Коментари - Фирми предлагат заснемане на кражбите на топлина в блока | Днес.dir.bg

Фирми предлагат заснемане на кражбите на топлина в блока

Срещу 240 лева можем да разберем дали някой във входа ни краде от топлото, а срещу 120 лева да открием откъде в дома ни има теч.

Обратно в новината

Коментари - Фирми предлагат заснемане на кражбите на топлина в блока | Днес.dir.bg

Коментари

Даже и самата Топлофикация ще взима пари за заснемане на това,което и е задължение!!!Иначе е по-лесно да се надпишат сметките на другите,които са изрядни платци!!!Защо никой не се ангажира в края на краищата с този държавен търтей Топлофикация да го вкара в правият път ?!?!?

Това е правилната отправна точка! Никой не знае колко може да "изгори" радиатора с който разполага! И се връткат разни терморегулатори, които в крайна сметка май нищо не правят! А ТЕЦ - цака на пълна мощност!

Да фалират!!!! Иначе много добре е казано... Браво!

не може да нарежда на човек при каква температура трябва да стои. Има и моржове, аз ги уважавам и се опитвам да се доближавам до издръжливостта им. Това е по-естествено, отколкото гушенето само около радиатора.

се снимайте с вашия топловизор. И не се правете на Еркюл Поаро.Законът е куц отвсЕкъде, щом не заплащаме за поръчана и доставена стока на вратата на абоната. Иначе казано ви плащаме фирата на въображаема стока.

Закрива се Топлофикацията и всякакви кражби секват веднага и всичко си идва по местата!!! Крадливите съседи остават на студено, а крадливите топлоенергетици стават безработни!

това е истината. Системата на ТКЗС е отдавна отживяла , както и тая на соц. гигантоманията.

Ако управляващите и шефовете на Топлофикация през годините ми позират, аз мога безплатно да предоставя снимка на истинските крадци в големи размери. А после фирмите да снимат платено кокошкарите.

Ами да! Така трябва!

Дъл ще го отчете фирмата с инфрачервените си засичания! Не може ли вместо плащаници на нови фирми за кражби, да се събираме масово и да си пърдим най-екологично и напълно безплатно!!?? Тъкмо ще освободим държавата от грижата за Топлофикация, която все била на загуба заради нас крадливите!!!

А КОЙ ЩЕ СЛОЖИ КРАЖБОМЕРИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯТА И НА ДЪРЖАВАТ ЗА ДА ОТЧИТА КОЛКО НИ КРАДАТ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ ЖЕЛАЕ ДА ОТРАЗИ ФАКТИТЕ

дом-фактори на т.н. етажна собственост, каквато не се споменава в нотариалните актове.

К Р А Д Л И В И СЪСЕДИ Е - топломери с дистанционно отчитане и отрязани тръби на парното . Всяка година съседа над нас пролет и есен си "оправя" радиаторите и си мисли ,че ние от долу трева пасем, но му се вижда края - тази година трябва да си сменяме топломерите и ще види як отпор от нас - САМО С ДИСТАНЦИОННО ОТЧИТАНЕ И ОТРЯЗАНИ ТРЪБИ !

щранг по външната стена, щом е любител на топлина от ТЕЦ.

На Топлофикация и се получава следният театрален номер - Крадеца вика: "Дръжте крадеца!"

на която винаги ние сме и виновни!!! Вие ли ни накарахте да платим за да си сложим топломери за да си спираме радиаторите, за по-евтино?! Като ще се краде енергия и не може да стане, защо го направихме?! За да рантутим братчедите ви от фирмите отчитащи топломерите, а сега да почнем да рантутим и др. от родата дето ще заснемат уж кражбите!!! И това НЕ МОЖЕ да стане! Изходът е един, единствен - отделен топломер за всеки апартамент и то монтиран на площадката!

Топлофикация е държавна фирма с над 50 % дялово участие на държавата. Така, че и тази политика на грабене от населението е държавна. От къде иначе ще се спонсорират партиите, даващи по милион уж дарение за бедстващи пак по тяхна вина селища.

