Меркел може да ни подкрепи предпазливо за еврото

Визитата на Меркел в събота в България не е чак толкова изненадваща.

Обратно в новината

Коментари - Меркел може да ни подкрепи предпазливо за еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българския народ не ще ни МЕДА ни ЖИЛОТО на КУРНЕЛИЯ. ЯСНО и ТОЧНО. ИЗБОРИТЕ ГО ДОКАЗАХА ДО СЕГА...

Другари комунопитеки,не се тревожете за българския лев. Обмяната €=LV ще е 1:1 така че България може да спечели Курнелия може само да Ви лъже.. Нали е г-жа ЛЪЖА...

А какво каза днес европейската комисия твърдо Не за България.....а иначе пропагандата Меркел ни подкрепя върви с пълна сила

"Меркел може да ни подкрепи предпазливо за еврото" Не й щем на дъртата вещица ни меда, ни жилото! Впрочем, и за еврозоната не сме заритали...

На тази снимка ми изглежда като Андрешко.

А защо страни от ЕС като Дания, Англия, Румъния, Унгария, Полша, Швеция, Полша не са в Евро зоната и НЕ искат да въведат Еврото ?

- Все пак, какво бъдеще виждате вие за България? Никакво, не ме ли разбрахте, България вече не съществува, няма я. Мога да ви кажа, какво бъдеще виждам за територията, която някога е била наричана България. До десет години, вие не само няма да отворите седми блок на АЕЦ Козлодуй, но ще закриете централата и ще сложите кръст на атомната енергетика и ще внасяте руски енергийни ресурси от Турция. Богатствата на земята ви ще бъдат източени от чуждестранни концесионери, а нивите ви отровени от сондажи за шистов газ. Населението доколкото го има, ще се изхранва с вносни ГМО продукти, а децата ви няма да знаят, че дедите им някога са се наричали българи. Ще изчезнете не просто като държава, не само като народ, но и като страница в историята на света, а територията ви ще бъде използвана като плацдарм за реализиране на различни геополитически цели. - И, какво трябва да направим за да променим това? - Да направите ли, че вие сте неспособни на каквото и да е действие, ако то не е заплатено от някого, а никой няма да ви плати за да бъдете народ, още по-малко пък държава. Първо трябва да разберете, какво означават понятията чест и достойнство, идеал и саможертва. И да не ги бъркате с гордост и самочувствие, желание и безумие. - Да не би да намеквате за революция? - Говоря ви за ценности, за това, че трябва да се научите да различавате, кога едно нещо се прави за пари и кога в името на националния интерес. И когато видите, че някой прави нещо само в името на парите, или само защото му е платено за да го направи, то да го изолирате от каквото и да е участие в управлението на държавата ви, ако се наложи дори с цената на неговия или вашия живот.

Колкото и да ми е неприятно и тежко да го кажа, но... НАТАМ ОТИВА РАБОТАТА. Хора, събудете се, ОПОМНЕТЕ СЕ!!!

Нещо странно се случва, че СА, ВБ а сега и Германия се прегръщат като мечета с ББ. България не искаше да влезе в еврозоната и постоянно пускаха един германски зомбировач да ни обяснява колко ни е добре така извън зоната, но сега някой даде заповеди да искаме да влезем там и ние вече искаме. Та така и аз мога да бъда велик политолог да проверя какво заповядват и да казвам колко го искаме...няма що...

А запитва ли се някой, защо "Шенген" почти не се коментира, а ни навират Еврозоната и Идиотската конвенция?

Теб Шенген какво те грее? А милионите българи които изобщо не напускат България? На практика Шенгенското пространство, не касае 90% от българите!

Даже бих казал 99%. Шенген премахна изцяло границите, но след като Сърбия не е в Шенген, практически ние сме отрязани от това пространство.

В случая не говоря за Шенген по същество, а го приемам като индикация, че зад гърба на народа се крои нещо недобро. И затова ни тласкат към Истанбулската конвенция и Еврозоната. Според мен от трите "капана" Шенген е най-безобидният.

Предлагам да настанят дъртата куфелница в Овча Купел при нейните любими мигъри, които ни натресе с нейната толерастия. Или направо да ги товари в чартъра и към Берлин.

много иска да ни приеме, ма нема желание.

