Смъртното наказание: Варварство вместо сигурност

След всяко знаково убийство общественото недоволство се потушава с лесно смилаем популизъм

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да има смъртно наказание. Така ще се отървем от безполезните а й няма да ги издържаме с данъците си!!!

Рецидив? Един път грешка, лош късмет, стечение на обстоятелствата, ОК! Втори, трети и т.н. се нарича рецидив. Нека няма смъртно за рецидивисти изроди, ама то няма и доживотна за тях. Извод, видиш ли такъв на свобода го гърми на място, че следващият му път я си ти я семейството ти. А служителите в всички правоохранителни органи ги знаем. Както се казва "КОЛЕГАТА". Ама ако е на Колегата ще го сцепят на две, а за другите да "Духат супата", може и да се сгрее, знае ли човек!!!

Всяко наказание е несправедливо. С изключение на онзи малък процент, който действително осъзнава вината си. За него е излишно. Страхът от наказание мотивира. А този аспект, кой знае защо отсъства в горния анализ. И го обезсмисля.

Авторите на този пасквил са поредните джендъри, платени от външни спонсори. "Няколко" щати в САЩ... - опитват се да манипулират с пренебрежителното няколко. А истината е, че повечето от 51 щата там си имат смъртно наказание и дори някои от отказалите се замислят връщане на закона. Нищо по-добро от възмездие за отнети животи не върши работа в обществото! Ако убиец и изнасилвач е удушил 5-6 невинни дечица, какво ще спечели обществото като го остави жив с грижа за него в условия, каквито голяма част от населението няма??? И въобще, по дяволите, как може да се говори за хуманно отношение към такъв изрод??? Престъпление и наказание - съответственост и еквивалентност!

А защо трябва да сме длъжни да храним и глезим из килийте разни изверги и после същите тия да съдят държавата за лоши условия в затворите

Хам чи пускайте ги тогава...

Помнете генерал Чочолуу. За да не се стига до престъпления трябва да има респект към властта!

Смъртното наказание е по-хуманно, от доживотният затвор. Повечето не издържат в един момент се бесят . Тези "право-защитници" от разни непеота са изроди , който си изкарват прехраната с философстване по-въпроса. Нещо като нерешеният проблем с кучетата, не го решават, за да точат средства от програмите и общинските бюджети.

И колко от осъдените на доживотен затвор без право на замяна в момента са на свобода , всеки президент помилва по 7-8 такива за мандат и смисъла се губи

Какво беше - който поръчва музиката, той я плаща. Та писам аз, кой ще плаща за издръжката на осъден до живит изверг? Ако някой е против смъртното наказание, да събере пари и да издържа изверга в затворо. Другото е абсурд. Правиш жестоко убийство и цял бивот си на издръжка на обществото, в това число и на роднините на жертвата. Що за справедливост.

И какъв е изводът от статията? Ако правилно разбирам идеята е да се ремонтират затворите , за да се осигури по-добър живот на престъпниците. Това е гавра с паметта на жертвите!!! Подобни словоизлеяния са изключително вредни. Груба заблуда е позоваването на Конституцията , в частта й на международните закони. За авторът на статията ще посоча освен ратифициране има и денонсиране на международни договори. Т.е. няма пречка да има допитване до суверена - натода, което е върховна форма на демокрация. Разбира се, със следващите се от това неща - денонсиране на противоречащи на референдума, в едно с вътрешните закони. Кой е този, дето смее да каже, че народът няма право да изрази волята си или че тази народна воля не е правилна.

Ако ви ударят и по двете бузи Отворете ги

Защо не се запишете "Право", докато спортувате стрелба? Като съдия, ще можете и да го осъдите на смърт и да си го разстреляте лично, поради убеждения и пригодност?

при комунизма и днес е само една - сега медиите съобщават за убийствата, при комунягите информацията се криеше и не ставаше обществено достояние. Убийства е имало, има и ще има, независимо дали има смъртно наказание или не. Това е доказан ФАКТ.

