Коментари - Експерти: Болните икономики струват животи, но политиците нехаят | Днес.dir.bg

Експерти: Болните икономики струват животи, но политиците нехаят

Финансовата криза в Европа струва животи - самоубийствата и инфекциозните заболявания са все повече, но политиците не обръщат внимание на проблема, твърдят здравни експерти, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Болните икономики струват животи, но политиците нехаят | Днес.dir.bg

Коментари

Вместо да РЕВЕ ....като вдовица за мъж ....Бойко обичаше да го потупват по гърба и да го хвалят .... Райков не се прави на мъж! ..РЕВИ НАВСЯКЪДЕ ЗА ПАРИ ....ей ги гърците отмъкнаха 100 милиарда пари ...РЕВИ БЕ ...БЕЛКИМ ДАДАТ И НА НАС ....

Е как да помогнат,като те са част от проблема?Играта им е много проста-Разбират се с нашите комунисти-бизнесмени-мафиоти все тая как ги наричаме те са си същите от 1945 насам.Те си остават на власт,ограбват държавата систематично и си делят парите със Запада и Русия.А за такива риби като нас прожектират филма България-пълноправен член на ЕС.Приятно гледане ти пожелавам.

Държавите в Европа ги обират една по една.Вече война не се води,за да се пороби една нация,просто и източваш ресурсите.Кога ли приспаните от либерастия и дрога европейци ще се осъзнаят,че група мафиоти,корумпирани политици и корпоративни босове са решили да командват света?Съвсем скоро ще е твърде късно за каквото и да е.

Ще каже някой добри,лоши- наши са! Ами не са наши , като се покланят към слабините на други управници и прецакват, до каквото се докопат!

Лицето Юлиян Попов е взет, за да дразни всичко живо и да го замерят с дървени чехли.Този великан ще покрива вакума от лафове и други значими изрази от политическото остроумие, като например:"Чингиз Хан е бил най- големия еколог, защото избил 40млн хора,които като наторили земята се родили гори с дървета?!" Тази "светла" личност поддържала тезата, че няма Баташко клане и като виден сподвижник на Отворено общество ще продължи да ръси безсрамие- такъв човек не бива да се предлага,камо ли да става министър, та ако ще да е на екоминистерство,където се разрешават и одобряват ОВОС и други проекти- той е космополит от Марс, но не е българин.

Всеки, който вярва на държавата не обича живота си . На държава не се разчита, не се вярва, не се помага . В Държава се живее, работи се и се плащат данъци . Точка . Държавата отдавна не е Родина . Кога ще го разберете ?

Ние сме му намерили решението: Бурканбанк! Иде пролет и се започват буркани череши, вишни, джанки, кайсии и ягоди на компот и сладко- жените и децата в домашната манифактура, през това време мъжете на ракиджийницата. После есента грозде, смокини, малини, дюли , мъжете на виното и късно есенна кампания няма българин да не я знае! Бурканбанк е единствената банка,която не фалира и има целогодишен оборот. Нас нищо няма да ни събори, докато се уповаваме на бурканбанк. Всички може да се изпотровят, но ние ще удържим на всеки напън. Що се отнася до онези мързеливци, които туршия и сланина не слагат и само към готовото гледат, смело може да се каже, че те са за еврорекет да се казва, че и тук демокрацията има корени, както комунизъма и неговото недоносче социализъма. Нашите политици не са нехайни, те са си направо за Черно море на дъното да копаят метан.Вдигна им се летвата и понеже думата честност и скромност не са я чули от устите на майките си и някои другари ще пропуснат следващата клетва в Народното събрание.

Aма нали точно това е планът Ран-Ът у нас. Значи нашите политици "хаят" и добре са си написали домашното зададено от световната мафия. Следователно излишни сме на тоя свят или ние или нашите политици барабар със световната мафия :)

Марин льо Пен: Отмяна на европейските ограничения за българи и румънци съдържа опасността от увеличаване на ромска имиграция27 март 2013 14:37 Агенция "Фокус" Начало / Европейски съюз - КАЖЕТЕ- КОЙ САМОУВАЖАВАЩ СЕ НАРОД В ЕС ЩЕ ДОПУСНЕ ТАКАВА ЯВНА ДИСКРИМИНАЦИЯ? БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ ЛИ СМЕ , ЧЕ НЕ ПРЕДАДОХМЕ 99% ОТ ЦИГАНИТЕ И ЕВРЕИТЕ СИ НА ХИТЛЕР?! СПОРЕД ЕС СМЕ ВИНОВНИ! ЕС ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ЦИГАНСКОТО ГЕТО НА ЕС, НО НЯМА ДА СТАНЕ! БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ И ОНЕЗИ, КОИТО СА СЪГЛАСНИ ДА ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ПРАВАТА НА БГ. ГРАЖДАНИ!

ВИНАГИ Е ИМАЛО ВЕЛИКИ СИЛИ - ТЕЗИ СИЛИ СЕ ПРОЯВЯВАТ И СЕГА В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО - КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ ВЪВ СВЕТА... АКО НЯКОЙ НЕ СЕ ПОДЧИНИ ЗАПОЧВА СЕ ПО СИСТЕМАТА "ТРОЯНСКИ КОН" - АКО НЕ СЕ СТИГНЕ ДО РЕЗУЛТАТ СЕ ПРИБЯГВА ДО ВЪНШНИ ФАКТОРИ / ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "СРЕЩА НА ВЪРХА"/ АБСОЛЮТНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: ТА НЕ БЕШЕ ПТИЧИ, СВИНСКИ И МАЙМУНСКИ ГРИП, НЕ БЕ ЧУМА ПО ПРАСЕТАТА И ОЩЕ ЗА КОЛКО НЕЩА СЕ СЕЩАМ - МАЛКИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ В ПОЛОЖЕНИЕ ШАХ, А ГОЛЕМИТЕ СИ ИГРАЯТ С ТЯХ ... ПОМИСЛЕТЕ УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ КАКВО СЕ ПРАВИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, ЗАЩОТО САМО ТОВА ОСТАНА ОТ РАБОТЕЩАТА НИ ИКОНОМИКА - ЩЕ ГОРЯТ В АДА ВСИЧКИ МИСЛИТЕЛИ, КОИТО СЕ ГАВРИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ В ИМЕТО НА "ДЕМОКРАЦИЯТА"

За да имаме обективна съдена система,трябва присъдите да се издават от РОБОТИ!Винаги имам съмнения към човешкия фактор,още от времето ,когато бях студентка и когато карах шофьорските курсове.Справедливост се раздава без емоции,а подкупът е само част от нея и то явно приятен за получаващите го.

