Уорлик: Токът и природният газ в България са много скъпи

Българите плащат изключително висока цена за тока и за природния газ. Споразуменията за природния газ бяха тайна и се подписваха при затворени врати, заяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик.

Обратно в новината

Коментари - Уорлик: Токът и природният газ в България са много скъпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Vibudhi

Какво ги интересува чуждите компании и представляващите ги дипломати у нас че няма да има чиста вода за пиене в България? Важното е да си получат печалбите!Уорлик за награда за невероятната му антидипломация у нас го изпращат на заточение в Авганистан-случайно?Може би там ще си вземе уроците, които не взе тук?Арогантността е считана за положително качество в САЩ, но не и в България!И още планът за разрушаване на България и страните от Источния блок: "Ран-ът" е създаден от 2 - ма американски евреи и 1-ин полски емигрант !А колкото до лъжите надали има друг народ, който да е лъган повече от Американския!

Не са високи цените, а заплатите са мизерни. При около 41-42% производителност на труда на българите спрямо средната производителност на труда в ЕС у нас средните запати са около 20% от средните заплати в ЕС. Това са данни от Евростат. А ние си знаем, че заплатите всъщност са още по-ниски.

точно така- това е корена на проблема,просто трябва да настояваме да получим заплатите си

Пешко не се заблуждавай и по този начин да заблуждаваш и други некомпетентни, като тебе, които четат твоят коментар, ама не си правят труда да се ограмотят. Производителността на труда в БГ може да е 41% от средната за ЕС, но само по PPP (което Пешко, включва в аритметиката и по-ниските цени на стоки и услуги у нас). Така, че ако искаш да сравняваш номинални, а не относителни величини, както явно искаш да правиш със заплатата (за която говориш, че била 20% от средната за ЕС) - ОК, вземаш калкулатора делиш 270 млрд евро БВП на Гърция на 10 мил души население, после вземаш 30 млрд. евро БВП на БГ и делиш на 7 мил души и виждаш истинската картинка за 'високата' производиетлност на труда в БГ. Закръглям цифрите Пешко, за да не изпадаме в детайли, а за да се научим да разсъждаваме правилно.

О г-н УОРЛИК ,ти сега ли се усети ,че тока и газта в България били високи. Че те всеки месец тръбят.че се очаква намаляване на газта и хоп с 11% нагоре ,хоп с 13%нагоре до кога бе господа ще стане така че само вие ще си я ползвате но тогава ще умрете от глад.

Но нали знаете, че историческите клишета са още по-скъпи на сърцето на привилегированите в България..

Много ми е интересно при настоящето търсене и предлагане на газ в Европа, ако САЩ бяха на мястото на Русия, на каква цена американските компании щяха да продават газа на европейците .... Досега не съм видял Тексаските петролни барони да продават петрол по-евтино поради "братски чувства" :) ..... Е на тексасците сигурно им е кофти че не могат да намажат от газовата игра в Европа, но никой не ги спира да построят кораби-газовозови и да ги пращат към Европа по 100$ за 1000м3 :)

Въпросите и процентите е са излишни. Повече от ясна е търговията ни с Русия.

С техните манипулативни трикове, няма да разклатят закоравелия балкански дух, и да се трогнем от неговата лъжлива загриженост.

Тези що не си гледат тяхната държава, ами дошли тук и на нас да се месят. Не стига, че по целия свят проблеми правят, но дошли у нас на чорбаджиите акъл да дават.

Дали пък ЕС няма да свърши черната работа на българските политици? Политици-ПРЕДАТЕЛИ на собствения си народ!Защото как иначе,освен с ПРЕДАТЕЛСТВО,можем да окачествим постъпката на Р.Овч.? Дано ЕК свърши нещо полезно и РЕВИЗИРА безумните договори,с които ГАЗПРОМ извива ръцете на НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА в ЕС! А най-добре всички държави в ЕС да купуват по еднакви цени руския газ, като всички цени се приравнят с НАЙ-НИСКАТА ЗА ЕС - с цената за Германия! Как ли ще квичат рубладжиите, като прочетат това?

