Токът няма да поскъпне заради сделката с ЧЕЗ

Решението на правителството да не участва в сделката за ЧЕЗ, реално е обрат, след като вече веднъж държавата поиска дял. Но това бе очакван обрат.

Обратно в новината

Коментари - Токът няма да поскъпне заради сделката с ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За стратегически отрасли,като енергетиката , фирмите опериращи на територията на република България трябва да имат поне 10 години в бранша и да са управлявали поне 1 такова дружество.ако няма подходящ кандидат,държавата става такъв.кратко точно и ясно.при добра воля,законът досега да бе обнародван

Гледах тази празноглава платена пиарка. Тя не подкрепи изказване то с нито една цифра само рекламни клишета и парфюми рани лъжи. Общи хвалби Ло поръчка. Какъв специалист е тази напълно неизвестна бабичка и манипулативна лъжкиня. Срамота за телевизията която и даде думата за да лъже и заблуждава зрителите.

И как така нямало да поскъпне тока заради сделката с ЧЕЗ, след като купувачът - кака Гинка, е предложил със 150 млн. повече от пазарната стойност? Пазарната стойност се формира и от пазарната цена на тока. Значи кака Гинка няма как да не вдигне цената на тока над пазарната. Нали трябва да си избие отнякъде надплатеното?

На Галина не са й съвсем ясни икономическите принципи при естествените монополи. Малък пример с новина от 22.2.2018 в link: " Това стана ясно от думите на председателя на АИКБ Васил Велев след поредната среща на бизнеса с правителството заради ненормалното увеличение на цените на ел. енергията на т.нар. свободен пазар. Според него ако преди 2 месеца офертите към малките предприятия са били за цени между и 90 и 125 лв. за мегаватчас, ..." При естествените монополи няма такова нещо като "свободен пазар", каквото й да ни разправят либералните икономисти по света и у нас.

все пак ще намерим за какво да му "вдигнем" цената !

Значи само как бавно и леекичко дърпат ЧЕЗ към бушона Гинка. Медийни циркове - държавата ще участва, после - сакън, няма начин да участва, Гинка била порядъчна, няма лев във фирмите, само обществени поръчки с политически, гербав чадър и офшорки купуват ЧЕЗ, ама всичко е наред. Не са тиквеника и физкултурника зад далаверата. А Теменужка уж подаде оставка, мина бурята и пак вирна нос, че и тръгна да хвали Гинка по медиите. Наглост, мафиотска, герберска. Ама, рая, нали вие си ги избирате и още си ги крепите? Какво ли се хабя и аз? Не е пожарникарският полуидиот виновен, че сами го бутате на далаверата и не е чуждият шпионин от физкултурният салон виновен, че го улеснявате максимално да ви го набива на задна. Нито чифутите, дето си играят на кукловоди и само се оглеждат за някое парфюмче да краднат и се мислят за много умни, просто защото раята е патологично проста и им търпи магариите. Просто Иво Христов ви дава много проценти, метайте салфетки и после ревете колко ви е нерадостна съдбата в булгаристан.

А напрежението дали ще поскъпне, защото токът и напрежението определят ватовете, за които ние плащаме...

Може и времето да поскъпне, защото ние всъщност плащаме за консумирана енергия - E=I x U x t.

само за едно е права - "Големият въпрос е: Защо бягат големите инвеститори от България?".

Много интересен похват!Когато има "повишен обществен интерес",тоест са те хванали да крадеш,е желателно да лъжеш за да "успокоиш" туземците!Е това харесваме на демокрацията!

