България ще плати €430 000 на вдовицата на Самоковеца

Европейският съд по правата на човека в Страсбург осъди България да плати 429 810 евро на съпругата на убития през 2003 г. Константин Димитров-Самоковеца.

Обратно в новината

Коментари - България ще плати €430 000 на вдовицата на Самоковеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия сервитьори и сервитутки, който ги направи мутри и каналджии той да им бере гайлето, и да им плаща масрафите.

А колко получи Съда от Ангелина ?

Що ли не се учудвам, кои управляваха през 2010? И кой беше прокурор, а записите от Банкя?

За това ли..."европейското законодателство"рипахме да сме в Европа-та:)))?!? Та то нашето тогава...,с мед да го намажеш:)))!!! Тинтири,минтири,плащали,връщали,мафиоти,картофаджии,никой вече не знае,кой кум,кой сват,кон на...мафиоза...опс,на картофаджията брат,но накрая...Европейския съд за...правата на човека(?!?)осъжда България(?!?)да плаща почти половин милион в евро?!? Питам се,колко от тях ще останат в този съд???

Напишете имената на адвокатите, защитавали държавата! Нека те да платят! Как ако адвокат спечели дело - получава торба с пари, че и голяма горница!? Нека и сега, като е загубил, особено държавата - да плати масрафа и обезщети държавата за нанесения и резил!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тогава мога да започна да добива някаква вяра, в шибаното ни "правосъдие"!

Упътване : - идете на уебсайта на ЕСПЧ -- секция 'България' Всичко Е написано .

За Протокола : -> Незабавно Отзоваване на Цялата 'нашта' Секция в ЕСПЧ ! ----- Всяко дело в ЕСПЧ - Се разглежда и Финализира от Съответната по страна/държава Секция. ...т.е. Е ли възможно Още да се чудим каквоВсъщност правят 'наште' в/от 'нашта' Секция ?!

ЕСПЧ е проюдейска организация! Целта и е тормоз над народите, наричани гои, демек роби на господарите си - юдеите! Хм ....

Когато Отидете на сайта на ЕСПЧ - разгледайте И делата В другите Секции ... ...и ТогаваВече ще Зяпнете Що за 'стока' СА 'наште' в 'нашта' Секция.

Западна Европа е срещу нас. Организирана корупция, безработица, беззаконие, разруха, мафия, наркотици, цигани, изтичане на човешки ресурси....и задължителното постоянно прикриване на престъпления. Прикрит геноцид и потупване по главиците прости и наивни-ЕС.

В Б-я да си бандит си е направо ДОХОДОНОСНА дейност, а всички останали сме си хаплювци, нали така г-да управляващи?

Голям куриоз е това Европейско правосъдие. Не знам колко българското е за реформи, но европейското си е жива пародия на правосъдие. Значи имаме мафиот, държавата доказва, че доходите, с които са закупени имотите не са законни и съвсем правилно конфискува.. Да но правата й били нарушени. А нарупените права на българската държава и на българските закони, това не се брои. Въобще в европейските съдилища си е същата гавра, че и по-зле. След като и мангалите почнаха да защитават, да не се бутали незаконните постройки, щото прават им били нарушени. А тези на държавата и на всички, които си плащаме данъци и такси? Балъците да плащат. Европейското правосъдие си е същата пародия. Нищо из основи им е сбъркано.

Дали пък у нас нарочна не е процедирано по начин,който по късно задължава евросъда да отсъди във вреда на данъкоплатеца?

Сега ми светна,защо Държавата в лижето на Батковото правителсто изтеглиха толкова заем.Едни 50 хиляди евро има вече да се плащат заради него- на един гръмнат от слаби нерви,сега и тези 430 хиляди,но явно Батко знае и за други присъди които ще излязат от Страсбург и за да нетовари бюджета е напред със заемите.И какво излиза-Стрсбург съди България заради Батко,той пък взема заема заради България ,за да може да си плати борчовете:)И единственото което ми идва на ум е ,че България това е Батко

И защо България да плаща,кой беше главен секретар когато гръмнаха Самоковеца,кой беше главен секретар (когато гръмнаха един с гранатомет) и каза,пред журналисти,че ако се наложи ,той лично ще плати глобата,но неможел да чака 9 часа около една къща и някой да заплашва НЕГОВИТЕ полицаи.И след като осъдиха държавата ,същият този главен секретар каза,че няма да ги плаща той,тъй като бил държавен служител и защитавал държавата:))))

Да осъдим политиците и ще платим дълга на страната.