ЧЕТА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ И ДОРИ ПОВЕЧЕТО МЕ РАЗСМИВАТ ОТ СЪРЦЕ.ИСТИНАТА Е ЕДНА.НЕ Е ВИНОВЕН НАРОДА.НАРОДА Е С РОБСКА ПСИХИКА РАЗБЕРЕТЕ ГО.И В ЧУЖБИНА СМЕ НАЙ-НЕПРИЗНАТИТЕ И С НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ.ТОВА Е ВИЗИТКА ОТ БГ.А ТЯ ИДВА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ.ЕДНА ГЪРЦИЯ В ТЕЖКАТА ИМ КРИЗА НИ СЪЖАЛЯВА И СЕ ЧУДИ КАК ТЪРИМ ТАКАВА МИЗЕРИЯ.ВЯРНО Е И ЧУЖДИТЕ ПОЛИТИЦИ КРАДАТА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ НО РАЗЛИКАТА Е ТАМ ЧЕ ПУСКАТ И ДОСТА ДОБРЕ ДАВАТ И ПУСКАТ НА НАРОДА И СА ЕДИННИ.А ТУК СЕ ПУСКА САМО НА ТОЗИ КОЙТО СИ ПЛАТИ.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ НЕРАЗУМНИ БЪЛГАРИ.ПОЛИТИЦИТЕ СА ОТ НАРОДА.НЯМА ТАКАВА СГАН И СМРАД КАТО НАС.СРАМ МЕ Е И МЕ Е ЯД ЧЕ СЪМ СЕ РОДИЛА БЪЛГАРКА.НО НИКОЙ НЕ СИ ИЗБИРА РОДИНАТА .ТОВА Е ОТ МЕН А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ ДОКАТО НЯКОИ ПРАВЯТ ПАРИ И ВЛАСТ НА ВАС ГРЪБ.

Пишете ".ПОЛИТИЦИТЕ СА ОТ НАРОДА"- Докажете го! От чий народ и чии граждани са лицата с двойно гражданство? Лицето Юлиян Попов има ли двойно гражданство и кой го назначи за служебен министът- БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД -ЧРЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ИЛИ БГ. ПОЛИТИК- ПРЕЗИДЕНТЪТ НА Р. БЪЛГАРИЯ? Това лице от кога е от "бг. народ"???????????

В правото основната презумпция не беше ли, невинен до доказване на противното?

Лицето Юлиян Попов е взет, за да дразни всичко живо и да го замерят с дървени чехли.Този великан ще покрива вакума от лафове и други значими изрази от политическото остроумие, като например:"Чингиз Хан е бил най- големия еколог, защото избил 40млн хора,които като наторили земята се родили гори с дървета?!" Тази "светла" личност поддържала тезата, че няма Баташко клане и като виден сподвижник на Отворено общество ще продължи да ръси безсрамие- такъв човек не бива да се предлага,камо ли да става министър, та ако ще да е на екоминистерство,където се разрешават и одобряват ОВОС и други проекти- той е космополит от Марс, но не е българин.

Не си походил достатъчно по света приятел, всички хора са еднакви и поставени при еднакви условия реагират еднакво. За пример ще ти дам националния отбор по футбол, едни и същи футболисти повечето от най-смотаното първенство , е как играят. Виждаш ли това е създай условия и хората ще се раздадат. Остави ги тия клишета "Ние сме с робска психика" , глупости ти бил ли си някога под робство. Осъзнай се !

не става ясно защо са "експерти", това означава много.

Че ситият кога е вярвал на гладния? Или префразирано кога му е пукало на сития за гладния / само предизборно може да подадат на манговците някое кебапче с бира, платени от нашия джоб/.

Съвременното общество е болно като цяло. От там и болестите на отделните индивиди се увеличават. Ако не искаме трета световна война трябва спешно да се разбие монопола върху начина за живот и мислене. Има много начини да се живее. Гоненето на печалба и икономически растеж е само един от тези начини. Бирма инвестира в природата и религията си, Исландия в хората си. Защо не и България да инвестира в малките обезлюдяли селца и исконните ни български занаяти. В цял свят хората търсвт алтернатива на индустриалното производство на храни и блага. България може да бъде такава алтернатива. Това ще ни опревърне на желана туристическа дестинация. И то не за алкохолици и развратници а за мислещи хора. Алтернатива има, но тя е алтернатива на мисленето.

Единствено така с инвестиция на държавата в самата себе си и подкрепа на родните производители и то здрава подкрепа, може да се решат проблемите. Ние разчитаме на инвестиции от вън , защо , защо не произвеждаме това което можем и не го продаваме навън. Защото хората тук печелят от това да продават някога държавните предприятия и да ги правят монополни. Вместо да се вгледаме в себе си, на нас ни показват външни модели. Как абе как питам можеше да работи здравна система преди 1989 и тя да е една от най-способните в Европа. С родно производство и износ , без значение какъв и за кого , сега само трябваше леко да се променят нещата и да се запази производството и щяхме да приемаме емигранти а не ние да емигрираме.

"...сега само трябваше леко да се променят нещата и да се запази производството и щяхме да приемаме емигранти а не ние да емигрираме..." Точно така! Обаче- тук се намеси една бивша всевластна партия, която изнесе парите на бг. граждани в чужбина, след това пак ги внесе в България, но не за да инвестира в икономиката на държавата, а в създаване и изграждане на собствена икономическа основа за тоталната си диктатура.Нейните кадри създадоха т.нар. 'мутри', тази партия им даде право на ненаказуемост; тя остави кадрите на съдебната система до 1989г. или онези , които влязоха в съдебната система около 1988-1989г., на ръководни постове в самата съдебна система; тя реализира криминалният преход в България...В нашата държава никога не успяхме да постигнем повече от двуполюсен политически модел, при който опозицията е "люспа" на управляващата партия и обратно. Тези процеси са многопластови и са свързани с извършване на престъпления на всички хоризонтални и вертикални нива на държавното управление!

Не само политиците ,трябва да реагира адекватно и Църквата. Мислех, че новият патриарх ще предприеме нещо конкретно, но уви... и той мълчи. Всички се ослушват като зайци на завой. Много показателно, освен това е и злокобното мълчание на Доган.

Не видя ли къде му беше първото посещение като духовен лидер - в болницата при бедните, пардон, при Б..

До "РИЧИ ( нерегистриран )27.03.2013 14:16" Смешно е точно адвокат да питате колко бг. граждани са отстоявали по съдебен път своите права:) Нямам право да издавам адвокатска тайна , иначе щях да Ви отговоря много пълно.Да кажем, че твърде много хора си търсят правата по съдебен ред в България- този отговор удовлетворява ли Ви? Ще ми кажете ли и какво точно значи словосъчетанието "политическа отговорност", защото то не значи "реализиране на наказателна отговорност";)

Не, този отговор не ме удовлетворява. След като хората не могат да постигнат правосъдие и в съда, означава че съда трябва да бъде реформиран. Това едва ли ще се случи с още мрънкане.

Преди да се говори, трябва да се знаят основите на нещата. Научете каква е ролята на адвоката според КРБ и Закона за адвокатурата и той арбитър ли е в един съдебен процес или е решаващ орган и тогава пишете. Неудовлетвореността Ви изисква отлично ниво на начални правни познания, а не свободни съчинения.

