ Е? ТОВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ЛИ Е?!

БЪДЕТЕ ЧОВЕЦИ СТИГА С ПРЕДИШНИ ОПРАВДАНИЯ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ДА СЕ ЗАКРИЯТ ДИРЕКЦИИ КОМИТЕТИ АГЕНЦИИ И ОЩЕ НЕЗНАЙНИ ХРАНТУТЕНИЦИ ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА НАЛИ ИМА МИНИСТЕРСТВА- ДОСТАТЪЧНО А НЕ ДА ТЕ ДА НИ ПРОДАВАТ КАТО КРЕПОСТНИ

. . . и ще си докарваме тока с каруци, до жилищата

Енергодружествата вземат много пари за пренос на мрежа,която е изградена при бай Тошо!! По 30 лв средно на домакинство при 2 милиона домакинства =60 милиона на месец,за година над милиард!!

Още през 2010 г. ДКВЕР, според формулировката в закона за енергетиката е могъл да поиска изменение и допълнение на механизма за ценообразуване при дългосрочните договори, когато те противоречат на правото на Европейския съюз или не са в съответствие с неговите политики,тъй като пречат за либерализацията на пазара, кактое станало в Унгария по отношение на AES. Вместо това е одобрена надбавка 0т 2.95% за невъзстановяеми загуби,плащани от всички потребители. Каква е причината това да не се случи безхаберие, некомпетентност или корупционна схема чакаме отговор от Правителството и Прокуратурата.Същото се отнася за рязката промяната на мнението на Премиера - "апокалипсис, ако няма АЕЦ "Белене" - в "Панорама" 08.04.2011.

Хора, мислете! Спомнете си как (уж) тълпата изгори партийния дом, а се възползуваха ДС и комунистите! Не се поддавайте на провокации! Истинските виновници за сегашните цени на енергията са Овчаров, П.Димитров, Станишев, Гоце, Костов... Помните ли "Големия шлем"?... Вече ни е нахлупен на главите! Техните мафиотски фирми са се впили в енергетиката! Основният дял от цената на тока се формира от НЕК! Гореизброените докараха НЕК на ръба на фалита със заеми, заради кръга от приближени фирми и АЕЦ. Фирмите около Овчаров изнасят евтиния ток от АЕЦ, а ни продават скъпия, непродаваем в чужбина, на нас - от Марица, Бобов Дол, кафявата ко-генерация, ВЕИ...! Там са фирмите на ДС! Сега инспирират анархия заради спрените проекти в енергетиката - Бургас-Александруполис, АЕЦ... Русия си иска частта от бизнеса у нас! Единствения шанс е тези да бъдат държани далече от властта и зад решетки. МИСЛЕТЕ преди да протестирате! За всеки лозунг, всеки хвърлен камък, ... МИСЛЕТЕ КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА???

Сега- виновните длъжностни лица- на съд и с присъди, а ВСИЧКИ бг. граждани да подадем искове по чл. 59 или по чл.55 от ЗЗД! Тяхната м...., или ние - нормалните граждани- ще оцелеем в тази държава, или те- крадците- политици и национални предатели! СРЕДЕН ПЪТ НЯМА!

Некой май ни будалка! Цената на която купуват ЕРП-тата тока е под половината от жената на която ни го продават! По-точно около 40% от продажната цена. Толкова големи ли са разходите да се свали напрежението и да се достави до електромера? А АЕЦ "Белене" е в малката част.

Писна ми от говорене кога ще видим осъдени за далавери . Трябва да стане ясно на всички във властта че е дошло времето на края на кражбата .

ПРОКУРАТУРАТА ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ ИМА АБСОЛЮТНА НЕЯСНОТА КАКВО СЕ ВКЛЮЧВА В ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО НА ФАКТУРАТА ЗА ПОТРЕБЕН ТОК! По мое мнение, става въпрос и за перото невъзстановяеми разходи", което фигурира във фактурите на ЧЕЗ.

