Специалисти притеснени от смесването на ваксини

Скептични са проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската агенция по лекарствата и доц. д-р Снежина Михайлова-Кандиларова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На този етап научните данни са недостатъчни и за бъдещите ефекти от поставянето на една ваксина!

"Нямаме опит от прилагането този препарат за имунизация, чакаме да се произнесе и регулатора на САЩ," То с кои ваксини имате опит :D с рнк? Ваксини от изцяло нов тип, които буквално се тестват в момента над човечеството?

От какво са потресени? Ваксините са изцяло замисъл и продукт на политиците. Ако Урсула каже, ще смесят всички видове в казан и ще инжектират коктейл. Щом всички са ефективни и безопасни и коктейлът ще е. Като одобрят нова ваксина, просто я допълват в коктейла и продължават имунизационния процес. Тури Астра, щипка Пфайзер, Модерна на вкус и Спутник, колкото поеме.

Те са притеснени? И само от това ли? Давай, народе, ръгай чушки в боба! Боцкай се, па после му мисли... Когато малоумници дават акъл на хората, не е на добре. Още повече, че днес хората са достатъчно интелигентни, за да стигнат до истината и сами.

Ангелов: :"Да, истината можем да я кажем само ние"

на проф.Радостина Александрова по повод втората игла с Астра....завършиха с това.....Ами хората на които им предстои да се ваксинират с втората доза до отидат и да го направят според това, което им подсказва...СЪРЦЕТО! Браво!

Девизът ми е: От ваксините на 100 км. разстояние !

на този толкова ранен етап настъпиха често фатални усложнения, а какво ще е след 4-5 години?! Сещам се за талидомида и за още куп фармацевтични безобразия и се плаша за бъдещето ни! Лично аз предпочитам да рискувам и да преболедувам.

Само в България смесват ваксините ,затова умират всеки ден над 200 само от вируса и още над 350 от нелекуване.

Ваксини работещи на различни принципи,нямало проблем да се смесват,Ейййййй какво ли няма да измислят само и само да си напълнят бездушните душици с мангизи.Да знаете няма проблем и в дизелов автомобил да сипваш бензин,пък може и чешмяна вода,просто проблема няма да е техен а ще си е ваш.

Фалшивата новина за ваксините срещу COVID, която й е направила впечатление е дали поставена ваксина може да доведе до положителен тест за COVID-19. "Отговорът е, че категорично това е невъзможно. Ако тестът е позитивен след ваксина, вие сте се разболели", каза тя.

Някой наясно ли е какво е произвел, какво са му нахакали, какъв е вируса, има ли го, или не, или върви некъв кастинг за идиоти!?!

смесването на комисионни е безопасно!

Абе, ръгай там инжекции на опитните зайчета - няма кво да стане.

Смесвайте,смесвайте,после се чудете защо умират по 200 човека на ден !

Абе смесвайте и ракия с водка, ама изолирайте ваксинираните, защото пренасят вируса с 300!

Това със смесването на ваксините да не е идея на Тръмп?

То кое не е притеснително. Вируса е извън контрол в България. Повече от 150 души на 100 000 си е проблем, нашите на места гонят 600, а то на всичкото отгоре това е официална статистика, а какво е нивото на тестване, не се знае. Масово семейства го карат, като единия родител се разболее, останалите членове не си правят тестове, а просто си седят вкъщи докато им мине. Закупиха приоритетно само една ваксина, която пък се оказа, че дава странични ефекти. Болни чакат с часове линейка, а хората в спешното го карат на триаж, че не им достигат хора и техника и пациенти умират. Чисто популистки у нас се разтягаха ластици, без логика зад всяко едно решение. Сега замазват положението с това, че закупиха основно Астра Зенека с пълни глупости, като смесване на ваксини. Въобще трагедия!

