Коментари - Кънев: Една раздробена политическа сила не става за реформи | Днес.dir.bg

Кънев: Една раздробена политическа сила не става за реформи

Ако не съберем мнозинство за съдебната реформа, няма да съберем и за нищо друго, каза Радан Кънев. Без да назове имена, той разкритикува ДБГ на Меглена Кунева.

Обратно в новината

Коментари - Кънев: Една раздробена политическа сила не става за реформи | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм от "партийния десен" на Радан Кънев, но това много ми хареса, защото е много вярно: "..Най-добрите крадци в тази държава са много образовани хора"... Ето къде отива "съзидателното" съвсем по нашенски.

Прав сте Г-н Кънев.Много сте прав.

Хем са раздробени, хем били някяква политическа "сила"! Винаги съм твърдял, че Деформаторите са един фойтон политически проститутки, събрани на случаен признак(в насипно състояние).

Но пък Радан Кънев каз нещо по-важно, което видимо си изпуснал да прочетеш, невежа! :-) Той споредели цел, която решава най-тежкия проблем на нашето общество, невежа. Ето това е за коментар. Ако имаше достатъчно хора, които да съзнават важността на тази цел, Кънев нямаше да има проблем с Кунева, а щеше да действа с тези повече хора. Сега има малко хора, които са правилно скроени като личности и достатъчно смели, за да подкрепят реформа в съдебната система. Повечето са дребни интригантчета като тебе и не ставате за чеп за зеле. Уродливи в главата, келеши.

Много злоба бе Кънев.Това ми мирише на фашизъм.Вие арийците,а другите били келеши недорасли да разбират фюрера Кънев.

И този само се перчи, а драпа за власт. Нищо няма да направи, важното е да е по-високо...

Който драпа за власт, обещава социални надбавки. Който е отговрен, поема отговорността да се опълчи срещу съдебната система, което е опасно, изисква мъжество и яснота на целите в унисон с чиста патриотична позиция. Нито един спекулативен политик няма нито един интерес да се изправя срещу недъзите на съдебната система! Само откровен политик патриот, при това смел, има тази дързост и този интерес, при това не личен, а лидерски и в полза на нацията. Докато аморфна маса лумпени лайнари драпа за 5 лева повече месечно, такива като Кънев може вместо да помогнат, да станат курбан на глупостта ви. А иначе бихте били богати, ако имахте гражданското съзнание. Но сте аморфна маса лумпени лайнари. Проблемите в съдебната система на България са най-големите й проблеми и са определящи за решаване на всички други проблеми, които има нацията ни. Там е пъревоизточникът. Ккато и образованието, но то отдава по-бавно резултат.

ЦЕЛТА НА БИВШИТЕ СЛУЖБИ Е ДА РАЗЕНИНЯТ ДЕСНИТЕ ЧРЕЗ ЖУРНАЛЯТА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА .

ЗА пръв път някой политик да обясни защо ченгета, следователи, съдии, прокурори се добраха до икономическата власт в България и защо огромна част от бизнесмените имат криминално минало. Едно изречение в изявлението на Радан Кънев обяснява схемата , която действа през целия преход. Та схемата е следнтата - властимащия хваща по бели гащи някого и вместо да си свърши работата, вместо дори и да вземе някой лев подкуп, той му влиза като съдружник в бизнеса, всъщност като съдружник , който не прави нищо освен да осигурява чадър. Затова се получава така, че престъпници са лицата на бизнеса, а скритите съдружници са предимно хора, които по някое време са били на длъжност да разкриват, обвиняват или осъждат. И не само бивши агенти на ДС са в схемата, ами и такива, които никога не са били агенти на ДС, но по някое време са били или са на горепосочените длъжности.

Имам предви следното изречение на Радан Кънев: "Идентифицираш крадливите и те продължават да крадат за теб споделено."

С една дума го държат на къса каишка, за да им бъде под ръка.

Прави са от РБ, както и от ПФ,че трябва да бъде реформирана съдебната система.Цялото нещастие на съдбата на нашия народ е,че няма нормална съдебна система.Тя се е сраснала със всичко друго не не и да изпълнява своето предназначение. А щом няма осъдени и справедливи присъди , сме свидетели в каква ситуация се намираме в момента.Докато тази система е зависима от политиците тази картина ще я гледаме.Крайно време е съдебните магистрати да бъдат избирани за определен период от народа а не на квотен принцип от политиците.Така на практика , те няма да зависят от тях. Но същевременен по някаква процедура при съмнение за корупция , съответния магистрат да може да бъде свален. Но има едно голямо НО, до колкото ми е известно мисля,че за да се промени всичко това е нужно да бъде свикано ВНС, за да бъдат променени някой части от нея.Другарите социалисти , така са се окопали от промени,че залегналите клаузи в Конституцията могат да бъдат променени единствено от ВНС.А за да се свика макар и за няколко месеца, трябва да бъде гласувано със 75% от депутатите.Тоест със класифицирано мнозинство.За това ще бъде трудно тази съдебна власт да бъде пременено.Но при добро желание всичко може да се направи.

Ало.Кънев, Монго се обясняваш. Няма такова нещо като справедлива присъда, няма и правосъдие. Това е съд, а не правосъд.Той осъжда,отсъжда,присъжда и т.н. Справедливостта е друга категория.

"А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега Па да ти кажа ли правичката (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."

Да, това е масово споделяната идея. Жалко, че не може да се различи изключението от това. То потъва в глупостта и подкупността, от което следва и безпринципността на народа ни.

