Белият дом и Пентагонът се разминават за войната в Сирия

Двама високопоставени представители на Белия дом настояват за разширяване на военните действия в Сирия, но шефът на Пентагона е против.

Обратно в новината

Коментари - Белият дом и Пентагонът се разминават за войната в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква е тази г-жа Езра Коен? За първи път я чувам.

белият дом това е президента. трамп разчита и напално подкрепя дивото куче. някакви служители от администрацията се направили на интересни. утре тези двамата или си ядат л..ната или са уволнени. какво се мачи да ни внуши дир.

Руснаците май са им улучили посланника в ИД, ал багдади и сега пентагона е объркан. Липсва му единият ъгъл за да реши какво да прави. И е заприличал на свастика.

Бо Бо

Поредната американска ШАШМА!

Ястребите не могат да живеят без да разсипват държави и да убиват невинни хора. Те подкрепят ИД и бомбандират тези,които се борят срещу терористите.

Ако някой от пишещите си направи трудът да погледне карта за къде иде реч, то тази американска база вече е "блокирана" от сирийски и ирански "доброволци", иде реч попосока към нефтените полета на Дезейра, или за подходяща "линия" за "демократично" разделяне на Сирия. Хамериканците засега закъсняха да пуснат подготвените "доброволци" от Йордания. Изгубиха ценно време докато си играят на избори и "руски хакери". Но все още САЩ имат доста козове, но въпроса е дали Тръмп иска Сирия и УКрайна . . . . .

САЩ СА НАГЛИ,НО ЩЕ СЕ ВКЛЮЧАТ И КИТАЙЦИТЕ ЗАРАДИ ИРАН!!!ЛИДЕРСТВОТО В СВЕТА НЕ Е ВЕЧЕ НА САЩ!!!

Лидерството на света е на долара!

до соросоидалните боклуци в бг и т.д. уранът не прощава това което в главите на дебилите го няма !!!!!!!!!!!!!

голяма новина как воловете се слушат как ще замучат кравите аман от тези демократични изказвания кои е с по големият х>>>>>>>>>>>>и

zeddd

Накратко - едните искат да атакуват, но другите още не са готови с инсценирането на атаки с химическо оръжие по цивилни.

Шило

Политици срещу военни. Май трябва да послушат последните. Те са там, те знаят какво става на терен.

Земя без краварите - чиста планета !

Тия американци продължават да се правят, че уж не разбират какви са отношенията в арабските страни и искат да наложат тяхната уродлива "уж демокрация", за да предизвикат нестихващи войни... Все някой им е виновен- Саддам, Кадафи, сега пък Асад.... Те са прекалено наясно, че ако света постигне мир, то "Велика" Америка отива по дяволите, защото ще трябва да се научи да живее като останалите държави, а не да харчат като римляни и да крадат като евреи.

правили са го - на 11 септември ... после пак имаха повод да ходят до афганистан

Абе пише "Форин полиси" за усилията за изтласкване на "Ислямска държава", ама: "...Американската армия атакува сирийските правителствени сили от американска база, която САЩ държат незаконно в Сирия... Сирийските сили в този район преследват Даеш, но въпреки това САЩ ги атакуваха... Пентагонът публикува декларация, в която заявява, че присъствието им в Сирия е необходимо, защото Сирийското правителство не е достатъчно силно, за да победи само Даеш... Казваха ни, че ако позволим на Сирийското правителство да освободи Алеп от Ал-Кайда, Асад щял избие хиляди хора блокирани там. Но се случи обратното: животът се нормализира в Алеп. Християнското малцинство там празнува Великден за първи път от много години. Сега вървят възстановителни работи. Не можем ли ние просто да оставим накрая сирийците на мира? ... ", писа на 12 юни т.г. американският писател, политик и дългогодишен член на Конгреса, Рон Пол, в статия под заглавието "Защо атакуваме Сирия, която се бие срещу ИДИЛ", публикувана на сайта на Рон Пол инститют ("Why Are We Attacking the Syrians Who Are Fighting ISIS?", written by Ron Paul, monday june 12, 2017). И след като САЩ атакуват Сирийските сили, които преследват Даеш: "ИДИЛ превзема отново ключова военна база в западна Рака" ("ISIL recaptures key military base in west Raqqa", By Leith Fadel - 16/06/2017, Al Masdar News).

