Шизофреничка наръга с нож 13-годишната си сестра

Пострадалата е с опасност за живота, а извършителката е избягала

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Още един ужас. Дано детето се оправи. И още едно доказателство как определени диагнози трябва да бъдат въдворявани в институции.

Защо не е някъде, където да могат да се полагат адекватни грижи за нея.

....една от причините за този и други подобни случаи : в началото на демократичното ни развитие,бе отнета възможността на прокурора да настанява на лечение, веднага такива доказано болни страдащи ?! ?!

ги пускат "като им свърши пътеката". Няма никаква превенция за релапс, пост болнична професионална помощ, или проследяване на състоянието след като ги изпишат - тупват ги в ръцете на близките и обществото и да се оправят. Ако близките са съвестни се опитват да се справят някак си, ако изнемогват или не им пука ги изхвърлят на улицата..

И за какво са образували досъдебно производство, нали е тежка шизофреничка. И без това не носи отговорност. Да се съсредоточат в намирането и залавянето и въдворяването в лечебно заведение. Кво си губят времето да търсат доказателства и да я подвеждат под отговорност.

Те и да са съвестни едвам се справят. И белите стават именно заради това, че просто не смогват...

простено ти е ,защото не си юрист !

Викаш, има толкова юридически спънки, че е направо невъзможно да се погрижат за нея от бюрокрация, докато не убие някого.

Шизофреничките попринцип са много мили стига да ги клатиш от време на време явно това моме не е било обгрижвано как требва и гласовете са станали по настойчиви

Снимка на нападателкара защо няма, още повече че е много опасна !

Клати, клати ... без да следиш дали човека който клатиш си взема медикаментите. И като и се отключи параноята през нощта ще четем за теб как си заклан като прасе, докато спиш! Това е болест, приятелю! И като всяка болест има нужда от съответните медикаменти. Вече медицината е напреднала и има инструменти, с които да се лекува, или поне да се намалят подобни пристъпи. Лошото е, че никой не може да контролира болния дали си ги пие редовно. Много често такива хора, или близките им, мислят, че а-ха, подобрила се е, значи вече няма нужда от тях. И става това! Дано се оправи малкото момиче ... гадна работа е това!

на свобода, нормалните в лудницата!

Има депо препарати. Веднъж или 2 пъти в месец им бият инжекция и симптомите са под сигурен контрол.

Да ви го ...... на " юристите". От правене на въртели с писани и създаване на нови НЕФЕЛНИ закони сте забравили и смисъла на термина "ПРАВОСЪДИЕ". ПО ВРЕДНА ПАПЛАЧ ОТ ВАС НЯМА.

По наше време ... Герб ,, нямаше такива противообществени деяния и процеси .

И какво разбира прокурор от психиатрия? Това е работа за специализирана медицинска психиатрична комисия, не за некадърни нищоправци.

Имам приятел шизофреник до към 25 годишен даже не знаехме че е шизофреник, пиел някакви хапчета които явно го държат в норма, изглеждаше малко странен, но нормален. Постепенно обаче се влоши,разбрахме че е шизофреник, въпреки това живееше самостоятелно, ходеше на работа. Веднъж обаче нещо закъсня да си вземе хапчетата или какво там, и шизофренията се отключи с пълна сила. Работата е там че изглежда шизофреничния пристъп на тия хора им харесва, и дори когато тече с пълна сила пак са в състояние да действат обмислено, но те не искат да го прекратят. Започне ли пристъпа те не си казват "олеле, бързо да си вземам хапчетата", ами се отдават на шизофренията като алкохолик който не е пил от години. След тая работа техните си го прибраха и от тогава живее при тях, за да контролират че си пие лекарствата

Интерсно защо е заключила майката, а не я е заклала първо нея? Нали все пак тя я е родила "дефектна". Или не може да прости на по-малката, че не е достатъчно изкукуригала, като нея ... Казва ли ти някой.

вЕрваме ти. Ние вчера паднахме от Луната.

Това, че била опасна и за себе си, слабо ни вълнува. Тя е опасна за другите. Щом е извършила това престъпление и е избягала, значи не е толкова шизофренична. Що не е посегнала на себе си ?????

Ако се беше ваксинирала, нямаше да се стигне до тая трагедиа.

Намалете малко злобата все хак това е човешкатрагедшя и семейна ...що за хора сте това е болст ш е много тежко за близките и за самия човек ако осъзнава а понякога те са доста интелигентни

От теб със сигурност повече !

че не ти се разбира какво говориш

да не се беше ваксинирала

Подобни откачалки няма нужда изобщо да тежат на обществото - само евтаназия ще ги оправи!!!

Значи, без да съм юрист предполагам, че така си е процедурата, в крайна сметка те трябва да си огледат местопрестъплението, да установят и заловят извършителя, да съберат улики, да проведат разпити с всички съпричастни, да предадат случая на прокуратурата, а тя вероятно ще се откаже да предяви обвинения и ще се задействат да вземат за архива диагнозата и епикризата. А вече кой ще назначи принудително въдворяване в психиатрично заведения аз си нямам идея... Може би съдът.

Това беше една от най-големите тъпни, които съм чел от доста време насам. И да питам, кои СТЕ тези вие, от чието име говориш?! Или и на теб разни гласове ти нашепват разни неща?

Дупе да ѝ е яко, докато я излекуват.

.

Това че го пише в Дир, не го прави истина...Образуват, разследват, експертиза че е шизофреничка или не и после ще се види може ли да носи отговорност. Въдворяването е друго дело, като и там е експертиза. И е временно, не е доживот. През определен период от време е ниво дело. Пак с експертиза. Правосъдието е скъпо и процедурно.