РБ няма почти никаква подкрепа в страната като изключим Сф и определени ромски квартали. Но тази проамериканска партия поставя условия, превзела е всички медии и управлява държавата. Как става това?! Това не е демокрация. Не може някакво съмнително малцинство да прави реформи. Дори обществото не запознато както трябва. не са поставили реформите на обществено обсъждане. Първия път Костов като прави реформи също не ги подложи на обсъждане. Слушаше евреите в МВФ и СБ и затова стигнахме до тук.

В съдебната система трябва да се въведе принципа:- не повече от 5 год. в едно населено место!!! Както беше едно време в Армията!! Най-продажните в най-малките населени места ,и на най-ниски длъжности!!И да се СЛОЖИ К Р А Й на така наречената "независима" съдебна система!! Върху тази система ТРЯБВА да ИМА СТРОГ ОБЩЕСТВЕН контрол!! Съдиите ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за НЕОСЪДЕНИТЕ престъпници!! И още нещо- присъдите да СЪБИРАТ наказанията за всяко едно противозаконно деяние!! Не като сега- откраднал , изнасилил , убил--20 год.!?!?За кражба - 3 го.: -за изнасилване 12 год. , : за убийство 25 год. ИЛИ ОБЩО 40 год.- БЕЗ ПРАВО на помилване!!! То с тези "помилвания" ВИЦЕПРЕЗИДЕНТИТЕ станаха милионери?!?!?

право-завършилите в Б-я сравняват себе си с: - потомствени мошеници и помагачи на полицията. - лафа "според вътрешното ми убеждение" ги дисквалифицира като морални хора. затова, не реформа на агонията,а внос на чиста правна мисъл и действие трябват.затова, не се пенете, а се обединявайте с чисти намеренения,без да се криете зад партийни платформи.партийте да служат на страната, а не на егото на разни човечета.

Виждам желание за промени!Но някои неща не се променят!Примерно мрънкащите пенсионери!А когато Орешарски и компания грабеха като луди пенсионерите наричаха хората по площадите лумпени и наркомани!Кво стана сега бре!Къде е Орешарски!А Станишев къде е !Харчи си чувалите пари из Европа!А младия тлъст експерт наскоро приел исляма Чобанов къде е !В ДПС!Така че скъпи пенсионери другия път като гласувате за БСП знайте че прецаквате живота на собствените си деца и внуци!

Магистрат, повече от 10-12 години не трябва да е на едно също работно място. Новото му назначение трябва да е с необвързваща въззивна съдебна инстанция. Сега какво е - от районния в окръжния, но трябва да е в друг окръжен съд. От окръжния, в апелативния, но да е в друга апелативна инстанция. Да са едно работно място до 10-12 години. А да видим няма ли да има видима реформа. А това нотариуси, синдици, частни съдебни изпълнители и адвокати, да декларират, че нямат близки и роднини магистрати обвързани с въззивна инстнация в района на тяхното действие и поетите дела. И всичко ще си дойде на мястото. Но за туй трябва политическа воля - ама я няма, никъде не се усеща. Само се дрънка - требе рИфома у съдебната влаС. Сега на магистратите им е добре. Несменяеми, такова им е вътрешното убеждение, правят си каквото си искат, никой нищо не може дам каже, оплаквай се по-нагоре. Каките във върховните инстанции са се закачили и са върха. На тях мнението е последно и какво - нищо. Такава е съдебната практика - не щем да я променщме ил такава създаваме, за да е удобно на който ни е изгодно. Нищо, че фамилиите ни се захлебват с нашата несменяемост. майната му на правосъдието. Такова го заварихме преди 25 години и сега ни е добре с него.

Една птичка пролет не прави, но е факт, че за първи път се казват всички недъзи директно..............но ние, българите сме отвратително племе!!! Плюеш го , а то мисли че дъжд вали.......и така е било още от Освобождението насам!!! Безпардонността, алчността, нарцисизма винаги са намира добра почва у нас. И никой, ама никой не си го признава и променя!!! Достойните хора биват обявявани за луди и полека, лека изтиквани от обществения живот. Мразя си държавата! Много искам да го чуят Радан Кънев повече млади хора, с чест и достойнство, да го подкрепим в тази битка.Това зависи вече от нас и по това си личи какви хора са останали тук.

А може за някоя година да бъде в затвор или нещо такова за да мъ бъдат опростени някой грехове , докато е бил на власт. :)

Разтуряйте се и отивайте да обирате мандри.

Докато още има мандри, че скоро и мандри няма да има!

Този път Радан е прав. Най-големите крадци са образованите - визирайки Костов и неговото управление.

коалиция. От нея ще загубите както вие ДСБ така и АБВ .И двете партии ще изпаднете в смешна ситуация ,просто ще сте само фигуранти,даже вие сте по зле с бакиите с които ще се оправя Москов в здравеопазването. Реално парите са при Герб,а без пари...

Реформа, реформа, реформа... реформата Радане не е да разделиш едно ведомство на две, или три. Не е и да смениш подчинението му от този заместник министър, на еди-кой-си. Корупцията убива правосъдието. Ако не намерите начин да я изкорените каквото и да правите ще се провалите.

Де да беше истина това, което Радан говори... Все повече лъсва мизерията на дясното управление, съставено от образовани крадци. Но живият живот налага своите искания и повече да се търпи не може.

Явно ,искрицата на надеждата, за една по-добра България,още тлее.Всички знаем,какво трябва да се направи,но малко имат смелостта,да го кажат на глас.Не го познавам г-н Кънев,но ако има пряка демокрация с мажоритарен вот,тои е моят фаворит,само заради тази фраза.

В скоро време Боко ще издуе бузи и ще духне и тази последна искрица , вервайте му !

The new красьо черния

и тука сензура:)))) пазят гърбовете им от гласа народен

Радане, Раданеее! Това властта... да не е хан че да влизаш и излизаш кога си искаш?