Какво се учудват тези хорица... Това си е капитализъм в действие, хората са без значение важното е да има добра печалба!

Хора събодете се...Никога повече ГЕРБЕРИ и БОКОВЦИ, ЦЪЦКОВЦИ... Никога повече и останалата крадлива политичеста пасмина. Трябва промяна и то незабавна иначе тотално ще свършим.

Все повече ми става омразен ЕС. Трябва да се махнем от него, за да оцелеем като народ и държава.Много ще е трудно , но трябва да го направим.Трябва да се въведе и швейцарският модел на демокрация, за да не допуснем подобно бъдещо национално предателство от бг. политици. Трябва да сме неутралнби и да не членуваме в никакви политически съюзи като ЕС, Евразийски съюз и тинтири- минтири! Издигаме банковата тайна в почти култ- както Австрия прави- откриваме банки и привличаме капиталите от ЕС и еврозоната - да видим тогава България пак ли ще е най- бедната държава в Европа!

С тази алчност само разруха ще постигнеш. Да не мислиш, че някой от запад ще дойде тука да ти плаща лихви ? Ония са мастъри. Намери книгата "Лихвата, рак на обществото" и я прочети.

Остави книгите- чети тук и надявам се, ще разбереш тайната на стабилността на Австрия насред кризата в еврозоната:"Агенцията допълва, че Австрия и Люксембург са единствените страни, които не споделят с другите членове на ЕС лична информация за граждани на ЕС с банки в страната. Вместо това Австрия облага приходите им от лихви и връща парите на страните от ЕС.Десетилетия наред австрийските банки използваха като инструмент за маркетинг способността си да пазят дълбока тайна. Някои още го правят. "Стриктността на банковата тайна е част от нещата, които привличат инвеститори към Австрия от цял свят. Да се променят условията на член 38 от Закона за банките в Австрия е все едно да се промени конституцията", казва Schoellerbank на своя сайт в интернет.Вярно е, че австрийските банки затегнаха условията за идентифициране на клиентите и автоматично удържат от сметките данъка върху приходите от капитали. Анонимното счетоводство отдавна е минало..."Кипърската криза насочи вниманието към банковата тайна в Австрия 27 мар 2013- дневник.бг

Думата "алчност" е дума без значение, когато става въпрос за бг. национален интерес, за търсене на стратегически сектор, осигуряващ услуга или продукт, носещ на Р. България висока добавена стойност.Имам идея да се развиват и нанотехнологиите, изработването на ИТ процесори и монитори в България; космическо уредостроене; производство на космически храни и това също да е стратегически сектор в икономиката на България- пак ли ще ме обявите за "алчна';)

стара европа върви към разруха... хората живеят полошо от преди... и това е в цяла европа ,люлката на цивилизацията , много работа ...малко удоволствия ..къде отиват средствата генерирани от работата на толкова много хора...

на потомците на евреите Рокфелер! Централната европейска банка, по подобие на американската ФЕД, сега контролира всички национални банки на държавите в Европа! Всички национални банки задължително са подписали членството си в Европейската... сещай се нататък какво става ... хеле с такива -като нас!

Така - като сме бедни, защо не ни пускате на трудовият пазар на прехваленият Ви ЕС, а много държите да си затворите по всякакъв начин трудовите пазари за българите? Ако имахме суверенитет в пълна степен, можеше ли ЕС да принуждава България да провежда толкова рестриктивна политика спрямо гражданите си? ЕС СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМА, ПРИНУДИ ПРОДАЖНИТЕ БГ. ПОЛИТИЦИ ДА ПРОВЕДАТ ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ ВЪРХУ БЪЛГАРИТЕ, А ПОСЛЕ- ААА- ВИЕ СТЕ НАЙ- БЕДНИ- Т.Е. ВИЕ СТЕ ЛОШИ И НЕ СТАВАТЕ ЗА НАШИЯТ ТРУДОВ ПАЗАР?!

Стига глупости. Все някой ни е виновен за нещо. Истината е,че дори и нашите политици не са виновни, че са толкова крадливи. Виновни сме си ние самите, защото го позволяваме. Колко от вас са отстоявали правата си пред институциите през последните години? А колко са си плащали актовете, вместо да дават подкупи на катаджийте? Колко са готови да излязата на улицата и да не се откажат, докато не се реформира съдебната система?

СТИГА ГЛУПОСТИ, ПЛАТЕН ПАРТИЕН ПИСАЧО! КАК БЪЛГАРИЯ РЕШИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕС- КОГА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ,А ? ТОВА БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ НА БГ. ПОЛИТИЦИ, А НЕ НА БГ. ГРАЖДАНИ! Бяс Ви хваща,когато видите, че никой не пледира за подкрепа на политическа партия, а иска пряка демокрация,а;) БГ. НАРОД ЛИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ИМА САМО ЕДНА ПАРТИЯ- БКП, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА НЕЙНИ ЛЮСПИ ИЛИ ПРОИЗВОДНИ?

Мисля, че трябва да приемем свободното движение на капитали в ЕС едновременно със свободното движение на работна ръка. Докато не започнат да ни пускат равноправно навсякъде в ЕС да национализираме Шел, ОМВ, ЕВН, ЧЕЗ, МЕТРО, Кауфланд, Практикер и т.н.

Действително на Боко Тиквата - Буда е необходим още един мандат, за да ликвидира напълно България като държава.

А на теб са нужни още 100 години да поумнееш

проумее, за да "поумнее"? Че шепа олигарси, ограбили народа -са изнесли парите навън- в чужди банки?,Че са плюли на народ и държава ли ? И , че признават само Бога на парите ?!Ти колко си поумнял, че нещо от изказаното изобщо не личи! Удобни твърдения-манипулации на всички лъжедемократи! Да ви вземат дяволите дано ! Наглеци!

Капитализма издига в култ печалбата, алчността и материалните ценности - откога страданието на обществото е техен проблем ? Сега просто се вижда по-ясно, защото бедните и болните са повече - преди не си личеше ! Щом от страданието на хората изкарваш пари и се гордееш с това - защо трябва да те притесняват болестите на бедните ? По капиталистически : лекар не лекува болно дете, защото не си е платило - точен пример !

Въх. А чичко Ленин гледаше с влажни очи. Аре стига глупости. Във всяка развита страна децата се лекуват безплатно. Освен това в "капиталистическите" страни като Германия и Франция дори и неосигурените имат повече права отколкото осигурените у нас.

Преди две-три години, когато банките бутаха ипотечните кредити в ръчичките на нищо не подозиращите новодомци, всичко беше рози

Некой да ги е бил новодомците, че да взимат кредити? После - Кой ми сра в гащите?