Някой оже ли да назове ието на съдията който гледаделото във ВАС?Че аз не го знам... Да не би случайно да е от Сливен?

Сериозна обява: ТЪРСИМ АДВОКАТ ДА СЪДИМ БЪЛГАРИА ЗА ГЕНОЦИД СПРЕМО МЕНЕ. ТЕЗИ: направила е живато ми непоносим и ме е лишила от развитие чрез: масова приватизациа 1990, хиперинфлациа 1997, крадлив дедо 2005, фалит на КТБ 2014. ПРЕДЯВЯВАМ ИСКА ЗА 10 МИЛКИ ЕВРАКИС. Чрез постоянна промена на парвилата и улесневане кражбите на елита е ограбила бъдещето и живота ми. на таз сума оценевам моралните щети и загубената вера у системата. некой? ШИ СПИЧЕЛИМЕ! ИЛИ ПОНЕ ШЕ СЕ ПОЗАБАВЛЕВАМЕ....

А някой хващал ли е мъжът и в престъпна дейност, или работим по слухове?

Нека да внесем още яснота по решението което единодушно взехме. За да стигнем до това заключение внимателно прегледахме цялата експертна документация приложена към делото, както и показанията на свидетелите. Един от свидетелите с има Будю Тиквов Мутрев известен в България само като Тиквата наклони везните в полза на г-жа Димитрова. За него убитият е бил втори работодател ( първият му е някакъв бай Миле). Тиквата е работил за убития Самоковец, като е пренасял картофи от които се прави бял прах за смъркане. Съдът прецени , че България трябва да плати обезщетение на г-жа Димитрова в размер на 430 х.евра след като се запозна и със становището на консултанта по европейско право г-н Цецо Ухото, близък до Тиквата.

...

Ето за пореден път се вижда колко е вреден ЕС! Той само гледа да защитава престъпниците на гърба на обикновените хора! Сега заради някакви идиоти в Страсбург, трябва да плащаме огромни суми на тия очевидни престъпници! Незабавен референдум за излизането ни то ЕС!

Не си прав,идиотите в Булгаристан не са си свършили работата като хората,едно е да докараш нещата докрай,друго е да се пъчиш-ние ги хващаме,те ги пускат

Права си е жената. Отнеха й имуществото преди закона /за отнемане на имущество при доказана вина/да е влязъл в сила. Жалко, че всички ние сега ще плащаме. То е ясно, че толкова имоти с картофи не стават, но като не можеш да го докажеш в съда ... губим всички.

Всъщност, ще и върнат парите, които са и взели. А пропуснатите ползи? Явно мъжът и е бил достатъчно умен селскостопански, картофо производител

явно

не можа да докаже НЕЗАКОНЕН ДОХОД на Самоковеца?? Кифлата от снимката ли? А къв СПЕЦ ПО САДЕНЕТО НА КОМПИРА Е НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА.. Ама май не са го пращали на сергията на пазара в Банкя да го продава. Та не му знай цената. Само за самозадоволяване си го папкал.. А и за добива от декар май не е в час.. А инамче - датството муй било токоз бедна, че ако не бил момченце, нямало с кво да си играе..

От всичко написано дотек виждам че народък вика -ДА ЖИМЕЕ РЕДЖЕБ ТАИБ ЕРДОГАН -при него няма тинтири минтири-евролайнари и американски педераси--кага треба сваля руски самолети- но руснаците пак при него тичат Несменяемя биба Божествена Правосъдната система--съдии-прокурори-- Квото кажел евро съда -така било-- Я ПИТАЙТЕ РЕДЖЕБ ТАИБ ЕРДОГАН -така лие ---Бойко -за нищо не ставаш--показно ти направиха

За Ердогана и далаверките на сина му с ЕВРАТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАЛИ. Та сега СУЛТАН ЕРДОГАН ша си го връща на следователи, съдии и прокурори..

Като навремето е лапала правилната п.шка, сега ще лапа държавни пари.

Браво на Ангелина,наби им го четвъртит

Тая кучка не се наяде на пари. Курвенски, мафиотски, държавни всякакви, независимо по какъв начин са добити. Ега си и изчадието. Такива нямат мозък да проумеят че нищо няма да занесат оттатък.

Овцете българи плащат на пъдарите си.

Бандит да си в България?!

Малко ли са ти тези за които работиш?

Когато на теб се случи -ще си на същото мнение.

Пак издържаме бандитите! И как да й стигат парите на тази държава - един път я крадат и втори път крадците съдят държавата за обезщетения?! Едно време имаше една песничка "право седи млад кадия, криво съди". Това е за съжаление правото и днес. Не ми е ясно защо се нарича право?!

