Камерън обеща повече права на всички части на кралството

Шотландският националист Алекс Салмънд обяви, че подава оставка като първи министър на Шотландия и лидер на Шотландска национална партия, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Камерън обеща повече права на всички части на кралството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

прави голяма чест на г-н а. салмън, че си подаде оставката, което доказва, че хората с чест не са съвсем на изчезване на този свят. ако тази т.нар. "победа" бе присъдена на привържениците на "yes", то великият камерун обитаващ с тялото си даунин стр. щеше да се запъне като магаре на мост за подаване на оставка, но не само защото без него "света ще свърши", а защото той е един от рода на бечестните хора, какъвто е серж и мн.мн. др.. за тях честта на човека виси нейде отзад. т.е. безчестието е чест, войната е мир, свободата е робство, а 15/15 е сила.

евала на шотландците, ще има да смучат от надутите лордове и шушумигите няма да смеят да се обадят

от международната общност се насраха че имперята им се разпада и хвърлиха всички сили да убеждават шотландците да останат зависими от короната! но те са инат и няма дс се оставят така лесно - дано само не почнат да се трепят като в ирландя. и пак съмненята че резултата е манипулиран са големи. накараха балъците да мислят че имат право на избор и от тях нещо зависи.

тия шутландци кво се дърпат от доминьона, не се ли скиват, че са същите гейове

Робството е вечно, името му само се сменя.

европа значи сепаратизъм. европа значи упадък европа значи разруха .............. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А Евразия е рай за путлеристи, нали?

Жалко! Англия е стар враг на България! Остават силни.

остава им да сложат чалмите

Aко имаше свободен референдум в Yкраина, щеше да се види, че украинците HE искаxa да се отделят от Pусия.

Просто не си в час, в некои райони може путинистите да имат превес, но в национален мащаб категорична победа за Европа и НАТО.

Абе теа дет верват в путиноиадата, пуст направят референдуми в чечня, дагестан, татарстан, ингушетия, кьонигсберг,..., та да видат 100%-ната популярност на кремльофския великан.

Pedicabo ego vos

ВСЕКИ Е НАЦИОНАЛИСТ ПО СВОЕМУ. ЗА ЖАЛОСТ В БЪЛГАРИЯ НАЦИОНАЛИЗМА ОТ ПАРАДИРАЩИТЕ Е ПОРНОГРАФИЯ. ( Сидеров, Каракачанов, и останалите) ПЪЛНИ ПРЕДАТЕЛИ, И ПОКЛОННИЦИ!!

Тия са назначени националисти.

къв е тоя четвъртополов гейтак дето сте го показали бе :Д, те и наще протестърчета са такива. За референдума ... който е очаквал различен от този резултат значи не му е ясна глобалната педерастка неоколониална идея на задокеанските еврей, а и тия недъгавите коне от самата британия.

Абе земи та се изходи по путлерската старооколониална политика ?

срал съм и на Русия и на Западна Европа, но в особено гоолеми количества на САЩ. Мен си ме интересува България и в частност видинският край.

на смяна , наряд си.

евреИ, а не еврей - ед.ч.... да не се хване някой да ме поучава сега..като Пичерек дъртия адвенчърър например. Кажи чичо по колко вървят бунгалата с външен кенеф на Индийския океан? молим

pmotikov@abv.bg

Веч много по-скупо от как си купих мойто, тогаз имаше война и пирати и собственика на кампуса го разпродаваше на парче и изгодно за купувача, аз рискувах и спечелих.

Абе туземните азиат-чизмарчета много се разтревожили що Великобритания и други подобни не се разпадат ? Гледайте си москальски большевикистан, нефельничета, щот сме им подготвили таквиз пролетни люляци, зюмбюли и други цфетенца, че на кремльофската кагебишка шайке сфет ще им се завие.

Е така я разбирам аз демокрацията - подаваш оставка като загубиш! А не като Станиш и разни други мишки хем да се зъбиш на Брюксел (уж) нем да идеш там на тяхната хранилка!

viktor

ние като напуснахме Русия та вързахме.......но напред ни е Х-Я.

Тия дето сте били на хранилката го закъсахте, защото тия балами дето бачкаха си биха шута.

Некои ученолюбиви, трудолюбиви, честни и почтени "вързаха", ама кат си либите андрешкофците и туземните промоскальски крадци, хак да фи е.