обяснил почтено - какво ги чака новодомците, пък и не само тях - при издължаването на взети кредити, подлъгани от лъжливи реклами - "схеми за обогатяване" на банките? Соц. системата ни възпита в доверие към банките! Е, сега вече е ясно, какво значи лъжлива, подвеждаща клиентите капиталистическа , кожодерска Банка! Ама късно- мнозина бяха вързани жестоко!

Нивото на бедност било "тревожно"високо....не тревожно,а зловещо високо.България била на опашката по независимост на правосъдието.И на челно място по липса на такова.На челно място по развихрили се монополи,картели и корумпирани политици.Усвоявали сме били евро пари.И къде отиват те?В крайна сметка,в ръчичките на една шепа,винаги верни на поредната Власт,олигарси.У нас,всичко се продава,различно е само нивото и размера на корупцията.И затова сме бедни.А от бедност,се озверява,оскотява,алкохолизира и пр.есктри.Човекът е така устроен,че държи на стрес,на лишения,на потиснатост,но до време.След което изперква непридвидимо.Иначе,напоследък,където който ни е "управлявал",все едни чутовни успехи е постигал.Резултатите са видими.

Борисов безспорно е световен рекордьор по броя на унищожени от мизерия хора в резултат на некадърно управление

Ако не гледаме кипърците, гърците, испанците, италианците, сирийците, авганистанците и северно корейците.

Какво, какво?! Мизерия като нашата в Испания, Италия, Кипър...?! Майтапиш ли се?!

Не смейте да мърсите името на най-успешния български министър-председател! Бойко Борисов е като Левски, той е икона, символ на възраждането и просперитета на България!

Хахахаха, майтапчия си ми ти. :)

Успехът на режима на пожарникаря (агент Буда) се измерва с броя на безработните, с броя на оскотелите, с броя на емигриралите, с броя на умрелите, с броя на убитите и с броя на самоубилите се!

Ако гледаш тия цифри, бойковото правителство е най-доброто в сравнение с предишните. Затова не мисля, че си избрал правилните критерии.

а числа. Ако приемаш по-голямото число за по-добро, си прав.

А после кой ще им работи ?

Бойко Борисов е виновен !

Станишев е виновен !!! И тройната коалиция !!!

Прави сте! И двамата. Всички, които са били във властта през последния четвърт век са виновни.

СТРУВАТ ЖИВОТИ НА СВЕСТНИТЕ И БЕДНИТЕ МОЖЕ БИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА СВЕТОВНИТЕ КОРПОРАЦИИ-ДА НАМАЛЯТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА И ДА ОСТАНАТ САМО БОГАТИТЕ И МАФИОТИТЕ..

Имам приятели, които усилено учат езици и заедно със семействата си емигрират. На въпрос къде ще отидат, те отговарят: Където и да е, ще е по-добре от тази територия със затихващи функции, липса на всякаква переспектива, смесица от бедност, несправедливост, корупция и отчаяние. В момента емиграцията е огромна, след "успешното управление" на ГРОБ! И запомнете тези, които се махат не са НИСКОКФАЛИФИЦИРАНИ! Те са лекари, инженери, програмисти, мед. сестри и всякакви други добре образовани хора, до скоро имали добри доходи и сносен живот, но в последните години стана страшно! Просто сега и последните остатъци от заблудените се изнасят, затова накрая ще си останете в затворените комплекси само политическо-милиционерските мафии, групировките, олигарсите и електоратът ви, съставен предимно от освирепели беззъби роми!

Ето това което си написал НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ! Аз оставам, не съм сам, и противно на обезверените и отчаяните ще остана тук и ще се боря за себе си, за близките си, за идеалите си, за народа си. Вяра, СМЕЛОСТ и идеал трябва, тук е хубаво-а може да е приказно. Дор на небо ясно слънце, дор на очи свят живот, ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ. Не съм го казал аз и сега, а Един във времена по страшни и свирепи.

Точно на тези, които изброи, доходите не са засегнати. Страшното за тях са тълпите безработни строители и крадци роми. Т.е. всички тия дето искат да живеят от социални помощи на гърба на другите. Само дето квалифицираните не искат това и ще избягат. Тогава безработните и ромите ще го духат тройно.

или човешки живот? ало писачите живот се пише в единствено число

Аз пък имам много животи.

Пет пъти повече могат да мизерстват хората в България но за управляващите беше по-важно дефицита да е 0.5% и да се хвалят с това а останалото го "видяха и разбраха" като ги изритаха..Сега обаче пак се натискат за власта за да довършат започнатото - да се "стабилизираме" финансово и да се затрием като народ.

Олигарсите откъде имат, дори в криза ?

Ами сигурно от това мизерстващо население, защото ако продават храната за 5 лева тя им струва 0.50 лева....реално....

Как от къде ? От лихвите дето ги плащате по заемите. Имаш си милионче в банката, при 3% лихва годишно са ти 2500 лева на месец чисти. Ами ако имаш 10 милиона ? А 100 милиона ? Намери книгата "Лихвата, рак на обществото" и ще разбереш как се създава олигархията.

В България "мизерстват" само паразитите и търтеите, които не желаят да работят и чакат да получат всичко наготово! Управлението на ГЕРБ повиши многократно стандарта на живот и създаде десетки хиляди работни места!

ГЕРБ-КРЕТЕНОНАДЕЖДА

ГРОБ-ЕВРОНАДЕЖДА за милионите бг кретени, които са безсмъртни и дори Ран-Ът не ги лови!

Ама ти наистина ли????

Болните икономики си имат бацил. А този бацил е алчността на монополите. И банковия капитал, докарал на света ефрейтор Шикългрубер и 50 милиона убити. Днес трагедията е същата, в мирно време. Защото майките пръкват изроди, а не хора. У нас - Донев, Иво, аверите на Карамански, хилядите кърлежи и профани с осми незавършен клас, котилото на приминалните милионери, айдуците и подземието на нашата бивша родина, днешна мащеха и озъбено чудовище. Един извратен тандем от загубили човешки образ ренегати, реакционери и извратеняци с кафяви души. Опитват седа изкарат трудовите хора виновни, че си и скат заплатите, а пенсионерите изкарват причинители на кризи с техните 120 лева подигравки. 23 години мълчим и стискаме зъби пред терора на малоумници и местни феодали, в ХХ век, в Европа! Това е ад, това не е страна, това е клоака и недоразумение. Това е повече от национална катастрофа.

Прав си,това е по-вече от национална катастрофа и трябва съд за всички правителства след 89-та.Съдии да бъдат тия които излязоха на улицата преди месец.

Ами да, то България я превърнаха в Сомалията на Европа. Скоро ще се избиваме за по един картоф. Докато някой малоумник вскъп костюм се развява изнякой световен курорт.

