Нови правила за шофьорските книжки

300 хиляди са нередовните шофьорски книжки, сочи полицейската статистика. Става дума за документи, които са с изтекъл срок на валидност и не са подновени, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Нови правила за шофьорските книжки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 30 до 200 лева е глобата, ако използвате книжка за легитимация вместо лична карта?! Димитър Георгиев, и ти ли? И ти ли ръсиш простотии и ограничаваш възможностите на българските граждани?! В половината свят и в целия цивилизован свят шофьорската книжка е и докумнет за легитимация, а в някои държави който има шофьорска книжка, няма нужда от друга ИД. Стига простотии в тази държавица, бе хора! Стига, почетете, поогледайте се, поумнейте! Простотията нее е довел адобро, нали от една такава сега Родината пъшка, та не може да се оправи с десетилетия. И към народа ни: моля ви избирайте интелигенция в политиката! Молим спрете да избирате себеподобни, защото затрихте и държавата, и себе си!

Teo

искам да видя и новина, в която държавата се задължава да изпълни отдавна приети директиви на ЕС за оптимизация на административният капацитет. На никого немаше му прави впечатление, че книжката треа да се преиздава ако дебилите от КАТ беха организирали некъв средно добър вариант за процедурата...не само, че немат изнесен сървиз по пощи и подобни, липсва информация как точно да им се преведат тъпите такси, а на всичкото отгоре в самото КАТ треа да минеш поне две гишенца с чакане...естествено същото е валидно за паспортите.... и това след изхарчването на неколко стотин милиона за ъпгрейдване на технологиите....20 години по-късно, няколко поколения на технологичен прогрес а администрацията в бг още си пише документите на ръка и не ги публикува в никва обща база данни..... смех

Порденият демократичен грабеж за нео-колонизираните "млади" демокрации и туземци ! Всяка година ходя до Франция. Там са в сила както шофьорските книжки от преди 40 години (абсолютно същите тройно сгъващи се каквито бяха и в България !), така и всички номера на колите след 1950 г. Тука Боце Пожарникарски дори сред голямото оцапване с колониялния глобалоид сИМЕНС пак иска да върши грабежи. Абе Боко, абе банкянски отличнико, не виждаш ли, че Терминал 1 и Терминал 2 ще се пръснат от напускащи държавата ! Що режеш клона на който седиш бе серсемино ?!

сър

Иване,нищо подобно.Никой не напуска. Не се и връщат. Тук лежачката е огромна.На никой от останалите не му се бачка.Ти от кои си?

Иван Додов

Къде е голяма лежачката ? В България ? Беше ! Сега ток, парно, такса смет, училище с пари, болница с много пари... Глобални монополисти и алчни банкери грабят като зверове. Малък бизнес - не може да лежи и крета - осигуровките са 40%, данък печалба се събира АВАНСОВО и независимо какво ще спечелиш ! Или работиш и изкарваш минимум 300% печалба или те няма. Могат да лежат само остатъците от комунистическо-герберската-бспарска номенклатура, нои техните деца са вече извън БГ. Всеки месец имам работа на летището - идете да видите какво става. Огледайте се наоколо. Дори софянци взеха да напускат България.

Иван Додов

Ами щом съм седнал да работя вчера и днес според теб от кои съм ?

Иван Додов

Погледни, че всички магазини и малки гаражчета и МОЛ-ове работят през ВСИЧКИТЕ почивни дни. В Германия, Франция, Италия, Белгия, Унгария, Чехия - нищо не работи след края на работният ден - да не говорим в почивните дни (някъде има арабски хран.магазини на двойни цени). Кои, българите ли лежат и са мързеливи ?!

Спомняте ли си как на времето Иван Костов излизаше със същите чалъми? И паспорти сменяхме и книжки и номера на колите. А в СИ-банк разбиваха всичко на малки услугички, за да вземат по-големи комисионни. Е затова след изборите той гледаше като бай Тошо когато го изритаха от БКП.

Ал

Кога ще спре това "доене" на хората със шофьорските книжки и въобще с личните документи? За чий ... са тези срокове на валидност? Какво се променя като изтекат тези срокове, че се налага преиздаване на съответния документ? НИЩО!!! Имам познат с книжка издадена от ГДР преди 30 години. Напечатана е на нещо като тоалетна хартия, а и държавата вече не съществува. Но книжката е ВАЛИДНА!

Променя ти се физиономията за 10 години. Нали не изглеждаше толква побелял и сбръчкан преди 10 години? А на професионалните шофьори им се променя зрението (както и на всички останали) и трябва да им се провери, преди да е станало късно. Все пак возят хора и големи товари, а това е опасно за доста повече хора отколкото един любител шофьор. И ако любителят сам може да прецени дали да спре да кара, за да не е опасен за себе си, то професионалистът няма избор - заплатата му зависи от това - и ще продължи, въпреки намаленото си зрение.

сър

И като ти се промени зрението какво става? Там не ти слагат очила. Трябва да си смениш всички документи. Глупости.

Kalin

Прав си там и личните документи от времето на ГДР са валидни единствено ако искат да пътуват в чужбина трябва да си ги сменят иначе могат да са си с тях докогато решът.Просто немската държава не дои гражданите си с такива неща.

Всичко е за пари, за бюджета на храбрият пожарникар.

1. Като имам "В" и "С" и те са с различна валидност, практически ще сменям книжката на пет години, независимо от това, че "В"-то е с валидност х2. Мъдро! 2. Биометрични данни в шоф. книжка?! Наистина вече сме като говеда, ако допуснем и това! Фекални проби с шомпол няма ли да има, но да се взимат на мегдана, за да е ясно на всички?! Стадото блеейки си дава пръстовите отпечатъци за един дрислив паспорт, сега и задниците да ни поискат в името на сигурността ни някои ще тичан със свалени гащи и на заден ход към гишетата! Дали ще пише новите биометрични книжки с дребен шрифт, че данните ни ще бъдат давани само на легитимни магазини за органи?! Не разбирам, как може такова посегателство върху личната свобода да не предизвика хората да излязат и да кажат "не"!?