Започна сглобяването на най-големия самолет в света

Започна сглобяването на най-големия самолет в света. Той ще бъде с 6 двигателя и ще служи за изстрелване на сателити директно от въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Започна сглобяването на най-големия самолет в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кефи ме идеята с кабела. Доста държави мислят по въпроса. Вероятно и с дирижабли също би станало ... до 20 км. височина няма да е проблем. Но с ракетата е много по прецизно, точно и срочно.

МАКС который состоит из самолёта-носителя (Ан-225 Мрия) .Това може и да е по добро , но нека да полети поне пък после ще го хвалим

Вероятно товара извеждан на геостационарна орбита ще 0 кг. Там се извеждат много комуникационни спътници. В последно време обаче има и системи на ниски орбити. Тепърва се проектират и нови. Разбира се има и други типове цивилни спътници. Така че има пазарна ниша, а ако закачат и нещо военно, още по-добре. За достаевки до МКС ме съмнява. Като тегло на полезния товар е добре, но изглежда че няма обем (не че всичко може да се прецени от филмчето).

Айде побързайте, и на него да му видим сейра, като на Върджин Галактик.

Така е, някои строят средства за овладяване на космоса, други - ракети за разрушаване на земята...

Е,не само,нали... И едни двигателчета,`дето ги продават на едни пичове,за да не се мъчат с балони пълни с хелий:):):):))))))))

Major Payne

Ама вие с тези двигателчета сте много смешни. Преценили са американците, че им е по-изгодно за момента с руски - купуват ги. Целият свят е основан на този принцип - едни произвеждат жито, други - гащи, трети правят компютри, четвърти коли и т.н. Няма страна, която да си прави сама всичко. Не че не може, но е тъпо и неизгодно. Виждаш съдбата на Кремиковци, например.

Айде, стига вече с това: американско, американско. . . .,дайте нещо руско .

Докато догонят Русия, още много ще има да четеш "америка това, америка онова". Между другото, СССР, 1988 г., Ан-225 - максимално тегло при излитане - 640 тона. Още малко им остава на пиндосите.

Още по смешно става ако сравниш товароносимоста - Ан 255 е конструиран да пренася совалката "Буран" която тежи 105 тона, а максималната му товароносимост е 275 тона! Друго си е пиндоския суперсамолет, който ще носи сателити "над 6 /шест!!!/ тона....Ако въобще полети...

Защо така се косиш? Нека пишат за американското...Да се радваме на напредъка на най "технологичните" пичове!Я виж,как от балоните с хелий,вече и със самолет пробват!! Иначе,за Русия,какво да пишем?? Та,Русия,едни ракетни двигатели не може да направи и ги купува от САЩ...Или,беше обратното??:):):):):))))))))

в момента много екипи/фирми посвета работят по създаването на подобни системи за извеждане. има проекти за извеждане на малки сателити с МИГ-29 , и с F-15. В Русия също в момента има подобен проект за 'въздушен' старт. Разработването на ново нещо е доста ресурсо емко , иска доста финанси и научни ресурси.

Са рашаните ще сглобят от велпапе по- голям и по- хубаво боядисан самоует!

От велпапе, ама да обясня, какво е станало с гумената ракета: Разбрали се Обама и Путин да унищожат всички ядрени оръжия, направили го. Шефа на Пентагона отива пеи Обама и казва "екселенц, ние скрихме една ракета, можем да унищожим Москва". След два часа докладват на Путин: "Москва е поразена, има три милиона жертви". Той Отговаря" имаме една учебна ракета, изстреляйте я по Ню Йорк". "Но шефе, тя е гумена"! "Няма значение, Русия винаги отговаря на удара"! След пет часа докладват на Обама "сър, Ню Йорк е поразен, досега има 10 милиона жертви". "Какво означава ДОСЕГА"? "Ами ракетата още подскача"!

главата и мислите подскачат в нея от едно място на друго ,но все вътре.

Жалко, че баща ти е скъсал гумата оная нощ.

Супер, ще има ли и с ляв волан?

Мне, но за сметка на това екипажа и пилотите ще са с "лява резба".

За АН 225 не съм сигурен , но АН 124 е разработван като военно-транспортен и настина може да каца и излита от поле.

Apollony

На бас, че ще гръмне още при първия опит да полети.