на тях не им пука за тези работи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Коментари - Експерти: Болните икономики струват животи, но политиците нехаят | Днес.dir.bg

Експерти: Болните икономики струват животи, но политиците нехаят

Финансовата криза в Европа струва животи - самоубийствата и инфекциозните заболявания са все повече, но политиците не обръщат внимание на проблема, твърдят здравни експерти, предаде Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Болните икономики струват животи, но политиците нехаят | Днес.dir.bg

Коментари

Вместо да РЕВЕ ....като вдовица за мъж ....Бойко обичаше да го потупват по гърба и да го хвалят .... Райков не се прави на мъж! ..РЕВИ НАВСЯКЪДЕ ЗА ПАРИ ....ей ги гърците отмъкнаха 100 милиарда пари ...РЕВИ БЕ ...БЕЛКИМ ДАДАТ И НА НАС ....

Е как да помогнат,като те са част от проблема?Играта им е много проста-Разбират се с нашите комунисти-бизнесмени-мафиоти все тая как ги наричаме те са си същите от 1945 насам.Те си остават на власт,ограбват държавата систематично и си делят парите със Запада и Русия.А за такива риби като нас прожектират филма България-пълноправен член на ЕС.Приятно гледане ти пожелавам.

Държавите в Европа ги обират една по една.Вече война не се води,за да се пороби една нация,просто и източваш ресурсите.Кога ли приспаните от либерастия и дрога европейци ще се осъзнаят,че група мафиоти,корумпирани политици и корпоративни босове са решили да командват света?Съвсем скоро ще е твърде късно за каквото и да е.

Ще каже някой добри,лоши- наши са! Ами не са наши , като се покланят към слабините на други управници и прецакват, до каквото се докопат!

Лицето Юлиян Попов е взет, за да дразни всичко живо и да го замерят с дървени чехли.Този великан ще покрива вакума от лафове и други значими изрази от политическото остроумие, като например:"Чингиз Хан е бил най- големия еколог, защото избил 40млн хора,които като наторили земята се родили гори с дървета?!" Тази "светла" личност поддържала тезата, че няма Баташко клане и като виден сподвижник на Отворено общество ще продължи да ръси безсрамие- такъв човек не бива да се предлага,камо ли да става министър, та ако ще да е на екоминистерство,където се разрешават и одобряват ОВОС и други проекти- той е космополит от Марс, но не е българин.

Всеки, който вярва на държавата не обича живота си . На държава не се разчита, не се вярва, не се помага . В Държава се живее, работи се и се плащат данъци . Точка . Държавата отдавна не е Родина . Кога ще го разберете ?

Ние сме му намерили решението: Бурканбанк! Иде пролет и се започват буркани череши, вишни, джанки, кайсии и ягоди на компот и сладко- жените и децата в домашната манифактура, през това време мъжете на ракиджийницата. После есента грозде, смокини, малини, дюли , мъжете на виното и късно есенна кампания няма българин да не я знае! Бурканбанк е единствената банка,която не фалира и има целогодишен оборот. Нас нищо няма да ни събори, докато се уповаваме на бурканбанк. Всички може да се изпотровят, но ние ще удържим на всеки напън. Що се отнася до онези мързеливци, които туршия и сланина не слагат и само към готовото гледат, смело може да се каже, че те са за еврорекет да се казва, че и тук демокрацията има корени, както комунизъма и неговото недоносче социализъма. Нашите политици не са нехайни, те са си направо за Черно море на дъното да копаят метан.Вдигна им се летвата и понеже думата честност и скромност не са я чули от устите на майките си и някои другари ще пропуснат следващата клетва в Народното събрание.

Aма нали точно това е планът Ран-Ът у нас. Значи нашите политици "хаят" и добре са си написали домашното зададено от световната мафия. Следователно излишни сме на тоя свят или ние или нашите политици барабар със световната мафия :)

Марин льо Пен: Отмяна на европейските ограничения за българи и румънци съдържа опасността от увеличаване на ромска имиграция27 март 2013 14:37 Агенция "Фокус" Начало / Европейски съюз - КАЖЕТЕ- КОЙ САМОУВАЖАВАЩ СЕ НАРОД В ЕС ЩЕ ДОПУСНЕ ТАКАВА ЯВНА ДИСКРИМИНАЦИЯ? БЪЛГАРИТЕ ВИНОВНИ ЛИ СМЕ , ЧЕ НЕ ПРЕДАДОХМЕ 99% ОТ ЦИГАНИТЕ И ЕВРЕИТЕ СИ НА ХИТЛЕР?! СПОРЕД ЕС СМЕ ВИНОВНИ! ЕС ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ЦИГАНСКОТО ГЕТО НА ЕС, НО НЯМА ДА СТАНЕ! БЪЛГАРИЯ Е ЗА БЪЛГАРИТЕ И ОНЕЗИ, КОИТО СА СЪГЛАСНИ ДА ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ПРАВАТА НА БГ. ГРАЖДАНИ!

ВИНАГИ Е ИМАЛО ВЕЛИКИ СИЛИ - ТЕЗИ СИЛИ СЕ ПРОЯВЯВАТ И СЕГА В РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО - КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ ВЪВ СВЕТА... АКО НЯКОЙ НЕ СЕ ПОДЧИНИ ЗАПОЧВА СЕ ПО СИСТЕМАТА "ТРОЯНСКИ КОН" - АКО НЕ СЕ СТИГНЕ ДО РЕЗУЛТАТ СЕ ПРИБЯГВА ДО ВЪНШНИ ФАКТОРИ / ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА "СРЕЩА НА ВЪРХА"/ АБСОЛЮТНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ: ТА НЕ БЕШЕ ПТИЧИ, СВИНСКИ И МАЙМУНСКИ ГРИП, НЕ БЕ ЧУМА ПО ПРАСЕТАТА И ОЩЕ ЗА КОЛКО НЕЩА СЕ СЕЩАМ - МАЛКИТЕ СЕ ПОСТАВЯТ В ПОЛОЖЕНИЕ ШАХ, А ГОЛЕМИТЕ СИ ИГРАЯТ С ТЯХ ... ПОМИСЛЕТЕ УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ КАКВО СЕ ПРАВИ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, ЗАЩОТО САМО ТОВА ОСТАНА ОТ РАБОТЕЩАТА НИ ИКОНОМИКА - ЩЕ ГОРЯТ В АДА ВСИЧКИ МИСЛИТЕЛИ, КОИТО СЕ ГАВРИХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ В ИМЕТО НА "ДЕМОКРАЦИЯТА"

За да имаме обективна съдена система,трябва присъдите да се издават от РОБОТИ!Винаги имам съмнения към човешкия фактор,още от времето ,когато бях студентка и когато карах шофьорските курсове.Справедливост се раздава без емоции,а подкупът е само част от нея и то явно приятен за получаващите го.