Айде чупка, в небитието азиатчизмарската агентура, иде ред и на маджарското сигане.

Защо Исландия трябва да е в новините, но НЕ е! На гръцките граждани беше казано, че приватизацията на обществения им сектор е ЕДИНСТВЕНОТО решение. Тези на Италия, Испания и Португалия са заплашени от СЪЩОТО нещо. Те ТРЯБВА да ЗАБЕЛЕЖАТ Исландия. Отказвайки да се ПОДЧИНЯВА на ЧУЖДИ интереси, тази МАЛКА страна заяви силно и ЯСНО, че хората са НЕЗАВИСИМИ. Там, където гражданите разполага РЕАЛНО с ВЛАСТ, грешките се изправят по-бързо, и СЛЕДОВАТЕЛНО се живее по-добре. Ето това са някои от предимствата на пряката власт за гражданите (суверенът). Пряката демокрация съвсем НЕ означава елиминиране на законодателния орган или неговото разтуряне, нито означава, че всяка седмица ще има референдум. Правото на пряка власт НЕ допуска ПОДМЯНА на суверена (гражданите) и БЕЗКОНТРОЛНО упражняване на властта от страна на ШЕПА политическите пълномощници. Тя ПРЕДПАЗВА обществото от политически сътресения и метежи, защото, когато гражданите (суверенът) НЕ са съгласни, те ПРОСТО ще упражнят ВЛАСТТА си, а НЕ правят барикади. Ето затова ние помогнахме на Исландия.

Браво ! Те и за Унгария избягват да пишат , а там също става все по-интересно . Политика на сайта -антиБългарска пропаганда и само черна хроника . Което мен лично ме забавлява , щото са жалки и мега неграмотни. Бъдете усмихнат / а ! Със здраве : )

pmotikov@abv.bg

Феликото мажарско сигане да напусне НАТО и ЕС и тогаз да си тегли колкоз си ще большевишки кредити и да си строи иляди аецове, ама де ша си продава тоците и токайското ???

Я сега ми обясни както точно ще приложиш исландския модел в България. Циганите ще ги отрежеш ли от гласуването? Други малцинства? Няма как да имаш такова общество и такъв обществен процес в бедна страна с мнителни граждани като нашата.

Ако Мел Гибсън пак прави филм за шотландската история, този път вероятно би го озаглавил: "Робско Сърце"! Всички колонии на британската империя вече я напуснаха, само Шотландия, Уелс и Северна Ирландия (като там конфликта продължава от десетилетия!) още стоят в някога велика Британия!

Филмът "Смело сърце" е художествен, а не документален. ;) Дишай спокойно.

дали?

Представителната демокрацията ИЗКРИВЯВА представите на хората за исконните права и фундаменталните принципи на демокрацията (власт за гражданите), като превръща изборния процес в конкурс за КАРСОТА и СЛАДКОДУМИЕ на ШЕПА кандидати. Позволяват Ви да гласувате, защото в крайна сметка НЯМА значение. Няма значение за КОГО гласувате, защото елитът ВИНАГИ намира НАЧИН да НАЛОЖИ своето. Един човек един глас е измислица, СЪЗДАДЕНА от представителните политици, за да Ви направят свои СЪУЧАСТНИЦИ. Най-властният човек в света е ТОЗИ, който преброява гласовете (овцете). Представителните политици МАНИПУЛИРАТ мненията на гражданите, за да ОПРАВДАЯТ извършването на онова, КОЕТО те са си намислили. Представителните политици РАЗДАВАТ подкупи на КЛЮЧОВИ хора чрез пари, които НЕ струват и колкото хартията, на която са отпечатани. Представителните политици РАЗДАВАТ помощи на бедните, данъчни отстъпки на средната класа и СПАСЯВАТ бизнеса на богатите с пари на данъкоплатците, за да ДЪРЖАТ всички ни в ПЪЛНА зависимост (робство). Нищо в държавното управление НЯМА да се промени за гражданите, независимо КОЙ печели изборите в представителната демокрация.

Истината е в парата, а ти си пиши като нямаш работа.

маика ти не ти ли е казвала че е родила нещастник,сигурно е забравила.

деер

Хората по цял свят бленуват да бъдат роби! Имат дребни страхове и светът им се върти около дребните неща.

Въпросът за независимостта на Шотландия е уреден "за поколение напред", това е черна новина за българските русофилистици.