"задължения към обществото" КОЙ ЩЕ Я ПЛАЩА - НИЕ ИЛИ ФОНДА НАРЕЧЕН С ГРЪМКОТО ИМЕ "СИГУРНОСТ НА ОБЩЕСТВОТО"???? ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НИЕ , А НЕ ФОНДА СЪЗДАДЕН ЗА ДА ОБСЛУЖВА ЗАЕМИТЕ НА "ИНВЕСТИТОРИ" КАТО ГИНКА С 50 000 ЛВ. КАПИТАЛ. Чрез фонда ЩЕ ПЛАЩАМЕ НЕ САМО ЗАЕМИТЕ НА ГИНКА, но и тези на "АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ" НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ и всякакви други тарикати загробили ни с кредитите си. Някой от тези ТАРИКАТИ да ни е ПИТАЛ когато ни е натрисал този ОМРАЗЕН ДЪЛГ!! ПИТАМ СЕ защо държавата и ПАРЛАМЕНТА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ЧАСТ ОТ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА СХЕМА В КОЯТО ЕДНИ ПОЛУЧАВАТ СТРАТЕГИЧСКИ АКТИВИ СЪС ЗАЕМИ КОИТО НИЕ ПЛАЩАМЕ!!!

"задължения към обществото" , а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ГИНКА , "АМЕРИКАНЦИТЕ" ОТ МАРИЦИТЕ?? НАЛИ НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, А ПЪК ТЕ ЩЕ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ. ЕДИН ПИЕ ДРУГ ПЛАЩА - това е бантостана наречен Булгаристан.

ВСЕ ПАК ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ!НАРОДЪТ ПОМНИ ДОБРО И ЗЛО!

Всяко чудо за три дена,казал народа,а Боко си гушна ЧЕЗ!!Ха да ви видя сега ревльовци!!

ЗНАЧИ НИЕ МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗАЕМИТЕ НА ТЕЗИ ТАРИКАТИ , А ТЕ ЩЕ СТАВАТ СОБСТВЕНИЦИ НА СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРЕДПРИЯТИЯ!! ЧЕ КОЙ НЕ БИ ЖЕЛАЛ МИЛИОНИ ГЛУПАЦИ ДА МУ ПЛАЩАТ ЧРЕЗ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК ЗАЕМА С КОЙТО ТОЙ КУПУВА БИЛО ТО ЧЕЗ БИЛО ТО "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ, ИЛИ ПАК ФОТОВОЛТАИЦИТЕ?! Е СПРЕТЕ СЕ!! ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГАТЕ ГО НЯМА И В СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ !!

ЧУЙТЕ КАКВИ ГИ РЪСИ ТАЗИ ПТИЦА: ".... парите не се взимат от електроенергията, а от печалбата, която реализира дружеството. " !! ПАРИТЕ НЕУВАЖАЕМА ГОСПОЖО СЕ ВЗЕМАТ ОТ НАС, А НЕ ОТ ГИНКА!! Схемата си е истински грабеж при който ГИНКА ТЕГЛИ ЗАЕМИ КОЙТО НИЕ ОБСЛУЖВАМЕ , А ТЯ ПОЛУЧАВА ДРУЖЕСТВОТО! ЗАЩО СЛЕД КАТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ЗАЕМА С КОЙТО ГИНКА КУПУВА ДРУЖЕСТВОТО не ставаме негови собственици?! ЗАЩО ГИНКА?! ТЯ ПИТА ЛИ НИ КОГАТО СКЛЮЧВА ТОЗИ ЗАЕМ ДАЛИ СМЕ СЪГЛАНИ ДА Й ГО ПЛАЩАМЕ ЕЙ ТАКА БАДЕВА?! А ВИЕ ПИТАТЕ ЛИ НИ СЛЕД КАТО СЪЗДАВАТЕ И Фонд "Сигурност на електроенергийната система" С КОЙТО ДА ОБСЛУЖВАТЕ ЗАЕМИТЕ НЕ САМО НА гинка , но и на СОБСТВЕНИЦИТЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ, НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФОТОВОЛТАИЦИ ТЕГЛЕЛИ ЗАЕМИ И УЧРЕДИЛИ ОСОБЕННИ ЗАЛОЗИ БЕЗ НАШЕ СЪГЛАСИЕ И БЕЗ НАШЕ УЧАСТИЕ?! ИЛИ НИЕ СМЕ ЕДНО ПРОСТО СТАДО КОЕТО ТРЯБВА ДА ПЛАЩА СМЕТКИТЕ НА ТАКИВМА ТАРИКАТИ КАТО ГИНКА , И "АМЕРИКАНЦИТЕ"!!! НИЕ ЩЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАЕМИТЕ , А ТЕ ЩЕ ПРИДОБИВАТ СОБСТВЕНОСТТА. ПРИНЦИПА "Един пие , друг палаща" няма как да мине!! Ще бъдете съдени!!