ЧЕТА ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ И ДОРИ ПОВЕЧЕТО МЕ РАЗСМИВАТ ОТ СЪРЦЕ.ИСТИНАТА Е ЕДНА.НЕ Е ВИНОВЕН НАРОДА.НАРОДА Е С РОБСКА ПСИХИКА РАЗБЕРЕТЕ ГО.И В ЧУЖБИНА СМЕ НАЙ-НЕПРИЗНАТИТЕ И С НАЙ-НИСКИ ЗАПЛАТИ.ТОВА Е ВИЗИТКА ОТ БГ.А ТЯ ИДВА ОТ ПОЛИТИЦИТЕ.ЕДНА ГЪРЦИЯ В ТЕЖКАТА ИМ КРИЗА НИ СЪЖАЛЯВА И СЕ ЧУДИ КАК ТЪРИМ ТАКАВА МИЗЕРИЯ.ВЯРНО Е И ЧУЖДИТЕ ПОЛИТИЦИ КРАДАТА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ НО РАЗЛИКАТА Е ТАМ ЧЕ ПУСКАТ И ДОСТА ДОБРЕ ДАВАТ И ПУСКАТ НА НАРОДА И СА ЕДИННИ.А ТУК СЕ ПУСКА САМО НА ТОЗИ КОЙТО СИ ПЛАТИ.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ НЕРАЗУМНИ БЪЛГАРИ.ПОЛИТИЦИТЕ СА ОТ НАРОДА.НЯМА ТАКАВА СГАН И СМРАД КАТО НАС.СРАМ МЕ Е И МЕ Е ЯД ЧЕ СЪМ СЕ РОДИЛА БЪЛГАРКА.НО НИКОЙ НЕ СИ ИЗБИРА РОДИНАТА .ТОВА Е ОТ МЕН А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ ДОКАТО НЯКОИ ПРАВЯТ ПАРИ И ВЛАСТ НА ВАС ГРЪБ.

Пишете ".ПОЛИТИЦИТЕ СА ОТ НАРОДА"- Докажете го! От чий народ и чии граждани са лицата с двойно гражданство? Лицето Юлиян Попов има ли двойно гражданство и кой го назначи за служебен министът- БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД -ЧРЕЗ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ИЛИ БГ. ПОЛИТИК- ПРЕЗИДЕНТЪТ НА Р. БЪЛГАРИЯ? Това лице от кога е от "бг. народ"???????????

В правото основната презумпция не беше ли, невинен до доказване на противното?

Лицето Юлиян Попов е взет, за да дразни всичко живо и да го замерят с дървени чехли.Този великан ще покрива вакума от лафове и други значими изрази от политическото остроумие, като например:"Чингиз Хан е бил най- големия еколог, защото избил 40млн хора,които като наторили земята се родили гори с дървета?!" Тази "светла" личност поддържала тезата, че няма Баташко клане и като виден сподвижник на Отворено общество ще продължи да ръси безсрамие- такъв човек не бива да се предлага,камо ли да става министър, та ако ще да е на екоминистерство,където се разрешават и одобряват ОВОС и други проекти- той е космополит от Марс, но не е българин.

Не си походил достатъчно по света приятел, всички хора са еднакви и поставени при еднакви условия реагират еднакво. За пример ще ти дам националния отбор по футбол, едни и същи футболисти повечето от най-смотаното първенство , е как играят. Виждаш ли това е създай условия и хората ще се раздадат. Остави ги тия клишета "Ние сме с робска психика" , глупости ти бил ли си някога под робство. Осъзнай се !

не става ясно защо са "експерти", това означава много.

Че ситият кога е вярвал на гладния? Или префразирано кога му е пукало на сития за гладния / само предизборно може да подадат на манговците някое кебапче с бира, платени от нашия джоб/.

Съвременното общество е болно като цяло. От там и болестите на отделните индивиди се увеличават. Ако не искаме трета световна война трябва спешно да се разбие монопола върху начина за живот и мислене. Има много начини да се живее. Гоненето на печалба и икономически растеж е само един от тези начини. Бирма инвестира в природата и религията си, Исландия в хората си. Защо не и България да инвестира в малките обезлюдяли селца и исконните ни български занаяти. В цял свят хората търсвт алтернатива на индустриалното производство на храни и блага. България може да бъде такава алтернатива. Това ще ни опревърне на желана туристическа дестинация. И то не за алкохолици и развратници а за мислещи хора. Алтернатива има, но тя е алтернатива на мисленето.

Единствено така с инвестиция на държавата в самата себе си и подкрепа на родните производители и то здрава подкрепа, може да се решат проблемите. Ние разчитаме на инвестиции от вън , защо , защо не произвеждаме това което можем и не го продаваме навън. Защото хората тук печелят от това да продават някога държавните предприятия и да ги правят монополни. Вместо да се вгледаме в себе си, на нас ни показват външни модели. Как абе как питам можеше да работи здравна система преди 1989 и тя да е една от най-способните в Европа. С родно производство и износ , без значение какъв и за кого , сега само трябваше леко да се променят нещата и да се запази производството и щяхме да приемаме емигранти а не ние да емигрираме.

"...сега само трябваше леко да се променят нещата и да се запази производството и щяхме да приемаме емигранти а не ние да емигрираме..." Точно така! Обаче- тук се намеси една бивша всевластна партия, която изнесе парите на бг. граждани в чужбина, след това пак ги внесе в България, но не за да инвестира в икономиката на държавата, а в създаване и изграждане на собствена икономическа основа за тоталната си диктатура.Нейните кадри създадоха т.нар. 'мутри', тази партия им даде право на ненаказуемост; тя остави кадрите на съдебната система до 1989г. или онези , които влязоха в съдебната система около 1988-1989г., на ръководни постове в самата съдебна система; тя реализира криминалният преход в България...В нашата държава никога не успяхме да постигнем повече от двуполюсен политически модел, при който опозицията е "люспа" на управляващата партия и обратно. Тези процеси са многопластови и са свързани с извършване на престъпления на всички хоризонтални и вертикални нива на държавното управление!

Не само политиците ,трябва да реагира адекватно и Църквата. Мислех, че новият патриарх ще предприеме нещо конкретно, но уви... и той мълчи. Всички се ослушват като зайци на завой. Много показателно, освен това е и злокобното мълчание на Доган.

Не видя ли къде му беше първото посещение като духовен лидер - в болницата при бедните, пардон, при Б..

До "РИЧИ ( нерегистриран )27.03.2013 14:16" Смешно е точно адвокат да питате колко бг. граждани са отстоявали по съдебен път своите права:) Нямам право да издавам адвокатска тайна , иначе щях да Ви отговоря много пълно.Да кажем, че твърде много хора си търсят правата по съдебен ред в България- този отговор удовлетворява ли Ви? Ще ми кажете ли и какво точно значи словосъчетанието "политическа отговорност", защото то не значи "реализиране на наказателна отговорност";)

Не, този отговор не ме удовлетворява. След като хората не могат да постигнат правосъдие и в съда, означава че съда трябва да бъде реформиран. Това едва ли ще се случи с още мрънкане.

