Семейна фирма е изправена пред банкрут заради некоректни длъжници

Голяма фамилия от Сапарева баня, издържала се доскоро със семеен бизнес по производство на арматурно желязо, изпадна в банкрут заради некоректни длъжници, които не плащат за поръчките си.

Обратно в новината

Коментари - Семейна фирма е изправена пред банкрут заради некоректни длъжници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ ЗНАЕТЕ ЗА КАКВИ БОКЛУЦИ И МОШЕНИЦИ СТАВА ВЪПРОС,ДАЛИ ИМА НЯКОЙ В САПАРЕВА БАНЯ ДА НЕ Е ИЗПАТИЛ ОТ ТЯХ.ПЪЛНИ МЪРШИ,САМО ТОВА ЗАСЛУЖАВАТ.СТАТИЯТА Е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА,Я ХОДЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ ОТ КОЛИТЕ НЕ СЛИЗАТ.

Можем да минем и без твоите коментари, които нямат връзка с написаното по-горе. Ако прочетеш още веднъж, ще видиш, че съм писал, че тази практика не е само от времето на ГЕРБ или Станишев.

Вътрешнофирмените задължения трябва да се забранят със закон!!А да не говорим , когато длъжник е държавата.Като нямаш пари, не предприемаш нишо, а не да правиш и друг да ти плаща!!Лоялните и коректни фирми в тази държава финансират некоректните и дори фалират!!!Май това е доста абсурдно.

Има много лесно решение, но трябва да се види дали нормативната база го разрешава. Общината пуска свои облигации с които се задължава за в бъдеще да се издължава и с парите от продадените облигации се разплаща на фирмата. После общината да му бере гайлето как ще се оправя! Ами като нямат пари да плащат, защо са поръчвали от фирмата?!

Великия финансист Дянков допринесе за фалита на много фирми и увеличи безработицата...защо държавни и общински администрации не плащат за изпълнените държавни поръчки от частни фирми... кои трябва да им даде пари...не е ли великият финансист Дянков...а защо го прави...ами да фалират фирми... по лошото е ,че има по -отговорни партийни величия от ГЕРБ които не взимат отношение... до кога...

Казват, че от лудостта до гениалноста било само Една Крачка, Колежке. ... А у Нас ще Стават доста неща. ( Дано без сакатлъци ! )

Сори за бизнеса им, ама да не са само те с фалирващ семеен дългогодишен бизнес ?

До 3 месеца така ще са 99% от всичките малки и средни фирми! Да ВИ е честита ДЕМОНКРАЦИЯТА! Добрата новина е че, мотики и лопати ще има за ВСИЧКИ, така че не се коркайте много!

няма ли съдия-изпълнител за тези некоректни държавни и общински фирми? Дискриминационно е да пращат съдия-изпълнител за 15 лева сметка за ГСМ, а да не пращат такъв за 15 милиона лева, например! Нали частната и държавната сопбствен ост са еднакво защитени от закона? Всичко друго е дискриминмация на основа вид собственост(публична или частна)!

Как е в Лондон, плаща ли добре клиентелата?

Изчетох доста различни постове, но нито един смислен. Ето ви малко разяснение по такъв въпрос: НЕПЛАЩАНЕТО на задължения в БГ е вид бизнес, тъй като за това няма реални наказания, а законите са пълни с недомислия. Правиш си едно ООД или ЕООД, сключваш сделки, купуваш стока, наемаш други фирми да ти вършат нещо, и хоп-накрая казаш "НЯМА ПАРИ, СЪДЕТЕ МЕ". Почват едни дела, а се оказва, че ООД-то няма никакви пари или други материални ценности, които биха могли да се вземат. И така длъжниците го д.у.х.а.т, а длъжника си кара мерцедеса, който е на името на жена му, както и жилището. Междувременно стоката, която е взел от вас и не е платена, той пак си я продава, тъй като по закон с издаването на фактура собствеността на стоката се прехвърля на получателя, и вие реално вече не сте неин собственик (ако няма друга писмена договорка), и нямате право да си я вземете обратно. После се водят дела и за измама, но в съда длъжника казва, че иска да плати, ама просто няма. и всичко приключва. Примери много, но изводът е един-държавата дава възможност за такива деяния, тъй като и тя участва в нея.