Осмъртения убиец е убивал, но не убива и не ще убива. Това е доказан ФАКТ.

Бла бла либерални простотии... Ако няма реципрочно на престъплението наказание ще има мъст. А изобщо да не повдигам въпроса за назидателния ефект...

Убийците са някакви патологични случаи, затова ние ги изолираме от обществото. Такива да не са сред нас. Но ако ние тях ги убиваме със смъртни присъди, това прави самото общество убиец. И когато убийството е узаконено като наказание, то се превръща в нещо си нормално. Повече не е изключение за някакви си мръднали отрепки и психопати, а законна форма на наказание. Значи си е в реда на нещата. А това не трябва да бъде така. Смъртното наказание никъде не е намалило тежките престъпления. Тях винаги ще ги има, те са в гените на човечеството. А тези, които по форумите най много кряскат за връщане на смъртното наказание, точно те са комплексари, които се пенят на думи и така си вдигат егото. Ако на такива им дадете зареден пистолет наистина да разстрелят някого си, ще видите как чак цървулите им ще се разтреперят.

Ако осъдиш на смърт друг човек, мога да се съглася, но не става дума, за това. Не разбираш или не искаш да разбереш, че не става дума , за Личност . Става дума, за Психопат. Външно е човек, но вътрешно не. Такива, колкото и да лежат, колкото и да са примерни в даден момент пак го правят. Специалистите го знаят, казват го, остава да се приеме и от нашите слуги в Европарламента.

LeGrandTulup

Този психопат теб или мен може и да не ни кефи особено. Той е различен от нас, опасен за нас и ние не го искаме. Но той е роден от майка, бил е дете, има си своите мисли и чувства. Затова, защото е човек ние не можем да го убиваме. Само защото не искаме да е наоколо. Не можем да си присвояваме ролята на съдници кой да живее и кой не. Това е то варварството.

Да стимулираме или не убийствата? Това е въпросът. Подвъпросът е наличичието на смъртно наказание увеличава ли вероятностра да намалеят убийствата или не? Като си отговорим, ще видим смисъла от връщането на смъртното наказание.

"В същото време действащата към настоящия момент система от наказания, на чиито връх стои доживотният затвор без право на замяна, е в пълно състояние да изолира от обществото всеки осъден, високо общественоопасен престъпник." Не е!!!!!!!! ДОКАТО СЪЩЕСТВУВАТ СПОРАЗУМЕНИЯТА И САМОПРИЗНАНИЕТО КАТО ФАКТОРИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ, СИСТЕМАТА ОТ НАКАЗАНИЯ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗОЛИРА НИКАКВИ ОСЪДЕНИ И ВИСОКООПАСНИ ЗА ОБЩЕСТВОТО ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!

Мога да приема, че смъртното наказание е варварство. Но не приемам, че обществото е длъжно да поема разходите по изхранване, охрана или каквото било то, свързано със съществуването на един доказан изверг. Не и докато умират хора, които могат да бъдат спасени, ако тези пари се използват в поза на обществото - за здравеопазване да речем, и какво ли още не. И ни остана добрата стара каторга - затвор на самоиздръжка. Или и това е варварство?

Schilo

Смъртното наказание никъде не е ограничило престъпността само по себе си. През вековете хора са клани, хвърляни на зверовете, горени, бесени, разстрелвани, но никъде не може да се каже, че по този начин са спрели престъпленията. Истината е, че изгубихме всякакви ценности, обезцениха се живот, собственост, чест и т.н. Виждането ми е, че ако се стигне до извършване на престъпление, истината е в бързото разкриване и осъждане на престъпника. Дали ще е доживот, дали ще е затвор , при по-леки престъпления, но чувството за безнаказаност трябва да бъде изкоренено. Тогава затворът има смисъл, да знаеш, че извършиш ли нещо, вероятноста да изгубих няколко години или целия си живот в затвора е реална, че е почти сигурно. Все пак, животът е един.

