Млада пациентка в Русия почина след промивка с формалдехид

27-годишна рускиня почина, след като по време на операция лекарите изляли 200 милилитра формалдехид в корема й вместо физиологичен разтвор.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как така ги е сбъркала, тези две шишета нормално едно до друго ли стоят?

...обслужване тип ссср...бог да прости хубавото момиче и затвор за лекарска небрежност плус отнемане на лекарси права.

Друго си е да си сляпа медицинска сестра. Мадамата си е мислила как по-бързо да се махне от операционната, за да се прибере у дома и да си пусне любимото ток шоу по СиЕнЕн срещу "злодеят" Путин и "животното" Асад.

абсолутно едно към едно в българия , жалко !!!!!!

е, това се случва в държава на Алкаши...нормално.

Уикипедия - медицинска грешка. По приблизителна оценка на американската Медицинска Академия ежегодно в сащ медицинските грешки водят от 44 000 до 98 000 смъртни случаи, които биха могли да бъдат предотвратени.

А колко са в "братска" Русия, другарю... ако изобщо такава статистика се води там!? Сравни и продължителността на живота в двете страни и тогава говори...

Такива данни не са статистика, а са приблизителна оценка в резултат на изследване. И това което съм написал аз са просто резултатите от изследването - някакви факти от реалния свят. Хората на който фактите от реалния свят не им харесват са склонни към шизофрения. Сигурно и в Русия има доста такива случаи. Все пак е странно защо в медиите ни в клин ни в ръкав се публикуват статии за медицински грешки в Русия, а за сащ няма никакво инфо. Средната продължителност на живота е интересен показател - примерно най-големия спад на продължителността на живота - с около 10 години в Русия е при Елцин, когото запада хвали. а пр Путин (които според западн(ал)ите медии е тиранин), средната продължителност расте. Друг интересен факт е че средната продължителност на живота в (изпаднала, комунистическа) Куба е около тази на сащ, по някои изследвания е по-висока. Пак пиша - това са просто факти, на който не му харесват фактите - отива към психиатър.

В Россия са много по-малко, защото ние борим болестите с универсалньое лекарство - Бояришник! Русски безаналогов патент! Въобще не стъпваме в болница, ако изобщо има такава извън големите градове.

та излиза, че здравеопазването в саша е по лошоот тога на ушанките либе?

Винаги се стряскам като видя млад човек, особено красиво момиче, да умре без време...Не смея да кажа убийте лекарите, защото нелепи гадни грешки се случват...не че ги оправдавам. Преди време един колега вместо упойка беше сложил в спринцовката кислородна вода и я беше инжектирал на пациента - тук, в България. Просто сестрата му я подала. Един друг беше сложил адреналин вместо упойка. И двете са в едни кафяви ампули....

Дааааа.... не случайно средната продължителност на живота в Русия е толкова ниска!!! Например, блядовете живеят средно 64 години, докато американците (за мъжете говоря) живеят 76 год. 12 години разлика!!!

Явно днес няма анти-руски новини, щом се вади "нещо" отпреди 5 дни и се пуска като новина на деня. Само да питам: какво общо има тази лекарска грешка в раздела за политически новини? Дира пак падна ниско.

Дира.по-високо няма да скочи/знаеш,чии собственик е/,така,че мъжът на собственика, не можеш да упрекнеш в ерес от догми Ленина,Сталина,Брежнева.Путина.Ако сте шарани; на крив кюнец ще се ловите.Ваш сайт,а недоволстват....

Брей , бре , умориха жената , а тя била жива !!! А сега де , джендъри смотани !

Умрала е на 5 април. Виж коментара ми по-долу.

и тука избърза тролче.мандалото лопна.Не изкара и инфлационните 10% от деня.Шибана рубла!

Формалдехидът е газ, а формалинът, който е воден разтвор на формалдехида, е течност. Но редакторът, явно знае по-добре!

Извинявам се на всички за дивотията си! Н >Намерих повече информация по случая - от 24.03.2018 Сейчас Катя находится в Федеральном медицинском биофизическом центре имени А.И. Бурназяна. По словам врачей, ее состояние оценивается как тяжелое. Без изменений. Я хочу, чтобы моя девочка выздоровела побыстрей Когда эти люди знали, что происходит, о чем они думали. Неужели у них нет детей, мам, бабушек Это насколько надо быть черствыми, стальными! Мама там плачет, муж плачет, а им Посидите, подождите Я пока никуда не буду обращаться. Я пока живу надеждой. Да, будет дело, будет адвокат. Но у меня нет сейчас желания кого-то наказать, главное, чтобы она сейчас поправилась. Пусть живет, пусть выкарабкивается, пусть все яды из нее выходят. Пока прошло 3 дня после госпитализации в Москву, что они за это время успели сделать... Считай, больше суток ее держали в медсанчасти и ничего не делали. Только когда доставили в областную, там оказали помощь, там люди чудо. Они действительно боролись за жизнь, помогали. Я надеюсь, я очень хочу справедливости Там уже есть другие люди, которые взяли на контроль, но в душе-то у них все равно все связано, боюсь, что все будут друг друга покрывать, закончила наше общение Галина Станиславовна. Редакция Первого ульяновского портала желает Кате выздоровления, а родным и близким сил и терпения. Надеемся, что виновные понесут наказание, и такие страшные ошибки в наших больницах больше не повторятся. 1ul.ru будет следить за развитием событий. > >Однако доза формалина была настолько существенной, что ей вновь стало плохо. 5 апреля Екатерина умерла от полиорганной недостаточности. Источник: link Woman.ru > А виновното лице ще отнесе само 3 год. затвор.