Вече видяхте как изглежда НС отвътре, време е да си ходите Явно пак сте спечелили властта с малко и ... за кратко

Време е да се разпаднат и да изчезнат, че с глупостите си дотегнаха на всички.

Реформаторският блок трябва да си дадат сметка, че ако не беше Кунева, те нямаше да прескочат 4% бариера.....така че, по-добре да си траят по отношение на нея, т.к. в противен случай стават доста смешни и нелепи.....

радан може би показва какво е важно в политиката-да имаш идеи за реформи които да са за по-добро а не да прескачаш разни бариери и т.н. може би радан е в политиката заради избирателите си а не за самоцелната идеята да влезе в парламента

Аз заради Куневица не гласувах за този човек, но сега почва много да ми харесва! Има нещо много решително и последователно в него! Разбирам, че за да се стигне до някакви резултати, е трябвало да стане за известно време Радан Кунев, ама сега може да и тегли един шут на тая гадна номенклатура и да покаже какво е Радан Кънев! Много тъпо ще е да се откаже сега, след като е спечелил до този момент толкова много с тази стратегия! За първи път виждам интелигентен и умен мъж на нашия политически небосклон и му желая много здрави нерви, здраве и да си сложи капаците и да не му пука от нищо, да си следва идеите и ще жъне големи успехи!

Не го слушайте Рамаданчо Пънев! Че кой е той, не е син или зет на член на Политбюро или секретар на ЦК на БКП! Дори не е и евреин! Господин никой! Или ще слушка и изпълнява, или на боклука!

Детски игрички - на ти куклите, дай ми парцалите. Отивам си при мама (тате), отказвам се от играта!

Всеки който злослови публично, а забранява на партньор да говори това в ЕС е Подло, а автора Кънев Подлец. Защо ДСБ не направи 25г. реформа в Съдебната с-ма?! Целта на Костов с наглецаКънев е да овладее десните партии и да ги манипулира, както СДС в полза на бкп.дс и олигарсите. Виж ДСБ има с/ка в КТБ и др., а ако ГЕРБ имаше с/ка а ДСБ нямаха - Ужасен ШУМ... Кънев подлога на Костовне е бил и учител, а нагъл тип иска да е богопомазан, сам да е истината и ужас, ако някой има друго мнение!

Времената бяха други Пламенчоо! Не можеше всичко наведнъж, а след 25 г, само задкулисието на съдебната система се изменя. Тя работи за себе си и за кукловодите.... Трябва тотална подмяна, макар и с лаици. Достатъчно добре им плащаме!!!

Прав е 1998, че не може изведнъж. НЕ МОЖЕ! Просто не става изведнъж. Това е държава, не е 10 овце да направиш с тях, каквото си поискаш на деня. Стадото е над 8 милиона! И е пощуряло, изглупяло, оскотяло. Не може наведнъж. Искат се поколения курбан, след като поколения са си позволили уродливост. Това е реалността.

..... СЪДЕБНА СИСТЕМА! Трябва да има много ОСЪДЕНИ съдии и съдебни заседатели! ВСЕКИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ НА ПОЛИГРАФ СЛЕД ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДА!

.... който не е гласувал, но който може би гласувал за Радан. Харесвам начина на мислене ... философията на Радан Кънев. Допада ми този вид политик!

Раданчо, мамин сладък, внимавай да не ти избие коса през челото!

Хахахаха, е бати гаврата :))

Но като гледам гарваните започнаха да кацат около тях отново.

Този глупак използва една доста чувствителна тема за постигане на лични цели. Без Кунева сега нямаше да знаем дори името му, а СДС щяха да са там където ..... скоро ще се върнат.

Ако Кунева имаше широка подкрепа в РБ сега щеше да е евродепутат, а тя не е. Ще се окаже, че тя е скрития коз на на някои хора за постигане на целите на определен кръг личности. Просто казано "Марионетка".

По проблема "Реформа в съдебната система" ще си проличи кой има и кой няма бъдеще в политиката утре. Сега или никога!!! И нещата каквито са - в прав текст. Всеки ден! Наслушахме се на кухи фрази 25 години. Не щем повече.. Радан Кънев и Христо Иванов са надежда, че нещо истинско може да се случи в прогнилото ни общество. НЕ СЕ ДАВАЙТЕ ДА ВИ СМАЧКАТ И ВАС!!!

ОПРЕДЕЛЕНО ТОВА БЕШЕ ДОСТА ДОБРО ИЗКАЗВАНЕ....ЪЪЪЪ, ДАААА

Господин Кънев е прав за реформата в съдебната система. Абсолютно. Аз съм човек с много леви политически убеждения /леви да не се бълкат с педалските политически разбирания на БСП и АБВ/ и като такъв не обичам особенно десницата и нейните представители. Но и в десницата има хора милеещи за България по свой си начин и борещи се за своите политически убеждения. Респект. Защо смятам, че г-н Кънев е прав: Без честен, безпристрастен и работещ съд се губи усещането за наказуемост, а без това усещане изчезва дисциплинираността във всеки /така сме устроени хората/. А без дисциплина, няма ДЪРЖАВА, а само територия, каквото е положението сега в нашата България.

Поредното изнудваческо изказване на РБ от типа "или ке ми даваш,или ке те е...".Завалията Борисов,още какво има да види...Ама хак му е!

Радан е прав, хич не го плюйте. Макар че не знам тия оядени маймуни в съдебната с-ма как ще бъдат изметени. Те са алчни и страхливи като мишоци - че как ще вкарат някой политик или мутра в панделата - нали на другия ден ще се събудят в Пирогов, а може и хич да не се събудят. У нас в момента е дивия запад, Америка от 30-год. Що се отнася за Куневица, тя е толкова луда за власт, че и с дявола ще се съюзи само да е там. Тая коалиция не я виждам - Гоце, Костов и Бойко. Мислели за народа, ай сиктир бе...затуй сега няма пари за пенсионерите, намаляват заплатата....що???....щото някой пак изкраде паричките на хората... мислят само за дебелото си черво...