Ех Уорлик, Как допусна Боко и компания да те водят за носа? Виж приятелчетата на Боко. Вальо Златев представител на Лукойл. Цветелина Бориславова и партньора й Тор Бьорголфсон който е личен приятел на др. Путин (Шаломов). Колко мандата ти трябват за да прогледнеш, че конците на Боко и компанията му се дърпат от Москва? Какво да се прави и в Америка и в Русия управляват представителите на хазарския каганат. Те се разбират помежду си , а такива като теб го отнасят. Ще ти дам за пример Финансовия министър Дянков. Той и приятелчето му Андрей Шлейфер са АКЦИОНЕРИ в Газпром !!!!! Началник им е ешкеназито Чубайс. Да беше поне разбрал защо бяха отстранени от длъжностите им Дянков и приятеля му Шлейфер. Какво да се прави и при вас корупцията е голяма. Спаси ги бившия американски министър на финансите, а впоследствие ректор на Харвардския университет Лоуренс Съмърс. НЯМА УПРАВЯНЕ. ГОЛЯМ КАРАБАТАК СТЕ И ВИЕ И НИЕ. ЗАРАЗАТА ДОЙДЕ ОТ ИЗТОК. СВЪРШЕНИ СМЕ УОРЛИК.

Ми ако е така, няма ли конфликт на интереси, между акционера заемащ висш държавен пост и монополистът доставчик на газта - акционерното дружество.

В САЩ и бензинът и всички енергоносители са с по-ниски цени от тези, които ние плащаме, с тази разлика, че ние ги купуваме по борсите а те с пушките ,ракетите и самолетите си ги точат направо от сондите. Това са глобалните американски интереси.В Ирак ще стоят ,докато напълнят с петрол депата в САЩ. Ниските цени в Америка се крепят на щиковете на американската армия.

Аз пък мислех, че са "справедливи", цените на газа, както Вие, скъпи ни Уорлик ни убеждавахте онзи ден. И какво се случи, че си променихте мненийцето?

Ами акт продължаваме да сме руска губерния, пардон исках да кажа докато сме под диктата на руската енергийна мафия - все ще е така!

И като американска губерния не сме по-добре.

тозигей не си ли отиде ве4е за винаги.

Всички цени са високи и това трябва да достигне до комунистическото съзнание на всеки един българин.С тази политика на цените стигнахме до там ,че нищо не можем да си купим и химиците се чудят как да измайсторят нови "хранителни продукти",а търговците какви примливи наименования да им прикачат.Истината е ,че някои печелят на гърба на населението и стават милионери много бързо,а други все повече обедняват.Това създава социално напрежение и настроение срещу забогателите и не е чудно да се уструмим към нов девети септември.Просто не се издържа вече.

Ми тогаз, що не ни подарявате газ, ток и петролец(ако не ви е много трудно), бе братя американци?

Отдавна вече и децата знаят- американец индва САМО за да взема- дава само ако после ще го вземе стократно!

Аха и за това има доказателства - Германия, Япония, Южна Корея, Канада и т.н. Ама толкова са им взели че тея яко са закъсали. Аман от тъпоглавци

а пък руснаците дават на версия

Чудно как ли би коментирал Ворлик факта, че американския ТЕЦ Марица произвежда 3 пъти по-скъп ток от Българския ТЕЦ Марица. И дали би се навил да съдейства за намаляване на печалбите на американските инвеститори за сметка на българските потребители? Или пак само си лае к'вото му е дошло на устата рано сутринта?

!>Щом пишеш "Ворлик", а не Уорлик, значи си рубладжия! 2.И двата ТЕЦ-а са частни фирми, а не са на посланиците, които и да са те. 3.И двата ТЕЦ-а работят в България, с български персонал, български въглища и български купувач.. 4.Цената на тока зависи от купувача-кой както се ме пазарил. 5.Цената не е с три пъти разлика, а почти аднаква.

...на тъмно. Че светни лампата де, Доларджи Ганьо!!!

1. Човека се казва Warlick (войноблизец) а не Uorlik. Смятам че съм написал името му както би следвало да се произнася. Рубладжия отдавна не съм - по-скоро съм евроджия имайки предвид валутата в която си получавам заплатата. 2. И двата ТЕЦ-а са частни, но само един е без българско държавно участие. 3. Точно така е. И по тази причина следва производствените им цени да са еднакви. Защо крайните са различни сети се сам/а. 4. Нормално цената зависи от пазара освен в случаите когато има друг вид отношения между страните. 5. Цената е с 3 пъти разлика. Виж пак. Почити адекватна е само за продавача. Ти такъв ли си? 6. Хайда пак да помислим нормално ли е един дипломат да коментира имайки предвид състоянието на нещата. Френски посланик да е коментирал нещо? Или немския? Или испанския? За руския даже няма да говоря. Пак помисли преди да пишеш. И будь здоров!