Тук имаш право!!! Топлофикация иска само да вика "Дръжте си крадците" за да ни обира тя самата!

че точно Топлофикация ни краде!!! Защо не сложат отделни топломери на всеки апартамент и да си ги отчитат дистанционно, като в другите европейски държави?!

Нали има индивидуални топломери. Но те са сложени не, за да отчитат индивидуално ползваната енергия, а заради цената им за закупуване, монтаж и такса за отчитане. Друга тяхна функция не се взима под внимание. Докато ползвах парно (с топломери) освен изразходваното от мен плащах и откраднатото от съседи, изтекла топло-енергия поради неизправности в топло-преносната мрежа и какви ли не гадости не зависещи от мен. Освен това се отоплявах и на ток, защото само с парно беше студено, колкото да не замръзнеш. Сега не ползвам парно отопление, но плащам средно по 100 лева през зимата, за това, че живея в топлофицирана сграда (въпреки, че сградата е и електрифицирана) и сметките ми зависят от потреблението на съседите ползващи парно. Примерно в апартамент от около 40 кв. м. ползващ парно отопление през зимата, собствениците му заплащат 0т 30 до 50 лв. месечно, аз поради факта, че живея на по-голямо пространство, без да ползвам парно заплащам от 80 до 130 (имало е случай 160) лв. месечно. Само поради факта, според Топлофикация, че това ми вдигало цената на жилището. Според мен я сваля.

В повечето сгради няма индивидуални топломери. Това, което е сложено на радиатора ... само името му е топломер. "То" мери в относителни единици. Не в киловати.

Става въпрос за топломер, който да отчита колко топлинна енергия е влязла в апартамента, като водомерът ти!!!

Ако е качествена апаратурата може да се види дали радиатора на парното е топъл

радиатор от ТЕЦ съм монтирал вносен електрически, а на друго място - воден мой, нагряван чрез слънчева енергия.

Алпинисти ли ще пускаме по стените? Крадецът веднага ще си загаси радиаторът още докато се събират парите за заснемането от съкооператорите!

А срещу около от 80 до 130 лева месечно задължително заплащани на Топлофикация без да ползваме парно в продължение на години, и около 200 до 300 лева сметки за ток през зимата, можем да разберем, че Топлофикация краде от нас.

Практиката доказа, че при максимално отворени радиатори на целия вход и КОРЕКТНО регулиране на абонатната станция за Варна, отопление на 'средно голяма' стая достига до 50-60лв., а за неотопляема се плаща до 7-10лв. Надвишаването на тези стойности означава НЕКОРЕКТНО регулиране на абинатната или НЕПРАВОМЕРНО /но законово/ удвояване или утрояване на сумите.

- Преминаване към вид отопление, който всеки си избира сам и си плаща като купувач, а не като крепостен.

така е ани ! за съяление е така ! и дърявата краде 20% ддс даже когато си купим клечки за зъби...:) това е положението...! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ХАХАХА ЧЕ СЕ ТОПЛИТЕ ОТ СЛЪНЦЕТО И СТЕ С ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ НОВА ТАКСА СЛЪНЦЕГРЕЕНЕ АКО СТЕ ОТ СЕВРНАТА СТРАНА ТАКСА СЯНКА

Внимавай какви идеи даваш. Току виж ги приели.

А някой няма ли да светне с някоя камерка да видим как се образуват сметките за парно, ток, вода и т.н.

В тази наредба има формули, които позволяват да ти умножат по ТРИ реалната консумация. При околна 0"С се изчислява все едно ти подават 90'С!!! към радиатора, докато е нормално да са 55'С, макар че и 48'С вършат добра работа.

Нямат доказателствена стойност защото при СВАЛЕНИ радиатори съм си сложила електрическия радиатор под прозореца на мястото на стария и ако камерата им го засече и ме обявят за крадец,ще ги съдя за клевета

Е като не стават за съда за какво са тези снимки. Само за да се раздухват междусъседски спорове и битова саморазправа ли. Ми че то и сега аз знам кой краде вода и парно във входа ама какво от това. На ВиК и Топлофикация и е все тая кой ще плаща сметката

Като няма хляб, поне зрелищата да остната.