Сегашната форма на представителна демокрация (скрита диктатура), това е най-високата (най-ефективна) форма на манипулация НАД обществото. Манипулацията се извършва чрез избирателната система, парите и медиите, съответно в трите сектора: политика, икономика финанси и социален живот - култура. Гражданите са ПРИНУДЕНИ да предоставят СВОЕТО право на глас, СВОИТЕ парични средства и СВОЯТА работоспособност на ТОЗИ, който ДЪРЖИ лостовете на управление. Отделният гражданин ПРИНУДИТЕЛНО (физически, ментално и емоционално) предоставяйки СВОЕТО право на глас и СВОЯТА спестена парична (спестовна) единица на имащите власт и банков капитал, всъщност кредитира ТЯХНАТА линия и политика, ТЯХНАТА програма и стратегия, ТЯХНАТА фирма или банка, съответно бизнес начинание или проект. Лостовете за убеждаване това са ТОТАЛНА (пълна) дезинформация, прикрита лъжа, умело изковани митове, подкупи и корупция, всичко това основано ВЪРХУ система на мощно подхранван егоизъм. Ето по този начин представителната демокрация те държи теб в РОБСТВО.

А ти какво предлагаш, да караме москвичи и да слушаме вефове, а?

Иде нов ред-младежта не желае да живее по старо му:Каталуния,Шотландия,Тунис,Иемен,Украйна.Режимите все по-често решават с бомби-социални проблеми и национална идентичност.раждат се пара-военни формирования в "опозиция" на властващите на деня-ИРА,ЕТА,Мюс.Братя,УЧК,Хамас,ПКК,Тамилските тигри,Свободна Русия,Картелите в Южна Америка с комунистически уклон в противовес с американската политика на ЦРУ в региона.идеология,алчност,страх,задлъжнялост-всички си дължим,но никой не смята да се издължи!света е в оня скеч-шопския,с Нане и Вуте!

Kаталуния не е шотландия.те ще поведат хорото.

надай се к!ре на пияна жена

На България й предстоят 2 ВАЖНИ РЕФЕРЕНДУМА ! Единия е за участието ни в НАТО ! А Другия за влизането/или излизането/ ни в Европейския Съюз! А 3 -ия Референдум е след първите 2 - ва!

ПРЕДАТЕЛ!!!

предател и педал е на маика ти сина.

Представителната демокрацията ПОЗВОЛЯВА на шепа представителни политици да правят КАКВОТО СИ ИСКАТ, стига ДОСТАТЪЧНО граждани да се ЯВЯТ пред избирателните урни, ВМЕСТО да ПРОТЕСТИРАТ! Представителната политическата активност ни прави СЪУЧАСТНИЦИ на паразитизма, бандитизма и унищожителните деяния с които се занимават представителните политици. Индивидуалната ни сила и културната ни устойчивост НЕ зависят от силата на държавата, а от свободите, които имаме СПРЯМО държавата. Гражданските протести, които ВИЖДАМЕ по целия свят се ДЪЛЖАТ именно на това, че представителните политици са неконтролируеми. Съчетанието на безусловна всеобхватна власт САМО на шепа "хора" в представителната демокрация води до ПЪЛНА ЗАВИСИМОСТ на ВСЕКИ гражданин (робство) и пълна разруха. Всеобхватната власт ЗАДУШАВА човешката инициатива, а представителната демокрация ги УБЕЖДАВА, че ЕДИНСТВЕНАТА инициатива от която ВСЕКИ човек се нуждае е САМО да даде СВОЯ глас на представителен политик, и след това ВИНАГИ да се примирява с ВСИЧКО което вършат само тази шепа представителни политици. Ето по този начин представителната демокрация те държи теб в РОБСТВО. Защото РОБЪТ НИКОГА няма право на ВЛАСТ и ДОСТЪП ДО РЕАЛНА ПЪЛНА ИНФОРМАЦИЯ, точно като ТЕБ тук и сега. РОБЪТ има право САМО да ИЗПЪЛНЯВА заповедите на ГОСПОДАРИТЕ си, точно като ТЕБ. Единственият ИЗХОД от това безумие е СВОБОДА И ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ. Винаги реалната (пряка) ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт за ВСЕКИ гражданин, постоянна пълна реална информация за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

аз баце догодина ще взима германска пенсия, а ти си дрънкай за робите и демокрацията

