ООН и ЕС: Няма решение за Сирия без преговори за бъдещето

ООН и ЕС предупредиха, че никой не бива да храни илюзии за възможна победа на бойното поле в битката за Алепо без преговори за трайно бъдеще за Сирия.

Обратно в новината

Коментари - ООН и ЕС: Няма решение за Сирия без преговори за бъдещето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опозицията отчаяно търси преговори и почетна капитулация. Обаче няма говорители, които да го заяват. Особено "умерени" говорители. Центърът за управление на опозицията не може да се обади - нито иска да признае поражение, нито иска да се покаже кой всъщност управлява "опозицията". И затова избутват напред "говорещата глава", министърката на външния вход, пардон, работи на една страна, дето дори не е страна в конфликта, пък и страна не е, някакво образувание там. През ден говори за мир, за преговори... Ясна работата.

Няма нещо по-страшно от Гражданската война. В Русия най-добре знаят това. Досега нямахме случай, когато опита да бъде свален диктатора ще е неуспешен. Е, сега можем да имаме и такъв експеримент. Някога Русия постави начело на Афганистан своя марионетка. Нахлу в страната и предизвика гражданскла война. оттогава Афганистан е като гнездо с оси. Всеки се бие с всеки. Нещо подобно се очертава и в Сирия. Тук никой не се пита за нещо много важно. Защо Израел си мълчи. Ами че те събитията се случват на границата му. И дали след като Асад се полмисли за победител няма да иска с помощта на Русия да нападне и Израел. И тогава ще става каквото ще става. Няма как да няма партизанска война. Тези, които са преживели толкова мъки няма да с еоткажат да съсипят Асад. И там Русия не може да му помогне - справка Афганистан. Някога, преди много години (кажи го 100) , едни победители инижиха едни победени. по този повод американския Президент беше казал: "Това не е мир, а 20-гоишно примирие". И сам е нямал представа колко е бил прав. Унижаването на победените е най-лошия завършек на една война. Резултатът - реваншизъм и озлобление. И нова война.

Абе тия съвсем се самозабравиха и се вземат май насериозно?! Магарицата и Мистура, дават акъли и плашат, заплашват тези които изринаха лайната изсрани от тях! Нека им напомним, че и без тях ще съмне! Никой не им иска мнението за Сирия, те отдавна се компрометираха тотатлно!!! А сега само се валят в мръсотиите които изсипаха в тази страна и се гаврят с паметта на стотиците хиляди убити мирни граждани! Мръсни циници, лицемери и наглеци!!!

ЕС и ООН, лапайте и се потапяйтр!

двама големи духачи ООН и ЕС дето никой не ги пита кой номер гащи носятседнали да се надпърдяват голем смех

Глупак е Де Мистура и лакей на анархо либералите от САЩ и Европа които унищожиха мира в Близкия Изток и Северна Африка и сега страдат и арабите и европейците. А преди десетилетие всичко беше мирно и тихо!

Абе тоя Де Мистура, май не е съвсем адекватен?! Личи му, че го лопа съчмата. То бива бива глупости да говориш, ама чак толкова немой де!

Като е така, не е ли време да го изритаме от топлото му столче??? Как така се съгласяваме от наше име да ръси глупости????

какво стана с правилото "с терористи не се преговаря"? Май само Асад го уважава. За Европата е по-важен келипира.

Преговори по западняшки. Само изисквания, а защо трябва да бъде по техния модел, защо на власт трябва да дойде някоя проамериканска курва. Ето в Ирак направихте точно това което искахте, разпердушинихте държавата, турихте си за управляващи послушковци и какво, Ирак оправи ли се, има ли мир там!!!! Като виждате че се осирате навсякъде където минете, поне дайте други да оправят бакиите ви нещастници такива. Защо ограниченото ви мислене изключва варианта- налагане от ваша страна на мижитурско правителство и партизанска война срещу него, или когато е срещу ваши плужаци е тероризъм. Най-големия терорист в световен мащаб е САЩ заедно с изкуфелия и нефелен ЕС.

за такива заплати в ес които получават без и кокал да им пукне те ще реват на умряло само и само да неи м истине мястото!!!!!!!!!!!!!

последни напъни да се отчете деиност която е просто пусти слова и агитация !!!!!!!!!!!отивате в казана при мефистофел с тези ваши европеиски ценности и глупости за наи мъдрите на света!!!!!!!!!!!!!!

кви и и и ик квииик

АСАД ОСТАВА ЗНАЧИ ИМА РЕШЕНИЕ

Отвратен съм от задкулисието на лидерите в ЕС, вече съвсем явно показват, че са кукли на конци... и то без грам притеснение или съвест.

