Хората може да са превърнали Сахара в пустиня

Превръщането на Сахара в пустиня, започнало преди 10 000 години, може поне частично да е причинено от хората, твърдят корейски учени.

Обратно в новината

Коментари - Хората може да са превърнали Сахара в пустиня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лелеее колко простотия има на тоя свят.Кви овце преди 8-10000 г бе корейчета.Тогава около хората са се навъртали най вече бъхливи кучета Населението в него район едва ли е било повече от 50 хил души.Дивите тревопасни са били в пъти повече от хората. Евала правя на такива учени затояа че намират балъци да им финансират глупостите.То не беше че сме избили мамутите и носорозите с клечки с камече на върха ами и на климата сме повлияли Баси тъпизмите

вярна единствено, ако там са живяли руснаци. Опоскали са всичко и са се затътрили в Сибир, който го очаква същата участ след хищническото експлоатиране на ресурсите.

Абе камилар с евтин костюм, всички знаят че там са живяли твойте предшественици арабиите. Това очаква и Европа след нашествието на скакалците.

Ледници на Марс се топят - и това ли е отчовешка дейност, стига глупости

Няма как формирането на сахара да е започнало преди 10 000 години след като Земята, слънчевата система и вселената не се същестувала по това време. Но вавилонските шамани обичат безкрайните повторения на своите безсмислени антинауни мантри като жест на почит към Гобелс. Духовният водач на човекът на грехът и погибелта луцифер иска да получи поклонението на целият свят като на Бог чрез единна световна луциферианска икуменическа религия. Затова е тази хибридна война срещу Божият порядък, народ и закон.

Кажи какви са хаповете

Интересно, не бях чувал за вярване или религия, които твърдят, че човечеството и земята са толкова млади. Нямали да споделиш с нас какво имаш в предвид?

Явно не си християнин след като не си чувал. Според християнството (библията) Бог е създал земята преди около 6000г. Много дълбоко религиозни политици като Мит Ромни и Сара Пейлин енергично отричат всякакви данни за човешка история и еволюция преди този период. Българската Православна Църква също поддържа това становище защото така пише в библията. Преди десетина години Папата потвърди че земята е кръгла и се извини на Галилей (посмъртно) за кладата и объркването. Поне за това вече не спорят с науката.

Куку...кукумяу

Я кажи за Нибиру че съвсем да ти олекне

В Сеул много умни хора са се събрали-мусоните се привличат от храстите ,направо са чук .

...Хората може да са превърнали Сахара в пустиня... --- отдавна е доказано че еропата е превърнала Сахара в пустиня!!! а сега ще превърне и балканите! или не сте го забелязали вече, а?

Дето стъпи руски ботуш трева не никне!

Хората сме .......... риби в аквариум.Не управляваме ние.Но.....без нас не могат(за сега).А ние (Вие) сме много глупави:) и не знам дали ще оцелеете.

Снова Путин виноват?

Искаш ли да ти дам линк, да поумнееш?!?Русия(Не в тоя си вид) е унищожила Велика Булгерия.

То е ясно и без линк, по-добре сипи един "дринк", ама да не е "Боярышник" или "Стекломой"!

За хаха - Знаеш ли как Русия(СССР) ни взеха всичко?Тодор Ж. се опитваше , ама не можа да спре ограбването.Тонове злато отидоха в СССР.Ей така.А за затворените мини в БГ , които са full със злато?Или за работещите , но са отдадени на концесия на други?Затова БГ пенсионер(че даже и работещ човек) сме мишки.

Живков беше просто подлога, а статията има съвсем друг смисъл.

България е била много преди 681.Римската империя е плащала на Булгерия(при това ВЕЛИКА), само и само да си нямат разправии с НАС.Историята е скрита и затова ни мачкат.

Да ти е минавало през ума, че по онова време така са плащали на наемници за да не си цапат римляните ръцете с малки войнички, а и на всеки глупак, като му кажеш, че е велик и си го спечелил за години напред.

Не знаех, че преди 10000 години севернокорейци корейци са живяли в Сахара и са строили комунизъм!!!

за сахара не знам ама за българия ако не се направи нещо циганите ще я направят бетер сахара

Паметта на човечеството е много къса, а когато някой се опита да задълбае по надълбоко в древността бързо бива осмиван и отхвърлян! Нашата историческа визия се простира някъде до династическите периоди на фараоните и след потопа. Какво е било преди потопа и преддинастичните периоди е пълна мъгла и мистерия! В Сахара има огромни участъци със стъкловидна маса, образуването на които може да се обясни само с употребата на атмно, ядрено оръжие. Да не забравяме също преводите на Зекария Сичин от глинените плочки, намерени в Ниневия където ясно се говори за употребата на оръжие, вследдвие на което Месопотамия е обезлюдена и радиоактивно заразена и което слага край на Шумерската цивилизация! Да не забравяме и конфликта, за който разказва индийския епос Махабхарата, при който плътта на воините и слоновете се е свличала, косите са опадали, а оцелелите са тичали към близката река да се отмиват от радиоактивната прах. В Мохенджо Даро при плитки разкопки бяха намерени радиоактивни скелети в най различни пози, който не са погребвани, а са останали така както ги е застигнала смърта. Едгар Кейси също има много интересни прочити от проведени сеанси, при които описва военни конфликти и техническия напредък на изчезналата цивилизация на Атлантида, напредък съизмерим с нашия, а в някои области надминаващ ни! Какво да кажем за виманите от Индийския епос, за които има не малко информация и днес, и които са можели да летят в околоземното пространство, други в космоса и до други планети! И това си го пише ясно в санскритските книги, много от които се крият и до днес от монасите, считайки,че не сме дорасли за тия знания!