След Огромната Медийна и Политическа Атака и Манипулация срещу Независимостта на Шотландия резултата е ясен! Да не говорим за закона за "Референдума" ... Можете ли да си представите, че чуждестранните студенти /временно пребиваващи/ могат да гласуват Против на референдума, - изплашени от Заплахите на Англия в СМИ и ТВ там?! Те нито са родени, нито са расли, нито смятат да живеят там - а това са Хиляди млади хора! Да не говорим за ЗАПЛАХАТА че Пенсионерите "Нямало да получат" Пенсиите си от Англия !! Което също е ДЕБЕЛА ЛЪЖА ! Следващия път - ще се подготвят по-добре и ще поработят върху собственните си закони и младите хора в Шотландия!

Световната икономическа криза, ПОКАЗА реално колко е ОПАСНО само ЕДИН процент от хората да разполагат с ПОЧТИ целия капитал и ЦЯЛАТА власт, тъй като ТЕХНИТЕ грешки се отразяват ПАГУБНО върху ЦЯЛОТО човешко общество. За да узрее ЕДНО общество за реална демокрация и свобода (welfare state), то трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е минало през капитализма, да е ИЗПИТАЛО на гърба си неговите недостатъци и БЕЗУМИЯ, едва тогава МОЖЕ да се придвижи към следващия си еволюционен етап, какъвто е реалната (пряка) демокрация и свобода. Следващата революция (еволюция) е - за реална (пряка) демокрация и свобода (welfare state), рано или късно, ще се СЛУЧИ именно в САЩ и това ги плаши. Погледнете и в Европа, и в Щатите, работническата класа, ОТНОВО се "пролетаризира" и това е в РЕЗУЛТАТ на икономическите БЕЗУМИЯ сътворени от така наречения ЕДИН процент. Този ЕДИН процент се гърчи ПАНИЧЕСКИ и НЯМА да се спре пред нищо за да ОТЪРВЕ кожата. Той е ГОТОВ да гази в кръв до шия, САМО и САМО да СЪХРАНИ богатството си. Щатите са ЕДИНСТВЕНАТА страна, където капитализма ПОКАЗА в ЦЯЛОСТ своята безскрупулност и безцеремонност, американците са ЕДИНСТВЕНОТО общество ИЗПИТАЛО на гърба си ВСИЧКИ крайности на човешката АЛЧНОСТ и е логично именно ТАМ да се случи, вече ИСТИНСКАТА и УСПЕШНА революция за реална (пряка) демокрация и свобода (welfare state). Там обществото е УЗРЯЛО за ИДЕИТЕ на социалната държава (welfare state), затова техните управници са ПРИТЕСНЕНИ. Очаквайте скоро ССАЩ Съединени Социални Американски Щати. Що се отнася до Европа, тук социалните (welfare state) движения и идеи, също ОТНОВО набират сила, но Европейският съюз НЕ е УЗРЯЛ все още за приемането на реалната (пряка) демокрация и свобода (welfare state), като СВОЯ ОБЩА идеология. Затова не очаквайте скоро СЕС - Социален Европейски Съюз.

още има луди, които бълнуват за социализма, какъв 1% бе, ти ходил ли си на запад да видиш как живеят хората

Ало Дира, Алекс Салмънд подаде оставка като Първи Министър на Шотландия и лидер на SNP. Защо проспахте новината? Аз ли ще ви върша работата?

...........Кой народ се отказва доброволно от суверенитет ?!............

