Министри на Сирия загинаха при самоубийствен атентат

Сирийският министър на отбраната генерал Дауд Раджиха и зам.-министърът на вътрешните работи и зет на президента Башар Асад - Асеф Шаукат, загинаха днес при самоубийствен атентат в Дамаск. Експлозии избухнаха и пред пет военни бази в сирийската столица.

Обратно в новината

Коментари - Министри на Сирия загинаха при самоубийствен атентат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kalin

И кво излиза от Турция командваме нещата:-)))Всичко е американски постановки.

СМ

Не чувам изявлението на нашето министерство на външните работи по този повод. Президентът ни какво се ослушва, а не заеме позиция ? Къде са медиите да причакат г-да депутатите и да ги попитат за тяхната позиция по този случай. ББ къде е ? Или България има позиция само когато съвпада с американската позиция. Срам ме е от политиците Ни.

за сирия ще има бои до дупка . иначе съм отпуска и не пиша на последък , защото няма да ми се заплати. като ми дигнат тарифата ще видите информацията поднесена от правилната гледна точка

Другари антикомунета, да ви разкажа истината. Другарите бозонисти(идва от Бозон Хигс- името на теоретичния откривател на частицата през 60-те г.) не ви споменаха че това са високо заредени частици излъчвани от нашето Слънчице или от друга звезда. Та другарите Маи са пресметнали нещо което и вие сте го учили в училище, но др. Фандъкова е наблегнала повече на секс уроците и затова ви убягва. Та в този ред на мисли "бозониадата" може би наближава и затова другарите ислямисти и техните поддръжници бързат да завладяват територии. А "свещен джихад" се превежда като наказание божие за неверниците и се имитират вулканите(пояса с гранатите) от огнения пръстен на Земята.

АТАКАТА СРЕЩУ СИРИСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ИЗВЪРШЕНА ОТ БЕЗПИЛОТЕН САМОЛЕТ. Познайте откоя държава е долетял? От същата която е не само срещу Сирия , но и срещу Иран.

Как бе, "бунтовниците" са добри хора, никого не убиват-нали и ние ги поддържаме....Асад си е избил хората!Утре това ще пишат нашите много "свободни" медии.

Янките най-приличат на спонсори навсякъде по света на въоръжени групи, които сами си отглеждат, за да разделят народа на набелязаната от тях за завладяване държава, чрез нахлуването в нея, за да я "омиротворяват". Поне това наблюдаваме вече няколко десетилетия. Родените преди нас са наблюдавали същото.

Евтиният, тъпоъгълен и приложен десетки пъти сценарий на янките. В списъкът им просто е дошъл ред на Сирия. Това е то "висшата цел" на янките (налагането на "нов световен ред") - унищожаването на всичко, което след втората световна война е останало извън техен контрол и диктат. Унищожаването на държавите, построени от собствените им народи, с независима от янките икономика и социално устроени общества, в които няма от десетилетия верски и религиозни противоречия, макар преди много години да е имало, но са били преодоляни. Това е начинът на действие на янките: изкуствено разделяне на народите по верски признак. Разделят света изкуствено по вяра и религии , защото това е най-примитивният, т.е. най лесен и изпитан начин на водене на войни под елементарен и прост за употреба претекст.

Откога на терористите се кава бунтовници? Очевидно е, че Асад е прав, че Сирия е изправена пред вълна от тероризъм и дано успее да спаси страната и народа си от "демократичните" приятели на най-голямата "демокрация"

абе няма ли кой да ви "изчисти" от лицето на земята бе, ненормални фанатици такива.........света ще е по-добър без вас

Преди 6 години бях в Дамаск. Мног хубав град. Жителите са с много висок жизнен стандарт и големи граждански права. Направи ми впеяатление , че има и християнско население , към което имаше много голяма толерантност. Нищо не може да ме убеди , че в този конфликт няма външна намеса и религиозна основа.

Янките други държави не набелязват за "демократизиране". Нито пък за "подпомагане" чрез бомбардиране, окупация и изграждане на "демократични институции" - до пълното им унищожение и съсипване. И при нас така мина, но понеже ние лягаме първи, не се наложи да ни бомбардират, а бяхме "подпомогнати" и "демократизирани" "по мирен път". Днешната ни национална катастрофа е постигната поне без бомбардировки. За съжаление не е ясно какво още предстои, понеже територията ни очевидно им трябва - за да "демократизират" оттук други държави по списъка им за "новия световен ред".

Някои чугунени глави ще кажат същите прекрасни неща и за България по бай Тошово време. Едни реки от мед и масло, една идилия, кеф! Все едно сме живели на различни планети. НЯМА ПО-СЛЯП ОТ ТОЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИЖДА!