Спасението е само едно - индивидуални търговски топломери на всеки апартамент. Дали с преработка на вертикалната в хоризонтална инсталация, дали с топломер на всеки радиатор, няма значение. ВАЖНОТО Е ВСЕКИ ДА ПЛАЩА СВОЕТОПОТРЕБЛЕНИЕ!. Ние не сме говеда в обор! Сградата ще сетопли от топлото, което всеки си пуска и си плаща своята част. Това е единственото спасение. Другото е поредната измама на топлофикациите с разни камерки и фотоапаратчета, които нкоя няма да приеме насериозно нито в съда, нито на битака. То не че има разликамежду съда и битака, ама така ми дойде музата.

Бъди сигурен, че цървулът Ганю, дето няма грам мозък в главата си, ще му намери цаката на всичко. Щом е за простотия и за келепира, той няма равен на себе си.

Разходите за реконструкция на тръбната система ще се избият за по-малко от един отоплителен сезон. Но само ако измерителния уред показва потребление в топлинни единици - джаул или калория. Ако ще показва числа, които трябва да се умножават по някакви незнайно от къде взети коефициенти, ефекта ще е нищожен. По този начин ще се отрежат и двете глави на ламята - възможност за кражби от съседите и надписването от топлофикация.

Тарталанци, и да имаш топломер, дето мери в киловати, после ти начисляват такса сградна инсталация за отопление на ненам си ко си, после пак някакви магии, и накрая пак захапваш бахура.

Още един начин Топлофикация да смъква пари от хората. Тия са още по-нагли и от "наглите". Защо ние гражданите трябва да плащаме и тия пари - това е само тяхно задължение! Скубачи и мародери!

1.Не трябва да сте профессор по физика за да се сетиш, как да се защитиш от такива датчици, ако работят толкова малко време. 2. Винаги съм отварял балконската врата и през зимата, и децата ми както това се полага спали на балкона в количката. Смятам че в България парното е голямо изпитание за хората, а пък за сметките да не говорим.

Топлофикация иска гражданска война.

Браво! Много ми хареса идеята. Със сигурност знам, че поне един двама ме крадат от входа, а може и да са повече но не мога да го твърдя със сигурност. Сега ще имам вече възможност да ги хвана! Хич не си мислете че не се разбира откъде идва топлината - изрично е записано, че се използват инфрачервени телевизионни камери!

И ако имам конвектор на стената, който излъчва или пък съм го сложил до изключения си радиатор - ти какво ще видиш с инфрачерената камера? Топло ПЕТНО! което не знаеш откъде идва. Не ти ли е ясно, че по този начин ТЕЦ признава, че показанията на скъпите топломери не е меродавен?

1chovek

Аз така съм направил - електрически радиатори точно където бяха преди водните. И въпреки това може да се разбере, ако камерата е достатъчно качествена - по това дали уреда е включен съм инсталацията или не (ако е- ще има топла линия, свързваща уреда с инсталацията), ако пък не се вижда достатъчно ясно - се прави комисия от етажната собственост и минават през всички апартаменти, вика се и топлофикация да установи кражбата. Но иначе и аз съм на мнение, че това не е наша работа на хората, а на полицията и на топлофикациите.

И като ги хванеш какво ще аправиш ако не е тайна

Ееееей, супер идея! Ама направо е страхотно, браво на тия които са се сетили!!! Та какво са за мене 240 лева, след като сметката за февруари само ми е 400 лева??? Ако я знаех тази услуга като нищо щях да платя да ми изследват целия вход да си знам точно кой апартамент аджеба ме краде и ме кара да плащам и за него. Сега ще дам цели 400 лева, та някакви си 240 лева да ме затруднят, бълха ме ухапала! Жалко само че свърши отоплителния сезон. Нищо, другата зима!

Ама ти какво си мислиш?Че като разбереш кой те краде и няма да си платиш тези 400 лв.? Какво и пука на Топлофикация от кой ще вземе парите?

И какво ще стане като разбереме кой краде топлина? Питам аз какво от това? Какви законови мерки ще го грозят крадеца, след като тези снимки не се приемат като доказателство от пред съда? Вие виждате ли някаква полза от това?