Правото винаги е било за шепата хора по-прави от останалите. За нас останалите, дето сме поставени на колене пред правото (демек - за нас кривите), правото е право, когато те ни го признаят. Както се вижда, във всеобщо съществени моменти правото бива криво :)

България, т.е. всички ние, скъпи дами и господа, български граждани! Честито! Ето и малко историческа справка за прекрасните взаимоотношения, между нашата мила Татковина и Европейският съд по правата на човека, цитирани от Wikipedia: "Първият, осъдил България в Европейския съд по правата на човека през 1997 г, е Андрей Луканов (посмъртно) заради съдебен произвол. Много банкери, съдени за банкови фалити на Балканбанк, Агробизнесбанк, Капиталбанк също спечелват делата." Поуката? - Ако си българска мутра (политическа, бизнес, мутра-мутра...), то знай, че правата ти гарантира не кой да е, ами самият СЪВЕТ НА ЕВРОПА, чрез своята юридическа институция, т.нр. Европейски съд по правата на човека в Страсбург. Така че дерзайте български обществени паразити и вируси - имате наистина мощен покровител, пред който вашата държава направо си е клекнала! :)

И разбира се това, че новината се акцентира на сайта на булката на кремълския послушник Сергей Станишев (това, че е формален шеф на парламентарна група в Парламента на ЕС, само баламите подвежда), е чиста случайност... ;) Спасибо, товарищ Моника Любомировна! :)

Станишев си го избраха западняците за шеф, дори да е формален. Т.е. лицемерите от Западна Европа, макар и да не са кремълски послушници, добре си хортуват с един такъв. Значи са си лика-прилика.

Значи този, който е защитавал България в Страсбург е бил гола вода и не е успял да докаже правотата на своята страна.

Мислиш ли, че съвестно ни е защитавал?... ;)

Да и приседнат кървавите пари. Няма да намери щастие и покой. И поколенията и ще си плащат. Ще им се върне тъпкано.

Не стига че мутри, политици и сигани крадат държавата ами и постоянно я съдят за обезщетения :) ами да ги взимат тия пари от управляващите, депутатите и прокурорите щом са некадърни да хващат и осъждат виновните, а не от данъкоплатците!

Тия обезщетения трябва да ги взимат от заплатите на съответните чиновници, които са допуснали дължавата да бъде осъдена. Не съм длъжен да плащам с данъците си за некадърността на разни съдии и прокурори, на които освен това им плащам и заплатите.

Ще съдя България за чуждопоклоничество и мутризация. Необходим е булекзит колкото се може по скоро. Еврохейски съд да отсъжда в полза на мутри наркопласьори и бандити това е нелепо. Няма държава. Няма закони. Няма справедливост

Обаче имаме правници за чудо и приказ!Колко милиона евро и долари вече беше осъдена държавата да плаща и няма наказани или именувани съдии и прокурори които са съдили и които са обвинявали!И с Белене е така!Знае се кои са виновните но зад тях седи една голяма сяянка с нож и кинжал в ръка!Също и за КТБ-то и за още хиляди проиграни от държавата ддела стои тази сянка.На ДС И КГБ!

К"ва стана тя бе БОКО ????

Какво им пука стадото го плаща-ееей боклук народ сме!

Да ви имам държавата, щом дори и не може да конфискува имущество на бандитите, а те я съдят успешно. Тук май да си бандит е въпрос на чест.

Няма данни тя да е бандит, но е наследник на такъв. Явно, не си е платила, на който и колкото трябва и за това присъдата на БГ-съда е подобна. А сега всичките ще плащаме! Абе моме, защо не си плати и ни натоварваш сега?

Какво говориш те са основата на бандитите...

От съдии бандюги толкова.

Тия приказки да ги разправят и на циганите-защита правото на собственост.По селата ,особено възрастните хора да не би някой да се грижи за защита на домовете им от посегателства на цигани?Като има правила ,те да са за всички.Не може за едни да важи ,а за други не.Хората пострадали от цигански набези дори и не се оплакват.Те знаят ,че никой няма да им обърне внимание.Ако парите ,имуществото са придобити по нечестен начин ,в една нормална държава се отнемат в полза на държавата.

Първо не се казва Ангелина, а Ангелинка.Второ- никога не е крила парите си, винаги ги е обявявала и това не са пари откраднати от еврофондовете.Това,че разни контрабандисти са плащали на съпруга й, не е неин , а държавен проблим.Сега кой лапа парите от бежанците?

