КЕВР: Предизборна агитация за режим на тока

Електроенергийната система работи под голямо напрежение, заради големите студове, но режим на тока няма да има.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР: Предизборна агитация за режим на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интерконектор с Румъния няма. Това е лъжата на Буда. Румъния ще строи помпена станция и ще е готова 2020г. По конектора с Гърция газ може да тече само в посока Гърция, защото Гърция няма газ която да ни продаде. Язовирите са доста,доста празни и се лови чудесно щука.

Стига с лъжи другари!

link

Стана ми ясно как БСП ''контролира'' медиите и пуска медийните съобщения да си гасим уредите ако искаме да ПОМОГНЕМ на системата:)))))

Колегата инженер е прав, а ти, Лудиятмакс, не отчиташ един основен фактор. През 1927 и много години след това Бургас е бил със собствена и с никого несвързана електрическа мрежа. Нито е могъл да внася, нито да изнася електроенергия. Колкото консумира толкова и произвежда. Електроенергия се е ползвала за лампата и за радиото. Тези две консумации не зависят от външната температура и са лесно предвидими и равномерни като товарен график. Другото, което не знаеш, е, че онази електроенергия е била адски скъпа по днешните ни представи.

Ти си много прост.Режим е имало някога,защото имаше заводи.По магазините има всичко ,защото чуждите вериги превзеха пазара.Баланса внос износ е в полза на вноса.Днес официално режим няма на тока,но се спира до час в отделни райони на страната без областните градове.Разбира се това е спиране ,а не режим нали тъпчо?

Истината е доста по-различна. През 1985 България беше останала без валутни постъпления. Произвежданиет стоки бяха вече неконкурентноспособни на външните пазари, а Русия плащаше с рубли. В Турция имаше недостиг на електроенергия, а те плащаха в твърда валута. С цената на режим на тока правителството изнасяше сериозно количество електроенергия по двата 400kV далекопровода Одрин и Сакар към турската подстанция Хамитабат. Това продължи цяла зима. Така населението плати за проблемите на индустрията.

Предизборна агитация, а платихме над 600 млн. евро за реактори ? Малко скъпичко май - хахахахаххаа

От Източно-маришкия басейн се провали само ТЕЦ-3 в Димитровград. 49% от дяловеет му се стопанисват от ХЕДЪРДЕЛ ХЕДЪРДЕЛ ЛТД, компания регистрирана в Регистъра на дружествата в Англия и Уелс, със седалище и адрес на управление: офис 1, етаж 2, Еджуеър роуд 244, Лондон. За Ковачки знаете.

благодаря за лекцията - както казва Бойко - непоискано добро,кой ти иска разясненията. Ако случа-а-айно комунетата спечелят изборите разясни на тях, щото като си толкова вещ знаеш че само при комунистите сме имали режим на тока и другия феномен - опашки.

Ако разгледате таблицата с енергопотреблението на ЕСО, ще видите , че върховото натоварване е вечер около 19 часа.През останалото време ток има достатъчно. Може би е редно да ни разяснят да не ползваме тогава ток, ако е възможно. Или другия вариянт да ни направят електромерите тритарифни . В това време тока да е по-скъп и съответно по-евтин през останалото време, тогава всеки ще избягва да включва в този период и проблема е решен.

В крайна сметка всеки сам си плаща тока. Ама да няма после недоволни!

Има ли такова писмено нещо, което да казва, че внасяме ток, какво се притесняват да отговорят?

В сайта tso . bg, Изплозвана обща преносна способност по граници, е описано час по час какво внасяме и изнасяме. Например днес в 19 часа: внасяме от Румъния 114 MW Турция 100 MW Гърция 38 MW изнасяме за Сърбия 136 MW Македония 111 МW В 10 часа картинката беше друга - изнасяхме за Гърция 172MW.

Миналата година по това време Въча беше на същото ниво. Трябва да има място за онзи сняг, който е в планината. Много сняг, бай Стояне.

