Бизнесът не иска да пише колко отпуск има работникът

Работодателите не искат да уведомяват писмено работниците и служителите си в началото на всяка година за размера на отпуските им.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът не иска да пише колко отпуск има работникът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от писане на глупостите им не остама време за работа

Задължени са, защото всички фирми са както държавно предприятие.

Държавата да създаде условия за образуване на средна класа. Както е било до 1945г. В един семеен бизнес няма нужда нито от отпуски, нито от синдикати, нито от работодатели, нито държавата да се меси. Оставете хората да работят за себе си а не да са лумпен-пролетариат.

Защо правилата в бизнеса винаги се мислят от хора , които или никога не са се занимавали с бизнес или са фалирали неудачници !

ПО-ТЪПО ФОРМУЛИРАНО ЗАГЛАВИЕ НЕ БЯХ ЧЕЛ.

То пък едни работодатели ...........

Някой може ли да ми отговори колко дни платен годишен отпуск се полага на година за учител по време на майчинството? Сега масово се дават по 56 дни годишно - 48 плюс 8 от синдикатите. Аз мисля, че се полагат 20 дни по КТ, тъй като по време на майчинството не е упражнявана учителската професия.

трябва да намери място условието, че по време на платен годишен отпуск работника и работодателя си поделят по равно застрахователния риска от злополука с работника, която не е по негова вина.

Бизнесът не иска да пише, защото не може да пише.

Е -е-ех какво писмо бих написал до майка ти!!!

Тъпанарите да си го правят в държавната администрация. Без това там работят само калинки, тикви, кукли на конци, лицемери, мързеливци и т.н. нареди ли се на държавна хранилака без да са полезни с нищо. Факт-държавата не работи. Няма държавна институция която да работи. Ел правителство и да ги шиткат.

Защото при поискване при напущане въз основа на написаното ще трябва да платят неизползвания отпуск. Защото те нямат намерение да плащат отпуск. Защото платеният годишен отпуск е чист разход за работодателя. В моята фирма всеки месец получаваме по мейла таблица кой колко отпуск не е използвал. Таблицата с проектоотпуските са на сървъра. Пускаш заявление за отпуск, заместващият те се подписва, след това се подписва шефа и заминаваш.

Бизнесмени да стачкуват,да не плащат заплати с месеци ,да правят сметки за хартия и ред други глупости може само на тази територия ,защото: Всички вие господа псевдо бизнесмени сте продукт 100% на соца.Защото вашите дядовци и бащи са били продукт на соца. Защото ви дадоха заводи на тепсия и вие ги осрахте от некъдърност.Лошото е ,че цял народ тегли от простотията ви.

американски бизнес правила у нас, България ще остане без работодатели - всички ще са в панделата.

А ако продължим с българските правила пак ще останем без ГОЛЯМА ЧАСТ от бизнесмените. Само дето няма да са в затвора ,а в гробищата. /заедно с по-голямата част от хората ,които останаха в територията/. Съжалявам ,но не мога да напиша "в държавата",защото това не е държава!!!

Тия наистина започнаха да се държат като малки деца... ама това не искам, ама онова не искам, ама влезе ми камъче в обувката и ми убива, ама кой ми с*а в гащите... ай сиктир от претенции! В цял свят нормалните бизнесмени спазват правилата, само нашите клоуни мрънкат за всичко!

На 1 лист хартия А4 аз събирам 4 фиша за заплати.Това прави на 400 работници-100 листа хартия.Един топ за 6 лв. стига за 5 месеца.

Работодателите много неща не искат, защото не им изнася, но трябва да са коректни спрямо рабтещите, защото рискуват да останат без тяхх.

То пък много сложно да пишат оставащите дни на фиша на заплатата. Ама като голяма част от фирмите не дават фишове...това ще им е проблем естествено.

Да идват червените! Да национализират отново всичко как си знаят с всичките му екстри като последствие за бизнесменчетата. Пък който иска да се прави на бизнесменче или там не знам си какви бизнес "лидери" да стават партийни секретари отново да си се напъхат в ДС и т.н. Преди поне имаха малко кумова срама а сега в лицето ти казват че си роб и не ги страх даже. Ех гадове мръсни!