Идиотия! Как ще разберат дали топлото е от радиатор на Топлофикация или от електрически? Може да имаш радиатори, те да са на нула, а да ползваш друг вид отоление.

Абсолутно сум съгласен с тебе колега .Такива апарати се използват от всеки в телевизия Нешенъл Географик А наште малумници решиха да откриват топлата вода срещу 200 лева . Този апарат за мене не работи и няма как да е доказателство в съда !!! Той мери топлото а не парното от топлофикация! Аз като нямам парно навън като е минус 20 на студено ли стоя !!!!

Щом като не са доказателство в съда значи няма смисъл от услугата! Крайно време е да се спре да се бяга от отговорност от страна на топлофикациите! Те трябва да следят за кражби, а не потребителите Или това е поредното доказателство 4е живеем в страна на абсурдите! Абсурден президент, абсурден премиер,абсурдни министри, абсурдно управление, абсурдни монополи, абсурдна съдебна система!

Аз за това си продавам апартамента защото не желая да живея в собственост която е моя само за да плащам данъци и рекет в абсурдна държава и чрез принуда да плащам нещо което не съм ползвал и не желая да ползвам пожизнено.

Ти си го продаваш, но кой ли ще го купи вече всички разбраха, че в тази страна един човек има само задължения.

Абсолютна простотия! Само парното ли топли? Те ТЕЦ вместо да насъскват хората един срещу друг да са по-коректни и да признаят загубите по трасето! Абе как никой не провери какво фактурират и какво произвеждат! Има си допустими загуби, а ТЕЦ работи безотпадно! Плаща се и това, че издишаме топъл въздух! Срамота!

Хора,не е виновна топлофикация,ние сме си виновни, че ги търпим - тях и ЧЕЗ и още колко/соф.вода например/.А те си знаят, че брашнения човал може още да се отупва.

До Топлофикация: При температури 20 градуса - и спрени от винтила радиатори "тръбите-сградна инсталация" немогат да се пипнат. Толкова не са били горещи и през зимата. Спрете топлоподаването или го регулирайте - или искате да ни стрижете до последно?

Откъде накъде гражданите ще наемат Топлофикация да разследва собствените си инсталации !? Тяхно задължение е да подсигурят сигурността на системата.Ами ако ние решим да наемем чужди експерти,които да проверят дали Топлофикация ни лъже ? Дали случайно подобна дейност няма да се забрани веднага ??

отдавна са го заслужили...

"Според анализ на "Топлофикация" кражбите на топлина имат съществен принос за завишените сметки на потребителите." Може, но не е това най-същественото. Докато топлото и другите паразите по веригата изчисляват по абсолютно мъглив начин кой колко консумира ще е така - високи сметки и обяснението, че видите ли комшията краде. Дрън-дрън. На всеки радиатор - измервателен уред, който мери в единици топлина които пише на бележките, т.е. квч и тогава истината ще излезе наяве. Ама не им стиска.

Незнам за каква кражба става въпрос и кой е крадецът. Когато поставяха топломерите ни бе обяснено че с тях всеки по свое желание ще може да си спира и пуска парното когато пожелае, а сега се говори за крадци.... на какво ...... Нали всека година ни подменят апмулите за което си заплащаме необходимата сума - хем за нови ампули, хем за посещение, не дай си боже да не си в къщи, хем и за употребената топлоенергия ....

Колко ще струва фирмата да провери колко краде топлофикация от нас???????????

И защо Топлофикация не снима , за да види кой краде ??? Да си използват наличната техника , а не да прехвърлят отговорността и най- вече сметките към коректните си клиенти!!!

че какво и дреме на топлофикация кой краде от вашия ход? ако кражбата е след топломера бърка във вашия джоб. ако е след топломера тогава вече топлофикация се занимава с тях. Защо толкова недоволствате не знам , може би имате нещо за криене,а? Би трябвало да приветствате тези мерки, а не обратното...

Прав е аззз, крадците не искат мерки, които биха помогнали разкриването на кражба! От години ни крадат и засега не виждам начин да се промени това положение.