че някой ще ви разреши да пипнете нещо съществено в съдебната система. Приемат се само театрални арести,съдебни процеси с правилни съдии,и така...за пред Европа де,пък и малко за вътрешна консумация. Нямат интерес от съдебна реформа,дори съдиите.

предупредих Ви Орел, рак и щука няма как да договорят. Това е логиката на деснте, дърпай кокала до дупка. Няма дясна коалиция, която да не се е нацепила на трески. Пък как да управляваш с хора попаднали в тефтерчета.....

..ако реформата в съдебната система е на принципа"Стани да седна", много те моля не се напъвай въобще.Ако веднага не се премахнат имунитетите на абсолютно всички магистрати и не се задължат да дават ясни и разбираеми обяснения за присъди по знакови и особено важни дела, то всичко е излишно.Ако не се премахнат разни юридически финтифлюшки от типа-болен адвокат, подсъдим, свидел или от 5 свидетеля един липсвал и неможе да се съди-също няма смисъл.Премахване и на споразумения за по-малки присъди и т.н.Няма ли яка сеч за всички крали 25 години и ти бързо ще залезеш.Просто хората в България искат възмездие и справедливост, а не нафукани измислени съдебни величия облечени във власт и пазени от безбройна полиция и жандармерия.Народа иска защита от тази пасмина.Ти също си юрист и това трябва да ти е безкрайно ясно.

Докога ще се цупи това момченце, ами да излиза от управлението, на следващите избори няма да прескочи и един процент. Ай, сиктир, малоумието!

Има нещо гнусно в този човек, Рамадан Кънев

Гнусното е в теб , ама на толкова хубави хора измряха, а ти дрищишнли дрищиш...

А, разбрах какво е, идва от тия дето го харесват...

Браво господин Кънев. Най големия проблем и срам за България е корумпираната, некомпетентна и неефикасна съдебна система. Пожелавам Ви да успеете с тази реформа, без която страната няма бъдеще.

ДА СИ ВКАРА АНДРЮШАТА ВЪВ ВКС.

Трябва да има избор на съдии, градски прокурор, главен прокурор, началниците на районни полицейски управления, да се избират пряко от хората. да има отчет за извършената работа /борбата с престъпността, ефективно противодействие/, през мандатният период. Да бъдат мандатни, избираеми пряко от хората, заемащите висши постове в съдебната система и в МВР, така както се избират шерифи. Никакво ВСС, никаква работа не върши за народа, харчи пари/много/, и подрежда "правилните" хора.

НЕ ! Трябва да има много ОСЪДЕНИ съдии и съдебни заседатели! ВСЕКИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ НА ПОЛИГРАФ СЛЕД ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДА!

Точно от там трябва да се започне, но не с реформа, а първо с арести и лишаване от право до живот да се упражнява каквато и да е дейност свързана с правото на тези гнусни корумпета от ВСС и надолу.Всеки дръзнал да защити българите е обявяван за националист в тази държава.Дано само това не е поредния кьорфишек.

Раданчо Кънев,работи за реформи в съдебната система, критикувай, НО не лъжи, че това е най-важното за теб, щом си готов да излизаш от управлениеот в което си влязъл преди няколко часа. С тези си раздробени слова не казващи нищо освен повтаряйки древното правило разделяй и владей, излиза че може би по-големите асове, не ти дават място което мислиш, че трябва да имаш там. Ако си за мястото, тоест ако си общий мекерето, НАПУСКАЙ, ВЪН. Но ако си за да работиш за народа и за съдебната система, ще стоиш там, ще убеждаваш, ще премълчаваш, ще правиш компромиси, НО НЯМА ДА НАЛАГАШ СЕБЕ СИ, защото това НЕ е част от съдебната система. Ти май не си в час на политиката, имаш ли понятие изобщо от нея? Само със самочувствие и фразички е нищо друго от един смехотворко, а българинтъ вече се нагледа на другарката м.м., та няма нужда от втора версия на този балонски модел. Не казвам, че си по-долу или по-горе от Кунева или който и да е, НО СИ ЗНАЙ МЯСТОТО И СИ МЕРИ решениицата според държваните интереси на България. Какво ще стане ако победиш в съдебната ситема, а за сметка на това с излизането си раздробиш още повече държната стабилност? Мислиш ли за това, прищъпулник в политиката? За домашно: научи се ЧЕ НЕ ВСИЧКИ от най-образованите хора са крадци. От начина по който се държиш и от решенията които афишираш, това не се отнася за теб, защото показваш че не си в графа образовани, освен ако не те сравнява човек с м.м. или още по-надолу. С две думи РАБОТИ БЕЗ ДА ЧАКАШ ОТПЛАТА ИЛИ ПРИЗНАНИЕ. Ако не го можеш ИЗЛИЗАЙ от Народното Събрание. Твоята работа за Съдебната Реформа трябва да зпочне с това.

Коментари - Кънев: Една раздробена политическа сила не става за реформи | Днес.dir.bg

Кънев: Една раздробена политическа сила не става за реформи

Ако не съберем мнозинство за съдебната реформа, няма да съберем и за нищо друго, каза Радан Кънев. Без да назове имена, той разкритикува ДБГ на Меглена Кунева.

Обратно в новината

Коментари - Кънев: Една раздробена политическа сила не става за реформи | Днес.dir.bg

Коментари

Не съм от "партийния десен" на Радан Кънев, но това много ми хареса, защото е много вярно: "..Най-добрите крадци в тази държава са много образовани хора"... Ето къде отива "съзидателното" съвсем по нашенски.

