Как да пестим електроенергия

Енерго-Про стартира информационна кампания за пестене на електроенергия.

Обратно в новината

Коментари - Как да пестим електроенергия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-лесно се пести електроенергия като байпаснеш електромера!

СЛЕД РЕВОЛЮЮЦИЯТА В КОНЦЛАГЕР БЕЛЕНЕ НЯМА ДА ИМА ТОК ... АКО МУТРИТЕ-ПАНДИЗЧИИ ИСКАТ ДА ИМ Е СВЕТЛО ЕДНО КОЛЕЛО И ДА ВЪРТЯТ ДИНАМОТО :)))

Най-комфортна температура е 25 градуса- във всички стаи!

ПРИ МЕН В ДЕТРОЙТА Е НОРМАЛНО В КЪЩИ ДА СИ ПО ТЕНИСКА И ЛЕКИ ПАНТАЛОНИ ИЛИ КЪСИ ГАЩИ:))

"Не е препоръчително да преграждате уредите за отопление с мебели, нито да ги покривате с дрехи за сушене, защото така губите до 20% от енергията." Много интересно: Къде отиват тези 20% от енергията. Явно ще трябва да пренаписваме учебниците по физика.

Първо обяснете какво точно означава "губите до 20%". 1% влиза в тази граница.

Моля те кажи ми, че ти плащат на публикация, защото не мога да приема, че има чак толкова тъпи хора.

Що за малоумие , дебилност и идиотизъм е да даваш подобни съвети на потебителите на електроенергия? Абе и*иоти , помислете как да се вдигнат на хората доходите а не как да консумират по малко енергия. Живял съм в ЕС и никъде там никой не води подобни агитации , хората имат високи доходи и си плащат без проблеми. А тук разни малоумници ще ми дават наклон колко часа трябвало да ми работи климатика... Направете минималната 1000лв и всичко ще е наред , всеки ще плаща колкото и да са високи сметките.

Да спестяваме пари предлагам да се откажем от всякакво ядене и да минем на фотосинтеза.За да се спестят пари от вода предлагам да не се къпем,бръснем ит.н.За пране и дума да не става.Не си миите чиниите и яжте многократно в тях.Пести се и от препарати за съдове.Както пишеше днес не яжте картофи тъй като били вредни за сърцето.Ходете само пеша и ще спестите от градски транспорт,горива,ремонт на МПС.Не умирайте тъй като вкарвате близките в разходи,Не си купувайте лекарства.Живейте на газена лампа и на свещи.Никакво готвене.Няма да имате и киселини..Ако спазвате всичките съвети по-горе ще се събудите някоя сутрин милионер но одървен.На добър час.

Хайде стига съвети как да спестим ел.енергия, вода,храна... Стига сме пестили и лишавали от топло,от всичко нужно за да сме човеци. Искам да не пестя и да живея като бял човек, да мога да си плащам всичко и да разчитам че парите които получавам да достатъчни. Стига сте вдигали сметките на всичко, а карате нас ,народа да пестим. Защо не вдигате и заплатите на хората, а само монопола вдига цените на жизненоважните за хората услуги. При това монополисти-чужденци. Къде се е видяло и чуло някъде да има такова разпродаване по комунистическо време или не помня вече кога се случи, на чужденците най-възловите и печеливши предприятия а ние ...пестете за да им плащате. Не искам да ми показват нагледно как да мизерствам като се лишавам от топлината, искам да е посилна за народа да си я позволи. Толкова ли много искаме.

Продавачът, който печели от продажбата, съветва как да не му давате повече пари !? Подобно видиотяване на електората е възможно само, ако електората вече се състои само от завършени идиоти.

Токът трябва да е 10 пъти по-евтин. Всичко останало е измама.

Тия от Енерго про, да намалят тока, а не да ми казват как да го пестя, че от пестене вече на свещи трябва да минем!!! СМЪРТ ЗА ПАРВИТЕЛСТВОТО И ЕРП-тата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Днес в АБСУРДЕСТАН е издадена наредба за ограничаване къпанията на туристите в хотелите.Крайно време беше! Да се къпят когато си идат в къщи!

...да ги чете мутраганьо от Банкя и онзи издухал баритон Иванов,с тънкия напевен глас ,от КЕВР ,който позволи и се спазари за цените на тока!!!!!! Ако получувате електронна фактура, вижте след нея участието на вятърните генератори и фотоволтаичните ценрали! Долу престъпна ,бандитска клика!!!!!!!!!!!!!!!

Страница 2 от 2 УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, В изпълнение разпоредбите на Закона за енергетиката и Наредба No 3 за лицензиране на дейностите в енергетиката Ви информираме, че относителният дял на всеки енергиен източник в общото количество електрическа енергия, продадено от ЧЕЗ Електро България АД в качеството му на краен снабдител през 2015 година, е следният: ЕНЕРГИЕН ИЗТОЧНИК МВтч % АЕЦ Козлодуй 421 854 6,57 Кондензационни топлоелектрически централи (ТЕЦ), използващи гориво въглища 2 931 359 45,65 Комбинирани ТЕЦ, използващи гориво въглища 413 338 6,44 Комбинирани ТЕЦ, използващи гориво природен газ 554 174 8,63 Вятърни електроцентрали 514 216 8,01 Фотоволтаични централи 484 084 7,54 Водноелектрически централи (ВЕЦ) 1 154 202 17,98 ВЕИ на биомаса 77 296 1,20 Закупена електроенергия от балансиращия пазар - излишък - 129 921 - 2,02

Най-много електроенергия ще спестите, на национално ниво, скъпи съграждани, когато се вдигнете и разстреляте целия ръководен персонал в ЕРПтата и ЕРДтата. Хвърлете няколко гранати в директорските им кабинети, изстреляйте няколко ракети град по сградите им, облейте ги с коктейли молотов, а който напусне обесете на близкия трафопост. Запомнете - тези мерки трябва да се приложат към РЪКОВОДСТВАТА на дружествата, както и към ЦЕЛИЯ СЪСТАВ НА ДКЕВР и МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ!

Целта е да не ползваме ел . енергия , а само да плащаме. Да плащаме на солени цени.

Съвети за пестене на ел.енергия може да дава само частното енерго - БАТ САЛИ от парламента.

Ето още нещо,което няма да ви кажат по телевизора: пестенето на енергия може да стане и като избягвате да купувате неща, които не ви трябват, купувате дрехи втора употреба и се въздържате от извършване на показно потребление.

Точно дрехите по-добре да са нови, може да са от по-евтините, но да са нови!

Колко милиарда харчат партиите в България и дали не изпапкват нашите пари за отопление, нашите пари за здраве и нашите пари за пенсии. Политиците са вредни животни за българското общество.

Икономията, е майка на мизерията ...

Какви се тези компютри и печки, дето харчат еднакъв ток!!!

"Страхотна статия"! Сякаш сме дебили и идиоти, които не са виждали електричество. Добре че дойдоха колонизаторите (ЕОН, ЯЕЗ, ЕнІПРО) та да ни "научат, говедата. И да ни обират