Софийският маратон спира движението в центъра

В неделя, 13 октомври, ще се проведе традиционното спортно събитие

Обратно в новината

Коментари - Софийският маратон спира движението в центъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ще се блокира центъра и цели квартали ще са потърпевпши от зверските задръствания и изгорели газове които се образуват вследствие на тях. Що тез бегачите не ходят да обукалят кремиковци примерно или някоя гора, кво се пъчат в центъра на селото.

Много е дълго не го прочетох! НОООО чудесен пример за здрава работа човече! Толкова много текст си изписал. Трябва да ти плащат повече!

Защо не пуснат бегачите по околовръстното шосе, а затварят целия град? Репресивният апарат на пожарникаря отново ни напомня, че не сме свободни граждани, а сме заложници на режима на пожарникаря.

Айде тичайте и се наслаждавайте на “чистия” софийски въздух.

Те по-добре да бяха изброили кои улици не се затварят!

Ти нещо не си наред?! Къде затварят целия град? Малко около центъра и после по бул. Владимир Вазов. Ти знаеш ли в чужбина как затварят? Една обиколка на цял маратон - 42 км я въртят из цели градове, а тук една обиколка едвам тази година направиха да е 21 км с триста зора и то по най-незабележителното трасе. Един ден ще изтърпите без таратайките си в центъра. Даже по-често да има дни без коли изцяло в центъра ще е супер, аман от Ганьовци с таралясници които замърсяват и въздух и улици с течащо масло от колите си. После сме искали да се развиваме като град и като държава. Как с такова мислене отпреди 50 години?!?!?

четете внимателно. тоя маршрут е по добър защото не затварят България и Черни връх като всяка година. Да в района около пешеходната част на Витошка ще е мазало но и не е толкова нужно там да се ходи в неделя с автомобил. И двете линии на метрото са през Сердика

Пак ще се изхарчат едни наши пари, ще играят по нашите нерви и ще затворят част града за да се създаде усещането, че едно събитие се е състояло, колкото повече неудобства ни създадат в трафика на града, в ограничаването на и без това задръстената София, толкова повече ще ни набиват, че са сътворили нещо голямо, значимо. За 5к тичащи ще създадат неудобства на 50/500к. Шамандури. Добре че не органират фрегата в града

Точно там ли намериха да спират движението? На мен маршрута ми в неделя е по пресечките на Мария Луиза, които ги затварят, после към моста Чавдар и Владимир Вазов, Доспевски, по Грую. Сега откъде да мина?

Ами потичай ! Тъкмо ще откриеш как можеш да стопиш шкембето !

Драга антифа , затварянето по случай маротона е още от татово влеме но от къде да го знае селянче дошло да прави калабалък в София като теб ?

напротив - колите спират нормалното движение на хората - като това на снимката

Що ти не идеш на околовръсното. То няма да е затворено. Точно пожарникаря не дава да го направят една обиколка от 42 км., а трябва да се въртят 2. Ганьо не може една сутрин да отиде пеша на магазина на 500м. за цигари. Трябва с 20-годишното БеЕмВе.

Напротив. Тъкмо обратното. Ще дойдат едни хора от цял свят и ще си изхарчат парите в София. Ще спят в София, ще ядат в София и след това като се приберат, ще разкажат какво са видели. Ама Ганьо държи да отиде за цигари с колата. Не иска чужденци.

Събитие което ще накара хората да се разходят без да има коли.Радвайте се,а не плюйте драги Софиянци от скоро

Хайде стига, писна ни в центъра на 2 кв.километра всеки да си присажда щуротиите - велосипедни алеии по които минават 30 човека на ден, вкопани кофи за буклук които не се използват, паркинги за тротинетки по улици в които паветата са с размери на големи буци ... Заради Витошка и Славейков съседните им улици са превърнати на алеи с буклуджийски кофи, само на Хр.Белчев ими 8 или девет групи ...

Но по смардящитеи прашни улици, Днес на Лъвов мост чаках автобус и трябваще да имам противогаз за смрадта която се носеше Един български турчин изкоментира че такав смрад няма нито във Турция нито в Европа!

Хайде стига, писна ни в центъра на 2 кв.километра всеки да си присажда щуротиите - велосипедни алеии по които минават 30 човека на ден, вкопани кофи за буклук които не се използват, паркинги за тротинетки по улици в които паветата са с размери на големи буци ... Заради Витошка и Славейков съседните им улици са превърнати на алеи с буклуджийски кофи, само на Хр.Белчев ими 8 или девет групи ...

