Русия подава ръка на ЕС

Лавров обвини Евросъюза за влошаването на отношенията, но увери, че Москва има готовност за подобряването им, ако чуе положителни сигнали

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А КАКВИ ГИ ГОВОРЕХА РАШУНИТЕ. ДАЖЕ ЛАВРОВ ПЛАШЕШЕ С ВОЙНА. УСЕТИХА ЧЕ ЩЕ ИМ УДАРЯТ ТАЙНИТЕ СМЕТКИ НА ЗАПАД И СМЕНИХА ПЛОЧАТА. АЛКАШКА МУ РАБОТА.

Рашата с ракети и танкове народ не се храни със страх не се управлява 21век няма империи и императори !

веднага виж какво държи в нея.

брадва.. познах ли

новичок

На колене рушняшки блятки и сриване на империята ви на злото! Тогава може да се започне с моленето да се махнат санкциите срещу джуджето!

този дърт малоумник в Сибир

Русия подава ръка като преди това добре си изтрих краката в тази краварска стелка гей съюза! Факт!

Американците ги е шубе от голяма и страшна Русия до такава степен, че се молят на другите страни да не купуват руско оръжие. Защото и то би било заплаха за малка Америка дори и оръжията да са на повече от 7000 километра разстояние. ЕС пък все гледа как и за какво да наложи поредните санкции на Русия. Не потвърдени доклади за шпиони, арест на протестиращи и прочие. "Най-отявленият политически враг на президента Владимир Путин" Враг за какво? За постоянната му критика към управлението и директни критики към Путин ли? По това отношение всички в ЕП го бият, но явно е необходимо да си руснак за да се зачита!? " пет месеца във възстановяване от отравяне с нервнопаралитично вещество, за което той обвини Кремъл" Само дето беше буден от седмица и въобще не отправяше вина към които и да било преди баба Меркел да го посети. След това не можеше да му затвориш устата за това кой му бил виновен.

умират от страх пред пияните ватенки

Федерация в която хлаба, олиото и захарта са с фиксирани цени, никой да не ми яхвали.

ако ги има по магазините. 16, словом шестнайста, икономика в света. Да умреш от страх.

Истината е че нямаме нужда от Русия вече! Газ може да купим от всички, а пазара ни с руснаците на практика е затворен. Защо пък ни трябват и русофили и комунисти след като сме в НАТО и ЕС. За последните 4 години хвърлихме 4 милиарда от русофилски зор, 3 за тръбата за Сърбия и 1 за железата в Белене. Сега съдим сключилите сделките, но те няма да върнат парите

EMES

Русия жито изнася, а защо от Канада внася?

Щото тва не става за хляб

А защо днес Германия купума на макс руска газ да се топли, че и въглищарските им ТЕЦ заработиха на макс да правят ток? Знаеш ли защо? Защото им замръзнаха на 30000 ветрогенератора перките (обледениха се) и всички фотоволтаици са покрити с лед и сняг и Зеленото ВЕИ умря. Вчера един изкукуригал соросоиден седесар емблематично име от началото на българската демокрация предложи да изключат Русия от SWIFT. да не можели руските банки и руския бизнес да извършвал търговия с "цивилизования демократичен свят" - ТЪПАК ОТ КЛАСА. Не се учудвам че днес сме на това дередже заради такива плиткоумни и умствено скопени демократични същества. Като изключиш Русия от SWIFT как ще се разплащат западняците, американците и другите около тях за руската газ, за руския петрол и петролни продукти, за руските титан и алуминий, за руските зърно, месо и риба - С КУФАРЧЕТА В КЕШ ЛИ? Как ДЕМОКРАТИЧЕСКИТЕ ОПОЗИЦИОНЕРНИ РУСКИ ОЛИГАРСИ комфортно установили се в ЕС, Великобритания, Израел и къде ли още не, и които активите им все още се намират основно в Русия ще въртят бизнес бре - И ТЕ ЛИ С КУФАРЧЕТА ЩЕ СИ ВЪРТЯТ БИЗНЕСА? Нали като изключиш Русия от световната разплащателна банкова система трябва да компенсираш по някакъв начин това което купудаш от нея срещу евро и долари? От къде ще вземе ЕС това което до ден днешен купува от Русия - от САЩ ли, от арабите ли, от Китай, Индия, Бразилия, Турция ... ли? Що не се пробвате? А това зърно което Русия внася от Канада, и което е смешно малко количество в сравнение с това което добива Русия, достига само до Руските райони в далечния изток - по-евтино им излиза от Канада да го купуват и внасят за тези руски райони, отколкото да транспортират с влакови композиции зърното от европейските и югозапазните райони на Русия - там където се добива руското зърно.