"защо един евреин лъже.. ?" - сериозен въпрос :/ ...виж цените на бензина в русия, сравни ги, обърни внимание на потоците пари, които се наливат в руската хазна и от къде и за сметка на кой идват и не е съвсем изключено да прозреш отговор на този вечен въпрос, а той е: "защото има достатъчно нещастници, които не разбират това на което вярват и това е изгодно!" руснаците продават евтино и така съсипват фалшивата, "хуманна" икономика на ангелина берлинска, най-вече тази на черните точки в белият дом. финансовите войни между сащ и ес се случват само в дните в които не си взмаш хапчетата, а това не е случайно...

Може и 50 $ да струва в САЩ, но България не е нападала Ирак и не купува нефта по 10 /десет/ $ барела. България не кладе огън в Сирия и Иран за да източва петрол от "послушните" араби за без пари! И като запалят евреите война в Иран - такива дребосъци като нас ще изядат "дебелия"...отново и отново!!!

Те петролните Шейхове затова са петролни Шейхове, защото ПРОДАВАТ петрол, а не им го крадат. Освен това ГАЗЪТ няма нищо общо с петрола. Американците купуват по 100 долара барела, както и ние. И за да схване тъпата ти тиква за какво става въпрос пример с Ирак - През август страната е изнасяла около 2,565 милиона барела петрол на ден, от които е спечелила 8,442 милиарда долара, обясни Фалах ал Амири 8,442млрд/2,565 млн/ден * 30 дни в месеца = 109 долара на барел. Очевадно, че и Америкнаците купуват на 109 долара.

"...ГАЗЪТ няма нищо общо с петрола..." - кажи ми как става това и ще те предложим за нобелова значка.. :х не забравяй, че американците първо ти продават долари с които можеш да си купиш петрол от арабите, които "пазят", това е основен механизъм, който крепи американската икономика и всеки, който се е пробвал да го промени не е бил "опазен". безпредметно е всяко сравнение на "цени" за петрол, които щатите плащали...

миналата година при посещението си в Германия Путин им беше казал че искат не искат ще купуват газ от Русия,просто защото такива количества няма кой друг да осигури и отделно се пошегува като каза че има начин да зобиколят Газпром,само ако почнат да се греят на дърва ама и дърветата растат в руската тайга

Токът и природния газ са много скъпи,другото е добре.Този не си ли замина.......,че вече ми се.........от него!

И така: "...Посланикът заяви, че за 1000 кубически метра природен газ в САЩ се плащат 100 долара, а в България - около 500 долара." Това е така, защото в САЩ заплатите са по 3000 долара, а тук са по 300 долара!

заплатите в уса са ш000$,а не по з000$. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цените са високи заради правителството на мутрите, подкрепяно от администрацията, на която е представител посланник Уорлик. Това не е новина за никой, който си плаща сметките за ток, газ и т.н.

Уорлик за краткото време научи и езика, научи и това че цените у нас са високи. Плевнелиев не трябва да му връчи ордена "СТАРА ПЛАНИНА";защото посланика сравнява цените с тези в САЩ, а не с тези в европейския съюз. И какво се оказа, чел по форумите че цените са високи, а не е слушал ресорните министри и Дянков, че са по -ниски от тези в ЕС и че ЕС изисква да продължават да ги вдигат. Дано торбата издържи на тупането -да не се съдере.

Да бе, нас всички ни лъжат. Днес американците, утре руснаците. Между цени на едро и дребно има голяма разлика. И извънземните да ни кажат и те ще ни лъжат. Единствено нашите управници са миродавни и нито лъжат, нито крадат, нито са корумпирани, чисти сълзици.