Коментари - Фирми предлагат заснемане на кражбите на топлина в блока | Днес.dir.bg

Фирми предлагат заснемане на кражбите на топлина в блока

Срещу 240 лева можем да разберем дали някой във входа ни краде от топлото, а срещу 120 лева да открием откъде в дома ни има теч.

Обратно в новината

Коментари - Фирми предлагат заснемане на кражбите на топлина в блока | Днес.dir.bg

Коментари

Даже и самата Топлофикация ще взима пари за заснемане на това,което и е задължение!!!Иначе е по-лесно да се надпишат сметките на другите,които са изрядни платци!!!Защо никой не се ангажира в края на краищата с този държавен търтей Топлофикация да го вкара в правият път ?!?!?

Това е правилната отправна точка! Никой не знае колко може да "изгори" радиатора с който разполага! И се връткат разни терморегулатори, които в крайна сметка май нищо не правят! А ТЕЦ - цака на пълна мощност!

Да фалират!!!! Иначе много добре е казано... Браво!

не може да нарежда на човек при каква температура трябва да стои. Има и моржове, аз ги уважавам и се опитвам да се доближавам до издръжливостта им. Това е по-естествено, отколкото гушенето само около радиатора.

се снимайте с вашия топловизор. И не се правете на Еркюл Поаро.Законът е куц отвсЕкъде, щом не заплащаме за поръчана и доставена стока на вратата на абоната. Иначе казано ви плащаме фирата на въображаема стока.

Закрива се Топлофикацията и всякакви кражби секват веднага и всичко си идва по местата!!! Крадливите съседи остават на студено, а крадливите топлоенергетици стават безработни!

това е истината. Системата на ТКЗС е отдавна отживяла , както и тая на соц. гигантоманията.

Ако управляващите и шефовете на Топлофикация през годините ми позират, аз мога безплатно да предоставя снимка на истинските крадци в големи размери. А после фирмите да снимат платено кокошкарите.

Ами да! Така трябва!

Дъл ще го отчете фирмата с инфрачервените си засичания! Не може ли вместо плащаници на нови фирми за кражби, да се събираме масово и да си пърдим най-екологично и напълно безплатно!!?? Тъкмо ще освободим държавата от грижата за Топлофикация, която все била на загуба заради нас крадливите!!!

А КОЙ ЩЕ СЛОЖИ КРАЖБОМЕРИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯТА И НА ДЪРЖАВАТ ЗА ДА ОТЧИТА КОЛКО НИ КРАДАТ И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ ЖЕЛАЕ ДА ОТРАЗИ ФАКТИТЕ

дом-фактори на т.н. етажна собственост, каквато не се споменава в нотариалните актове.

К Р А Д Л И В И СЪСЕДИ Е - топломери с дистанционно отчитане и отрязани тръби на парното . Всяка година съседа над нас пролет и есен си "оправя" радиаторите и си мисли ,че ние от долу трева пасем, но му се вижда края - тази година трябва да си сменяме топломерите и ще види як отпор от нас - САМО С ДИСТАНЦИОННО ОТЧИТАНЕ И ОТРЯЗАНИ ТРЪБИ !

щранг по външната стена, щом е любител на топлина от ТЕЦ.

На Топлофикация и се получава следният театрален номер - Крадеца вика: "Дръжте крадеца!"

на която винаги ние сме и виновни!!! Вие ли ни накарахте да платим за да си сложим топломери за да си спираме радиаторите, за по-евтино?! Като ще се краде енергия и не може да стане, защо го направихме?! За да рантутим братчедите ви от фирмите отчитащи топломерите, а сега да почнем да рантутим и др. от родата дето ще заснемат уж кражбите!!! И това НЕ МОЖЕ да стане! Изходът е един, единствен - отделен топломер за всеки апартамент и то монтиран на площадката!

Топлофикация е държавна фирма с над 50 % дялово участие на държавата. Така, че и тази политика на грабене от населението е държавна. От къде иначе ще се спонсорират партиите, даващи по милион уж дарение за бедстващи пак по тяхна вина селища.

