Швейцарците казаха "да" на закон, регулиращ употребата на Covid сертификатите

Не разбирам защо критикуват този сертификат, това е инструментът за борба с пандемията, казва един от гласоподавателите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това е демокрация! Има проблем който засяга всички- ето ти и референдум. Там има ли кампания :" Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Нещо си недоразбрал. Почне ли да се говори за една група от обществото да започне да се притиска, ограничава и принизява по моралната скала - демокрацията е свършила и е време за съпротива. Ако не си го разбрал това не се мъчи с демокрацията - не си стиганл до нея. Не всички диктатори са дошли на власт с революция - най-известният е демократично избран. Мисли преди да пишеш (ако можеш), щот и теб няма да те подмине - нищо, че сега си на "правилната" страна - нещата се обръщат много лесно при такива "демократични" избори.

Швейцарците са тъпи затова ще си останат бедни а ние българите сме умни затова ЩЕ ставаме все по-богати и благоденстващи

рефервндуми трябва да има, но там са овладели и момента на провеждане, над 60пр при над 60пр ваксинирани. Времето му е било преди ваксинирането.... щеше да е обратния. Хитро а? нашият референдум за Белене беше шрвди цента на тока да избухне сиреч навреме, но пък герб са предатели

А в България референдумите са кът и ако ги има трябва да отговарят на безброй изисквания за да са валидни. Иначе корона вируса изкара на яве наяве дълбокото разделение между хората. Добротата се забравя бързо, лошотията се помни вечно!

Ти кога за последно си направил добро някому? Честно...?

Живея в швейцария от години . Имам и гражданство и гласувах с НЕ. Повечето гласували с Да сапенсионерите и всички работещи в фармацефтиката. Разделение на народа има. Дескриминация също. Натиск за ваксиниране огромен. Следващата стъпка щее като в Австрия. Корупцията е голяма.

Винаги може да се върнете в България, наистина не разбирам хората които живеят където и са е в чужбина и плюят и се оплакват по страната, кълоято и да е тя. Никой не Ви държи насила там, винаги може да се приберете тук, където корупция няма.

Еми то и аз живея в Швейцария и никой не ме притиска да се ваксинирам, но го направих. Така ми препоръча личния лекар, на когото вярвам. Чувствам се добре и съм твърдо "за" сертификатите. Ако имаш антитела, пак ти издават сертификат. Не разбирам защо е такъв голям проблем да бъде отговорен и да пренебрегнеш комфорта си за сметка на здравето си, а и това на другите. Ти можеш и да изкараш корона вируса на крак, ако се заразиш, но съседът ти във входа, или детето му, или твоето собствено, може да има причини да не може да се ваксинира. И тогава какво става - разпрпстраняваш вирус, з атеб безобиден, но много опасен за някожо другиго. А за фармацевтичната индустрия, помислете, нали живеете в Швейцария. Дали застрахователната Ви компания ще позволи фармацевтите да ви тровят, ако след това трябва да Ви плащат лечение?! Логиката е елементарна. Никой не иска болни хора, особено държава като Швейцария. Всички искат здрави и работещи хора, които да плащат данъци и осигуровки. Като не Ви харесва - България Ер има директни полети. В България и без маска, и с фалшив сертификат става...

начи според теб тва помага за намаляне на разпространението на опасния вирус със смъртност под 4%... ми хайде тогава да въведем оранжев сертификат за вирусен хепатит и ебола от която смъртността е над 95%.... така ще предпазиме съседа по-добре.... и ако продължим още малко в тая посока, скоро в ресторант няма да влиза никой дето не е ваксиниран срещу гъбички по краката

ТАМ ПОЛОВИНАТА СА МАСОНИ... "ЗЕЛЕНИЯТ ХАЙВЕР" Е ИНСТРУМЕНТА, ЧРЕЗ КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТ КЕШ-А И ШЕ НАСТЪПИ "ЦАРСТВОТО" И ВАКХАНАЛИЯТА НА "БОГОВЕТЕ", НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СА "ИЗВАДИЛИ ЗЪБИТЕ" НА ОВЦЕТЕ И ТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ХАПЯТ... ПОСЛЕДНИТЕ "РЕФЕРЕНДУМИ" НА ФЕНОВЕТЕ НА КРАВАТА МИЛКА СА ВСЕ ПО-ПРЕДВИДИМИ, ТА НЕ ЗНАМ, ДАЛИ НЯМА И ТАМ "КУТИЙКИ НА МЪДУРО

Спрях да гледам телевизия и не ме интересува стъкмистиката От така наречения портал за Корона вирус

Бас държа, че не си учил статистика, а математиката никога не ти е била любим предмет.

Браво!Най бедните,най неграмотните,най болните и най глупави българи дават акъл на швейцарците.

Просперитета създава слаби и страхливи хора, добре че нашите политици се провалиха в копирането на "западния рай"

Лаенето и реването по интернет са най смелото което со правил. Бегай у лево

Пуснеш ли веднъж жените да гласуват (Швейцария последна го прави), вече демократично не можеш да върнеш нещата.