Не дай боже, те- червените и това могат да го направят, да спрат нарочно един от блоковете на АЕЦ, само и само да се докопат до кокала! Много са огладнели!

Лъжла Нинова вече е спуснала опорните точки на пиявиците Овчаров, Ерменков, Стойнев, Бойчев и...............! С тези похвати Корнелке, няма да спечелите!!!

ако спре аварийно единия от блоковете на АЕЦ ще видите не режим, а кво е без ток нон стоп и как е било преди ерата на електричеството! Но щом смятате че една счетоводителка и един баничар разбират повече от всички в тази държава си го заслужавате.

...и що сте му писали минуси на човека,неговата забележка е абсолютно вярна.Спре ли аварийно блок в АЕЦ -осирацията е пълна.

Веднага изскочиха червените кърлежи дето чакат комисионни от АЕЦ да ни убеждават и плашат че ще стоим на тъмно.

ДАЛИ ИМА ОЩЕ НЯКОЙ НЕНОРМАЛНИК, КОЙТО ДА СЕ ВРЪЗВА НА КОМУНОИДИОТСКИТЕ ЛЪЖИ ??????? НЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ САНИРАТ ПАНЕЛЕНИТЕ КОВЧЕЗИ, ЗАЩОТО СА ГИ СТРОИЛИ ТЕ !!!! ЩЕ СПРЕ ТОКА, ЗАЩОТО Р.Овч. НЕ МОЖЕ ДА ГЕПИ, И ДОСТА ПООГЛАДНЯ, А ОНЕЗИ ХИЕНИ ЩЕРКИТЕ В ЛОНДОН ИСКАТ !!! СПРЕНИ БИЛИ ФОНДОВЕ, И НОН СТОП ЛЪЖИ !!! НЯМА ЛИ КОЙ ДА НАКАЗВА ТЕЗИ ПУБЛИЧНИ ИДИОТЩИНИ !!!

Има, как да няма?!В България друго може и да няма, но кретени-дал Господ...Заради изобилието от кретени, на всеки десетина години ни връхлита бесепарско бедствие..И после, пак от нулата..А хората, Ганьо не чакат.

как стиропора и цветните боички по него ще ти оправят изгнилите заварки на панелката? и защо не се направи санирането на обществени сгради ,които се ползват от всички? Сега нали не могат д а отопляват болници и училища, защо не се оправят те , а някои частни жилища са по важни?!?

Почти няма несанирана обществена сграда.

Без да имам претенции за знания в енергетиката мисля, че е по-добре и е хиляди пъти по-ефтино да се осигури по-надежден студен резерв отколкото ненужни сега пък и за в бедеще скъпи ядрени централи. Така или иначе светът върви към икономични производства и технологии. Едно е студен не ядрен резерв, а съвсем друго студена атомна централа.

Така е. Такъв оперативен резерв могат да бъдат газотурбинни ЕЦ. Такива ще се появят когато наистина имаме нужда от такава енергия и когато имаме диверсифицирани газови доставки.

На сайта на Българския енергиен и минен форум bulenergyforum . org го няма. Някой пак ни води за носа. КОЙ?

Аз съм само един машинен инженер и не претендирам,че разбирам от всичко,както Желю Бойчев ,Таско Ерменков и другите другари.Имам само един въпрос:"до кога ще плашите българският народ?Защо избягахте от вашата пресконференция,когато дойде за отговор лично министър Теменужка Петкова,а я нагрубявахте,че е нахална,страхлива. Другари вашите партизански номера са ни познати до втръсване и никой не ви вярва.Лъжи,злепоставяне,всяване на паника,обещания..Другарите могат да виреят само тогава,когато има около тях пожар и мъгла. Защо избягахте,страхливци,а не застанахте до Петкова и заедно да отговаряте на журналистическите въпроси?Щяли да отговорят,ама след изборите,сега просто подхвърлят констатации,някакви писма,някакви слухове,някакви опорни точки.Съсипаха България за 27 години,станаха капиталисти,огладняха за пари и озверяха.България не случи и с комунисти!

