Ученик уби с арбалет преподавател в Барселона, има ранени

Ученик от гимназия в Барселона е открил стрелба с арбалет срещу двама преподаватели и свои съученици. Един е загинал, 4-ма са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Ученик уби с арбалет преподавател в Барселона, има ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

в концлагера нямаше да може. Това е човека - грижат се за него - убива. Мъчат го - мълчи и се надява да оцелее. Прекаленото добро не е добро, като е хаймана и закъснява - не му правете забележка, оставете го да избере пътя - ако е на престъпник и лежляк - ще си получи плодовете.

Вчера по "Дискавъри" имаше док. филм за две изродчета в САЩ, малолетни, които убили приемните си родители. И на двете им дадоха ефективни присъди - на едното доживот без право на отмяна, а на другото - две ефвктивни от по 25 г. за всеки убит. Все си мисля, че това е правилното наказание, а това, че не могат да го арестуват, защото е малолетен е бла-бла...

А етноса на испанчето?

sawo

Какъв е този арбалет? Автоматичен ? Стандартен такъв едно дете не може дори да го зареди, още по-малко да стреля няколко пъти преди някой да го спре. Изглежда е автоматичен, а такова оръжие не се намира в магазините за играчки - който го е предоставил на детето сега реално носи цялата вина.

ТОЗИ ИЗРОД ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПРАВЕН НА ПЛОЩАДА И СТРЕЛЯН С АРБАЛЕТ, ДОКАТО ИЗДЪХНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИЗЧАДИЕ АДОВО!!!!! МАЛОЛЕТЕН, А ДА УБИВА - НЕ Е МАЛОЛЕТЕН!?!?!?!

Ех, този Еврогейски съюз. Значи 13 годишен може да убива, но полицията не можа да го пипне. По подобни закони с Швеция 12-13 годишно лице от арабски произход може да скочи на учителката си, но тя не може да го шамароса. Поне с САЩ не гледат годините - размахва ли оръжие - полицаите откриват стрелба "на месо"

абе малоумни комунисти, какво общо има европеиския съюз с това събитие?

с законите си

О, неразумний юроде "h" поради що реши, че негодуванието от евроГейските закони е в полза на комунистите? От кога неразумний САЩ е комунистичека държава? Явно "чукча писател, чукча Не читател"

ми отиди в русия тогава, само че внимаваи - там няма да чакат да убиеш някого, а само да кажеш нещо накриво против путио или някои от управляващите и сибирската каторга те чака..това разбира се ако случаино не се 'самоубиеш' сам, както много други

Ти ходи в Русия след като знаеш какво е там! Аз посочвам за пример САЩ защото знам какво е тук. Още един чукча - писател

Това е запланувано убийство, чудо е, че няма повече убити. Изглежда, че е опасно даже забележка да направиш на децата, защото не знаеш, как ще реагират.

и ние вървим натам. Въпрос на време е и по нашите новини да чуем за такова нещо. Учителите нямат респект пред учениците. Не е като по наше време. Да не говорим, че в още по-стари времена, ако мине учител по улицата всички му се покланят. Такова е било уважението, малко са били учителите, тачели са ги. И сега са ни малко и лекари и учители, но......

Времената са дивашки. Какви да станат децата? И хем това хлапе не осъзнава какво е извършил, хем законът го защитава. Какво е това? Лудост! Как се стигна до тук? Чрез посяване на ненормални ценности.

да надмине РЕКОРДА и "геройството" на руските офицери от КГБ избили 20 000 полски офицери в Катинската гора с изстрели в тила.

Хапчетата ! Червените - 2 преди ядене, сините 3 броя след.

Явно се е преродил директно от средните векове, събудил се е спомен от миналото и грабнал арбалета

Ключовата дума в заглавието е арбалет, така е като киното и литературата върнаха младото поколение в средновековието при същевременна липса на добър пример с добро възпитание от страна на възрастните. Преди години, не чак толкова много, хлапетата си играеха копия на светещи мечове от "Междузвездни войни". Днешният свят е ретро-модерен. Следващ етап - прашка.

Тоя го ползва арбалета като картечница бе.. тия толкова ли не са могли да го обезвредят докато презарежда.

яко

Айде ся и българските кретенчета да се учат от него! Че те само това още не са направили!

Извършителят е задържан от каталунската полиция. Все още не са известни мотивите за нападението. Каквито и да са мотивите , от това човек не става.13 годишен идиот.

На ви демокрация. Прост народ е за диктатура.

