Русия губи $40 млрд. годишно от западните санкции

Годишните загуби за Русия от западните санкции възлизат на около 40 милиарда долара, заяви руският финансов министър Антон Силуанов, цитиран от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Русия губи $40 млрд. годишно от западните санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А колко губят тези, които са въвели санкциите??Те не губят, само печелят, нали....

Алоо, свободните от отговорност бг. медиини занаятчии, оти ни карате да плачем на чужди гроб?!... При положение, че: ... ОСНОВНИЯТ ВЪПРОС, който вълнува ВСЕКИ КОРЕКТЕН (!?...) ДАНАКОПЛАТЕЦ (нямащ нищо общо с ментърджийската иновативност на най-видимият бг. офшорковец - стопанинът на един от катуните на властта - "ДОНДУКОВ 2" - Росен Асенов Плевнелиев & ко дебе-лосерковци) ВЪПРОСЪТ: Защо, от СОЛИДАРИЗИРАНИТЕ В ДЪРЖАВИНЯТ БЮДЖЕТ, НАРОДНИ ЛЕВЧЕТА (заработени от стопанската, трудовата, творческата дейност на Всеки гражданин на България и "дарени" въз основа на законодателната основа на фиска )... Сульо - Бойко Методиев Борисов и Пульо - Владислав Горанов, pазпореждат... (използвайки, консумирайки, властовите и политическите си позиции) ... в името на н.в. ЧАСТНИЯТ ИНТЕРЕС), да бъдат СИКВИСТИРАНИ със закон над 4 (ЧЕТИ-РИ) милиарда левчета, с които ПЪРВО, да бъде прикрита многомилиардната, поредна, класическа, печалбарска реализация на н.в. "ЧЕСТНИЯТ" Частник (безскрупулните печалбари от БЧБ; БАКБ Цеца Секса; КТБ - Цветан Василев; Бялата бг мафия Огнян Донев, КРИБ & ko от кръжеца Капи-тал)?...

расия губи 40 милярда месечно, по-важното е, че много и се иска да стане като в кндр. може би затова и родните рубладжии толкоз са се захласнали.

Ба , мого са са бъркали западняците да дават 40 милиарда на ръшите .. за няма нищо и -сега ги губат!!? А що джилезо а тва, бате??!

" Маани си джилезото" , а да знаете колко "мазно" е получил Западът за тези 40 милиарда?

Образно казано, бъркаме си в задника ... за експеримент!?

Русия губи 40 млрда от западни инвестиции а печели 400 млрда от източни.

Русия ще се справи и с това предизвикателство на запада респективно САЩ те са богата материална и духовна страна.

" Сърбия засега няма да въвежда санкции срещу Русия, заявиха сръбският президент Томислав Николич и премиерът Александър Вучич." Евалата на сърбите

Братушки аз каквото мога направих. Дадох ви 3.7 милиарда от КТБ. Нека и другите които създадохте се потрудят малко и ще компенсирате загубите.

От тия подарени 3.7 милиарда на мужиците си връщаме 1.5 милиарда по линия на намаления дефицит с Русия от падането на цените на течните горива на световния пазар....

абе то по едно и също време две банки имаха проблеми централната на австрия след изказването на министър председателя им че подържа южен поток и на нашата след като се оказа че е само замразен а не спрян, ама за теб са виновни братушките

Заспадняците не се притесняват да заявяват, че съсипват икономиката на Русия. Това не е ли престъпление - да съсипеш човек, група хора, държава...

Когато един човек извърши нарушение, се глобява. Когато е престъпление - нащказанието е по-гомямо. Същото е и с империята на мужиците.... :)

На помня, я ми припомни, кой назказа САЩ за престъпленията им в Ирак, Либия, Сърбия? Двойния аршин е много удобен, нали, така се нарича съвременната западна демокрация, нали? Когато Русия окупира Крим, това е престъпление и наказание следва. Когато САЩ окупира Афганистан, Ирак, съсипва Либия и откъсва части от Сърбия и си прави държавички - това е освобождение и демократизиране а? Все още не сте ни сложили чипове в главите, можем да мислим самостоятелно...

Колко губи ес за кеф на кравария?

От падналите цени на горивата ЕС печели 140 милиарда годишно (ако се запази тенденцията от последните 3 месеца, може и повече)

Ти България не я мисли ние сме друга работа не сме като вас блядове... Сред нас има много мърша, но има и хора, при вас повечето е мърша....

Русия губи 40 млрд от ЕС и САЩ, но печели 200 млрд от Китай и БРИКС. А ние с гайдите...?