Това е терористична тактика. Гръмваш бомбата и бягаш да не носиш последствия. БСП са терористи! Ще им позволим ли да се доберат до властта?

Бсп в предизборна истерия. Жалко бъдете силни посрещнете поражението с достойнство. Неминуемо е въобразихте си че народа ви е заобичал. Няма такова нещо никой не ви ще смръдливи дърти мърши.

БСП е вече в предизборна кампания! червените велможи Румен Овчаров, Таско Ерменков, Драгомир Стойнев вече плашат хората с режим на тока. Такъв имаше само при тато! Гнусни сте!

дОЛУ кОСТОВ

От него дойде тоя кучи студ.

Да дойде Р.Овч, само той ще оправи работата с 2-3 АЕЦ-а и комисионни. По пътя на логиката и комунягите населението намалява, но ни трябват още мощности.

БСП не само лъжат, но и плашат хората. Да сте чули да предложат нещо съществено щом са толкова загрижени за населението? Няма и да чуете защото могат само това могат - да лъжат предизборно. Тежко ни ако ни управляват плямпала като Желю Бойчев и малоумници като ненормалния Таско Ерменков.

Събитията от последния месец, показаха, че в Енергетиката трябва да се мисли за един надежден "студен резерв". Който да се пуска в моменти, на много ниски температури, когато климатиците са зле работещи и харчат много, много ток или са заменени от ел. печки. В същия този момент прехвалените еко....ФЕЦ са "кръгла нула" в пряк смисъл.

Не е въпрос на кадърност, а на компетентност да знаеш, че ФЕЦ не са и не могат да изпълняват функцията на студен резерв. Студеният резерв се прави от базови мощности. Оказа се, че част от този студен резерв, предимно в ръцете на олигарси, не можа да бъде стоплен. Въпреки това енергосистемата удържа товара, даже произвеждахме за износ.

Колега, я пак прочети поста ми, къде пиша, че ФЕЦ трябва да са "студен резерв"? За ФЕЦ само констатирам, че са "кръгла нула". Може да съм некадърен, но не съм идиот, за да предлагам ФЕЦ за "студен резерв".

Плашат и лъжат народа като дърти цигани -социалисти. Токът не е спирал и всеки ще плаща колкото е потребявал. Цените са същите. Номерът с тока мина преди 4 години. Но нали са тъпи, пробват пак.

си сложи Иван Иванов с категоричността на изявлението си. Ако се окаже друго...да си пише оставката. Казаното от него..."предизборна агитация" не ми говори добре... Обективността изисква друг изказ.

Госпожа лъжа яхна метлата, впрегна пуделите си с опорните точки и тръгна да търси и под вола теле да лъже, всява страх и да гради предизборната си кампания. Ако с това смята да действа тежко й.

Достигнат беше максимума на мощностите. При авария следва да разчитаме само на милостта на съседите- Турция, Гърция, Румъния. Те няма да допуснат да им съборим енергийните системи. Това е. Просто от студ не заработи студения резерв ако знаеш какво е то. Обаче АЕЦ и ВЕЦове да продават ток на смешно ниски цени за да печелят мутри с ВЕИ от нашите сметки не съм съгласен.

Дълбоко лъжливо твърдение. Достигнат беше върхов товар от 7800 MWh в 19 часа в два поредни дни. Данните са на сайта на ЕСО tso . bg. Към този момент не бяха задействани 4 броя енергоблокове от студения резерв и България изнасяше електроенергия за Турция, Гърция, Сърбия и Македония. За да се подсигури системата срещу по-голямо претоварване, което е възможно при авария на базова мощност, беше взето решение за ограничаване на износа след определена дата.