Вавилонска шамания! Ти беше там. Видя ги и ги измери!

Е било преди потопа За това Бог го е пратил че то няма друг начин да се отървеш от тия навлеци

Четете книгите ми и ще поумнеете.

Какво ли не са осрали руснаците, та ще пропуснат Сахара! Просто напишете в Гугъла "Калашник в Африке"! Голям майтап пада!

интересно, и за подобни глупости ти плащат? Тръмп явно основателно е решил да ви ореже тролските финанси.

Не си познал, удвои ги, и Шорош също, не като при вас "Денег нет, ДГД, бъдета здрави, ако можете"! - другаря Медведев! Пукате се от завист, нали! Гледа ли "Маймуна с Калашник", голям майтап!!!!!

Глупости! На търкалета! И "новият" климат е "породил" силикатни (или друг химичен вид) песъци...

Почвате да откривате топлата вода май моли мои(корейци). А защо не кажете цялата истина(до всички)?

това са били първите проявления на египетския комунизъм и джамахирията .

Крумови закони срещу Дървената Мафия в България ! Хванат ли го с незаконна дървесина -затвор без обжалване ! Орязаха България !

Какво ли не са осрали хората,че и Сахара!

Арабите и в древноста и сега винаги са били деструктивни хора , унищожиха много хотели и сгради само като преминаваха от там към ЕС. Всичко до което се докоснат се руши и разпада , затова там има само пясък.

За съжаление хората все повече вярват, че са достатъчно силни, за да бият природата и да променят климата... жалко, че самочувствието на много хора е достигнало подобни висини. мнека си спомним за озоновата дупка, как тръбяха, че човешката дейност я е отворила, а после се оказа, че тя сама се затваря и отваря на друго място, т.е. е нормален природен феномен. Жалко наистина, че самочувствието на една група хора води до вдигане на данъците за всички останали нормални хора, за да може да се потуши страхливостта на други и първите да гушнат много пари за абсурдните си изследвания.

Опа гагнам стайл

Съгласих се! А пустините на Арабския полуостров, в Азия, в Австралия вследствие на чия човешка дейност са се появили?Като там е имало племена от по няколкостотин души само!

Ако са управлявани от ,,ПУСТЕНЯЦИ,, като нашите, не се учудвам...:)))

Да назначат нашите ,,управници,, от последните 27 г.... и след десетина години ще се наложи да внасят пясък:)))

преди 8 хиляди години едно "животновъдство" е било...Отдавна е доказано, че образуването и изчезването на пустините е процес, вследствие на климатични промени през стотици хиляди , дори милиони години!Какви ти 8 хиляди...?

а скоро и цялата планета! алчността и глупостта човешки не познават граници!

на човекът, нарекъл се най-висшето същество на Земята много му се иска той да е причината за всички глобални процеси ...И през ум не му минава, че Природата все още може дори и да не подозира за неговото присъствие!

Има нужда и от пустини, Сахара е толкова красива, в разнообразието на земния релеф е неговото очарование.

Какво може да се е случило преди 10 000год. едва ли има толкова голямо значение. По-важно е какво трябва да се прави днес, за да не се превърне светът в пустиня. Учените по-скоро трябва да намерят решение как пустинята да стане оазис, а не да се търси живот на Марс и на Венера! Така африканците ще си живеят в Африка, азиатците в Азия и т.н.

Напротив, много е вжно да се познава историята и особено древната история на човечеството, за да не повтаряме същите грешки, както нашите предшественици и да изчезнем, като цивилизация за пореден път или да се въртим в омагьосания кръг на историята!

Тия си нямат идея от движение на топли и студени въздушни маси. Колко бушмени и колко овце трябват за да обезлесят район като Сахара?

За Австралия се знае, че аборигените са запалвали територия, за да се разчисти.

Не хора, а араби са причината за появата на пустинята Сахара....

Не знае корееца колко е прав...именно в следствие на хора е това,но не точно на земни

Още едно доказателство ,че "демокрацията" има дълбоки древни корени...Дето мине ...дърво не никне !

Петролните емирства да садят дървета вместо да правят кичозни небостъргачи.

Де е Сахара, де са петролните емирства.

Пустинята си е пустиня.