Подали са гъзец на САЩ и им е много гот ! Ако педерастията беше нещо лошо , нямаше да има педружки !

"АМЕРИКА И ЕВРОПА ШОКИРОВАНЫ! ПУТИН КАРДИНАЛЬНО ВЗЯЛСЯ ЗА CИPИЮ 01.12.2 016" ТАМ ВСЕ СКАЗАНО

"Човек може да спечели войната, но да изгуби мира " Могерини казва това на хора,които устояха 5(пет) години срещу най-долните гадове!Добре ли е тази мома ли е,булка ли е?

Маските падат.Обидно ми е за тъпотата на европейските "лидери". За мен като българин е по-добре боклуците да бъдат почистени и пратени при хуриите от сирийска територия.Видяхме какво става като се разпълзят по Европата. Между другото, вижте курса лев / турска лира!Стабилна е икономиката на Турция,ама...

Интересно. Войната ще я имате но мир няма да видите. Всъщност много подобно изказване имаше Никсън по отношение на Виетнам преди да подпише изтеглянето на американците и капитулацията на Сайгон. Е всички знаем какво стана.

До филип: във връзка с коментара му, че втората световна война е завършира с Нюрнбергския процес, на който победителите не са преговаряли с победените, а са им наложили санкции, репарации и пр. За Нюрнбергския процес това е точно така. Но Нюрнбергският процес не е мирна конференция, последваща всяка една война. Той е съдебен процес, на който са осъдени военопрестъпниците. На съдебните процеси не се водят преговори. Втората световна войта приключва с мирната конференция в Париж, проведена през 1946 г., където се обсъждат мирните договори с победените страни Италия, Румъния, Унгария, България и Финландия. Договорите са изготвени от съвета на външните министри на СССР, САЩ, Великобритания и Франция. Те се подписват в Париж на 10 февруари 1947 г. Италия губи четири малки гранични региона в полза на Франция, адриатическите си острови и полуостров Истрия в полза на Югославия, няколко острова в полза на Гърция, и освен това се отказва от суверенитет върху колониите си в Северна Африка. Румъния губи Бесарабия и северна Буковина в полза на СССР, но получава обратно Трансилвания от Унгария. Унгария остава в границите си от 1938 г. с незначителни териториални изменения в полза на Словакия, а България - в границите от 1 януари 1941 г. Финландия предава пристанището Петсамо (Печенга) на СССР и така остава без достъп до Северния ледовит океан.

Трябва да излезем от ЕС и НАТО и изграждане на стена с Гърция, Македония, Сърбия и Румъния. Никой да не може да припари към Европа и никой от Европа да не идва тук! Така българите ще станат по-богати!

Cамо че забрави и за стена с Tурция.

И защо с Турция! Да не искаш България да става остров!

А защо не отправяхте такива призиви, когато ИДИЛ-ци, подкрепяни от САЩ, Турция и саудитите, се ширеха на 2/3 от територията на Сирия и всички доволно се облизваха как ще разпарчетосат страната след неизбежното падане на Асад. А сега изведнъж много се загрижихте за населението, двуличници гадни!

Жалбата им ще се разгледа от арменския поп скоро.

Вой на хиени в мрака. А защо я събудихте баба Меца с безкрайната ви наглост?

Де маструбира не разбра ли че Америка и запада отвориха кутията на Пандора, след като разбиха арабските държави, Либия, Ирак, а сега искат и Сиря да докарат на същото дередже!

Забравете за Сирия, там баба Меца ступа злобните джуджета. Преди седмица в Москва бе на посещение ген.Хафтар, главнокомандващ войската на Либия. А след Северна Африка? Познахте, Източна Европа.

Де Мистура да ни хване за к.....!

Тъпи западни евро проститутки, вие все още не разбрахте , че света се променя и не е това който беше през 70 години!

Добре го разбраха, но няма къде да бягат. Затова е този рев на умряло. Когато бомбеха Югославия нямаше никакви деклараци и пр.призиви.

Кой се обажда от обора?

ООН и ЕС,да помислят за тяхното бъдеще,че хич не ги виждам!В Сирия,сирийците ще се оправят!

А, бе другарката Моргерини много стеснителна, бе! Я, да каже две-три думи как върви войната в Мосул. Там цивилните, как я карат? Що се притеснява? Ще я разберем.

