Москва обмисля разширяване на контрасанкциите

Руският премиер е възложил на аграрното министерство и правителството да подготвят обръщение към президента с оглед разширяване на списъка с контрасанкции.

Обратно в новината

Коментари - Москва обмисля разширяване на контрасанкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

европейците, да им спрат руския газ. То и без друго договорът на ЕС изтича 2016г. Дали не е замислил нещо Путин в тази посока?! Тогава ще настане европейска тупордия, и бедняците ще награбят сопите

Хем европейците търпят загуби, а от друга страна полуразорената Русия ще въвежда контрасанкции. Е извод-скоро съвсем ще са умрели от глад. И докато подготвят поредната фантасмагория - военни сили в космоса, туко виж останали без картофи и черен хляб.

че може да смята?

кат знам какво беше с ембаргото за Сърбия сега си представям кокво е на тяхната граница :) Тогава в пограничните райони хората търгуваха бензина и нафтата пеша денем и нощем ехххх колко туби ами колко композиции с вагони, че и шлепове по Дунава :) Откачена парлама работа захранваща мафията! Русия е с голяма територия и разнообразни климатични райони и мноо природни богатства и с Китай в задния двор нищо чудно българския перец да е заменен с китайски. А Украйна бита карта особено като им врътнат кранчето. Ади Амин.

Нищо рушко нямам у дома и по три пъти проверявам да не зареждам от Лукойл....

Е кво рушко да имаш? Кви стоки за бита произвеждат пияниците???

оръжия и ракети... все жизнено-необходими неща, които всеки европеец трябва да има в дома си.

Боклуци, износа им е от суровини, като банановите републики, оръжие и това е горе долу.

И тримата в скоро време ще ви заболи "задния двор"!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЕС,горчиво ще сърба това,което САЩ сътвори във взаимоотношенията си с Русия.Русия,освен че има от всичко по много,тя е доказала че народа и е жилав.НАЙ ГУБЕЩА Е ЕВРОПА!!!!!!!!!

Русия произвежда стоки с ниска добавена стойност.Като суровините които изнася.После внася стоки с много висока добавена стойност.Освен това корупцията и неадекватната вътршна и външна политика на конфронтация и изолация действат още по зле на икономиката на страната.

НА РУСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЕДНА ИСКРА И ПУТИН ЩЕ ОТИДЕ НА КИНО , ЗАЕДНО С ЛЮБИМАТА СИ ,КОЯТО Е НА ГОДИНИТЕ НА ДЪЩЕРЯ МУ ДРАГИ КОМУНИСТИ !

ти прочете ли последните седем реда от статията под която пишеш ?

в Русия няма много неща, но най-фатално е липсата на свобода.

Когато преди една година Путин обяви въвеждане на ембарго на хранителни продукти от страните от ЕС и САЩ, мнозина политици в Брюксел и Вашингтон се подсмихваха ехидно. Днес една година след това от към страните от ЕС се чуват само едни вопли за компенсации или за предстоящо затваряне на руския пазар за нови продукти. Днес Руското ембарго за внос на селскостопански продукти от Европейския съюз засяга доходите на 19,5 млн. души, работещи в най-засегнатите компании. По изчисления на Еврокомисията временните рестрикции са потенциална заплаха за търговията на ЕС на обща стойност над 5 млрд. евро.Русия е втората по важност дестинация за износа на храни от ЕС (след САЩ), с общо 11,8 млрд. евро през 2013 г. Продуктите в забранителния списък са на стойност от 5,1 млрд. евро в износ за 2013 г. или 43% от износа на селскостопански продукти от ЕС за Русия.Руската забрана се отрази непосредствено върху сектора плодове и зеленчуци, тъй като бе въведена в сезона на прибиране на реколтата, а Русия традиционно е важна дестинация за европейските плодове и зеленчуци.През 2013 г. за Русия се изнасят около 30% от плодовете и зеленчуците от ЕС. Най-големите европейски доставчици на плодове в Русия са Полша, Испания, Гърция и Белгия, а на зеленчуци Нидерландия, Полша, Испания и Белгия. Най-засегнатите млечни продукти са сирене (257 хил. тона или 33% от общия износ на ЕС на сирена за 2013 г.) и масло (37 хил. тона или 28% от общия износ на ЕС на масло). Русия е изключителен партньор в търговията със сирена на Финландия и Балтийските страни (формиращ около или над 90% от износа на сирена от тези страни) и основен партньор за Нидерландия, Германия и Полша. Днес Литва е отправила молба до ЕК за да и бъде отпусната компенсация в размер на 33 мл. евро ,само за загубите от млечни продукти . . Близо половината от износа на ЕС на масло за Русия е от Финландия.

