СП отчете пълен провал на „Електронно здравеопазване”

Въпреки, че е приоритет на всички правителства през последните 10 г. „Електронно здравеопазване“ претърпя пълен провал, показва одит на Сметната палата.

Обратно в новината

Коментари - СП отчете пълен провал на „Електронно здравеопазване” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че то през последните 10 г. управлява почти само 1 престъпник - бойко мутрагенски. И аз се питам - как може да има толкова заблудени хора, които да вярват, че престъпник може да направи нещо друго освен престъпления ?

- Дял на имащите достъп до своето електронно здравно досие - 8 %; - Дял на използвалите електронни здравни услуги - 9 % Според тези данни е пълен провал Само се наливат едни пари в бездънна яма наречена частни фирми.

ГЕРБ саботира реформите. Болните преди операция носят пари и се притесняват и за парите и за операцията. И това в София.

Първолаците стават и лягат с андроид. А лекарите и сестрите пишат един документ първо в дебелите тефтери от татово време и после още един път някойя сестра го преписва пак от тефтера на компютъра. Това им отнема средно по 3 часа на пациент, защото дофтора пише като дофтор и нищо не му се разбира. Не се разбира щот му отърва...

Въвеждането на система от този и друг тип в здравеопазването е превенция срещу кражби. Тя създава условия за подобряване на услугите които получават гражданите. Естествено е да има ожесточена съпротива срещу контрола от страна на здравните работници. За всички е ясно как се разходват огромни средства и то не за благото и здравето на хората. Какво очакваме? Лекарската мафия прибираща по няколко заплати над базовата си биха ли се разделили доброволно с тези пари? Естествено НЕ!!! Трябва да се назначат странични контрольори въвеждащи системата с работно време от 00.00-24.00 часа. С виски заплати и от други райони на страната. Който мота умишлено- главата на дръвника!

d4

всяка реформа в Бантустана е обречена на тотален провал. но кинтите не са. що милиончета потънаха в разни джобчета... ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА!!!! като на колите! НА ВСИЧКИ ПОДАНИЦИ на Бантустана! това е спасението.

Бях свидетел как се работи с пръстов отпечатък в Държавната болница в гр. Стара Загора и Частна пак в гр.Стара Загора - и в двете ме позабавиха , но в държавната организация просто нямаше . Проблемите идват от това , че управлението е възложено не на ръководни кадри , а е възложено на лекари . Лошо! Много лошо! Иначе идеята бе много добра!

Ми то е неелектронното е пълен провал, ама като е думата за електронното, оня превъртял мизерник Москов кога ще връща милионите за поръчки за оборудването за събиране на биометрия от пациентите заради крадливите докторчета?

Моля! Аз мисля избирателно? Че кой ги натресе тия дето сега ни управляват, нали именно БКП/БСП, та нали Бойко си е тяхно отроче! Къде ме прати на Бузлуджа? И защо ме прати там? Да не би да защитаваш някой, който в момента е в НС? Аз не виждам достоен за защитаване, всичките са за затвора до девето коляно, целият им род изселен, а имотите отнети. Важи за всички!

Така ще е. Вече колко години се предлага изграждане на нова здравна разработена система, но важното е не кой може, а кой ще вземе парите.

Къде е сега г-н Москов , за да му благодарим за зулумите, които направи и си тръгна както всички досега безнаказано. А беше много "Велик "министър. Срамота.

Каква връзка има Москов с това?Прочети хубаво статията,тогава давай мнения.

Провалът е, че всеки трябва да има лична, здравна застраховка - сам да има отговорност за здравето си. Хората по света са го въвели отдавна, а ние не, за да се краде!

нищо от направеното не попречи на някои болници да крадат и да източват.

На българина всичко от което не гепи е неправилно,негодно и излишно." и сам да съм-па че се бутам".

Повече от десет годин са!

И аз така си мисля - аферата "Аремис софт" си беше далавера на Илко Семерджиев и май започна още през 1999 г.;))

Като се замисля, не се сещам за област в нашия живот, където да не се отчете пълен провал! Здравеопазването - ясно, там си е катастрофа направо, Икономиката ни - и тя е катастрофирала отдавна, Образованието - и то се е включило във верижната катастрофа .... Ужас и още ги търпим тия търтеи в НС, в МВР, в Прокуратура, съд и т.н. Всичките са за затвора, до последния!

Сега кой ще връща изхарчените пари и платените комисионни?