Е, наш Баце, както е видно и от снимката, си е чаровник от класа и "предпазливата подкрепа" от страна на Меркел може да прерасне в "специална" - като начало да приемем БоБокойни като валута, а след две години в чакалнята на "БоБозоната" , ако още мърдаме и сме живи, значи след достатъчно жилави и издръжливи на всякакви експерименти и - айде у Еврозоната и с еврото напред!;)

ТО И СЕГА НАТО И ЕС ПАЗЯТ МИЛИАРДИТЕ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :))

Германците бяха по-добре по времето на марката , НО ИМ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ОХАРЧАТ ДОСТА ПО КРАЙ АСОЦИИРАНЕТО НА ГДР!За това там имаше един вид ''инфлация'' която се прикри по край приемането на еврото! Отделно,че традиционно девалвиращи с годините валути като френски франк, испанска песета,италианска лирета, гръцка драхма и др, също имаха нужда да се коригират инфлационно и това стана с ЕВРОТО! България е във Валутен борд , тоест не сме се надскочили изкуствено, така, че приемането на еврото, изобщо няма да ни повлияе , освен елементарен математически дисконфорт - в съотношение две към едно ще ''спаднат '' цените , но вече в ЕВРО ;)

или е тъпанарщина на не осведомен говедар?АСОЦИИРАНЕТО НА ГДР? Къде живееш ве тъпчо, че не си разбрал революцията в ГДР от която и България профитира! Разочароват ме доста писачи - философи!

Със закон ЛЕВА Е ОБВЪРЗАН С ЕВРОТО В СЪОТНОШЕНИЕ ЕДНО ЕВРО = 1.95583 лв. На тази база всички позитиви и негативи от пазарния курс на еврото към долара и останалите валути автоматично се пренася и за лева! Тоест дали ще имаме на щанда етикет с цена ДВА ЛЕВА,ИЛИ ЕДНО ЕВРО, все същата работа. Това и сега българите пътуващи в ЕС го виждат за едни и същи стоки в хранителните магазини там и у нас. Единственото което губим, е че банките сега ни товарят с бясни лихви по кредитите, а в държавите от Еврозоната кредитирането е много по-евтино от към лихвен процент.

Казваш дали ще има етикет 1 евро или два лева, все едно е. Да, ама не. Всички цени ще се закръглят нагоре. Ако нещо е струвало 1.70лв, или близо до тази цена, колко мислиш ще стане? Няма да стане 86 цента, колкото е преизчислено по курса, а ще стане 1 евро, което е завишение с 25ст. Никой търговец, няма да си играе да изчислява точно по сегашния курс, както и никой няма да закръгли към по ниското кръгло число. Затова питайте и гърци и италианци, и испанци, дали са по доволни от еврото, или от старата им валута.

Май ! Добрата новина по начало : Меркел не е като една фея от приказ на Андърсон , тя е една фея . Лоша новина : Тя не е изобредателка от Лайпциг на криптовалута Биткойн , нито носи розови очила . Следователно , продавам докато има още стойност . Ледено момиче

Не ви ли прави впечатление, че лицето Борисов от Нова година гледа да избяга някъде от България, ако се връща или е за малко или с някого. От какво се страхува този човек бе?

От "самоубийство".

На "лицето" еврогейците са му вързали отзад една голяяяма, но празна тенекия и са му придали начална скорост. "Лицето" обикаля, набира скорост, тенекията дрънчи и вдига прахоляк, а ние го дишаме.

Господа, примането на евро и отпадането на националната ни валута е вредно за България по съществени причини - външни и вътрешни. Съществени външни причини са нестабилността на еврото и политическата нестабилност на Европейския съюз, който се опитва да прерастне в империя и среща значителна съпротива - както в страните членки, така и извън съюза. Съществени вътрешни причини са неизбежната дестабилизацията на икономиката на страната ни след отпадане на Валутния борд и неизбежното обезценяване на лева спрямо основните световни валути - включително и еврото. Последствията са очевидни. Мафиите - наши и чужди ше бъдат облагодетествани, а за България и българския народ ще настъпи икономическа катастрофа.

ТАКАВА ГЛУПОСТ ЕДВА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО Е ЖИВЯЛ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ИЗТЪРСИ. На практика България е в Евризоната, само,че без да внася годишни вноски и без да може ЕЦБ да кредитира пряко родните трърговски банки с НУЛЕВА лихва!

Ами погледни къде са повечето минуси, и ще разбереш кой от двамата е прав. Не виждаш ли, че и Меркел се опитва по заобиколен начин да ни намекне, че не ни трябва да приемаме еврото, от което облагодетелствани ще са само милионерите, които си държат парите в наши и чужди банки в евро. Пример за обедняването на хората след въвеждането на еврото е Гърция, а и почти всички държави в Европа. Самите германци също са недоволни, понеже по времето на марката бяха много по добре.