Защото Гинка е подставеното лице на Боко Тиквата, много просто. Ако Минка беше подставеното лице, щеше да е Минка.

Ами че той тока си поскъпва редовно то няма години без лятото да поскъпва, те ЕРП -тата почват да вият на умряло от зимата да ни подготвят и лятото ни го набиват без вазелин.

Госпожата си я спомням,като журналист от в."Капитал". Да не би вече да е на някой висок пост в енергетиката?

Вчера някои от поддръжниците имаха нахалството да сравняват гинка с Бил Гейтс. Само за да си надвият на инатлъка. Боже какво нахалство. Защо не се дава възможност народът да стане акционер? Щом държавата не може, то нека народът да стане акционер на собсттвеността, която всъщност и изначало е негова?

Пич за кой "народ" под формата на акционер споменаваш ?!? Дали ти прави впечатление , че ТКЗСтата отдавна ги няма и национализация вече няма как да се случи !

Народът би могъл да участва като си закупи акции. Какви ТКЗС те гонят? За това си има борса, Централен депозитар и т.н. Стига да има желание и ДУША, ДУША да има Павеле. Парите магат да се съберат. Всеки ще се включи с каквато сума желае, като бъде определен минимална стойност на акция. Ядрени физици си имаме. Поне ще платим определена сума, няма да се начисляват лихви и санкции на деца внуци и правнуци. Печалбата ще носи пари за данъци и за НОИ. Но, не гинка трябва на всяка цена да е милиардерка, а народът........ ех народът.

Това бабе и нейните тенденциозни плещения ме ангажират да й отговоря: 1.Цената на тока при приватизацията беше поне 50% по-ниска от сегашната! 2.Това, че червени и сини разбойници деряха българската енергетика, не значи, че държавна собственост не може да стопанисва печелившо и коректно към своите потребители !! 3.Инвестициите ги видяхме, поне в наше село(софийски квартал) кабелите за ниско напрежение висят по стълбовете, това, което не съм видял никъде по света !! 4.Таблото за моята къща платих по договор с чез за около 2500 лева ! 5.Това , поне при нас, спира през лятото на всеки 3-4 дни, качеството е под ниво ! 6.Българската социалистическа държава изгради за времето си една завидна енергетика : АЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ и ТЕЦ. Цената тогава беше 4 ст. за квтч. 7.ЧЕЗ доказа, че държавна компания може да печели, но явно зависи от субекта на управление !! 8.На тази постредствена клкьорка напомням : собственика-частник се интересува единствено от печалбата и ще гони по-висока цена на "всяка цена " ! 9. КОЙ друг в България работи с гарантирани 16% печалба за такива огромни обороти ?? КОЙ му ги гарантира ?? Дерибеите на народа !! 10. В Канада цената на тока е с 15% по-ниска от тази в бедна България, а заплатите там са мин 5-10 по-високи !! А Канада не е социалистическа държава, но е СОЦИАЛНА държава !!

Искам да вярвам на тази кака. Искам, честна дума. Но този поглед. Ах този дяволит поглед... XD

Тази седмица няма, добре. А следващия месец? С колко? А колко пъти до края на годината? С колко всеки път?

крокодабъл откъде се излюпи? Стига вече бе лъжци, стига.

Се опитва да ме убеди, че е нормално ГИНКА ДА ТЕГЛИ ЗАЕМИ С КОИТО ДА КУПИ ЧЕЗ , А МИЛИОНИТЕ БЪЛГАРИ ДА ПЛАЩКАТ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО Й!! Питам се как тази госпожа би се почествала ако аз със заем си купя къща , а пък тя и семейството й обслужват задължението ми?! Възприемат ни за ДЕБИЛИ и това е мното обидно!!

За 2 ден втори платен клакьор !! Засрамете се ДИР-е !!