Тук имаш право!!! Топлофикация иска само да вика "Дръжте си крадците" за да ни обира тя самата!

че точно Топлофикация ни краде!!! Защо не сложат отделни топломери на всеки апартамент и да си ги отчитат дистанционно, като в другите европейски държави?!

Нали има индивидуални топломери. Но те са сложени не, за да отчитат индивидуално ползваната енергия, а заради цената им за закупуване, монтаж и такса за отчитане. Друга тяхна функция не се взима под внимание. Докато ползвах парно (с топломери) освен изразходваното от мен плащах и откраднатото от съседи, изтекла топло-енергия поради неизправности в топло-преносната мрежа и какви ли не гадости не зависещи от мен. Освен това се отоплявах и на ток, защото само с парно беше студено, колкото да не замръзнеш. Сега не ползвам парно отопление, но плащам средно по 100 лева през зимата, за това, че живея в топлофицирана сграда (въпреки, че сградата е и електрифицирана) и сметките ми зависят от потреблението на съседите ползващи парно. Примерно в апартамент от около 40 кв. м. ползващ парно отопление през зимата, собствениците му заплащат 0т 30 до 50 лв. месечно, аз поради факта, че живея на по-голямо пространство, без да ползвам парно заплащам от 80 до 130 (имало е случай 160) лв. месечно. Само поради факта, според Топлофикация, че това ми вдигало цената на жилището. Според мен я сваля.

В повечето сгради няма индивидуални топломери. Това, което е сложено на радиатора ... само името му е топломер. "То" мери в относителни единици. Не в киловати.

Става въпрос за топломер, който да отчита колко топлинна енергия е влязла в апартамента, като водомерът ти!!!

Ако е качествена апаратурата може да се види дали радиатора на парното е топъл

радиатор от ТЕЦ съм монтирал вносен електрически, а на друго място - воден мой, нагряван чрез слънчева енергия.

Алпинисти ли ще пускаме по стените? Крадецът веднага ще си загаси радиаторът още докато се събират парите за заснемането от съкооператорите!

А срещу около от 80 до 130 лева месечно задължително заплащани на Топлофикация без да ползваме парно в продължение на години, и около 200 до 300 лева сметки за ток през зимата, можем да разберем, че Топлофикация краде от нас.

Практиката доказа, че при максимално отворени радиатори на целия вход и КОРЕКТНО регулиране на абонатната станция за Варна, отопление на 'средно голяма' стая достига до 50-60лв., а за неотопляема се плаща до 7-10лв. Надвишаването на тези стойности означава НЕКОРЕКТНО регулиране на абинатната или НЕПРАВОМЕРНО /но законово/ удвояване или утрояване на сумите.

- Преминаване към вид отопление, който всеки си избира сам и си плаща като купувач, а не като крепостен.

така е ани ! за съяление е така ! и дърявата краде 20% ддс даже когато си купим клечки за зъби...:) това е положението...! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ХАХАХА ЧЕ СЕ ТОПЛИТЕ ОТ СЛЪНЦЕТО И СТЕ С ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ НОВА ТАКСА СЛЪНЦЕГРЕЕНЕ АКО СТЕ ОТ СЕВРНАТА СТРАНА ТАКСА СЯНКА

Внимавай какви идеи даваш. Току виж ги приели.

А някой няма ли да светне с някоя камерка да видим как се образуват сметките за парно, ток, вода и т.н.

В тази наредба има формули, които позволяват да ти умножат по ТРИ реалната консумация. При околна 0"С се изчислява все едно ти подават 90'С!!! към радиатора, докато е нормално да са 55'С, макар че и 48'С вършат добра работа.

Нямат доказателствена стойност защото при СВАЛЕНИ радиатори съм си сложила електрическия радиатор под прозореца на мястото на стария и ако камерата им го засече и ме обявят за крадец,ще ги съдя за клевета

Е като не стават за съда за какво са тези снимки. Само за да се раздухват междусъседски спорове и битова саморазправа ли. Ми че то и сега аз знам кой краде вода и парно във входа ама какво от това. На ВиК и Топлофикация и е все тая кой ще плаща сметката

Като няма хляб, поне зрелищата да остната.