Прав сте Г-н Кънев.Много сте прав.

Хем са раздробени, хем били някяква политическа "сила"! Винаги съм твърдял, че Деформаторите са един фойтон политически проститутки, събрани на случаен признак(в насипно състояние).

Но пък Радан Кънев каз нещо по-важно, което видимо си изпуснал да прочетеш, невежа! :-) Той споредели цел, която решава най-тежкия проблем на нашето общество, невежа. Ето това е за коментар. Ако имаше достатъчно хора, които да съзнават важността на тази цел, Кънев нямаше да има проблем с Кунева, а щеше да действа с тези повече хора. Сега има малко хора, които са правилно скроени като личности и достатъчно смели, за да подкрепят реформа в съдебната система. Повечето са дребни интригантчета като тебе и не ставате за чеп за зеле. Уродливи в главата, келеши.

Много злоба бе Кънев.Това ми мирише на фашизъм.Вие арийците,а другите били келеши недорасли да разбират фюрера Кънев.

И този само се перчи, а драпа за власт. Нищо няма да направи, важното е да е по-високо...

Който драпа за власт, обещава социални надбавки. Който е отговрен, поема отговорността да се опълчи срещу съдебната система, което е опасно, изисква мъжество и яснота на целите в унисон с чиста патриотична позиция. Нито един спекулативен политик няма нито един интерес да се изправя срещу недъзите на съдебната система! Само откровен политик патриот, при това смел, има тази дързост и този интерес, при това не личен, а лидерски и в полза на нацията. Докато аморфна маса лумпени лайнари драпа за 5 лева повече месечно, такива като Кънев може вместо да помогнат, да станат курбан на глупостта ви. А иначе бихте били богати, ако имахте гражданското съзнание. Но сте аморфна маса лумпени лайнари. Проблемите в съдебната система на България са най-големите й проблеми и са определящи за решаване на всички други проблеми, които има нацията ни. Там е пъревоизточникът. Ккато и образованието, но то отдава по-бавно резултат.

ЦЕЛТА НА БИВШИТЕ СЛУЖБИ Е ДА РАЗЕНИНЯТ ДЕСНИТЕ ЧРЕЗ ЖУРНАЛЯТА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ РЕФОРМИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА .

ЗА пръв път някой политик да обясни защо ченгета, следователи, съдии, прокурори се добраха до икономическата власт в България и защо огромна част от бизнесмените имат криминално минало. Едно изречение в изявлението на Радан Кънев обяснява схемата , която действа през целия преход. Та схемата е следнтата - властимащия хваща по бели гащи някого и вместо да си свърши работата, вместо дори и да вземе някой лев подкуп, той му влиза като съдружник в бизнеса, всъщност като съдружник , който не прави нищо освен да осигурява чадър. Затова се получава така, че престъпници са лицата на бизнеса, а скритите съдружници са предимно хора, които по някое време са били на длъжност да разкриват, обвиняват или осъждат. И не само бивши агенти на ДС са в схемата, ами и такива, които никога не са били агенти на ДС, но по някое време са били или са на горепосочените длъжности.

Имам предви следното изречение на Радан Кънев: "Идентифицираш крадливите и те продължават да крадат за теб споделено."

С една дума го държат на къса каишка, за да им бъде под ръка.

Прави са от РБ, както и от ПФ,че трябва да бъде реформирана съдебната система.Цялото нещастие на съдбата на нашия народ е,че няма нормална съдебна система.Тя се е сраснала със всичко друго не не и да изпълнява своето предназначение. А щом няма осъдени и справедливи присъди , сме свидетели в каква ситуация се намираме в момента.Докато тази система е зависима от политиците тази картина ще я гледаме.Крайно време е съдебните магистрати да бъдат избирани за определен период от народа а не на квотен принцип от политиците.Така на практика , те няма да зависят от тях. Но същевременен по някаква процедура при съмнение за корупция , съответния магистрат да може да бъде свален. Но има едно голямо НО, до колкото ми е известно мисля,че за да се промени всичко това е нужно да бъде свикано ВНС, за да бъдат променени някой части от нея.Другарите социалисти , така са се окопали от промени,че залегналите клаузи в Конституцията могат да бъдат променени единствено от ВНС.А за да се свика макар и за няколко месеца, трябва да бъде гласувано със 75% от депутатите.Тоест със класифицирано мнозинство.За това ще бъде трудно тази съдебна власт да бъде пременено.Но при добро желание всичко може да се направи.

Ало.Кънев, Монго се обясняваш. Няма такова нещо като справедлива присъда, няма и правосъдие. Това е съд, а не правосъд.Той осъжда,отсъжда,присъжда и т.н. Справедливостта е друга категория.

"А бе, бай Иречек, я ми кажи твоя милост леберал ли си, консерватор ли си? Май-май, че си консерва, както виждам. И аз, ако питаш, не мога да ги разбера нито едните, нито другите, ама хайде, да не им остане хатъра... Знайш, алъш-вериш е то, не е шега Па да ти кажа ли правичката (Тука дали няма някой да ни подслушва?) Да ти кажа ли правичката? И едните, и другите са маскари!Ти мене слушай, па се не бой! Маскари са до един! Ама какво да сториш? Не се рита срещу ръжена! Търговийка, предприятийца, процеси имам в съдилищата не може. Не си ли с тях спукана ти е работата! Па и мене нали ми се иска я депутат да ме изберат, я кмет. Келепир има в тия работи. Хората пара натрупаха, ти знаеш ли? Хубаво, ама като не им клатиш шапка дявол не може те избра! Тъй е! Аз съм врял и кипял в тия работи, че ги разбирам..."

