Разрешение за пребиваване у нас най-много искат руснаци

Близо половината от поискалите първо разрешение за пребиваване у нас през миналата година са били руски граждани, сочи анализ на Евростат.

Обратно в новината

Коментари - Разрешение за пребиваване у нас най-много искат руснаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аман от тези руски емигранти. Що не си стоите у хубаватра Русия. Никои от нас не емигрира към вас. Щото сте по-зле от нигериици. Ама истината е, че руснаците искат в Европа, а най-лесния начин е да станат български граждани. Но хабер си нямат от българска история, не знаят дори кой е Левски, Аспарух, Ботев. Бенковски и т.н. Идея си нямат от български език и искат да им се говори на руски. Аре бягаите си у смотаната Русия. Пробвайте се прес Германия да минете за ЕС... нестава ли??? Е ... и през БГ няма да минете тъпи руснаци.

Руснаците избират България. Братска държава, братски народ, еднакви език, писменост, религия ... Взаимна симпатия ... Здраствуйте братушки!

Най-вероятно въпросните руснаци са гейове. Предполага се, че щом България е част от Гейропейский съюз, тук също всички са гейове и затова себеподобните руснаци идват. Нали така, руски тролчета мои?

МИ ЩОМ ВСИЧКО КУПУВАТ РУСНАЦИТЕ ЗНАЧИ БЪЛГАРИТЕ СА МНОГО БЕДНИ !!! ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ НЕ КУПУВАТ НОТЕЛИ РЕСТОРАНИ И Т Н !!! КАКВО СТВА БЪЛГАРИТЕ РАБОТАТ ОТ СУТРИН ДО ЗДРАЧ А ХЛЯБЪТ Е МАЛКО !!! А КОИ ГОВОРИШЕ СЕ СМЕ В ЕС И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДАЖЕ И СМЕ В НАТО !!! ПРИ НАС Е ДЕМОКРАЦИЯ СВОБОДА !!! А ХЛЯБА НЕ СТИГА БЕЦА !! ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ПРОДАЖНИ ПА=АВРИ

Все по-трудно ще им става да идват тука. Ето на, в момента на кешовия пазар в Москва 1 ЕВРО = 52,80 рубли. Данните са от руски сайт.

Да ще се откажат да почиват 3 седмици в Доминикана, тежко ще се наожи да ги ограничат на 2!!!!

А да видим...

Ами както е тръгнало можем да очакваме и тук някой ден да цъфнат "зелени човечета" и да спретнат един референдум... Руснаците трябва да се мачкат навсякъде, където ги видиш. От тази пропаднала, престъпна и деградирала нация, ръководена от престъпни изроди може да се очакват само гадости.

КЪМ ЩЕРЕВ (БЕГЕЕЦА) НИКОИ НИКОГА НИЩО НЯМА ДА ОТМЕНИ И РУСНАЦИТЕ ЩЕ КУПУВАТ (И БАИ ДА КУПЯТ ЦЯЛОТО ПРИБЖИЕ МАГАЗИНИКАФЕТА РЕСТОРАНИ И ТОВА ЩЕ БЪДЕ ДАЖЕ И СПРАВЕДЛИВО !!! РУСНАЦИ (ТЕЗИ КОИТО ОТИВАТ НА ПОЧИВКА МИ РАЗКАЗВАТ ЧЕ А ХРАНИЛИ ИСА ИМ ДАЛИ ПАРИ НА ТЕЗИ ЖЕНИ КОИТО СА МИЕЛИ ЧИНИТЕ !!! БЪЛГАРИ НЕ ПЛАЩАТ НА БЪЛГАРИТЕ !!! СЕГА ТЕЗИ ЖЕНИ СА В ГРЦИЯ ПРИ РУСНАЦИ КАТО ПРИСЛУГИ И ПОЛУЧВАТ ПО 1000 ДОЛПРА С ДЕЗ ПОЛАТНА ХРАНА И СПАНЕ

Ей нахално азиатско племе.Ти му казваш че не го щеш в село,той пита за поповата къща....Айде къш в Сибир.Тук е България.