Разбраха, че ако ритат много може да им се наложи да ядад приклади от Калашников и взеха да правят мили очи. Никаква прошка обаче няма да има и никакви рускини по нашите плажове няма да пуснем

Щерев, само да ти открехна, защото ти освен "лишчиата" друго не четеш, Русия е най големия брутен износител на зърно в света. Така,че опорката с глада не минава, потърси нещо друго

Никой нищо не иска от Русия но мине се не мине седмица и се появи статия за това колко мила и добра е Русия и как милува за Европа . ЕС по далеч от дивите монголци за да има мир и благоденствие . А тръбите ще стоят празни докато не продупчат и последната дупка на коланчето

на кой му пука за русия ? да си заврират тръбите в миризливите ....

Редно е статиите преведени от руски да се маркират като такива и да се подчертава източника. Редно е също да е ясно - това мнение съвпада ли с мнението на dir.BG или е платена публикация...

Платена е. Лично пасолката е пклатила от джоба си.

Всичко русороби трябва да се изкажат под тази статия,иначе пасоля спира денгите.

Е Сега е Момента на Макрон да КАЖЕ ЕВРОПА ОТ ПАРИЖ ДО УРАЛ !!! И тогава ще процъфти Европейския съюз с Русия в него !! Така Ще се появи Съюз по силен и Могъщ от САЩ ! Време е !!!!

Разбира се, РФ ще се разпадне на части - Финландия си връща Карелия и Колския полуостров, Украйна - Кубан, Татарите получават независимост и се присъедняват към ЕС, следвани от останалите части. РФ остава само до Московска област. И границата на ЕС с Китай ще минава по Урал. Япония ще си връща Курилите, Сахалин и може би Камчатка.

какво ще търси Европа при Русия ? Едното е тотална диктатура на несменям кадър от КГБ а дригото тотална разпусната демокрация .

Евпопа била 5 пъти по-богата, 10 пъти по-демократична и незнак си к'во още и затова три пъти се опитва да открадне нещо от Русия. Ей така, по стара демократична традиция... не, че нямат, ама друго си е чуждото... И три пъти им чупят пръстите руснаците. Ако Сталин има вина пред руснаците, най-голямата част от нея е факта, че не изби тая нацистка сган тогава. И в Европа, и в тогаващния СССР. Реши - стига кръв. И сега внуците на извергите пак решиха да се пробват. Богатствата на Сибир и Арктика са им взели акъла. И пригласят на ония от Щатите. Тях обяче ги е страх и си търсят маши да умират вместо тях. Гледам във форума мераклии един файтон да се бият от диваните с клавиатури. Дано не стане нужда да реват "Ама защо пак дойдоха и ни натаковаха в таковата?" Мислете, докато не е късно.

по-крадливо племе от руснак-комунист има ли? Какво ще им откраднат на руснаците? Технологията, която те крадат? Стига с тея легенди.

На който е подала ръка Русия, все не прокопсал...и винаги е съжалявал за това. Питайте в Германия, Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Сирия и в Афганистан също питайте. Умишлено пропуснах България, тук все още има излъгани хора, които и до ден днешен вярват, че два пъти сме "освободени" от тази империя на злото.

Забрави ли, че тези воюваха срещу СССР през ВСВ? Техните войници убиваха руснаци на руска територия! Каква помощ чакаш!!! Мислиш ли въобще, като пишеш?

като през цялата война имаха дипломатически отношения с СССР и един войник не пратиха срещу тях, не изядоха ли най-голямата калъчка?

Нали щеше да обърне гръб?

