Съдът обяви за нищожни изисквания на Е.ОН, ощетявали клиентите

ВКС обяви за нищожни клаузи в общите условия на "Е. ОН България мрежи" АД и "Е.ОН България продажби" АД, с което потвърди позицията на Комисията за защита на потребителите (КЗП), че конкретните текстове дават по-големи права на търговеца за сметка на тези на потребителите.

Обратно в новината

Коментари - Съдът обяви за нищожни изисквания на Е.ОН, ощетявали клиентите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се направи и нещо по въпроса със сроковете за договори и присъединяване. Сега за да получа строителен ток минава м-у 6 и 8 месеца. Н репликата ми, че аз за 8 месеца ще построя обекта те ми се изхилиха и ми казаха, че тъкмо ще спестя някой лев. На въпроса ми, че ако ги чакам 8 месеца и после почна да строя когато свърша ще е изтекъл договора за присъединяване щото важи 1 година пак се изхилиха и казаха, че ще трябва да сключа нов а за целта тябва цялата процедура отначало. За съжаление са монопол и им дреме на гъза.

kgb777kgb

Съдът да обяви за нищожни договорите за купуването на тези дружества и спешно по 20 г. затвор строг режим за боклуците които ги продадоха !!!

Искаме същото да се случи и с всички останали МОНОПОЛИ - Топлофикация, Мтел-Ментел, Глобул (най-лошото тепърва предстои), Виваком. Въпросните дружества се смятат за недосегаеми и си правят буквално каквото си искат, а договорите са им меко казано неравноправни. Изключително огромен брой хора са потърпевши от техните безчинства.

Защо приватизираха ЕРП-тата? Заради комисионните разбира се. Промени ли се нещо? Много малко, но за сметка на това за 8 години цената скочи почти двойно. В годишния доклад на СБ показателят свързването с ток ни сваля от 125-о на 128-о място. Интересно кои са тези 127 страни, които са преди нас и защо си продадохме електроснабдяването уж за по-добро качество, след като сме на опашката?

Ами не е само това причината. Може би някой е забелязал, а може би не, но в България реално българска икономика липсва. Малкото останала такава се задушава от вносни стоки и от пипалата на мултинационален-корпоративен октопод, който смуче капитал към по-големи икономики. Най-накратко казано, идеята е да ни превърнат в нищо повече от донор.

Интересно защо ли днес, плащайки фирмената си сметка за телефоните от служителка на Мтел бях попитана дали желая фактура ?!

Няма ли кой да ги изрита тройката кръвопиици - ЕВН, ЧЕЗ, ЕОН - извън България, нашата страна няма нужда от такива фирми

За последните 2 месеца за апартамент, в който от половин година не живее никой, не се ползват никакви уреди и бушоните са свалени, сметките са съответно 2,60 и 0,35 лв. Т.е. средно месечно надписването е било 1 лв. При около 300 000 домакинства в София това прави 300 000 лв. откраднати за месец. А с колко се надписват сметките и колко всъщност краде ЧЕЗ при реално потребление на ток и Господ не знае.

надписването е било 1,50 лв. на месец, а сумата за 300 000 домакинства става 450 000 лв.

живея от извесно време в Англия и тока ми е на Е.ОН и не съм имал никакви проблеми а и не съм чул някои да се оплаква проблема в БГ винаги е бил Правителството и техните малумни закони които са гласувани да облагодетелстват някои а дали тва ще е Е.ОН или ЕВН,ЧЕЗ и т.н не е важно които и да доиде да разпределя тока като има възможност ще прави същото така че и да ги сменят сегашните Крадци другите които ще доидат ще са същите ако не се промени начина на работа на Правителството в тази насока

Българин пита познат германец: - Кои са тези Еон, бе? Германецът отговаря: - Айнен гросен бандитен!

Не, бе. Защо? Нали правоприемника им е Енерго-про? Още и по колите им стои логото Е.Он.

Реших да си проверя задължението за консумирана ел.енергия към Е.ОН за изминалия месец като си въведа ИТН-а. Но... това вече не става. Защо?

А с ЧЕЗ какво става? Там има стотици нарушения също!?

Пример: Имам изградено външно кабелно захранване преди 12 години. Това бе направено по настояване на предшественика на Е.ОН, Електроснабдяване, с извиване на ръце. През 2010 година подадох искане за изкупуване на енергиен обект съгласно ЗЕ. Няколко пъти след това напомнях за отговор, но - мълчание! 4(5) от ПЗР на ЗЕ обекта подлежи на изкупуване, ако в рамките на 8 години не бъде изградена нова мрежа, която да замести частния енергиен обект. През август 2012 в ДВ е публикувано изменение на ЗЕ, с което гореспоменатият срок е увеличен на 12 години. На 27 август получих дългоочаквания отговор на Е.ОН за отказ от идкупуване именно на основание на приетите от НС изменения!!! И това независимо, че заявлението ми е подадено по времето на действие на срока 8 години!!!. Протестирах, но отговорът беше в смисъл "твоята няма да стане щото така исками, гледай си работата". Изпратих кореспонденцията със жалба до ДКЕВР - мълчание!!! За жалост в тази част от ЗЕ няма предвидена санкция и няма смисъл да се обжалва в съда. И това ако не е скалъпен закон и кой с кого играе - здраве му кажи!!!

Лъжат ни ,мамят ни,превят си гавра с нас....Никой не ни защитава и дквр са от един отбор с монополистите и синдикати и профсъюзи и омбудсман и всички комисии и прочее...Народа е заробен от монополите и от собствената си държавна власт,която допуска да се случва всичко това срещу отчисления...Съветвам младите да се махат от тази кочина.

Лъжят и мамят простите хора като тебе. Има и други, които си търсят правата. Отивай в чужбина, там понеже няма кой да те лъже и мами и ще ти обясняват всяко нещо по 100 пъти докато схванеш :)

Съдът трябва да ги обяви за нищожни самите ЕОН,както и ЧЕЗ. Ама не смеят нали,че от европа ще им дърпат ушите...А хората/народа/ кучета ги яли.

Що забравихте ЕВН, не разваляйте тройката. Като ще си ходят да го направят в комплект

И сега, какво? Ще ги глобят ли, смъмрят ли, що ли?

Как е възможно нов клиент да чака по 4-5 месеца за присъединяване?!Чувам,че трябва да плаща рушвети?!

То за това чакаш толкова за да се светнеш че трябва да дадеш на ръка за да се ускори процедурата. Общо взето все едно са те спряли катаджий и ти викат "Кво праим сега?"

спасението е шунт на електромера

Значи "ГРУХ" ти си си прасе от "цигански произход", ако изобщо мога така да се изразя. Такива като теб, които "шунтират" електромера трябва да им се отакже достъп от услугата, защото крадът не от Е.ОН а от мен и всички редовни/съвестни граждани, колкото и малкко да са останали.! Аман от кръшкачи, тарикати и всякакви подобни "изроди" било в бита, по пътищата или т.н.

TGR ти се невъобразимо заблуден.Явно си крадец или държавен служител за да ги раправяш тия.Не на нас обаче.Писна ни от истинските крадци като тебе,които заяитават държавните служители.

Браво, но на фона на останалият произвол на ЕРП-тата това е капка в морето. Крадат ни и ни лъжат безобразно и със сметки и с услуги, а дадените им права от закона ни правят на практика техни роби. Така е, когато ЕРП-тата си плащат на управляващите - които и да са те, чрез посредника им ДКЕВР и на де факто им е разрешено всичко, щом си внасят "месечните вноски" ! Да живее монопола, да се мачка обществото - това е реалността в Бълхария !