Коментари - Колко печелят американците | Днес.dir.bg

Колко печелят американците

Какво означава висока заплата в САЩ? Ако попитате десет американци, ще получите десет различни отговора. Много или малко са 500 хиляди долара годишно?

Обратно в новината

Коментари - Колко печелят американците | Днес.dir.bg

Коментари

Bravo. Saglasna sam 100% s teb. Az sashto predpochitam da si ostana v podredenoto, pak dori i sled debeli i kakvito i tam gi iskarvat amerikancite...pone ne sa tolkova zlobni, zavistlivi i drebni dushici kato tezi koito sa ostanali v BG. Tam ima samo chalga, mutri, prostitutki, narkotici i e vapros na estestvenia podbor na prirodata koi shte ocelee..Jal mi e za malcinstvoto normalni hora prinudeni da jiveiat sred tova..

Niama idealno miasto na tozi sviat. A i vsichki sme razlichni - zatova sme hora! Vseki ima pravoto da izbira kade mu haresva i kade ne. Tova pak e hubavoto na segashnoto vreme. Zashtoto edno vreme dali ni haresvashe ili ne ne mojehme da izlezem navan ot Bulgaria. Na vsichki nas ni se iska Bulgaria da stane edna chudesna strana - bez prestapnost i korupcia, s hubavi zaplati i usmihnati hora, s chist vazduh i privetlivi gradove. No za tova triabva da se raboti i to ne samo niakoi a vsichki. Edno goliamo predimstvo e che sega bulgarite mogat da hodiat v drugi strani - neka imat otvoreni ochi i ushi da se uchat i dai boje da prenesat v Bulgaria nai-dobroto kakto ot USA taka i ot Europe, pak ako shtesh i ot Japan ili China ... Ne se sardete na imigrantite - te pomagat na Bulgaria! Mnogo nashi ucheni rabotiat i tvoriat v nai-dobrite firmi, universiteti, nauchni laboratorii po sveta, te nosiat bulgarski imena. Dosta americanci veche znaiat kade e Bulgaria i che horata imat dobar potencial v glavite si. Tova shte pomogne na pokoleniata sled nas. Sveta e globalen - dnes sme tum v America, utre moje bi v Europe ili na Lunata (koi znae!)

Жал ми става драги читатели, като гледам какви патриоти с какви промити мозъци има. Американците били дебели, прости и живеели в гипсокартон. А па българите са много умни, стройни и живеят в бетонен панел. Знаели били как е здравеопазването на тоя континент. Знаят дръжки. Здравеопазването в Канада и САЩ е толкова различно, че няма накъде. И да - казвам си заплатата като ме питат. Една пломба тука е $200 от които аз плащам $40 - останалите са от застраховката (която е малка и покрива цялото семейство). В канада имало смисъл да се емигрира само за някои професии. Абсолютно вярно. :)) НИКОГО не агитирам да се мести където и да било. Важното е да има душевно спокойствие. А човека от Германия, явно е болен. Ето какво казва Издържах там по-малко от година. Твърде подредено беше всичко. Жалко, Жалко. За такива хора и от такива хора е нашата родина на сегашния си хал. Много е динамично и интересно - хахаха, всеки бабаит те изпреварва на непрекъсната линия, малко по-късно се нахаква в невинни хора, прави ги на каша, а после някой вярващ се изказва пасторално бог да прости тия млади хора. Какво ще ги прости бе !!! Затова че нищо неподозиращи са си карали по пътя и някой кретен дето иска да му е интересно и динамично ги убива ? Някой дето му е много скучно в подредените страни. Ай ходи се гръмни !!!

То вярно,че в сащ дрехите са по-ефтини(благодарен на многото магазини за разпродажби с по-ниски цени),храната също...но цените на услугите са много завишени.Лошото е,че не всеки работодател предлага пакет здравни застраховки,което мисля, би трябвало да е задължително.Зъболеч е действително много скъпо,дори със застраховка,има лимити(напр. $1000 годишно се покрива) и тем подобни простотии.Моето дете има нужда от скоби за изправяне на зъбите...ами към $5000 струват засега.Естествено услужливо ми предлагат кредит.Всиччки живеят на кредит,което за мен е отвратително.Робска психика имат тия хора,жалко за тях,не са лоши...

на вас са ви много и 200 лв месечно, какво гледате богатите държави, техни заплати няма да взимате и след 1000000 години, така ще си останете вечно, ми поне се радвайте, че сте по-добре от виетнамците с 15 ев./месечно.

Има коронки от $600 до $3100, ама като цяло това много зависи от зъболекара. Също така има разни осигуровки, където плащаш примерно 20 долара месечно за цялото семейство и цените намаляват наполовина.