...интересно....стрелял нашия с арбалета, че и спокойно го презареждал и трепал наред. Ако е вярно, че е 13 годишен хлапак и е стрелял с арбалет....значи нещо куца в системата, не само у нас. Би трябвало арбалетите, които се продават да са трудни за зареждане, да се изисква по-голяма физическа сила, като за спортисти, или пък да са по-сложни.Така че това да възпрепятства едно дете да го използва. Не знам кога ще въведат масово по огнестр.оръжие, което се продава легално в света, специални датчици.Те веднага отчитат ако оръжието е взето от друг човек, а не от собственика и оръжието блокира. Защото виждаме, че много от престъпленията се извършват от непълнолетни и дори малолетни, които са докопали оръжието на тате..... и друго - за всичко лошо в тази наша "добра, стара Европа", ние сме си виновни.Сега мнозина скачат срещу исляма....кой е виновен - разбира се, че европейците.Ние си докарваме бежанци, ние позволяваме да се строят джамии, ние сме вечно....толерантните! Фашизмът пак надига глава - кой е виновен - пак ние.Че си мълчим. Нараства експлоатацията от корпорациите. Пак европейците са си виновни.За престъпността и разхайтеността сред младежта, също.Пак ние сме виновни.Парадоксално, но факт - по време на студената война и "желязната завеса", Европа бе много по-подреден и спокоен континент...когато го нямаше този "тумор", наречен ЕС.Имаше по-добро възпитание на децата и от двете страни....

Слагам минус защото социални проблеми не могат да се решават с технически средства. Ако някой иска неистово да бива ще намери начин, въпросът е в това да няма желание, а не да няма възможност.

Арбалета на практика е най-смъртоносното не-огнестрелно оръжие, като може да си го направиш и сам без проблем. А зареждането дори на мощен модел може да е с макара, за минимум услия. Остава енигмата как е успял да го презареди толкова бързо, но верочтно всички са били толкова паникьосани, че имал време и за това.

Да се прехвърли насам, че и тук има много даскали за трепане.

То има много ученици и родителите им за трепане.

като ученик и на мен ми се искаше нещо подобно, даже и да взривя даскалото...но едно е да го мислиш, друго е да го направиш. това е разликата между нормалния и психопата - ценностната бариера

да ти пикам на ценностната бариера

Иван Петров

всяко нормално дете е имало такива моменти...а ти, съдейки по цветущия ти начин на писане, може и да не си от тези деца

Това лйно е чело ,,Робин Худ''. Иначе няма друго обяснение.

Вилхем Тел

Няма начин това пишлеме да не е куха ислямизирана чалма.

Какъв е тоя модел арбалет, дето някъв 13 годишен без проблеми презарежда и стреля като с пистолет ? Едно време какви арбалети правеха - зор да го презаредиш. Пък тоя 13 годишния значи си презарежда без проблеми и стреля ...

ако е ходил във фитнеса

а там е зобал яко стероиди и стимуланти

Пишлеметата на тая възраст до 18 са най-опасни щото закон ги не лови и те го знаят това. По тая причина, трепане яко на такива и при най-малкото съмнение. По-добре 10-ма да лежиш, от колкото 4-ма да те носят! Особено пък със законите в БГ!

Това е резултата от американските рамбовски филми. Зомбирани деца избиват околните с каквото имат под ръка.

nobody

ето нещо което ще представлява интерес за теб, но пък ще ти провали пропагандирането на опорни точки против Запада: "Убиха петима младежи в Русия заради откраднат телефон" "Убиха известна руска режисьорка с бутилка водка" ТИКВА АТАКИСТКА !

В американския град Кливлънд, щата Охайо, 3-годишно момче застреля едногодишно бебе. Това съобщиха от Асошиейтед Прес

"Снайперистът маниак в САЩ застреля деветата си жертва"

Полицай застреля чернокож с осем куршума в Южна Каролина...

Тиквата си ти! Масовата пропаганда на жестокост идва от САЩ - филми, комп. игри, безумни риълити програми... Е, стигнала е и до Русия, но не е тръгнала от там. Освен това има съществена разлика между престъпления от беднотия и оскотяване и такива от свободия - като в комп. игра.

До къде са докарали детето, с тези забрани на огнестрелното в ЕС! И как е успял да открие стрелба, с този арбалет? Че на това му трябват 10с за презареждане. За толкова време средно подготвен човек може да излезе от ефективния обсег на метателното оръжие...