Уважаеми, От двама ни не аз пиша глупости. Не съм пеленак и помня бая. Работил съм и у нас и навън, та знам какво се случи у нас преди борда, и какво се случи в други държави след приемане на евро. Полза от прехода към евро не е имало за други държава, освен за Германия и Франция - ядрото на новата империя. Няма да има полза ни за България, ни за народа ни. Полза ще имат мафиите, а народът ни ще загуби и спестявания, и работа, и имоти.

Да ни бяха питали дали искаме обаче определено знаят че не искаме и затова така наречената дИмокрация се изпарява

Aко сме в еврозоната, при едно разпадане на ЕС последствията за България ще са много тежки. Големите европейски икономики имат шанс да се стабилизират много по-бързо от нас. А разпадането днес изглежда много вероятно и затова по-скоро имаме късмет, че се забавя пълната ни интеграция в тези структури. Отделен е въпросът за ползите и вредите от еврото. Сигурно лихвите ще намалеят малко, а държавният ни дълг рязко ще се увеличи...

По вреден от Бочко не се е раждал по нашите земи от тракийско време. Ако някой унищожи тази страна това е той, персонално от самодоволство и глупост.

Еврото ще е мор за пенсионерите.

Без да сме в Шенген, не може да ни пуснат в Еврозоната! Вие наистина повярвахте че, сме 80% дебили!!! Има по дълбоки причини за да не ни допускат до Шенген и еврото!

Дали няма уговорка за ратифициране на Истанбулската конвенция срещу влизане Еврозоната?

И двете ще са голям автогол.

Че те и двете са ЗЛО за България!!! Баце Бойко да си взема баба Меркел и .... марш към Босна, Косово и Албания!Заедно с продъненото им ЕВРО!!!

Тоест МЕРКЕЛ НЕ Е КАЗЛА НИЩО ПО ВЪПРОСЪТ. Само някаква наша политоложка ...гледа на боб и гадае:)))

Добре, че когато вече стане дума за реални действия, има европейски политици които които подхождат разумно и не помпат самочувствието на Б.Б. Всеки знае, че не сме за еврото.

меркел е от "европейските" политици заради които баце ти е на власт вече 9 години. целия герб е проектиран в ХДЦ. името ГЕРб говори ли ти нещо? ГЕР... (мания)?

"Предпазлива подкрепа", "Европейски път" - да се разбира, че няма да подкрепи по никакъв начин и че няма да се приеме еврото в РБ. Също като отношението към Турция - 50 години чакат, ама няма да влязат в ЕС.

ако така стане се радвай! приемеш ли еврото, нищо добро не те чака. НЕ че имате някаква независимост сега, с този борд, но поне има една "народна" (защо ли народна) банка. Тази банка става излишна когато официално няма да има роля да емитира пари! Интересно ще я закрият ли, или ще продължат и след еврото да държат няколко хиляди човека вътре да вършат нищо и да прикриват на дебелаците измамите ?

сакън недей

Гнусен и мазаен като гол охлюв е Бойко Борисов, него не човек, а медуза го е родила!

меркелица е основната причина баце ви да е на власт толкова време. Тази соц дрисла го привиква периодично, инструктира, потупва по рамото и баце лисли че е хванал бога за шлифера. ХДС се казва гнусната партия която инструктира герберасите. Ако меркелица най накрая се разкара, тогава и бойко никой няма да го търпи повече

Т И то, кръгъл и изтърбушен, като чинията на Бузлуджа

моето име е внимателно подбрано, за да предизвиква асоциации в такива елементари като теб! А нещо по темата да имаш да кажеш? освен Т ?

ама ние не ви щем еврото!!!

Маркел: "Бойко, още ви е зелена партията - не можем да ти дадем евроро" Бойко: "Анжелинке - това са шменти капели маааа"

Така е, страх ги е хората от фалит-майстори, ама ходи обяснявай на червени кретени, че само еврозоната спаси Гърция от Виденова зима.Ама тъпунгерите забравиха и какъв го ядоха при Виденов

Я обясни как по-точно е станала тая работа със спасяването на Гърция от Виденова зима. Много ще ми е да науча.

Щом досега не си научил...Едва ли можеш да научиш, каквото и да е

Пропуснал си да си сложиш едно С отпред на ника,соросоиде.

Така ги спаси едрозоната гърците, че и правнуците им има да слугуват и плащат на дойчовците и останалата западнала сволоч.