Сараево е под обсада заради визитата на папата

Папа Франциск пристигна в Сараево, откъдето ще отправи послание за мир, ще призове към мирно съжителство и ще подкрепи междурелигиозния диалог.

Обратно в новината

Коментари - Сараево е под обсада заради визитата на папата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Религията по принцип е отвратително нещо. Голям мир ще да се е възцарил в Сараево, щом е блокиран като при военно положение. Между другото в Сараево, ако не си практикуващ мюсюлманин и не ходиш на джамия си втора класа човек. Т.е. ако се казваш Али, но ядеш свинско и не искаш жена ти да е забрадена си враг на обществото. Освен това папата е йезуит... съзнателно пропуска факта, че Ерусалим и свещен град точно на две религии - юдаизма и християнството. Ислямът е дошъл последен там просто за да завоюва, а прословутата златна джамия е построена след халиф Омар за да напомня на юдаисти и христяни кой е господар. Ерусалим не е свещен град за исляма. Той се именова като такъв с политическа цел. В него няма нищо свещено за исляма и няма хадж. А като се молят се обръщат към... Мека.

Харесвам този папа, за разлика от оня полски боклук, заради когото обвиниха и си отиде без вина Сергей Антонов.

Язе пък чух, че у наше село щял да идва арменският поп!

Какви са тия "компоненти" бе чифутски "социолози","политолози" и "почасова журналя"?Вън мюсулманските колячи от Балканите!

Боко няма ли да натвари правителството на фалкона и да отидат да му ударят едно чело на папчето?

Аз предлагам на папата да приеме исляма и да се присъедини към ИДИЛ.

Защо да го прави? Католицизма и исляма имат близки доктрини.