Скинер твърди, че човек е предсказуем, както всичко друго. Единствената трудност е в това, че ние все още НЕ сме разработили средства, за да узнаем ЦЯЛОТО негово минало. Щом научим ЦЯЛОТО му минало, лесно ще предскажем ВСИЧКО за него. Скинер е прав, ако вземем под внимание факта, че ВСИЧКИ хора, с които е работел, са предсказуеми. Той експериментирал със стотици хора и открил, че ВСИЧКИ те са механизми (биороботи) и в тях НЯМА нищо от това, което се нарича свобода. Ето защо досега в цялата човешката история е имало само една форма на управление - ДИКТАТУРА, защото човек досега е само един механизъм-БИОРОБОТ на ШЕПА хора. ДИКТАТУРАТА няма нужда от свободни хора, тя ВИНАГИ има нужда САМО от биороботи. Винаги ЦЯЛАТА власт на ШЕПА "хора" - това е ДИКТАТУРА и причина за превръщането на човек в биоробот. При ДИКТАТУРАТА съществува ВИНАГИ отношение на ПЪЛНА зависимост на биороботите (хората), наложена ВИНАГИ от ШЕПА господари, тогава възниква робството (ДИКТАТУРАТА), което е и до днес. Когато някой се МИСЛИ за по-висш от останалите и ТВЪРДИ, че Вие сте длъжни да го СЛЕДВАТЕ - това е ДИКТАТУРА, а не демокрация. Именно това се случва от хиляди години за човек - ШЕПА "хора" които МИСЛЯТ, че са по-висши от другите и ВИНАГИ твърдят, че Вие сте длъжни да ги следвате. Ето защо човек досега е само един БИОРОБОТ. Дали биороботът може да стане човек, може, но ако биороботът ВИНАГИ мисли, че ВЕЧЕ е станал човек, това НЯМА как да стане, нали. Робе, поздрави системата.

,,боката,,???

Загубено е само първото полувреме, но не и мача.

Републиката предполага избор на лица, които извършват управлението на държавата ВИНАГИ уж от името на гражданите, но без да имат гражданите РЕАЛНА възможност за пълен, постоянен и прозрачен контрол. Следователно идеята за демокрация НЯМА нищо ОБЩО с идеята за република. Реалната демокрация е исландската пряка демокрация, ДИРЕКТНО участие на гражданите (суверенна) в управлението. Републиката се проявява и като ОТКРИТА демократична диктатура - Хитлер е законно избран канцлер на Германия, но държавата приема тоталитарен характер. Републиканската форма на управление се проявява и като СКРИТА демократична диктатура, маскирана като свобода и демокрация, и тя ВИНАГИ включва ОГРАНИЧЕНА форма на демокрация. При която ПЪЛНИТЕ й права се ДЪРЖАТ винаги от определена шепа хора, които НИКОГА не подлежат на пълен, постоянен и прозрачен контрол от страна на гражданите (суверена). Това е така наречената представителна демокрация (скрита диктатура). Единствената реална и работеща демокрация за ВСЕКИ гражданин е пряка демокрация. Защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е само едно - ПОСТОЯННА ВЛАСТ и пълна, и реална ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ човек ВИНАГИ носи индивидуална отговорност за своите действия. Представителна демокрация (скрита диктатура) е - ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин, винаги ЦЯЛАТА власт е в ръцете на определена ШЕПА хора УЖ от името на гражданите, но НИКОГА шепата хора НЕ носят индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия. Следствието от това е, че представителната демокрация се изражда ВИНАГИ в различни форми на диктатура, НАЛОЖЕНА от ОПРЕДЕЛЕНА шепа хора само и ЕДИНСТВЕНО чрез насилие (физическо, ментално и емоционално) върху ВСЕКИ гражданин, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.

Като не искаш да се отцепват им даваш повече правомощия , а не като в Украйна да пращаш танковете.

Батка, не те разбраха, че имаш предвид украински танкове. Мислеха, че за руски пишеш :)

Уйлям Уолъс ви гледа резила отгоре. Не доказахте, че сте му сънародници.

Ракиджиите се уплашиха за пенсиите си. Застаряваща нация са, и кат им каза Кемерън че ша си земе паунда и пенсионните фондове и коравите ракиджии умекнаха. Ама те така си ги коткат вече 300 години. Нищо ново под слънцето. Просто требе да се чете историята....

Някой знае ли защо тези от шотландците, които искат да се отделят от влиянието на Англия се наричат "патриоти", а тези руснаци, които искат да се отделят от Украйна в Луганска, Донецка и Кримска област "сепаратисти", "отцепници", "путлеровци", ''руски фашисти" и пр.?! Само питам....