Ба ! - тъй-и-тъй се Правите на правешкия тарикат --> Я да отърчите да Ни прибирате Дължимото от Москава я ! ...че да Не стане кат В Одеса.

Ха,ха,ха !! Ти верно в кратуната си имаш само жица. Въпросните модерни оръжия за флота са онези "Мистрали", които Франция в позата на пудел на САЩ отказа да предаде на Русия. Във Франция обаче освен политици-пудели има и индустриалци, които много добре разбират какво е финансовото изражение на този слугинаж. Ето защо френските политици се опитаха да продадат тези Mистрали" на някой балък от НАТО, но за сега няма отговор . Както вървят нещата до момента, те ще трябва да заврат тези "Mистрали" в своя заник или като алтернатива в заника на Обонго.

Преди 2-а дена хванаха баба убила и разчленила 14 човека вчера:Телата на шест деца на възраст между 1 и 7 години и тяхната бременна майка били открити във вторник в апартамент в руския град Нижни Новгород. Жертвите били посечени с брадва от бащата Олег Белов. Убиецът, който страда от шизофрения, е задържан, съобщават британското онлайн издание "Мирър". При задържането той оказал съпротива и бил ранен от полицай. Униформените били сигнализирани от служители в детската градина и училището на малчуганите за това, че не са ги виждали от миналата седмица. Полицаи отишли на адреса, разбили вратата и се натъкнали на ужасяващата гледка. Съседите споделили, че са видели 51-годишният Белов да излиза от жилището си и да се отправя в неизвестна посока. В хода на разследването било установено, че той е убил и майка си, а полицаите го заварили да се крие при тъща си. Съпругата на убиеца възнамерявала да го съди, за да му отнеме родителските права върву деца, след като Белов бил хванат в изневяра.

Мед ти капе на сърцето нали!то щото в ЕС и САЩ е като в "Пепеляшка"ами оня в Белгия дето изнасилвал дъщерите си и сам ги израждал,баси и гнуста дето си!!!!!!!!!!!!!!

МУ Е ПРЕЗ ШВЕПСА ЗА ТЕЗИ КОНТРАСАНКЦИЙ. РАШКИТЕ ТАКА И НЕ РАЗБРАХА ,ЧЕ СА "ОТ СТРАНАТА НА БУЛКАТА" АКО ТАКА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЕЖАТ ЩЕ ЯДАТ ДОМАТИ, БАНАНИ, ПОРТОКАЛИ И Т.Н САМО ЗА НОВА ГОДИНА,КАКТО БЕШЕ ПРИ ДР.БРЕЖНЕВ ,ОСВЕН,АКО НЕ СИ АНЕКСИРАТ НЯКОЯ И ДРУГА ДЪРЖАВИЦА.

Това за което говориш е глезотия,но ако Русия спре газа за Европа,ние ще замръзнем буквално и икономически!!!

Колкото спряха газта на Украина,толкова ще спрат газта на Европа!Няма да им стигнат шишарките от тайгата,и ще изпукат от глад!

Зависимая от Сорос газета бълва глупости. Добре,че са западняците,за да дадат оръжия на руснаците,тцтцтц...