А защо трябва цената на тока да поскъпва, независимо от всичко писано дотук ??? Една частна българска фирма със съмнителна репутация МОЖЕ да влияе върху цената на тока, чрез корупционни практики или чрез откровени заплахи !! Убедете ме в противното, особено след това , което преживяхме последните 25 години !!

Дебели лъжи! Не било от приходите , а от печалбата?! А печалбата не е ли част от приходите?! Какво ни баламосва тази! Дигам цената, увеличавам приходите, а от там печалбата ! Значи в крайна сметка , ще се изплащат заемите от ценета!

Проблема е че в Б-я всеки политик може да каже каквато си иска лъжа и на другия ден да си промени мнението на 180о. Даже и Бойко го прави. Затова и никой не им вярва.

Тока няма да поскъпне заради сделката с ЧЕЗ, а заради брадавицата на семеизвержителният ми орган.

Оправете моля текста под снимката към новината! Вярното изречение е: "Общественият интерес не ни засяга".

Токът няма да поскъпне заради сделката с ЧЕЗ Поскъпването ще е по други причини ;))

P.S. Надявам се това да ви успокоява! ;)) Носете си новите дрехи, хора. Тока си поскъпва вечно, само ние не сме вечни. Ако и за това се ядосвате...

как Гинка е частник и тя решава ако иска може ви спре тока и на вас шопите...

Права е Каката ;) И шефът на КЕВР се произнесе, че ДРАСТИЧНО поскъпване на тока за бита от 1 ЮЛИ няма да има. Докато свърши Председателството, няма да бунят духовете. Пък после ще видим какво са ни подготвили гинките и цветелинките....

Айде пак са ме турилИ у траш-а;)) Значи, политкоректност ми е липсвала... Старая се, специално за модератора: На база горчивия си житейски опит, събран от зората на демокрацията ни до наши дни, изказвам "обосновано предположение", че когато продажбата на голяма фирма с бизнес от национално значение се извършва при ...ъъъъ... търся мека дума ... мъгляви условия, от това страдат данъкоплатците/клиентите/потребителите! И НЕ страдат управляващите!;) Бях дала и конкретни примери, които сега ще спестя, че да не предизвиквам колики у чувствителни стомаси!

Госпожата ни казва да не се интересуваме каква фирма купува, колко е голяма и колко е опитна - те нали ЧЕЗ си имат добър мениджмънт. Нали и Бойко си има експерти за всичко - не му трябва да знае каквото и да, те ще му обяснят. Все едно някой местен млеопроизводител да си купи основният доставчик на електроенергия в Прага например - какъв е проблема, нали купува фунционираща компания. Гледам шоуто и очакваме да видим колко институции и публични личности ще се включат да ни обясняват как всичко е точно, как едно ЕООД с 10 000 капитал може да получи финансиране от руски евреи и частни фондове, за да си направи покупката...то България е един Рай за инвеститорите. И аз мисля да си регистрирам едно ЕООД с 1лв капитал, пък после няколко бизнес ангела ще ми помогнат да си купя EVN. Какво като не разбирам от енергетика?! Те експертите ще ми ги обяснят нещата... Хайде със здраве!

на Марс ли живее? Не коментирам физическото й излъчване, но моралното е на нивото на най-мръсния гаров кенеф. Отврат, гадост, олигофрения!

Права е пенсионерката,че токът няма да поскъпне заради ЧЕЗ защотот токът ще поскъпне заради бойко,който е реалният купувач на ЧЕЗ.

в малко селище , в което и преди и сега тока си спира, когато си иска, напрежението варира между 170 и 220 волта...Единствената разлика, която виждам, са модерните автомобили на ЕРП-то, които биват карани от техниците им , но и от много мадамчета на около 20-25 години и то сами в кола! Другата разлика е, че докато преди от засичането на електромера до плащането ми даваха 1 месец до фактурата и още 1 месец срок за плащане, сега на 10-тия ден си искат парите!Третата разлика е, че наслагаха едни електромери, които само те си знаят какво отчитат! Така че общественият интерес не зная колко е защитен, но интереса на собствениците на ЕРП-то със сигурност е...!