Без роби няма робовладелци. Без онеправдани (по-слаби), няма да има прави (по-силни). Без гадняри, няма да има свестни. Без лихвари, няма да има ограбени. И всичко това обратно важи. Нито едно нещо на света не може без другото и нито един не може да види по-далеч от носа си защото така му изнася. Дори и на обективните, дори и на мен. Знаете ли кое няма? Няма братство. Какво ми казвате? Не сме били дорасли за нещо такова ли? Не сме били дорасли, защото е по-сладко да си на върха и да има под теб. А това е изкушение. А изкушението не води ди спасение. Изкушението е дяволско дело. И когато няма братство знаете ли какво има? Революции. Какво нямало как да стане ли? Има, нищо че е рядко. И какво страшно било когато избиват сума народ без съд и присъда ли. Страшно е. Не ме питайте дали заслужават, аз не зная за вас. Но зная за себе си. Питайте роба колко му беше лесно докато го ограбваха и му се подиграваха. Той знае за себе си.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов заяви, че уведомлението за отпуските може да се праща и онлайн, за да не се хаби излишна хартия. Предлагам да назначим Манолов за Личен състав на някоя фирма с 1000 души и той да си праща уведомленията онлайн , колкото му душа.

Комунизма , идиотизма и синдикализма вървят ръка за ръка.

И какво сложно има да се извади една екселска таблица и да се разпратят 1000 мейла?

Няма нищо сложно, но по-просто да не правиш такива зорлем измислени уведомления.

Вие кога последно сте пращали 1000 мейла? Това са пълни глупости! Всеки работник си знае колко дни отпуска му се полагат.

Дааааааа! И в тази фирма да работят 150-200 циганина, та да видим как ще бъдат уведомени онлайн.

Прав си.Онлайн уведомленията ще бъдат доста "уместни" за фирмите по чистотата.

над 3000!

над 12 хиляди

Тоя умрел бизнес само мрънка еми да се махат като не им харесва.И без туй както е тръгнало тука нормални хора няма да останат

То те за трудови договори им се свиди хартия и масово не се пишат, те за отпуски се загрижили.

Абе какви хартии , какви уведомления , какви ............... 5 лв Всеки е наясно колко отпуска има , колко е ползвал и колко му остава !!!!!!!!!!! Тия съвсем изтрещяха !!!!

Какви уведомления за отпуски ще пишат "бизнесмените", като масово хората нямат отпуски, нямат 2 дена почивка в седмицата, работят по повече от от 8часа на ден и получават минимална заплата. Много често и са на договор за половин работен ден. Хиляди нарушения на трудовите отношения, а нашите се занимават с фльонгите.

ОБЛЕКЛИ КОСТЮМИ БИЧАТ ИМ КЛИМАТИЦИ ПИЯТ СИ СТУДЕНА ВОДИЧКА ,МЕДИИ ТЕЛЕВИЗИЯ - ВСИЧКО ИМ ОСИГУРИЛ БАЙ ГАНЬО И ТЕ ЩЕ ПИШЕМ ЛИ НА ХАРИЯ ,НЯМА ЛИ ДА ПИШЕМ ,А ДАЙТЕ ДА ПИШЕМ БЕ .НЕ НЯМА ДА ПИШЕМ !!НАКРАЯ НА МЕСЕЦА ЗА ТЕЖЪК ТРУД 10 БОНКИ ЗАПЛАТА .

Еххх, какъв си ми овчар, че чак с главни букви пишеш. Само си помисли как цялата бумащина ще е на гърба на някой служител на "великия" бизнесмен и ще се усетиш какво тъпо парче си.

КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ОТ ЕДИН КОМУНИСТ-ВИДЯХМЕ ВСИЧКИ КАКВИ ГИ ВЪРШИ ВЕЧЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ!!!!!! ТАМ КЪДЕТО Е ИМАЛО "КОМУНИЗЪМ"-НЯМА НИКАКВО РАЗВИТИЕ - ФАКТ!!!!

