Тежки присъди срещу лидери на каталунските сепаратисти

Бившият вицепрезидент на Каталуния Ориол Жункерас заяви, че ще се върнат още по-силни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адеу, Аспаня! :DDDD

Адеу, Ъспаня! Но ънс турнарем а веуръ май мес!

Реално присъдите са срещу всички два милиона и половина, които поискаха референдума и гласуваха на него, въпреки полицейския бой. Така го чувстват мнозинството каталунци. Това хич, ама хич няма да остане без последствия за Испания. Само почакайте...

Тези присъди са едно,меко казано,предизвикателство към 2,5 млн.каталунци.Тези ,които досега са се колебаели по някакви причини,сега ще вземат твърда позиция!това ,което може да се очаква е ожесточаване на борбата на независимост !Гражданската война ми се вижда малко вероятна,но гражданско неподчинение- много вероятно!

Гражданското неподчинение вече е факт. В момента вървят реки от хора към летището Прат... Това е само началото.

Присъдите на каталунските бунтовници изобличават безсилието на франкисткия режим. Свободният свят трябва отново да ги подкрепи като през 30те.

Прав(а) си за безсилието. Само не си прав(а) да наричаш "бунтовници" каталунските управляващи, защото бунт не е имало. Движението за независимост на Каталуния е мирно и няма НИЩО общо с вече несъществуващата баска терористична организация ЕТА, колкото и испанските медии да се опитват да го представят така. Каталунското правителство просто изпълни предизборната си програма да проведе референдум за самоопределение. Единственото насилие бе от страна на военната испанска полиция на испания и в момента - на съдебната им система. Но конфликт от този мащаб не може да се разреши с присъди и бой.

Тогава ги подкрепи чичко Сталин и интернационалните комунистически бригади/говорим за републиканското правителство в Мадрид/.

Всички в Испания знаят причината за опита за отцепване на Каталуния а тя е огромните финансови злоупотреби на т.н. националисти. Там една група от няколко хиляди си бяха присвоили провинцията и крадяха неконтролируемо като накрая чрез отделяне се опитаха да избягат от испанското правосъдие. Пример за крадец е бившия президент на местното правителство Хорди Пухол който заедно със синовете си присвояваше милиони € обществени средства.

В Испания не знаят нищо, защото живеят в пълно информационно затъмнение от тоталитарните им псевдо-медии. А името на бившият президент е Жорди Пужол, необразовани другарю.

Досега не е имало империя или измислена държава като Испания, която да не е рухнала.

И да се скъсаш да цъкаш минуси, не можеш да обориш този закон на историята, бабиното ми.

Всеки що иска да се откъсне от потисничеството на някой бива наказан ''демократично'' в еврогейския защото не му се изпуска авантата дето правят...

Испания прави всичко възможно да отдели Каталуния от себе си. По-глупави власти от тези в Мадрид не съм виждал.

Това е испанската "демокрация", който не слуша краля затвор!

.. що ни занимавате с тия каталунски помещици - решили и те царе да стават .. като съветското политбуро, което разсипа русия и я разпокъса на малки държавици! Всички умни хора се обединяват - само егоистите искат да се отцепват с идеята да прецакват другите!

Щом Косово може да се отдели от Сърбия,защо да не може и Каталуня ! Само че трябва да плащат на ФАЩ !

.. Косово е американски прптекторат (база) .. и тези ли искат до там да стигнат? .. народност "косовар" - не ти ли звучи измислено като "македонец"?

Народността е една и тя е АЛБАНЕЦ!