След близо 14-месечен ремонт отвориха централна софийска улица (снимки)

Предстои от Столична община съвместно със строителния надзор да извършат оглед

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

14 месеца ремонт , от които 12 нищо не се правеше . Сега накрая на бързо претупаха нещата и ще има пак "обекта е сложен" , "ще глобим изпълнителя"

пак е направила фестивал на рисувачите от гетото - сградите са нацапани ужасно с графити. И уж била учителка и даже директорка, сигурно е расла в някое американско гето - това е признак на изключителна бедност, запуснатост, мизерия, създайте за тези младежи специални места за рисуване, а не по къщите на хората

Как редят павета в Брюксел - изливат бетон и редят паветата в бетона - равно като тепсия. Няма да мръднат се десетилетия. Виждал съм го с очите си. Само в нашта изклецата държавица със соц методи използват пляващ пъск за паветата. Ама нали всяка година трябва да се пренареждат и крадат пари.

Евала - 14 месеца за 500 м. улица. Прав е Силвестър - наистина строим много, много бързо!

И тук не са пропиусна;и да надянат оранжеви тръби вместо водосточни. Много е красиво - гледаш красива сграда в бароков стил, или монументален соц, и на не я се кипрят разнообразни оранжеви парчетии, които принципно са за обратни води. Поне и по един писоар да сложат, ще бъде още по-ефектно.

Преди 30 години бях в Будапеща . Като се двежеше колата се чуваше особен шум от гумите. Попитахме шофьора българин и той ни каза следното. Преди да се сложат паветата няколко пъти минава тежък валяк и изглажда перфектно площа на пътя . След това се редят паветата БЕЗ НИКАКЪВ ПЯСЪК и на края всички фуги се запълват с течет асфат. Този асфалт през лятото се размеква и гумите на колите леко се лепят на него. Сцеплението с настилката е такова че ако удариш рязко спирачка може да ти се откачи някой мост на колата. Задавам си въпроса КЪДЕ СМЕ НИЕ.

Чудесно. А тоя калдъръм докога ще го редят по софийските улици?

PEYTSCH

То пък една улицааа...И там живеят какви ?

Значи, тук пишещите са си направо излязли от разказа на Чудомир - Критик. Четете го и се открийте.

А бе най добре да се разкопаят вдички улици едновременно та селяните в София да могат да си доведът и конете с каруците или да ходят на работа с магаретата вместо с метрото.Едно нещо не разбирам.Защо колкото си по тъп толкова повече се буташ за власт и пари?Големи боклуци има в БГ немам думи.

Ще оставят пясъците, като мине кола да засипе пешеходеца както по Графа след трамвай...

Не може да бъде, отивам да запаля свещ!

А ремонта на ремонта кога започва?

А тъпотата дали е заразна?!

Само разбирачи, а нито един орач или копач!!!

Иди да видиш кво творят на " Красно село" по БорисIII..... всяка година по два пъти мургави пишман майстори вадят паветата и пак ги слагат без никаква файда.Ама, те са " подизпълнители", ония с кинтите отгоре само лапкат и си го имат в графата "редовни печалби".Боклуците ги изхвърлят в онази дупка,дето през октомври трябваше да я откриват ,като подлез.... да се оправело движението. Смех, смех и простотия.Дреме им на шишмирките!

Тия павета май ги разместват из цялата страна, щото и в нашия градец извадили едни сложили други иди ги разбери, никога няма строителен техник, да не говорим за строителен надзор. Един по здрав и по кадърен на средна възраст работи , двама трима по млади и по мургави го гледат то не е за приказване.Сложили кофите за буклук на най личнитата страна на улицата точно под сенките.

Това че се намира в центра на София въобще не я прави ''централна'' още повече толкова дълъг ремонт на такава малка улица е смехотворно..

Амициозен проект, бързо изпъление, качествен резулат - столична улица - красота, а колко е струвал ремонта? Граблив фъндък - ценен кадър и много обичан от някои стротелни фирми. И всичко което започне да прави все много естетично и изискано и се получава.