Ето я поредната труженичка минала на 'западен' договор. На мама сладкодумната песнопойка, дано скоре да се срещнат! Бълвоч, по-безмислен по ниските стандарти дори на ГРОБ и БББ. Инвестирани десетки, дори стотици милиони левове в подобряване на услугата и 'центрове за обслужване'. Това е от алманахът на лъжите, секция 101. Пенка на снимката жица не е опънала да си простре прането, но в 'обслужвания' е специалистка. Интересна ми е нейната теория за изхарчването на десетки милиони левове за такъв. Масаж на клиентите ли правят? Цената на тока няма да се вдигне заради... Х. Цената на тока обаче НИКОГА не спада и това е исторически ФАКТ. Така че, ако Пенка има свободно ефирно време от организацията с идеалистични цели Блумберг-Джуберг нека обясни ЗАЩО се вдига токът. Ако не да отива на анално изрусяване и после 'клиентите', 'клиентите'...

За да забаламосате българския народ,казахте че държавата ще участва с дял,сега вече можете да си правите каквото искате.Сега вече обяснявате,че не е изгодно!Нямало интерес!Няма интерес защото чрез държавата трудно се краде!Няма да има за мутрите и мутресите!Вие вече 28г. само това правите,да го крадете тоя народ,залъка му от устата сте готови да му вземете!Алчна,ненаситна,крадлива управляваща класа!Държавата неможела да управлява,вие много добре управлявате,като постоянно и системно увеличавате цените на тока докато го уморите окончателно тоя народ!Отлично се справяте засега!Грам човещина няма във вас към хората на България!Те са вас едно стадо,което използвате само да го ограбвате!Ще има край недейте да мислите,че това ще продължава вечно!На българина вече му е до краен предел!

Стане и с ИК.Като се успикоят страсите ще я ,,пробутат,,Докато си мълчим ,тъка ше ,,пият кръвта,, Не чуват за бедност и престъпност.Отврат,гадни долни действаши му........

Има няколко разследвания, които посочват връзката между банкянския герой, неговата свита и сделката с ЧЕЗ. За съжаление никога няма да ги чуем по новините, или дори в по-популярните сайтове. Никой журналист няма да зададе директно въпрос на суджук-паша. Ще останат маргинални новини по ръба на една полудържава. Не сме и полудържава, ами сме си сикаджийски бостан.

и причина не измислих! Ми тогава защо ще го вдигате бе?!

За да може асфалт паша да си върне парите и после да печели!

докато ББ и ЦЦ са на власт не очаквайте нищо добро. Опозицията ,/която и да е тя / да поведе масите и измете тази паплач герб.Какво още трябва да се случи в клета България за да се вдигне народа?

може ли и столовете заедно с масите, а? Поне си актуализирайте речниковия запас, не сме 1950 г

масите народ и масови вълнения са термини, използвани от поне няколко хилади години!Вие от 1950 година насам как наричате "народните маси"? Може би електорат?...да ама те не всички гласуват.. Може би привърженици?..да ама на кого? Може би ги наричате фенове? Актуализирайте, ако обичате, явно имате "акъл море, глава шамандура"...ако щете още един неактуализиран израз...!

Колкото и да се напъвате да измиете оцапаното, на всички стана ясно за каква голяма далавера иде реч! И да, цената на тока ще се вдигне с по 10% на два пъти! Останалото е мижай куме да се лъжеме!

Тоя джендер да не лъже хората - свръх задлъжнялото дружество откъде ще взима пари за кредитите и за инвестиции в мрежата, голяма част от която е с изтичащ експлоатационен ресурс. Освен това либерализация се готви много по-скоро вероятно още от следващата година, т.ч. никой няма да може да регулира цената, колкото до пазара виждаме регулацията, например за бензина - всички продават на една цена 2.11-13 лв. и иди ходи до Варна да си налееш бензин на 1.80

Неееееееееее ама въобще тока няма да поскъпва!!! просто ако се га за 100 киловата се плащат 10 лв.тогава 10лв.ще се плащат за 70 киловата!това не е поскъпване това е редукция на цената на тока!!!

...говорителката на бойко върбаков?

Токът няма да поскъпне заради сделката с ЧЕЗ, а по принцип. Без причина.