Налии Раша имаше думата в Сирия, какво ще става и какво не. Или я има само на плейстейшъна ??? Съдбата на Сирия се решава от Вашингтон и Брюксел. Всичко друго е талаш !!!

Чакай малко бе мишко.Ти първо уволни Пламен Узунов тогава ми говори за Русия.Защото тука сте безполезни и екадърни да уволните един Узун тръгнали сте Русия да сваляте.

Щом САЩ ще се включват във войната, то тя е към края си. Идва ред за разпределение на плячката.

днес има много малко коментари или троловете соросоиди почиват или са ги изритали най-накрая от тоя сайт да ходят да цъкат в някой регионален сайт за 2 стотинки на ден.

Няма ги брадчед, останахме само ние, големите руски души и кашонче льосион бояришник!

gord_rusnak@dir.bg

Глупако заради теб се смея на всички руснаци, че пиете льосиони. Путин забрани дори да се продават почистващи препарати съдържащи алкохол! Наший велик лидер. Затова само 95 градуса спирт в 400гр водица, е ти водка!

Тука ли сте бе смешковци.Я ми кажи ти като си толкова платен и оборотен и като как точно искате оставката на Путин като сте такива мишки че не можете да изкарате даже оставката на онзи треторазряден шушляк със снимките от купона преди 15 години дето ги размахвате вече втора седмица.Как ще стане тая бе мойто пиленце?

ще ва ритам кат мишки ве ей

..."Наред с някои служители в Белия дом и висши военни Матис е на мнение, че тази "рискована стъпка" би довела САЩ до "опасна конфронтация с Иран", след което може да последва удар по американските военни в Ирак и Сирия"... - Абе, те, САЩ, ми се чини, че скоро ще "настъпят нечия котешка опашка" и военни "събития" ще се случат и на тяхна територия!

....Те от иранското коте се страхуват,а къде се дървят на руското,на китайското....тия кравари съвсем са изкукали ?!

Абе,те ако настъпят котешка опашка,пак добре...Да не настъпят мечешка само,че бая зор ще видят... а пък прасне ли ги някой Топол,или Сатан в Жълтия камък(Йелоустоун), тогава на онова място на географската карта ще му викаме Атлантида -2,или Канадско-Мексикански провлак...:)

малко умен бе?Сатан и Топол няма как да гръмнат на Американска или Европейска земя защото ще бъдат унищожени още при старта на путлерашкинска територия!А ако стане катастрофа с Йелостоун си заминава по голямата част от живота на пранетата!

Забавно: Езра Коен-Уатник - хем евреин, хем ватник!

нещо като шаломов-путин, хем еврейче, хем чукча, в крайна сметка джудже

Орлин Данев

...или като Сорос...хем евреин,хем нацист,хем комунист,хем либерал...:)

В САЩ има някои абсолютно откачени политици. Тотално безотговорни хора, които биха довели света до всеобща война... Добре че не всички са такива.

упорито отбягват ЖЕСТОКИЯ ФАКТ, че Катар и Иран притежават огромни залежи от висококачествен газ, търсят достъп до европейските пазари и няма да се примирят с путлерастките провокации.

Хъм, Путин е пръв приятел и на Иран, и на Катар... че и на Сирия. А конгреса на САЩ е готов да налага санкции на страните членки на Европейския съюз и на отделни фирми ако не купуват американски газ... същите американци вече провалиха доставката на израелски газ за Европа щото и там видяха сянката на Газпром, та визирайки горното няма как Путин да не е виновен за това че в момента в който Сирия, Ирак и Иран започнаха строеж на газопровод към Европа американци, англичани и французи хвърлиха сума ти и усилия за да провалят изборите в Сирия, а и да разпалят гражданска война в ключова точка по трасето на бъдещия газопровод;)

То бива лъжа и демагогия ама твоето на нищо не прилча!Европа купува газ там от където и е изгодно!Шистовата революция в САЩ постави на колене Путингазпром и големите газопроизводители!Газът от Иран,Кипър,Израел и Илан така или иначе вече се продава на борсите! Във Търция има терминал за приемане на втечнен газ,а в САЩ строят или вече са построили терминали за товарене на втечнен газ на кораби!Путин и този който е заинтерсован конфликта в Сирия да продължи