"Московский комсомолец" (неофициалният орган на ФСБ) пише подобни неща!

Кат по Русия - НЯМА втора... ---> тъй Самотна на Света !!!

...а пък Оня 'наш' ВанЬка, дет Неканен се изтресе с танка - да Не Ни се Прави пак на бабанка.... --> че ще го Такова ТатанкаЙотанка !!!

Татанка Йотанка го показваха като мечка по панаирите, а народът му изчезна. Проклетите руснаци са виновни,нали?

Не си играйте игрички..друг път

Око за око, зъб за зъб! Айде чакам малко бомби да падат.

да падат, няма да са малко! БГ армията с мощната си авиация ще предотврати конфликта!!!

В-к " Независимая газета" се СПОНСОНИРА от организеция като "Америка за България"!!!!!ПЛАТЕНА медия плюеща Руския начин на живот!!!!

ЕС може да си позволи да загуби 50 милиарда от санкциите, кочината не може...

кочина и кенеф от Булгаристан няма!!! Не го забравяй!!

троле ти направо се размаза сам.(-: България е градина.Кочината е у вас в русия.Затова си купуват руснаците хиляди имоти в България.За предпочитане е пред иатинската кочина путинландия.Със хранително ембарго.Наложено от шизофреничен диктатор!

Да видим какво няма да ядат руснаците още по заповед на жужи...бий ма , обичам та Вова - това е Раша тудехй :))

какво ядеш- домати от Холандия, ябълки от Полша, всякакви Гръцки боклуци! Къде е твоето производство-Велики специалисте?

Какво толкова сте се разтревожили за Русия и за това как живее руснака, след като нашата кочинка е най- бедната и калната в Европа?!?!

Не е верно, не сме най бедните в Европа. Мога да ти кажа поне 7-8 по бедни от нас.... 3ма от съседите ни са по бедни от нас.

Ти и 21 сте май дядо и внуче?

Кои са бе, кухиняк? Македония-ок, друг кой?

Оправи и кочинката, бре, свинар! Ако не можеш, поне свинете си смени.

Ейййй, пиян пустиняк бе, докато не заспиш на клавиатурата няма да мирясаш!

И аз се чудя защо роССия харчи по 20 милиона евро на година за анти Българска пропаганда и защо е пълно с рушки тролове по форумите ни...

А бе?Ти Николов ли си или Николаев?Кочина е там където са прасетата.Каквото им сложиш(разрешиш) това ядат и това пият. Ние в България ядем и пием каквото ни душа сака и нашият президент никакви санкции няма намерение да ни налага.

Особено пенсионерите, безработните и клошарите ядат всичко, каквото си поискат. И каквото намерят в кошовете за боклук, съответно. А ние си хапваме продукти, имитация на сирене, месо и мляко, имитация на хляб и салам, от 20-30 годишно говеждо, и гмо зеленчуци, внос от Мароко. Кой като нас?

М'чи те и у вас клошарите,алкоГолиците пенсионерите,че и ветераните ровят в кофите и ядат.А вие си хапвате имитация на сирена защото вашият фюрер ви забрани да ядете истински.

България нито е най бедна,нито най кална в Европа!А за да не сме още по добре,пречат петоколонниците русосифилистици!Като не ви харесва,дигайте гълъбите за Маць-ква!Немедлено

Много умен тоя Путин.За това,че са наложили санкции на физически лица и фирмите им.От неговото обкръжение.Той налага санкции на целият народ.Няма само приятелите му да страдат?Да страдат всички.Да видят хубу ли й?

По едно време дори от ЕС си казаха, че загубите от санкциите на Русия към ЕС се равняват на 21 милиарда евро. Руснаците си оценява добре ползите. Това което нямат, не го забраняват за внос. Санкциите им са икономически ход. Политиката е основаниято да си го позволят.