Гранитените бордюри сте ги изпочупили и сте ги монтирали като с краката си! С разстояние помежди им и наобратно на издяланите снадки. Един такъв блок обработен гранит струва повече от чутурата на проектанта! Щото ще си тежи на мястото хиляди години, а проектанта и лапачите около него още сега всички ги благославят...

Аре ся, бордюри! Пътищата строени по времето на Римската империя си стоят и са годни за използване и сега. Но са знаели какво правят. Пътят е от поне пет слоя различни материли, дебелината е около 7 метра. Можете да проверите, но не се пробвайте да търсите информация за този тип строителство в едниствени наръчник и настолна книга на всеки праведен ГЕРБер "Винету, вождът..." Там няма такава информация и за това, новите ни магистрали и ремонтираните улици незабавно след пускането в експлоатация влизат в перманентен ремонт.

Да, Пътищата по времето на Римската империя - за некачествено строителство е имало просто наказание - съсичане на място.

А ремонта на ремонта кога започва?

В търговията на дребно с хранителни стоки но не се тревожи няма да гониш печалба, ще переш пари.

Трейс и Фъндъна взимат милиони за да се извадят и сложат обратно 300 метра павета за 14 месеца. През 80те години по "Цар Борис III" слагаха 500 метра павета на ден ори тройна широчина на платното.....

Баси, пък аз се кахъря, че при нас 100 метра тротоари в центъра на София ги правят 5-ти месец! Ми тези от ПСТ при нас са си направо отличници бе! За 5 месеца са направили половината тротоари! А до 1.5 години си има време, нали, госпожо Фандъкова?

Защо табелите на трейС изчезнаха от компрометирания участък на разпадналата се магистрала между Чирпан и Стара Загора? Да не се срамуват от нещо?!!!!

Може да са потънали някъде, то с основа от пепел от теца всичко потъва

Чии да са бе Muncho? Да не би сградата на БДЖ или тая срещу нея да са частни, че да се оправдават, че собствениците нямат пари!!! Ама такае, нали трябва да откраднат 95% от парите за ремонта. Що не глобят енергото, че се е сетило на разпети петък да сменя старите кабели? Ама коой, кой ще ги гглоби - фандъкова или някой друг???

Гледай сега, не ми харесват и на мен надрасканите и олющени фасади. Само че, ако общината реши да въведе ред, ще трябва да започне да глобява поголовно. В центъра е пълно с къщи, собственост на баби, които се водят социално слаби и нищо не можеш да им вземеш, защото пенсията им е по-малка от гарантирани минимален доход. Проблема е много дълбок - България е от малкото държави, където можеш да притежаваш имот за 500 000 Евро и да се водиш социално слаб. Обаче ако някой пипне това, ще има вой до небето, че злата държава краде имотите на на безпомощни старци. Докато не узреем като народ, че собствеността освен право е и задължение, ще си гледаме свинщините. Общината малко може да направи в момента.

Пак гласувайте за ГЕРБ.

Щом е дело на ТРЕЙС, значи скоро пак ще се наложи да я затворят

"След повече от една година ремонт, улица "Иван Вазов" в столицата вече е отворена за движение. " А водосвет с поп, и рязане на ленти имаше ли? Или пък от "Центъра за градска мобилност " прецакаха замислената процедура по празника!! Имам и предложение: с ремонта на улицата да се кандидатства по "Гинес", и респективно да се включи в 100-те национални туристически обекта!

Цъ, немаше резанье на ленти, щото у нас един само Боко е управомощен да реже ленти. Пък ул. "Иван Вазов" е доста тясна и просто нема начин да се поберат Боко, бодиардове и Фандъкова на толкова тясно пространство един до друг.

Развалиха Иван Вазов опън. А аз мислех че ще си остане и развива и по другите улици . Инересно ако хората не бяха си направили щегата с този ненормално проточил се ремонт , дали щяха да го довършат ?!