Знаеш ли колко са неуспешните модели в историята? Този няма да гръмне, но и да гръмне опита няма да постъпи за русофилиите.

"опита няма да постъпи"? Нещо температура, главоболие, енцефалит да имате?

Когато са демонстрирали първият локомотив с парен двигател, една баба от публиката заявила: - Това чудо няма никога да потегли! Когато "чудото" потеглило, тя се обадила пак: - Това чудо няма никога да спре... ;)

И Вие никога няма да станете полковник, щото даже майор не сте...

Млъкни, бе злобар! Ще гръмне празаната ти кратуна.

Този "филантроп" явно има нужда да пръска за нещо милиардите от "Монсанто". От компютри много бързо мина към компоти г-на,пък и с ваксини се занимава-явно смята,че населението на планетата е твърде голямо.Сега с този самолет признавам,че ме учуди-почти толкова,колкото ако изкара на пазара стойностен софтуерен продукт. Препоръчвам да американците да се концентрират върху технология от сорта на прашка,батут или други подобни.Те цирковете ги умеят.

Праи ли ви впечатление че кат напраиш некой и друг милярд започваш да летиш в космоса?

Има го и обратния вариант - да луднеш от безпаричие.

Ще ще ще. Като го направите, тогава пишете.

какво стана с ваксината за Ебола, която руснаците вече бяха готови с нея. Само им трябваше как да е ..... разработят и открият. ама иначе беше готова... опаковките за нея бяха на пазара дори :))))

За първи път чувам за такава птица Ру.

Птицата Рх е от приказките "!001 нощ"Като малък не си ли ги чел?

а да, Шекеразада, мерси

Извинявам се,че се "опитах" да "подведа" форумците,с информацията,че Буран е изстрелван пробно от самолет... Това,било намерение преди спирането на програмата!! Това дъстатъчно ли е ,за да затвори устите на едни "батковци"?? Чакам и от тяхна страна,да се извинят за лицемерието си да застават до палачите на света и да обвиняват другите за злините предизвикани от техните господари...:):):):):))))) Да чакам писмо,от арменския поп-викате:):):))))))

Знаеш ли колко тежи една совалка и каква тяга е нужна за да се изведе в околоземна орбита ??! нито американските нито проваленият проект Буран някога са са излитали от самолет!!! единственото (далечно) подобие на нещо такова, някога излитало от самолет се казва X7. Проектът е прекратен преди повече от 30 години.

dionisiosd@yahoo.com

Ти,четеш ли какво пиша? Нали това пиша,че не е имало такова нещо и направих грешка!! Освен това,последно "Вирджин",преди няколко години проведе такъв експримент с малка совалка,която не излезна в космоса,но почти стигна дотам и след това се върна със свободно падане и се отвориха парашутите на няколко километра над земята!!

проект може да се окаже успешен Нали руски Буран стартирал от самолет, преди да излети в орбита. А модерни материали дават много добри условия за реализация на такъв проект. Нормално е да видим различни проекти в реализация.

Бурана беше отгоре, а това е отдолу....като бомба...на къд еще полети? :-)))))

Като си тъп що не си мълчиш поне ? я си задай въпроса как излитат ракетите от бойните самолети и дали стоят под тях или над тях ??? аман от кухи лейки!

Опа-а-а...я пак? Буран е излетял от Байконур - а дотам е транспортиран с АН-225!

и пак си тук да пишеш глупости ...

И аз потвърждавам за невежите още веднъж. Буран е изстрелян вертикално с помощта на ракета Енергия! Антонов се ползва само за пренасяне на бурана!

Буран е транспортиран и по вода със шлепове до летището, където се товари на самолета.

Множество малки китайски дрончета ще сглобяват спътника в стратосферата, след което ще му бият един шут, изстрелвайки го в ниска околоземна орбита.

Не е ли разработка на Империята на Злото, открила валенките, ушанката, матрьошката, водката, мечата бърлога и зимния сън ?? ;-) Разочарован съм :-D

Хайл Бойко

Не си Сашо, Саша си. ;)

Бъркаш се! Империята на злото е държавата открила оръжията с обеднен уран, Абу Гариб, Гуантанамо!

Защо не използват балони, вместо самолет?

Щото нямат достатъчно боб за производство на газ!