Те имат всичко, но не достатъчно и както беше казал един младеж "ще си ядат бомбите". Да не говорим, че по мързел могат да се състезават с гърлежите, така че и да могат не си произвеждат много неща.

Не изнася пари навън. Вноса на стоки е износ на пари. То ест ставаш по-беден.

Цяла Русия трябва да се захлупи с бетонен капак като Чернобил, да се заключи, а ключът да се изхвърли в Марианската падина!

Ах, на бате! Да те захлупа целата, па да ти го набия до сливиците...

Абе,знаеш ли,че едно езерце в Йелоустоун пресъхнало?

,рускиньо;по спокойна ли ще си -нещастнищи неграмотни сте и от това живеете-простотията край няма

Ако българския домат се изнасяше за Рашия, на българския пазар щеше да е по - скъп отколкото е в момента. Така че, Путя е най - доброто рекламно лице на шопската салата. Колкото по - евтино толкова повече салатка и ракийка. А и тараторчето идва на добра цена. А за производителите на зарзават да не мислите, че ми дреме?! Аз съм потребител, не съм зарзаватчия.

Шило

А с какво пазариш, потребителю?

... с рубли пазарувам. Така се чувствам по - богат. С няколко хиляди рубли купувам няколко бурканчета зарзават.

Шило

Всъщност- карай да върви, щомв като ти стигат шопската и ракията...А и тараторчето.

Е, няма сега да отегчавам уважаемите колеги от форума с моите претенции.

Врачански, па си се накълвал от сабале. Сопри я тая ракия, ке умреш от пиене бе!

Кълве човек с възможности, останалите гледат и се ... облизват.

За сведение "Независимая газета" си е доста зависима от паричките. Установено е, че е приемала да публикува поръчкови материали срещу заплащане. Един от бившите и главни редактори е в затвора за шантаж. Толкова по въпроса колко може да се вярва на Независимая газета.

Така е при Путя, когато някой е опозиция на кагебейския сатрап го обвиняват в шантаж или за враг на народа.

ПУТИН НАКАЗВА РУСКИИ НАРОД.ЕТО НЕ СПРАВЕДЛИВО.МАЙДАН.

Всеки пост на тъпите български антируснаци го вдига на Путин! Ха Ха Кой ви бръсне за слива бе сметарници?

Когато има санкции, ембарго контрабандата цъфти. Тя не плаща данъци. Ощетен е руския бюджет.

В Русия на Путин контрабанда? Трудна работа е там вече,не е като през 90-те. Цапнаха през ръцете дори любимите си сърби,които реекспортираха европейска продукция като своя. Работя с фирми там,личен опит.

През цялото време има контрабанда на западни стоки през Беларус. Дори руснаците питаха Путин няма ли да вземе мерки защото виждат уж забранените полски ябълки в магазините, на тройни цени от преди санкциите. Тези дни унищожиха хваната контрабанда,но не може да се хване цялата.

То по времето на СССР и КГБ имаше контрабанда, че сега ли няма да има

Прекалил вече Путин. Къде отива Росия? Весь Мир против Росия - ето не хорошо! Я очень счастлива, че бежала здесь, в Болгарии!

Пише се с 2 с Россия. Соросоид се прави на рускиня.

по новия договор с Америка за някои българи ви бяха пратили на курсове по руски май.

Ти не си "рускиня", Щерев (Иречек). Това е провокатор, господа. Май играта загрубя, соросоидчета. Хвърлихте се да правите провокации

Ако правиш на рускиня - поне пиши правилно по руски. 6 грешки в 2 изречения. Беж да учиш падежи. Драги щерев - познах ти.

искаме !!! още ме е яд как навремето продадоха тетриса на запаняците ... то верно че нямахме компютри, но все пак можеше само ние от източния блок да е цъкаме в пионерския дом

Това със санкциите работи прекрасно за Търговското споразумение между САЩ и ЕС. Европейското селско стопанство ще бъде поставено на колене,догодина ще видите какви ще са цените на зарзавата и плодовете точно вие,които сега се кефите на евтините отровни полски ябълки. В резултат САЩ ще получат готов огромен пазар за своите ГМО-боклуци. Бълнуващите за Майдан в Русия да знаят,че земеделците и животновъдите сигурно са сложили снимка на Путин в домашния иконостас и се молят за здраве и дълго царуване на кремълския сайбия.