Филанкишията

Ти и аз

е как ще има електронно здравеопазване нали източването ще намалее :))) пръстовият отпечатък може да не беше перфектното решение но пак беше нещо но лекарите опищяха вселената а сега са спокойни :) всичко е наред :)

loyola

предвид колко пари се източват от НЗК, как ще позволят да се въведе проследяване?!

Колко пари се източват?

Някой може ли да каже колко пари на месец влизат от здравните осигуровки от всички осигуряващи се и у нас и в чужбина в Здравната каса? След това питам: къде отиват тези пари? Все пак като си плащаме - трябва да знаем къде отиват парите ни!

Приоритет на много Правителства ? МИ то е само едно - БХ-С 1,2,3. Другите не се броят. А, между другото Сметната палата някакви цифри да посочи, или тя е придатък към Правителствата - хахахахахах

Нещо там съд-мъд, пари да връщат, присъди, туй онуй, за тези: "Отговорност за управленските решения през одитирания период носят шестима министри на здравеопазването, петима управители на НЗОК и шестима директори на Националния център по обществено здраве и анализи, казват от СП. "

И за тези немощни опити плаща народа. След като правят некачествени и дори несвеждани до край реформи - да компенсират народните пари, с които правят опити на народен гръб.

Имаше един голям демократ преди доста време , който направи от докторите ЕТ , и сега същите те хич ама хич не им се иска да има електронно здравеопазване и контрол върху тях и пациентите им , ама хич ви казвам , разбира се с малки изключения уви!

Не само Ел. Здраве е пълен провал - провал е самото здравеопазване както и управлението на държавата!

Поредното доказателство,че държавната администрация е пълен боклук

Провал?!?!?! По времето на Винету - Танцуващия със Суджуци ?!??! Веднага да замените "провал" с "успех". Да не се разправяме по друг начин.

Боку Тиквоку каза, че Предишните са виновни. Ма, кои беха те? Не помна вече

Как кой е виновен???? Хан Аспарух е виновен!

Предложих на един собственик на охр.фирма да махнем половината от охранителите и да сложим камери.Той ми се изока,че тогава не можел да лапа кинти и щял да фалира.

Измисляме си глупави нелогични историйки, за да защитим провала на ГЕРБ, а? Добре ли ви плащат?

Откога сметната палата е компетентна да дава препоръки в здравеопазването? Мислех, че тя се занимава само дали парите са изхарчени законосъобразно или не.

Сметната палата е компетентният орган за одит на изпълнението. Капиш?

Бойко Борисов сочеше москов запример --бил най-добрият--и недаваше икосъм да падне от главата му за суджуците ясно---- а от МЗ какво е било????

При ГЕРЪБ е така. ВСИЧКО Е ПРОВАЛ.

НА КОЙ МУ ПУКА ?? ПЪЛНО БЕЗХАБЕРИЕ ЦАРИ В ДЪРЖАВАТА....

Сега на д-р москов трябва да му скъсат ританките.Да прлаща синковеца.сигурно е бил дрогиран като ги е мислил тези работи. А ББ му даде карт бланш и Луд умора нема,само се поти. Боже, до кога ? колко още ? най-добре е да дойдат платени чужди управленци с договори ,че ако се провалят влизат в затвора с пълна к7онфискация на имуществото, и пръстовите отпечатъци И ПРЪСТ ОТЗАД.

Пръстовите отпечатъци бяха перфектни, но такива като теб ревнаха като опарени мечета срещу тях! Чрез тяхна помощ 30-40% от кражбите щяха да бъдат разкрити и крадците изловени, защото са дело на мургавите братя, а те най-много висят по болниците! Простият и тъп народ означава само едно - слаба и корумпирана държава. А иначе се редите като мухи на мед за задгранични паспорти, нищо че и там се оставят пръстови отпечатъци!

"Чрез тяхна помощ 30-40% от кражбите щяха да...." Калинке, какво ви попречи да намалите кражбите? Системата беше въведена и работи. Успех - никакъв. Стотици милиони дадени за да се нагуши някоя фирма близка до Москов или Тиквун. Колко ли милиона хартиени "суджуци" са взели, за да направят тази мега далавера???

Невиждам статията да има общо с Москов,да не говорим за отпечатъка,дори го нямаше по това време.

Може ли същата проверка и за процеса по съдебна реформа?

Не става защото докторите и циганите нямат интерес, едните ще им пречи на кражбите на другите на плащането, а третите си го отнасят и като последни тапаци на докторите пригласят.