Да, това е масово споделяната идея. Жалко, че не може да се различи изключението от това. То потъва в глупостта и подкупността, от което следва и безпринципността на народа ни.

РБ няма почти никаква подкрепа в страната като изключим Сф и определени ромски квартали. Но тази проамериканска партия поставя условия, превзела е всички медии и управлява държавата. Как става това?! Това не е демокрация. Не може някакво съмнително малцинство да прави реформи. Дори обществото не запознато както трябва. не са поставили реформите на обществено обсъждане. Първия път Костов като прави реформи също не ги подложи на обсъждане. Слушаше евреите в МВФ и СБ и затова стигнахме до тук.

В съдебната система трябва да се въведе принципа:- не повече от 5 год. в едно населено место!!! Както беше едно време в Армията!! Най-продажните в най-малките населени места ,и на най-ниски длъжности!!И да се СЛОЖИ К Р А Й на така наречената "независима" съдебна система!! Върху тази система ТРЯБВА да ИМА СТРОГ ОБЩЕСТВЕН контрол!! Съдиите ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ за НЕОСЪДЕНИТЕ престъпници!! И още нещо- присъдите да СЪБИРАТ наказанията за всяко едно противозаконно деяние!! Не като сега- откраднал , изнасилил , убил--20 год.!?!?За кражба - 3 го.: -за изнасилване 12 год. , : за убийство 25 год. ИЛИ ОБЩО 40 год.- БЕЗ ПРАВО на помилване!!! То с тези "помилвания" ВИЦЕПРЕЗИДЕНТИТЕ станаха милионери?!?!?

право-завършилите в Б-я сравняват себе си с: - потомствени мошеници и помагачи на полицията. - лафа "според вътрешното ми убеждение" ги дисквалифицира като морални хора. затова, не реформа на агонията,а внос на чиста правна мисъл и действие трябват.затова, не се пенете, а се обединявайте с чисти намеренения,без да се криете зад партийни платформи.партийте да служат на страната, а не на егото на разни човечета.

Виждам желание за промени!Но някои неща не се променят!Примерно мрънкащите пенсионери!А когато Орешарски и компания грабеха като луди пенсионерите наричаха хората по площадите лумпени и наркомани!Кво стана сега бре!Къде е Орешарски!А Станишев къде е !Харчи си чувалите пари из Европа!А младия тлъст експерт наскоро приел исляма Чобанов къде е !В ДПС!Така че скъпи пенсионери другия път като гласувате за БСП знайте че прецаквате живота на собствените си деца и внуци!

Магистрат, повече от 10-12 години не трябва да е на едно също работно място. Новото му назначение трябва да е с необвързваща въззивна съдебна инстанция. Сега какво е - от районния в окръжния, но трябва да е в друг окръжен съд. От окръжния, в апелативния, но да е в друга апелативна инстанция. Да са едно работно място до 10-12 години. А да видим няма ли да има видима реформа. А това нотариуси, синдици, частни съдебни изпълнители и адвокати, да декларират, че нямат близки и роднини магистрати обвързани с въззивна инстнация в района на тяхното действие и поетите дела. И всичко ще си дойде на мястото. Но за туй трябва политическа воля - ама я няма, никъде не се усеща. Само се дрънка - требе рИфома у съдебната влаС. Сега на магистратите им е добре. Несменяеми, такова им е вътрешното убеждение, правят си каквото си искат, никой нищо не може дам каже, оплаквай се по-нагоре. Каките във върховните инстанции са се закачили и са върха. На тях мнението е последно и какво - нищо. Такава е съдебната практика - не щем да я променщме ил такава създаваме, за да е удобно на който ни е изгодно. Нищо, че фамилиите ни се захлебват с нашата несменяемост. майната му на правосъдието. Такова го заварихме преди 25 години и сега ни е добре с него.

Една птичка пролет не прави, но е факт, че за първи път се казват всички недъзи директно..............но ние, българите сме отвратително племе!!! Плюеш го , а то мисли че дъжд вали.......и така е било още от Освобождението насам!!! Безпардонността, алчността, нарцисизма винаги са намира добра почва у нас. И никой, ама никой не си го признава и променя!!! Достойните хора биват обявявани за луди и полека, лека изтиквани от обществения живот. Мразя си държавата! Много искам да го чуят Радан Кънев повече млади хора, с чест и достойнство, да го подкрепим в тази битка.Това зависи вече от нас и по това си личи какви хора са останали тук.

А може за някоя година да бъде в затвор или нещо такова за да мъ бъдат опростени някой грехове , докато е бил на власт. :)

Разтуряйте се и отивайте да обирате мандри.

Докато още има мандри, че скоро и мандри няма да има!

Този път Радан е прав. Най-големите крадци са образованите - визирайки Костов и неговото управление.

коалиция. От нея ще загубите както вие ДСБ така и АБВ .И двете партии ще изпаднете в смешна ситуация ,просто ще сте само фигуранти,даже вие сте по зле с бакиите с които ще се оправя Москов в здравеопазването. Реално парите са при Герб,а без пари...

Реформа, реформа, реформа... реформата Радане не е да разделиш едно ведомство на две, или три. Не е и да смениш подчинението му от този заместник министър, на еди-кой-си. Корупцията убива правосъдието. Ако не намерите начин да я изкорените каквото и да правите ще се провалите.

Де да беше истина това, което Радан говори... Все повече лъсва мизерията на дясното управление, съставено от образовани крадци. Но живият живот налага своите искания и повече да се търпи не може.