Тогава това какво е: Публикуваме дословно призив, отправен към българските граждани, от Българския енергиен и минен форум. Чрез медиите, До българските домакинства.. ПРИЗИВ: Изключи уред, помогни на енергетиката! Уважаеми дами и господа, бля, бля, бля.." И КЪДЕ Е ПРЕИЗБОРНАТА ДАЛАВЕРА В ТОЗ ПРИЗИВ????

Гледам, че в този форум си повторил лъжата си няколко пъти, но си ходил да го правиш и в други форуми. Абе не, че нещо и аз си търся работа, абе да си говорим на право. За колко кинта си се одупил?

Наблюдаваш типичен случай на комунистическа демагогия. bulenergyforum . org е една нормална браншова организация, която не е въвлечена в управлението на енергетиката. Призивът за икономия е релевантен към всеки, който е против прахосничеството и цени парите си. От този нормален призив комунистите правят политическа предизборна агитация. Дотук нищо ненормално.

На сайта на Българския енергиен и минен форум bulenergyforum . org го няма. Някой пак ни води за носа. КОЙ?

В сегашните фактури за ток накрая има една свръх интересна таблица - колко и откъде е закупил съответния оператор.И къде е интересното-след като АЕЦ произвежда 2000 МВТ т.е повече от 25% от енергията защо разпределителните дружества закупуват само 5-6% от него.И къде отива останалата евтина енергия-най вероятно за износ от "наши" фирми.Та това да ни обясни този недоклатен катил и след като разни идиоти твърдяха , че имаме 12000 МВт инсталирана мощност защо клекнахме при под 8000 консумация. И защо масово се изпразват язовирите и какво ще пием при едно сухо и горещо лято.

Ако си неподготвен наистина можеш да се почувстваш като глупак. 12 Гигавата мощности не могат да се ползват едновременно. Те имат различен график на разположение - денонощен и сезонен. Неправилно е да се разсъждава за енергийния баланс без да поглеждаш през час в сайта на ЕСО - tso . bg, и да проверяваш кой колко произвежда, консумира, внася и изнася в момента.

Ти за язовирите не се тревожи, толкова сняг има навалял, че като се стопи ще ги напълни и препълни дори.

именно - като се стопи.. а до тогава - купувайте свещи че ще ви трябват

Пародията е че тези дето докараха БГ до няколко катастрофи сега плашат народа с неща, които са тяхно творение.

Енергийната система се крепи от работата на двата блока на Козлодуй. Не например от мутренските ВЕИта, а от Козлодуй. Ако имаше още 2 блока поне от старите да работят нямаше да има опасност.

Енергийната ни система се крепи на базовите мощности: ТЕЦовете в Източно-Mаришкия басейн - 3500MW AEЦ Козлодуй - 2040МW Енергийната ни система се балансира от: големи ВЕЦ - 1500МW ПАВЕЦ Чаира - 750MW Топлофикационни и заводски ТЕЦ - 450MW ФЕЦ и ВЯЕЦ - 2400MW

Нямало никакви проблеми с тока. Е, като няма аджеба, от какъв зор ни призовавате да си изключваме уредите? Призив, отправен към българските граждани, от Български енергиен и минен форум. "Чрез медиите До българските домакинства ПРИЗИВ "Изключи уред, помогни на енергетиката" - Потърсете в Гугъл!

..ще разберете като ви дойде сметката за тока, драги ;)) Тогава ще се обърнете към Българската Кредитна Асоциация ;))

Нормално е всеки компетентен човек да си направи сметка кога и как да потребява електроенергия. Ако не го прави ще плаща повече. "Български енергиен и минен форум" не е ЕСО и препоръките му нито са задължителни, нито са част от официалната политика на ЕСО. За това е написано - ПРИЗИВ. В моето семейство включваме бойлера и пералната на нощна енергия.