"...На въпрос, по какъв начин ще бъде санкционирана ДКЕВР, Найденов обясни: Ние нямаме правомощия по назначения и освобождаване на членове на ДКЕВР. Георги Камбуров, вторият прокурор участвал в проверката на дейността на ДКЕВР каза: Целта на проверката е да се установи законността на дейността на ДКЕВР и ЕРП-тата. При проверката са установени редица нередности, свързани с контрола по приемането на инвестиционните разходи, тези разходи пряко се отразяват на цената на електроенергиятаПо негови думи, качественото обслужване предполага осигуряване на 230 волта енергия, а обслужването на енергийните мрежи означава да бъде осигурено непрекъснато снабдяване с енергия до крайния потребителУстановена е една много тромава система при подаването на жалби от потребителите. Ако ЕРП-то не желае да извърши проверка по даден сигнал, жалбата остава някъде"

Тъпо елементарно внушение, целящо да отклони ударът на недоволството в грешна, но удобна на Тиквата посока. За кого не е ясно, че върху действително употребения ток от 40% от показаната пита, не са включени плащания по Белене. Поредната лъжа и грубо заблуждаване, трудно ще ни накара да забравим за некадърността, безхаберието и безотговорността на властта към наслението. Ще споделя мнението си и за едно друго многократно повтаряно заклинание на Тиквата и хора от неговите папагали. За лошата тройна коалиция - с внушението, че изобщо коалицията е нещо отвратително, порочно, дяволско творение. А истината е че при коалицията има вътрешен самоконтрол, съобразяване с повече мнения и съгласуване на позиции за най-добро решение. Имаше ли такава практика при еднопартийните правителства на Костов, Кобурга и Борисов? Категорично не. Даже при първия и последния бяхме свидетели на деспотична, безцеремонна диктатура на заслепени от властта си комплексари. Огромните непоправими грешки допуснати от тези три "султански" режима са воденичните камъни на врата на населението, каквито и оправдания и упреци към друг да хвърлят те в пространството.

Няма механизъм за контрол на инвестиционните процеси на всяко от ЕРП-тата, установи Прокуратурата 19 февруари 2013 11:53 Агенция "Фокус" УУУ- СЪД И ПРИСЪДИ ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, УЧАСТВАЛИ В РАГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! "...София. Няма механизъм за контрол на инвестиционните процеси на всяко от ЕРП-тата. Това е установила на този етап проверката на Върховната административна прокуратура на дейността на ДКЕВР, предаде репортер на Агенция Фокус. Проверката на Прокуратурата е показала, че приватизационните договори на електроразпределителните дружества са по пазарна цена, каза на пресконференция прокурор Веселин Найденов, участвал в групата работила по проверката на дейността на ДКЕВР. Проверява се и дали това, което реално е инвестирано от всяко дружество, съвпада с това, което е декларирано пред ДКЕВР, обясни Найденов. Ако контролният орган съблюдаваше закона, и го спазваше, българският гражданин нямаше да получи такава висока сметка - обясни той..."

Стига вече оправдания с Белене и НЕК. тока от нек се купува от въпросните ЕРП на 90лв./мегават. Как се форми двойна цена към днешна дата към крайния клиент. Излиза че загубите на тези дружества са 100% че и повече при преноса..... стига лъжи и оправдания. Няма компании в света които да работят на 15%-20% гаранбтирана печалба плюс 60% скрита такава под фомата на разни консултански и други неоправдани и изфабрикувани разходи. Не сме прости овце... можем да смятаме поне.. Хора спете да се подвеждате по медийната пропаганда, за това кой е виновен. Виновниците са ясни... излезте на протестите и помогнет да "изметем" мафиотските монополи от старата ни....

Трябва всички договори сключени от 15 години насам да се разсекретят и да станат видими за населението!!Да видим кой ,какво,кога и как са сключени!!!Да видим кой е ощетил държавата и виновните да се изправят на съд!!Стига са си прехвърляли топката..!!