Що бе отиди в Китай да видиш има ли развитие. Само, че там корумпираните ги бесят по площадите, а тук ги освобождават от работа да си харчат парите на спокойствие.

Аааа не, не ги освобождават, а ги повишават!

ХОРА ТАЗИ ТЕМА Е ПЪЛЕН ФАРС!!!!!!!!! ДЯ ВИДЯХТЕ И ИЛИ ЧУХТЕ НЯКОЙ ГУМНАР ДА ПРЕДЛАГА :"НЯМА ЗАПОВЕДИ НА ХАРНТИЯ ДАВАМЕ 10ЛВ КЪМ ЗАПЛАТАТА ЗА УСТНО УВЕДОМЛЕНИЕ!!!" КАКВА Е ТАЗИ ТЕМА В ЦЯЛАТА ПРОГНИЛА ГОЛА И ГЛАДНА ДЪРЖАВА ТОВА ЛИ Е НАЙ -ВАЖНОТО?? ЕЙ НАЙ ХУБАВИТЕ НИ И УМНИ И ОБРАЗОВАНИ ДЕЦА ИЗМЕКЯРСТВАТ В ЧУЖБИНА ! ТАКИВА ПРОСТАЦИ ГИ ИЗГОНИХА НАВСИЧКОТО ОТГОРЕ СТАТИСТИКАТО ОТЧИТА КОЛКО ПАРИ ПРАЩАТ ОТ ЧУЖБИНА ГУРБЕТЧИИТЕ И СЕ КЕФЯТ МЪРЛЬОВЦИТЕ ВМЕСТО ДА СЕ ЗАСРАМЯТ ОТ КЪДЕ И КАК СА ИЗКАРАНИ! АБЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА УДАРИ ПО ЕДНА НЕУКАСТРЕНА ТОЯГА ПО ОЯДЕНИТЕ ИМ ЗАДНИЦИ. СТОЯТ ГОЛЕМИ МЪЖЕ И КАКАНИЖАТ ГЛУПОСТИ НИЕ ПЪК ПЪЛНИМ ФОРУМА!!! ДАЙТЕ ТОЯГИТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ С ДЕБЕЛИТЕ ГЪЗОВЕ МОГАТ ЛИ ДА БЯГАТ!!!!!!!!ДЕЦАТА ИМ КАТО ПРИНЦЕСИ В АНГЛИЯ С ПАРИ С КВАРТИРИ ПЛАЩАНИ ОТ РОДИТЕЛИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТКРАДНАТИ ОТ НАС НАБУТАЛИ ГИ ПО РАЗНИ ЛИНИИ ТЕ НАЙ УМНИТЕ.НАШТЕ ЩЕ ИЗМЕКЯРСТВАТ!!! ТОЯГИТЕ !!ТОЯГИТЕ ЗА ВАС КОЙОТИ ТАКИВА НАГЛИ!!! ТОГАВА ЩЕ ВИ ПИТАМЕ КОЙ ЩЕ ПИШЕ КОЙ ЩЕ БРИШЕ!!!!!!!!!

То е повече от ясно защо! Просто като го има човек черно на бяло има и доказателство, а като го няма работодателя си прави каквото си иска!!! Затова ще изорат земята да не го дават това доказателство! Както изорават земята да няма почасово заплащане, защото тогава ще им лъснат задниците, че никъде не се спазва 8 часов работен ден и 40 часова работна седмица за което трябва да нисе доплаща!!!

Огромен ресурс хартия!!! В 21-ви век!!! В целия цивилизован свят и в не малка част от не до там цивилизования, всичко се случва по чудото наречено електронна поща. Така се осъществява бързо и лесно всякаква комуникация между служител и работодател. Когато бизнесът работи по средновековни норми (заплащане, нормативна уредба и т.н.) и всички ги мързи да гледат, да не се чудят и жалват защо са крайно не конкурентни на международните пазари. Лично аз се радвам безкрайно, че от много много години не ми се налага да търпя българските феодали (бизнесмени) и тази паралелна реалност наречена България!