Идват, стоят с години и не говорят и не разбират български! Критикуват България и ке държат надменно! Айсе, сус, обратно в Путинландия да си ходят!

завиждаш! продажна тварь

Виж до къде е докарахме с ръководната рола на руснаци и руски ятаци.Почти до фалит.

Това категорично е вярно! А жените са особено тъпи. И все пак предпочитам руснаци пред ислямисти!

Това колко са им "тъпи" жените е на фона на блестящите у нас с интелект и красота "Николетки" ? Или ти си извадил статистика колко са в Русия с IQ 120 и колко у нас?

Руснаците, за разлика от техните български приятели, са наясно че в Русия си е страшно, тъпо и бедно! Затова искат да идват тук, а оттук при възможност - в омразния запад!

Ти си бил в Русия и знаеш? В Русия покупателната способност в големите градове е по висока от в България. Докато българите берат доматки в италия за стотинки, руснаците са най-желаните туристи!

Само че извън големите градове е ПЪЛНА МИЗЕРИЯ и нищо не мръднало от времето на Романови до днес.

а колко са " големите градове " ?

Русия официално обяви България за свой враг! Русосифилистиците ликуват!

Трябва да се забрани на руски крак да стъпва тук и да се национализира всичко което са закупили.....да не вземат да ни анексират като Крим.Тия варвари където идат си мислят че само с тях ще се съобразяваме.ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ПАРАЗИТИ.

Анексирането на Крим стана с всенароден референдум на полуострова. 99% от гласувалите бяха за присъединяване към РФ. Дано на някого не дойде на ум да прави референдум в България. Сигурно ще надхвърлим изборния резултат на кримските граждани. И тогава кво праим ????

Бай Ставри

Аха, последните победи на Русия са: Разпадането на СССР 1992 Загубата на Украйна 2014

Удобно забравяш за "вежливите хора" пратени от Москва. И къде е местното население на Крим? Не беше ли изселено от руснаците и прогонено в Сибир?

Една от историческите мисии на Русия е да спасява България. Понякога от собствените и управници и разни бегейчовци, озита, хиречеци, пъстър свят ... и други подобни продажници.

Една от историческите мисии на Русия е да закопава България. Постоянно!! Русия се чуди само и само как да създава проблеми на България! Тия изроди не разбраха ,че нито искаме да ги видим нито да ги чуем! Защото сме все още близки с тях, затова живеем в такава кочина!! ЕС прави много за нас опитва се да ни облагороди, центровете на градовете ни оправят. Но то като има руски подлоги, помощта на ЕС се разграбва от тях!!

Българският народ почита и се уповава на Русия, руския народ и руския президент. И никакви еврогейчовци и хамериканофилчовци не могат да променят това.

Прав си! През 1878 г. Русия спаси България след което почна да я закопава! Окончателно я закопа през 1990-та! Но българина е жилав! Над 1300 години я има българската държава на Балканския полуостров! Сега чакаме 500-тин годишната Русия, да бъде закопана от едно джудже! Да му пожелаем успех!

А нас, българите, кой ще ни спаси от "спасителите"?

Колкото повече руснаци посещават и остават в България, толкова по-добре. Така има шанс българската нация да се запази ... Иначе ще се съвсем циганизира, турцизира, арабизира или хамериканизира, което пък е най-лошото. Нека идват руснаците.

Тая опорна точка се спихна. Вън блядовете от нашата Родина!

Точно, така, и децата си от браковете с българи да си взимат. Ще останат само турци, цигани и тук таме някой с недоказан бг произход. Подкрепям.

Да идват, ама Императорът им дава да идват в България само ако са посетили Украйна и по-специално, са изкарали минимум една седмица в Крим.

А да не говорим, че Императорът накара държавните служители да си продадат имотите в чужбина и им забрани да купуват имоти в чужбина.

предпочитам руснаци сто пъти пред арабите.

