Обща 24-часова стачка скова Гърция

С блокирани пристанища, спрени влакове и анулирани полети започна от тази нощ общата 24-часова стачка на гръцките синдикати.

Обратно в новината

Коментари - Обща 24-часова стачка скова Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малее,та те не знаят какво е мизерия и глад.Ако дойдат у нас да поживеят (ако останат живи) поне една година живота там ще им се види като в рая.Отиде наш Бойко при Ципрас и след неговото посещение гърците се стреснаха и скочиха на протест.

Защо пишете за стачка в Гърция,а за протеста на народа в България срещу вдигане цената на водата,няма нито ред.Това ли е журналистическата ви етика?

Се оплакват и стачкуват, ОЧЕВАДНО НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ.Ама,на нас си ни харесва.МЪРТВИ ДУШИ...

А ние като избрахме простата тиква къде сме?1? Цъфтим и вързваме! Ток ,вода, здравеопазване, лекарства-всичко е на горе или с разни ограничения! Не се борим за правата си, а напускаме кой как може през глава и краят е близо, защото тиквата ще затвори държавата!

Storen

Не е проблема в Тиквата. Ако не беше той щеше да е някой друг като него. Проблема е в липсата на политическа култура в българите и толерантността им към корупция и мизерия.

Мързеливо и крадливо - с една дума - грък

Тъпо-за това ли брутния вътрешен продукт е 3 пъти по голям от нашия защото са мързеливи ли....май ние сме доста по мързеливи.!!!!

Любимецът на Петър Волгин,радикално левият Ципрас,беше избран с популистки обещания за социална справедливост и просперитет,но както при всички "социалистически" проекти практиката опроверга теорията.

Не, натискът и заплахите на САЩ (СБ и МВФ) и ЕС (ЕБ) не оставиха място за мърдане - жертвата вече беше набелязана за оглозгване от т.н. западни инвестиционни фондове!

Краят според гърците е наше бъдещо начало.

Тук се пише за политическата мафия на Гърция. Именно това е политическата мафия ,която сега управлява Гърция - комунистите на Гърция. Ето до каво води една държава когато управляват комунисти - до разпад крясъци. Че гърците сами си избраха комунистите да ги управляват!

Идете в Гърция, за да видите за каква криза говорим, пълно е с туристи от световния елит. Гърците не са бедни, но имат достойство и най- вече мъже, които да искато още за себе си, семествата си и държавата си. Тук не говорим за партии или строй, а за Хора. И точно в качеството Хора е разликата между нас и тях.

Браво на Гърците, така се прави.

каза "д", който(която) никога не е ходил(а) на протест.

дгд синдикатите на тия мързеливи мърлячи

Стигнаха края? Все още кириос Папурис не е дошъл да ми се моли да изкопа лозето.

А Българите си траеме, бедни гладни на студено, трайкаме си и това е! Нито синдикати имаме нито надежда вече!!! НА ВОЙНА

те ако са стигнали края ..ние отдаавна сме умрели и на нищо не реагираме.

Благодарение да общоприетата балканска мъдрост '' акъл не ща пари ми дай '' клоаката балкански полуостров няма отмирисване.

Някои народи протестират, докато някои племена им мият задниците.

В Гърция стигнали края. Че ние отдавна го подминахме!

"Тихо да не събудите българите"!!!

Шапка свалям на гърците и мъжеството им! Такова общество е нужно да изградим в България.

И ние имаме мъжество, я ги виж примерно как скачат срещу жената с разбитата уста в съседната статия.

Мммда... То това е наличното в България "мъжество" в момента, май... И за това сме на този хал. Можем да разбием устата на една "устата" женска, но не ни стиска да изхвърлим политическия си "елит" от управлението на държавата - както правят това в момента гърците.

Гърците са народ, а не "мърша", не робско племе..

Българите да се поучат от 4000 годошен народ. :))) Така се отстояват права пред политическата мафия.

А пък ние сме в началото на края, те поне са го стигнали! Но у нас такива стачки и протести няма как да се случат! Само с мрън-мрън и послушание не става !

турско!

А гръцките работници са много по-добре отнашите! А ние какво? Търканме талончета и чакаме Бате Бойко да ни оправи, за стачка не смеем и да помислим :(

Браво на гърците! Борят се смело с колониалната политика на грабеж на Световната банка (САЩ) и МВФ (САЩ)! Браво! Виж, тук в България живеят май наистина не 80, а 100% дебили! Откраднаха им всичко, дори и бъдещето, а те...преклонена глава сабя не я сече....робско племе

колкото и да искаме.като тях не сме и няма да бъдем. добро утро роби

Беше нужна лъскава Гърция - да бъде съседка и реклама на примитивна комунистическа България. Но сега вече няма нужда от нея, надлъгването свърши. Ние загубихме, но пък и илюзии отдавна нямаме. А те все още имат...Безплатен обяд няма.

Нямаш и представа колко не си прав!

Много ги плюем гърците. Кажете една стачка да сме направили, като тях? Ама пред компа е много лесно.

ало, матряла, четеш ли бе? Кво праят хората, вас ви обиждат по телевизора в лицето, казват ви, че сте матрял, дебили, тъпи - реакция като на умряло куче! Ставайте бе! Стани, стани, юнак балкански...