МОСКВА, 15 фев — РИА Новости. "Настоящим унижением" для ЕС стал не визит главы евродипломатии Жозепа Борреля в Москву, а беспомощность Брюсселя во время кризиса на Украине в 2014 году, заявил министр иностранных дел России Сергей Лавров. Боррель прибыл в российскую столицу в начале февраля. Он встретился с Лавровым и представителями общественных организаций. Как отметил глава евродипломатии, есть сферы, в которых Москва и ЕС могут и должны сотрудничать. По его словам, Евросоюз выступает за диалог с Россией, несмотря на сложности в отношениях. Депутаты Европарламента осудили визит, сочтя его проявлением слабости европейской дипломатии. Некоторые из них заявили, что поездка закончилась унижением для ЕС. Министр иностранных дел России Сергей Лавров во время мероприятий в честь Дня дипломатического работника в здании МИД РФ - РИА Новости, 1920, 15.02.2021 14:16 Лавров назвал Европу инициатором разрыва отношений с Россией "Таким своего рода поворотным пунктом, когда на Украине случился госпереворот и Евросоюз показал свою по большому счету беспомощность в отношении той договоренности, которая была достигнута прямо накануне госпереворота между властью и оппозицией и под которой поставили свои подписи Германия, Франция и Польша", — сказал Лавров на пресс-конференции после переговоров с финским коллегой Пеккой Хаависто в Санкт-Петербурге. Гражданство Словении До 3 Месяцев! Реклама По его словам, украинская оппозиция "наплевала на эти подписи и на мнение Евросоюза" о необходимости выполнять договоренность. "И я считаю, что именно тогда состоялось по-настоящему унижение Евросоюза", — добавил глава российского МИД. На прошлой неделе Лавров заявлял, что Москва готова к разрыву отношений с Евросоюзом, если с его стороны будут санкции, создающие риски для чувствительных сфер экономик. Как позднее пояснил пресс-секретарь президента Дмитрий Песков, Россия не будет инициатором такого разрыва, она хочет развивать отношения с ЕС. Ангела Меркель во время пресс-конференции в Берлине - РИА Новости, 1920, 14.02.2021 Вчера, 08:00 Дорого обошлось: Европа потеряла миллиарды из-за России Сегодня на пресс-конференции Лавров подчеркнул, что Европейский союз сам последовательно разрывает отношения с Россией, а формат общения с представителями ЕС состоит из редких встреч, на которых затрагиваются прежде всего интересы Брюсселя. "Мы обязаны быть готовыми к любому развитию событий. Выбор за Евросоюзом: если он решит, что все-таки отношения нужно восстанавливать, и обратит вспять действия по их разрыву, то мы будем к этому тоже готовы", — сказал министр. Лавров подчеркнул, что Россия "не уходит из Европы" — у нее "много друзей" на уровне отдельных стран союза. По его словам, Москва готова рассматривать любые вопросы, которые могут представлять обоюдный интерес. "Но в любом случае происходящие от случая к случаю встречи еще не обязательно означают отношения", — заключил Лавров. После возвращения Борреля из Москвы в Евросоюзе сообщили, что могут ввести новые антироссийские санкции. По мнению главы евродипломатии, Россия "не оправдала ожиданий" и "не стала современной демократией". Причиной напряженности, помимо конфликтов на Украине и в Приднестровье, а также ситуации в Белоруссии, стал арест Алексея Навального и задержания митингующих на несогласованных акциях 23 и 31 января.