Задължително трябва да се проверят ипочивните станций на НЕК, колко са, колко персонал работи в тях, какви заплати получават, как се снабдяват, колко "туристи" обсужват, какви са цените в тях, кой има право да ги посещава и най-вече - ЗА ЧИЯ СМЕТКА Е ВСИЧКО ТОВА?

А БЕ,ТЕЗИ НАПРАВО СЕ ПОБЪРКАХА Я ДА СИ ХОДЯТ ПО-БЪРЗО,ЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ХАЛЮЦИНИРАТ.ГОРКИТЕ - БУДА ГИ ПОБЪРКА

Прокуратурата ще предложи отнемане на лиценза на ЧЕЗ 19 февруари 2013 11:47 Агенция "Фокус" Прокуратурата ще предложи отнемане на лиценза на ЧЕЗ. Това каза на пресконференция прокурор Георги Камбуров, който е участвал в проверката на дейността на ДКЕВР, предаде репортер на Агенция Фокус. По отношение на системните нарушения на отделните ЕРП-та, стигнахме до извода, че трябва да се направи предложение от прокуратурата да бъде открито производство за отнемане на лиценза на ЧЕЗ двете дружества, обясни Камбуров. Зорница ПОЛЕГАНОВА

Чакаме ОСТАВКА! Нищо по-малко от това няма да помогне. Дори и Цв. да уволни няма да мине. Можеш да излъжеш много хора за кратко или малко - за дълго, но не можеш да лъжеш цял народ три години и половина!

Сега ако подаде оставка, направо да ви е честит станишев, но такива клакьори като теб добре го знаят и затова само това си повтарят като папагали. Явно такава е инструкцията за говорене на другарите от БСП.

И ако е така - защо не?

4 години общи приказки от рода- ония са. И сега, коато им припари- ние открихме документи. Да знаят, колко му опротивя на народа тази песен.

До гражданин какви са тези глупости? Това въобще не е вярно, че 105 лв. тогава отговарят на 1000 лв. сега. Един транзистор /ВЕФ/ струваше 95 /деветдесет и пет?!/ лева. Просто сте с много къса памет и всичко сте забравили, или сте комунист и защитавате тази измет.

Ндааа, но пък едно билетче за автобус беше 3 стотинки :) За телефон се пускаха 2 стотинки и се говореше неограничено по време. Могат да се дават много примери, но истината е, че тогава парите стигаха и за сметките, и за храната, и ученик да стегнеш, и за лятна почивка да събереш. И най-важното - спокойният живот - зда знаеш, че ще изкараш месеца, че няма да те бият милиционерите на мач или да те утрепят за 5 лева в парка през нощта.

Брейй, новините валят една през друга;)Антикорупционната комисия реши да се публикуват приватизационните договори на ТЕЦ Марица изток 1 и ТЕЦ Марица изток 3 19 февруари 2013 11:43 Агенция "Фокус..Юридически експерт към комисията обясни, че няма пречка комисията да поиска разсекретяване на договорите, въпреки търговската тайна....

Данчо и всички които те подкрепят, наистина ли сте толкова тъпи или просто така сте се родили!За какъв евтин ток от Белене мечтаете?Кой е тоя дето ще тикне милиарди да построи АЕЦа и ще ти пусне тока без пари,нали трябва първо да си избие инвестициите и да има и печалба, за целта този ток трябва да се продава.Пазарите които имахме вече ги нямаме,Турция започва да строи паралелно 2 АЕЦ. Румъния построиха и дръпнаха някои от нашите пазари защото Иван Костов съсипа 2/3 блока под натиск на ЕС заради много високи интереси.И така , като дръпнем чертата какво остана? България и Македония, малко Сърбия , а най големият и платежоспособен пазар Турция излиза от списъка,Румъния излезе и излиза че произвеждаме много ток на малко потребители а когато са малко потребителите цената е висока . Не знам колко често сте ходили на училище и кои уроци сте изпуснали но като гледам имате доста вакум, или сте от онезо патоци които сляпо вярват в думите на СерГея.Разберете НРБ не съществува и никога няма да се върне, няма да има безплатни лекарства и здравеопазване и други облаги от времето на НРБ. БСП не е БКП тя е просто една партия като другите които се стремят за власта за лично облагодетелстване и изобщо не им пука за вас! Трябва да си много ТЪП за да не го разбереш !!!