ходи пии една бира, че нещо мозъка ти е прегрял

Не му е прегрял мозъка,човекът си казва истинската реалност в бизнеса. Чрез ООД,ЕООД и дъщерните фирмичке се перът много пари и никой не може да им направи нищо. :)

Чети какво се пише в новината, длъжник е общината и свързани с нея фирми. А оправдания от рода на "тежко наследство от предишното управление" са ГЕРБерски простотии. Друго би било, ако тези предприемачи бяха дали пари за изборите и станали поддръжници на ББ и кликата около него. Но идва "Вид(ен)ов ден" и нова метла.

Проблемът не е във фирмата на Дукови, това че са доствяли стока на отложено плащане. В Европа е така , работят на отложено плащане. Проблемът е , че длъжникът може просто да реши, че няма да ти плати. Тук е ролята на държавата и на съдебната система да регулират тези процеси и да накажат некоректния длъжник. За съжаление няма държава и държавност.

Хубава работа! ... Сега да вземем да чакаме някой да ни храни ли?! :-) ... Пък за керваните -- предлагам дим да ги няма от у Нас. ( Благодаря Ви за референцията ! )

Защо ли надушва почерка на ..... в тая работа.Гледайте в крайна сметка под фирма на кой ще го купи.

Е ТОВА Е БИЗНЕС ПО БЪЛГАРСКИ. МНОГО ДОБРЕ И РЕАЛИСТИЧНО ОПИСАНО. ДРАМАТА ЩЕ СЕ ЗАДЪЛБОЧИ КАТО ОТИДАТ ПРОВЕРЯВАЩИ ДА ПРОВЕРЯТ ЗАЩО ХОРАТА НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ ОСИГУРОВКИТЕ И ДР. ДЪЛЖИМИ ДЪРЖАВНИ ВЗЕМАНИЯ. а ЦИНИЧНОТО Е ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА НЕ СЕ Е ИЗПЛАТИЛИА :( МИЛА РОДИНА

Не бъркай родината с държавата. Не е едно и също.

добре де, що така на мен никой не ми дава стока без пари? Или плащам при доставка, или плащам 100 процента предварително по банков път вноса - и после чакам един месец доставка. Какъв е тоя народ малоумен, който раздава стока без пари? Дайте и на мен ве.

Защото не си производител, а търговец . А, стано производите, па тогава ще говорим. Идея си нямаш търговците какъв картел са . Никой не ти взема стоката ако не предложиш разсрочено плащане.

Като предлагаш стока, дето я има под път и над път - нормално е Дали имат същият проблем Епъл - редят се на опашка някакви за новата слушалка. А твоята стока никой не я иска хи е нормално да я даваш напред

е нали съм търговец, казвам каква е практиката, ти ми обясняваш че идея съм нямала какви са търговците!

Произвеждам бетонови тела. Има фирми , които не са ми плащали от половин година, но нямам избор и пак им давам продукция ,защото все пак плащат по някой лев . Ако не им дам - затварям цеха. Знам , че и на тях не им плащат. До кога ще издържим - не знам

Благодаря Ви, Весе! ... И ако позволите в един друг аспект ( Не Ви виждам напоследък често тук, затова и бързам да чуя Вашето мнение. ) : -- Клубът на Дървосекачите/ON24 -- чете/вижда ли се от Малта?

Не знам колко си патил, но явно не достатъчно, за да си наясно как се работи с държавни или общински възложители. А да работиш с тях не е лакомия, да ме прощаваш, а е много дълга и тежка процедура по ЗОП. Има бизнеси, които се занимават основно с това. Проблемът е в това, че въпреки сключените договори, в които са договорени и срикивете за плащане, възложителите не плащат на частния бизнес, който се явява кредитор на държавата и общините в момента. Това е най - лошото правителство евър, което буквално рекетира бизнеса. Там е проблема, не в "лакомията" на някой. Така, че моля те мисли с главата си.

...и какво ви кара да продължавате да работите за държавата, след като не плаща? Всеки знае как се провеждат търгове и какви условия получава държавата - а вие работите с нея, защото ще получите двойно и тройно и си заслужава чакането.

Ти от Луната ли падаш? Естествено е, че като няма бизнес в частния сектор в момента, някои фирми са принудени да работят с държавата и общините. Друг е въпроса, че от две години насам критерия за оценка е най - ниска цена, така че се застреляй с двойните и тройни цени. Фирмите в момента се избиват за парче хляб, като са принудени да смъкват непрекъснато цени и да предлагат дългиш срокове на отложено плащане, за да не затворят кепенците. Не тези фирми са некоректни, а държавата и общините.