МОСКВА, 15 февруари - РИА Новости. "Истинското унижение" за ЕС не беше посещението на ръководителя на европейската дипломация Хосеп Борел в Москва, а безпомощността на Брюксел по време на кризата в Украйна през 2014 г., заяви руският външен министър Сергей Лавров. Борел пристигна в руската столица в началото на февруари. Той се срещна с Лавров и представители на обществени организации. Както отбеляза ръководителят на европейската дипломация, има области, в които Москва и ЕС могат и трябва да си сътрудничат. Според него Европейският съюз се застъпва за диалог с Русия, въпреки трудностите в отношенията. Евродепутатите осъдиха посещението, считайки го за проява на слабостта на европейската дипломация. Някои от тях казаха, че пътуването е завършило с унижение за ЕС. Руският външен министър Сергей Лавров по време на събития в чест на Деня на дипломатическия работник в сградата на руското външно министерство - РИА Новости, 1920, 15.02.2021 14:16 Лавров нарече Европа инициатор на прекъсването на отношенията с Русия „Този ​​вид повратна точка, когато в Украйна се състоя държавен преврат и Европейският съюз показа своята до голяма степен безпомощност по отношение на споразумението, постигнато точно в навечерието на държавния преврат между правителството и опозицията и под които Германия, Франция и Полша подписват ", Лавров на пресконференция след разговори с финландския си колега Пека Хаависто в Санкт Петербург. Словенско гражданство до 3 месеца! Реклама Според него украинската опозиция „не пука за тези подписи и мнението на Европейския съюз“ за необходимостта от изпълнение на споразумението. „И вярвам, че тогава се случи истинското унижение на Европейския съюз“, добави ръководителят на руското външно министерство. Миналата седмица Лавров заяви, че Москва е готова да прекъсне отношенията с Европейския съюз, ако има санкции от своя страна, които представляват риск за чувствителните области на икономиката. Както по-късно обясни прессекретарят на президента Дмитрий Песков, Русия няма да инициира подобен разрив, тя иска да развива отношения с ЕС. Ангела Меркел по време на пресконференция в Берлин - РИА Новости, 1920, 14.02.2021 Вчера, 08:00 Беше скъпо: Европа загуби милиарди заради Русия Днес на пресконференция Лавров подчерта, че самият Европейски съюз постоянно прекъсва отношенията с Русия, а форматът на комуникация с представители на ЕС се състои от редки срещи, на които интересите на Брюксел са засегнати преди всичко. "Трябва да сме готови за всяко развитие на събитията. Изборът е за Европейския съюз: ако той реши, че отношенията трябва да бъдат възстановени, и обърне действията за тяхното прекъсване, тогава ще бъдем готови и за това", каза министърът. Лавров подчерта, че Русия "не напуска Европа" - има "много приятели" на ниво отделни страни от съюза. Според него Москва е готова да разгледа всякакви въпроси, които могат да представляват взаимен интерес. "Но във всеки случай срещите, които се случват от време на време, не означават непременно връзка", заключи Лавров. След като Борел се завърна от Москва, Европейският съюз съобщи, че може да въведе нови антируски санкции. Според ръководителя на европейската дипломация Русия „не оправда очакванията“ и „не се превърна в модерна демокрация“. В допълнение към конфликтите в Украйна и Приднестровието, както и ситуацията в Беларус, причината за напрежението беше арестът на Алексей Навални и задържането на протестиращи на некоординирани митинги на 23 и 31 януари.

МОСКВА, 15 фев — РИА Новости. "Настоящим унижением" для ЕС стал не визит главы евродипломатии Жозепа Борреля в Москву, а беспомощность Брюсселя во время кризиса на Украине в 2014 году, заявил министр иностранных дел России Сергей Лавров. Боррель прибыл в российскую столицу в начале февраля. Он встретился с Лавровым и представителями общественных организаций. Как отметил глава евродипломатии, есть сферы, в которых Москва и ЕС могут и должны сотрудничать. По его словам, Евросоюз выступает за диалог с Россией, несмотря на сложности в отношениях. Депутаты Европарламента осудили визит, сочтя его проявлением слабости европейской дипломатии. Некоторые из них заявили, что поездка закончилась унижением для ЕС.

МОСКВА, 15 февруари - РИА Новости. „Истинското унижение“ за ЕС не беше посещението на ръководителя на европейската дипломация Хосеп Борел в Москва, а безпомощността на Брюксел по време на кризата в Украйна през 2014 г., заяви руският външен министър Сергей Лавров. Борел пристигна в руската столица в началото на февруари. Той се срещна с Лавров и представители на обществени организации. Както отбеляза ръководителят на Евродипломатията, има области, в които Москва и ЕС могат и трябва да си сътрудничат. Според него Европейският съюз се застъпва за диалог с Русия, въпреки трудностите в отношенията. Евродепутатите осъдиха посещението, считайки го за проява на слабостта на европейската дипломация. Някои от тях казаха, че пътуването е завършило с унижение за ЕС.