Част от елите възприема хората като животни и си прави гавра с децата им, като ги учи че са такива. Съответно действията им стават животински защото в нехристиянското общество моралният стандарт пада с всяко следващо поколение както е план на лукавият.

- Ай'м Вилхелм Тел! - Ай'м Робин Худ! - Ай'м сори!

Каквото и където и да се случи, на смотаняците все ЕС и САЩ са им виновни. Кой ви дава пари за интернет бе, малоумници?

а те неблагодарниците вместо да се пънат за едно конграчулейшънс...

Като ги лъжат в училище че са животни и не учат от родителите си божият закон, какво може да очакваме?

О, щото последователите на божия закон никога не са убивали, ама изобщо. Ходи си в средновековието, тъпанар!

Просто е минал на следващото ниво.

Причините са в противоестествената философията на дървинизма и евроатлантичексите ценности.

Снощи си представях, как си правя арбалет. След това слизам при комшиите дето не ми дават да спя нощем и... ги черпя по едно питие.

Па то имаше такава новина наскоро, само че онзи социопат не си беше правил труда да си произвежда арбалет, направо с голи ръце ги почерпил, даже така хубаво ги почерпил, че май имаше и починали......

оценката, която е заслужавал.

Арбалетът е страхотно оръжие и в определени моменти превъзхожда огнестрелното. Разбира се говорим за качествени изработки и също така се разбира, че не бива да попада в ръцете на психически нестабилни индивиди, особено пък деца !!!

БРЦК

Ахахаха , и кои арбалет превъзхожда огнестрелно оръжие ? И по кои параметри, че не мога да се сетя!

Явно изобщо нямаш представа от този тип оръжие и затова няма и как да се "сетиш"! Сеща се обикновено човек, който е знаел нещо, но го е забравил! Ако забелязваш аз съм посочил, че превъзхожда огнестрелното в ОПРЕДЕЛЕНИ МОМЕНТИ ! Сещаш ли се кои могат да са те ? Основното предимство на арбалета е- абсолютната безшумност, съчетана с мощ на удара, далекобойност и прецизна точност със съвременните технологии/оптики, бързомерци/. Казано на прост език - всеки подрастващ може да ти набие 2-3 стрели в задника, преди да си се усетил откъде ти ги набива . И не дай Боже да са другаде, защото добрите оръжия от този тип изстрелват и добри стрели , които могат да те пробият, без затруднение. Ако има нещо неясно- питай отново !

Дебилизацията на населението в ЕС и САЩ се разраства ежедневно. Както е казал Паулу Коелю - "Ако са Ви изписали от лудницата, това не означава, че са Ви излекували, а че сте станали като всички други."

А, то щото у нас намалява....

А ние да не живеем на Луната? Ние сме член на ЕС. Така че, всичко е правилно.

Не само в САЩ и ЕС се случват такива работи,случват се навсякъде в света,пресен пример от днес с петорното убийство на руски младежи в Русия!!!!

Не бъркайте пияна компания и напълно трезв убиец с оръжие в учебно заведение!

Направо мъ изкефи! Се едно, че говориш за другаря Путин, дето изчезна за седмиця е после пак се появи!

nobody

като заговори за ''дебилизация'', само за днес: "Убиха петима младежи в Русия заради откраднат телефон" "Убиха известна руска режисьорка с бутилка водка" ТИКВА АТАКИСТКА !

Хладен ум, вярно око и спокойна ръка. Това е средностатистическия барселонски ученик.

В коя ли игра се е вживял младежът. Аз залагам на Assassin's Creed!

Ко? Не! Аматьорът е предозирал е със сериала Arrow;-).

Обаче е нарушил точно creed -a. Много...

Американската "демокрация" в напреднал стадий .

Ако е до САЩ добре,ама не е! В нета има и друга новина за в Русия,където са убити 5-ма младежи от някакъв подпийнал руснак,който си помислил,че са му откраднали телефона! 3 момичета и две момчета са заклани,като прасета! Това да не е от руската демокрация според теб?

Интересно защо имаш толкова минуса. Всъщност е ясно защо - руската пропаганда работи.

А у нас един подпийнал преди време ги намачка с колата си... С това ли ще се утешаваме? Че някъде другаде също също изроди. Ето защо ще ти е поредния минус.

То е хубаво да се чете историята, но не е задължително да се повтарят същите изразни средства.

Този си мислел че сме в 15ти век?

докато разберат причините и тяхната сириза ще е вече на власт... социални са причините...