НА ТОВА МУ СЕ КАЗВА ГЬОНСУРАТ. ЦИНИЧНО Е ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ЦЕНАТА НА НАШИЯ ТОК, КОГАТО ТЕЦ-ОВЕТЕ ЗАКУПЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ ПРОДАВАТ 10 ПЪТИ ПО-СКЪПО ТОКА ОТКОЛКОТО ТОЗИ ОТ АЕЦ КОЗЛОДУЙ. НАГЛОСТТА ИМ НЯМА ГРАНИЦИ.

Наглоста е на такива тъпаци като теб. Цената е 10,3 ст. кВтч, а не 42 ст. И цената им е по-ниска от тази на някои български ТЕЦове

Дали пък ЕС няма да свърши черната работа на българските политици? Политици-ПРЕДАТЕЛИ на собствения си народ! Защото как иначе, освен с ПРЕДАТЕЛСТВО, можем да окачествим постъпката на Р.Овч.?

....на Бъки-бомб!?!?!

Виж ти, какво откритие на все още действащия вицекрал в провинция България. И между другото Уорлик, да, за българите цената на тока е висока, но пък за любимите ти цигани е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА!

Една вярна приказка да каже макар и на изпроводяк

Да, и съвсем случайно изказването му съвпада с момент в който US компании се интересуват от проучвания за тези находища у нас.

пулним гушата на цветелина милярдери станаха с боико затова не им пука за доходите на хората

Този жалък наркоман да се маха час по-скоро и да ни се грижи за нашето благополучие. достатъчно много ни причиниха братятя американци........

Българският народ още не разбира,че не е важно ОТ КОЯ ПАРТИЯ ще е ПОЛИТИКЪТ, важното е ДА НЕ КРАДЕ! Тогава ще има пари за здраве, пенсии, заплати, благоустройство и развитие! Иначе всичко ще отива в приближените на политиците! И пари НЯМА ДА ОСТАВАТ! А без пари НИЩО НЕ СТАВА! НАЙ-ВАЖНИЯТ въпрос към всеки управленец е КРАДЕ ЛИ? И ако има и най-малкото съмнение, че този кандидат е КРАДЕЦ, не трябва да го избираме. За НИЩО НА СВЕТА! Независимо от КОЯ ПАРТИЯ Е! Почтени хора от БСП, СДС, ДСБ и всички останали? Да заповядат! САМО ДА НЕ КРАДАТ!!! Лява или Дясна политика? Какво значение има каква политика ще се провежда, АКО НЯМА ПАРИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО Й? Без ПАРИ никаква политика не може да се осъществява. Ще има само МИМИКРИИ, предназначени ДА ПРИКРИВАТ КРАЖБИТЕ-вижте дупките по пътищата!!! ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА ГОВОРИМ НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ! ЗАЩОТО ТАЯ КРАДЛИВА ПАПЛАЧ КРАДЕ НАШИТЕ ПАРИ!!! И ОБЩЕСТВЕНИЯ ДОГОВОР Е НАРУШЕН! Общественият договор, който гласи Ние плащаме данъци, а вие, политиците управленци, ги харчите съгласно закона за бюджета, и не ги КРАДЕТЕ! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ!!!И накрая, КОЙ Е КРАДЕЦ, всеки сам ще реши. Аз лично този въпрос го решавам "Според делата". Така, както Иисус е съветвал.... Моят призив КЪМ ВСИЧКИ е: Гласувайте според това, КОГО СЧИТАТЕ ЗА ЧЕСТЕН и ПОЧТЕН и КОЙТО НЯМА ДА КРАДЕ(ИЛИ ЩЕ КРАДЕ НАЙ-МАЛКО), а не според сини, червени, пембени и тем подобни безполезни пристрастия и зависимости, зад които се крият КРАДЦИ!!!

Правилно. Не е важно от коя партия е политикът, важното е да не краде!!! Та затова - никога повече крадци в политиката!!! Повече да не оставеме сегашните крадци на власт!!! ТИЯ СЕ ОКАЗАХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ В ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА ИСТОРИЯ ДО СЕГА!!! Ония предишните само могат да се опитат да им дишат във врата, ама са много зле завалиите. И рекодрите на сегашните "управляващи" надали ще бъдат счупени в обозримото бъдеще. И не е необходимо никакво айкю, за да сванеш това. Трябва само КПД-то да ти е над 50%, за да си наясно КОЙ Е КРАДЕЦЪТ!!!