Да, прав си - държавата мачка. Иначе си имам фирма и работя с нея. Но самостоятелно. Нямам достатъчно големи проекти за да наема хора. А и ако наема хора, ще ми е МНОГО трудно - признавам си. Опита ми показва, че с държавни структури работят предимно хора с яки връзки :( Търговете са за "наши хора". Нагледал съм се на корупция в работата си с държавни учреждения... Имах възможност няколко години да работя за фирма, която обслужва и държавни поръчки.

Не ги съжалявам тези хора. Аз съм със собствен сграден фонд, собствена техника и оборотни средства. И колко пъти ми вземаха поръчките разни"ентусиасти" без лев зад гърба си, а дори с купища кредити. Не произвеждам нищо, без да ми се плати предварително част от поръчката и не я давам, докато не се плати напълно. Лакомията може да те затрие.

Само това е начина - да, нямаш огромен и бърз растеж, но пък и не си собственост на банки. Именно лакомията погубва бизнеса на много хора, а лакомия+бизнес некомпетентност си е равно на българска действителност. И, естесвено, на всички некадърници, държавата им е виновна. Или клиентите, или банките - абе който и да е, важното е, че не са си виновни сами.

Явно си намерил решение на проблема. При несигурна обстановка с плащане под въпрос - само това е начинът. Но не всички са умни като теб, защото тръгнаха да правят фирми без никакво образование и без да са наясно поне малко с финанси.

Г-н Дуков, как-точно бих могъл да Ви помогна?

Не е правилно заглавието.Скапаната икономическа среда която сътвори това ново правителство доведе до икономическия хаос в държавата,до фалити,растяща безработица,спаднала покупателна сила с една дума трагедия!Това че една фирма не може да плаща на друга е следствие именно на това -лошото е че още по лошо ще става!

Съгласен!

Ей това е истината !!!Лошото е че боклуците на държавна заплатка , не разбират от труд и инициатива и си избиват злобата , таена през годините на предприемчивите и трудолюбивите ......

точно така! браво чеврена ряпо!

Червена, зелена, черна , бяла - какво значение има цвета на ряпата, когато казва истината?

Крайно време е правителството да застане със закон ,срещу некоректните фирми-платци и мутрьовците!До кога ще крадът народа ,а искат да се развива дребния бизнес !!!!!!

като нямаш хабер от тия неща млъкни.причината да не се плаща не е защото фирмите не искат а просто ги сринаха само за две три години прекрасното правителство което имаме-именно то е мутрофонско!

Тука се сблъскахте двама умника с едни и същи идеи и агресивност.. направо ми е чудно от младежкото БСП и на двама ви ли ще дадат червена точка и по една нощ в обятията на Станишев или ще наградят само първия..

Ти четеш ли или само пишеш? Тези хора , а и не само те, фалират, защото Правителството и общината не са им платили. Според тебе трябва ББ и пиявиците около него да застанат срещу себе си.

"От община Дупница, заявиха, че са заварили тежко финансово наследство от предишното управление" - Отличен (6)! Така трябва да се следват директивите на Първия секретар - БатеБорисов

Моля Ви, пише се АСФАЛТ, а не АСВАЛТ. Държавата е най-голямият длъжник и е причина за фалита и мизерията на много фирми. Отгоре на всичко опукаха и 4млрд резерв. Великият финансист Дянков ....В малките градове масово не се прави нищо и се оправдават с лошото наследство или ако правят нещо избират и плащат само на "наши".Само Фъндъкова работи добре, но за София няма проблеми с парите. Не съм имал илюзия за капацитета на управляващите и не съм гласувал за тях. Дано и глупаците, които ги избраха да се осъзнаят.. Амън вече!

Какво ги вееш тези хаотични мисли стил "Великата пророчица Касандра говори на простите хорица". Не бил гласувал - ами да си гласувал, щото мангалите избират управляващите, а такива като теб им помагат. А това с 4-те милиарда е смехотворно - отиди на сайта на МФ и виж баланса, а не само да ми повтаряш лозунгите от сбирките на Посрано.

Напротив, мислите на човека не са хаотични, а доста правилни. А ти не говори глупости и не ми сочи сайта на дянков, като източник на истини. Ти си този, дето повтаря празните приказки на вожда на апахите! А хазната ни е тотално изпразнена, и то не преди три години, а сега!

Е какво да видя на сайта на МФ?? Че току що теглиха нов заем от 1 милиард ? Че сложиха здравната каса вътре, за да изглежда по добре баланса? Или че се разплащат само с свои фирми, а на "чуждите" фирми, вместо да се разплатят, ги скъсват от проверки и глоби !! И пак не им плащат дължимото ???