Е като се продава Иранския газ що не го купуват в промишлени количества, кажи де, а вместо това Иран строи газопровод през Пакистан към Китай а Израел изнася газ само за Египет и при това използва Газпром за посредник? Пък и нали строежа на американските кораби стана причина за това конгреса да заговори че който не си купува американски газ с добро ще го санкционират, дето се вика ако беше изгодно що още от сега размахаха тоягата, като даже не са готови не само за големи ами дори за редовни доставки на малки количества газ до Европа, апропо точно заради тия кораби баш на американците им е изгодна войната в Сирия, защото ако тръгне ирански или катарски газ по къса тръба към Европа инвестициите които се правят в момента от американците за кораби и терминали отиват на вятъра. Та седни за малко и се замисли преди да се опитваш да ментиш като същий американец-)

Щом ти казваш, че нямаме работа, веднага си дигаме чукалата и се прибираме в краваристан.

А дано!

Орлин Данев

...а, ама ако искат бе...остави ги...ако не искат пак ще се приберат...по-точно ще ги приберат...с крачетата напред...:)

Господи ,унищожи агресорите и лъжците ,Ти си ни надеждата и Спасението !Амин !

сигурен ли си, че наистина го искаш? :)

Харесва ви хора да си правите лошотии

За урявляващите в САЩ - германците възтановяват Треблинка.

В чем же заключается ближневосточная политика Москвы? 1. В интересах ГАЗПРОМА российские руководители горой стоят на защите Асада в Сирии, поскольку как только его скинут, тут же будет построен по территории Сирии газопровод Катар-Турция-Европа. Этот газопровод для ГАЗПРОМА смерти подобен. Однако, если Асад одержит однозначную победу, то для Москвы будет ничуть не лучше. Ведь в этом случае будет построен Трубопроводистан (Исламский газопровод с гигантского иранского месторождения "Южный Парс") и дешевый иранский газ хлынет в Европу. По большому счету, Москву не устраивает никакой мирный вариант развития событий в Сирии. Москве выгодна бесконечная гражданская война.

Е,че си гола вода

Краварите какъв го търсят там?

"явно" е,че помагат на русия ,за да няма мир и да си продават газа "спокойно" ,хахаха

Може би. Но не забравяй че американците откровено казаха че искат Европа да купва американски втечнен газ и затова ше санкционират европейските компании които участват в СП2. Това било най-добре за "енергийната безопасност" на ЕС :) Да не говорим че арабите лошо удариха и американския шистов нефт. Така че от мир там, американците също нямат никакъв интерес. Па ако нещо стане и с Катар, с техния досаден втечнен газ..... :)

Това с втечнения газ се оказа шменти-капели.Цената му е толкова висока,че Литва и Полша вече се отказаха да купуват въпреки построените терминали.

Тъп,по-тъп,най-тъп. Погледни картата тъпи и ще видиш че Катар има само една сухоземна граница.Тоя пасквил дето си постнал що не кажеш от къде е. От украински сайт.http://newsonline24.com.ua/igil-i-sirijskaya-bojnya-proekt-fsb-rossii-rassledovanie/ Построяване на СП-2 и ТП ликвидира преносната мрежа и рекета на укрите.

А-хааа, значи, ако е от россиянски сайт е самата света истина, ама щом е от украински сайт, то веднага получава определението долна лъжа? В действителност, написаното в украинският сайт, си е самата истина. Нима размириците в Сирия не започнаха само два месеца, след като се взе решение за този тръбопровод до ЕС? Аман от хибридстващи путенофилчета!

еврейското лоби е на път да помете света с ядрената си война, защото вече си изкопа достатъчно дълбоки бункери.

Фактическото положение на американците в Сирия (там те вкараха спец части) е такова че те вече са заобиколени от силите на шиитите (просирийски и проирански), а кюрдите са далеч на изток. И сега въпроса пред американците е кво да правят - да си ходят тихичко или да нападнат проиранските сили, като при това вероятно ще получат отговор и развитието на ситуацията е трудно прогнозируемо. Американските военни не искат да се забъркват в това, а политиците както винаги не знаят ни какво могат, ни какво искат.

Езра Коен-Уатник!!! Това не е ли Езра Коен-Ватник???