То е ясно , че на 100% никъде не са решили въпроса с престъпността. Дори в Китай, който се развива с шеметна скорост и има ред по едната и другата система, пак разстрелват минимален брой, но ги има. в Китай смърт се полага не само, за изнасилване съчетано с убийство. Разстрелват за присвояване в особено големи размери, обикновено е някой член на Комунистическата партия на висок пост. Затова Китай просперира, толкова ли е трудно да се разбере, от университетските преподаватели? Някой от тях са по вредни и от този няма да му пиша името, защото не го смятам, за личност.

Смътното наказание е за не човеци, примитивни индивиди, който не са в състояние да се превъзпитат, което и илюзия в повечето случаи и по отношение, за обикновените престъпни. Китайците по-прости ли са , от европейците или пък САЩ държавата с най-добра правна система, там дори се злоупотребява с Правата. Тук БХК злоупотребява с парата на човека, но разликата е че тук няма смъртно а в Америка има. Фалшивата човечност е проява на анти хуманност. Утре както казва Баба Ванга във Франция , ще приемат Ширията това означава ли, че и ние , като тях?

Ти ли си съдникът, който казва, кой е примитивен и кой има шанс да се превъзпита? БХК не злоупотребява само с това, а със всичко. Но това е друга, сериозна тема. Америка и Китай са велики сили в икономиката, но са доста назад в правото и морала. Ама, като казвам зле в последните имам предвид, че са много, ама много зле. И, баба ти Ванга няма нищо общо, а онова нещо се пише "Шерият"

Смяташ ли глупчо, че не знам какво е Ширият? Шери е мило обръщение. Ако нещо се преценява, от обществото, като осъдително, да съдник съм, както и ти, както и всеки друг. Какво очакваш да одобря престъпните действия на неграмотният мангал ли?

А защо не се намери 1 журналист да направи равносметка, как и колко се е променила /намаляла или увеличила/ престъпността в България когато е била близо 9 милиона и след като се премахна смъртното наказание -1998 до сега и е под 7 милиона ?! Както са казали отдавна мъдрите - "В сравнението се ражда истината!" Иначе е ясно Смъртно наказание и ЕС са несъвместими, не че за влизането в Съюза са ни питали....

Не е така, няма една демокрация (правоверна), щом живота ти показва, че грешиш във нещо, не е грях да се поправиш. Идеята на влизането в затвора е да се даде възможност на провиният се да се поправи, но в 1 % да речем, от случаите специалистите, казват няма шанс , ще излезе и на 100% пак ще убие и изнасили, то му е в кръвта както се казва. За това говорим. За злото в човешки образ. Него и да го галиш, файда няма със сигурност, ще останеш без ръка. Ванчето и другия.

когато трепеш куче, го трепеш не за да го наказваш, а за да не ухапе някой друг

Или да не предаде крастата си на друго куче.

Иване, не се прави на мотика. Да, имаше брутални престъпления в миналото. Да, прикриваха се от БКП. Да, получаваха смъртни просъди. Да, ставали са и грешки. Но! НИКОГА, драги ми Иване не е имало такава диващина, такава масовост и такава безнаказаност! Ако на времето ставаха по няколко убийства годишно, днес те са стотици! Никакъв популизъм няма в искане за връщането на смъртното наказание. Само демагогия и лицемерие има в "анализа" ти! Засрами се! И на теб ли започнаха да плащат за да ръсиш глупости???

"Варварите" в в две трети на щатите в САЩ и в две трети от света изповядват тезата,че в основата на наказанието е безопасността на останалите членове на обществото и в предупредителното въздействие върху тях и едва на трето място поправянето и превъзпитанието на осъдения,а в затворите там ги превъзпитават без интернет и телевизори,а с наказания за всяко провинение.

Добре де, аз съм вегетариянец, защото за мен всеки един живот е ценен и свещен... но какво да правим с психопатите, орките, рецидивистите, които за да задоволят елементарени нужди са готови да причиняват мъчителна и зловеща смърт на случайни и невинни хора Защо техния живот и права да са по-важни и ценни от тези на потенциалните им жертви. Ами като смъртното наказание ви изглежда варварско и зловещо ... измислете друг начин тези повредени хора да бъдат отделени от нормалните и в същото време да не тежат на обществото. За мен е много по-зловещо, да чета за изнасилвани, измъчвани и малтретирани деца, жени и пенсионери от прилагането на тежък каторжен труд ... примерно!