Спокойно, след още максимум 2 поколения Швейцарците ще са с Балкански Корени, Господ си знае работата ;)

защото, ако бяха казали "не" щяха да им спрат трохите под форма на добавки. Нищожества, готови да продадат свободата си за трохи.

Дебили-Нормални:60-40%!!! НЕТЪРПИМО Е!!

Дебилите скоро ще станат зомбита управлявани от ИИ, че синдрома на лудата крава е онова което ги чака, после ще има бой по зомбита и като ги изчистим, кеф, няма дебили, няма катили, само читавите ще останем за да наритаме сатанистите, но и ще им благодарим за интригата която показа отлично кой какъв, а после ще се възстановим и готово. Всичко е тип топ.

само не нам как точно ша ги бием като останем под 20%... те затва натискат кат полудели за 80% фъксинация

Kenn1111

Май никога не си ходил там!

Всеки може да си гласува каквото си иска, само знам ,че скоро този цирк няма да свърши. Парите, които са платени явно наистина са мнооого. Това да управляваш цели държави и правителства . Да те лъжат право в очите и да не им пука явно силата е много голяма. Който все още си мисли ,че ще свърши скоро успех. И се пазете, защото ковид не единствената болест на света, нищо,че така я изкарват в медиите.

И аз мислех че за пари.... не е до пари, обаче. Има нещо друго, което струва много повече... все още не мога да разбера кое е това.

Това се казва НЕОГРАНИЧЕНА власт. Пари си имат достатъчно.

56% от лицата под 35 години са гласували против. Дава някаква надежда

63% "ЗА"....ами за такива важни решения процентът трябва да е 80%. 63% да решават за останалите 37% е крайно некоректно, направо идиотско

Ти ли ще учиш швейцарците бе бантускот, който избира СЛАБОУМНА Тиква 12 години?

Затова сме на това дередже!!! Защото има слобоумни тъпаци с още по ниско самочувствие.....защо да не им дава е акъл бе???? Да не би да са от злато направени??? Откъде ви копат бе???

Ти си от тези с ниското самочувствие и ФБ чалга образованието явно. да дава акъл на антивак дебилите ...Никой в Швейцария не ви иска мнението ...измирайте си в панелките с експирименталната ракия

Не само си слабоумен тъпак, но си и явно обикновен комплексар от Сусурлево....

Ще видим накрая кой ще се смее последен

Пуйки гласуват да се празнува ли Коледа!

Зомбирани сдуханяци

Швейцария отдавна не е държава.... Още повече за пример...

е друга работа а? Не моат ни стигна.

Но ние българите сме по-умни и казваме НЕ. Така пише във фейсбоклук. Хора, много повече умряха от ковид, от колкото болните ви мозъци успяват да сътворят конспиеативни теории.

Уточни, ако можеш- умряха от Covid или от SarsCov-2.

Нали ни ги даваха за пример, а тия излезоха най-големите дпедавци, видяхтели че българинът е най-умният в цяла европа, тея сами се бичуват там, меки китки !

"видяхтели че българинът е най-умният в цяла европа," Мхм. гУвЯдУтУ което избира слабоумна, безкнижна ТИКВА е най-умното гУвЯдУ.

Обикновен глупак...защо не направи нещо за да не се избира банкянския тулуп а???

Провеждането на избори е ,,практика в ,,демократичните държави"" в които ,,част от населението.....натъртвам,,част от населението(граждани със избирателни права) избират,,свои представители" в управлението на държавата.

Глупости! Прочети, помисли и се засрами ...

Ми да направим и в България...

Медиите постепенно изтиква мозъка от черепната кухина, отначало с цел реклама, после от алчност и в крайна сметка от човека става зависимо добиче.

Народа се оказа, че не е антиваксърите. Че си го и знаеха предварително там. Факт е че по-голямата част от Европа е ваксинирана. Вероятно и по голямата част от човечеството скоро ще бъде. Пък вие си джафкайте. Най много да затриете една малка балканска държава. Доста по-голям е броят на жертвите на ковид от населението на въпросната държава обаче, така че на този фон няма да е чак такава загуба.

Ами да направят и тука един референдум да видят кон боб яде ли. 85% против и Къцаров и Киро-Измамата могат да си избършат задника със сертификат

поредната манипулация ако са броили гласовете както и на изборите а и след толкова манипулиране на общественото мнение и забрана на друго мнение

https://olivierdemeulenaere.files.wordpress.com/2021/11/omicron-moronic.jpg

от латински означава,,крава".Луда крава!А Сертификат означава ,,пояснение",,Пояснение" в писмена форма което независимо от производителя или потребителя отговаря на определени,,изисквания".Стои въпроса кой ги изисква?

Сега като им кажат, че ще е валиден максимум 9 месеца след 1ви януари...да ги видя

Няма изненада, нито сензация тук. Кампанията там беше да се ваксинираш, за да няма ограничения и да се върне стария живот. Ваксинираните, чиито процент почти съвпада със заявилите пидкрепа за сертификатите, дали иска да се окаже прецакано, спрямо неваксинираните.

