Служител в лагера ”Аушвиц” поиска прошка от жертвите

Оскар Грьонинг, служител в счетоводството на нацисткия лагер на смъртта в Аушвиц, обвинен в съучастие в убийствата на 300 000 души, поиска прошка от жертвите.

Обратно в новината

Коментари - Служител в лагера ”Аушвиц” поиска прошка от жертвите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

niama za kakvo da sajaliavash ,.....

Заседанието беше преместено от съда в театрална зала

Това, че е бил счетоводител там не значи, че е бил убиец.Ако е трябвало да храни семейство, къде ще отидеш в тая безработица през войната.

Само не мога да разбера, каква е тази гротеска? Този човек не се е крил никога, и след 70 години някой се сеща да го съди. Това ако не е активно мероприятие, не зная как да го нарека.

Изкласил е до 93г.-Браво!Аз щях да се свърша на 93-ят ден.

живот е дал Господ на тоя....... грешник

Tози, сигурно е бил добър счетоводител??!! ...и у нас има доста крадци, и пари за броене!... да му вземат телефона,...Eдин ден, може и да ни потрябва!!

Този е голям пич,само дето от възрастта се е размекнал.Сурвакал ги е преди 70 години,а би могъл и сега :)

Нещата са ясни, тая година се отбелязва кръгла годишнина - 70 години от края на ВСВ и на Освиенцим, и затова се търси как подобаващо с фойерверки и гърмежи да се напомни пак на гоите каквото трябва. Та затова го изкопаха тоя старец сега. След 10 години, на 80-годишнината, и някой 100,а може и 103 годишен скелет да изкопаят за целта!

Някой си въобразява, че на война се играе белот с противниковия лагер. Не. На война всеки се стреми да надделее над другия с каквито средства намери. И сега е същото, но войната вече е икономическа.

А, генерал Гелен ,никой не го е съдил.Вярно той беше ,,наш човек" и създаде разузнаването на ГФР ,но все пак е наци.

СМЯТАМ ЧЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ПОЗОР ЗА ГЕРМАНЦИТЕ Е ДА ГИ ПОКАЖАТ НА ПОКАЗ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ КАК СЪБИРАТ И ОСЧЕТОВОДЯВАТ ПАРИ И ЦЕННОСТИ ОТ БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА.ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ДНЕШНИТЕ ЕВРЕИ ДА НЕ ПОДПОМАГАТ ПОДОБНИ ДЕЙНОСТИ В ДНЕШНО ВРЕМЕ .

Най-големия позор за гермаците че една работа не могат да свършат като хората. Още от преди Хитлер са така. Че и той. Нямя нещо което да са направили както трябва последните сто години.

Германският счетоводител е престъпник, а убийците на пленници, жени и деца в Катин и Кьонигсберг не са. Сигурно са ги наградили като герои на Съв. съюз. Значи Гьоринг е осъден на смърт от съда в Нюрнберг, а Сталин и Труман са убийци-герои. А българският народен съд? Докога тези подлеци ще сочат с пръст германците и ще ги заклеймяват. Да не са по-добри?! Отвратителна свинщина и лицемерие.

хората, издали заповед за бомбардиране на Югославия, Либия и Сирия какви са? .... забравих: президенти на САЩ, ...

И кремълските велможи - Финландия, Унгария, Афганистан, Грузия,Чечня, Украйна. Престъпници пар екселанс.

Някой от "жертвите на народния съд" са извергите, които са убивали деца - шестте ястребинчета ( разстреляни за да принудят селяните да издадат ятаците), Васил и Сава Кокарешкови ( убити, нарязани и дадени на жандармерийските кучета), Детелина Мирчева, Митко Палаузов... Други (като на едниго дяда му) са натискали булките на фронфоваците, докато истинските мъже са били в балкана или на фронта...

Тоя е оцелял до сега щото е бил при съюзниците, в Западна Германия. Руснаците в тяхната част на Германия не оставиха такива живи и съден за геноцид източно германец на преклонна възраст сега няма как да се види. Просто няма такъв филм.

Абе невинен бил човека. Той сам си каза че само броил пари докато други убивали. Той само гледал и броил пари. Типичен счетоводител. Колко срещам такива всеки ден, дето докато някой убива те си броят кротко пари и на никого не правят нищо. Само дето не мога да си обясня напълно причината за съществуването на такива. Трябват на света само за да броят пари ли? Да ядат, да се изхождат, да се размножават и кротко с ведра усмивка да си броят пари, докато някого убиват!? Не, не разбирам това.

може да е "съучастник", ама със сигурност не е "убиец".

Каквото и да е направил, първо има давност. Странно ми е, че там изобщо е допуснат процеса. Второ, той е изпълнявал заповеди. И тук има хора които първо са воювали с да кажем гърците през ВСВ, а после срещу фашистите. Те просто са били войници на България.