A живота на гъбите, краставиците и тиквите не ти ли е ценен, та ги ядеш?! А за изолацията от обществото - затворниците трябва да работят, за да платят храната и престоя си в затвора! Включително заплатите на охраната и целия останал персонал. ако не могат - техните семейства трябва да поемат тези разходи. Това е истинско наказание с превенция. Така на родителите много повече ще им пука как възпитават децата си, ако знаят, че един ден може да им се наложи да им плащат престоя в затвора!

+ 100

Ами гъбите, краставиците и тиквичките примерно, като ги бера и режа, не съм забелязала да се съпротивляват, ритат, блеят и ревът, а като не ги оберем даже си изгниват ... така, че не ме притеснява да ги хапвам. И изобщо не натрапвам на никого вегетарианството, дори приготвям месо за другите членове на семейството ми ... продто исках да подчертая, че дори хора които са крайни пацифисти и защитници на всяка форма на разумен живот ... са за тежки наказания при особенно жестоки престъпления!

Имаш ли пистолет? Ако нямаш мога да ти услужа. Има ли смисъл? Не особено, защото той при мен е законен, а при теб няма да е. В тази връзка може да използваш въже, нож, лопата, трион, тъп нож или теслата от мазето, че да го убиеш. Ама готова ли си? Ако е да- действай,стига да решиш! Но повече няма да пишеш във форумите че си вегетарианка, защото ще си ПАЛАЧ. Няма да става въпрос дали ядеш пилешко или хрупаш аспержи. Въпрос на избор. Ти палач ли си?

"Не бесен" - точно това е проблемът на държавата България - никой не иска да е Палач. Никой не иска да вади въглените от огъня. Но спокойно - както е писано в предсказанията - ще се появи някой. Някой , който да не е новия хитлер или сталин, но който да поеме отговоността , а не само 'вината'.. ракиите и мезетата. И голям позор, ако появилият се е жена, както е писано. Но все пак по-добре - от да няма такъв.

Пак ще го кажа - Вие, които радеете за смъртно наказание сте "меки марии" !!! Аз искам доживотна каторга без право на замяна !!! Със смъртното наказание престъпникът ще се отърве много лесно и бързо ... А с доживотната каторга ще се мъчи цял един живот, който се надявам да е дълъг и мъчителен !!!

предполагам че в една държава може да се намери една работа,кояьто хем ще от полза за обкеството,хем ше е наказание. рудници, кариери ,в крайна сметка да се почистят корита на всички реки, малко фантазии и готово.