Руснаци - да! Не ги бъркай с путиноидите и путинозаврите!

БЯХ В ЗАП ГЕРМАНИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ТОДОР ЖИВКОВ ИСКАРАХМЕ ПАРИ И РЕШИМЕ ДА ПОСЕТИМ ДМЪТ С ПРОСТИТЕ УТКИ !!! ОТ ВСИЧКИТЕ САМО ДВЕ ИЛИ ТРИ МОЖЕХ ДА СИ ДАМ ПАРИТЕ (ЗАПАДНА МАРКА БЕШЕ НЕ ПОМАЛКО ПОЧТИ В ДВА ПЪТИ ОТ ДОЛАРА ! И КАТО СМЕТНАХ КОЛКО ПАРИ СА ТОВА ! И ЗА ТИЯ ХРЪТКИ ПО ГРОЗНИ ОТ МЕН ! НИКОГА !!! А ТЕЗИ ПРОДАЖНИЦИ ИСКАЛИ ПОВЕЧЕ ЦИГАНИ ОТ КОЛКОЛТО РУСНАЦИ ДА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ

крепостнико , ние сме българи . нашите цигани са си наши , български цигани . не ви щем нито вас руснаците , нито вашите руски цигани !

Виждам, че някой упорито задава въпрос във форума- като не ни харесва, какво правим тук? Ами- лично аз си имам мъж, който е родолюбец и свято вярва, че нещата един ден ще се оправят и тук; че където и да отидем, пак няма да е лесно и ще бъдем вечните пришълци; сигурен е, че човек си тежи на мястото, а аз- аз просто си избрах човека, с който ще си изживея живота и обещала да бъда с него- и в хубавото, и в лошото. Пак децата съм ги изучила и възпитала- отличници са, владеят 4 езика, един ден те ще решат накъде ще поемат по широкия свят, но където и да идат, знам- няма да ме засрамят и благодарение на моят съпруг никога няма да кажат, че българите са калпаво племе.

Българите сме калпаво племе, няма какво да се лъжем.

Руснаците са винаги добре дошли в България, аз също познавам много които живеят тук от години и сме добри приятели. Не са добре дошли само путлеристите, които смятат, че сме длъжни да защитаваме техния цар-император-фюрер. България е свободна и независима (най-вече от Русия) държава.

Браво, чудесно. Сега остана само да започнете да уважавате българите и нещата ще са наред. Нали Ви е ясно, че ние искаме да живеем по свой избор, а не да бъдем поучавани назидателно, както го правите Вие. След като сте избрали да живеете в България, трябва да ни уважавате, нали?

Къде по- точно видяхте неуважението ми към България, българските закони и българите като цяло?! Говоря и пиша на български по- добре от повечето българи; спазвам законите на държавата Ви, плащам си данъците и осигуровките; възпитавам децата си в уважение и разбирането на законите и изисквания на държавата Ви. Къде съзряхте проблема?! Аз пиша под ника "Рускиня" с голямо "Р", има още една госпожа, пишеща под същия ник, но започващ с "р"- ако визирате някакви проблеми там, си е вашия проблем, но лично аз не намирам такъв...

Ами да заминават за Русия?? Защо да ходят по широкия свят?? Ти би ли ги пратила да живеят в Русия??

Да, и двамата ще учат в Санкт- Петербург, но това не ги ограничава да пътуват по целият свят.

Руски граждани са винаги добре дошли в България. Умни, богати, образовани и имтилигентни, плащат си данъците ...

Руснако, научи се да членуваш думите на български правилно!

Само членове бълнуваш ...

Руски граждани са винаги не добре дошли в България. Тъпи, дошли тук с откраднати пари , необразовани и ниско интелигентни, плащат си данъците когато ги заплашат със затвор...