всички евреи в САЩ искат намеса там! Това се казва ЛОБИ!

Дир, защо не пишете бравурно за разкритието на световната фалшификация със снимката на Омран, детето от Алепо?

то цялата западна информация за Сирия и Алепо е менте! ФЕЙК!

навлизането на въоръжени сили в суверенна държава, нанасяне на удари по правителствени и проправитествени сили, борещи се с незаконни терористични групи, как му викаха? Според международните закони и правила се нарича Агресия. Та какъв е САЩ в момента - Агресор!

не е агресор според япония и южна корея :) те им се молят да са там а япония и корея са от най-развитите страни да хващаш връзката???

Паисий

япония и корея какви "интереси" имат в Сирия. Те са на 5000 км. Какво ги засяга войната там, че карат САЩ да се месят?!?

Тролче, знам, че трябва да си заработваш центовете, но поне се опитай да си аргументираш 'минусчето". Кое в горното не е вярно?

за мен изборите трябва да се наблюдават и провеждат от международна комисия където няма свободни избори - вън от оон! коя година сме?! още да се занимаваме с допотопни диктатори??? дали е СА дали е иран дали е русия вън от оон

Лесно е да седиш на топло в офиса и да викаш:"Настъпвайте!". Ама войничетата знаят, за кво иде реч... добре, че Америка е случила на кадърни военноначалници.

е малко късно не останаха хора за избори добре поне че тръмп пусна тези 60 томахваки та поне химическите атаки да спрат

не 60, а 64 5 изобщо не литнаха, 36 никой не знае съде са 23 паднаха около едно летище и летището си работи. СМЯХ!

много добре си литнаха а путлер млъкна нато путин :))) ал асад вече не смее да изпуска никакви газове :)))

На вас, путюлюбците, ви хареса митът за "уплашеният" екипаж на "Доналд Дък", с който се самонапомпвате и решите малко да разнообразите репертоара с "изгубените" томахавки, леко намеквайки, че едва ли не путлерастите ги били свалили/отклонили с занищонеставащите безаналоговые С400! Хахахахахаха!... На товя летище бяха унищожени 20% от сирийските ВВС, по думите на самият Асад! А си има и российско официално видео за пораженията на летището! Сменете си опорните точки, че ставате за смях!

и кво? пентагона не иска война а белият дом иска

И кво... те американците не могат да се разберат помежду си, тръгнали на сирийците мир и разбирателство да носят;)

"... удар по сирийски ПРОправителствени сили"!? Не - американският удар не е по някакви си "ПРОправителствени сили", ударът е по СИРИЙСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ СИЛИ, т. е. ударът е ПО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СИРИЯ!

Защо е войната в Сирия? Защото Асад е приближен на Русия, а не на САЩ. Затова американците създадоха Ислямска държава. Хем да свалят от власт неблагоразположения към тях Асад, хем да краднат нефт. Между другото Асад е законно избрания президент на страната, но както винаги американците ще заговорят за тоталитаризъм, погазване на демокрацията и т.н. Сега т.нар. коалиция, начело със САЩ, обстрелва ПРО-правителствени войски. Демек войски, които подкрепят законното правителство. Ето това е американска наглост: ядеш и караш друг да плаща. Както навремето турците са карали да им заколиш и опечеш агне, да го изядат и да им платиш, че са си изхабили зъбите. Така и сега: американците правят войни, а ЕС плаща сметката. Имали бол пари - платили. Който е глупав, да плаща.

има война защото ал асад втори не пуска избори а путлер си пада по избиването на опозиция

Хапчетата, бре..

След 30 години осиране в Афганистан, говедата вече и лайна нямат и не искат да се насират и в Сирия.

То тези проскубани бг соросоиди не можаха един шушляк имитиращ Хитлер преди 15 години да свалят, тръгнали Тръмп да свалят моля ви се.Къде отивате може би бе господа прошляци.

хахаах ..един танк унищожили..тези американци и руснаци пуснат само две три ракети , пуснат два откоса от автомат и готово се покрият...пълни мишоци..така 50 години ще се води война в Сирия ...абе тотално настъпление смелете ги и това е кво се правите на партизани

House of Cards

узурпатори! трее падне некоя и друга кула това заслужават!