Статията е обективна, вярна и умно написана. Още ни мъчи идеята за "твърдата ръка", както някои си спомнят от "комунизма" или пък си въобразяват, че така е било, защото са били прекалено млади ли не са били родени. Да, ама не беше така.... Дори "те", по онова време даже и на Жоро Павето 1 не издадоха смъртна присъда и го пуснаха, че било грешка... Е, Жоро Павето 2 го убиха- времената, нравите и Законите бяха такива. Сега обаче не са. Вие, какви искате да бъдете? Убийци или правораздаватели? Защо мислите, че доживотният затвор е по-леката присъда? Едното е 1 секунда- прас и ...нищо. А, другото е- 1секунда,,5 секунди., 1 минута.. 5 минути..1 година..5 години.. Все време за размисъл какви неща си вършил. С риск да ме нападнете, ще Ви кажа че лично аз /дано не се налага :) / бих предпочел онова - прас, вместо изчисленията, че в 1 година има над 31 милиона секунди. Съгласен съм, че не звучи добре израза "да хрантутим убиец". Само че, имам молба, която не касае само убийците- замислете се, особено ако сте икономисти. С неговия оклад от 3- 5 лева на ден, повече ли ще натовари обществото, данакъплатците или с помощите, които би вземал на свобода? А, неплащането на здравни осигуровки, но с лекарска и бърза помощ? А, детските надбавки? Помощи за раждане на дете? Съсипването на шахти по улицата, заради металът и потрошените коли и животи след това? Безплатното образование за него и децата му, от които никой не желае да се възползва, но се записва за да има безплатни учебници за огнището поне в 1 ден? А, директорът и учителите, които ще бъдат назначени в измисленото училище и техните заплати? А, потенциалните пенсии- дори и най-ниски? А, болничните преди това, /ако се тръшне да мете улици по някой програма, временно/ А пожарникарите, които ще идват да го пазят от самозапалване на себе си и зарязаните деца? А, полициите, които ще пазят решетките на шахтите или кокошките на баба Пена- отглежда ги жената с любов и си имат имена....Редно е да ги пазят. Е, това не е ли достаааа по-скъпо от 5 лв/ден? Затова обобщавам: Не искам смърт, а възмездие. Хабене на 1 патрон- НЕ! Зелева чорба доживот-ДА! Но не и шницел по виенски. И надзиратели, с палки в готовност. А, също и бай Ставри, ако не е амнистиран вече...... Знам, че повечето няма да се съгласят и няма да ме разберат, но аз казах каквото мисля. Нали сме в демокрация? всеки може да си бърбори каквото си ще. :)

Абсолютно. Жив в затвора, докрая, в единочка. На зелева чорба и сух хляб, една филия. Ще му се иска да е умрял.

И ти не бъди! Възможно е и по 2 кюфтета в неделни дни, ако бюджетът на държавата и "заведението за превъзпитание" го позволява,, но не съм и оптимист по въпроса. Може би поне 1 шницел за Коледа... Ако парите стигнат за коледните надбавки на пенсионерите, които те са си заслужили. Ако след това не стигнат- чака следващата Коледа. :)

Колко Жоро павевци имаше на времето, бе умник? Колко орки има сега! Всеги сиганин е потенциален Жоро Павето! Колко убийства имаше на времето, колко сега? Колко изнасилвания имаше навремето, колко сега? Колко баби и дядовци бяха измъчвани и ограбвани тогава и колко сега? Колко ало измамници имаше преди 30 години, а колко са сега! След като обществото ни се превърна в сбирщина от диваци, след като закон няма, след като толерастията бе издигната в култ, след като никой не предприема никакви мерки, какво остава? Единствено самоуправството - око за око, зъб за зъб! ЗАбрави ли какви условия постави Германия, за да ни върне изрода орк? Едва ли не луксозни - за тоя мръсен убиец и изнасилвач! Нека да го настанят в 5-звезден хотел, намам против, стига на следващата сутрин да му теглят куршума! Това се нарича справедливост, останалото са лакърдии на платени мрънкачи, защитници на плявата и мършата в обществото!

Абсолютно. Жив в затвора, докрая, в единочка. На зелева чорба и сух хляб, една филия. Ще му се иска да е умрял.

Лощото е там,„че поради хуманноста на европа ние трябва да обезпечим на престъпника и мед. обслужване, ако има той кариес - ще му лекуваме, иначе Европа ще ни накаже. Има право на образование, на развлечение и спорт. А сега сметни тези 3-4 лева на колко излизат

Народ, който позволява чужд народ да го командва, си го заслужава.

Да бе да ги храним цял живот щото са си убийци... айде нема нужда

Е защо обществото трябва да плаща за издръжката в затвора?

Странно ми е като се казва че наказанието е за превъзпитание. Това бе през годините на социализма, да се поправят сгрешилите другари. В съвременната реалност, наказанието си е наказание. Няма нужда от типа който е в момента. Престъпник не се превъзпитава... наказва се. И затова трябва наказанията да се сумират, а не да се изтърпява най-тежкото. Малко им е сбъркана главата на дъртите юристи. Но както и всичко в този свят... и тяхното време ще свърши. В крайна сметка трябва да е чисто и ясно... никакво превъзпитание. Извършиш нарушение - глоба. Извършиш престъпление.... затвор. Ако си извършил две престъпления.... за всяко едно поотделно в панделата.