Дойде време рашъните да си заминават от моята родина в своята родина Не сте ни изтребали, даже и блядките Ние си имаме свои бели блядки тип варадеро-турски фикус

може би се подготвят да освободят бг от омразния еу и еи така да вдугнат бг народ на 'освободителна' борба, както народа на украина, нищо че 200 000 украинци за се преселили в полша докато не сам чувал за някои които да са избягали в русия =)

Значи не знаеш че до края на Авг.2014 г. 800 000 граждани на Украйна са потърсили убежище в Русия. Плюс това отпреди преврата в Киев над 5 млн. граждани на Украйна и без това бяха гастарбайтери в Русия.

15-годишна българка изхвърли бебено в контейнера

КАТО ДОИДЕ ВРЕМЕ ЩЕ СЕ РАБЕРАТ ИСС ТЕБ И С ДРУГИТЕ ! ЗА ТЕБ САМО С ЦИГАНИТЕ ДА ДРУЖИШ НО И ТИ ЗАТОВА НЕ СТАВАШ ЦИГАНИТЕ СА В ДЕСЕТ ПЪТИ ПО ЧЕСНИ ОТ ТЕБ

Разбираме ,че предпочиташ афганци и иранци във всички отношения. Въпрос на вкус каза кучето и ....

ТОЯ ПЪК СЪВСЕМ СЕ ПОБЪРКА ИТОИ БИЛ БЪЛГАРИН

В никакъв случай да не им се дава, по две причини - потенциални руски шпиони са, второ - претекст Путин да прати зелени човечета, за да "защитават" руско говорещо малцинство. Оставяме настрана, че стават нагли и започват да ни поучават как да живеем - светъл пример за това е "рускиня" във форума.

С КАКВО МАНГО СИ ПО ДОБЪР ОТ ЦИГАНИТЕ !!! СЪЩАТА МРЪСНА ДУША СЪЩИТЕ УСУКВАНИЯ СЪЩО СЕ ПРОДАВАШ

ми те вече поучават как да живеем - поучавали са министерството на финансите как да се променят законите че да се избегне европеиското законодателство за техния газопровод.. но за някои 'българи' с руски паспорти, това не е месене в вътрешните работи на суверенна държава, щото бг все пак не е такава а руска губерния

ВИЖДА СЕ ПРОДАЖНАТА СГАН НЕ И ИСКА РУСНАЦИТЕ СЕ МО ЗАТОВА ЧЕ СА РУСНАЦИ И БЕЛИ И ОБРАЗОВАНИ И БОГАТИ А ЗАЩОТО Е СВИКНАЛ ДА ЖИВЕЕ С ЦИГАНИТЕ НА КОИТО Б-Я ПРЪСКА ОГРОМНИ ПАРИ ! КОИТО КРАДЪТ ! КОИТО И СА МРЪСНИ ! КОИТО СА НЕПРИЯТНИ С ВЪНШНИЯ СИ ВИД !1 И ТАКА НАТАТЪК НО БЕГЕЦА И КОМАНИ НЯМАТ ТОЛКОВА МОЗЪК ДА СЕ АНАЛИЗИРА ТАЗИ ИНФ-Я ЗАТОВА ПРЕДПОЧИТАТ ЦИГАНИТЕ

Абе от какви магазини пазарувате?????????????РУСКИ

че те са в нас от както се помним кьде е новината

Teниските с лика на Путин са предпочитани в България. Българите с гордост и радост ги носят. Тениска с лика на Барак не върви някак си. Даже е противна ...

Ти си болен. Премери си температурата. Не бих си сложил за нищо на света нито тениска с Обама нито тениска с Путин, нито с когото и да било!

Аз с удоволствие нося тениска с лика на Руския Президент. Кеф ми е ...

Ivan Nenov

И ТОИ , МАНГО БИЛ БЪЛГАРИН!!!

Остави го тоя, аз досега един човек не съм видял да носи такава фланелка.