Работил съм и в САЩ и в Швейцария. В област зърнопреработване, в САЩ във фирмата Spreit Waldron с 15000 долара месечно, а в Швейцария във фирмата Buhler-Miag с 12000 евро месечно. Повече ми харесваше живота в САЩ, съжалявам, че напуснах тази страна и се преселих в Швеция, откъдето е жена ми. Наслаждавам се на природата и спокойствието тук, но си мечтая тайно за Нова Каледония или гръцки остров!

Разликата е, че там човек има възможност да промени съдбата си. Това е предимството не само на по-голямата държава, но и на по-напредналия начин на мислене. Ако там си знаещ и най-вече можещ, няма да живуркаш с мизерна заплата, както е тук - там ще се развиваш добре и нагоре. Много се работи, но и много се взема. В България все още битува принципът - те ни мъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим. Българинът няма елементарна култура за работа, като я намери - тогава да има претенции за заплата. Само един пример от вчера - багер копае, 10 човека гледат. Дори и да няма какво да правят, какво аджиба търсят 10 човека на елементарна копка? В САЩ на подобен обек работят максимум 3-ма + багериста.

Като чета някой от пишещите по горе просто се чудя защо тъпите американци не се скъсват да кандидатсват за бълг.гражданство.Ми бълхария нали е раят на земята.Няма бяла държава с по високи цени на стоки от първа необходимост и с по ниски заплати от бълхария.Има няколко такива държави в африка и в азия но не мисля че това е достатъчна утеха.А аз лично мога да кажа че в една арабска държава заплата ми е точно 15 пъти по висока от българската .повечетоо цени са като в бг.Е наемите са 2 пъти по високи но за сметка на това храната е с 30% по евтина а бензинът само 7 пъти по евтин.Отатам нататък смятайте.А да и колите са 2 пъти по евтини

Айде метла Дедо Йоцо:) Поради что се срамиш да се нарачеш с името си:) Ако имаш да кажеш нещо по същество - давай. Помирисал съм доста местенца по света, така че ще те замерям с факти до утре:)

Не идвайте в Америка, ако мислите, че там също както в Б-я не трябва да се работи много, много защото виждаш ли те ни лъжат, че ни плащат, а пък ние ги лъжем, че работим..... Който иска да спечели пари, ама истински пари, така че да се подсигури за едно 20-тина години, да дойде тук и да работи здравата.... Останалите, които все наготово чакат от родители или други роднини и са свикнали в Б-я все да мързелуват, да не идват защото направо ще им се оттели вола...

ох мамаа такъв комунизъм го нема никъде както е в ,,страната на неограничените възможности и свободното слово''.

Някой се учуди ли? Нормално е да сме десетки пъти по-зле от тях, все пак 65 години сме със социалистически(кому правителства, от които последните 20 си ги избираме сами. А освен това - никога не са си имали и собствено ДПС и крадлив цар !

Айде сега появи се и американския платен драскач по жицата, който не е помирисвал америката но в замяна на това е помирисвал само отворено общество

Ми говориш така, защото никога не си помирисвал Европа. А аз живях 5 години в САЩ и се преместих в западна Европа и се чувствам много по-добре.Дааааа ДОД а при американците допълнително се плаща, не съм го споменал по долу освен разходите които трябва да платят ат джоба си за здравеопазване, образование, пенсионно осигуряване В западна Европа здравеопазването е еднакво справедливо за всички, там държавата задължително и автоматично застрахова всеки гражданин в държавната здравна система и той не е задължен да дава нито цент като посещава лекаря си и държавното здравеопазване е на много високо ниво. А частно здравеопазване има, но то не е по-добро от държавното и 80% от хората не считат за нужно там да се застраховат в него.

Заплатите на ФБР и подобни са освободени от данъци. Освен това при всички държавни служители има много бенефити, като пълно покриване на здравното осигурявана от държавата, големи отпуски, допълнителни пенсии и т.н. Затова и трудно се става държавен служител и много лесно се изхвърча оттам. Не е вярно, че образованието се заплаща. Има си частни училища, където е платено, но за обикновените хора средното образование е безплатно, а има и безплатни комунални колежи. Има и много фирми, които плащат образованието на своите служители ако е по специалности приложими във фирмата. Освен това лесно се взимат и нисколихвени държавни заеми за образование и всеки може да си направи сметката, че с увеличението на заплатата с по-високото образование такъв заем може да се върне много лесно. Не е вярно, че коронка струва $4000. Цената е около $400 без застраховка. Не че е ниска... Като цяло, по-голямата тежест от здравните застраховки се поема от работодателя. Обикновено това са 60%-80%. В някои фирми стига и до 100%. Заплати, бенефити, осигуровки и т.н. са част от пазарната икономика. Според това което се предлага е и качеството на труда, което се получава. Ако някоя фирма не ги подсигурява в достатъчна степен, лесно остава без качествени работници и служители и рано или късно фалира. Поради тази причина много от големите фирми предлагат добри заплати и бенефити и дори акции на цени по-ниски от пазарните, поемат определен процент от вноските по пенсионни фондове и т.н. Като цяло Америка е място, където искащите и можещите могат да постигнат всичко, без таван. За това обаче се работи здраво. Ако някой отива с нагласата, че отивайки там може да си клати краката и държавата да му осигурява сладък живот, по-добре да не тръгва.