Работните ще ни измъкнат от калта, а тъпите ще гласуват пак за нас. Драскачи страхливи нищо не можете да ни направите, защото с нас са банкерите, а от тях зависи всичко. Колкото и атентата да направите не можете да избиете всички Евреи, защото те са из целия свят и държат всички банки. На това още не се е намерил никой (след Хитлер) да се противопостави.

Докато не разберете, че трябва да разкарате тия КОМУНОИДНИ ГРОБАРИ, ще бъде така. Все повече и повече малки и средни бизнеси ще фалират, защото това е едно КОМУНОИДНО правителство, което ликвидира частния бизнес на малки и средни, и се е сдушило с едрия бизнес. Това е резултат от РЕКЕТА на правителството към целия народ. И това не е случайно, като се знае миналото на борисов като МУТРА-РЕКЕТьОР първоначално в ИПОН, а сега рекетира и цяла България, използвайки структурите на НАП и полиция. Офукаха резерви, офукаха НЗОК, съсипаха всичко след 3 години, КАКВО ЧАКАТЕ ЧЕ НЕ РАЗКАРАТЕ ТИЯ НАГЛИ МОШЕННИЦИ ГРОБАРИ??? Ето - втората виденова зима вече се задава, и ако не дойде по рано, то е само защото хората имаха резерви, спестявания от преди, които вече са на изчерпване !! Е сега се гответе за втора виденова зима !! НЕ ГИ ЛИ РАЗКАРАТЕ ТИЯ, ТЕ ЩЕ ВИ ВИДЯТ СМЕТКАТА !!!!

Кликни в Гугъл на сайта "комунистите са виновни за всичко". Там ще намериш една прекрасна сродна душа. Успех!

Браво Дидке, като я служам тая все едно чувам бойко борисов. Всички, от Аспарух до тройната са виновни, само аз бойко съм чист като сълза !!! Тва да не е сестра му на бойко, че като ги слушам как приказват са лика прилика !!!

Разследващи са по следите на нова афера на бившата шефка на фонд "Земеделие" Калина Илиева, която бе уволнена заради фалшивата си немска диплома. Преди месец срещу нея в прокуратурата е постъпил сигнал за отклонени 200 хиляди лева чрез фалшиво зададени данни на обществени поръчки, пише в. "Всеки ден". Сигналът е постъпил в прокуратурата от бивш шофьор на фонд "Земеделие". Според него Илиева е въртяла далавери с обявления на обществени поръчки за горива, масла и антифриз за автомобилите на фонда. Това тя е правила като началник на техническата поддръжка на автопарка. Илиева възлагала обществени поръчки за по 30 000 лв на малки фирми, които се водели на нейни близки. Параметрите за горива и масла били подготвяни предварително чрез фалшиви технически експертизи и така те се печелили от роднините.

Ох ... Сега и това. Благодаря Ви !

Смехурко Калина кой я назначи там а? А да знаеш че баща и е пръв приятел с пожарникаря и фирмата в която работи той сега обира всички поръчки в тази свера.

Ние фалирахме през 2009година. Така създалата се ситуация е заради погрешното отношение, което се създава към парите. Парите трябва да бъдат само и единствено средство за размяна между хората. Държавата трябва да създаде условия за безпроблемното им и ефективно циркулиране в икономиката на страната. А това не се случва. Сега парите са складирани в банките, не се използват като разменно средство и системата закъсва все повече.

Засега криво-ляво дюкянът-ми върви. Но на `наште` банки вяра нямам. Работя само със Семейни средства. ( Може би затова и оцелявам.)

Ето нагледен пример защо законодателно не се дава възможност нередовните платци да се обявяват във "Фалит" и да не им се дава да работят докато не си издължат задълженията. Първият който ще фалира е държавата...........!!

1chovek

"И стигнахме до това положение - на гибел", казва Александър Дуков" - за съжаление цялата държава вървим на към това положение...

как така Държавата не плаща ..много добре си плаща 10 млн на километър магистрала(очевидно златни павета слагат)27 млн ..реконструкция и стореж на Български лувър ..110 млн (без ддс) зала армеец(5000кв м )над 2000Е на кв м суха мазилка..как ад не плаща много добре си плаща ..данъци,акцизи,мито ,ддс до дупка бензин 5 лв,банки 15 % лихва ..требват пари за асвалт ,народе иначе ще направим акция ""население" всички на каторгата(така или иначе жилищата ще ви ги вземем)

Ивчо, ревеш като стара мома мъжко внимание.. Защо не участва в търговете и не даде по-ниска цена? Щеше да станеш милионер. Ама едно е да чатиш в работно време, съвсем друго е да имаш акъл и кураж реално да правиш бизнес.