Естествено, че средата и края на 80-те беше на светлинни години по-добре от днешната национална катастрофа. 22 години крадене на построеното само за 45 години преди това - и пак великите "демократи" не са свършили още държавата. Оригват се на държавно, построено от друг, и продължават да кльопат. Ако за тези 22 години се строеше както при соца, при това с възможностите на съвременното ниво на наука и технологии, щеше да е повече от очевидно как идеолозите на студената война хванаха буквално последния влак, за да сринат социално устроените държави с пет смешни приказки за "американската мечта". Днес, това би било абсолютно невъзможно, защото днешната закономерна "криза" на сияйния капитализъм, щеше да отрезви мозъка и на последния наивник, който вярва на тъпотии, измислени в канцеларийки за политическа реклама.

още си живееш на друга планета

тва мирната опозиция голема работа била...мани мани...

като ги гледам тая "мирна" опозиция само ракети "томахоук" още не е изкарала. А представяш ли си ако не беше "мирна"

...преди 45 години, сега са пенсионери или покойници. А крадците "бизсмени" са като тия, дето ги закопчаха снощи - първи радетели за демокрация и първи приятели на Америка. Те цвят нямат, защото мафията е безцветна.

Другари антикомунета, защо вече не коментирате "демократична" Либия, "демократичен" Египет и еврейката Хилари, съвременния борец за "свободи" на тълпата. Видяхте ли брадатите опозиционери защитаващи "демокрацията" в Сирия.Кои ли носят бради в строго придадена форма. Внимавайте да не дойдат и тука да ви забиват колците от доматите отзад.

е тва ако не е пак неква американска мушангия . Да ги е*а. пак нещо ше ни прецакат.

ами тия язовири наскоро не можаха и да ги преброят!!!

Защо никъде в новината не е съобщено, че преди 2 месеца пак се пробваха да го убият. И то с отрова ? Само дет умряха няколко други човека. Е*ем ти "бунтовниците".

Дайте ни информация, кои точно са бунтовниците, кои ги финансира и какви са целите им. Тогава можем да коментираме.

Тва са неудобни въпроси.

аз дадох бе. срещу мен стои една сириика от латакя (града на асад) и ме информира своевременно. нямам интерес да лъжа

Те затова ни държат на тъмно , за да вярваме каквото ни кажат, а накрая като изсерат голямото ако да ни убеждават че така миришат розита. Мамка им.

А бе хора ,не бъркаме ли в преценките. Направих справка . Убитият министър е бил християнин ???

зер християнин е, ама на ислямските братя това не им се нрави

сирия е светска страна, в която жените ходят нормално облечени, карат коли, образованието и здравеопазването са безплатни... това не е по вкуса на фанатична саудитска арабия, която обаче е богата и може да си позволи финансирането на една уж гражданска война, която да компрометира Асад и единствения алауитски режим в ислямския свят. това е на кратко.

браво и при нас да дойдат

...при нас идват враговете им!

Твой цитат: "...сирия е светска страна, в която жените ходят нормално облечени, карат коли, образованието и здравеопазването са безплатни..." Ти видял ли си янките да нападат други държави? Новият им "световен ред" е именно това - унищожаването на всички държави, които са постигнали добър и социално устроен живот, понеже през последните 50 години са успели да създадат всичко, което бърка в г..за на янките, хеле безплатното здравеопазване и образование и каквато и да е социална сигурност. Това е то "висшата цел" на янките - унищожаването на всичко, което след втората световна война е останало извън техен контрол и диктат и е успяло да се развие чрез построяване на собствени, социални държави, в които няма от десетилетия верски и религиозни противоречия, макар преди много години (при друго ниво на общественото съзнание и нрави) да е имало, но са били преодоляни. Това е начинът на действие на янките: изкуствено разделяне на народите по верски признак. От 22 години виждаме как това разделение се подготвя силово и у нас, Територията ни им трябва на янките, което е много много тревожно.

Янките го карат по един и същ инфантилен сценарий нарочно. Въоръжават свои бойни групи в чуждите държави, кръщават ги "местни" "борци за свобода", карат ги да избият определен брой мирни граждани, обявяват това за дело на официалните правителствени сили, обявяват въпросните официални правителства за "враг на човечеството", т.е. - техен враг и идват с бомбите си. Унищожават физически държавата - сриват до основи материалния й ресурс, построен до момента от народа й - местните хора, и после се настаняват върху територията им - да им помагали за изграждане на "новите" "демократични" институции. Ако някой не кляка и брани страната си - убиват го физически. Явява се Килъри, размахва някаква пачка, казва - "Искам го мъртъв", янките го убиват, но казват, че е "местната съпротива". И нещата приключват. Следва пълното източване на държавата - вече с "мирните средства" на окупацията й. И така до пълното преминаване през всички държави по света, т.нар. "Нов световен ред". Янките от това живеят.