Наистина се оказва, че за доста професии няма смисъл да се емигрира в Канада, защото в БГ са по-добре платени. Всъщност доста разпространено мнение е, че там емигрират доста хора с ясен план да живеят на социални помощи.

Zaplatite im sa s puti povisoki, no za smetka na tova razhodite i cenite na stokite s puti po-niski. Kakvo da kajem poveche. Vsichki znaem, che v BG e rai i amerikancite se skusvat da si tursqt rabota u nas.

Ti imash li predstava kakvo znachi da plashtash 15 - 20 % DOD? I zaedno s tova polovinata ot zdravnite i pensionnite si osigurovki sashto, zashtoto rabotodateliat ti plashta samo drugata polovina. Ako imash takav. Ako niamash, to pak daljish pari za osigurovki. I ako iskash chasten pensionen plan, plashtash si go sam. Ne e istina kak horata v BG viarvat na kakvi li ne prikazki i izmislizi. I v US sam jiviala - niama po - dobro miasto za jiveene ot tam, Zapadna Evropa izobshto ne tarpi nikakvo sravnenie.

По думи на кредитният експерт Джон Ълцхаймер. : Американците използват кредитни карти, и това не е непременно разумно, за да поддържат начин на живот, който всъщност те не могат да си позволят. Купуват скъпи дрехи, посещават скъпи ресторанти, купуват скъпи неща - всичко над техните възможности.

Цифрите са верни, но за много малък процент и се създава грешно впечатление(като колко са холивудските актьори, или адвокати с по $750 на час и достатъчно платени часове). И тая патка тук от Канада какво се е обадила, да баламосва хората - в Канада пък вече съвсем няма файда да се емигрира от България с някои изключения.

BRAVO!!! Umen si i mojesh da analizirash neshtata. Iavno tova ne e dostatachno za uspeh v Bg. Inache ako tatko ti e tuk v USA s tozi staj shte e pone na $ 500 000.

Не споменах съзнателно за Канада, защото не зная особено живота там. Живял съм в САЩ и З.Европа и цитирам тях. Добре е, че го каза ти, но не е добре че ме упрекваш...

Не забравай, че скалата на крадците започва от луканов/дойнов минава пред Фильо / Костов , през Царю честити и станишеф ти и завършва до ББ. последното правителство няма да направи изключение!

Лекар, искаш да кажеш че едно GP в България получава по 8000 лева годишно или около 650-700 лева месечно. Нали не искаш да ме убедиш в това сериозно. Но виж, това че баща ми като уролог с 20 годишен стаж получава фиш с цифричката 950 лева е нещо което съм виждал с очите си. Хайде сметни колко пъти под хамериканските специалисти получава той.

С какво ни превъзхождат, че живеят несравнимо по-добре от нас? Ne sym syglasen ,syzhaliavam gi!

Според количеството и качеството на работата, която се върши тук и там, времето, което тя ми отнема заедно с пътуването, социалната среда и др., предпочитам да работя тук за 2000лв, отколкото там за $5000.

Samo che zabravi da kazhesh che v Kanada vyobshte ne e kato u Shtatsko, a e kakto opisvash Z. Evropa. Aide..

do ??? A ti koj si i ot koi si? :(

При мене работеше едно момче, потдържаше ми колите, кадърен автомонтьор беше. Преди 4 години спечели зелена карта и замина за щатите. Не се беше връщал до преди три месеца. Дойде си по неприятен семеен повод. Видяхме се и го разпитах как живее. Накратко следното: И той и женама му работели непрекъснато на две места едновременно, по 12 часа на ден, без времето за път, спестявали всичко изкарано. Купили си на изплащане къщичка от гипсокартон за триста хиляди долара. До сега изплатили 75 000. В момента същата колиба можели да купят за 150 000. А моя човек има да изплаща още 225 000. След четири години яко гърбене.... Не бих живял така. През януари 90 бях един от първите емигранти в Германия. На незнаещите ще кажа, Германия от 90-те е много по-високо от сегашната Германия. За човек знаещ езика и имащ трудови навици и добро образование всички врати бяха отворени. Издържах там по-малко от година. Твърде подредено беше всичко. Върнах се в страната на неограничените възможности. Не се смейте, тука всичко е възможно!

do Mitch Tochno i viarno , izvinete me za kirilicata!