Където и да си, там има ли берачи на малини, маслини, ягоди, домати, зидаромазачи и пр. няма ли? И всички те си комуникират с работодателя с мейли, така ли? Хайде моля, да не казвам как от трудова инспекция ме накараха да меря запрашеност, температура и осветеност на работните места на земеделски работници, които даже не работят на машини. Има една бюрокрация, и едни синдикалисти, които освен лайна, друго производство не са извършвали през живота си. И те седнали да пишат законите.

Естествено че има, но тези които не се уведомяват по мейл (а това са малко, защото фишове за заплати и прочие фирмена кореспонденция се изпраща и на лични мейли), се уведомяват чрез разпечатки и след като работникът подпише, че е уведомен или получил съответния документ.

Структурата на една държавна институция: теглиш номерче, идва ти реда като те уведомява гласово. Влизаш, гледаш шест служителки, само една бачка. Попълнената декларация я даваш. Тя чуква два клавиша и те праща на касата. За касата пак номерче трябва. Плащаш и трябва да се върнеш на другия ден да си вземеш документа. Представете си за една отпуска що го мислят... как е в една малка и средно голяма фирма: алооо, шефе трябва ми отпуска. Може ли? Да!.

то за тази работа си има служебна поща и др, не е казано за хартиен носител. Т .нар бизнес в Бг е сбирштина от сивия сектор и някакви убити предприятия в селското стопанство, дърводобив, строителство, шивашка промишленост и др подобни, дето дават по минимална заплата и за едни 10-20 лв увеличение ревът като магарета.

Бизнесмена е стиснат, защото има огромна разходна част, бизнеса основно тъпче данъци в държавата, държава която не му върши работа. Ние питаме кога ще проработи електронното правителство???

Ша се разплача. Бизнеса имал огронмна разходна част...- яхти, баровски коли, екзотични воаяжи и все придобивки за "наемния труд". Кога щяло да тръгне електронното правителство? Ми то върви ръка за ръка с електронното управление на бизнеса. Даже смея да твърдя че го изпреварва...Но тука е въпроса защо тези така обрулени от данъци хора не искат да информират хората, които работят за тях колко отпуска им остава. Егати и сложния казус!

В България процъфтява това, за което политическия и управленския ни елит създава условия. Там е коренът на проблема. Направи неутрепано предприятие у нас, да те видим. Умници ала Тренчев и компания с лопата да ги ринеш. Туки най-елементарният вид самоинициатива и труд са проблемни. Затова всички бягат към уредени държави и там успяват.

Така ли му казват вече на мафиотските организации и на робовладелците !

Ама моля ви се, какъв им е проблемът на тези изедници-работодателите?! Че те други грижи нямат, освен да се чудят какъв автомобил да си купят на лизинг! Защо да не попълват още няколко документа в поне три екземпляра, че ако може да ги носят и на поне 3 места за заверки! Не му ли запълниш на един фирмаджия плътно времето с глупости - той започва да мисли за бизнесът си! Ужас!

Хич не ги питайте какво искат или не!

Я па партийния бизнес с куфарчетата , как ги разбира работите. Сега пък ще пазим дърветата

То пък "бизнесът" да иска нещо?! Освен да му се работи за без пари, в извънработно време без допълнително заплащане и ако може и без отпуски... Паразити и влечуги седнали да предявяват искания, че някой изобщо се съгласил да им работи...

Ами вземи си направи бизнес ти да "печелиш" и на теб някой да ти работи без пари и тогава пиши и философствай!

Не всички сме със скапания ви ДС - произход.

Коментарът ми не излезе, та да повторя - благодарности за идеята, Алекс! Сигурно си бясна, че все по-малко хора ти се връзват да бачкат за феодал като теб :) Мен не ме мисли, аз отдавна работя за себе си. А ти идеално демонстрираш показната си надменност на шеф, който вероятно нищо не струва. Ще пиша и философствам каквото и когато преценя, това НЕ зависи и грам от теб!

В държавните и общински учреждения това отдавна е уредено чрез вписване на фишовете за заплати и чрез друга документация (вкл. и електронна). Явно обаче на така наречените "бизнесмени" не им е изгодно, а работниците си мълчат за да не бъдат уволнени...