Ти да не вярваш че търговете се печелят от най-добрата цена ..или си от зомбираните хитлер югенд на боко тиквоча ?Много добре се знае къде са големите пари в момента ...магистрали и инфраструктора ..5 поръчки за милиарди а не да създаваш бизнес за населението..населението да се мори с данъци,акцизи,скъп ток вода хляб и лекарства,високи лихви ..а немците за това ни завиждат !Да живее пожарникаря и неговите малоумни и прескъпи строежи.Да живее държавата на малоумните ренегати по добре бизнес за един ама с процент за теб от колкото бизнес и препитание за милиони ама за нищо !

Хаха, значи -- спечели търг и стани милионер, така ли? Всички Герберасти сте един дол дренки, еб*м ти държавата ако верно народа го мисли и приема това за даденост! Държавата ни произвежда милионери на кило, браво, евала!!!

Добре дошли в БГ. Тоя сценарий тепърва ще се случва. И аз като тях. Да стискат зъби и да почват отначало. Късмет и здраве.

Жалко за човека,който е създал фирма и освен на семейството си е дал хляб и занаят наоще 15 души.Значи държавата ,щом си прибира данъците,би трябвало и да има отношение и известна отговорност кьм дадена фирма.Че нали от такива като този собственик влизат пари в хазната на държавата?!Сега трябва да се намеси в спора и да даде рамо на този човек.Престъпление е на днешно време при тази безработица да се закриват такива проспериращи фирми и съответно работни места.Колкото до некоректните длъжници,които са се оправдавали с кризата,бих добавил,та нима кризата не е засегнала и собственика на тази фирма?!Значи човека е тъеглил париот банката за да му работи фирмата,то и длъжниците да теглят пари за да се издължат.Те са го правили умишлено доколкото мога да разбера казуса.Затова предлагам държавата да се намеси и да осъдят длъжниците,да върнат парите на човека,ако не могат отиват в затвора.

Държавата (боколандия)адава хляб само и единствено на траейс и главболгарстрой..и то какъв хляб им дава..това 5400-500% надценка ,е слаба година за тях но Боко налива ли налива пари в асвалт и строежи..ма хората гладуват..да гладуват ,като нямат пари за комисионни!Банките под благият и алчен поглед на Дянков надуват лихви..милиарди печалби правят при ..20 % лоши кредити ..Те това е Икономика -премиер тиква ,вице физкултурник ,финансов министър леке !

Ивчо, в магистралите се наливат европейски пари - българските са едва 20%. Това дори на събора на Бузлуджа го проумяха. ЕС не дава пари за кебабчета и лютеница, Ивчо! Може да ти се иска аванта, ама нЕма!

Жалко за труда на човека, но трябва да си по- настоятелен и чрез съдебен изпълнител да блокираш банковите сметки на твоите длъжници, това е законния път по който трябва да действаш.

Ти пробвала ли си го това със съдебните изпълнители? Защото аз вече съм го отиграла и мога да кажа:"не работи" !Има 100 начина, по които да се измъкнат! може и да е законен, но неефикасен!

Държавата трябва да се намеси със създаване и спазване на закони, НО ТЯ Я НЯМА!

Ти не видя ли кои са основни длъжници - обшина Дупница и държавна фирма. Това е повсеместно - държавни и общински фирми и структури дължат на частни фирми и не плащат.

А ти не прочете ли,че трябва законодателство-точно и ясно,което да се спазва от всички!

Явно много от пишещите и даващи акъл не са се сблъсквали с действителността. Ако не даваш стока предварително, никой не пазарува от теб; ако си искаш парите много настоятелно - влизаш в черния тефтер и въобще не стигаш до поръчка. Истината е,че най-големият длъжник и престъпник е държавата. Ако тя си плаща поръчките и осигуровките регулярно, нещата ще бъдат по-различни. Явно някой има интерес в тази държава да останат само неколцина избрани и "братята роми", защото те имат права. Всички други да мрем по-скоро или да ходим на гурбет!

Иначе държавата си прибира данъците, и после не и пука за данъкоплатците....

Това е цената, която трябва да платят малките фирми, заради балансирания бюджет на Дянкофф и магистралите на Б.Б.