Нищо лошо няма в дострояванто на АЕЦ Белене и то по-бързичко. Има си инвеститор с пари, узаконена площадка и квалифицирани кадри. Освен това милиардите както си мислиш не се плащат на куп, а според инвестиционна програма, като общата цена във времето бива намалявана чрез постъпленията от продажбата на евтин и качествен ток. Т.е. от бюджета на България няма да се теглят пари. Сто пъти ви се обясни и пак не разбрахте.

НА ТАЯ В УСТЕНЦАТА..........

Белене ти е виновно на фърчилката мурво будистка

Уважаема г-жо директор,защо "пропяхте"едва сега.Защото нещо започна да става напемено.Къде бяхте да информирате общество- то та нали се проведе референдум за АЕЦ"Белене"?.От вашата "фи- шек проверка",коя сте извършили едно е ясно - горещия картоф е хвърлен в градината на прокурату рата ,където се очаква да изстине и изхвърлен на бунището.Ето за това държавата е на този хал. Голяма работа сте извършили с вашите" констатации".Само,че вие сте създадени не да констатирате,а да УПРАЖНЯВАТЕ ПРИВАНТИВЕН КОНТРОЛ И ИЗИСКВАТЕ СПАЗВАНЕТО НА ЗАКО- новите разпоредби.Не знам кое ви е направило "най-силно впечатление",но на мен ми напра- ви ВАШЕТО безхаберие да се харчат толкова много средства. Нашият народ има една притча "СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА".Та на ето това ми пилича "вашата дейност". Съставили били 13 акта и имуществена санкция за 15 хил.л в Спомнете си госпожо какви суми сте получили като ДМС.Това са народни пари върнете ги. е ва.Спомнете си какви са ви сумите които сте взели за ДМС

Поредната калинка се изказа в стил ТИКВАТА ,съгласно дадените указания.Кажи им КАЛИНКЕ да се махат докато е овреме на пийонките от правителството заедно с палячото .

Аз мисля, че хан Аспарух е виновен за високите сметки - как можа да ни засели на място където няма грам нефт?Ама че та ше!!!Ха, ха ха....

Долу всички калинки заедно с главния калинчо!

Проверката на ДКЕВР от Прокуратурата включва изясняване на причините за високите сметки на гражданите 19 февруари 2013 11:36 Агенция "Фокус"...Комисията не е осъществила достатъчно контрол върху изпълнението на това нейно решение. Едно от дружествата (Енерго Про) даже не е отразило в общите си условия това решение на комисията, посочи НайденовПри проверката е установено, че завишението на сметките (просрочването) е от 32 до 40 дни. Направено е и предложение до ДКЕВР за всеки констатиран единичен случай на нарушение, да се съставя акт за административно нарушение. Според разпоредбите, за всяко такова нарушение, санкцията е от 20 000 лева до 1 милион лева.За проверявания период не е отчетено да има санкции от ДКЕВР към което и да е електроразпределително предприятие.."