Явно ,искрицата на надеждата, за една по-добра България,още тлее.Всички знаем,какво трябва да се направи,но малко имат смелостта,да го кажат на глас.Не го познавам г-н Кънев,но ако има пряка демокрация с мажоритарен вот,тои е моят фаворит,само заради тази фраза.

В скоро време Боко ще издуе бузи и ще духне и тази последна искрица , вервайте му !

The new красьо черния

и тука сензура:)))) пазят гърбовете им от гласа народен

Радане, Раданеее! Това властта... да не е хан че да влизаш и излизаш кога си искаш?

Вече видяхте как изглежда НС отвътре, време е да си ходите Явно пак сте спечелили властта с малко и ... за кратко

Време е да се разпаднат и да изчезнат, че с глупостите си дотегнаха на всички.

Реформаторският блок трябва да си дадат сметка, че ако не беше Кунева, те нямаше да прескочат 4% бариера.....така че, по-добре да си траят по отношение на нея, т.к. в противен случай стават доста смешни и нелепи.....

радан може би показва какво е важно в политиката-да имаш идеи за реформи които да са за по-добро а не да прескачаш разни бариери и т.н. може би радан е в политиката заради избирателите си а не за самоцелната идеята да влезе в парламента

Аз заради Куневица не гласувах за този човек, но сега почва много да ми харесва! Има нещо много решително и последователно в него! Разбирам, че за да се стигне до някакви резултати, е трябвало да стане за известно време Радан Кунев, ама сега може да и тегли един шут на тая гадна номенклатура и да покаже какво е Радан Кънев! Много тъпо ще е да се откаже сега, след като е спечелил до този момент толкова много с тази стратегия! За първи път виждам интелигентен и умен мъж на нашия политически небосклон и му желая много здрави нерви, здраве и да си сложи капаците и да не му пука от нищо, да си следва идеите и ще жъне големи успехи!

Не го слушайте Рамаданчо Пънев! Че кой е той, не е син или зет на член на Политбюро или секретар на ЦК на БКП! Дори не е и евреин! Господин никой! Или ще слушка и изпълнява, или на боклука!

Детски игрички - на ти куклите, дай ми парцалите. Отивам си при мама (тате), отказвам се от играта!

Всеки който злослови публично, а забранява на партньор да говори това в ЕС е Подло, а автора Кънев Подлец. Защо ДСБ не направи 25г. реформа в Съдебната с-ма?! Целта на Костов с наглецаКънев е да овладее десните партии и да ги манипулира, както СДС в полза на бкп.дс и олигарсите. Виж ДСБ има с/ка в КТБ и др., а ако ГЕРБ имаше с/ка а ДСБ нямаха - Ужасен ШУМ... Кънев подлога на Костовне е бил и учител, а нагъл тип иска да е богопомазан, сам да е истината и ужас, ако някой има друго мнение!

Времената бяха други Пламенчоо! Не можеше всичко наведнъж, а след 25 г, само задкулисието на съдебната система се изменя. Тя работи за себе си и за кукловодите.... Трябва тотална подмяна, макар и с лаици. Достатъчно добре им плащаме!!!

Прав е 1998, че не може изведнъж. НЕ МОЖЕ! Просто не става изведнъж. Това е държава, не е 10 овце да направиш с тях, каквото си поискаш на деня. Стадото е над 8 милиона! И е пощуряло, изглупяло, оскотяло. Не може наведнъж. Искат се поколения курбан, след като поколения са си позволили уродливост. Това е реалността.

..... СЪДЕБНА СИСТЕМА! Трябва да има много ОСЪДЕНИ съдии и съдебни заседатели! ВСЕКИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ НА ПОЛИГРАФ СЛЕД ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДА!

.... който не е гласувал, но който може би гласувал за Радан. Харесвам начина на мислене ... философията на Радан Кънев. Допада ми този вид политик!

Раданчо, мамин сладък, внимавай да не ти избие коса през челото!

Хахахаха, е бати гаврата :))

Но като гледам гарваните започнаха да кацат около тях отново.

Този глупак използва една доста чувствителна тема за постигане на лични цели. Без Кунева сега нямаше да знаем дори името му, а СДС щяха да са там където ..... скоро ще се върнат.

Ако Кунева имаше широка подкрепа в РБ сега щеше да е евродепутат, а тя не е. Ще се окаже, че тя е скрития коз на на някои хора за постигане на целите на определен кръг личности. Просто казано "Марионетка".

По проблема "Реформа в съдебната система" ще си проличи кой има и кой няма бъдеще в политиката утре. Сега или никога!!! И нещата каквито са - в прав текст. Всеки ден! Наслушахме се на кухи фрази 25 години. Не щем повече.. Радан Кънев и Христо Иванов са надежда, че нещо истинско може да се случи в прогнилото ни общество. НЕ СЕ ДАВАЙТЕ ДА ВИ СМАЧКАТ И ВАС!!!

ОПРЕДЕЛЕНО ТОВА БЕШЕ ДОСТА ДОБРО ИЗКАЗВАНЕ....ЪЪЪЪ, ДАААА

Господин Кънев е прав за реформата в съдебната система. Абсолютно. Аз съм човек с много леви политически убеждения /леви да не се бълкат с педалските политически разбирания на БСП и АБВ/ и като такъв не обичам особенно десницата и нейните представители. Но и в десницата има хора милеещи за България по свой си начин и борещи се за своите политически убеждения. Респект. Защо смятам, че г-н Кънев е прав: Без честен, безпристрастен и работещ съд се губи усещането за наказуемост, а без това усещане изчезва дисциплинираността във всеки /така сме устроени хората/. А без дисциплина, няма ДЪРЖАВА, а само територия, каквото е положението сега в нашата България.

Поредното изнудваческо изказване на РБ от типа "или ке ми даваш,или ке те е...".Завалията Борисов,още какво има да види...Ама хак му е!