По-интересно е колко харчат годишно.

Забравихте да пишете, че от годишния доход всеки е длъжен сам да отдели за здравна осигуровка, да плати образованието на децата си от първи клас нагоре, да си плаща сам пенсионното осигуряване и прочее. Така че годишна заплата 46 000 реално за останалите нужди чисти на ръка остават даже по-малко от 10 000 долара?! Докато в З.Европа е съвсем друго, там има държавна автоматично здравно осигуряване , образованието е безплатно по всички нива, пенсионните осигуровки ги плаща директно работодателя, ти реално взимаш брутна заплата от която само плащаш ДОД ,а минималната брутна заплата в Северна Европа е 12 евро на час

Колко получават Американците вече ни е известно, колко получаваме ние-също. А каква е причината да е така дали знае някой? С какво, освен с това че са работливи и дисциплинирани, ни превъзхождат, че живеят несравнимо по-добре от нас? Не знаете ли? Аз знам...

Забравихте да пишете, че от годишния доход всеки е длъжен сам да отдели за здравна осигуровка, да плати образованието на децата си от първи клас нагоре, да си плаща сам пенсионното осигуряване и прочее. Така че годишна заплата 46 000 реално за останалите нужди чисти на ръка остават даже по-малко от 10 000 долара?! Докато в З.Европа е съвсем друго, там има държавна автоматично здравно осигуряване , образованието е безплатно по всички нива, пенсионните осигуровки ги плаща директно работодателя, ти реално взимаш брутна заплата от която само плащаш ДОД ,а минималната брутна заплата в Северна Европа е 12 евро на час...

А тук заплатата на едно GP е около 6000 долара годишно. Което значи - само 20 пъти по-ниска.

Анализа на заплатите не може да мине без анализ и на цената на живот! В САЩ цените на храните са наполовина на тези в Европа и България. Колите и основните вещи необходими на едно семейство да живее също са безумно евтини! Като добавим и факта че производистелноста на труда е 3 пъти по - голяма от тази в БГ и ЕС лесно се стига до извода че и 5 пъти по висока заплата в БГ не може да ти осигури стандарта който ще имаш в САЩ с по - ниска заплата!

Много интересна статия за България, където всеки се изтрепва да ме пита каква ми е заплатата в Канада. Е, сега знаете как е на тоя континент. Поздрави

Samo da dobavia 90% ot amerikanzite izkarvat maksimum 30000 godi6no. Tova pravi akolo 2500 usd mese4no. Mese4en naem 900-1300 za 1-2 staen apartament, telefon 70-100 usd, tok okolo 100, transport 150-300 usd, hrana okolo 400 usd, drugi/zigari drehi, ne6ta za ejednevna upotreba/ 150 usd min. Ami kato gi saberemi izliza okolo 2000 sredno na mesez. Gore dolu sas kartovski trud srednia amerikanez edvam si pla6ta smetkite. Predstavete si ako imate 2 deza kak 6te gi izdarjate osobeno v sega6nata kriza i bezrabotiza. Ako vi se razvali zab triabva da ste gotovi da platite ot 2000-4000 za edna koronka sas rabota i upoika. Na tezi koito ne mi viarvat da zapoviadat v stranata na neograni4enite vazmojnosti sami da se ubediat lesno li se iskarvat 30000 usd godi6no. p.s Znam, 4e v BG e mnogo po trudno, no pone jiveem na edno ot nai-krasivite kat4eta ot planetata i govorim rodnia si ezik.

Колко милиона са янките, а колко сме ние ? Май е доста по-лесно ние да се оправиме ? Ама не...

Гольо тръгнал да наднича в гащите на хората...! Я да си гледате продънената и окрадена хазна, Масларовици и Вълчевци, Орешковци и Кабили, Серговци и Айшета, Емели и Кадири.....! Всички сте виновни, че ги допуснахте, мили ми борци и юнаци, които тутакси ще започнете да ме плюете сега, че ви настъпих по болното място.....Айде, старт.....

Евала Mithc!!!

Гольо тръгнал да наднича в гащите на хората...! Я да си гледате продънената и окрадена хазна, Масларовици и Вълчевци, Орешковци и Кабили, Серговци и Айшета, Емели и Кадири.....! Всички сте виновни, че ги допуснахте, мили ми борци и юнаци, които тутакси ще започнете да ме плюете сега, че ви настъпих по болното място.....Айде, старт.....

Гольо тръгнал да наднича в гащите на хората...! Я да си гледате продънената и окрадена хазна, Масларовици и Вълчевци, Орешковци и Кабили, Серговци и Айшета, Емели и Кадири.....! Всички сте виновни, че ги допуснахте, мили ми борци и юнаци, които тутакси ще започнете да ме плюете сега, че ви настъпих по болното място.....Айде, старт.....