krassikat@

Да де, ама тия, сегашните "КРАДЦИ", оставят след себе си магистрали, чисто море, музеи, обществена инфраструктура, а твоите КРАДЦИ от тройната коалиция оставиха след себе си КРАЖБИ за над 100 млрд.лв... Това е разликата и тя е и на слепия видна...

krassikat@

Даваш ли си сметка каква социална политика можеше да осъществи социалистическата БСП, докато беше на власт, ако 100 ОТКРАДНАТИ милиарда беше похарчила за социална политика? Щеше да управлява още 5 мандата. Но предпочетоха СОБСТВЕНОТО СИ ЗАБОГАТЯВАНЕ! Затова цялата им партия е ПЪЛНА с милионери и милиардери, включително и млади милиардери...:о)))!

Не си достатъчно убедителен, ще посъветвам ръководството да те сменят.

Този нахалник да си заминава час по-скоро и на негово място да не идва друг! Единственото му правилно присъствие в БГ беше на гей-парада! Такова вмешателство във вътрешните работи на една държава в Европа САЩ правят само в Косово! Уорлик да си носи на рамо и сбъркания орден, дето му го връчиха!

А защо Уолрик не обелва дума за високите лихви на банките и абсолютно незаконното променяне на лихва по време на вече сключен договор? Или просто банките не са руски? Дори имаше съдебно решение осъждащо една банка за промяна на лихвата и ... нищо не се случи!

... и така възниква въпросът дали, когато ни даваха статут на ''работеща пазарна икономика" сгрешиха или се бърка сега, когато се твърди за ''нечисти сделки"?!

Майтап, бе Уили! Уорлик събра повече коментари от Кунева и Станишев, взети заедно!

...да, но всички заедно немогат да надминат Татяна Дончева, луд народ!

Що си се е загрижил тоя янки за нашето добруване? Когато по тяхно нареждане Филипчо Димитров затвори десетки предприятия тогава защо не мислеха за нас? Къде е нашия дял от възстановяването на Ирак? Нали щяха наши фирми там да участват? Само им ближем и защитаваме техните интереси for-free, като някакви бездарни помияри. Но така си е докато избираме помияри политици да ни представляват в очите на всички ще сме помияри.

Америка се оптива да съсипе енергийния пазар на Русия, като най голям източник на твърда валута. В тези опити ние сме една пионка. Това стои зад всички изказвания на Уорката. Ако забелязвате ЕС не говори по тази тема, обаче уорката не спира. Като са толкова загрижени що не ни уредат със нова централа, субсидирана със техни пари, както навремето ССРЕТО ни направи КозлодУй. Уорка бъди по щедър батка. Иначе ако искаме да сме на далвера в тези американски планове, трябва да се борим да минават ррасетата през БГ. Руски американски и тн. и да събираме пари от такси. Политката тия са добри а тия лоши не е умна, трябва като Цар Борис на времето със всички и максимални ползи, но за това трябват топки а не продажници.

Откога казването на очевадна истина в публичното пространство е новина ? Що за интелектуалец е този уолрик, та да ни съобщава до болка познати неща ! Цитирай имената на онези, които сключиха тези неизгодни за България договори и защо вече три години герб не намалява цената нито на газта, нито на тока, нито на водата, нито на лекарствата - единственото което от герб намаляват са доходите на Българина ! Писна ми от евтин герберастки популизъм !

руската рубла се оказа по-сериозен проблем отколкото се допускаше от неруснаците. путкин съсипва амитата с ниските цени на горивата и поглъщането на световните енергийни пазари. в същото време продължава да държи европа в растяща зависимост и няма никакви намерения да променя стратегията, независимо кой, колко, или защо искат да го рисуват с мустак. това е нормално и добре за всички, иначе алтернативата е да се слушат и да се вярва на обясненията за обедняването и нищо да не налага промяна, както му се иска на палячото джейми..

Факта тук е очеваден - имахме договор, който изтичаше след няколко години. Преподписахме го при 3 пъти по-неизгодни за България условия. Това ако не е национално предателство - здраве му кажи.

И кой го каза? Боко? Ама има ли още някой да му вярва на тоя въздухар?