Абе то си е време някой да надмине рекорда на Антонов, но причината е отново не особено целесъобразна - както и в онзи случай - космическа техника. Казвам го по икономически съображения - космодрумът има преимущества, които с времето го правят по-ефективен от подобни решения, а смисленото приложение на подобни самолети е традиционното пренасяне на обемни товари. Не мога да се начудя как в днешния глобализиран свят всички са склонни да ползват каквото се намери старо, но не се организират да създадат нови големи товарни машини, въпреки очевидната нужда от тях (вярно, не са необходими в огромни количества, но поне стотина свръх-големи самолета биха направили много за множество икономики).

абе хора... парите са си негови. Човека се е доказал, че може да прави стотици милиони долари на година. Мислиш ли, че е толкова прост? Трябва ли да пита всеки по кръчмите дали смята идеята му за добра. Дори и да не е успее - ще бъдат приложени и усъвършенствани стотици технологии чрез този проект. Това ли ви е проблема. Това е ЕДИН ЧОВЕК. Вие го обърнахте на ЦРУ, НАТО, САЩ, Буда и какво ли не. Да ги зарови ли тези пари или да открие хиляди работни места и да го даде за наука и технологии тези пари? Пооливате се вече да давате акъл на умни просперирали хора. И то точно вие...

че може да открадне стотици милиони долари на година. Наште и те - милиярди

Казвал се е Калинин - К7. С 6 двигателя, двутелен. Извършил е 7 полета, като при последния се е разбил, погубвайки 14 човека. Причината се оказва лошо проектиране, довело до резонанс на конструкцията с вибрациите от двигателите. Няма данни за изведените с него спътници, като изключим душите на 14-те загинали и на незнаен брой инженери умъртвени в Сибир след това.

Кой е бащата на самолета Можайски или братя Райт? Според руснаците е Можьйски, според целия останал свят са братята. И твоя К7 е пак някаква митология..........

руснаците увайават подвиг на братята Райт, както и американците увайават първият полет през атлантика от руснаците с руски самолет гигант.

Дреме ми на .... шушлека кой е бащата на самолета, а ти съвсем спокойно можеш да разпиташ насам -натам и за майката .... щото бащи може да има много, ама обикновено майката е една! Иначе К-7 е съществувал наистина между 1930 и 1933 г. и е поредният руски провал. Снимки поне има, но трябва и да се порови малко.

Пропусна едно друго животно - Каспиския монстър - 544 тона през 1966 година. Е вярно не е съвсем самолет ама пак лети.

Положението тука е трагедия- няма лекари, няма болници, няма апаратура, КТб бе източена и Буда мълчи като риба, милиарди нови заеми, глад, мизерия, беднотия, корупция, убийства всеки ден...манипулаторите и промивачи на мозъци седнали да ми говорят за рух-мух....Седнали да отклоняват вниманието на обществото... Еврейски подлоги.

Концепцията е Германска колкото и да не ви се вярва- Silbervogel! Американците са само едни крадци на технологии.

nobody

можеш ли да покажеш поне един руски автомобил, който да не е краден от европейски или американски производител ?

Мога. Каляска. Модел 1773 :)

Gregory MacAllister

Стршен разговор водите - американци крадат германци и накрая - руснаците виновни. Велико!

Москвич - от BMW, Лада от FIAT, Волга от FORD. Още искаш ли?

Руските автомобили не са КРАДЕНИ а(те след всичките войни само до коли им е било да правят) са са правени по лиценз!Стига сте разпространявали пропаганда!Страна като русия която може да произвежда ракети може да прави и коли,само дето с коли не се защитават над 17 милиона квадратни километра......

Цялата тази статия е по поръчка на ЦРУ и ФБР... За заблуда на противника... В действителност, същия този самолет, по нареждане на Обамката ,американската частна фирма го е конструирала да е с ВЕРТИКАЛНО ИЗЛИТАНЕ копирано от английските ХАРИЪР !

Руски крепостен селянин още в 17-и век е направил 2 пъти по-тежък самолет. С него местния граф ходел на лов на луната. Сега се използва за отглеждане на гъби - мезе за водка.

Не не е възможно, това е откраднато от Русите. Те са най-велики

Швейцарците май правят нещо подобно, дето ще излита от Хърватска! конкуренцията ще е от самото начало май :)) а дали и китайците не търсят да преснимат чертежите вече ....

Стар нацистки проект изтупан от нафталина. Въпроса е колко изобретения са откраднати през 1944г.?