Ама, то има ли цивилни в Мосул!?!? Че то ни Иракски Център за Правата на Човека се обажда, ни "Лекари без граници", ни "Червен кръст" , ни "Червен полумесец", ни "Бели каски", ни ООН, ни нп-орки... ни представители на т.нар. "медии" на "международната общност"!?!? Що тъй!?!?

Магариите на Могерини и сие чиновнически брюкселски кърлежи имат за цел единствено да замажат свинщините натворени от САЩ, Англия и Франция в Близкият изток и Северна Африка! В Алеп било цивилното население под заплаха, а в Мосул как е? Там американци, кюрди, милиции на разни шейхове и новосформираната иракска армия, въоръжена и обучавана от ам.инструктори какво творят? Защо там не се разрешава на независими медии да отразяват действителността? Как и къде се настаняват бежанците от Мосул или такива НЯМА? Писнало ми е от катъри политици в Европа , а и у нас !

"Време е за истински преговори" !!! - бреи-и-и-и-и !... Kак се сети тази патка!?! и ощe си вярва, че може да направи нещо !!

Блестяща възможност за печалба в интернет, в свободно за вас време, без никакви вложения и начални капитали. Изисква се регистрация на link След регистрацията почвате да въвеждате кодове, за всеки правилно въведен код се плаща. Има възможност да пращат печалбата както по карта, така и по WESTERN UNION, изключително бързо и коректно.

ООН е под пълен диктат на САЩ!!!! ЕС слугува на САЩ и НИКОГА на защитава интеесите на членуващите в ЕС страни!!!!Пример-България!!!! СПРЯХА преминаването на Южен поток през България и СПРЯХА изграждането на АЕЦ-Белене!!!!На тези "организации" паботещи ПРОТИВ националните ни интереси НИКОЙ НЕ "верва"!!!!!

...ООН и ЕС: Няма решение за Сирия без преговори за бъдещето.. --- няма живот за балканите ако не изгоним европата от тука и не вдигнем станата и не изпокаме рова... тази европа затри милиони животи на балканите!... да вдигнем стената по източните граници на италия, швеицария, австрия и германия...

Блестяща възможност за печалба в интернет, в свободно за вас време, без никакви вложения и начални капитали. Изисква се регистрация на link След регистрацията почвате да въвеждате кодове, за всеки правилно въведен код се плаща. Има възможност да пращат печалбата както по карта, така и по WESTERN UNION, изключително бързо и коректно.

Тази Магерини за някакъв фактор в световната политика ли се има , че се изказва така.

Точно под носа им, в седалището на ЕС - Брюксел, има цял квартал от изповядващи исляма емигранти в който полицията не смее да влезе, а в Антверпен над 40 % от децата в училищата са деца на мюсюлмани и по собствените, на изповядващите исляма емигранти, целта им е св най-скоро време да станат преобладаващо мнозинство от населението на Брюксел и по този начин да принудят белгийците да напуснат столицата си, в която са разположени главните институции на Европейския съюз, Европейската комисия, Съвета на Европейския съюз, Европейския парламент (пленарните заседания се провеждат в Страсбург) и щабквартирите на НАТО и на Западноевропейския съюз! Засилили се да оправят света а не виждат какво става под носа им?! Тези наистина или са пълни глупаци или до толкова са заслепени от собствените си, в това число и телесни, интереси та не искат да вземат адекватните на създалата около тях се ситуация мерки и да пресекат в зародиш ислямизацията на Европа!!! Всеки има право да изповядва своята религия, но никой няма право да променя етническия и религиозния състав на която и да е държава, а в момента се прави точно това - скрито, под маската на "бежанци" и икономически мигранти, се извършва тиха, безкръвна инвазия на исляма и завладяването на Европа, с което безкръвно се постига това, което не се постигнали с военна сила преди столетия!!!

Какво прави тази пача на ръководно място в ЕС, която "Защитава докторска дисертация, посветена на исляма" Случайности няма !!!

ООн и ЕС не за първи път стават рупор на САЩ в напъните да се спасят едни платени терористи, за да се разсее и маскира вонята от престъпленията, които натвориха заедно и в Африка и Близкия изток, и в самата Европа. Щото администрацията с извратените разбирания в Щатите ще се сменя от друга и доста голи задници ще "засияят" следновогодишно. Но от всичко най-жалкото е факта, че България се качи на тази позорна лайняна каруца. Факта, че сме сме най-бедната държава в съюза не е извинение, че произвеждаме и продаваме оръжие, с което платени ислямизирани изверги убиват сирийци - деца, жени, мъже, войници от сирийската армия в собствената им държава. И че подкрепяме целия този геноцид над населението на Сирия, без разлика от вероизповедание, партийни и всякакви други пристрастия и нагласи. Горди сме, че България не даде своите граждани - евреи да бъдат убити по време на ВСВ въпреки големия натиск от нацистка Германия, а сега помагаме на един друг геноцид, само защото Ассад не бил удобен някому. А Ассад, за разлика от нашите първи мъже, знае какво е отговорност и затова сирийците му върват, и затова имат сили да бранят държавата си. Я платените сороски клакьори във форума да обяснят как поведението на България ще бъде забравено от сирийците и техните съюзници. Всичко на този свят се плаща. И да не реват троловете защо енергоносителите и тока в България са скъпи. Ние си го изпросихме с "мъдрата" политика. Я да чуя някое протестърско мнение по темата??? Мнение, не обиди и плюнки, нали!