Смъртното наказание има една много хубава черта, а именно че то е неотменно. Несъмнено доживот без право на замяна е възможно най-адекватната мярка, но самото то е под акака от “прогресивните” сили. Ако не се въведе смъртно наказание има опасност в пристъп на либерална лудост някой парламент да отмени доживот без право и най-големите изверги в държавата да излезнат по живо па здраво под бурните овации на полезни идиоти като БХК и прочее. Колкото повече напира либерастията толкова повече нуждата от смъртно става все по-наложителна.

е непоправимо в случай на грешка. Това не ви ли минава през главите? Да не смяташ, че всички смъртни присъди, изпълнени по света, до една са напълно справедливи и че дори един-единствен човек не е бил убит незаслужено? А по-полека с присъдите.

Налагането на смъртна присъда изисква доста по-висок стандарт на доказване на вина, а и винаги има вариант за помилване. Извинявай ама очевидни изверги като оня некрофил Северин няма какво толкова да живурка под слънцето. Най-гнусното е че от либерастия при него дори няма да има доживот без право... след 10 годинки ще излезе (а ако чистачката не внимава може и по рано) пак да убива.

В САШ за 176 смъртни присъди после се установи ,че е погрешни. След като вече започнали да проверяват ДНК. Това е страшно - грешка

Некои така и не разбраха че ЖИВ ПОГРЕБАН ДОЖИВОТНО е по тежко от мигновена екзекуция.

Може и популизъм да е, но поне у хората остава чуството за елементарна справедливост...

След като доживотния затвор е по-тежкото и по-мъчителното наказание, защо смъртната присъда да е варварска. Колко от хората с доживотна си се излежали наказанието?. Ако има смъртна присъда, този с доживотната ако иска да живее ще работи, ако не иска преминава в другата категория.

По ли е добре да ги хрантутят доживотно и народът да плаща.

но към смъртна присъда за убийство да се изпълнява такава и за национално предателство. За национално предателство да се счита развяването на знамена на чужди държави, например на 9-ти май и на 9-ти септември. Става ли?

за приемане на пари от чуждо нпо,което е по голямо предателство отколкото веенето на някакъв байрак,а на 9 май се веят и доста по чужди нам флагове които са победили нацисткото зло,щото ако беше живо нацисткото и комунистическото вие соросите щяхте да си седите в белене и да рупате трева и прасетата да ви ядът,щото сте не предатели,а направо лицемери,бивши комунисти цуцали от бкп,а след демокрацията първи сороси цуцащи от помияр разбил държавата ни

това е мнение на престъпник. Смъртното наказание никога не е отменяно в българия и то се изпълнява ежедневно и методично спрямо обикновените хора, които умират преждевременно от недохранване и недолекуване. Просто трябва да се въведе и за престъпниците. Законите трябва да важат еднакво за всички.

Зъб за зъб, око за око. Другото е лицемерие, чрез което адвокати и съдии стават богати и дебели. На убиец който е отнел човешки живот по жесток и мъчителен начин, му е гарантиран живот до естествената му смърт. Животът на нормален човек не е гарантиран, защото някой му се е ядосъл и го убива. За смъртно наказание съм. Всеки трябва да се замисли преди да реши да отнеме човешки живот какво го чака . Смъртното наказание ще се върне когато започнат да убиват политици и магистрати. Дано е скоро.

Да питат хората,в крайна сметка обикновения човек е този ,който страда от беззаконието..тия дето смятат че е варварско с живеят в розов и сигурен свят..

Това са пълни глупости ! В страните със смъртно наказание тежките престъпления са значително по малко . Човешката душевност е толкова простичка и ясно затворена във народната мъдрост “страх лозе пази”

Дрън-дрън!!! Око за две, зъб за чене!!! Сачо се българите са(сме) страхливци и предатели!!!