Alawits са едно мистично течение в исляма, което повече е насочено към духовното, отколкото към агресивното. преследвани и избивани са по време на османското владичество (ок. четири века) и парадоксално, много християни им дават убежище, което се помни от поколенията. в съвременна Сирия празнуват заедно християнски празници. не е трудно да се намери в нета посещение на президеншата в манастир

ООН е обезпокоен от избитите 200 турски деца в Кърджали. Турция настоява за свикване на групата Приятели на България която да гласува за отцепване на Родопите. Части на бунтовниците от Ромски братя, тежко въоръжени настъпват към София, по пътя им в Пазарджик правителствени сили избиват още двеста деца. Полковник от армията за да покаже лоялността си избива и собствените си деца. В София бунтовник камикадзе предрешен като дюнерджия взривява част от правителството, понежи на всеки ъгъл има и дюнер-настава масова паника. Ромските Братя завземат София и изселват остаталите Българи в Бесарабия, Родопите отиват при Турция , а южна България-към Косовска Македония. ООН са доволни-най накрая има мир...

Забрави да отбележиш, че международните сили не е имало нужда да усигуряват "чисто небе", защото 2-та действащи Миг-а не излетели. Оказало се че двигателите и картечниците били откраднати и предадени за скрап.

Миротворческата операция в Бзлгария ще бъде под егидата на Турция с цел опазване живота на етническите малцинства в региона между магистралата Истанбул Русе и Черно море :)

забрави да споменеш острата реакция на европейския съюз и засилените проверки от съответните комисии........ ха ха ха

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, защото май натам са тръгнали нещата.

"Бригадите на исляма" или Ал-Кайда убиват християнин /точно такъв е убитият министър/ и в християнска България настава пир!

Всичко ще свърши с свалянето на Асад - дете убиеца. Но колко хора дотогава ще затрие. И мойто семейство ако е избито от този циганин и аз бих направил самоубиййствен атентат

...избитите от метежниците!?!?

Едните се борят за свобода от терора на Асад, другите са платени убийци. Вярно че и 2 рите може да имат семейства, но техните мотиви са едни, на така.н. метежници мотивите са други, а и става въпрос за случайте на избити цели села с жени и деца. Що не спасиш светът от промития си мозък и не се гръмнеш

А даваш ли си сметка какво ще бъде после? Поне вече имаме достатъчно примери от последните две години. И ако одобряваш това, слагай още отсега чалмата и иди да те отворят като начало:))

веси весиии не си на ясно какво ще стане ако падне башар асад и доидат на власт брадатите ислямисти

bg, съгласна съм, че няма да е лесно. Съгласна съм, че по много параграфи управлението на Асад беше положително, но това с брадатите ислямисти...как да ти кажа, малко са приказки и заплахи от страна на привържениците на Асад. Имам не само косвен, но и пряк досег до Сирия по ред причини. Разбира се, че не мога да видя ситуацията, така както я вижда един сириец, но и не говоря празни приказки, както повечето тук. Много е забавно човек да знае истината и да чете смешките на хора, които сам сами си вярват...

я виж кой доде на власт при последните избори в една съседна държава. ще правят конституция на базата на Шариата. Интересно ми е, дали щеше да си толкова отворена, ако беше в държава, в която управляват победилите 'свободни армейци' - фундаметалисти.

и тук ще е като в Ирак да се готви следващия - така нареди Чичо Сам - до края на света

Изродска ситуация се създаде. Но нека - скапаните руснаци и китайци ще бъдат още повече намразени, както си и заслужават. Дано ги изхвърлят по-скоро от ООН, диваците не заслужават достъп до цивилизациите, въпреки ядрените си оръжия и безкрайните територии простиращи на цели 11 времеви зони.

Глупак! Тези "скапани" китайци и руснаци са в основата на половината открития на света! Не е лошо да почетеш малко повече, че да не пишеш глупости.

яве не читател, яве писател!

ХАХА, и к'во, като скапаните китайци са открили барута, да им се кланяме и толерираме тъпотиите им ли? Изкарай си главата от задника и забележи, че нищо читаво няма сделано у Рус или made in china. Китай са просто черните работници на американските капиталисти, които търсят да пласират повече евтина стока за повече печалба. А руснаците още по-зле. Малкото иноватори, които са имали, са бягали през глава в запада, където са реализирали мечтите си. Сиркоский, IT магнатите, кво ли още не. Русия сега е просто едно газово находище, крадени технологии, корупция.

