"Сиела" иска 14,4 млн. лв. наем за 9600 машини за гласуване, ако ЦИК не ги плати до вота

Готова да достави нужните машини за вота на същата цена като закупените за предишния вот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

123 милиона за изборите! Добре ли е българино?!

А що още има само една фирма за тези машини?

Изборите са държавни дела. Защо частна фирма подсигурява техниката за глауване ? Защо тази техника не е държавна ?

Българи от МЕИ-то предложиха тяхна машина-евтина и качествена, но математика под стори ББ да им откаже. Парата щеше да остане за студентските лаборатории, ама професора математик се опъна. Защо-знаят той и Бонко.

Тия машини нали ги платихме ние! Как така са собственост на тая "Сиела",че и наем им иска.Нали уж имаме най добрите IT специалисти,които видиш ли движат света и все са номер едно по заплащане и защо не направят нещо безвъзмездно за Родината си и да оправдаят очакванията на хората и да са Герои на Новото време!

Като ги слушам тив милиони и се чудя!! Нали с машините щеше да е по евтино и нямаше да има печатане на бюлетини и логистика за пренасянето им? Тя каква стана машини, фискални памети, програмиране, пренасяне и икономията отиде в рякат. Получи се нещо като ТОЛ системата уж за повече, а като дръпнеш чертата и накрая даже по малко от преди. Изначало, най-простата система работи най-добре! Колкото е по сложна една система, толкова по трудно за подръжка. Защо да е просто, като можем да го усложним. Ебахти и сложните избори все едно космически кораб строй тоя Слави.

tonk11

Иди го кажи на маяма, славиту и фатмака. Те изкораха земята да ни ги натресат тия машини. Някъде във Китай сега отварят специално цехче да направят новите 1500 машки.

България няма пари за пенсии, но има пари да купува десетки хиляди машини по 5200лв парчето,

Тука нещо е сбъркано , как частна фирма ще прави избори бре ? Държавата неспособна ли е да има машините и специалисти за изборите ? Частника си гледа само личния интерес , утре може да го купят и да промени вота на хората

tonk11

Ами такъв е закона. Иди се оплачи на маяма и хажията.

Е маша в ръцете на мафията на Путин във войната и за унищожение на България.

тоя голем садист бе , ще ни мори с глад вместо да плякне 7 нуклярки и да занули държавата , пък ще му излезе и по еФтино

От както зеления чорап е на власт, държавата рекетира частните фирми. Магистралите ги спряха, строителите не могат да си вземат и миналите заплати. С тези машинки същото, чорапа обяви датата на изборите и с това мисли че е свършил работата си, машините ги искат гратис, нито купени, нито под наем, Сиела да го духат, иначе чорапа ще ги съди че саботират изборите.

Да ги платят от партийната субсидия........

Толкова ли не намериха друга фирма че се занимават тези хрантутници

5200 лв колко пенсии са?

4 милиционерски или 14 инжинерски

Не е луд който яде баницата ами който му я дава

Това с машините е такова пълнене на гушите, пред което цените на Автомагистрали изглеждат като промоция! От техническа гледна точка софтуера е една елементарна система с дървовиден граф на менютата плюс добавени модули за кодиране и защита, които ги има във всяко приложение, което борави с пари и банкови карти.

Можеш да благодариш за това на чалгаджийските експерти и фигуранта!

цена от страна на Сиела. Ненормални и алчни. Ей, хората за хляб пари нямат, а вие милиони размятате. Де не сте по-различни от другите хора? Не сте. И вас червеи ще ви ядат по абсолютно същия начин.

МОже и да ги ядът по същия начин, но ще живеят в пъти по добре от теб, докато това се случи. Това е разликата - има цървули които чакат милостиня докато обясняват колко са умни, красиви и т.н. Има и хора с акъл и пипе които си изкарват парите, докато умите и красивите от преди малко обясняват колко са тъпи.

по скоро просперират крадливите , такава е методологията в територията

Другарко! Доставете вие машините безплатно - направете добро на Родината и Партията! Ще ви предложа за медал лично!

за хляб ви питах, вие пак ме пратихте при съседите да искам.

готии цени , като от свободния пазар

Бойко действа със ,,Сиела" ,с антиваксери,с ресторантьори ,дискотекаджии и стила на арогантност ,лъжи и манипулации срещу Радев са вече 5 -та година в употреба. Този психясъл човек от Банкя и неговите матросовци умора нямат за да се докопат до властовия кокал сеейки злоба ,завист със своя каруцарски език.Хиените са нищо пред тях.

Бойко ли гласува вече изборите да са само с машини? Ти да видиш!

123 милиона за изборите, Трифонов и ИТН да ги платят

Според мен това трябва да е уредено с документи и ако не е, познайте кой е виновен. А не да излиза някой и да казва "според тях".

Ако не се броят контролните разписки с резултата генериран от машината в края на деня значи изборите ще са нечесни и манипулирани. Това е единствената гаранция, че каквото си натиснал на екрана на машината се е записало правилно в паметта и. Другото е все едно да оставим Рашков да прави честни избори, колкото и това да се хареса на анти-ГЕРБ избирателите :(

Давай още може, парите народни лесно се харчат. Обръчи от фирми навсякъде . Продажни копелета