17-11-2017 20-11-2018

Коментари

източват нефта из под земята и го разсипват във реката, за това са мизерни и жалки

Друго си е Мексиканския залив. Рибите вместо във вода, плуваха в нефт.

помнят избирателно,зависи от големината на черпака с помията

Ексон Валдес- пиян капитан, некадърен екипаж, никаква идея как да се справят с разлива...

PEYTSCH

Успехът е зашеметяващ...Вечна слава на руския въздух в надувния отсек. Непобедим е....

Ужас. Тези изобщо не ги е грижа за природата.

Това е стандарт - при тях нефт, а при нас ла*на :-)

Сутринта нафтата беше 20000 литра което е около 20 т. Сега нафтата стана 20000 тона .Последно колко е?

това е нещо нормално.... Но интересно е че руските паразити искат и още ... и още .. и още чужда земя да я направят екологична пустиня.. ЗАЩО?

А кога руснаците въобще ги е било грижа за нещо освен за собствените им комплекси?

последно питай анонимная джурулналист който е "писал" тази "статич" в ДИРника.бг

Щере, ако те беше грижа за природата щеше да не пазаруваш от лидъл, да не караш автомобил дето гълта масло (или по-лошо, да си сменяш автомобила на 3-4 години) и нямаше да ходиш на почивка със самолет. Най-големите унищожители на природата са западните държави с бруталната си консумация! Факт неоспорим! Китай няма да произвежда, ако запада не купува. Точка по въпроса!

Ужас, в какви ръждави железа си държат нафтата. Ани напълно естествено, че ще протече

Щерев писател, Щерев не читател. Написано е много точно каква е причината, а такова понятие като устойчива на атмосферна корозия стомана сигурно не си и чувал.

Коквото направили в СССР това и останало.

какво общо има норилск с арктика? он норилск до арктика са поне 1000 кв по течението на реката! ако алкашите немогат за 1000 кв да спрат разлива, директно да се самоубиват целокупно!

Щерев...да се чете требе...но това е и за списувачите на тази статия. Никакви строителни работи...това си е измишльотина на ДИРа. Тази нафта всъщност е резерв на ТЕЦа, който иначе работи на газ. Само когато няма газ по някаква причина, подключват на нафта. Зимно време и катастрофално да спре процеса, всички тръби ще са аут ...там е района на вечната замръзналост на почвата. И това е точния проблем...че те вече се топят и омекват. Почвата е поддала и цистерната се е разцепила. Проблема е и в това,че това не става за ден..гледали са и са се туткали..Сиреч са се надявали да се размине..ама не. Огромният проблем е в корпусите на заводите и съоръженията...Нямат решение още.

и на кое викат успех

Ами че няколко часа след като са разбрали, МЧС са изтърсили на мястото 700 човека и оборудване, докато шефовете на ТЕЦ-а пишат обяснения в прокуратурата. А ако си мислите че това е ементарно - вижте на картата къде е Норилск.