Преди да се говори, трябва да се знаят основите на нещата. Научете каква е ролята на адвоката според КРБ и Закона за адвокатурата и той арбитър ли е в един съдебен процес или е решаващ орган и тогава пишете. Неудовлетвореността Ви изисква отлично ниво на начални правни познания, а не свободни съчинения.

Какво се учудват тези хорица... Това си е капитализъм в действие, хората са без значение важното е да има добра печалба!

Хора събодете се...Никога повече ГЕРБЕРИ и БОКОВЦИ, ЦЪЦКОВЦИ... Никога повече и останалата крадлива политичеста пасмина. Трябва промяна и то незабавна иначе тотално ще свършим.

Все повече ми става омразен ЕС. Трябва да се махнем от него, за да оцелеем като народ и държава.Много ще е трудно , но трябва да го направим.Трябва да се въведе и швейцарският модел на демокрация, за да не допуснем подобно бъдещо национално предателство от бг. политици. Трябва да сме неутралнби и да не членуваме в никакви политически съюзи като ЕС, Евразийски съюз и тинтири- минтири! Издигаме банковата тайна в почти култ- както Австрия прави- откриваме банки и привличаме капиталите от ЕС и еврозоната - да видим тогава България пак ли ще е най- бедната държава в Европа!

С тази алчност само разруха ще постигнеш. Да не мислиш, че някой от запад ще дойде тука да ти плаща лихви ? Ония са мастъри. Намери книгата "Лихвата, рак на обществото" и я прочети.

Остави книгите- чети тук и надявам се, ще разбереш тайната на стабилността на Австрия насред кризата в еврозоната:"Агенцията допълва, че Австрия и Люксембург са единствените страни, които не споделят с другите членове на ЕС лична информация за граждани на ЕС с банки в страната. Вместо това Австрия облага приходите им от лихви и връща парите на страните от ЕС.Десетилетия наред австрийските банки използваха като инструмент за маркетинг способността си да пазят дълбока тайна. Някои още го правят. "Стриктността на банковата тайна е част от нещата, които привличат инвеститори към Австрия от цял свят. Да се променят условията на член 38 от Закона за банките в Австрия е все едно да се промени конституцията", казва Schoellerbank на своя сайт в интернет.Вярно е, че австрийските банки затегнаха условията за идентифициране на клиентите и автоматично удържат от сметките данъка върху приходите от капитали. Анонимното счетоводство отдавна е минало..."Кипърската криза насочи вниманието към банковата тайна в Австрия 27 мар 2013- дневник.бг

Думата "алчност" е дума без значение, когато става въпрос за бг. национален интерес, за търсене на стратегически сектор, осигуряващ услуга или продукт, носещ на Р. България висока добавена стойност.Имам идея да се развиват и нанотехнологиите, изработването на ИТ процесори и монитори в България; космическо уредостроене; производство на космически храни и това също да е стратегически сектор в икономиката на България- пак ли ще ме обявите за "алчна';)

стара европа върви към разруха... хората живеят полошо от преди... и това е в цяла европа ,люлката на цивилизацията , много работа ...малко удоволствия ..къде отиват средствата генерирани от работата на толкова много хора...

на потомците на евреите Рокфелер! Централната европейска банка, по подобие на американската ФЕД, сега контролира всички национални банки на държавите в Европа! Всички национални банки задължително са подписали членството си в Европейската... сещай се нататък какво става ... хеле с такива -като нас!

Така - като сме бедни, защо не ни пускате на трудовият пазар на прехваленият Ви ЕС, а много държите да си затворите по всякакъв начин трудовите пазари за българите? Ако имахме суверенитет в пълна степен, можеше ли ЕС да принуждава България да провежда толкова рестриктивна политика спрямо гражданите си? ЕС СЪЗДАДЕ ПРОБЛЕМА, ПРИНУДИ ПРОДАЖНИТЕ БГ. ПОЛИТИЦИ ДА ПРОВЕДАТ ТОЗИ ЕКСПЕРИМЕНТ ВЪРХУ БЪЛГАРИТЕ, А ПОСЛЕ- ААА- ВИЕ СТЕ НАЙ- БЕДНИ- Т.Е. ВИЕ СТЕ ЛОШИ И НЕ СТАВАТЕ ЗА НАШИЯТ ТРУДОВ ПАЗАР?!

Стига глупости. Все някой ни е виновен за нещо. Истината е,че дори и нашите политици не са виновни, че са толкова крадливи. Виновни сме си ние самите, защото го позволяваме. Колко от вас са отстоявали правата си пред институциите през последните години? А колко са си плащали актовете, вместо да дават подкупи на катаджийте? Колко са готови да излязата на улицата и да не се откажат, докато не се реформира съдебната система?

СТИГА ГЛУПОСТИ, ПЛАТЕН ПАРТИЕН ПИСАЧО! КАК БЪЛГАРИЯ РЕШИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ЕС- КОГА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ,А ? ТОВА БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ НА БГ. ПОЛИТИЦИ, А НЕ НА БГ. ГРАЖДАНИ! Бяс Ви хваща,когато видите, че никой не пледира за подкрепа на политическа партия, а иска пряка демокрация,а;) БГ. НАРОД ЛИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ИМА САМО ЕДНА ПАРТИЯ- БКП, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА НЕЙНИ ЛЮСПИ ИЛИ ПРОИЗВОДНИ?

Мисля, че трябва да приемем свободното движение на капитали в ЕС едновременно със свободното движение на работна ръка. Докато не започнат да ни пускат равноправно навсякъде в ЕС да национализираме Шел, ОМВ, ЕВН, ЧЕЗ, МЕТРО, Кауфланд, Практикер и т.н.

Действително на Боко Тиквата - Буда е необходим още един мандат, за да ликвидира напълно България като държава.

А на теб са нужни още 100 години да поумнееш

проумее, за да "поумнее"? Че шепа олигарси, ограбили народа -са изнесли парите навън- в чужди банки?,Че са плюли на народ и държава ли ? И , че признават само Бога на парите ?!Ти колко си поумнял, че нещо от изказаното изобщо не личи! Удобни твърдения-манипулации на всички лъжедемократи! Да ви вземат дяволите дано ! Наглеци!

Капитализма издига в култ печалбата, алчността и материалните ценности - откога страданието на обществото е техен проблем ? Сега просто се вижда по-ясно, защото бедните и болните са повече - преди не си личеше ! Щом от страданието на хората изкарваш пари и се гордееш с това - защо трябва да те притесняват болестите на бедните ? По капиталистически : лекар не лекува болно дете, защото не си е платило - точен пример !

Въх. А чичко Ленин гледаше с влажни очи. Аре стига глупости. Във всяка развита страна децата се лекуват безплатно. Освен това в "капиталистическите" страни като Германия и Франция дори и неосигурените имат повече права отколкото осигурените у нас.

Преди две-три години, когато банките бутаха ипотечните кредити в ръчичките на нищо не подозиращите новодомци, всичко беше рози

Некой да ги е бил новодомците, че да взимат кредити? После - Кой ми сра в гащите?