Омъжена съм за българин от 23 години, дадох на държавата 2 невероятни българчита- спортисти и отличници в училището си, но.... и тогава, и сега имам правото само на вид на жителство, не и на гражданство- защото "Мъжът ми не ми е рода"- обяснението на администрацията. Децата са с двойно гражданство- Русия го дава веднага при смесените бракове тук, но българската страна изисква да се откажа от руското- че от къде на къде?! В същото време куцо и сакато се сдобива с българското гражданство- те си знаят как и по българските улици вече гордо се разхождат чернокожи с българските лични карти. Нищо против, но не желая да ме третират като български гражданин в такъв случай- не желая вашата задължителна здравна осигуровка- примерно, при положение, че плащам като поп при всеки поход при лекар.

са за да се спазват! Амо не желаете това-чамодан, вокзал, Сибир. Докато и той е руски!

Закони в България?! Много смешно- оправихте ми деня!

В качеството ми на турчин, ми е обидно когато българската рая лае по руснаците. Имате уважение към тях, защото ние към вас нямаме - защо ли?

Плащам здравна осигуровка, НО.. както гледам пари в Здравна каса няма. Защото 1/3 от население не плаща същити? Същите тези хора ползват здравна система. След всеко пиянско сбиване на ромски фамилии започва се лекуване на "боците". При раждане лежах в стая с 2 ромки на по 16 години, които се третираха по същия начин както и аз. (20 години плащом всичко данъци и то на пълна сума заплата). Что не отидеш във Филиповци или Столипиново и същото да повториш на тях? Защото не смееш да гъкнеш

Съчувствам Ви, госпожо. И аз не разбирам защо бълХарите са толкова злобни и дивашки настроени. Също не одобрявам законите И беззаконието в страната. Също не одобрявам ксенофобията. И за мое, и за Ваше съжаление - страната е дивашка, а гражданите в тази страна са направо идиоти..... Гледам какви реакции са Ви извадили ....фанати от гората изруди..... Аз не съм против обикновените хора ....и на мене ми е неприятно да виждам тези беззакония....прикрити с някакви измислени закончета уж...но си е беззаконие......

Вече не е така!!! Провери да видиш...и мойта булка е от Русия и не съм решил не съм и изкарал паспорт - толкова много македонци и молдовци го направиха та мъжа ти да не може :) Остава обаче подкупите на страна...провери отново и ще видиш че закона се смени преди по малко от година!

Ромите източват соц.система на България. Допълнително по европейски разпореждания ставате зона за нелегални чужденци, без документи, които също лягат на социална система на РБ. Общ брой на тези хора приблизително 1/3 от цяло население на РБ. Тези хора не работят, размножават се, занимават се с нелегални дейности, криминални престъпления. НО!!!! На повечето от коментиращи тук главната болка е руснаци - притежаващи имоти и плащащи данъци в РБ, спазващи закони на страната, с по 1-2 деца, не ползващи никакви социални помощи. Та в какво са състои проблемът , руснаци да пребивават на територия на РБ? Имали някакво друго основание освен животинска злоба или някаква завист? Реакция е абсолютно същата като "бик на червено"

бълХарите са оскотели от цигания, беднотия и идиотия - невежеството е страшно оръжие, използвано от мафията. Сичките (или почти сичките, с малки икзключения и те са видими от самолет) - са дълбоко в матрицата. Повечето от тях нямат идея колко са зле, колко са им промити кратуните и колко са оскотели. За съжаление - фактите са много грозни, признавам го. Аз не съм против никого - ако спазва законите и човещината. Но в тази липса на държава - 'законността' е изкривено и несъществуващо понятие. Много пъти съм го казвала - не деля хората по националност. За мен шовинистите са умствено увредени уроди. Това е насилствено деление и насаждане на омраза - без реална причина. Видите ли някой да ви приказва и да ви дели на националности - да знаете, че имате срещу себе си бетонна глава, и че логика с тези изруди не помага. Бетонните глави използват тези понятия, за да оправдаят собствените си безчестия и беззакония. Бягайте от тях. Те са неспособни на нормалност и логика. За моя радост ситуацията в Европа не е толкова зле - ксенофобията я има, но не е толкова грозно популярна. Нормалните хора са общо взето разумни и умерени.

ЗАЩО ЛИ ТАКА???НАЛИ БЕШЕ МНОГО ХУБАВО В РУСИЯ???