ваксината вече ДА се казва "ЕфтинаЗия" микс от две близки думи

"Фалшивата новина за ваксините срещу COVID, която й е направила впечатление е дали поставена ваксина може да доведе до положителен тест за COVID-19. "Отговорът е, че категорично това е невъзможно. Ако тестът е позитивен след ваксина, вие сте се разболели", каза тя." Моля Михайлова, да даде научните доказателства и изследвания на които базира това твърдение. Ако тя не може да докаже твърдението си, тогава тя разпространява фалшиви новини.

Абе направете поръчка за ваксина на някой наркокартел. Там поне знаят какво правят. Както се видя световната наука е на кота нула до сега.

Чакаме Спутник.

Чакаме Спутника да долети.

то и пиенето на антибиотик е доброволен акт, но искат рецепта от лекар! Ненормална работа! Трябва да снимат филм "лекарите сигурно са полудели"! те за ваксините ми говорят - сменсвайте- на ваша отговорност!

Аз предлагам на желаещите да се набият по три дози от всяка та барем мирясат.

От самото начало само противоречия, погазиха всички правила при ваксинация и тестване. А сега трябва съдене !

Ваксинацията започна като хаос и продължава по същия начин.

ДА ВИДИМ РЕЗУЛТАТИТЕ СЛЕД 6 МЕСЕЦА, ГОДИНА НАЙ-МНОГО ??????

Аз ще си сложа втората доза отново с А.Зенека,СЗО не препоръчва да се смесват ваксини,а пък като чета за ваксинацията и Меркел и Марио Драги-премиера на Италия са се ваксинирани с Астра Зенека

"Рискови фактори за развиване на тромбози след употребата на "Ваксзеврия" са тютюнопушенето, сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, дълъг прием на контрацептивни средства." И за кои тази ваксина не е опасна? - За момчета под 18 и момичета под 15 (за някои етноси - под 11) годишна възраст, ако не са затлъстели, защото такоива се срещат все по-често.

Драги учени и учени, с "проба грешка" се работи в селското стопанство, животновъдството, може би и в пътното строителство и ремонтите (у нас най-вече)... Но в хуманната медицина това е изключено!!! И стига с разни мистификации и нелепи идеи за експерименти в експеримента..., защото този напън с т.н. ваксини сега е точно експериментален.

Карай да върви, алъш - вериш да става. Хората кучета ги яли!

тоз Илко - илачопродавача, нали беше заедно с Куню - кърлежолога, заедно пРъви НОЩ-ници, сега в опозиция ли е минал?, протестър ли е? антиваксър ли е? дубец ли е? чалгар ли е станал?, мангъровист, маяовец... абе обърках се...

Двете ваксини действат на различен принцип. Как въобще може да ги смесват? Все едно да смесиш вода с мазут.

Фарма мафията се застрахова с информираното съгласие! Отговорност и съд за производителя на експерименталния продукт, наречен ваксина, няма да има за фирмата, пуснала на пазара недоизучен препарат! И дори при смърт, няма как роднини да търсят компенсация..., хитро измислено от фарма играчите!

И какво очакваш да видиш, зомбита. Айде с тези конспирации. Интернет професори са някои от пишещите тук.

И да дойде - пак няма да се ваксинирате тия дето го чакате. Само да има какво да приказвате сега.Философи.

"Като знам какъв инженер съм, ме е страх да ида на лекар" -от къде идва тоя лаф? просто казано: - инженера има една торба с гайки и болтове и може цял ден, месец, година и живот да си ги смесва и намества докато уйдисат. - доктора има една торба с илачи и ИГЛИ и много пациенти, но с по един живот...

Ти как си го представяш? Че ако сега са ти били Астра Зенека никога повече в живота ти не трябва да получиш друга ваксина, за да не се смесват?

Очаквам да видя автоимунни заболявания, неврологични заболявания и спад на раждаемостта. И не само аз го очаквам - производителите също. Затова сключиха договори в които отговорността се изключва.

Наистина ли не разбираш? Не може първата игла да е един вид ваксина, а втората друг. Все едно не си си довършил ваксинацията. Като изтече действието на първата ваксина може да си поставяш каквато искаш, но да са от един вид. Не виждам причина, който си е поставил Астра Зенека на първа игла и не е умрял да си постави и втората игла от същата ваксина. Прост народ.