до които са се добрали руснаците и американците са откраднати ! някои от тях заедно с инженерите, които са ги работели, а други дори и с готовите машини и резервните части ... иначе едва сега щеше да има Спутник )може би "сПутин", а кацането на Луната щеше да е още в проект ...

от български шоп от Радомир, дето правеше тежко машиностроене.

Само да попитам другарите, които тук пламно възхваляват успехите на съветската/руска технологична мисъл, съветския/руски начин на живот и всичко, което братушките са постигнали и продължават да постигат: Абе тюфлеци, защо другарчето ви наричано Мишо Шамара дето с жар защищаваше др. Ореховски, дето правеше митинг в подкрепа на комунистческото управление и всичко руско, реши да забегне не къде да е, а в Щатите? Ми защо не отиде в Москва или пък в Сибир? Отрепки....

Никой не е длъжен да отговаря на идиотските ти въпроси за поведението на този или онзи! Избрал си образ - Мишо шамара! Ами хилядите знайни и незнайни СДС-ари, дето се снимаха пред храма и се търкаляха по площада, а след това забегнаха - те какво означават? Нали това беше "жадувания от тях свят"?Мишо шамара ти е проблема?! Нема кой да ви нашамари, поклетници, дето погубихте България.

Самия факт, че русофилите сравняват "великата" Русия на Путин със закъсалата България казва достатъчно ;)

Пак ли Русия,путлерасте ? Виж зад гардероба,как се подава Сталин със сърп и чук в ръка....Бууууу :)))

Опа , от рух да не стане грух

Арабин грух не яде!

Ако искат американците могат да тръшнат о земята руснаците по евтино изстрелване на сателити.Ако дадат някой лев мога да им предоставя оригинални чертежи на топа на барон Мюнхаузен.

Бат Бойко да изтегли още един заем 15 - 16 милиарда и с него да купим 3-4 самолета Ан225 Мрия (4 щото 3 от тях ще са развалени постоянно). После им закачваме по две ракети САМ 7 под крилете и с тях ще извеждаме спътници .... на майната си. така ще конкурираме Хамериканците, щото техният самолет ще извежда само по един спътник, а Бойковия по ДВА! наведнъж... Владко Горанов пък да сметне кога ще изплатим заема!!!

герберите и на бесепарите едновременно, а ??? ше ви се невиди и от разбирачите, самолети и спътници ще ми коментирате, а две дупки по пътищата в България не можете да запълните!!!

Моя Россия измислила колхоз, самогон, ушанка, ватенка, мавзолей ... а смешни соросоиди измислили птица някаква

Представата ти за Русия е по -примитивна даже ии от американските стереотипи за Русия.

виж Сашке.... Ти асоциираш Русия с Москва. Само че Русия не е само Москва и това което гледаш по първи руски канал. Русия е много по-зле от това което каза човека дори. Само да се мръднеш на 1000 км източно от Москва и ще се чудиш тези хора тука как живея и говорят ли руски дори.

Гейтс създава благотворителни фондации, пръска пари за проекти за изхранване на човечеството, дава стотици милиони за развиване на медицина и наука. Пол Алън пръска пари за наука и за изобретения. Ама не... Путя е най-умен и наш идол. Той ни води към светли бъднини. Неговите долара не са червиви и не са покрити с кръв. аре чупка бе келеши.... писнахте ми с простотията си. когато Путя даде пари за да развие нещо друго освен ВОЙНА,ВОЙНА, ВОЙНА.... тогава ми говорете пак.

Хайде се поинтересувай какво точно прави Гейтс. Ама извън това което рекламират.

продавам билети за първия полет по 5000 евро на тел 0888 .........

Ковчегът включен ли е в цената?

Цялата тази хамалогия за да спестят едни 10 километра (разстоянието от Орлов мост в София до Метро) от общо колко 2000km до Low Earth orbit (LEO)

друго си е да ги дадем за газ на Путя. Нали? за да върже бюджета че изпукаха москалите от глад. ей... като почнете да съдите другите за какво си давали парите ще кажеш че са твои. Направи пари, а после ги давай за каквото искаш.

Защо намесваш Русия след като в статията и в моя коментар който цитираш няма нищо свързано нея?

Птицата Рух ще изстрелва Мечо Пух. И на края пак към руснаците ще е "дайте да дадете".

Да не вземе да рухне от високото, птицата Рух?