5 години САЩ и коалиция, начело с демократичните държави С.Арабия и Катар/без конституции/ ликвидират ИДИЛ в Сирия ??? ЦРУ извади от Гуантанамо Ал Багдиди, който постави на мястото на Ал Бакри. Въоръжи то, финансира го и този джихадист създаде нефтената империя на ИД.Фирмата на сенатора Маеккейн-Ямата 5 г. купуваше нефта от ИД за 17 долара и чрез частната си фирма"Рискова експлоатация" го препродаваше на Блудницата Европа от 50-72 долара за барел.Гл.мениджър беше синът на Ердоган. Авиацията на тази почтенна коалиция прикриваше платформите с нефт и бомбардираше ИД с възглавници

А зелените марсиански командоси що ги забрави.

Войната в Украйна и Сирия няма как да спре, защото Московският Диктатор ще бъде забравен без война. Без Война Путя е нула и зеро

Mаи твоите американски приятели не могат без воина.Aко не направят воина, отиват във фалит.поинтересуваи се колко милиярда дължaт на евреиските банки.

Не знам за неговите приятели но твоят господар от Кремъл наистина няма на какво да се крепи без война оттук натам. А че почна да води войни и за да има под ръка армия с опит е по модел на щатите и кой знае кои още е вярно разбира се.

По принцип не виждам смисъл да се отговаря на тези постове. Това е известен трол-провокатор, или от "Протестна мрежа", или много заблуден, или просто на надница. Зад акаунта може да стои и цяла организация.

Агресорите от САЩ и НАТО нападнаха сувуренна държава и я разпъкъсаха. Избиваха мирно население и бомбардираха телевизията в центъра на Европа, в Сърбия. Създадоха още една джихадистка държава Косово, без референдум, само с решение на парламента.Българските предатели веднага признаха Косово, както и преди Македония. Така затапиха България с мюсюлмански терористи откъм Запад.Начело с Клинтън всички на съд в Хага

А войните в Ирак, Афганистан, Либия, Йемен? А кога "демократичната общност" ще реагира на зверствата, извършени от диктатора Ал-Сиси в Египет? А Ердоган? Къде са санкциите срещу Турция? Опорните ви точки издишат, при това силно... Ако Путин искаше да вочва в Украйна, досега цяла Украйна да е пламнала! Считайте, че Одеса, Харков, даже в голяма част от Киев хората са исторически и духовно свързани с Русия и тази антируска истерия им идва в повече!

по добре си смени името на ,,геец",ще ти приляга повече.

по просто и тъпо изказване не бях вижда и то на политик.Tоя изобщо има ли понятие от воина и за какво се води тя.Tрябва да се залегне на това, кои е причината и да се търси отговорност.причината са американците ама никои не смее да им се озъби,единствено путин.EC да си гледа европеиското бъдеще че отива на разпад.

Изказването на Моггерини доказва, че ЕС е в дълбока криза и няма представа за реалното положение в Сирия и света.Абсурд е агресорът НАТО да напада без решение на ООН и без санкция от Русия. Светът вече върви на два крака.

Кой би желал да спечели война и да получи за награда една разпокъсана страна, въоръжена, пълна с терористи ( . . .) и изолирана на международната сцена?", запита Могерини Вие не направихте ли така в Либия?

В нас вече има решимост. Не само Халеб ще бъде освободен от главорези - цяла Сирия ще се върне на законното правителство на сирийския народ в Дамаск. Да се поклоним на велика Русия и доблестните въоръжени сили на Сирия, Иран и други участници, които устояха суверенитета на Сирия и дадоха своя дан за един свят без проамерикнски тероризъм! За мир и разбирателство между народите, а за военнопрестъпниците от Запада, които въоръжават терористи и ги пращат да убиват за грабителските им цели - съд!

Отде ви изравят бе.