Ръкопашна схватка в църквата в Петрич

Миряни влязоха в ръкопашна схватка със свещеници заради отстраняването от поста на епархийския наместник Ангел Кочев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така иска Бог!

Преди 30 години бяха същите циркове, ама тогава хоата пазеха храма, а и отец Ангел бе по-млад, енергичен и имаше сили и желание да се противопостави. Сега вече може би няма енергията за тези борби. Храма Света Богородица е "златната кокошка" в Петрич, в центъра е, там е по-старата част на града. Явно Наско (митрополит Данаил) иска да сложи свой човек в града и сигурно ще опита да канализира парите от храма в друга посока. Честно казано като богослов, не ми харесва начина по който си води службите отец Ангел, но пък е благ, кротък и хората го харесват и оценяват това. Умее да се разбира с хората и това е много, много важно.

но защо викат в храма и провалят службата към Бога! Страшно ми изглежда! Някъде навън да решават проблема! Да се срещнат с владиката и да говорят като християни! А те като хуни-езичници крещат... Страшно!

Ами те биха говорили хората, ако владиката бе благоволил да се появи и да разговаря с тях.

какво значи преклонна възраст?? Отец Ангел е здрав, бодър и много интелигентен свещенник. Но явно трябва да се насади някой приближен сега. Това е стила в нашата държава и за съжаление и църквата имитира маниерите на просташките ни управници. Глас народен- глас Божи! Изгонете търговците от храма и върнете достолепния отец Ангел. каква църква е това, снежелани попове? Този сигурно е поп-фербаджия. Друго неможе да е. Върнете в храма отец Ангел!!!!!

същото стана и в Асеновград преди 1..2г...поп началник на църква в Асеновград близък до Николай в Пловдив изхвърли поп в друга църква за сметка ва току що завършилия му син..хората от квартала скачаха..пронестираха..искапа общината да отнеме почетното гражданство на попа баща..но:))))нищо такова ве се случи...така че нищо ново под слънцето

И какво му е същото, два различни случая с различни причини? И с различна категория протестиращи.

На служба да са само млади попчета с тела на гръцки богове. Амен!

И в църквата гробарски калинки - малинки - султанки! Браво !

Е, той митрополит Серафим е неканонично избран от Светият Синод за митрополт, та сега петричани издребняват за архиерейският намесник.

Хахаха, "православните ценности" в действие за пореден път!

Само че това са политическите ценности, не православните и въобще не християнските. Посмото до патриарха против смяната на отеца е от кмета на Петрич, областния управител, председателя на ОС. В него изразяват и отношение към подписката. Явно отеца има влиятелни и не особено смирени подръжници. Длъжността "архиерейски наместник" е административна и подчинена пряко на митрополита, той има право да си избере наместника, даже трудовото законодателство не е на страната на отеца в случая, който е пенсионер.

Да, да, оправдания много, а демонстрации на православни ценности - ежедневно! Точно в стила на привнесената от Византия религия!

Доживях да видя отпор срещу съсипването на БПЦ от долните ДС отрепки инфилтрирани още след войната. Да се надяваме, че и ще продължи, докато се изчисти Църквата от боклуци.

Е, хубаво де в какво се изразява скандалното поведение на новия поп... от друга страна Църквата също си има някакво виждане по този въпрос а в статията хем липсва информация какво точно е станало, хем липсват гледните точки на всички заинтересовни страни но за сметка на това е огласено какво е направил кмета, който по закон не трябва да се бърка във верските дела;)

Патриарха веднага да се уволни, защото е остапял.

Кажете възрастта! Ако е над 70г. е приемливо... Когато Петрич започнат да само издържат църквата, тогава могат да изискват със сила...

75 e.

Милица, с чии данъци според Вас се издържа църквата? Да не е започнала да се самоиздържа или да плаща данъци? Че според моята информация точно хората издържат църквата и имат пълното право да изразяват мнение по отношение на това кой да е наместник. За втори път се опитват да насадят някого на мястото на отец Ангел, за втори път обикновените хора го защитават. Не е организирано, не е платено. За другият отец се говори, че е коцкар (не мога да твърдя, че е вярно), а за отец Ангел до момента не съм чула никой да каже лоша дума. Та, хората имат пълното право да изискват.

Никой не те кара да гледаш тези сериали. Взимаш дистанционното и превключваш. Онзи ден гледах един български сериал от новите серии на откраднат живот, е нямо по фалшиво говорене от това . Едно време по селата имаше сценки, нещо като театър и дори там обикновените хора не звучаха толкова фалшиво.Да вземат да проведат едно обучение на тези артисти. Не може във филм да говорят, все едно гледаш театър...не става така.

Трябва да се вдигнат на бунт и срещу блудкавите индийски и турски сериали.

Пари ще дадеш ли за качествени сериали? Тези сериали се заплащат