ДРУГАРИ,НА КОНГРЕСА НА БЪЛГАРСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ ОБЕДИНЕНА-/АТАКА/ЕВРОРОМА/ДПС/БСП/ДСБ/ВМРО/МЕГЛЕНА КУНЕВА/ВЗЕХМЕ КУРС КЪМ ВЪОРЪЖЕНА БОРБА И В МОМЕНТА ТЕЧЕ ПЛАНА НИ ЗА ПЪЛЗЯЩ ПРЕВРАТ ЗА НАСИЛСТВЕНО СВАЛЯНЕ НА ЗАКОННО ИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА БЪЛГАРИЯ И ПОДМЕНЯНЕТО МУ СЪС КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО,ГРАЖДАНИ СТАНЕТЕ КАТО ЕДИН,ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ НАШИТЕ ПАРТИЗАНСКИ ОТРЯДИ,КОИТО ДЕЙСТВАТ В ЦЯЛАТА СТРАНА,В АРМИЯТА,ПОЛИЦИЯТА И ПОДСТРЕКАТЕЛИ В МЕДИЙТЕ И НИ ПОДКРЕПЕТЕ,ТРОШЕТЕ,ПАЛЕТЕ И РАЗБИВАЙТЕ ВСИЧКО НА ПРОТЕСТИТЕ!

Единственият му правилен ход, на който цяла България ще ръкоплеска, е да подаде оставка , като същевременно се ангажира преходът към ново правителство да бъде мирен. Защото с организацията за "печелене" на избори, създадена от Цветанов и огромния ресурс на МВР това съвсем не е сигурно.

Сега ако подаде оставка, направо да ви е честит станишев, но такива клакьори като теб добре го знаят и затова само това си повтарят като папагали. Явно такава е инструкцията за говорене на другарите от БСП.

A КОЙ ДОГОВОРИ СКЪПИЯ ТОК ОТ МАРИЦА 1 И 3??? A КОЙ ДОГОВОРИ СКЪПИЯ ТОК ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ???A КОЙ ЗАТВОРИ БЛКОВЕТЕ НА КОЗЛОДУЙ В ИНТЕРЕС НА СКЪПИЯ ТОК. Дерат ни кожата наши и чужди изедници, под лозунга ДЕМОКРАЦИЯ.Тези които направиха преврата през 1989 г и пуснаха вълците в кошарата. 45 години тези вълци виеха наоколо и чакаха петата колона да им отвори вратата за да оглождят и последното кокълче на България.

Прав си човече .До болка си прав.

Буда: Е добре де и са кво да права с лентичките.....

Това като с вица за Наташа Ростова, която питала къде да си сложи последната свещичка на тортата. :)

България винаги е имала излишна ел. енергия, която се изнася. Въпросът тук е, защо цената на ток си остава висока?

Айде няма да изреждам за всичко прогнозата си за предстоящия брифинг на Тиквата в 12.30 часа. Ще бъда скромен и само по един пункт. Станишев /БСП/, ще бъде споменат 4-6 пъти. Дядо му - няма да бъде споменат. Магистрали и зали - може би само ако се изтърве /не се устиска/. Тройната - 3-5 пъти. Цанков камък - 2. Залагам за всяка грешка по една виртуална - тъмно пиво.

До Пенсионер Уважаеми, Не на мен, а на Вас Ви е къса паметта. Ккаво безплатно образование, какво безплатно здравеопазване. Знаете ли колко беше стартовата заплата на един инженер, който на всичкото отгоре трябваше да работи и по разпределение, т.е. там, където го пратят, без право на избор? Ако не знаете, аз ще Ви кажа - 105 лева. А пенсията на хора, които са работили в селското стопанство, беше 26 /двадесет и шест !?/ лева. А ограничения, колкото искаш. Много бързо забравихме и магазините с 2 вида стока, и това с откритите листове до границата, и входящи и изходящи визи, и забраните за много неща и т.н. Забравихме и политическите учебни години по предприятията, където ни пълнеха главите с глупости. А ако не отидеш, следва наказание. Забравихме, че дори и да си кадърен, но не си член на БКП, не можеш да заемаш никакви по-високи длъжности. Защото за тях бяха абонирани само привилегированите партийни членове. Както и това, че просто нямаше свобода. И аз съм пенсионер, инженер по образование и професия. Но в момента пенсията ми е доста по-малка от мои връстници, които са със средно гимназиално образование, но били на партийни постове и с много големи заплати. А моята беше винаги регулирана - 105 лв., след 2 години - 115 лв, след 5 години - 125 лева и т.н. И не ми обяснявайте, че с тези пари съм можел да купя кой знае какво.