МОСКВА, 15 фев — РИА Новости. В Донецкой народной республике сообщили о подготовке Службой безопасности Украины "резонансной" провокации. По информации Народной милиции республики, группа саперов под руководством сотрудников СБУ уже неделю работает в районе КПВВ "Новотроицкое".

ХЕЛЬСИНКИ, 15 фев — РИА Новости. Парламент Эстонии принял заявление в защиту гражданских свобод в России, призвав Евросоюз разработать политику санкций против Москвы. Как сообщила пресс-служба высшего законодательного органа, за выступили 62 депутата, против — трое, один воздержался; 28 не голосовали, семеро отсутствовали. Всего в парламенте работает 101 депутат.

Явно имат приятели руснаците в европе

Няма по мизерна федерация от русия

Келеша Лавров да духа борша

Европа има население три пъти по голямо ит Русия и е около 12 пъти по мощна икономически. за какво сравнение и за какви заплахи от тази мизерна държава може да става дума? не им вярвам и на оръжията. цял свят ги пързаля за да им вземе ресурсите по ефтино и те нали са "ВЕЛИКИ" си вярват. будали, олигарси, мизерия и Путин.

Не три а пет пъти е по вече населението в ЕС

Е как така хем обвинява тоя грозник, хем подава ръка!

че Путин прилича на Хитлер без мустаци, все едно са баща и син.

Аз също забелязвам тази прилика

Аз

Астрономи откриха рядко групиране на черни дупки над Москва

Санкции до дупка за човекоподобните. Те от друго не разбират.

Путин не може да отрови всички

кой е отровен?

Прав си Навални е все още жив

Руснаците прочетоха форума на дира, дръпнаха ръчната и дадоха "Пълен назад"

няма по тъпо племе от россияните!

Тоя е много нахален, ама не е толкова хитър!

Хах , от ЕС обмислят нови санкции на рашка говняшка но масква имала готовност да станела другарче на ЕС ,само от сигнал имала нужда :))) Ебати смешниците са тия рашки а трол хибридките им направо са жалки :)))

докога ще пускате руските тролейчета в сайта си. кажи му на втората си съпруга да не си вири много задните си части нагоре.

Толкова по-добре!

россияните са най тъпото племе на тази планета!

най-нещастните!

Някой замисли ли се какво всъщност прави финландският министър в Петербург? И кои са причините иначе бедната на ресурси Финландия да има една модерна икономика. Да сте чували финландците да се зъбят на Русия и да се изяиеяват на кандидат-натовци? Имали различия - ами то и аз имам в къщи. Ама дошъл на крака финландеца не като европеец, а като нормален човек - казва си проблемите и ще му ги решат. А нали си спомнята ББ как чака преа вратата на Путин? Ето ви разликите, няма нужда от търсене.

тъпи, войната россия финландия има следните показатели финландия:337 000 войници 32 танка 114 самолета россия :1 000 000 войници 6 541 танка 3 880 самолета! в резултат жертвите са 26 000 загинали финландци, 130 000 русские!

И цялата Карелия стана Руска, нали? През ВСВ германците им се наложи и за нея да воюват. Въобще главата ти е пълна с опорки и нищо друго.

И 5 години война

Москва е готова да прекъсне връзките си с 27-членната Общност -- И ДА СИ ВЗЕМЕ НА ИЗПРОВОДЯК ТРЪБОЛЯКА, ШИПКАТА, АЛЬОШАТА И МОЧА !

А Моча не!

На Моника Йосифова Яков-Станишева чорбаджийката на ДИР.РУ и се прочува друго от устата на Лавров! ЕС ясно заяви, че не са наложили санкции срещу Русия и руснаците а срещу олигарси и ковчежници на Путьо. ЕС ясно заяви: Ако санкциите на ЕС срещу конкретни олигарси и руски чиновници са причината Лавров да заплашва със скъсване на отношенията с ЕС....Лавров да обясни руската позиция.

лавърчето небрежарка-елегантисимус отива да папка есетра и чер хайвер. а вие там долу кусайте супа топчета и малеби и чакайте ред за просперитет. и да не забравите да се усмихвате.

ти за усталая лошад ли ни пишеш?

Да бе - дето направи Борел за смях...