нямаше ли един такъв проект, Пегас май се казваше и трябваше да извежда спътници с ракета, закачена под крилата на В 52 ?? нещо не съм го чувал напоследък ...

И накрая като ударят чертата, ще питат руснаците ще им пратят ли ракетни двигатели...

И ако не им пратят от евтините си рактеи руснаците, ще си направят малко по-скъпи и по-добри. А бе Русия има едни рактни двигатели, които прави добре, един Калашников, който се поризвежда къде ли не и едни ядрени централи. Западът има милион артикули, които ежедневно ползваме, но се казва едва ли не, че Русия е голяма работа, понеже САЩ получавали ракетни двигатели от Русия. Ами Русия получава от САЩ стотици хиляди нещя, които няма капацитет да си произведе! Е, и? Като се каже, че Русия има ракетни двигатели, по-скоро веднага си представям колко е зле, като има почти само рактени двигатели. :-) И за това руснаците живеят като скотове. Не знам какви магии стават в главите ви, но Русия фактически е един лузър и най-много е загубила от това, което е спечелила, а именно Втората световна. Още живее с това от преди 70 години и като обшество още страда неистово от загубите. И рускините все оше ги оплождат западняри, понеже уродът Станил вкара руските мъже в месомелачката, както никоя интелигентна нация не би си позволила. Нещо още за руските рактни двигатели да имате да добавите?

ама ти направо се О-С-Р-А стоя сосросоиден анализ

че виждаш само тези с които общуваш. Ако вийдаш само скотове, значи самият си скот. Ако не виждаш какво Русия даде на света, значи просто си неграмотен.

Своята неграмотност. Ако не виждаш какво Русия даде на света, значи просто си неграмотен. Започни от това че първият лазер е на руснаците, Нпбелова награда за еди коч си година и продължавай в същият дух, за свръхпроводимостта и тн, образувай се малко.

Вижте снимката и се замсилете къде ще този спътник и как ще излети. Всичко е пунт и пластика!

Това си е само една компютърна графика. Спътникът ще стои в ракетата, закачена между двете тела. Ти да не предлагаш да го влачат отзад ... на буксир ??

То самолет много хубаво, ама с Боинга какво стана?

Аре малка търпение, де! Ей я къде е 2099 година, тогава ще ни кажат всичко!

Не виждам разликата с ''от земята''. Освен ако не е в пъти по-евтино. Във всички случи гениално реализиран проект , ако бъде реализиран до края разбира се.

По-евтино е!! Само че,това не е новина!! Руснаците,така изстрелвали "Буран"........

Не , буран е транспортиран така, както и американските совалки. А Буран е изстрелян с ракета "Енергия" стандартно -вертикално нагоре.

Барем като не знаеш, но си измисляй глупости. Буран е ПРЕНАСЯН от самолет (Ан-225), стратровете са само и единствено от земя. Аман от невежество със самочувствие.

Трябва да тестват новият супер самолет с 240 (+ -) пасажера с еднопосочен билет за където и да е... Приятен ден!

Да бе,да......И като праснат по 100,000,000 евро билет на човек,взети от бюджета,иди ги намери после......

До сега колко екскурзии до космоса сме им подарили, това ще бъде капка в морето. :D

Това да не е софтуерен самолет? Майтапа на страна, но щом са се хванали доказали се учени и мениджъри, резултата сигурно ще е впечатляващ!

ВИНАГИ голям взрив е впечатляващ!

Това е копие на неосъществен проект на Мясишчев и Бартини от 60-70 те години, казваше се Геркулес (ако не се лъжа). Само че беше с осем двигателя. И също се предвиждаше за космически цели.

САЩ са най-велика сила, преди 50 години кацнаха на луната, изстрелване на сателит в орбитата не е никакъв проблем за тях. Щом Северна Корея сама изстрелва спътници, защо САЩ да не може. Май ще се окаже че в САЩ е най-голяма буламащина, подобно на соца, връзкарство, корупция. Те една читава пушка не могат да произведат, от пластмаса са и забиват, за изстрелване на сателит в орбитата може и да успеят след десетина години и доста неуспешни опити, по това време Китай и Русия може истински да кацнат на луната.

не се знае

Е, то на хора вярващи в предсказанията на Ванга трудно можеш да им докажеш нещо, ако ще и лично да са ходили на луната!