Сметната палата добре е констатирала и локализирала отговорността (вината) на длъжностните лица. Но ще.видим ли най-после съответното финансово олицетворуние на тази отгаворност: Да вземат да ги глобят, поне. Та да се повъзстановят щетите за бюджета от неизпълнение на длъжнастните им задължения. Или пак ще ни измият очите, че са установили #Кой? Ние си знаем. Ама... КАКВО ОТ ТОВА?

Добре, че ''случайно'' са ни спестили информацията за усвоените милиони - тогава отговорността на министрите е добре да се сподели и с фирмите, които са ''внедрявали'' системата. Защото да откриваш топлата вода и колелото, когато такива системи има работещи по цял свят и да усвояваш същите пари, но без резултати е престъпление.

Затова пък колко правилни фирми с правилни президенти, родени от правилни майки спечелиха от доставки ...

Никой не иска електронни системи!!! До последната лелка на държавна заплата!!!! Спомням си как 1999 година получихме писмо от ЕС, че е спешно и наложително изграждането на единна система за следствие, съд и прокуратура. Всички ревнаха, че не искат. Щели сами да си правят отделни системи. (Направиха таратанци - в съда разпределя съвсем случайно делата точно на който съдия трябва) ЕС им каза - трябва да имат интеграция тогава!!! Пак ревнаха - не може - ще носим папки от едното място на друго и обратно!!! Познайте 18 години по-късно колко е напредъка?!?!?!? НУЛА!

не искат тези които ще пострадат и това са алчните лекари ...

ами той министъра си мязаше на въртоглав човек излязал от лудницата... оказа че външния вид не лъже...

Нищо де, сега имаме евродепутат, отговарящ и в международен план за същото, който ще сподели "провалите" ни в електронното ни комуникиране и ще научим и другите народи как да го прилагани повсеместно нашите "открития". Ние сме най-големите нещастници в новите технологии и сме на връх пирамидата.

Пълен провал щеше да е, ако никой не е направил пари от тая работа. А имам сериозни подозрения че бая много пари са разделени в тази далавера. Така че провала е частичен и той е за народа, дет ше плаща краденето. А, за крадците успеха е пълен.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Пръстовият отпичатък можеше да сложи някакъв ред в хаоса с източването на Здравната каса.Но!Рускобесепарското правителство на Герджиков побърза да върне хаоса за да продължи грабежа!

Докато продължаваме да "откриваме" виновниците само в някоя партия, все така ще е! В "рускобесепарската" партия има много свестни хора, докато в управляващата, съставена от бивши комунисти, има много, които не бива да бъдат допускани до властта. Но са там и взимат решения.

Дудна си аз, че ВСИЧКИ министри, народни представители, зам. министри, президенти и съветниците им от последните 25 години трябва да копаят тунела под Шипка с кирки и лопати. Да ядат мухлясал хляб и да пият жабясала вода. Така наистина ще има полза за народа от тях, а не както до сега - единствено вреда.

Дудни си, дудни си...............

И не е грях това което правим тайно!

Цялото лекарско съсловие е заинтересовано да няма отчетност и прозрачност за да могат да крадат колкото повече толкова повече! Пази боже да ти се наложи лекарска помощ! ЛЛ или е болен или е в отпуска а поликлинична помощ няма!

Незнаех че сметната палата си прави някакви ''анкети'' за да си напише нещо за ''проверките''.. Вие на марс ли живеете или предостатъчните ви доходи не ви налагат ползване на 'здравеопазване' за хората??? Не ви ли е работа да гледате как и закво се изразходват парите на хората а не да ги питате тях за неща дето няма как да знаят..

Като само се краде няма как да се изгради нещо :( Ама нищо, де, пак гласувайте за Бате Бойко и великите му здравни министри!

И кой сега ще потърси отговорност от оня наркоманизиран идиот, дето се водеше министър и за когото Борисов обясняваше, че бил най-добрият му министър?!? Тогава, когато пишех, че москов е за затвора цялата ГЕРБерастка пасмина ревеше, а сега мълчат като бити педер.си!!!

Отговорност за управленските решения през одитирания период носят шестима министри на здравеопазването, петима управители на НЗОК и шестима директори на Националния център по обществено здраве и анализи, казват от СП." А одитираният период е от м.1.2012 до 30.6.2016 ;) Разбирам къде те боли, но "вътре" са 6 министри и т.н....