Коментари - Колко печелят американците | Днес.dir.bg

Колко печелят американците

Какво означава висока заплата в САЩ? Ако попитате десет американци, ще получите десет различни отговора. Много или малко са 500 хиляди долара годишно?

Обратно в новината

Коментари - Колко печелят американците | Днес.dir.bg

Коментари

Bravo. Saglasna sam 100% s teb. Az sashto predpochitam da si ostana v podredenoto, pak dori i sled debeli i kakvito i tam gi iskarvat amerikancite...pone ne sa tolkova zlobni, zavistlivi i drebni dushici kato tezi koito sa ostanali v BG. Tam ima samo chalga, mutri, prostitutki, narkotici i e vapros na estestvenia podbor na prirodata koi shte ocelee..Jal mi e za malcinstvoto normalni hora prinudeni da jiveiat sred tova..

Niama idealno miasto na tozi sviat. A i vsichki sme razlichni - zatova sme hora! Vseki ima pravoto da izbira kade mu haresva i kade ne. Tova pak e hubavoto na segashnoto vreme. Zashtoto edno vreme dali ni haresvashe ili ne ne mojehme da izlezem navan ot Bulgaria. Na vsichki nas ni se iska Bulgaria da stane edna chudesna strana - bez prestapnost i korupcia, s hubavi zaplati i usmihnati hora, s chist vazduh i privetlivi gradove. No za tova triabva da se raboti i to ne samo niakoi a vsichki. Edno goliamo predimstvo e che sega bulgarite mogat da hodiat v drugi strani - neka imat otvoreni ochi i ushi da se uchat i dai boje da prenesat v Bulgaria nai-dobroto kakto ot USA taka i ot Europe, pak ako shtesh i ot Japan ili China ... Ne se sardete na imigrantite - te pomagat na Bulgaria! Mnogo nashi ucheni rabotiat i tvoriat v nai-dobrite firmi, universiteti, nauchni laboratorii po sveta, te nosiat bulgarski imena. Dosta americanci veche znaiat kade e Bulgaria i che horata imat dobar potencial v glavite si. Tova shte pomogne na pokoleniata sled nas. Sveta e globalen - dnes sme tum v America, utre moje bi v Europe ili na Lunata (koi znae!)

Жал ми става драги читатели, като гледам какви патриоти с какви промити мозъци има. Американците били дебели, прости и живеели в гипсокартон. А па българите са много умни, стройни и живеят в бетонен панел. Знаели били как е здравеопазването на тоя континент. Знаят дръжки. Здравеопазването в Канада и САЩ е толкова различно, че няма накъде. И да - казвам си заплатата като ме питат. Една пломба тука е $200 от които аз плащам $40 - останалите са от застраховката (която е малка и покрива цялото семейство). В канада имало смисъл да се емигрира само за някои професии. Абсолютно вярно. :)) НИКОГО не агитирам да се мести където и да било. Важното е да има душевно спокойствие. А човека от Германия, явно е болен. Ето какво казва Издържах там по-малко от година. Твърде подредено беше всичко. Жалко, Жалко. За такива хора и от такива хора е нашата родина на сегашния си хал. Много е динамично и интересно - хахаха, всеки бабаит те изпреварва на непрекъсната линия, малко по-късно се нахаква в невинни хора, прави ги на каша, а после някой вярващ се изказва пасторално бог да прости тия млади хора. Какво ще ги прости бе !!! Затова че нищо неподозиращи са си карали по пътя и някой кретен дето иска да му е интересно и динамично ги убива ? Някой дето му е много скучно в подредените страни. Ай ходи се гръмни !!!

То вярно,че в сащ дрехите са по-ефтини(благодарен на многото магазини за разпродажби с по-ниски цени),храната също...но цените на услугите са много завишени.Лошото е,че не всеки работодател предлага пакет здравни застраховки,което мисля, би трябвало да е задължително.Зъболеч е действително много скъпо,дори със застраховка,има лимити(напр. $1000 годишно се покрива) и тем подобни простотии.Моето дете има нужда от скоби за изправяне на зъбите...ами към $5000 струват засега.Естествено услужливо ми предлагат кредит.Всиччки живеят на кредит,което за мен е отвратително.Робска психика имат тия хора,жалко за тях,не са лоши...

на вас са ви много и 200 лв месечно, какво гледате богатите държави, техни заплати няма да взимате и след 1000000 години, така ще си останете вечно, ми поне се радвайте, че сте по-добре от виетнамците с 15 ев./месечно.

Има коронки от $600 до $3100, ама като цяло това много зависи от зъболекара. Също така има разни осигуровки, където плащаш примерно 20 долара месечно за цялото семейство и цените намаляват наполовина.