Бой на алчните гърци заплати по 5000 евра а яжте сега трева да видите как е в БГ!!!

То затуй в Ада, на българския казан пазачи няма - алчните и завистливи българи сами се дърпат надолу в катрана!

ората пак сакат пари. зима е! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дъното отдавна е заето и не си го даваме !

Средна пенсия-1300 евро, Средна заплата-дори повече. Верно са на дъното.

Данните ти са от преди 10 години...

Е как ще са стигнали края в Гърция. Дори и тази Коледа ще им раздават по 1000 евро на калпак. В България-по 20 евро, и то само за пенсионерите, и то тези с най-ниски пенсии, не за всеки.

Предлагам да им изпратим по един малоумник от КНСБ и Подкрепа да има покажат как се стачкува ! Резултатите идват незабавно , минимална заплата 200 евро и пенсия 130 ! Иначе на тези които плюят по Гърците, моля първо си оправете кочината в къщи. Ако византийците са мързеливи, как ще обясните "празната" София по 2 месеци лятото и по 1 зимата ?! "Работливия" Българин обича да работи, но предимно в чужбина, лошо няма но не всички под един знаменател. И тук има работливи, там има мързеливи но вижте тяхното БВП и сравнете с нашето и тогава коментирайте.

М ързеливи са. А ако питаш, защо стандартът е по-висок-заради субсидиите от ЕС, стотиците милиарди подарък от Германия, и милиардите за наем за военните бази на САЩ. Само преди 2-3 години има дадоха подарък 250 милиарда(общо опростени стари кредити и нови милиарди подарък). Уж кредит, но кредит, който няма да бъде върнат. Самолетите не смогват да извозят чувалите с евро от Германия за гърция.

Ама си зелен! Ами нали срещу тези "чували с евра" гърция закупи сума ти локомотиви и вагони Сименс, които сега инвеститорите от американската борса искат да откраднат, купуваха американски и германски оръжия със същите тези пари....за да расте икономиката на Германия...с обещанието, че няма да си ги искали обратно после, ама крадеца си е крадец - сега американците искат всичко (щото са фалирала държава)!

"Работливия" Българин обича да работи, но предимно в чужбина..." Така е, защото в чужбина му плащат като на работник, а в БГ като на роб. Ниски заплати, ниска производителност. Имаше един лаф: "Те ни лъжат, че ни плащат. Ние ги лъжем, че работим."

то тоя край много разтеглив, бе, ние къде сме тогава?

Айде да фалира най-накрая тая византийска кочина, че да си я поделим с Турция !!!

Когато мечка играе у съседа очаквай я и у вас.....

Аз сега ще си сменя снимката на фейса и ще напиша на нея АЗ СЪМ ГРЪК. Ма разбира се и знамето ще туря като фон. Всеки който го направи получава 13 и 14 какво беше там пица май.

още на са стигнали дъното, но дано скоро да са под него , византиици мързеливи, само чакат на готово. От 12 часа до 5 часа не работят, защото им било много топло, ми има климатици бе хора, ние как работим, а у нас съще е топло по това време. Използват нашите жени /с висше образование/ като прислужници, да чистят насните гъзове на старите бабички, неграмотни при това.

А как на готово ве имат 1000 и не знам колко си острова. Всяка година се мъча да обиколя по два три и пак няма да ми стигне един живот. На всякъде оставям по една българска заплата.

Да им изпратим бай хой да ги оправи!

..мееее мееее така се прави ....за да те зачитата за човек а не за добитък....а нашту "КАНИ СЕ ДА ИБЕ" за нищо не става

Когато народа е заспал и проззззз няма надежда .

Гърците са в грешка! Все още не са стигнали дъното.

Евала на гърците....само така! Българи само приказват и псуват тайничко,а пък не смеят да излязат и да пртестират срещу Боко -тиквата и неговата бандитска шайка...нека да ви ....отзад...

много се кефя как сега тракторити ще затворят границата... а ние блеем като офц е вече 10 години и никой се не се ща на реципрочен ход летото?!? а аз съм за! ама сам сам... и кво? да ида да застана напреко на некое гише с S класата си ли?!?

бе да ти имам двайсет годишната S класа

С тебе е Корнелия Нинова и цялото БеСеПе? Грабвайте байрака яхвайте коньевете и айде на Бузлуджа.

ОХ, МАЛЕ, ЖИВИ ДА ГИ ОЖАЛИШ ГОРКИТЕ ГЪРЦИ - СТИГНАЛИ ДЪНОТО, СТАНАЛИ БЕДНИ!!????? АМИ НИЕ КАКВО ДА КАЖЕМ??????? НО, ЕВАЛА НА ЕЛИНИТЕ НЕ СЕ ТРАЯТ, КАТО НАС,НИЕ СМЕ РОБИ И РОБИ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ,АКО СИ МЪЛЧИМ!!!

Шило

А бе, обедняха. Имаме приятели - гърци, та ги виждам. Свикнаха на 200, сега трябва да свикват с 2. Трудна работа. Ама им се чудя, уж имаше референдум за това, да приемат ли условията на кредиторите, отговориха с "Не" и все пак, Ципрас ги прие. Явно и той е само на думи герой.

Mda. Когато българина няма пари за парно сваля радиаторите, а не правителството. Нали така беше преди 10г.?