Посмели малко за печалбата с Китай. :) (400 млрд е целия договор за всички години. а печалбата от него е съмнителна поради големите разходи за строеж на газапровод) А към годишната загуба от 40 млрд на мужиците прибави още 100 млрд пак годишно - виж статията :)

Както каза навремето Тачър: "Русия е една тръба от едната страна на коятo стоят руснаците". И е така, освен газ и петрол, то които правят милярдите си, какво реално те прозивеждат.Едно голямо НИЩО, за федерация която притежава 1/6 от територията на планетата.Успяха да направят една "Волга", "Лада" и хладилник "ЗИЛ".Трагично племе от алкохолици.Пак добре, че имат и азбука на която да пишат, благодарение на малката балканска държава България!

Онзи ден италиянците изпратиха първиа си космонафт. Защо не го изпратиха с ЕС ракета? Или поне хамериканска?

Искаш да го убият ли?

Ами защото така и не се научиха да строят ракети. Американските все падат, ли падат....

Браво на РАБ ФАК-а,с такава грамотност селяните управляваха страната ни 45+25г. вече и за това сме в тази поза......парцуца и чалга и мутри...това е комуноидната политика

ракети и други неща, които не знаеш.

Русия с това управление ще се срути тотално на дъното!Иконномическата катастрофа е неминуема през 2015,ако не преосмислят външнополитическите си дивотии!

Мисля, че думичката "ще" вече е излишна в изреченията Ви. Според мен, първите две изречения от коментар "Вече да ( нерегистриран ) 24.11.2014 22:03",са верни.

Обикновения руснак може и да обеднее още, но най-големия удар от Западните санкции ще понесат руските олигарси милиардери..... Публична тайна е, че огромна част от руския БВП отива в техните джобове. А русия ще оцелее, както винаги е оцелявала, но това ще е свьрзано с кардинални пробьрзо станат те, толкова по -безболезнено за самата русия. мени в управлението-колкото по-

Това ще е свьрзано с кардинални промени в управлението-колкото по-бьрзо, толкова по-добре за самата русия. ( извинявам се за бьркотията.... Нова клавиатура :-)

Цензората над таз статия се командва лично от друзята в пАсола на кочината...

Виж там в горния пост за петата руска колона, за лустрацията и за изчезналите капитали, ще си отговориш на въпросите.

При твърда изолация на ЕС и САЩ ,Русия няма да има избор ,освен да поиска членство в ЕС и НАТО,за щастието и желанието на 99,99% руснаци!

От кого ще ни защитава тогава НАТО? Не разбирате ли че така поставен въпросът няма смисъл. НАТО сега не защитава никого, то създава само напрежения и условия за харчене на пари за оръжия. Ако я няма Русия, няма да има и НАТО. То почти се беше разпуснало през 90 годни на миналия век, но помогнаха на Русия да си стъпи на краката за да има враг. Основното не е необходимостта от нещо, а нуждата от печалба от какво и да е!

Месечно! Само от провалената санкциите сделка за сондажи в Северно море с EXXON загуби 45 ТРИЛИОНА ДАЛАРА!

оценка 1 ти е много! Бах мама му! Откъде ви намират такива?????? Ти правиш ли разлика между загуба и не реализиран приход?????? Все една да имаш 10 лева и да ги загубиш и да нямаш нищо и да се вайкаш, че си можел да имаш 10 лева!!!!! БОЖЕЕЕ, ЕЛА СИ ПРИБЕРИ ВЕРСИИТЕ!!!!

Мужика, пак се чуди от къде да извади аргументи в своя защита,ама все по смешен става !

Загубите които понася Русия от санкциите/все още миловидни/,от срива на рублата и цените на газта и нефта със сигурност надхвърлят 700-800 милиарда долара!Като се прибавят и щуротиите с Украйна,където потъват още 250-300 милиарда,нека Путинда смята какво бреме е за Руснаците ,да плащат капризите и имперските му интереси,които никога няма да се осъществят!

Лошото е, че почнаха да се пръкват навсякъде платени статии, как ако запада направил първата крачка и русия можела да се договори. Явно нещата са много по-зле отколкото признават. А още по-зле е, че някой луд може да реши да опъне и една световна война.