Работил съм и в САЩ и в Швейцария. В област зърнопреработване, в САЩ във фирмата Spreit Waldron с 15000 долара месечно, а в Швейцария във фирмата Buhler-Miag с 12000 евро месечно. Повече ми харесваше живота в САЩ, съжалявам, че напуснах тази страна и се преселих в Швеция, откъдето е жена ми. Наслаждавам се на природата и спокойствието тук, но си мечтая тайно за Нова Каледония или гръцки остров!

Разликата е, че там човек има възможност да промени съдбата си. Това е предимството не само на по-голямата държава, но и на по-напредналия начин на мислене. Ако там си знаещ и най-вече можещ, няма да живуркаш с мизерна заплата, както е тук - там ще се развиваш добре и нагоре. Много се работи, но и много се взема. В България все още битува принципът - те ни мъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че работим. Българинът няма елементарна култура за работа, като я намери - тогава да има претенции за заплата. Само един пример от вчера - багер копае, 10 човека гледат. Дори и да няма какво да правят, какво аджиба търсят 10 човека на елементарна копка? В САЩ на подобен обек работят максимум 3-ма + багериста.

Като чета някой от пишещите по горе просто се чудя защо тъпите американци не се скъсват да кандидатсват за бълг.гражданство.Ми бълхария нали е раят на земята.Няма бяла държава с по високи цени на стоки от първа необходимост и с по ниски заплати от бълхария.Има няколко такива държави в африка и в азия но не мисля че това е достатъчна утеха.А аз лично мога да кажа че в една арабска държава заплата ми е точно 15 пъти по висока от българската .повечетоо цени са като в бг.Е наемите са 2 пъти по високи но за сметка на това храната е с 30% по евтина а бензинът само 7 пъти по евтин.Отатам нататък смятайте.А да и колите са 2 пъти по евтини

Айде метла Дедо Йоцо:) Поради что се срамиш да се нарачеш с името си:) Ако имаш да кажеш нещо по същество - давай. Помирисал съм доста местенца по света, така че ще те замерям с факти до утре:)

Не идвайте в Америка, ако мислите, че там също както в Б-я не трябва да се работи много, много защото виждаш ли те ни лъжат, че ни плащат, а пък ние ги лъжем, че работим..... Който иска да спечели пари, ама истински пари, така че да се подсигури за едно 20-тина години, да дойде тук и да работи здравата.... Останалите, които все наготово чакат от родители или други роднини и са свикнали в Б-я все да мързелуват, да не идват защото направо ще им се оттели вола...

ох мамаа такъв комунизъм го нема никъде както е в ,,страната на неограничените възможности и свободното слово''.

Някой се учуди ли? Нормално е да сме десетки пъти по-зле от тях, все пак 65 години сме със социалистически(кому правителства, от които последните 20 си ги избираме сами. А освен това - никога не са си имали и собствено ДПС и крадлив цар !

Айде сега появи се и американския платен драскач по жицата, който не е помирисвал америката но в замяна на това е помирисвал само отворено общество

Ми говориш така, защото никога не си помирисвал Европа. А аз живях 5 години в САЩ и се преместих в западна Европа и се чувствам много по-добре.Дааааа ДОД а при американците допълнително се плаща, не съм го споменал по долу освен разходите които трябва да платят ат джоба си за здравеопазване, образование, пенсионно осигуряване В западна Европа здравеопазването е еднакво справедливо за всички, там държавата задължително и автоматично застрахова всеки гражданин в държавната здравна система и той не е задължен да дава нито цент като посещава лекаря си и държавното здравеопазване е на много високо ниво. А частно здравеопазване има, но то не е по-добро от държавното и 80% от хората не считат за нужно там да се застраховат в него.

Заплатите на ФБР и подобни са освободени от данъци. Освен това при всички държавни служители има много бенефити, като пълно покриване на здравното осигурявана от държавата, големи отпуски, допълнителни пенсии и т.н. Затова и трудно се става държавен служител и много лесно се изхвърча оттам. Не е вярно, че образованието се заплаща. Има си частни училища, където е платено, но за обикновените хора средното образование е безплатно, а има и безплатни комунални колежи. Има и много фирми, които плащат образованието на своите служители ако е по специалности приложими във фирмата. Освен това лесно се взимат и нисколихвени държавни заеми за образование и всеки може да си направи сметката, че с увеличението на заплатата с по-високото образование такъв заем може да се върне много лесно. Не е вярно, че коронка струва $4000. Цената е около $400 без застраховка. Не че е ниска... Като цяло, по-голямата тежест от здравните застраховки се поема от работодателя. Обикновено това са 60%-80%. В някои фирми стига и до 100%. Заплати, бенефити, осигуровки и т.н. са част от пазарната икономика. Според това което се предлага е и качеството на труда, което се получава. Ако някоя фирма не ги подсигурява в достатъчна степен, лесно остава без качествени работници и служители и рано или късно фалира. Поради тази причина много от големите фирми предлагат добри заплати и бенефити и дори акции на цени по-ниски от пазарните, поемат определен процент от вноските по пенсионни фондове и т.н. Като цяло Америка е място, където искащите и можещите могат да постигнат всичко, без таван. За това обаче се работи здраво. Ако някой отива с нагласата, че отивайки там може да си клати краката и държавата да му осигурява сладък живот, по-добре да не тръгва.