Давност в правото има с някои изключения. Едното от които е участие в извършване на геноцид.

В Германия продължават да насаждат чувство за вина у хората. Почти всяка вечер, изобщо не преувеличавам, има филм за лагерите, СС, Химлер и въобще за когото се сетите. Дано оправдаят човека, нищо не е направил.

Човекът носи морална, но не и наказателна отговорност. Не е убивал собственоръчно никого, нито е вземал решения за убиване на хора. Ако немският съд го осъди - това ще е РЕЗИЛ за правосъдието. Просто съм изумен от този ФАРС! ... Къде е "пъстрата" да си каже компетентното мнение по казуса?

от друга страна в САЩ са живели стотици нацисти след войната. Един от тях е Вернер фон Брайн, който е направил ФАУ, с които пък са убивани англичани. Той обаче не е убиец и не носи отговорност и него САЩ не го съдят, а го назначават на работа в НАСА. Пак двойни стандарти!

Паисий

поправка: Вернер фон БраУн

Тоя дядка е убиец. А за убииците....

И кого е убил?

Дир, боя се, че преекспонирахте новината така, както е преекспонирана и едноименната тема в медийното пространство.

В Аушвиц концлагеристи са измирали, защото са били лишени от лечение. В България пенсионери и млади хора измират, защото са лишени от възможност да се лекуват. България = Аушвиц.

Недей пиши глупости.Там са избивани...не отклонявай темата.

Лишаването от елементарни условия за живот е било част от методите за убийство. Можеш да убиеш по много начини. Ако шофьор блъсне пешеходец и го убие не значи, че колата го е убила, а значи, че шофьорът е убил, като е управлявал по специфичен начин колата. Така и комунизмът, и фашизмът са убивали и убиват хора, като им отнемат от възможностите да ползват елементарни условия за живот. Да, социалните социалисти са постигнали бедност, поради която не могат да се лекуват деца, онкоболни, старци и изобшо граждани по множество от съвременните методи. Това е истината. Не ги убиват с ръце, а по косвен начин, с други инстрименти.

Кога ще съдят работниците, произвели вагоните с които са превозвани до лагерите, а машинистите,...

СКОРО! .. както са я подкарали... после сигурно ще съдят и хората живяли в близките села до лагера, щото не са ги освободили с вили и лопати...

Като иска прошка от жертвите, да го пратят при тях лично да поднесе "извиненията" си! Ще има само несъответствие във възрастта! Такива дърти есесовци заслужават само бесило или клада!

..."..Завърнал се след войната в Германия ,той никога не е криел своето минало ,дори участвал в много предаваниия по ТВ и интервюта в пресата ,със спомени за работата си като "счетоводител"..." Днес ,когато е стиснал вече некролога си в ръка и в джобовете му мирише на пръст...вече на ПРЕДЕЛНАТА възраст от 93,еврогейците ,подкрепяни от зад океанските си "съюзници" ,не без съдействието на еврейските манипулатори...извадиха този "пътник" към Ада,за да отклонят вниманието от случващото се в Киев ,Донецк и Одеса, като с жеста си недвусмислено "напомнят" на днешните фашаги ,че няма страшно ...да действат смело ,защото тяхните изтъпления ще бъдат наказани ,чак някъде след 2085-та година...

Я кажи кого точно осъдиха за Катин руснаците?? Понеже ти е писнало от Западно лицемерие, разкажи ни за разкаялите се НКВД офицери и войници.

Има документи за всяка марка, всеки грам иззето злато, всеки куфар, за всеки чифт обувки и за всеки еврейн, но за сметка на това няма нито един документ за целенасочено избиване ма "богоизбраните". В тези СЪБИРАТЕЛНИ лагери е имало и други които болестите и мъките не са пожалили, но само едни определени продават мъртвите си за парички!!!!

Какво лошо е сторил човечеца? Инвентаризирал предмети в затвора и ги носил в централата. Нито е крал, нито е вършел нещо незаконно. Как могат да се гаврят така с 93 годишен старец?

Ще съдят 93 годишен човечец, който е правил описи в тетрадка... Я по-добре да си отворят очите какво се случва в Европа и че скоро ще ни стане тясно тук.

А тези дет са го строили?! Ами хората дет са бъркали бетона за стените??! Тях кога ще осъдите?!

имаше 70 години да поиска прошка, но не го направи... сега като му повдигнаха обвинения се сети. никаква прошка. надявам се да има ад.

много знаеш ти какво е искал и какво не

"Не го направи"...Хахах все едно си го следил през цялото време какво е правил. Човекът не се е укривал, съдействал е, дори е искал да замине за фронта. Ти това прочете ли го?

то когато си е примат, и да го прочете няма с какво да го разбере

Добре че у нас нямаше по онова време такива "счетоводители" - друга песничка (еврейска) щяхте да пеете сега!