Спасението е само едно - индивидуални търговски топломери на всеки апартамент. Дали с преработка на вертикалната в хоризонтална инсталация, дали с топломер на всеки радиатор, няма значение. ВАЖНОТО Е ВСЕКИ ДА ПЛАЩА СВОЕТОПОТРЕБЛЕНИЕ!. Ние не сме говеда в обор! Сградата ще сетопли от топлото, което всеки си пуска и си плаща своята част. Това е единственото спасение. Другото е поредната измама на топлофикациите с разни камерки и фотоапаратчета, които нкоя няма да приеме насериозно нито в съда, нито на битака. То не че има разликамежду съда и битака, ама така ми дойде музата.

Бъди сигурен, че цървулът Ганю, дето няма грам мозък в главата си, ще му намери цаката на всичко. Щом е за простотия и за келепира, той няма равен на себе си.

Разходите за реконструкция на тръбната система ще се избият за по-малко от един отоплителен сезон. Но само ако измерителния уред показва потребление в топлинни единици - джаул или калория. Ако ще показва числа, които трябва да се умножават по някакви незнайно от къде взети коефициенти, ефекта ще е нищожен. По този начин ще се отрежат и двете глави на ламята - възможност за кражби от съседите и надписването от топлофикация.

Тарталанци, и да имаш топломер, дето мери в киловати, после ти начисляват такса сградна инсталация за отопление на ненам си ко си, после пак някакви магии, и накрая пак захапваш бахура.

Още един начин Топлофикация да смъква пари от хората. Тия са още по-нагли и от "наглите". Защо ние гражданите трябва да плащаме и тия пари - това е само тяхно задължение! Скубачи и мародери!

1.Не трябва да сте профессор по физика за да се сетиш, как да се защитиш от такива датчици, ако работят толкова малко време. 2. Винаги съм отварял балконската врата и през зимата, и децата ми както това се полага спали на балкона в количката. Смятам че в България парното е голямо изпитание за хората, а пък за сметките да не говорим.

Топлофикация иска гражданска война.

Браво! Много ми хареса идеята. Със сигурност знам, че поне един двама ме крадат от входа, а може и да са повече но не мога да го твърдя със сигурност. Сега ще имам вече възможност да ги хвана! Хич не си мислете че не се разбира откъде идва топлината - изрично е записано, че се използват инфрачервени телевизионни камери!

И ако имам конвектор на стената, който излъчва или пък съм го сложил до изключения си радиатор - ти какво ще видиш с инфрачерената камера? Топло ПЕТНО! което не знаеш откъде идва. Не ти ли е ясно, че по този начин ТЕЦ признава, че показанията на скъпите топломери не е меродавен?

1chovek

Аз така съм направил - електрически радиатори точно където бяха преди водните. И въпреки това може да се разбере, ако камерата е достатъчно качествена - по това дали уреда е включен съм инсталацията или не (ако е- ще има топла линия, свързваща уреда с инсталацията), ако пък не се вижда достатъчно ясно - се прави комисия от етажната собственост и минават през всички апартаменти, вика се и топлофикация да установи кражбата. Но иначе и аз съм на мнение, че това не е наша работа на хората, а на полицията и на топлофикациите.

И като ги хванеш какво ще аправиш ако не е тайна

Ееееей, супер идея! Ама направо е страхотно, браво на тия които са се сетили!!! Та какво са за мене 240 лева, след като сметката за февруари само ми е 400 лева??? Ако я знаех тази услуга като нищо щях да платя да ми изследват целия вход да си знам точно кой апартамент аджеба ме краде и ме кара да плащам и за него. Сега ще дам цели 400 лева, та някакви си 240 лева да ме затруднят, бълха ме ухапала! Жалко само че свърши отоплителния сезон. Нищо, другата зима!

Ама ти какво си мислиш?Че като разбереш кой те краде и няма да си платиш тези 400 лв.? Какво и пука на Топлофикация от кой ще вземе парите?

И какво ще стане като разбереме кой краде топлина? Питам аз какво от това? Какви законови мерки ще го грозят крадеца, след като тези снимки не се приемат като доказателство от пред съда? Вие виждате ли някаква полза от това?