Наистина се оказва, че за доста професии няма смисъл да се емигрира в Канада, защото в БГ са по-добре платени. Всъщност доста разпространено мнение е, че там емигрират доста хора с ясен план да живеят на социални помощи.

Zaplatite im sa s puti povisoki, no za smetka na tova razhodite i cenite na stokite s puti po-niski. Kakvo da kajem poveche. Vsichki znaem, che v BG e rai i amerikancite se skusvat da si tursqt rabota u nas.

Ti imash li predstava kakvo znachi da plashtash 15 - 20 % DOD? I zaedno s tova polovinata ot zdravnite i pensionnite si osigurovki sashto, zashtoto rabotodateliat ti plashta samo drugata polovina. Ako imash takav. Ako niamash, to pak daljish pari za osigurovki. I ako iskash chasten pensionen plan, plashtash si go sam. Ne e istina kak horata v BG viarvat na kakvi li ne prikazki i izmislizi. I v US sam jiviala - niama po - dobro miasto za jiveene ot tam, Zapadna Evropa izobshto ne tarpi nikakvo sravnenie.

По думи на кредитният експерт Джон Ълцхаймер. : Американците използват кредитни карти, и това не е непременно разумно, за да поддържат начин на живот, който всъщност те не могат да си позволят. Купуват скъпи дрехи, посещават скъпи ресторанти, купуват скъпи неща - всичко над техните възможности.

Цифрите са верни, но за много малък процент и се създава грешно впечатление(като колко са холивудските актьори, или адвокати с по $750 на час и достатъчно платени часове). И тая патка тук от Канада какво се е обадила, да баламосва хората - в Канада пък вече съвсем няма файда да се емигрира от България с някои изключения.

BRAVO!!! Umen si i mojesh da analizirash neshtata. Iavno tova ne e dostatachno za uspeh v Bg. Inache ako tatko ti e tuk v USA s tozi staj shte e pone na $ 500 000.

Не споменах съзнателно за Канада, защото не зная особено живота там. Живял съм в САЩ и З.Европа и цитирам тях. Добре е, че го каза ти, но не е добре че ме упрекваш...

Не забравай, че скалата на крадците започва от луканов/дойнов минава пред Фильо / Костов , през Царю честити и станишеф ти и завършва до ББ. последното правителство няма да направи изключение!

Лекар, искаш да кажеш че едно GP в България получава по 8000 лева годишно или около 650-700 лева месечно. Нали не искаш да ме убедиш в това сериозно. Но виж, това че баща ми като уролог с 20 годишен стаж получава фиш с цифричката 950 лева е нещо което съм виждал с очите си. Хайде сметни колко пъти под хамериканските специалисти получава той.

С какво ни превъзхождат, че живеят несравнимо по-добре от нас? Ne sym syglasen ,syzhaliavam gi!

Според количеството и качеството на работата, която се върши тук и там, времето, което тя ми отнема заедно с пътуването, социалната среда и др., предпочитам да работя тук за 2000лв, отколкото там за $5000.

Samo che zabravi da kazhesh che v Kanada vyobshte ne e kato u Shtatsko, a e kakto opisvash Z. Evropa. Aide..

do ??? A ti koj si i ot koi si? :(

При мене работеше едно момче, потдържаше ми колите, кадърен автомонтьор беше. Преди 4 години спечели зелена карта и замина за щатите. Не се беше връщал до преди три месеца. Дойде си по неприятен семеен повод. Видяхме се и го разпитах как живее. Накратко следното: И той и женама му работели непрекъснато на две места едновременно, по 12 часа на ден, без времето за път, спестявали всичко изкарано. Купили си на изплащане къщичка от гипсокартон за триста хиляди долара. До сега изплатили 75 000. В момента същата колиба можели да купят за 150 000. А моя човек има да изплаща още 225 000. След четири години яко гърбене.... Не бих живял така. През януари 90 бях един от първите емигранти в Германия. На незнаещите ще кажа, Германия от 90-те е много по-високо от сегашната Германия. За човек знаещ езика и имащ трудови навици и добро образование всички врати бяха отворени. Издържах там по-малко от година. Твърде подредено беше всичко. Върнах се в страната на неограничените възможности. Не се смейте, тука всичко е възможно!

do Mitch Tochno i viarno , izvinete me za kirilicata!