Дебил,при 300 000 закупени имота,които крепят целия прогнил строителен сектор какво искаш ма?!

Този път от хамериканския колониализъм ...

Да и от варадеро фикусите

Руснаците са винаги добре дошли в България. Чиста и хубава нация, родна кръв .... Много по-добре от пияните ингилизи, емигрантите от Близкия изток и разни африканци и афганистанци ...

По-добре руснаци с пари и имоти, отколкото бежанци от размирни райони. Не мога да разбера тези, които плюят и храчат из коментарите по руснаците, които инвестират в български имоти. С Ислямска Държава по спокойни и независими ли ще се чувствате?

не руснаците, а бежанците. Някой знае ли вече техния брой?

Е как да влезем, като българо-манGалската граница е като разграден двор и от там си влизат квито си искат муджахидини!

Поради това,другарите правят всичко възможно,за да не влезем в "Шенген"!

ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ТАЗИ ПРАКТИКА! НИКАКВИ ПИЯНИ РУСНАЦИ,ПОСТАВЕНИ ЛИЦА НА КГБ С РУСКИ ПАРИ ДА ИЗКОПУВАТ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ И ИМОТИ. ИЗГОНЕТЕ ГИ!!!! НИТО ЕДНО ТЯХНО ПРЕДПИЯТИЕ НЕ ПЛАЩА И ЛЕВ В БЪЛГАРИЯ ТЕ НЕ САМО НИ ОКРАДОХА,НО И ЩЕ НИ ИЗГОНЯТ ОТ РОДНАТА НИ ЗЕМЯ!!!!!

Уникално - "изкОпува". Да не би руснаци ви попречиха на "образУвание" ? ;)

Всъщност земята ни я изкупуват подставени лица на евреи и китайци, а не на руснаци! Колко лесно било промиването на мозъци днес - утре ще те дресират да правиш и кълба напред сигурно ... ако си от по-възприемчивите!

Глупави руснаци! Бягат от процъфтяващата си родина! Не могат да го разберат този Путин какви блага им осигурява!

На тия "глупави руснаци" имотите им по морето са сигурно няколко стотици пъти по-скъпи от мухлясалата ти панелка и са си ги купили парите, които са изкарали точно от "благата на Путин" а не от твоите безмозъчни разсъждения на третокласник-двойкар!

Защо така? Защо руснаците бягат в България? Нали Раша е благоденстваща правова страна с развита демокрация, в която се мисли за малкия човек? Тоест за малкия Пу!!!

Хубав климат , хубава природа. Хората умеят да ценят природните дадености за разлика от възпитаният в национален нихилизъм и назобан с фалшива западна идеология зомбиран младеж.

И особено,ценят алкохола!

От 150 милиона само 2300 поискали право на пребиваване по семейни причини. Сметни процента , ако си запознат с математика. По същата тъпа логика ще задам въпрос,щом толкова хубаво тук, защо 2.5 милиона българи избягаха оттук?

Ами я кажи колко милиона сте в Канада, Америка и Германия?

Ми защото с руската пенсия, която там не стига за нищо, тук може да оцеляваш. Пък ако си дадеш апартаментчето под наем на някой гастарбайтер, то въобще тук си цар!

Като вземат документи се омитат към ЕС.

Ми ако ти стиска - омети се и ти към ЕС. Ма без езици и квалификации - ше бъдеш чистач ....затова не ти стиска....щото не ти се работи и искаш беззаконие и кражби...циганизирахте се....

1.Най-много разрешения-2900 руснаци/страшно много!!/ 2.Много разрешения-турци-1000 3.Без разрешение- 14-15000 сирийци,иракчани ,мароканци,либийци,йорданци,афганистанци и всякакви джихадисти!Не са много!

"Стотици софиянци без ток и с изгорели уреди заради кражба". Руснаци ли виновни за това или други? Та си зейнал срещу нас?

Косвено-да!