Фалират калпавите фермери с калпава продукция.

Фалират любимите ти еврофермери,защото пазарът им е дръпнат,глупи.

Санкциите и контрасанкциите са резултат на необявената Руско-Украинска война и агресията на Пу срещу Украйна. Като върне Крим и Донбас и си плати масрафа, може и да има някакво разведряване...

А не е ли следствие от преврата, който твоя спонсор извърши в Киев ?

хахахахаха, и аз това се чудя. Време е да се спре износа на руски технологии на запад :)

Как да се спре нещо, което никога не е почвало?

не си прав, виж долу съм дал пример ... тетриса е уникално руско изобретение, макар и на 30 години вече :):):)

"Schilo", по - надолу си се изкашлял, че производството тласкало икономиката напред? Това в учебниците по "Марксизъм" "Ленинизъм" ли си го чел? Защото аз знам, че ПОТРЕБЛЕНИЕТО тласка икономиката към възход. Ако ти произвеждаш галоши и не ги продаваш, а някой произвежда маратонки "Адидас" няколко пъти в по - малко количество, но ги продава в цял свят, как мислиш, аз ли съм правия или ти, ммммммм?

доста е глупавичък, нали :)

Шило

Сам си пише и сам си реплекира...Научи ли каква е разликата между печалба и приход?

Шило

Продължаваш да показваш колко си тъп, мой човек! Кое ти води до създаване на принадена стойност? Това, че купуваш, ядеш и се.еш, или че ти се произвежда това, което впоследствие купуваш, ядеш и ...? Говориш ми за ДДС. Какъв данък е, знаеш ли? По твоята логика САЩ са силни икономически не поради това, че създават, а поради това, че имат силно консуматорско общество. До какво може да доведе ситуация при която потреблението надвишава производството? А бе ти къде си учил икономика? Върни си дипломата и си вземи телето.

да, Сащ са най силната икономика в света ... точно по тази причина. Вашия Китай (който не е баш ваш) също това са му целите за следващата десетилетка. Да повиши потреблението, кажи ми що ? П.С аз съм куш шило, не съм 21 ... той е друг човек

Това е врачанския милиционер Иречек и познанията му по икономика са от милиционерското в Пазарджик.

Глупи, иде реч за НАЦИОНАЛНАТА икономика- какво те брига теб, българския голтак,че Найки прави милиарди. На теб ти трябват галоши,но собствено производство,защото това са работни места и оттам- стимулиране на същото това ПОТРЕБЛЕНИЕ,което бълнуваш. На лекциите по икономикс не ви казват цялата истина либерастите, ненаучени и заблудени ходите.

Шами, нали производството на галоши и налъми ви бе НАЦИОНАЛНА икономика по времето на социализма. За това иде реч. Не КОЛКО ПРОИЗВЕЖДАШ, а КАКВО ПРОИЗВЕЖДАШ и ДАЛИ СЕ ПРОДАВА.

Износ на руски технологии на Запад???? Недей, моля те, че се задавих от смех....

А какво ще правят рускините без европейските краставици..ха.ха

Ами плачат, Щерев! Но нали ти си щастлив от употребата им.

Ти като си имаш Бегееца в леглото нямаш такъв проблем.

Същото, което правиш ти откакто те изгони мажо ти, ползваш каквито има.

Кинтите гледат рускините,не краставиците.

Пуьо май се гърчи вече...

