Асансьорът в жк ”Свобода” пропаднал след скъсване на планка

Скъсване на планката е причина за пропадането на асансьора вчера в столичния жк "Свобода", съобщиха пред БНТ от Държавната агенция по метрологичен надзор.

Обратно в новината

Коментари - Асансьорът в жк ”Свобода” пропаднал след скъсване на планка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как ква планка бре - оная дето е прегризана от плъшоци! Сериозно - планката, дето свързва шасито на кабината и хидроцилиндъра. Лабав заварчик на паспортна заварка, или кофти матриал, или компрометирана защитна среда. Туйто.

Да ви кажа и какъв е проблемът? Проблемът е, че в България рядко някой си върши работата съвестно и както трябва. Почти всичко е "мижи да те лажем", съответно се използват некачествени материали (вижте само тротоарите на какво приличат, или капаците на шахтите - една година, след като са сложени, плочки, бордюри и капаци се ронят и разпадат), хора с недостатъчна квалификация и немарливо отношение се наричат "майстори".. А профилактика няма никаква. За нищо. Трагедията е пълна! Надявам се хората да се оправят! И добре, че детето не е пострадало сериозно!

Добре, че тоя е бил хидравличен щото, сигурно плъховете щяха се окажат виновни, за това, че са изручали въжетата, като преди време в един хотел в един курорт. Хахахаха! А че хидравличните асансьори, също имат въжета никой не се сети.......

Толкоз то!!!! Кат се турят неуки глупаци да праят нешта дет не им е работа таквиз са резилтатите!!!! Пак сичкото е добре щот никой не умрял!!!!

Еми като е пропадал и преди някой обади ли се на домоуправител или техник да сменят клиновете на аварийната спирачка? Те не са вечни а са консуматив. По принцип са за еднократна употреба но имат и малко резерв. Но тия защо са се почупили не е много ясно. Падане от третия етаж макс скорост да е 36км/ч и то ако има 3 метра маза и асансиора да влиза в нея. Падал съм от колело с малко по-малко и бях и без каска върху бетон - съдрани дрехи, охлузвания но нищо счупено.

Щели да разпитват домоуправителя. Малоумие, нали има надзор на асансьорите и всяка етажна собственост, плаща месечни такси за това ан фирма. иначе асансьора няма право да се движи. Отговорноста е на НАДЗОРА и комисията по приемание на сградата за експлоатация. А не на домоуправителя. Ако няма сключен договор с такава фирма и асансьора работи, тогава отговорност има и домоуправителя. Но какви права има домоуправителя да спре асансьора от експлоатация?

Да, пълно малоумие. Но в Наредбата за безопасна експлоатация на асансьори е записано, че отговорността е на собственика???!!!Така надзорната фирма прибира едни парички, а отговорността е на домоуправителя, който няма техническа грамотност. Вкусно, нали... Браво !И хляба и ножа и сиренето у тях. Здрава лапачка пада в тези служби

Ще търсим построеното от 80-те макар и да е на повече от 30г......извода е, че не само старите асансьори са опасни.....

Препоръчвам ти да се качиш на стария си Москвич като те влече.