Абе на вас ви обраха банкомат в Държавната Дума, ти ли ще ми говориш за кражби? Руснаците са престъпници по рождение, това им е в гените.

А ми те хамериканците идват под строй и добре въоражени, без да искат разрешение, а пратениците на ИД влизащи нелагално в България отдавна ги броим за "наши хора"

А бе , вие в Булгаристан до кога ще нарушавате правата на руските граждани ,или искате да ви се появят зелените вежливи човечета?

Ние сме пълни с американски усмихнати човечета, които искат да спазваме правата на роби, гейове и и орки.

Дори ако кошмарите ви станат реалност, вежливите зелени човечета винаги са за предпочитане пред обезумелите черни човечета.

По-добре руснаци, отколкото цигани, труци и арабели!!! Да ви кажа руснаците не цепят басма на мангасарите.

По-добре, ама като минат криъичната маса, ще ни спретнат една Бургаска Народна Република и тогава ще видиш боли ли от руски бич. Ако се съмняваш - виж Украйна. Най-братската страна на Раша... някога

Моля те, не треперушкай,. Докато параноя те тресе относно руско нашествие - виж си страната - пълна с афганци, иранци и не знам какво още. Ама само руснаци ще ни е пречка. И това при условие,че всички руснаци ,които дойдоха тук или работят или купили имота, но по един или друг начин дават своя принос към икономика. Нито един руснак не сиди на помощи. Ами храни тунизийци със свои данъци, щом си тъп

На Украйна й спретнаха пуч чифутите, друже, ориентирай се!

Добре дошли са братята! Че ми писна от араби и застаряващи британски гей-двойки. Руснаците поне харчат пари.

Ай сектир бе, много се разхарчили! Идват най-големите алкохолизирани отрепки заради евтиния алкохол и беззаконието в БГ. Тези които харчат се ориентират към Запада!

Това не е вярно. Най-големите пияндета идват от Англия и скандинавските страни.

Сиктир ше викаш на турските хлебарки от анадола.

харчат...колко да харчат за една супа с 2 лъжици, а ти чакай оборот....

Русия много прилича на България. Който има малко акъл се омита от клоаките навреме.

Имаше опорна точка, че българите на запад само мият чинии... е явно вече руснаците идват да мият чинии в България :D

Да, баш за това идват. :D

Аз съм виждал доста руснаци мияци на чинии или други черноработници из България

Защо така, защо жители на великата благоденстваща сибирска империя искат да идват в малка, селска България. Сигурно са видяли, че дори тука е по-добре :D

Хеххехехехе защо ли?! Нали в русия е много хубаво бе... Марш обратно никакви руснаци, циганаци и всякакви други.... Обратно в блядистан.....

руснаците в крим не в България!

И това ще стане. Ама кой ще налива пари при нас тогава?

Защо не си седят в съюза , нали са великая страна. Кво ще правят тук в гадния ЕС

То пък БГ-то е един ЕС.

Я, да му се не види макар! За какво им е на руснаците да идват тука, в "скапаната" България, вместо да си стоят там да си живеят - в "прекрасната" им Русия? Ами като влезем в Шенген, тогава?

И как ще стане това влизане в Шенген - нали трябва да резнат братската ТИ Турция!!!

Значи не ми били най сирийски талибани, а най ми били руски красноармейци! Ой, атакаджии смотани, оти не ревете, че ни окупират руские болшевишкие орды? Де ви отиде национализъма?

Тоя пък го окупирали!!!! Пий жълтото и лягай, че ще те усети санитаря!

Не знам кой и защо ще иска да идва тука след като ПОВЕЧЕТО българи предпочитат да мият чинии на Запад (не че няма и такива с по престижни работи но масовката е така). Въпроса тогава е защо идват? Причините - поне за руснаците - са сигурно защото притежават собственост тука и искат по лесно да пътуват до БГ - трудно ми е да си представя че е заради "високия" стандард на живот :). Оня ден на паспортното видях една нашенка как оправяше документите за постояно пребивавне в БГ на мъжа и/гаджето и който беше французин - изглеждаше мекушав и подпинал/дрогиран...нашта му е показала 2-3 мръсни номера в кревата и той набързо имигрирал :) Та все такива ше са повечето "имигранти".