Аз като пенсионер искам да ме вкарат до живот в затвора. Да си лежа и да ям без пари. Това че съм свободен не ми помага много. От глад няма сили да се излезе навън. А и лекарствата там ще са безплатни. Ако не ме приемат ще трябва да измисля някакво престъпление, ама не ми се убива човек. Куче може.

Значи, за да ти осигурят хубави условия, и да следят за това от ЕС, трябва да убиеш някой, при това ако може зверски.

Точно за това става въпрос. Лежиш си и те гледат като царче. Ех, точно работа за мен.

300ста що не подадеш оставка от живота ... та ти си почти готов за това !

Да си дойдем на думата. Не ти се убива човек.

Добра идея, само че преди това се премести в Норвегия, утрепай 70-80 младежи и си гарантираш самостоятелна, чиста и светла килия, качествена храна, три пъти на ден, безплатно здравеопазване, фитнес инструктор, образование, интернет... Даже и бръснаря е гратис. А, да и няма нужда изобщо да бачкаш. Отвратителна европейска джендърска толерастия!

Пълни глупусти! Статистиката в цял свят е показателна - след седмата година лишаване от свобода НЯМА превъзпитание! Това за Вапцаров - “.. и станал човек” просто го забравете. Затова има и трябва да има смъртно наказание. Полза от тях за обществото няма никаква. Издъжката на един от тях е колкото на трима пенсионери. Да не говорим за престъпленията които извършва такъв човек, вътре в затвора - дали ще изнасили или убие някой друг, дето не харесва му е все тая. Да не продължавам...

в стихотворението в затвора попаднал на комунисти. Тоест си е намерил сродни души.

Аз предлагам тези престъпници цял живот да полагат тежък труд в полза на обществото, вместо ние честните хора да ги издържаме

Още едни глупусти... Как ще накараш един човек да работи като му е все тая - вечерта пак ще му сипят чорбица в затвора и да работи и да не работи. На осъден доживот няма какво да му обещаш . Жени ли, пари ли, кока ли ? Как ще го мотивираш. Или просто като му кажеш че може и да не работи. Ама той нали си го знае?

Повярвай, има как...

Още едни глупусти... Как ще накараш един човек да работи като му е все тая - вечерта пак ще му сипят чорбица в затвора и да работи и да не работи. На осъден доживот няма какво да му обещаш . Жени ли, пари ли, кока ли ? Как ще го мотивираш. Или просто като му кажеш че може и да не работи. Ама той нали си го знае?

Според Христос убийството е грях. Така че който се определя като християнин, не би трябвало да става суъчастник в убийство.

а защо тогава всичките религии убиват в името на боговете си бе разумния

Аз говоря за християнството, а ти говориш за религии, различни от християнството. Коментарът ти е неуместен.

и що се праиш на ударен с мокър парцал бе парцал

Ами Инквизицията. Ами изгарянето на клада на вещици нерелигиозните християни ли ги извършваха тези престъпления?

Точно в Библията пише "око за око, зъб за зъб"...

Хайде, хайде, Христос си е бил терорист и сепаратист според законите на държавата в която е живял. И да, точно тогава е имало ясни и точно разписани закони.

Смъртното наказание не е убийство!!!! Смъртното наказание е НАКАЗАНИЕ!!!! То е следстве от съзнат избор на дадения индивид извършвайки престъпление, знаейки какво е наказанието за него като го хванат! Какво означава "Никой не заслужава да бъде убит!", а жертвата, тя с какво го е заслужила? В Бибилията е писано "Недейте се лъга; Бог не е за подиграване: понеже каквото посее човек, това ще и да пожъне."

Е убийство.

Добре, но къде остана шестата Божия заповед за насилника, за убиеца, за мъчителя. Или, понеже е нечовек, Божието не го засяга. Или може би да се примирим, пак по Христос: "Ако те плеснат по дясната буза, обърни и лявата"? Май с примирение сме се докарали дотук всякакви отрепки безнаказано да избиват децата ни.