питам защо няма план карта на затворените улици? Ако има, къде е? Пешеходците ще могат ли да се движат по тях?

Очаквайте Мая Манолова и коментара й за маратона....

Очаквам Боко и Фандъковица да се включат в бягането.

Демокрацията не е мнозинството да командва малцинството, а е свободата на всяка една личност в рамките на едно плуралистично общество. В България нито личностите са свободни, нито се допуска плурализъм. Има доминиране на т.н. "герб" във всички сфери. Тях не ги интересува маратона, тях ги интересува да ни репресират! От къде на къде ще ми отнемат правото, дадено ми от Конституцията за свободно движение? Това е диктатура, и аз протестирам срещу нея.

По-добре селянче, отколкото слузест гербав като теб!

Чета коментари и ме е срам, че имам такива лениви сънародници, като не говоря за мангалите. В цял свят маратоните са празник на спорта и промотират здравословния начин на живот. Но на Ганьо щели да му затворят улиците в неделя сутрин, та да не може да отскочи с колата за баничка. На друг щели да му взимат от джоба организаторите - спокойно, има си такса за участие, има си и сериозни спонсори, ще ти останат парици за ракийката и салатката.

Има на сайта на маратона, както всяка година, където е и логично да има.

То хубаво, но има ли гаранция, че няма да се случи нещо ...неприятно? Аз не бих отишла от тези съобръжения- сега човек не се чувства сигурен ни в магазини, ни по улицата, ни никъде.

Не виждам нищо здравословно в маратонското бягане. В древноста то е било някаква необходимост, и е водело до крайно изтощение практикуващите го. Ако искате здравословно движение, просто ходете или спринтирайте на кратки разстояния - не е нужно да тичате километри докато рухнете. Ако искате да изградите мускулатура, вдигайте тежести.

Хубаво сте го измислил, ама не е вярно. Нихилизма Ви е доста повърхностен.

Шкембе с тичане не се топи, но Вие явно сте доста далеч от материята.

За ограниченото ви съзнание битуващо в пещерите на примитивните ви прадеди, този 42 километров маратон е нищо. За нормалните, образовани, възпитани люде с повече от три мозъчни клетки, това ще бъде празник. На надеждата, на здравето, на чистата столица, поне за ден. Спестените вредни емисии от трошките на кореняк софиянци ще направят столицата по-чиста за децата ни. Дано вземат пример от маратонците, а не от затлъстелите примати, жулещи чесън и ракия в някоя безименна Люлинска панелка. Миризливо, мързеливо и лошо племе Булгар, това сте вие.

маратоните бяха празник когато не бяха яхани от политици

изобщо някой прочете ли цялата информация? умишлено ли отегчават хората с толко улици вместо да сложат една карта ?

Негодувам защото в неделя някои ходим и на работа, което в случая за мен е неудобство, да търся обходни маршрути, в случая ще бъда с колело. Не е въпроса само дали е празник на спорта над овчедушие то и леността, а затова не дали целта оправдава средствата, а дали резултата заслужава дискомфорта на двумилионен град. Да затвориш част от центъра е като да ти стисна гърлото за да не изпускаш въглероден двуокис в чест на деня на донора. Имаше и по-удачни места за провеждане на маратона, доста по-удачни според мен, защо не ползват друг извънградски маршрут? Чакаме някои да бие рекорда под 1.59.37 на онзи маратонец, кениеца Кипчоге? А за ограничаване на трафика и отбелязването на такъв ден си има други законни и далеч по-смислени начини. Не да затвориш Орлов мост щото ще има ден на шаха, таблата и бриджа. Светът няма да спре да се върти, найлоновите отпадъци в океаните няма да намалеят заради този световногледаем и чакан софийски маратон. Но за пореден път се убеждавам как СО дава разрешения за щяло и нещяло на разни "важни събития" в центъра на града, то не са концерти, маратони, мачове. И сме длъжни да ги търпим насила. Мадам, довечера ще чакам с нетърпение световните новини за МАРАТОНА в центъра на София.

Параноята се лекувала разправят .....

С маратонско тичане си се топи , определено , та незнам кой е далеч от материала .....

Не мисли , че ти като тънеш в слуз и при другите е така червенотиквениче !

Все едно не живея в София а направо в Монте Карло- То не бяха изолирани от света жилищни райони заради авто ралита , маратони и какво ли не още. ГБоворите , като че ли сте ПР на Фандъкова а не спортен човек.

Що не валеше днес един проливен дъжд!!! Тогава всичко щеше да си е нормално....

Защото е "Софийски маратон" а не "Ботунешки".