Ь - мяхкии знак в Русия го използавте бе пич! Тук ЙО и ЬО има разлика а освен това правилното е с "Ю"! хахаха ЮЮЮЮЮЮЮвигии

sonibvc@gmail.com

А маймуна!! А..може да пише!!!?

Много ясно че е така. Хората които имат имоти в България и се чувстват добре са руснаци. Останалите са прошляци, дето търсят междинна спирка към Западна Европа.

Чудна работа, мита за "миячите на чинии" продължава да битува в някои болни главици... Странно защо, от многото българи познати и приятели които познавам и са емигрирали на Запад, не познавам нито един който да мие чинии. Повечето са инженери, бивши колеги. Повечето са започнали работа като инженери или в най-лошия случай като техници, когато не са им признали всички кредити по дипломата, но с много труд и доказване на умения са ги повишили. Познавам и други професии - таксиметрови шофьори например. Но миячи на чинии - нито един! Съжалявам, но нямам познати или приятели от ромски произход. Доколкото съм чувал, само те се хващат на такава работа.

О благодетели наши, простете нашето невежество! Вие не миете чинии, а само пода и ако слушкате ви позволяват и да разнасяте дори пици или да забърсвате старци, които са омръзнали на всичките си роднини

Ахмед Доган

Колкото повече говориш, толкова по-добре се разбира колко си глупав ... и колкото повече си мълчиш, толкова по-трудно може да се разбере колко си умен! За твое сведение "на запад" понятието "техник" не съществува - там той е инженер ... колега

Съгласна съм. Бих добавила, че емигрантите с липсващи умения и език/ци помиват изавестно време чинии и подвиват опашка и се връщат в бълХария. С миене на чинии е невъзможно да имаш нормален живот. Това е кучешки живот - в мръсотия и студ, на смени най-често, и в буквалния смисъл на думата гладуват и изнемогват. Много бързо става ясно, че със ставка на чистач и мияч можеш само да живееш като скот. Затова който има дарман - тръгва да се (до)образова и да напредва. Който няма дарман за развитие - бива принуден да си фане обратнио самулет....... Аз познавам много емигранти - за 5 години се нагледах на истории. Пресните емигранти се фащат на каква да е работи в 99% от случаите - защото не могат да си позволят да имат разходи на по-висок стандарт за дълго време. Който е по-предприемчив - тръгва да се образова и квалифицира даже да работи нископлатена работа - и един ден му светва пред очите. Който го мързи или не е предприемчив - един ден просто изпада от класацията....и се връща безславно.... Едно 70-80% (голямото мнозинство емигранти) се връщат с подвити опашки и в дългове обратно...... Затова и няма да видиш много стари емигранти да мият чинии - защото е невъзможно да останеш цял живот мияч на чинии - или ще се фкараш у коловозо и ще се потрудиш за квалификации - или ше подвиеш опашка и ше се върнеш в дългове..... Почти е сигурно, че ако видиш мияч на чинии - то това е нов и неизпраксан още емигрант...старите кучета не мият чинии - или са успели да излезнат от дупката - или са се върнали обратно.... Тфа е полжението....

Мияч на чинии е образно казано и не е да се приема буквално. Като цяло са обслужващ персонал - кога чинии, такси, водопроводчици, техници и такива. Банкери, финансисти, икономисти, сериозни бизнес хора нема! Чат пат има изключения - познавам 3-4 наши банкера в чужбина - но за всеки един такъв мога да посоча 1000 дет са сервитиори или подобно!

Тази "важна новина" се лансира от Дир в подходящ момент. Явно и той вече припява в хора. За тези данни не съм сигурен, но ако може също така професионално да ни информира колко "БЕЖАНЦИ" и от кои държави са получили статут у нас и от кои държави са? Това е по-важно и интересно.