Според заповедите на същия този твой Бог - не убивай! Аха, но следващата заповед е: не пожелавай жената на ближния, нито осела му, нито РОБЪТ му! Значи Той - убийство не може, но да впрегнеш човек в робство и да го експлоатираш дълги години като вол - може! Разумния.....

aa, така си и знаех - че след тоя случай ще излезат такива статии... добре ,няма да го убиваме - но затова пък предлагам да го затворим в една килия и да не му се дава ни вода ни храна, пък той ако може да живее там... става ли така?

Значи осъдените на смърт нямат право на обществено полезен труд и само папкат парите на данъкоплатеца докато пукнат. Ами тогава има по-добро решение. Да се осъдят не на доживот, а на 30 години затвор. Тогава според закона могат да работят....и спокойно могат да се пратят да копат в уранови мини....

Само дето уранови мини вече няма...още по-малко пък някой копае..папкат си ,хрантутим ги и се размножават..

Само дето уранови мини вече няма...още по-малко пък някой копае..папкат си ,хрантутим ги и се размножават..

18-Окт-2018 Банда освирепели цигани пребили двама млади българи и баба им. https://www.blitz.bg/kriminalni/uzhas-v-aytos-tsiganska-orda-prebi-do-bezobrazie-plamen-ostavi-go-da-lezhi-v-lokva-krv-nasred-ptya-a-posle-nakhlu-v-doma-na-baba-mu-i-snimka-18_news634017.html

всеки както декларира доходите си , да декларира и дали е за или против смъртно наказание. И който декларира , че е против да плаща фонд издръжка на изроди до живот. Защото в затвора те имат нужди и права! Сега се получава абсурда, че някой не може да плаща лекарствата си ,а друг няма как да облече децата си, но плаща данък и от него изрода в затрвора се възпозва с безплатен интернет, телевизия, фитнес и други благинки, които плащачите сами за себе си не могат да си позволят!?!? луда РАБОТА!

Според вашата логика трябваше да оставим Кадафи да убие сестрите в Либия. Щеше да е справедливо и хуманно спрямо родителите на децата. Ама не били заразили децата? Съдебна грешка? Много важно, един от вас по-долу беше написал, че съдебните грешки потвърждавали правилото. Та друзья???

С тази разлика че тогава в Либия няма правосъдна система. Имаше един луд диктатор.Тук обсъждаме съвсем друго. Апропо. Тогава според теб не е трябвало да екзекутират нациските престъпници от процеса в Нюрнберг?

Твърдиш обаче ти. Кадафи би казал, че ИМА съдебна система.

Защото в БГ има правосъдие, разбираш ли! Малей, колко са заблудени някои хора...

едни заразени ваксии внесени от Франция...

Ако ще си говорим за сестрите в Либия нека да бъдем откровени докрай. ПЪРВИЯТ, КОЙТО ГИ ОСЪДИ БЕШЕ ТОГАВАШНИЯ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ караиван драгалевския с думите: "АМИ АКО СА ВИНОВНИ?" Не предприе никакви действия на държавно ниво! Освен българските сестри и палестинеца имаше задържани още филипински сестри, полски лекари и сестри, че и 2 швейцарски лекаря! модето, това са фактите и ако ги изтриеш значи не си обективен.

поне в частта за варене на незаконен алкохол, търговия с валута и (може би) извънбрачен секс. За заразяването така и не се разбра кой е виновен в крайна сметка.

се въведе затвор за джендъри предаващи се на чужди интереси и лобиращи за конвенция,нали сороски джендъре,щото миришеш на конвенция която ще те направи нормален човек какъвто никога не си бил

Всеки трябва да плати за деянието си! Ако някой убие майка ти, ти ще си го вземеш вкъщи и ще го обрижваш, както не обгрижваш децата си ли?! Абе ти да не си настъпил мотиката вече, а ? И затова да те е страх от нещо ,което ако си нормален няма как да те застигне!

Товарищ, доказателствата там не бяха безспорни, не изопачавай фактите.

А?