Тинтири минтири секи ден.А оти биндзиня не пада га пада нефтя.Да ви пикам на митницата да ви пикам на икономиката .И децата на село знаят че с биндзиня на крадат и дерат кожи

Ясно. ДИР-а се позовава на "Независимая газета" и твърди, че заради западните санкции руският отбранително-промишлен комплекс нямал бил възможност да осигури модерни оръжия. Апелирам към всички да четат "Независимая газета" за да са отлично информирани. И за да не се объркате никога да не четете исторически документи, защото от тях може да разберете, че от 100 години насам санкциите срещу Русия не са спирали /освен за краткия период през ВСвВ и за малко от прекратяването на КОКОМ през 1994г. до избора на Путин за президент/ и въпреки това Русия не само си е пак Русия, ами е пърава световна космическа и военна сила. А мъдрата Европа със сигурност ще прогресира, докато глупаците от САЩ увеличават стокооборота си с Русия.

Важното е,че Путин не е забранил вноса на скъпи западни часовници и "патриота" Песков получи тези дни такъв.

Така е! Като си гонят клиентите араби от ривиерата останаха само руснаците да купуват джуфки за разкош! Нали не разчиташ че поляците ще си купят?

РАШКИТЕ БЕРАТ ПО ЧУВАЛ ГЪБИ МАНАТАРКИ И ПАЧИ КРАК ЗА 4-5 ЧАСА ДАЖЕ В ПОДМОСКОВИЕТО .... ТРУШИЙКАТА ОТ ТЯХ Е СУПЕР ...:))))

Берат защото са гладни, какво да правят, мужиците му с мужици! Защо рашката не 'бере' нещо което е произвел, а ходи да 'папка' евтинийка която е дар от природата.

В Сибирската Райската градина имало една полска ябълка, която раждала чудни плодове. Путларах акбар заръчал на Серьожа и Маша да не ядат от тях. Един ден змията изпълзяла точно на това дърво. Тя видяла Маша и й казала: Хапни си от тази ябълка, много е хубава! Господ ни заръча да не я опитваме отговорила Маша. Той ви е казал това, защото ако вкусите от нея, ще станете равни с Путларах акбар . Маша се излъгала, отхапала от ябълката и дала на Серьожа да опита, без да му казва от кое дърво я е откъснала. Щом отхапали и двамата, видели, че са голи и поискали западноевропейски дрехи . Засрамили се и се скрили в най-големия гъсталак. Дошъл Путларах акбар в Сибирската Райската градина и се почудил, че не вижда Серьожа и Маша . Повикал ги по име и те се обадили от гъсталака. Господ ги попитал, защо са се скрили, а те отговорили, че ги е срам да се покажат, защото са голи. Вие сте яли от ябълката казал Путларах акбар , затова сте научили какво е срам. Дойде змията обадила се Маша, тя ни излъга. Змията излъга Маша рекъл Серьожа , а Маша подлъга мен. Тогава Путларах акбар проклел змията и пияните руснаци да се влачат все по корем и пияни.

И ги получиле защото били произведени в китае (западноевропейските дрехи)!

Пич, поляците трескат ябълков сайдер и пиянеят, щото никой им не ще ябълките. Нещо пак си объркал както Малгожатка и Гжегош със Серьожа и Маша., така и Полша със Сибир.

Комичното е ,че овчеглавите не разбират(не е изненада) , че хвалейки Путин,всъщност лаят точно срещу българските интереси.България има нужда от богата и развита Русия,не от диваци размахващи оръжия зад оградата..Щото Украйна ги огражда...Тъпотията им стига чак до търговските вериги в България...Изнасяли печалба..Сякаш Лукойл и Газпром внасят...Ама нали са овчеглави,та даже и не знаят, какво да споменават и какво да избягват

Шило

А бе достатъчно е да си плащат всичките данъците тук. Какво ме интересуват печалбите им? Все пак са в частни джобове. И българи да бяха, каква е гаранцията, че парите им щяха да са в български банки /то май има само две, де/? Малко офшорни зони ли има. Така че, това с "ограбването" наистина идва в повече.