Не, не са от еврофондовете, а са от наркотици, проститутки и рекет. Кучката му пере парите и ртябва да е в затвора или 2 метра под земята.

тя носи по-голяма вина, защото е дпопуснала близките ж да извършват незаконни дежствия! и кавете как òвек, кожто вивее от беззаконието ще възпитава деца в спазването на закона?! следствието е, è децата им ще са още по-големи мошеници и банд\ги - веè им е заливоено в кръвта!

А като хранеше Косторвата партия всички ревяхте СДС,сега-пак рев,е няма угодия средностатистическия елементарен избирател

но не забравя. Мръсната мутренска разпоретина ще си го получи.

ха дано да си го получи в троен размер - най-малко - от кого обаче ще вземат парите, които и дължи държавата - естествено пак от нашия гръб ще ги смъкнат - за такива като тази и цецито красимирива, дето са с претенции само публично пребиване с камъни като най-хуманно

Мдаа,ще получи още половин милион в дебелата си сметка от данъците на ревливите мишки във форума

Някъде чух как пазарът на имоти се раздвижил и цените на имотите тръгнали нагоре. Тогава журналистът попита като как така, щом народът ни обеднява и кой може да дава такива големи пари. А брокерът разказа, че предимно идват и ги купуват изцяло кеш юристи, адвокати, нотариуси и лекари. Ами ето къде са парите от спечелените/загубените дела. Само че във всяка нормална държава тази измет щеше да потегли към съответните места за излежаване на справедливи присъди. Или както казваше Дани де Вито - Знаете ли онзи виц, 10 000 адвокати на дъното на океана? Не? И аз не го знам, но започва добре!

Абе, Борисов, абе Цацаров, защо ние требва да плащаме за: 1. Цанков камък; 2. Белене; 3. КТБ; 4. Глобите на международните съдилища. ЗАЩО НЕМА ВИНОВНИ?! ЗАЩО ИЗОБЩО ВИ ХРАНТУТИМЕ ВАС ДВАМАТА?!

За да ви доде акъла.

лошото е, че все не иде този пусти акъл.....

От случаят с моята открадната кола- вече две години ръждясва в Жандармерията, се убедих,че в СРП има не само некадърни, но и прокурори със сериозни проблеми на психиатричното им здраве.Ако някой не е съгласен, ще му изпратя да чете постановления,които може да създаде само някой с проблеми в мисленето.

И аз мога да ти покажа яко малоумни решения и определения на прокуратура и съд:) В бг. закона наистина е врата в полето....

Тези пари ше си ги делят ли с Цеци???

Тя цеци си е отмъкнала колкото и трябват, че и патрон в главата за бакшиш

компетентни най-вече при пълнене на собствените си джобове.

бахти тия кадри на СУ и за сапун не стават комай сички дела са спечелени от мафиоти, полумафиоти, пандисчии и др. престъпна паплач. Колко ли кинти влизат в джобовете на тая мафия завършила СУ?

колко ли? много , но не знаем, и няма да научин никога! няма да може и да ги осъдим, защото са си свършили работата "отлично",

искам да додйде Ердоган и да уволни всички прокурори и съдии у нас. Не си спомням да сме спечелили и едно дело при международен съд. Не че подсъдимите са ангели всички, а че адвокати и съдии работят за тях или са супер некомпетентни - най-вроятно и двете.

Не знам каква е схемата тук, но умишленото губене на дела е практика в малките и средни общини в България. Схемата е проста - общината сключва договори с фирма с неизпълними клаузи и големи неустойки. Фирмата съди общината и тя опразва бюджета и потъва в дългове. Кмета, съветниците и фирмите делят и се отчитат където трябва, за да не се размирише. После и да се заяде някой - делото се точи с години и отива в архива.

кой не ни е Фанал, той не ни е осъдил..ма ние си имаме добри юристи и прокурори.

те магистратите са с богатите, ве! нали искат жените им да си оредят я децата, и внуците! докато могат да цоцат и тогава да ги разкарат, ще си имат трупнато!

Една много перспективна номинация за "Жена на годината".

Мисля, че няма големи шансове пред акушерката, дето преби бебе.

точно, нека се снима и по бански в плейбой

Еми, така ще е при т.нар. "нов световен ред": кучетата са с предимство пред хората, циганите пред белите, престъпниците пред жертвите си, извратените пред нормалните, мюсюлманите пред християните, жените пред мъжете. Лъжата става истина, а дяволът - бог. Иначе казано, новият "ред" е стария, с главата надолу.