БКП се дупеше на руснаците, но получаваше газ по 80$/1000куб... Въпросът е ЗАЩО сега БСП се дупи на руснаците? Руснаците, които им забиха унищожителен удар с това унищожително за България увеличение цената на газа! Има ли човек с IQ над100, който да не си дава сметка КОИ СА ГАЗОВИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ? Това е, разбира се, риторичен въпрос...

Абе, не ти ли писнаха вече и на теб тези Айкюта и глупости, я вземи да си хванеш едно гадже, белким кротнеш малко!

Има ли десетичнаточка в IQ-то? 80$? Цените бяха в рубли и ако равностойността им е била 80$, то следва да се отбележи че петрола беше 20$. При съотнесени сегашни цени - петрол 120$, т.е. разлика 6 пъти, то 80$ отговарят на сегашни 480$. Т.е. цената не е мръднала почти ;))

Засега само от Русия, можем да получим газ!За какво предателство говориш?А защо ни увеличиха газта, може да е заради Белене, Южен поток?За едно е прав Б.Б., ЕС трябва да договаря общо, а не всяка страна поотделно, за доставка на газ!Но дали "големите имат интерес"!!!И с това ай кю, трябва да караш кю 7, а не да "простееш" по форуми!!!

krassikat@

Как не съм се сетил... От догодина... Ленд Крузера е съвсем нов, на 3 години е...

Не разбирам този негативизъм към САЩ и посланника, да не сте КОМУНДЕТА и КРАДЦИ???

Кунева е права.След голямото натискане на всяка цена в ЕС.Сега твоите любими гробари са в Израел на съвместно съвещание.Това го правят и с Турция.Чак ли си фобо тъп? Просто сме определени за плацдарм на бъдещи колонизаторски действия. Нито Русия , нито Европа ни слага в списъците.Колкото до краденето посочи едно дело срещу бившите. Много обаче присъди ще има срещу сегашните ако България я има все още

За щастие, нямам фобии:)

Казаха ли ви го, че е по-скъпо и от Америка? Като не ви пука за нас, вслушайте се в думите на Уорлик!

Уорлик лъже. Газта в САЩ струва на домакинствата 790 лв/1000 м3 срещу 500 лв/1000 м3 в България. Виж в американските статистики за цени на газ. Уорлик сигурно си мисли че българите не ползваме Гугъл и лъже като за световно.

Човече, ако не се шегунаш в коя България живееш?

Големият лъжец пак се появил. В България цената е 1033 лв/1000 м3.

Така се живее в мутро - милиционерската държава. Изцеждане до край. Направи нещо за последно. Стига да можеш приятелю. Руската система е трудно пробиваема.

Ми освен да вдигне хонорарите... ФБР набира агенти с български език/16 Октомври 2003 ...Това съобщи пресслужбата на Федералното бюро за разследване на САЩ... На час те получават от 27 до 38 долара ...

А бе тоя лъжец защо не вземе и ДИМ да го няма, че иначе ще има - ШУТ да го няма.

Като думнете и Иран тогава ще имате и по евтин петролец .А ние ще пратим единственната си фрегатка която ни остана след вашето умно пребиваване да ви докладва какво се случва.После ще ни направите още тецове така че всичкия газ по договора да отива за тях.

Интелигентния, Вчера по възобновената Всяка неделя даваха едно много интересно интервю с Т.Живков от 1998 г. В него тойказа с няколко изречения интересни работи за лицето А. Луканов и една групичкаоколо него. Направи връзка с казаното от последния пред "активисти" на СДС за това какъв ще бъде прехода, който очаква Б-я и белким получиш просветление за цената на газта, парното и пр. и приноса за това на слугата Р. Овч.

Р.Овч. е национален предател и е направо за разстрел. Вместо да имаме по милиард в повече за инвестиции в БГ той ги дари на дружките си от Русия.

Според Евростат газа в България е най-евтин в ЕС (без Румъния). Следователно който е подписвал договора - паметник трябва да му се издигне за милиардите спестени в българската хазна.

Трябва да си голям глупак, за да дариш парите си, дори и на "дружките" си. Ти би ли направил това? Едва ли. Може би само за вожда си Бойко от Банки. И се уточни най-после какъв е Р.Овч. - хитрец, крадец или... Щото на мен той хич не ми изглежда да е глупав. Което състояние пък за теб е повече от 100% сигурно.