Като гледам как орките на Путин обясняват, че корабът потъва по график и вода има за всички, мед ми капе на сърцето. Така и и през комунизма обясняваха, че всичко и наред и гнилия Запад всеки момент ще гушне китката. Ама китката я гушна СССР. А Путин явно не познава историята и е толкова тъп, че се хвана на същото хоро и ще загроби Русия. Жалко, Русия можеше да заеме своето достойно място в света, ама тоя дебил в манията си за величие ще я затрие

Ние трябва да направим първата крачка! Който познава този народ, знае добре, че за руснаците залогът е много по-голям от благосъстояние, геополитика, газ или петрол. Почти няма руснак без свои близки или приятели в Украйна, които изведнъж се оказаха безкрайно отдалечени. И почти няма руснак, който да не е загубил близък човек във войната срещу нацистка Германия. Тези травми са дълбоко вкоренени у руснаците, предизвикват у тях силни емоции и разпалват страхове, чиято сила никой на Запад не подозира. Така германците изведнъж отново се превръщат в нацисти, а приятелите - във врагове. Не трябва ли тъкмо ние, германците, които толкова пъти сме били облагодетелствани от историята и от Русия, сега да проявим кураж и да направим първата стъпка? Да спрем да отправяме упреци, да обвиняваме и да прокарваме нови "червени линии", за да изпълним собствените си прогнози. Време е за действия и то бързи! Призовавам всички отговорни политици на Запада да се намесят! Руснаците реагират много по-силно, отколкото си мислим, на символи, жестове на уважение и помирение. Нека заложим на политиката на засиления диалог на всички нива - в политиката, икономиката и обществото. Днес повече от всякога имаме нуждата от диалог. Икономическите санкции трябва да паднат. Руските граждани трябва да почувстват, че са желани в Европа. Нека не проиграваме този капитал на мира и справедливостта през 21 век." Авторът на статията, публикувана в берлинския "Тагесшпигел", е изпълнителен директор на Германо-руския форум и член на ръководството на инициативата "Петербургски диалог".

Общочовешка! Не може, хер Хофман, да я пренебрегваш! Не можеш да оставиш един режим да взривява жилищни блокове с невинните им обитатели за да започне война срещу друг "свой" народ, от която върхушката на този режим ще спечели огромни дивиденти (и политически, и имуществени)! А като ги оставиш да анексират Крим - следват Донбас и приднестровието, след това Абхазия (и Грузия?), после Прибалтика и докога, хер Хофман? Май имате исторически опит? Така че, хер Хофман, не бъдете льохман!

На чужд гроб плачете еврогейчета герберойдни! Оставете Русия да се оправя сама, това не зависи от Вашите щения. Погледнете си собствената колиба, наполовина турска , наполовина циганска. Пък сте толкова изтръпнали мозъчно, че само светли европейски бъднини Ви се привиждат. Ама мрачно бъдеще ни чака! Аман от лижедупци на чужди дупета! Дали са руски или американски вкусът им сигурно е един и същ. Ако не си подредим кочината ще Ви се изтрият езиците от близане и пак ще сте на този хал.

Не сакам я да сам добре-сакам Вуте да е зле.....

и кво , кой печели??? петролът поевтиня с повече от 30%, а горивата на пазара поевтиняха само с мижавите 10 % 5, а на пазара горивата

корупционният оборот в Русия е над 300 милиарда долара! Така че резерви има. Ама ако се откажат да крадат и рекетират, което за Русия и руската "правда" и "справедливост" си е направо невъзможно! А външните врагове им трябват за да крият точно този факт!

Major Payne

Всяка диктатура се нуждае от въшен враг за да оправдае съществуването си.

Русия губи 40 млрд, но си върна квотата във Федералния резерв, на стойност 13,7 трилиона долара...Ха Ха

стига да има кой да я плати

Най-мръсна роля в България винаги е играла Прозападната Пета колона. Две национални катастрофи.Създаване на Ликвидационни съвети.Е такава лу страция на един цял народ и държава светът не познава.Патент на Българската Уест -пета колона. Мръсници и ликвидатори... Докараха ни до 64% импорт и лаят като разгонени кучки.Главният оформен от ИК петоколонник и реформатор Рамадан Кънев ще довърши започнатото от благодетеля си.

Живея с мисълта,че ще видя как тази мръсна руска пета колона си отива и ще има българи които ще слагат на първо място страната си а не чужда държава и няма да ми обясняват колко "братски народи сме" и как трябва да ги обичаме до гроб.......продажно селско-плебейско племе....ПЪТНИЦИ СТЕ!!!!!

Вероятно силно нарушени лични престъпни интереси. Най-голямата национална катастрофа за България е окупацията през 1944 г. и последвалото разрушаване на българското стопанство и унищожаване на българската интелигенция. Простаците и мързеливците (чийто наследник очевидно си) управляваха отечеството така, че да забравим своя род и неговата история (в името и за благото на окупатора), а икономически от 6-7-мо място в Европа да отидем на последното!