Търговските вериги плащат данъци..За разлика от вечно губещият Лукойл...На загуба работели..Горките...Пък да не сравняваме колко хиляди работят във веригите и колко при ''братушките''

Не може да не те интересува печалбата, след като за нея също се дължи данък. Е, такова мислене напълно устройва Лукойл, те нали все не могат да излязат на печалба вече колко години

ЕС, САЩ и др, забраниха достъпа на руски фирми до западно банково кредитиране, забраниха износа за Русия на стоки с военно предназначение, забраниха на руски политици и бизнесмени достъп до държавите си. И рашките , нали са ''справедливи'' - Русия забрани доставките на говеждо, свинско, плодове и зеленчуци, птиче месо, риба, сирена, мляко и млечни продукти ! Та преценете сами колко струва руската мисъл и дали някой трябва вече да се занимава с тези сибирски промити мозъци!

Русия си спазва интереса. Това им е изгодно икономически да го направят. Така оправдават протекциониска политика. Хем са санкции, хем Русия печели.

еми да, запада наложи санкции срещу кликата на Путин, а Путин наложи санкции срещу народа си :):) Великан на мисълта !

а днес русите измислили ли са някакво ново оръжие, че те принципно пускат всеки ден по нещо ново

Това е Русия плямпате глупусти.Поне да се чете историята.Москава е подпалеа .................

Козяците, абе вашия спонсор си е увеличил търговията с Русия докато вие си изтрихте клавиатурите.

"Заради западните санкции руският отбранително-промишлен комплекс засега няма възможност да осигури модерни оръжия за армията и флота на федерацията, пише "Независимая газета". Дрогаре, а Путя продължава ли да си го мести???

Ще го карат на бук-ове и топол-и...

Ако успеят да ги произведат с импортозамещението. Иначе....брезова кора и жълъди. Не че немат опит и не са свикнали с тях де....

Стимулира си вътрешното производство, за сметка на внос от вън и изнасяне на пари. Ние за сметка на това сме губили по 7-8 милиарда лева годишно от всякакви супермаркети, които изнасят печалбата.

Тъй, тъй, ще се самозадоволявате...

А ти с крупното увеличение от 4-5-6 лева на пенсията ще продължиш да подкрепяш чуждите вериги...

... кое вътрешно производство стимулира жужето? Това на банани или производството на руски портокали, мммм?

Шило

Портокали и банани от Холандия ли? Или от Франция? А, забравих- може би от Австрия. А бе що не отвориш един атлас на света и малко от малко да се ограмотиш?

Врачански, оти не вляваш веке с профила Иречек да ни кажеш за шоколадовите фнучета и за зето дека само петите му се видат нощеска?

Цитат: Миналият август Русия забрани доставките на говеждо, свинско, плодове и зеленчуци, птиче месо, риба, сирена, мляко и млечни продукти от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия, след като тези страни наложиха санкции на руски служители, политици, бизнесмени и някои фирми заради анексията на Крим, напомня вестникът. Някъде да става дума за банани и портокали? Забраняват това което и те имат. Стопират външната конкуренция. Идеалният случай е, да може да продаваш навън, но външните да не могат да продават при теб. Освен това което нямаш. Тогава ставаш богат. Когато печалбата от износа е по-голяма от загубата от вноса.

хубаво е да чуеш мнението на експерт по планова икономика :):) да, ама не !

Шило

Ти май само едно зцаглавие на някоя архивна книга си видял. А специалист по соц икономика е др. Иван Костов. Консуматоре, производството произвежда принадената стойност, което е печалбата. От нея се формират и приходите. Ама какво да ти обяснявам...Знаеш ли до какво води потребление без производство? Или при недостатъчно производство?

Днеска в Дневник пак е имало само 2 статии за Русия и всичкото козяк е довтасало тука.

Като четеш всичкото козяк оставаш с впечатление че газа тече от германия към русия...псакизми ръиш ли!