По-интересно е колко харчат годишно.

Забравихте да пишете, че от годишния доход всеки е длъжен сам да отдели за здравна осигуровка, да плати образованието на децата си от първи клас нагоре, да си плаща сам пенсионното осигуряване и прочее. Така че годишна заплата 46 000 реално за останалите нужди чисти на ръка остават даже по-малко от 10 000 долара?! Докато в З.Европа е съвсем друго, там има държавна автоматично здравно осигуряване , образованието е безплатно по всички нива, пенсионните осигуровки ги плаща директно работодателя, ти реално взимаш брутна заплата от която само плащаш ДОД ,а минималната брутна заплата в Северна Европа е 12 евро на час

Колко получават Американците вече ни е известно, колко получаваме ние-също. А каква е причината да е така дали знае някой? С какво, освен с това че са работливи и дисциплинирани, ни превъзхождат, че живеят несравнимо по-добре от нас? Не знаете ли? Аз знам...

Забравихте да пишете, че от годишния доход всеки е длъжен сам да отдели за здравна осигуровка, да плати образованието на децата си от първи клас нагоре, да си плаща сам пенсионното осигуряване и прочее. Така че годишна заплата 46 000 реално за останалите нужди чисти на ръка остават даже по-малко от 10 000 долара?! Докато в З.Европа е съвсем друго, там има държавна автоматично здравно осигуряване , образованието е безплатно по всички нива, пенсионните осигуровки ги плаща директно работодателя, ти реално взимаш брутна заплата от която само плащаш ДОД ,а минималната брутна заплата в Северна Европа е 12 евро на час...

А тук заплатата на едно GP е около 6000 долара годишно. Което значи - само 20 пъти по-ниска.

Анализа на заплатите не може да мине без анализ и на цената на живот! В САЩ цените на храните са наполовина на тези в Европа и България. Колите и основните вещи необходими на едно семейство да живее също са безумно евтини! Като добавим и факта че производистелноста на труда е 3 пъти по - голяма от тази в БГ и ЕС лесно се стига до извода че и 5 пъти по висока заплата в БГ не може да ти осигури стандарта който ще имаш в САЩ с по - ниска заплата!

Много интересна статия за България, където всеки се изтрепва да ме пита каква ми е заплатата в Канада. Е, сега знаете как е на тоя континент. Поздрави

Samo da dobavia 90% ot amerikanzite izkarvat maksimum 30000 godi6no. Tova pravi akolo 2500 usd mese4no. Mese4en naem 900-1300 za 1-2 staen apartament, telefon 70-100 usd, tok okolo 100, transport 150-300 usd, hrana okolo 400 usd, drugi/zigari drehi, ne6ta za ejednevna upotreba/ 150 usd min. Ami kato gi saberemi izliza okolo 2000 sredno na mesez. Gore dolu sas kartovski trud srednia amerikanez edvam si pla6ta smetkite. Predstavete si ako imate 2 deza kak 6te gi izdarjate osobeno v sega6nata kriza i bezrabotiza. Ako vi se razvali zab triabva da ste gotovi da platite ot 2000-4000 za edna koronka sas rabota i upoika. Na tezi koito ne mi viarvat da zapoviadat v stranata na neograni4enite vazmojnosti sami da se ubediat lesno li se iskarvat 30000 usd godi6no. p.s Znam, 4e v BG e mnogo po trudno, no pone jiveem na edno ot nai-krasivite kat4eta ot planetata i govorim rodnia si ezik.

Колко милиона са янките, а колко сме ние ? Май е доста по-лесно ние да се оправиме ? Ама не...

Гольо тръгнал да наднича в гащите на хората...! Я да си гледате продънената и окрадена хазна, Масларовици и Вълчевци, Орешковци и Кабили, Серговци и Айшета, Емели и Кадири.....! Всички сте виновни, че ги допуснахте, мили ми борци и юнаци, които тутакси ще започнете да ме плюете сега, че ви настъпих по болното място.....Айде, старт.....

Евала Mithc!!!

Гольо тръгнал да наднича в гащите на хората...! Я да си гледате продънената и окрадена хазна, Масларовици и Вълчевци, Орешковци и Кабили, Серговци и Айшета, Емели и Кадири.....! Всички сте виновни, че ги допуснахте, мили ми борци и юнаци, които тутакси ще започнете да ме плюете сега, че ви настъпих по болното място.....Айде, старт.....

Гольо тръгнал да наднича в гащите на хората...! Я да си гледате продънената и окрадена хазна, Масларовици и Вълчевци, Орешковци и Кабили, Серговци и Айшета, Емели и Кадири.....! Всички сте виновни, че ги допуснахте, мили ми борци и юнаци, които тутакси ще започнете да ме плюете сега, че ви настъпих по болното място.....Айде, старт.....