Евала фандък напоследък ти се получават работите, ремонтира уличката за една година, дето другаде се прави за една седмица, сега и третия лъч на метрото ще ни се стовари към 2025 година щото освен мотрисите трябва да тествате и метео обстановката под земята изобщо конгречуууууулейшън фАндък бива те , поставяш световни рекорди по бавна и некачествена работа!!!

Още от другия месец започват ремонтите на новопостроеното!

Фандъковщини, ремонтират се едни и същи улици в центъра, а в Лозенец, който е на 10 мин от центъра, улиците и тротуарите не са ремонтирани от 100 години, шума от преминаващите автомобили на селяндурите нападнали града по калдъръма е ужасен, но Фъстъкова не реагира. Заета е с новия си комплекс "Белчин Парк" в родното си село, ..а не са ли там положени милионите от идиотските ремонти в София?

Явно шопа ражда след 14 месечна бременност.

Тези пък "строители" не се наплюскаха. То не стига, че със заплатите си изгониха всичко, което можеше да върши някаква работа, поне да се спрат, да не доразвалят което е правено преди 30-40 години.

Сградите са потресаващи ! И с тези висящи кабели, извън всякакви стандарти за безопасност и естетика...

Не само за този монументален ремонт.За десетки други в Столицата.София трябва да се промени логото.Да бъде"Ремнот ли бе да го опишеш!" Отдолу-някакъв ГЕРБ на Града.Може и този на ГЕПП груп ЕООД. Под герба-телефоните и мейлите на обичайните ремонтаджии./нали се сещате кои?/.

Година и ДВА месеца за поставяне на павета или асфалт на 100 метра. Фандъкова - ти си истински гении. На летище Франкфурт Майн - в 00ч. махат 500кв. метра асфалт. Проверяват за бомби от войната и в 6 сутринта каца първият самолет в този квадрант. Фандъкова за 6 часа хората правят 500 кв. метра. Кой знае как сте отиграли мача с кражбите. Сега следва ремонт на ремонта. Браво ГРОБ и ББ

А бе тия снимки нали не са от преди година, защото аз нещо ремонта не го забелязвам, та не знам проверяващите с какви диоптри ще гледат, макар, че съм сигурен, че парите ще напълнят торбата.

Да бе, и аз се чудя, нещо да не би да е предвидена пясъчна настилка, поне от последната снимка така се вижда! А и сградите надраскани, егати и ремонът, нещо ни будалкат! хахах

Всичката ни работа такава...и вия пишещите сте същите хубостници Българин е нарицателно

Реклама за несвършеното ! Сега започва Ремонт на Ремонта !

Май паветата са редени от юнаците от Факултета? Фъндък, събирай багажа!

И след седмица ще я разкопаят щото топлофокация ще се сети да сменя тръби. Ако не е топлофикация, ще е софийска вода, ако не са те, ще е енергото. Ако пък и те не са ще е БТК... Няма неразкопана улица след ремонт. Поне в София няма.

АСФАЛТ - необходима настилка, която се полага преди разкопаването на улицата. Определението е от Тошово време. Нещо да се е променило?

PEYTSCH

В заглавието прозира недоволство или носталгия...Ами дано още толкова да забавят края на ремонта, че моментално паркингтърсещите ще окупират сокака...

Е да да разкопаем цяла София - ще има място за преминаване на пешеходци и герберската мафия ще открадне още един милиард

Браво! Преди "огледа "са скобите за колите! Иначе..."Хубаво е "по белчинските критерии за качество.

....до два месеца почва ремонта на отремонтираното.....

Важното е, че имбецилите от центъра за лабилност слагат скоби всякакви

а кога ще почистят тези грозни сгради? те няма да станат по-малко грозни, ама може ли това да е снимка за "завършил ремонт" от живеене в кочината съвсем сте загубили чувство за естетика... мъка

Сградите общински ли са?