ЕСТЕСТВЕНО че няма да пише ! На бизнеса му писна да пише глупости, които никой няма да прочете !!!

Ние си знаем до минути мижавите "отпуски", дяа не говорим за "заплащането". На някои от тях даже и това им се вижда много и разточително, видите ли. Ние не сме работили качествено и достатъчно. Добре бе, а те какво работят, цял ден в луксозните си офиси само да ни назидават и да барат секретарките ли?

То пък един бизнес...

кЪв бизнес кви 5 лева бре???? Тези карикатури на колониализма бизнес ли му казват вече.... пФУУУУ......боклуци

500 страници хартия А4 се намират и за 7-8 лв. За един бизнесмен това пари ли са , на тези 500 листа ще може да пише документация за отпуските на 30 човека персонал поне 5 години. То не бяха протести за цената на ел. енергията, сега пък не искат да има яснота за отпуските на работниците си- хей, бизнасмени, не прекалявате ли ?

Нашите "бизнесмени" дават по 400-500 лева заплати, така че хартията ние требе да си я купуваме хахаха

Пропусна и 4000-5000 лв. месечно за любовница!

Т.нар. "бизнес" нормални заплати на служителите си не даване, та чак пък справка за отпуски да пише...

Бизнесът иска всичко да му е в сянка! Това у нас не е "бизнес", а съвременен робовладелски строй! Как да не си купуват еднопосочен билет съгражданите при това положение?! За да има много за едни, за други трябва да няма нищо. Елементарно. Аре, че ...

Точно казано ! Има едно предприятие в Ямбол -Миролио , там като си в болнични идват да те проверят дали си вкъщи , ако те няма , те уволняват без значение от какво си бил болен. Е тва е бизнеса у нас , ай честито

На този с минуса да му таковам м.....та !

Бизенсът е брата / лелята / чинката / стринката на същите тези които са предложили закона. Какво излиза ? Единия пуска закона уж за доброто на народа с уговорката "бъзнесът-родата" да възроптае и да последва междинно решение което е по скоро всичко по старо му. Хартия ? Преразход , не знаех че имаме бизнес с над 100 хиляди служители , я тия бизнеси да се обявят публично и да ин се направи една ставка на приходите и про чие ? Забелязва се тенденция на общи приказки без да се назовават конкретни виновници с цел замазване на положението без да има вина никой от двете страни. Терминал 2

И аз се махам от тук , ще останат само балъците !

къш навън да миеш чинии и задници на английските лордове

не е нужно да се прави това ако имаш нещо в главата. вече имаме право на работа и доста добре се справям дори и ако бях англичанка. излез от селото, виж малко свят и тогава прави изводи. ама не можеш, как с тези заплатив бг?

последното изречение не го разбрах

И защо бе КОЖОДЕРИ????????????

в час ли са въобще ??? щяло да има разход на хартия. абе умници тиолкова ли е сложно изпозвания и оставащия отпуск да бъдат изписани на фиша със заплатата. (както се прави масово на запад) или вие и фишове не давате. ползвате какви ли не ЕРП системи е да секретарките и човешки ресурси ще трябва и те да свършат нещо. що за безумни дискусии

Много знаеш ти какво се прави на запад. В Италия, Германия, Португалия или в Северна Америка? Тъпи и прости разбирачи сте всички и си мислите, че като ви е написано черно на бяло и ще имате някаква далавера. Всяка бюрократична спънка носи разходи и бумащина и това ще се отрази на вашия работодател, респективно на заплата ви.

така е тук на запад. и отпуската е упомента всеки път на фиша който получавам на домашния си адрес заедно с други данни.

за никаква бюрокрация не става въпрос. просто е работа която трябва да се свърши. ресурсите са налице и щом са толкова големи бизнесмени работят и с системи които трябва просто да се научат да ползват. (или само джиповете са им големи)

В моя фиш има над 50 позиции с данни. Между тях и оставащи дни отпуска по години от 2007 г. Така че тези бизнесмени, които не искат да дават инфо за отпуската явно не издават и фишове за заплата, т.е. работят в сивия сектор(все пак се обаждат, че ги има)