разликата между шотлантци и руснаци е като между уискито и самогона

В представителната демокрация гражданите НЕ гласуват, гражданите НЕ избират, а само гражданите се СЪГЛАСЯВАТ ЦЯЛАТА власт да е в ръцете САМО на определена шепа от хора. В представителната демокрация гражданите чрез така нареченото "гласуване" стават АНОНИМНИ СЪУЧАСТНИЦИ на ШЕПА представителни политици да изземат ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин. Представителните политици НЕ носят никаква лична отговорност, защото в диктатурата на представителната демокрация има САМО групова отговорност, а юридически групова (колективна) отговорност НЕ съществува. Никой представителен политик НЕ носи лична индивидуална отговорност за своите действия. Следствието ВИНАГИ от това е, че представителните политици ГОВОРЯТ едно, а вършат ДРУГО. Така наречените "избиратели" в представителната демокрация са винаги АНОНИМНИ и ГРУПОВИ. Никой от тези анонимни и групови уж "избиратели" също НЕ носи индивидуална отговорност за своите действия. Ето защо демокрацията (власт за гражданите) ВИНАГИ се изражда в мутрокрация (власт на представителни политици-мутри) в безумните НАЛОЖЕНИ условия на представителната демокрация. Никой РЕАЛНО НЕ носи индивидуална ОТГОВОРНОСТ в представителната демокрация, а ЦЯЛАТА власт се изземва от ВСЕКИ гражданин чрез физическо, ментално и емоционално НАСИЛИЕ, и ИЗМАМА от ШЕПА представителни политици и духовници. Ето защо, представителната демокрация ВИНАГИ се изражда в РАЗЛИЧНИ форми на ДИКТАТУРА, като: фашизъм, социализъм, капитализъм, монархия, република и т.н.

Ей начи Ганьо е компетентен да изкаже мнение в Дир-а от скапния айФон, та чак до международното положение и колко са тъпи, смахнати заоблени и т.н. тез Шотландци и нищо не разбират от независимост и свобода. Ганьо знае как, какво, ама на, нещат да оценят неговия генй за да ги оправи. Ту да му се невидят и шотландците му с шотландци :)

Като зачитам кои точно персони са се възрадвали , ми става леко тревожно... Кой народ се отказва доброволно от суверенитет ?! По аналогия се сещам за радостните сълзи в очите на плюнката паси , като ни засилиха в нато. Не че някой се допита до нас...

Добре пипат спец службите,добри са.

Как бързо си пролича двуличието, псевдодемократизмът и НЕДОВЕРИЕТО в демократичните механизми (власт и РЕАЛНА информация за гражданите) от страна на Брюксел. Те така разбират демокрацията, гражданите ИМАТ право на глас, но НЕ могат да го използват, освен ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да го делегират на уж ИЗБРАНИ политици (ЛИДЕРИ). Политици-ЛИДЕРИ, които ЛЕСНО могат да бъдат купени и ЗАСТАВЕНИ да служат на ЧАСТНИ финансови интереси в Европейският съюз, така както се СЛУЧВА и в България.

наздраве, колега :)

шотландците се уплашиха от предупрежденията които им отправиха във финансов аспект и т.н. то няма лошо де но ако беше въпрос за някоя автономна република на русия подкрепящите сега оставането в обединеното кралство щяха да ореват света колко независими трябва да бъдат башкирците примерно, без да се сетят, че на този свят не му трябват повече мюсюлмански държави примерно

Привържениците на шотландската независимост да последват примера на бюрократите в Брюксел, и да правят референдуми за независимост всяка година, докато получат положителен резултат, след което да декларират, че това еокончателната воля на шотландския народ! Така процедира ЕС спрямо Ирландия за приемането на лисабонския договор!

Съществуват само ДВА вида диктатура - ОТКРИТА (фашизъм и социализъм) и СКРИТА, маскирана като свобода, и представителна демокрация. Понеже хората не въстават срещу това, че са свободни, когато МИСЛЯТ, че са свободни, тази форма е много по-опасна, защото тя МАНИПУЛИРА съзнанието на стотици милиони хора по света и ги ПРЕВРЪЩА в послушни РОБИ. Основната сила, която решава КОЙ да спечели в днешно време при представителната демокрация (скрита диктатура) - това са насилието, парите и свобода (средствата за масово контролирано осведомяване и дезинформация - медии). С тези инструменти работят шепа алчни и болни мозъци (политици и духовници) "представители" на представителната демокрация (скрита диктатура). Републиканската форма на управление е СЪЩО скрита диктатура, маскирана като свобода и демокрация, защото и тя включва ВИНАГИ ограничена форма на демокрация, при която ПЪЛНИТЕ й права се държат ВИНАГИ само от ОПРЕДЕЛЕНА група (шепа) хора (политици и духовници). С една дума - ПРЕДСТАВИ си демокрация, защото ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА има САМО в мислите Ви, но не и реално. Демокрация ВИНАГИ е само едно - постоянна ВЛАСТ и достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ за ВСЕКИ гражданин (ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ). Чрез фалшиви и фасадни "избори" се изземва от шепа представителни политици и духовници ЦЯЛАТА власт от ВСЕКИ гражданин, и се налага ВИНАГИ върху ВСЕКИ гражданин ЗАБРАНА за достъп до реална (пълна) ИНФОРМАЦИЯ, а това се нарича просто, психо-соматична ДИКТАТУРА! Запомнете това добре, робите НИКОГА нямат право на постоянна власт и постоянна реална (пълна) информация. Робите имат САМО едно право, а то е, ти робът, ВИНАГИ трябва да се подчиняваш (гласуваш) безусловно на господарите си (шепа "хора"). Това е ВСИЧКО.