Идиотия! Как ще разберат дали топлото е от радиатор на Топлофикация или от електрически? Може да имаш радиатори, те да са на нула, а да ползваш друг вид отоление.

Абсолутно сум съгласен с тебе колега .Такива апарати се използват от всеки в телевизия Нешенъл Географик А наште малумници решиха да откриват топлата вода срещу 200 лева . Този апарат за мене не работи и няма как да е доказателство в съда !!! Той мери топлото а не парното от топлофикация! Аз като нямам парно навън като е минус 20 на студено ли стоя !!!!

Щом като не са доказателство в съда значи няма смисъл от услугата! Крайно време е да се спре да се бяга от отговорност от страна на топлофикациите! Те трябва да следят за кражби, а не потребителите Или това е поредното доказателство 4е живеем в страна на абсурдите! Абсурден президент, абсурден премиер,абсурдни министри, абсурдно управление, абсурдни монополи, абсурдна съдебна система!

Аз за това си продавам апартамента защото не желая да живея в собственост която е моя само за да плащам данъци и рекет в абсурдна държава и чрез принуда да плащам нещо което не съм ползвал и не желая да ползвам пожизнено.

Ти си го продаваш, но кой ли ще го купи вече всички разбраха, че в тази страна един човек има само задължения.

Абсолютна простотия! Само парното ли топли? Те ТЕЦ вместо да насъскват хората един срещу друг да са по-коректни и да признаят загубите по трасето! Абе как никой не провери какво фактурират и какво произвеждат! Има си допустими загуби, а ТЕЦ работи безотпадно! Плаща се и това, че издишаме топъл въздух! Срамота!

Хора,не е виновна топлофикация,ние сме си виновни, че ги търпим - тях и ЧЕЗ и още колко/соф.вода например/.А те си знаят, че брашнения човал може още да се отупва.

До Топлофикация: При температури 20 градуса - и спрени от винтила радиатори "тръбите-сградна инсталация" немогат да се пипнат. Толкова не са били горещи и през зимата. Спрете топлоподаването или го регулирайте - или искате да ни стрижете до последно?

Откъде накъде гражданите ще наемат Топлофикация да разследва собствените си инсталации !? Тяхно задължение е да подсигурят сигурността на системата.Ами ако ние решим да наемем чужди експерти,които да проверят дали Топлофикация ни лъже ? Дали случайно подобна дейност няма да се забрани веднага ??

отдавна са го заслужили...

"Според анализ на "Топлофикация" кражбите на топлина имат съществен принос за завишените сметки на потребителите." Може, но не е това най-същественото. Докато топлото и другите паразите по веригата изчисляват по абсолютно мъглив начин кой колко консумира ще е така - високи сметки и обяснението, че видите ли комшията краде. Дрън-дрън. На всеки радиатор - измервателен уред, който мери в единици топлина които пише на бележките, т.е. квч и тогава истината ще излезе наяве. Ама не им стиска.

Незнам за каква кражба става въпрос и кой е крадецът. Когато поставяха топломерите ни бе обяснено че с тях всеки по свое желание ще може да си спира и пуска парното когато пожелае, а сега се говори за крадци.... на какво ...... Нали всека година ни подменят апмулите за което си заплащаме необходимата сума - хем за нови ампули, хем за посещение, не дай си боже да не си в къщи, хем и за употребената топлоенергия ....

Колко ще струва фирмата да провери колко краде топлофикация от нас???????????

И защо Топлофикация не снима , за да види кой краде ??? Да си използват наличната техника , а не да прехвърлят отговорността и най- вече сметките към коректните си клиенти!!!

че какво и дреме на топлофикация кой краде от вашия ход? ако кражбата е след топломера бърка във вашия джоб. ако е след топломера тогава вече топлофикация се занимава с тях. Защо толкова недоволствате не знам , може би имате нещо за криене,а? Би трябвало да приветствате тези мерки, а не обратното...

Прав е аззз, крадците не искат мерки, които биха помогнали разкриването на кражба! От години ни крадат и засега не виждам начин да се промени това положение.