Енергийната ни система е вързана със съседите. Турция, Гърция и Румъния няма да допуснат едни мърлячи да им съборят енергийните системи. Това е цялата гъзария на герб в момента. Ама си мисля, че ако стане падане на големи мощности у нас може да ни поносят няколко дни на люлка дет се вика и след това да ни отрежат буквално. Не казвам, че студа не е фактор ама нали разбирате, че ако имахме поне 2 от 4те затворени блока на Козлодуй с 2 по 440 мегавата и да речем 800 мегавата на унищожената ТЕЦ Варна друго щеше да е. Ама няма как - заради веитата сега комшиите ще ни носят в носилка, а ние ще се молим да не хвърлят носилката и канафката дето ни е мястото.

Разсъжденията ти са неверни. Преносната способност на системата ни към граници не позволява някой да ни носи на гръб или ние да носим някого на гръб. Енергийният баланс си е чисто местно задължение. Какво ще правим с тези 440MWh ядрена мощност през останалите 10 месеца на тази година? А какво ще правим през 29 от 30 години, в които зимата не е толкова студена и продължителна? Отговорът е лесен - ще плащаме за поддържане на тези мощности и това ще се отрази на цената на тока. В цената на киловатчас ще имаш и една стотинка в графа "Нашата ядрена гордост".

Тръгнали другарите да плашат с режим на тока?!Още малко и ще извадят Виденов да предупреждава за хиперинфлация....Или Кирчо Добрев да говори за пари в куфарчета

Тук личи основния недостатък на ВЕИ-та тип слънчеви панели. Точно когато трябват не дават ток. Те дават когато има в излишък. Благодарение на това не работят на максимум останалите. Така остават през зимата АЕЦ, язовирите и ТЕЦ-овете. Само че на АЕЦ Козлодуй ще му спират реактори все някога. ТЕЦ-овете с въглища са супер замърсители! Ефективността от сълнчеви панели е малка, освен че някакви прибират пари. Покриването и на територии с тях и нясната им направа е спорно доколко е екологично. Нови видове АЕЦ, работеще на друг принцип, още няма. Може би трябваше да ги строят под земята, че да е по-безопасно.

А с ядрените отпадъци, какво правим и къде ги съхраняваме минимум 10 000 години???

Може да ги правим на бомби. ;) Руснаците си ги преработват и се възползват от тях. И съхранението им трябва да е около 50 години някъде, а не чак колкото си написал. Все пак това е най-директно произведената електрическа енергия. Дори на теория загубите от другите трябва да са много по-големи. Въпроса е какъв да е процеса. Опитват се да направят различен без радиация, но засега няма финален резултат, а само "клюки".

В хранилища. Отпадъците не са сериозен проблем. При агресия срещу страната стават за мръсна бомба. То ние нямаме никаква друга сериозна възможност за възпиране. Принципно радиацията и замърсяването от въглища са много по-големи и Марица-Изток е най-мръсния регион в ЕС за ваше сведение.

Така наречените ВЕИта по закон се дублират с конвенционална мощност 1 към 1. Значи всяка мутра като направи ВЕИ държавата стои зад гърба му и строи мощност за заместване, която нормално не работи, защото печалбата трябва да е за мутрата. Ами това е България при Борисов бе. Пишете минуси и тракайте със зъби колкото ви е угодно. Няма ги 4те блока на Козлодуй, няма ТЕЦ Варна дето е по-топло и по-трудно замръзват въглища. Това е. Каквото стане. Дано съседите удържат енергийната ни система, дано НАТО ни пази, дано ЕС ни храни и дава фондове за крадене. ДОКОГА ТАКА?

Защото си манипулатор.

Гадни лъжливи комуняги, чудят се как да излъжат наивните пенсионери по медиите да се докопат пак до властта.

Режим на тока-на това му се вика енергийна диверсификация!!! Хвала!