НО ЩЕ ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЩОТО ФАКСИНИТЕ ПРОСТО СА ШИТ ..... НЕ РАБОТАЕТ

АБЕ ТИ ДЕБИЛ ЛИ СИ БЕ ???

ШВЕЙЦАРЦИ, ФРАНСЕТА, ШВАБИ ... ПРОСТИТУКИ, ШВЕСТЕРИ, ЛИБЕРАСТИ, ТРАВЕРСИ .... ИСПАНСКИ МАНГАЛИ, ЖАБАРИ ..... ....... ТУК Е БЪЛГАРИЯ!!!! ЕПМ ГРОЗНА ...... ЗЕЛЕНИЯ ПАСС .... В КУЧИЯ ГЪЗЗЗ ...... А ЗА РОДНИТЕ БОКЛУЦИ: БОКО ТВ ДОМУС ТВ КОШЛУКОВ ТВ КИРЧО И КОКОРЧО РУМКАТА и СЛАФЧОООО ....... И ЗА ВАС ЩЕ ДОЙДЕ РЕД ПАРИЧКИТЕ ДЕТО ГИ ВЗЕХТЕ ЗА СВЕЩИ ШЕ ГИ ДАДЕТЕ НЕЩАСТНИЦИ

ПОСЛЕ ГОРДО ЩЕ МЕТНЕШ ДИАГОНАЛКАТА !!! И МОЖЕШ СВОБОДНО ДА МИЕКАШ ПО ВИТОШКА !! ПРОСТО ТАКА НЯМА ДА РИСКУВАШ ЗДРАВЕТО НА ОКОЛНИТЕ !!

МЛЪКНИ БЕ БОКЛУК ЛИЧИ ТИ ЧЕ СИ ОТ СЕЛО И МЯКАШ ОБЕСИ СЕ НА ДИАГОНАЛКАТА СИ НЕЩАСТНИК НАБОЦКАН

Швейцария не е страна каро останалите, конюктурна държава разчитаща на богатото съсловие по света и службите, така че предизвестен край на един фарс. Един вид, сами ди искате репресии и диктатура, но накрая шъ на хванат за ....

Бързо трябва да се излиза от Европейският съюз и после нито Американци, нито руснаци не ни трябват. Никакви нови господари

Дайте и у нас референдум! Хайде де, нали се възхищаваме на западната демокрация - искаме референдум! Ако 51% кажат така - ок, сертификати и маски всички слагаме. Няма проблем. Обаче... обаче....

Няма да насилваме другите 50%, трябва поне 90% да кажат да

Референдумите са за цивилизованите държави. За нас трябва диктатура и бой.

Не искам да ти охлаждам ентусиазмът, но електроното гласуване е лесно манипулируемо

означава че вие лично сте виновни че някой ви е заразил!Това е простата дефиниция.Вие имате личната вина че сте допуснали заразата до вас!?И ,,ваксината" ви опрощава вината!?

а уж само България имала своите 80%...

QR-a победи IQ-то!

Кухият, необразован и дебилен Ганьо пак се помисли за по-умен от швейцарците. хахахахахааххахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахаххахахахахахахахаххахахахахахаххаахахахаххахахахаха

Със или без този закон все тая, в повечето страни няма такъв закон, но въведоха сертификатите под една или друга форма. Но този прецедент е едно условие в скоро време да се гласува закон за задължителна ваксинация, което вече ще е наистина насилие над малцинството, дано да не стане.

Дали не е против конституцията?

Руските шизофренични троли са в амок от тази новина.

Това невежество българско

Такива сме си прости българи от малка но хубава България

Горд съм че съм българин сега, защото виждам че хората мислят и отстояват мнението си. Не се гордея от България, заради мафиотите и мошенници които я управляват, крадът и лъжат наделението

Да се ваксинираме за…общото благо…

да хипнотизират населението.И то успешно!?Що телевизийките не ви дадат началните интервюта на Мутафчийски,Кантарджиев,и Кунчев?Тези телевизийките нали са ,,свободни"?Хем и ,,техните програмни директори" да си ,,опреснят" знанията!?

Какъв инструмент по дяволите?! Лично познавам няколко ваксинирани човека, които се разболяха и заразиха свободно още хора! Единственото което правят тези паспорти е да оказват натиск над неваксинираните, точка. Ама от това най-много ще си патят самите швейцарци.

Какво разбират те, пред умствения капацитет на Ганя.

"Умните швейцарци" задават ли си въпроса, какво става като смесиш в бара ваксинира и преболедували преносители с такива с отрицателен сертификат??????? Получаваш обмяна на вируси!!!! Ако ще се ходи някъде на обществено място, то то да е само с отрицателен тест!!!!!

Kak dobre se zhivee tyk sred intelegentni i razbrani hora

“Колкото е по-близо крахът на империята, толкова по-безумни са законите ѝ” - Цицерон.