Загубите на Русия са 140милиарда заради санкциите и ниската цена на петрола.

Popa

След като Путята обяви целия свят за враг на Русия, кво освен политически манипулации очаква, може би военни, негрите дето постоянно ги оплюва, да се обединят и да го нападнат. Той, ако продължава да ги дразни и това може да стане! След като го изритаха он БРИКС, може да го набутат в КУЧГЗ!

Русия губи, но Путин - не. Той само се стряска от духа на Чаушеско, който витае в Кремъл.

Не бъркайте флегматичността на Русия със слабост. Русите дълго запрягат, но бързо пристигат. Ото фон Бисмарк

НЕ НАПРАВИХМЕ ЛУСТРАЦИЯ И НЕ ИЗГОНИХМЕ ПЕТАТА РУСКА КОЛОНА НА КОЯТО И ТИ СИ ЧЛЕН НАВЪН!НА ТОВА ТВОЕТО СЕ КАЗВА - ДА БУТНЕШ БАБА СИ ПО СТЪЛБИТЕ И ДА Я ПИТАШ ЗАЩО БЯГА!

....а на Щатите дългът им расте с 4 милиарда всеки ден (3 милиона в минута)....

nobody

е и ? И аз си взех апартамент на изплащане, въпреки, че имам пари да си го купя. Проблем ?

НароденСъд 2

На САЩ обаче не им върви на пазара в последно време. Сирия - греда Иран - пак греда Украйна - тъч....

Ей, от доста време не се бях смял така! Толкова месеци непрекъснато тролене и да вземе руския фин мин да им такова работата с едно изказване.

А за загубите на Европа някой нещо няма ли да спомене? Не е позволено ли, или не е важно? И м/у другото, загубите на големите компании от евтиният петрол много скоро някой ще трябва да ги погасява. Сещате ли се тук кой ще бъде това? :))

nobody

ние специално нямаме почти никакви загуби, понеже и нищо не сме изнасяли за Русия. А относно Запада, т.е. за "прогнилия, умиращ, фалиращ, гейски триполов" Запад, предлагам да не ревеш на чужд гроб!

НароденСъд 2

18 050 043 678 000$. Знаеш ли какво е това? Хайде сега наложи загубите на Русия до тая цифра и си кажи сам: - лелеее, колко съм жалък....

Европейската индустрия печели от намаляването на цените на горивата. Губят износителите.

nobody

по сбирките на АТАКА икономика не се учи, той човека откъде да ги разбере тези неща?

Ей, руските тролове, бягайте да кажете на Силуанов за - БРИКС - Разплащане в национални валути - Златното покритие на рублата - Предстоящите фалити на ЕС и САЩ Какви ги дрънка тоя соросоид, бе?!

И какво сега правим, той финансовият министър на русия казва, че русия фалира малко по малко, а троловете се чудят какво да кажат и само простотии... Я сега кажете, че и този е подлога на сорос.... Смешници....

Тъпотията им е бездънна.

Те да казват на черното бяло им е заложено още от време оно.

ЕС и САЩ искат да разкарат Путин. Това е очевидно, само преди това да стане да не вземат да си заминават лидери като Оланд и Меркел. Много е интересно до какво ще доведе политическата зима в Европа.

нещо нормално в демократични нации е да се сменят лидерите.... вземаи си поуки

pmotikov@abv.bg

К'фо му обясневаш на туй существо, не видиш ли че е класическо гламаво номенклатурно отроче, селектирано по методиките на трофим денысофич ???

Бъди по конкретен. За кой диктатор става на въпрос, Хитлер, който САЩ подпомагаха финансово, Садам, Пинучет, Франко. А да може би Сталин, ама нали заради него САЩ имат само 200хил. загинали през ВСВ.

nobody

САЩ подпомагаха СССР през втората световна война. Самия Сталин го е признал, че без тях нямаше да победят

А сега вземи че прочети малко история! Уса се включи във ВСВ когато видя накъде клонят везните! Прочети в коя година тъпчо!Чувал ли си за Курската дъга????Стига рецитира опорни точки от амбасадата!

Кой беше ПинУчет?

Хахах, Че с какво помогна Русия на САЩ във войната срещу Япония? И за протокола - жертвите на САЩ са 407 000.

А какво стана с Квантунската армия, че съм позабравил

ЕС ще трябва да разбере по трудният начин какво е значило позитивното партньорство с Русия което загубиха.