Значи ли че сте започнали предизборната агитация в ''полза'' на бсп след като ни ПРИЗОВАВАТЕ да спрем електроуреди вечер за да помогнем на системата??? Лъжите и манипулациите на такива държавни хрантутници дето вместо да си гледат старините се чудят какво още да докопат нямат край. Да каже кое е вярно - призива или неговите приказки

Ицко Многознаещото и Данчо Ментака,няма ли скоро и те да се..."покажат",та и от тях да научим някоя,и друга..."истинка"???

БСП ви фанаха вече неколко пъти, и за центровете, и за цифровите централи. И за тока че се окажат прави за съжаление.

Пази боже. Всичко се опира на двата блока в Козлодуй ама си траят, че нали не щат нов реактор. Спре ли блок там - мъжки полов орган става работата. Насред зима. Можеха да построят газова централа пак в Козлодуй - да ползват инфраструктурата, а не с мутренски вятърни мелници да ме плашат сякаш съм Дон Кихот. Да не говорим за слънчеви панели - слънцето като грее е по-топло и не ни трябват панели. Цялата далавера с новите мощности се опира на стабилната работа на старите. Жалко и за ТЕЦ ВАРНА.

ТЕЦ Варна можеш да си го купиш и да го подкараш. Ще трябва да го реконструираш доста, защото ме отговаря на съвременните екологични изисквания. И въглища ще трябва да му докараш - два кораба седмично.

Проверете ЧЕЗ,защо са с по-високи цени на тока в последните сметки !!! Едвам доловимо е,но това умножено по стотици хиляди потребители е колосална сума.

Предизборно ли няма вода в язовирите? Няма нужда да ни го казва някой, то се вижда от репортажите. Г-н Иванов да обясни на онзи фермер, на когото пъстървите измряха поради падане на водното равнище, защо се е наложило това. Дори да се стигне до режим на тока, няма съмнение, че според управляващите причината ще е в БСП или в служебното правителство, защото тогава герберите няма да са във властта. На тях все другите им виновни!

Абе майна, и ти си една калдаръм кокона, дето разбира от енергетика, колкото Теменужка Кифлова! Ама малко ви остана! Скоро всички заедно под ръка и при бай Ставри! Човекът е строг, но справедлив!

КЕВР, как можахте?!... Сега Корнелия за н-ти път я хванаха, че лъже целия народ. Че Р.Овч навързахте на лъжливото хора. Нещо друго нямаше ли как да кажете? Хората ще си помислят, че всички в БСП са лъжци.

Добре че съседите имат ток в излишък та да внасяме - иначе познай какво...

Откъде ги вадите тия лъжи из нафталина?

На всички съседи сме давали. И те казват същото за нас!

Тактиката на БСП е много проста, но ефективна: Излизат организирано и за 3 дни ни проглушават ушите с някакъв измислен проблем. После, естествено се разбира, че такъв няма. Но когато го правиш години наред, хората си спомнят само, че "абе, тогава много проблеми имаше с тока". Лошото е, че на тази тактика няма ефективно противодействие - Конституцията забранява политиците да бъдат съдени за лъжа. И те се възползват на 100%.

Мила,ти представяш ли си наистина,ако за лъжа съдиха,че след обещанията за просперитет при влизане в ЕС нямаше да има един на свобода.

Тиквеник, и ти си нагъл лъжец, като Тиквата!

Една "натоварена система" ако се срине, нема да е заради това дали има заеми или няма или дали са отчетени правилно електромерите. Т. е. това не са аргументи.

Ние си вярваме на Бсп и Р. Овч, че ще има режим и трябва АЕЦ. Вярваме и че са спрени еврофондовете, нищо че Дол каза че няма спрени пари. А Нинова ни обеща че ще станем 8 милиона с развита икономика и заводи.

Може и да има..И източени банки, купони за хляб, също може да има..Отвържете Гечев, бат' Сали и Ментата, пуснете Лъжата да ги командори и ...Стой, та гледай