Джими Картър е готов да посредничи в Пхенян

Бившият президент на САЩ Джими Картър е готов да пътува до Северна Корея от името на правителството на Тръмп, за да помогне за намаляване на напрежението.

Обратно в новината

Коментари - Джими Картър е готов да посредничи в Пхенян | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да си вземе повече памперси че там е криза.

Дебелият ще го заложи пред гаубицата и ...дум. Има опит със своите.

уважaвам джимито, но на тази възраст тои докато стигне до корея ще забрави за какво е тръгнал.

Няма да има ядрена война. Тръмп има няколко деца,Путев също има 5 штук,тръмбовката Ким тоже!!!!!!!!

Никой американски президент не може да се сравни с Рузвелт и Картър--всички останали са само техни бледи копия,които се опитват да ги достигнат,но не могат.

САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни. От края на Втората световна са избухнали 248 въоръжени конфликта в 153 точки на света. Съединените щати са предизвикали 201 военни конфликта чрез задгранични военни операции и интервенци между края на Втората световна и 2001 г., като след това са отговорни и за други като Афганистан и Ирак, пише в доклада. Доклада разглежда и други аспекти на глобалния милитаризъм като обема на военните разходи на някои от най-могъщите държави. Разходите на Съединените щати от глобалните военни разходи (общо за целия свят бел.ред.) съставляват 41% от него. Следващия, който харчи най-много е Китай с 8.2%, следван от Русия 4.1%, след тях се нареждат Обединеното Кралство и Франция с 3.6%. Ако всички военни разходи на САЩ за година бъдат сумирани става ясно, че САЩ харчи около $1 трлн. долара годишно, отблелязват авторите на доклада.

Джими Картър: САЩ е най-големия подпалвач на войни В своето последно интервю Картър заяви, че САЩ заслужено е получила образът, според който държавата разпалва въоръжени конфликти практически по всякакъв повод. Джими Картър за пореден път разкритикува агресорската външна политика, която САЩ води. Можете да погледнете хронологията: след края на Втората световна война до днес САЩ практически са били постоянно във война някъде. Има около 30 държави, с които ние сме предизвикали въоръжен конфликт, заяви пред изданието Салон бившият президент на Съединените щати. Картър припомни и лицемерното изказване на държавния секретар на САЩ Джон Кери, че да се атакува и нахлуе в чужда държава през 21в. е неприемливо. Интервюиращия журналист запитал бившия президент не е ли това същото, което САЩ направиха с Ирак, например. Напълно вярно, отговорил Картър. Ние направихме това. И през цялото време правим това. За съжаление, такъв е Вашингтон. И това продължава вече много години, отговорил Джими Картър. ... Според бившия президент ситуацията и непрекия сблъсък между САЩ и Русия са идентични, припомняйки и признавайки факта, че по това време неговата администрация е подпомагала бойците на Ал Кайда, водени от саудитеца превърнал се във терорист номер едно в последствие Осама бин Ладен в борбата им срещу съветските военни сили.

КимЧенУн учтиво отклонил предложението на Джими Мартър и предложил да изпратят за посредник Мелания + Иванка Тръмп /хип хип УРААА/ даживей демокрацията да живей Америка!

хахах :) Кимиту джаса Меланя барабар с Иванка и ги врътка Дониту снима с камера а вие будали още вярвате в приказки за демократични ценности и партньорство в Нато евросъюз и права на човека бла-бла истината е че силния фъка .

Картър официално е признат за найскапания американски президент след войната. В Иран така напосредничи преди повече от 40 години, че още и американците, и целия свят му търпят последиците.

Да, обаче е единственият американски президент, след Рузвелт световна, който не е водил война с друга държава. Така че може и да може.

По времето на тоя фермер, говедата разработваха неутронни бомби, сигурно защото бяха зле въоръжени? По- добре да не прави нищо. На 93 години животът е приключил.

И чий ще го дири този dotard в Северна Корея?

ще се моли на дебеланкото кимчо:)

Джими Картер фастъчения крал от Джорджия е велик.

Колко велик?

колкото Луната