105 лева стартова отговаря на 1000 лева днешни пари. Какво се оплакваш, и моята стартовата беше толкова. Само че на повечето хора не е, работят за по 300 лева

Подличко е да се спекулира с цифрите. Стартовата заплата на работник в производството беше 135 лева, а на специалист с висше образование (каквито са и инженерите) - 165 лева. Имаше и тримесечни премии е размер на една заплата, както и годишни такива. Имаше почти безплатни карти за почивка - 13 лева за две седмици на море с пълен пансион. Осигуровки - 9% и ги плащаше предприятието. Само че кражбите не се толерираха. Затова и тая схема не се харесваше на УПРАВЛЯВАЩИТЕ и затова ни "демократизираха"

Със 105 лв. да си купиш: 5250кВтч еленергия 0.02 лв/кВтч ( като инж. сметни за какво би ти стигнала) или 525 л дизел .20 лв/л или 403 хляба добруджа по килограм *0.26 лв/бр Сега кажи "онези" ли бяха виновни, че пенсията не ти стига или "тези". И не говори че са същите. Само ти си си същият. Те са други, те са алчни, те са измамници, които все пак успях да те излъжат "инИнере".

Я още един лифтинг-от къде изкочи тази кукувица?Че тя какво разбира от ток-това да не е близането на пъчивия дебел задник на Борисов.Бабче не се обаждай ами отивай да си гледаш внуците.Айде чао мадам близалке

Защо не искам предсрочни избори: Това ще бетонира схемата от 240 избрани от партийнните клики на мафиотските, досега управлявали съдбата ни, партии. По тази схема ще чакаме да ни спасяват тези, които ни давят вече 23 години. Какво искам: ГЕРБ, чиято човеконенавистническа финансова политика уби живеца на нацията ни и която ме отвращава почти физически, сега да направи едно единствено, но много важно за мен нещо: да изкупи поне частично доверието към себе си, възползвайки се от тоталното си мнозинство и променяйки избирателния закон, в посока, която би била приемлива за резултат от референдум от порядъка на поне 75%. Чисто мажоритарни избори, представители на синдикални, професионални, социални, дори етнически и др. общности, никакви квоти. Максимум 0.001% от българите у наси по света в парламента. Допустимост за представителство и на българите от близка и далечна чужбина. Така може би ще съумеем да направим условията тук, у дома да бъдат по привлекателни и за тях. Да не разчитаме единствено на носталгията да ги върне тук.

ВСИЧКИ политици, управлявали България то 1989г. до сега - 19.02.2013г./ т.нар. демократичен Преход/ са КРАДЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ! Вие не предлагате РЕШЕНИЕ НА проблема:"КАК БГ. НАРОД ЗАКОННО ДА КОНТРОЛИРА КРАЖБИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД"! Единственото решение е пряка демокрация! Няма да се уморя да го повтарям, докато някой не ми предостави поне един смислен логически аргумент, че това не е решение на проблема!

Само дето си пушачка. Ако спреш цигарите, цена няма да имаш! :)

Изобщо не ти противореча, дори съм ти (как се изразяват някой) фен. Само че пряката демокрация няма да падне от небето. Искам да се получи, но някой трябва преди това да вкара промени в статуквото на изборите, или поне да проведе референдум за това. Само че, не псевдореферендум като този за Белене -предизвикан и проведен от същите, цитирани и от теб язвени формирования, а наложен от суверена по безапелационен начин. Какви стъпки предлагаш?