Българските туркофили-русофоби-българомразци са много смешни, когато се заканват на Русия. Много приличат на заека, който се заканва на лъва, като същевременно обяснява че е откраднал квитанцията на магарето - за тези, които знаят вица...разбира се.

а библейската притча за давид и голият се възпроизведе в истинския живот през 1991г!

Българи би през ВСВ Русия на ДВА ФРОНТА. На Македонския фронт Героят ген. Вл. Вазов разказва Русия, Сърбия, Франция, Англия и Гърция....за да се пръкнеш ти днес, Отроднико.

Това е през ПСВ...поправи се!

ръка със спринцовка в нея

Симпатяги. Да скъсват , да ходят да се дървят на Китай....

Заглавието е вярно, но съвсем не по брюкселски

Трябва да сме много благодарни, за голямото търпение и късата памет на руснацитеу и най вече на Путин. Толкова много обиди и унижения, отявлена русофобия, граничеща с расизъм, и не само игнориране на подадената с години ръка, но и буквалното плюене в нея. И това към държава като Русия, която може да унищожи света няколко пъти. Запада да внимава какво си пожелава защото смяната на Путин, може да им изиграе лоша шега. Следващия може да няма търпението и разума на Путин и тогава на всички ще ни стъжни.

ти помниш ли ссср? е тогава пак същите ги разправяхте!

Помниш ли третия райх?

мдаа.. помня.. Путин приключи с третия райх..

знаем на къде биеш. Да сме признателни на Путин и Газпром за "освобождението" на два пъти и да си затваряме очите като окупира свои съседи и сваля пътнически самолети ...подкрепя тероризма с оръжие и политическа подкрепа по целия свят.

След ИДИЛ нямаш думата.

Стига бе човек, стига плашихте. Със заплахи уважение няма да получите. Като се държите надменно като големи батковци дето ще ни дават тон в живота, няма как да се получи. Русия да се реформира, да се чуват хубави неща от там, за възход за наука за изкуство за култура за технологии, тогава може да я заобичаме. Доакато е по-корумпирана и мафиотска от Бългрия, за пример ли да я ползваме?

Че Путин държи копчето на ядрените ракети... да мълчиш че..

Това сериозно ли?

ес - 18 750 000 000 000 $ россия - 1 630 000 000 000 $ росия наистина подава ръка на ес като просяк пред луксозен магазин!

не си у ред с тиквата

ми не съм, не съм, колко да не съм, като чисълцата това показват?! а числата не са лъжовни като думите! 18 750 000 000 000 -1 630 000 000 000

Като московчанин за бутилка олио.

В един "Магнит" или "Пяторочка" да вляза, ще ви замерям с олио и зехтин докато не пукнете или не отлетите в космоса с еднопосочен билет от тази Земя. Пуснал "фейк нюз" някой дебил и с месеци си го повтаряте. Ами елате в Русия и вижте с очите си за какво става дума. А ако не вярвате на очите си, значи сте безнадежден случай

Само че ЕС е механичен сбор от много държави обединени изкуствено от една бюрократична машина. Даже вече не може да се пътува в този съюз.

тъпи, рф е механичен сбор, от 22 републики, 9 краища1, 46 области, 3 градове с ...., 1 автономна област , 3 автономни области!! що преди да пишеш глупости, те попрочетеш нещичко за любимата ти кочина??

Путин обявява гладна стачка за руския народ защото няма да продава вече газ на ЕС и хиперзвучната ваксина Спутник 5

и нас ще ни пуснат в неплатена отпуска.... нет денги. няма да сме и онлайн да тролим.

Жалко че си се родил толкова прост, но така и ще ти мине животецът...

Обаче не се е кандидатирал за Президент.

абе вас да не ви са ваксинирали вече с руската ваксина... в кой свят живеете ??

Европа: Леонардо да Винчи, Нина Ричи и цветя. Русия: Танка, Ванка и лай- кучка, Владимир Владимирович.

Колко си прост: Русия - Чехов, Толстой, Пушкин, Достоевски, Гогол, Чайковски, Петипа, Кандински, няма край...

Европа: Маркиз дьо Сад, Светата Инквизиция, доктор Менгеле, Освиенцим.....