Тъкмо горкият българин свикна с имената и сега трябва да си купи ТЪЛКОВЕН речник - те ти АСТРА , те ти Ваксзеврия -сега другата е Джонсън пък беше............ Те ти РНК, те ти Векторни..............Пълно обезумяване и хората,достатъчно уплашени и травмирани, четат ли четат статии ,съобщения ,препоръки..........и стигат до 4ти километър. ЯСНО Е ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ, НО ТОВА БЕЗУМИЕ И ПОДМЯТАНЕ НА ИДЕИ И ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ ни..................мамата

"Като изтече действието на първата ваксина може да си поставяш каквато искаш" Кога започва и кога изтича действието на Астра Зенеката според теб?

Аз съм доста убеден че не трябва да се ваксинирам.

в щатите се отказват от Johnson&Johnson, сега на БГ ли я предлагат?

Като (бивш) системен администратор (плюс всичките ми други професии) отдавна се чудех какво ли се получава, когато да кажем тази година се ваксинираш с една ваксина, а догодина решиш да я смениш. При компютрите, когато деинсталираш една антивирусна, за да я смениш с друга, може всичко да ти е на шест, ама може и да настане апокалипсис. Явно и при ваксините е аналогично. За колко време една ваксина се изчиства от организма - и дали въобще се изчиства окончателно и кога това, че не се изчиства окончателно е проблем? И има ли начин да се разбере предварително дали останки от предишна ваксина (или антитела от преболедуване) ще създадат проблем при поставяне на новата ваксина? Някакви тестове, изследвания или единственият възможен вариант е стреляме на сляпо, пък каквото сабя покаже?

Направо зяпнах и не вярвам , че това излиза от устата на професор :"че може би повечето случаи на нежелани реакции при жени, са свързани с хормоналния баланс и настъпването на месечната неразположеност." Професор Гетов не само е застинал някъде в края на 60-те години в знанията , но явно не чете публикациите на световните си колеги с изследвания по въпроса. Та колегите му казват , че няма на практика разлика в броя на засегнати жени или мъже от АЗ, разликата идва от факта че до момента главно са ваксинирани хората с приоритет - медицински работници, болногледачи , учители , а те предоминантно са жени, та от там идва заблуждението , че жени повече гърмяли от АЗ - на практика статистически бройките не се различават много на умрелите мъже и жени от тромбози в следствие на АЗ. Освен това учените се обединяват около тезата , че тромбозите се причиняват от засилена имунна реакция срещу ваксината - младите имат по-силен имунитет , затова са повече в риск от дъртаците над 60 например..

Айде пак... Значи не са притеснени, че втората доза не прави почти нищо, заради анти-векторната памет на имунната система, прясно запомнила вектора. Липсата на ефект или минималният ефект на втората доза АЗ са добре документирани в проучванията. А те пък били притеснени от втора доза друг тип ваксина... Да, засега няма данни за ефекта на втора доза друга ваксина. Засега. Щото проучванията са под пара и резултати ще има до месец-два. Обаче здравият разум и елементарната логика казват, че е по-вероятно втора доза от друга ваксина да има по-сериозен имунен ефект, отколкото втора доза АЗ. Просто щото ефектът на втората доза АЗ е толкова минимален, че в резултатите по научните статии дори има статистически парадокси от типа една доза да е по-ефикасна от две дози, ако втората се сложи твърде рано (където "твърде рано" е доста дълъг период, всъщност)...

Апропо, руската ваксина Спутник по същество използва две различни ваксини за първата и втората доза. Първата доза е с вектор Ad26 (същия вектор като ваксината на Янсен). Втората доза е с вектор Ad5. Как пък при тях работи и е ефикасен протколът с две различни ваксини за първа и втора доза, а нашите светила били "скептични"...

Заедно със самолетите на Бойко...