От тези санкции само САЩ печелят засега. ЕС и Русия взаимно се закопават. Това беше идеята на САЩ, да не се допускат евтини Руски ресурси до ЕС защото икономиката на Ес става по конкурентноспособна. Лошото е, че Русия се обръща към далечният изток, което ще изтласка САЩ, Австралия, Катар от тамошните енергийни пазари. Китай ще се окаже страната най облагодетелствана от Руско-Западната криза. В дългосрочен план САЩ и ЕС губят позиции. А ние ще трябва да си внасяме евтин втечнен газ, защото след 10год. Русия ще дава на Европа остатъците си.

Тези цифри са наистина много стряскащи!

Орбан каза ЕС ще губи по 25 млд годишно от присъединяването на Украина. Ха, кой НЕ ГУБИ?! А кой печели?! Какво печели?!

nobody

Орбан е руска подлога. Нещо като Сидеров..и е нормално е да саботира ЕС. Бих го пипитал, когато Унгария е присъединявана, колко пари са дадени от ЕС и дали тогава е мрънкал ?

nobody

попитал*

После- като типичен комунист :), се обърна на 180 градуса и каза следното:"Орбан: Желаем членството на Украйна в ЕС Не искаме отново обща граница с Русия, заяви унгарският министър-председател...Будапеща иска да наложи Украйна като буфер срещу Русия. Ние имаме интерес да се гарантира, че ще има нещо между Унгария и Русия - и това е суверенна Украйна", казва Орбан. Имахме обща граница със Съветския съюз, и отне много време, докато не се отървем от нея. Не искаме това да се повтори".

Е ако беше американска подлога като Борисов нямаше да има проблем нали? Не виждам какво е лошото да защитава интересите на страната си?

rado_7_6@

Аз на радиоточката у хоремага в чепръчане слушам съвецки маршове, а чрез айфона ми (още нямам йотафон) чета правда точка ру и мога да ви кажа, че това е лъжа. владимир владимирович си го мести, а от санкциями страдают западние ублюдки. Бог с нами!!! Залатая рублефка пребудеть!

Руският финансов министър заявява, че Русия губи от санкциите, а бългрският малоумник-путинофил опровергава изказването. Толкова ли сте малоумни????

Това е само на повърхността. Кой знае всъщност какви бездни от тъпотия има в главите им.

ГОШО КУПУВАЛ ПИЛЕТА ЗА 20 ЛЕВА, ПЕКЪЛ ГИ И ГИ ПРОДАВАЛ ПО 19! КАТО ГО ПОПИТАЛИ ЗАЩО, ТОЙ ОДГОВОРИЛ, ЗА ДА МИ ВИКАТ ГОШО ТЪРГОВЕЦА! нашата с газа е същата. ЦЯЛА ЕВРОПА ПЛАЩА ПО 320 ДОЛАРА, НИЕ ПО 520, ЗА ДА СМЕ ДРУЖКИ НА РУСИЯ!!

Колко казваш Русия ни го продава ?

по 550 даже...

Може да са бедни руснацита ама си имат Крим, французите какво като през 5 години си купуват чисто нова кола, нямат си крим :D

Ела по черноморието да видиш какво си имат и нямат руснаците.

Предстои конфискация и чемодан - вокзал - поезд - Москва. Тук от Варненски и Бургаски народни републики не се нуждаем.

А пък ние без зелени човечета и санкции си имаме и Солун и гръцки острови и испански курорти и Париж и Ривиерата и Ница и Германия и какво ли не още. Че и пари ни дават.

Голем праз! Ще направят една световна войничка и всичко ще се ресетне....

Да, да и москва и петербург превантивно ще се сгреят от нато с едни 15 000 градуса по целзий- щото там е доста студено- нека се постопло малко климатът, та ха дано се спре миграцията на руснаци от рф:D

Ей къде ходиш, домъчня ми! Как е мъжлето, готов ли е да ни бие, че бая опашка се събрахме? Гледам по-спокойна си, явно лечението е подействало. И да знаеш, ако пак заплашваш, ще се оплача на Дядо Мраз от теб!

за фирмите от ЕС, САЩ и арабите какви са? Никой нищо не споменава.Май техните загуби са по-големи, защото освен ниската цена на петрола изтърваха и Руският пазар.

nobody

специално БГ нямаме почти никакви загуби, понеже и нищо не сме изнасяли за Русия. А относно Запада, т.е. за "прогнилия, умиращ, фалиращ, гейски триполов" Запад, предлагам да не ревеш на чужд гроб!

Руснаците обедняват, но пък ние караме с по-евтини горива за тяхна сметка, да са живи и здрави и да пада цената на нефта още и още :D