Експерти се събират заради авиационната безопасност

Международната организация за гражданска авиация (ИКАО) организира на 29 юли в Монреал международна среща на водещи представители на сектора.

Обратно в новината

Коментари - Експерти се събират заради авиационната безопасност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Участниците ще дойдат с влак.

Въпросът със сигурността на пътническите полети е много лесен за решаване и аз искам да светна лампата на експертите и на пишещите тук лица. Ясно е че Путин стои и ще стои в основата на всички терористични атаки над самолетите и над мирните люде. Изходът е следният: ЦРУ контактува с британските Ми-6 и те му пращат агента Джеймс Бонд, който разобличава и наказва Путин . А при Джеймс Бонд няма лабаво. Джеймс е в състояние с британски очила за нощно виждане винаги дори и през деня да следи и изобличава пъклените планове на Путин. Този хипермен Джеймс може постоянно да следи агентите на Путин, той е в състояние да действа героично дори и когато под него нежно стене мацка пленена от неземните размери на палавия мъжки атрибут на Джейми. След изпълнение на задачата Джейми трябва отново да бъде върнат на екрана за да радва хората със своята мъдрост и благородство !

язе им предлагувам нъ тии иксперти дъ ги пратят сичките самулети над Донбас и ивицата Гъзъ..тугаз никви пруисшествия и инциденции няма дъ има мчи тъй зер....

На когото все още му е интересна катастрофата на Боинга в Украйна, може да потърси в интернет и прочете: "Хочу странного - MH 17" Там е даден доста подробен анализ на полета ...

дрън ярина

са виновни и разбира се Путин. И за земетресенията, бурите, наводненията и всички природни катаклизми. Всички руснаци в концлагер, а Путин обесен на статуята на свободата в рая на света, САЩ.

Свикнахме да не се съобразяваме с природата и за това страдаме.

Колкото повече се регулира даден бранш, толкова повече нещата не вървят. Въздухоплаването е един от най-силно регулираните сектори. Всяка регулация отклонява ресурс от нормалните дейности към бумаги, рушвети и други несвойствени занимания. Това е резултатът.

Ами ако водещ елемент при въздухоплаването стане безопасността, а не печалбата, недай си боже може и да се подобрят нещата... Не може да се разреждат постоянно проверките по самолетите, защото билетите вече са продадени. Удължава се ресурс на самолети произведени в началото на 80-те години, което нито по документация на производителя, нито по каквито и да е закони за умора на метала не може да бъде направено, после се чудят защо падат... Да не говорим техническата поддържка в какви "напреднали" държави е изнесена на повечето компании...

"водещ елемент при въздухоплаването стане безопасността, а не печалбата" Ти си ебати и лицемера. Пак визираш ЛОШИТЕ капиталистически корпорации дърта комуняга такава. А правиш ли си сметка, че и на тебе ще ти се отрази - примерно полет през Атлантика вместо досегашните 700-1200 евро, ще стане двойно? Ще можеш ли да си го позволиш?

Много ясно, че няма да е евтино. Много ясно, че няма да можеш току така да си го позволиш. Но ти какво предпочиташ? Да ти е евтино и шансовете да падне самолета да са 30% или да ти е по-скъпо, но шансовете да паднеш да са 5%?

Те причините за транспортни произшествия във въздуха, са същите като тези на земята: - лошо поддържана и амортизирана техника - безотговорно отношение на водача и ниска квалификация Колкото и да го мислят експертите, не вярвам да измислят нещо по-различно.

И ако на земята имаш шансове да оцелееш, защото има много буфери, които да поемат удара + въздушните възглавници, във въздуха си обречен. Ама то от лакомия това става - евтино, евтино, евтино. На ви евтино! (разбира се изключвам сваления самолет).

Вината не е в годините на експлоатация на пътническите самолети. Има самолети, които са натъпкани с електроника, супер модерна технология. Нещата са много прости - лошо, почти нулево обучение на бъдещите пилоти, без минута летателен опит. Другата причина е натоварения график на летците, без да могат ползотворно да отпочиват между "рейсовете".

ТАЗИ НОВИНА МИ ПРИЛИЧА НА ЕДНА ДРУГА НОВИНА ОТ ДНЕС : ТАЛИБАНИТЕ РАЗСТРЕЛЯХА 15 ТУРИСТИ В АФГАНИСТАН ... ОТ ТЯХ ПОНЕ 8 ЧУЖДЕНЦИ ... ПРАВЕЛИ СИ ЕКСКУРЗИЯ В АФГАНИСТАН И ТАЛИБАНИТЕ ГИ СПРЕЛИ И РАЗСТРЕЛЯЛИ ... .... ЯВНО ИМА ТРЪПКА ДА ПРАВИШ ЕКСКУРЗИЯ В АФГАНИСТАН И ДА ЛЕТИШ СЪС САМОЛЕТ В ЗОНА НА ВОЕНЕН КОНФЛИКТ И В БУРЯ .... .....

Екстремен туризъм му викат, посещават страни в които има войни, епидемии или просто революции:-)

Явно авиопарка в света вече е много стар и те падат като круши!

Гражданската авиация в този си вид, където някакви хартиени хвърчила превозват по няколко-стотин пътници няма бъдеще. Още повече в резултат на конфликтите в Либия, Сирия и сега в Украйна огромно количество ПЗРК "Стрела", каквито тези страни имаха на въоръжение, вече се разпространяват свободно по света. До тогава разпространението на ПЗРК се следеше подобно на разпространението на ядреното оръжие. И в близкото бъдеше всеки, на който нещо му е крив денят може да стане с тръбата в близост до някое летище и да свали излитащ или кацащ самолет.

Вече се чудя, дали пияни каруцари не пилотират самолети. Може ли да падат като круши и как хорат ще пътуват безопасно, след като явно няма никакъв контрол, какви пилоти и какви машини летят !!!

С такива стари баракуди - самолети, пилотите нищо чудно да удрят по едно две за страх и отскок!

Това 100 % пак е от ракета на злият Путин. Къде е Кери и защо не пищи ?

Някой замислял ли се е , че 80% от използваните самолети са на по 15-20 години? Майнякой иска този парк да се поднови. Много ми прилича това на нашият закон да няма по-стари таксита от 5 години. Мотото е: Купувайте нови самолети или "катастрофите" ще продължават!

Това да не е баничарница? Един самолет не се произвежда за ден-два. Нито пък има готови складови наличности. Даваш поръчката сега, капарото, договорите, и евентуално след 3-4 години ще си го получиш.

май ако платя повече ония магаинери веднага щ еми годоставят ама ти дето учиш сигурнов "българския харвард" УНСС - утре носете съответната сума ))))хих их може и да рънкаш, ако въобще знаеш къде е тогва де...))))

ЯСНООО,ВСИЧКО Е ЯСНО-ПУТИН Е ВИНОВЕН!

Да се наложат. Санкции на Хамериканци те

две катастрофи и едино сваляне на самолет с ракета земя - върдух!!!

Може да е въРдух-въРдух ;)

Или ЗъДух - ЗълДух?

-ВЪЗДУХ, тъпака? Или слушаш твърденията на световната "демократична" общност?