Радан е прав, хич не го плюйте. Макар че не знам тия оядени маймуни в съдебната с-ма как ще бъдат изметени. Те са алчни и страхливи като мишоци - че как ще вкарат някой политик или мутра в панделата - нали на другия ден ще се събудят в Пирогов, а може и хич да не се събудят. У нас в момента е дивия запад, Америка от 30-год. Що се отнася за Куневица, тя е толкова луда за власт, че и с дявола ще се съюзи само да е там. Тая коалиция не я виждам - Гоце, Костов и Бойко. Мислели за народа, ай сиктир бе...затуй сега няма пари за пенсионерите, намаляват заплатата....що???....щото някой пак изкраде паричките на хората... мислят само за дебелото си черво...

че някой ще ви разреши да пипнете нещо съществено в съдебната система. Приемат се само театрални арести,съдебни процеси с правилни съдии,и така...за пред Европа де,пък и малко за вътрешна консумация. Нямат интерес от съдебна реформа,дори съдиите.

предупредих Ви Орел, рак и щука няма как да договорят. Това е логиката на деснте, дърпай кокала до дупка. Няма дясна коалиция, която да не се е нацепила на трески. Пък как да управляваш с хора попаднали в тефтерчета.....

..ако реформата в съдебната система е на принципа"Стани да седна", много те моля не се напъвай въобще.Ако веднага не се премахнат имунитетите на абсолютно всички магистрати и не се задължат да дават ясни и разбираеми обяснения за присъди по знакови и особено важни дела, то всичко е излишно.Ако не се премахнат разни юридически финтифлюшки от типа-болен адвокат, подсъдим, свидел или от 5 свидетеля един липсвал и неможе да се съди-също няма смисъл.Премахване и на споразумения за по-малки присъди и т.н.Няма ли яка сеч за всички крали 25 години и ти бързо ще залезеш.Просто хората в България искат възмездие и справедливост, а не нафукани измислени съдебни величия облечени във власт и пазени от безбройна полиция и жандармерия.Народа иска защита от тази пасмина.Ти също си юрист и това трябва да ти е безкрайно ясно.

Докога ще се цупи това момченце, ами да излиза от управлението, на следващите избори няма да прескочи и един процент. Ай, сиктир, малоумието!

Има нещо гнусно в този човек, Рамадан Кънев

Гнусното е в теб , ама на толкова хубави хора измряха, а ти дрищишнли дрищиш...

А, разбрах какво е, идва от тия дето го харесват...

Браво господин Кънев. Най големия проблем и срам за България е корумпираната, некомпетентна и неефикасна съдебна система. Пожелавам Ви да успеете с тази реформа, без която страната няма бъдеще.

ДА СИ ВКАРА АНДРЮШАТА ВЪВ ВКС.

Трябва да има избор на съдии, градски прокурор, главен прокурор, началниците на районни полицейски управления, да се избират пряко от хората. да има отчет за извършената работа /борбата с престъпността, ефективно противодействие/, през мандатният период. Да бъдат мандатни, избираеми пряко от хората, заемащите висши постове в съдебната система и в МВР, така както се избират шерифи. Никакво ВСС, никаква работа не върши за народа, харчи пари/много/, и подрежда "правилните" хора.

НЕ ! Трябва да има много ОСЪДЕНИ съдии и съдебни заседатели! ВСЕКИ СЪДЕБЕН СЪСТАВ НА ПОЛИГРАФ СЛЕД ПРОИЗНЕСЕНА ПРИСЪДА!

Точно от там трябва да се започне, но не с реформа, а първо с арести и лишаване от право до живот да се упражнява каквато и да е дейност свързана с правото на тези гнусни корумпета от ВСС и надолу.Всеки дръзнал да защити българите е обявяван за националист в тази държава.Дано само това не е поредния кьорфишек.

Раданчо Кънев,работи за реформи в съдебната система, критикувай, НО не лъжи, че това е най-важното за теб, щом си готов да излизаш от управлениеот в което си влязъл преди няколко часа. С тези си раздробени слова не казващи нищо освен повтаряйки древното правило разделяй и владей, излиза че може би по-големите асове, не ти дават място което мислиш, че трябва да имаш там. Ако си за мястото, тоест ако си общий мекерето, НАПУСКАЙ, ВЪН. Но ако си за да работиш за народа и за съдебната система, ще стоиш там, ще убеждаваш, ще премълчаваш, ще правиш компромиси, НО НЯМА ДА НАЛАГАШ СЕБЕ СИ, защото това НЕ е част от съдебната система. Ти май не си в час на политиката, имаш ли понятие изобщо от нея? Само със самочувствие и фразички е нищо друго от един смехотворко, а българинтъ вече се нагледа на другарката м.м., та няма нужда от втора версия на този балонски модел. Не казвам, че си по-долу или по-горе от Кунева или който и да е, НО СИ ЗНАЙ МЯСТОТО И СИ МЕРИ решениицата според държваните интереси на България. Какво ще стане ако победиш в съдебната ситема, а за сметка на това с излизането си раздробиш още повече държната стабилност? Мислиш ли за това, прищъпулник в политиката? За домашно: научи се ЧЕ НЕ ВСИЧКИ от най-образованите хора са крадци. От начина по който се държиш и от решенията които афишираш, това не се отнася за теб, защото показваш че не си в графа образовани, освен ако не те сравнява човек с м.м. или още по-надолу. С две думи РАБОТИ БЕЗ ДА ЧАКАШ ОТПЛАТА ИЛИ ПРИЗНАНИЕ. Ако не го можеш ИЗЛИЗАЙ от Народното Събрание. Твоята работа за Съдебната Реформа трябва да зпочне с това.