jingiby

По принцип Югославия и СССР се разпаднаха, а ЕС постепенно се разширява. Вероятно те не са съгласни с това и опитваха или опитват да обърнат хода на историята в военна интервенция и анексия на чужди територии. Сърболята с Милошевич не успяха, сега е реда на москалите с Путин. Ще почакаме развитието и на този неокомунистически и неоимпериалистически "православно-славянски" (ама друг път) сценарий.

То всяка империя или съюз си има пикова точка. След която почва само падение. В ЕС могат да влязат малки държави като Македония Сърбия и подобни но държави като Турция и Украйна нямат място там просто ще разклатят баланса на силите.

сега направете референдум в българия: да се оцепим ли от русия?

трагедията е, че има хора които си мислят, че сме се "зацепили" към русия, а всъщност сме зацепени към други

ЙЕС

Глупаво троле!Референдум трябва да има за задължителното гласуване и забрана на етнически партии в БГ, което е и антиконституционно. А Камерънчо всичко оставя каквото е обещал за след изборите през 2015г. вкл. и референдум за излизане от ЕС-блъф т.е. ако ме изберете пак и нас консерваторите- отново- ще потекат реки от мед и масло- много ми прилича на нашите политици. Да не си губя времето,може да не си чел и статията,само заглавието защото е с големи букви.

спокоино тролчета. този референдум не беше направен от путин под дулата на калашниците

Отиди в крим да им обясниш, че трява да се върнат към сегашна украйна като си толкова отворен

защо? в крим да не са в екстаз, че са към путин?

Шотландските дебили един вод за независимост не могат да направят като хората, камо ли нещо друго без Мама Англия!

Не бяха си поканили руски опълченци ...

"вот" -извинявам се

Над входа но коя барака пише "Съединението прави силата"? тъпако!

На майка ти на бараката пише!

Определено не е на украинската барака!

Нека всички хора видят,че стане ли въпрос за политика се лъже в цял свят,а не само в България? Това,което чета е пълна лъжа.Шотландия никога не е била съгласна с това обединение и хората ясно си казват проблемите,а именно че си остават заден двор на Англия.Както и при нас кадрите им бягат,а както се сещате никой не бяга от хубавото.

"Шотландия заден двор" отсече Бай Ганьо от кенефа на Европа!

Е,нали се сещаш,че България не влиза в никакви сравнения спрямо Европа :).Тук говорим за друго,а никъде не се споменава за България. Да,кенеф сме,но кой ни е виновен?

Как всъщтност шотланците се отказаха да са независима държава??? Просто е манипулираха ги новите велики сили ЕС и САЩ с любезното съдействие на Камерън и компания. Едните че ще ги изключат от съюза, а другите от НАТО. Така хората загубиха суверенитета си. Реално нямаше никакъв проблем да останат като членове и на НАТО и на ЕС, защото те са си такива и като хора и като законова база, и като излъчени евродепутати дори и картографски нищо не се променяше. Но както се казва метода на магарето и моркова беше приложен пропагандно по всички големи медии и резултата е ясен.

Какво да ги правиш - не искат Евразийския съюз на товарищ Путин ....

Тъкмо знайни и незнайни наши и чужди борци против капитализма, фашизма и еврогейството се бяха наточили да ехидничат и пламенно да сляват евразийството, което видите ли ни било нужно, като слънцето и въздуха за всяко живо същество (по Гошо Тарабата) и то мероприятието взе, че спихна. Бедни ми, бедни товарищи.

Пример за истинската цел на народите - обединяване, ЕС. Това е развитото общество.