Леле няма начин да не си на 15 с мозък промит от много гледане на телевизия. Да ти кажа само че в Китай са имали цивилизация когато в любимата ти Америка е имало само бизони и диваци с клечки

И от основаването на Американската държава - 1776, до днес, са се превърнали в нещото, което любимата ти Китайска дупка никога няма да бъде - първата цивилизация. И за още много хиляди години цивилизация и развитие посраният китаец няма да успее да постигне това, което 236 години Американците успяха да направят. Имай предвид, че става въпрос за нация от над милиард души (и хиляди години развитие) срещу такава от 311 милиона, която едва през 1492 е видяла първият си бял човек. Жалка история.

Ти защо си още тука? Бягай да помагаш на свободната сирийска армия!

Лошо. Здраво са подпукали Сирия. После е ред на Иран и части от Русия. До пет години ислямските революционери ще са изгорили и България. Под благия поглед и съдействие на Западните демокрации.

1.бяха цивилни ама въоръжени с автомати и бомби и минаха обучение в лагер на ал-кайда 2.купуваме си пушкалата ту от Иран ту от Пакистан ту от Ирак. 3 Парички дават и американците и талибаните . Само да сме срещу Китай и Русия. 4Целта ни е Ислямска Джамахирия Сирия. 5. Щото знаем как се прави атентат 6. Така като ни гледаш, ти как мислиш? И доде разбереш нещо ,вече може да сме полазили и в Турция.

Борбата винаги е за кокала - наричат го "демокрация", "справедливо общество", "мир", "ред" и пр.

Кво стана с клането от онзи ден? Уж сирийска армия изтрепала 200 мирни жители, жени и деца, ама после се оказа, кат пристигна екип от чужди наблюдатели, че всичките са били младежи с търкалящи се край тях автомати и пълнители. Сигурно сирийската армия нарочно им ги е подхвърлила ?

Новото ръководство на Ал-Кайда пак възстанови бизнес-отношенията със Саудитите и Бялата къща :)

ти акал имаш ли . то тия дето са уж светнати та им е пална магла... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Направо се плаша колко промити мозъци има!!! Добре де, това камикадзе щом тича срещу министър в суверенна държава, не е ли терорист? Но според щатите е герой и боец за свобода?! Значи сащ казва кога един ненромалник е терорист-камикадзе и кога е боец за свобода и демокрация? Абе вие нормлани ли сте? Мислите ли въобще? Как се докарахме до толкова просто и оскотяло население...

..кой какъв е, ще питаш американския посланик - той определя кой е терорист и кой борец за свобода. Ако го няма - питай Соломон Паси. Не питай Николайчо Младенов, защото той ще чака да се върне посланика.

+1

и министара на ватрешните работи е починал. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Учудвам се на злобата и радоста на някой от форума от атентатите,не се ли сещате че ако Бойковци и Цецковци се застоят на власт и тука ще стане кашата такава.Мечката която играе в комшиите ти идва и на гости,тогава радоста им ще е пълна.

ти кой предлагаш на тяхното място, някой червенотиквеник ли...

Браво Кънчо позна!

Няма по-голям червенотиквеник от ББ и неговите разбойници-рекетьори. Факт е, че дори при предното правителство докладите на ЕК бяха по-положителни от сега.

На зло куче -зъл пърт.Има такава българска поговорка.

КАЖИ ТИ,НАЛИ СИ ОТВОРКО!!ТИЯ БАНДИТИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗМАЗАНИ!!

Крайно време беше! И цялата фамилия Асад да я затриват, начело с Башар и Асма, и да се приключва... Дано след всичко това бързо си стъпи на краката сирийския народ, защото ще е трудно...

веси весиии не си на ясно какво ще стане ако падне башар асад и доидат на власт брадатите ислямисти

Колко мъка има за Съветската армия освободителка, да дойде да издигне овчарите и техните дечица.

...нали дочакахме американската да ни окупира, таааа....втасахме!!!

Бря! И тук разбирачи много бре! А нещо да кажете за квантовата механика?

Хахаха

В Афганистан и Ирак колите бомби се карат от терористи-фундаменталисти. В Сирия ги карат "борци за свобода и демокрация".

Ставащото се нарича държавен преврат. Кой стои зад него е ясно.

Тва ги чака сирийците години наред още. Взривове и да се чудят семействата кой ли член от семейството няма да се прибере, щот гръмнала някоя кола.

И на тия няма да им се размине демокрацията или както казваше един препатил ".. и дойдоха американци и си е.а майкат.."

В зависимост от това кого харесва САЩ, самоубиеца е или боец за свобода или терорист. В случая, е първото.

+1 Преди да станат терористи, Армията за спасение на Косово бяха наричани точно така от US. Как беше онова, за враговете и интересите...?

Взе ми думите от устата :0)