Община се обяви против високоскоростна жп линия

Кметът на Ботевград Георги Георгиев е изразил несъгласие с проект за ново железопътно трасе от Видин за София в частта му в община Ботевград. Той е посочил, че проектът не е в интерес на населението на общината.

Обратно в новината

Коментари - Община се обяви против високоскоростна жп линия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На проведеното на 09.03.2011г. обществено обсъждане в зала "Ботевград" за изграждане на високоскоростна жп линия Видин-София кметът на община Ботевград Георги Георгиев и присъстващите около 80-90 граждани изразиха положително становище за изгражването. Това трасе ще даде възможност да се достига за 15-20 минути до София и за няколко часа до Централна Европа. На срещата беше направено предложение да се преразгледа още веднъж трасето, тъй като предложеното преминава през вилните зони на с.Новачене, Скравена и Трудовец и при изграждането му ще се унищожат хиляди декари обарботваема земеделска земя. Предложено беше изграждането на жп гарата да е по-близо до града и новото трасе да минава през м."Рибни вир" покрай яз."Бебреш". Изразеното мнение е във връзка с неточната информация на публигацията по-горе.

Егати кефа!За два часа и нещо от Видин в София.Преди години пътническият стигаше за осем.Не е за вярване.Дали ще сме живи?Или си е кьорфишек за изборите.А от къде тее милиарди-чудно ми е?

Еииии... глупаци колко щеш. Ще направят трасето с 1000 завоя за да няма тунели и да минава през 100 града като идеята е да бъде ВИСОКОСКОРОСТНА ЖП ЛИНИЯ, а не традиционно бълграска ЖП КРИВА.

Защо ни занимават с глупости? Такъв проект за България първо е ненужен, второ е скъп и трето - направо си граничи с научната фантастика!!! Ако все пак има истинска раследваща журналистика в България, нека някой се разрови, колко е платено за този идеен проект, от къде е дошло финансирането???

съвършенно вярно

Аз пък ще проектирам високоскоростна магистрала с 8 платна от София до Своге... Това са празни приказки. Някои хора като няма какво до правят чертаят в болните си мозъци грандиозни планове. Не става ясно кой ще плати за всичко това. Така ли се строи ново трасе от над 200 км железопътна линия.

Кой Ви каза, че няма тунел под Стара Планина? Има, под прохода Къшана минава, от Етрополе до Златица. Трябва само да се свърже с пътната мрежа.

Алооооо ти знаеш ли как може да пре.беш кражбата на огромна сума Европеиски пари А ????

Българин ентусиаст решил да си направи космически кораб. Събрал съседите пред блока, купил бира и казал: - Браво! Дотук много добре!

Българите логично сме досущ като Руснаците. Чертаем стратегии правим планове анализираме проучваме проектираме нещо не много ефективно не много евтино. И до там. Като дойде време нещо реално да се направи я няма хора я нама пари.

Какви са тези глупости, че нямало написано нищо в полето коментар?!

Общата дължина на проектното трасе е 222,5 км, а прогнозната стойност на проекта - 2,68 млрд. евро. - С ДВЕ ДУМИ - ГАЩИ НЯМА ГАЙДА ИСКА...

От "милион" години не може да се прокопае един тунел под Шипка, за да не минават всички камиони и коли през проходите, а БДЖ ще копае тунел 8.2км???

българска работа

искайте развитие после ... сигурно е отгледан от вълци, родителите му не са имали интерес да става интелигентен

дали не може да изяде един синджир през гърба а?

Може и да заслужава, но няма да стане. Синът му Даниел Георгиев е депутат от ГЕРБ.

И както в предишните парламенти, си е платил за да стане, защото няма начин такъв незвестен мухъл да го сложат "законотворец"...