Я още един лифтинг-от къде изкочи тази кукувица?Че тя какво разбира от ток-това да не е близането на пъчивия дебел задник на Борисов.Бабче не се обаждай ами отивай да си гледаш внуците.Айде чао мадам близалке

Хора, мислете! Спомнете си как (уж) тълпата изгори партийния дом, а се възползуваха ДС и комунистите! Не се поддавайте на провокации! Истинските виновници за сегашните цени на енергията са Овчаров, П.Димитров, Станишев, Гоце, Костов... Помните ли "Големия шлем"?... Вече ни е нахлупен на главите! Техните мафиотски фирми са се впили в енергетиката! Основният дял от цената на тока се формира от НЕК! Гореизброените докараха НЕК на ръба на фалита със заеми, заради кръга от приближени фирми и АЕЦ. Фирмите около Овчаров изнасят евтиния ток от АЕЦ, а ни продават скъпия, непродаваем в чужбина, на нас - от Марица, Бобов Дол, кафявата ко-генерация, ВЕИ...! Там са фирмите на ДС! Сега инспирират анархия заради спрените проекти в енергетиката - Бургас-Александруполис, АЕЦ... Русия си иска частта от бизнеса у нас! Единствения шанс е тези да бъдат държани далече от властта и зад решетки. МИСЛЕТЕ преди да протестирате! За всеки лозунг, всеки хвърлен камък, ... МИСЛЕТЕ КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА???

Приярелю, много бъркаш ситуацията с положението. Явно Станишев и Овчаров са ти виновни по принцип. А по твойта логика можем да стигнем и по-далеч. Виновен е Томас Едисон.

Не е точно така. НЕК е една прекалено раздута шуро-баджанашка структура в която не се работи кай знае колко, но за сметка на това се раздават огромни заплати за българския стандарт.

Я още един лифтинг-от къде изкочи тази кукувица?Че тя какво разбира от ток-това да не е близането на пъчивия дебел задник на Борисов.Бабче не се обаждай ами отивай да си гледаш внуците.Айде чао мадам близалке

Гъзоглавецът си ги произвежда някъде :)))

Ако живеехме в правова държава, Бойко и Станишев би трябвало да цакат карти в една килия! А и доста други около тях.

Не разбирам какви разходи правят ЕРП-тата, освен таксите за банкови преводи когато си изнасят парите към техните си централи. Вижте им ценовите листи и ще се запитате и Вие същото. Там има такса за проучване за писъединяване, ако изкаш да си построиш къща, например, после има такса за присъединяване( много яка) за определени метри, после има цена на допълнителен метър все едно, че ти прокарва кабела английската кралица, а самия кабел е от платина. А ако се окаже, че трафопоста няма мощност се налага да дадеш едни 100000- 200000 лева за да купиш такъв, който после да ДАРИШ на съответното ЕРП. Така излиза, че те не влгат абсолютно никакви пари, а само прибират печалбите си. За това мародерство обаче никой не говори и няма и да заговори. Просто няма кой да им наложи да работят като нормални фирми с нормални норми на печалби в рамките на 20-30 процента от които да вадят средствата за инвестиции. Това за съжаление се отнася за всички чужди компании, които видяха, че тука няма никакъв контрол от никъде и си развяха ятаганите и камшиците. Пример- големите вериги за хранителни стоки. Но щом си траеме ще е така винаги.

Брат....Буде, айде идвай всичко ти е приготвено. Чакаме те!

тази фльорца от къде изникна да дава оценка по въпроса за тока и АЕЦ.такива ли са във финансовият контрол неграмотни и гмо бабички.бабуля скрий се и иди при Боко Тиквата.

Е,не е ли ВЯРНО?

Госпожа Т. Петкова е пълна пионка и говори глупости. Това е пълна лъжа, че цената на тока е вдигната от несъстоялата се централа. Ами да си спомним добре кой и кога вдигна цената на тока от изкупуването на ФЕЦ енергия - 2011г. с подписани договори до м.юни.2012г. Този смешник Боко да не се прави на луд и да кара държавните служители да говорят безобразия. Защото самата Цв. Бориславова - Боко също е в таблицата с доста построени фотоволтаични паркове с гарантирано изкупуване на ел.енергия. Хайде, стига с този театър !!