обяснил почтено - какво ги чака новодомците, пък и не само тях - при издължаването на взети кредити, подлъгани от лъжливи реклами - "схеми за обогатяване" на банките? Соц. системата ни възпита в доверие към банките! Е, сега вече е ясно, какво значи лъжлива, подвеждаща клиентите капиталистическа , кожодерска Банка! Ама късно- мнозина бяха вързани жестоко!

Нивото на бедност било "тревожно"високо....не тревожно,а зловещо високо.България била на опашката по независимост на правосъдието.И на челно място по липса на такова.На челно място по развихрили се монополи,картели и корумпирани политици.Усвоявали сме били евро пари.И къде отиват те?В крайна сметка,в ръчичките на една шепа,винаги верни на поредната Власт,олигарси.У нас,всичко се продава,различно е само нивото и размера на корупцията.И затова сме бедни.А от бедност,се озверява,оскотява,алкохолизира и пр.есктри.Човекът е така устроен,че държи на стрес,на лишения,на потиснатост,но до време.След което изперква непридвидимо.Иначе,напоследък,където който ни е "управлявал",все едни чутовни успехи е постигал.Резултатите са видими.

Борисов безспорно е световен рекордьор по броя на унищожени от мизерия хора в резултат на некадърно управление

Ако не гледаме кипърците, гърците, испанците, италианците, сирийците, авганистанците и северно корейците.

Какво, какво?! Мизерия като нашата в Испания, Италия, Кипър...?! Майтапиш ли се?!

Не смейте да мърсите името на най-успешния български министър-председател! Бойко Борисов е като Левски, той е икона, символ на възраждането и просперитета на България!

Хахахаха, майтапчия си ми ти. :)

Успехът на режима на пожарникаря (агент Буда) се измерва с броя на безработните, с броя на оскотелите, с броя на емигриралите, с броя на умрелите, с броя на убитите и с броя на самоубилите се!

Ако гледаш тия цифри, бойковото правителство е най-доброто в сравнение с предишните. Затова не мисля, че си избрал правилните критерии.

а числа. Ако приемаш по-голямото число за по-добро, си прав.

А после кой ще им работи ?

Бойко Борисов е виновен !

Станишев е виновен !!! И тройната коалиция !!!

Прави сте! И двамата. Всички, които са били във властта през последния четвърт век са виновни.

СТРУВАТ ЖИВОТИ НА СВЕСТНИТЕ И БЕДНИТЕ МОЖЕ БИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА СВЕТОВНИТЕ КОРПОРАЦИИ-ДА НАМАЛЯТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА И ДА ОСТАНАТ САМО БОГАТИТЕ И МАФИОТИТЕ..

Имам приятели, които усилено учат езици и заедно със семействата си емигрират. На въпрос къде ще отидат, те отговарят: Където и да е, ще е по-добре от тази територия със затихващи функции, липса на всякаква переспектива, смесица от бедност, несправедливост, корупция и отчаяние. В момента емиграцията е огромна, след "успешното управление" на ГРОБ! И запомнете тези, които се махат не са НИСКОКФАЛИФИЦИРАНИ! Те са лекари, инженери, програмисти, мед. сестри и всякакви други добре образовани хора, до скоро имали добри доходи и сносен живот, но в последните години стана страшно! Просто сега и последните остатъци от заблудените се изнасят, затова накрая ще си останете в затворените комплекси само политическо-милиционерските мафии, групировките, олигарсите и електоратът ви, съставен предимно от освирепели беззъби роми!

Ето това което си написал НЕ БИВА ДА ДОПУСКАМЕ! Аз оставам, не съм сам, и противно на обезверените и отчаяните ще остана тук и ще се боря за себе си, за близките си, за идеалите си, за народа си. Вяра, СМЕЛОСТ и идеал трябва, тук е хубаво-а може да е приказно. Дор на небо ясно слънце, дор на очи свят живот, ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ. Не съм го казал аз и сега, а Един във времена по страшни и свирепи.

Точно на тези, които изброи, доходите не са засегнати. Страшното за тях са тълпите безработни строители и крадци роми. Т.е. всички тия дето искат да живеят от социални помощи на гърба на другите. Само дето квалифицираните не искат това и ще избягат. Тогава безработните и ромите ще го духат тройно.

или човешки живот? ало писачите живот се пише в единствено число

Аз пък имам много животи.

Пет пъти повече могат да мизерстват хората в България но за управляващите беше по-важно дефицита да е 0.5% и да се хвалят с това а останалото го "видяха и разбраха" като ги изритаха..Сега обаче пак се натискат за власта за да довършат започнатото - да се "стабилизираме" финансово и да се затрием като народ.

Олигарсите откъде имат, дори в криза ?

Ами сигурно от това мизерстващо население, защото ако продават храната за 5 лева тя им струва 0.50 лева....реално....

Как от къде ? От лихвите дето ги плащате по заемите. Имаш си милионче в банката, при 3% лихва годишно са ти 2500 лева на месец чисти. Ами ако имаш 10 милиона ? А 100 милиона ? Намери книгата "Лихвата, рак на обществото" и ще разбереш как се създава олигархията.

В България "мизерстват" само паразитите и търтеите, които не желаят да работят и чакат да получат всичко наготово! Управлението на ГЕРБ повиши многократно стандарта на живот и създаде десетки хиляди работни места!

ГЕРБ-КРЕТЕНОНАДЕЖДА

ГРОБ-ЕВРОНАДЕЖДА за милионите бг кретени, които са безсмъртни и дори Ран-Ът не ги лови!

Ама ти наистина ли????

Болните икономики си имат бацил. А този бацил е алчността на монополите. И банковия капитал, докарал на света ефрейтор Шикългрубер и 50 милиона убити. Днес трагедията е същата, в мирно време. Защото майките пръкват изроди, а не хора. У нас - Донев, Иво, аверите на Карамански, хилядите кърлежи и профани с осми незавършен клас, котилото на приминалните милионери, айдуците и подземието на нашата бивша родина, днешна мащеха и озъбено чудовище. Един извратен тандем от загубили човешки образ ренегати, реакционери и извратеняци с кафяви души. Опитват седа изкарат трудовите хора виновни, че си и скат заплатите, а пенсионерите изкарват причинители на кризи с техните 120 лева подигравки. 23 години мълчим и стискаме зъби пред терора на малоумници и местни феодали, в ХХ век, в Европа! Това е ад, това не е страна, това е клоака и недоразумение. Това е повече от национална катастрофа.

Прав си,това е по-вече от национална катастрофа и трябва съд за всички правителства след 89-та.Съдии да бъдат тия които излязоха на улицата преди месец.

Ами да, то България я превърнаха в Сомалията на Европа. Скоро ще се избиваме за по един картоф. Докато някой малоумник вскъп костюм се развява изнякой световен курорт.

на тях не им пука за тези работи *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.