Мдам, дай да потънем в кредити като Гърция, че да платим на разни фирми, които не могат да си правят сметката кога да дават на кредит.. освен това какво общо има Дянков - фирмата е натрупала задължение много преди него! Защо говорите за държавните заеми като нещо, което плаща Филанкишията, а не всички ние?

Глупчо, фирмата не е давала на кредит. Продала е продукт и е издала фатура, която некоректните клиенти не са заплатили. Общината е знаела, че няма да може да плати, когато е направила поръката. Според мен, на лице е престъпление.

Как не могат да "правят сметка на кого дават на кредит"....ти чуваш ли се, става дума за община Дупница и "Автомагистрали "Дупница.....

Грешката им е била завръщането в България!

накрая ще излезе, че са виновни братя Галеви - и край с надеждите на хорицата ....

От община Дупница, заявиха, че са заварили тежко финансово наследство от предишното управление на общината, а семейството на Дукови не е единственото, на което не могат да се издължат. това се успешното управляние на ГЕРБ ! ТОТАЛНО УНИЩОЖАВАНЕ НА малкият бизнес!

Не забравяйте, че според скорошно проучване 80 процента от "бизнесмените" в България са със средно и по-ниско образование.

И какво общо има образованието, ако фирмата си е продала продукцията коректно (с договор, фактура) а общината не плаща? Освен да не продаваме на общини, аз друг извод не виждам тук.

Общото е управлението на фирмата, което изисква и много други знания освен това, как се произвежда арматурно желязо ( в случая). Не подценявайте образованието - това се прави само в БГ, затова сме на тоя хал.

Какъв е проблемът? И аз имам микрофирмичка с две висши образования съм, давам заплати и осигуровки на ощи пет вишиста, защото такава е дейността. Но зная, че въпреки сладостта на "държавните поръчки", от три години те не се заплащат.... Ето за това трябва акъл! Малките фирми да работят само с малки фирми и частници. Капка по капка, но сигурна. Алчността ще погуби света - не обслужвайте държавни фирми!

И какво като е със средно образование? Човекът потъва, защото не му плащат длъжниците му! Той търси защита от държавата, която би следвало да има законови механизми, с които да накара длъжниците да плащат! Е, държавата няма изградени такива - нещо повече: в много случаи самата държава или общини се явяват некоректни платци!!! Чиста проба разбойничество! И стига вече с това "наследство от предишните". Ако ГЕРБ бяха си включили в предизборната кампания слогана: "Нищо не можем да направим, защото имаме тежко наследство от предишни управления" , мислиш ли, че щяха изобщо да помиришат власт?!

Бизнес в БГ!!??.Имало вижда се още наивници които палят свещи на Свети Будала!

Иначе всеки ден ни обясняват колко е благоприятна бизнес средата в БГ. Най-ниските данъци, най-добрите условия в цяла Европа.

След като общината не може да си плаща задълженията, не трябва ли нея да обявят във фалит?

Само вие да бяхте ....... ами ние строим прочутите пътища на Тиквата за без пари (но ако искаш друго няма). В момента цял месец не са превели и лев, а машините горят нафта, хората трябва да получават заплаи, банките ни лепят наказателни лихви върху забавените вноски. А оная мекица мин. Лиляна ли беше ходи и се снима на обекта като че ли е за последна страница на новия брой на Държавен вестник. Така не става и следващия път като мине покрай някой озверял от глад работник може да изяде някоя лопата в главата. Няма как всички да работят а само ТРЕЙС да взимат пари.

БРЦК

Ми като има такива дето работят без пари. Аз без пари не бих работил и 1 ден. Спирате машините викате медиите и това е.

И коя от купените медии ще дойде? Четвъртата власт не съществува от както Тиквата е на власт....

То няма друга работа за строителите а ние трябва да работим иначе си слагаме кръста направо, и ние не сме очаквали подобна мизерия да се получи. И да спрем машините тях не ги бърка следващите чакат и се молят да почнат работа там, щото друго няма и са в неофициален фалит почти всички. Работиш и се надqваш, че евентуално ще платят за да си направиш вноските по различните институции, че ще дадеш някой лев на хората (за печалба въобще не говорим). Най-смешното е че си в играта с машини за 1 мил. лева а не можеш да си платиш моб. телефони. Ето това е.

Бареков придворния журналист ли?

Бизнес в БГ!!??.Имало вижда се още наивници които палят свещи на Свети Будала!