Много жалко за жената-от снимката се вижда,колко е красива и млада. Поредица от човешки грешки в случая,довели до трагичен край.

Като, че ли такива грешки не стават никъде по Света - Прав си! Стават и в другите страни от 3тия свят! Не е само в раССия!

само дето всичко което се случва по ЦЕЛИЯ свят се случва и в Русия. там е проблема. А света е 6-7млрд, а малка Русия е 140млн.

АКО НЕ БЕШЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ В РУСИЯ , ТО БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА ДРЪПНЕ ДОСТА НАПРЕД . --ВЕРВАЙТЕ МИ !

И аз взимам рубли!Вярвайте ми!Нито дума за вмирисаната монголска губерния.Как си позволявате!?!/без разрешение на батюшка/

Много е готино , нали ! Ти вече ще станеш по-богат , от падането на рублата , е нЕма що !

Жалки, нещастни, неграмотни, злобни, поръчкови псевдожурналета - това са ридакторчета на соросоидалният дирник бе ге ! Като, че ли такива грешки не стават никъде по Света ? Но в умиращата от мизерия и безпътица жалка и осрана членка на ЕС - БГ на първа страница е изпаскана "водещата" новина .... Айде сега трийте и цензурирате !

Е,НЕ,троле.Това/случилото се/е пълна НЕГРАМОТНОСТ!Не само на сгрешилия,но на целия екип!

Къде пък я видая тази псевдоновина???

В Русия такива неща не стават.Това е поредната провокация на соросоидите.

Средната продължителност на живота в раССия е равна на тази в Индия, Бангладеш и Филипините! ЗА КАКВО ЗДРАЕОПАЗВАНЕ ми дрънкат руските тролове тук! МОЛЯ!

сбъркала е нещата. На злобарите ще кажа: забравихте ли вече, как акушерката от Софиямед малтретираше двудневното бебе?

Савецката медицина лекува и с Бояришник.

Едно към едно като нашите лекари ! Една славянска кръв сме :D

За ватенките не са необходими америка и бомбардировки. Те сами ще се изтребят. Путя много добре се справя с геноцида над руския народ. То не бяха пожари, лекарски грешки, потънали подводници като ковчези...

Пак в Дир.бг, но преди две години - "Бургаски лекари спасили живота на руски министър - Днес.dir.bg Руски министър пристигна у нас специално, за да благодари на бургаски лекари, спасили живота му. ... ПОКЛОН И БЛАГОДАРЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ ЗА ХУМАНИЗМА И ПРОФЕСИОНАЛИЗМА. ..."

Добре ще бъде на Джуджи - Пути , да му наналеят 300 гр. ...

Нормално за фалиралата държава -кочина .Обикновените руснаци не са виновни , Кремълската банда иска напълно да затрие Русия ..

75% са виновни.

То щото в еврогейска БГ докторите не грешат и не правят глупости. Страшна сензация!

Предния ден лекарите са обработвали мумията на вожда Ленин и така по инерция.

Това е фалшива новина. Ловят ви като шарани

Лъжат гадните соросоиди. Те лъжат и за други работи, например, че и СССР го нямало вече и светъл комунизъм нямало да има.

Ако руснаци четат това, просто направете всичко възможно да се махнете от тази, кочина Русия. Добре дошли в България! Тук имате шанс да живеете добре. Останете ли та вашите ще ви унищожат по един или друг начин, отидете ли на Запад, можете да бъдете взривени в името на Аллах, разчленени или изнасилени от новодошлите варвари.

Русия нама никакъв шанс - повредите от комунизъм и алкохол са необратими.

Съвецките болни са най-здравите болни

Обзалагам се, че лекарите са били пияни.

А в Бг ,........ ВСИЧКО Е ТОЧНО ! ''Проблемът'' ни в България е , точно този случай , ние други проблеми ''нямаме'' !

лекарския екип толкова са били в...неадекватно състояние,че не са усетили силния и специфичен мирис на формалдехида.Ако не беше трагично,това би било уникално в безобразията и нехайствата в медицината.

Това си е чиста фалшива новина, измислена от краварите-соросоиди! Само и само да не се вижда бляскавото финансово развитие на Русия и човеколюбивата и политика! Но на нас тоя номер не минава!

Жалко за младото и красиво момиче... Още по-жалко за съществуването на подобни лекари.

Каква радост за изстрадлият соросоид. Понеже напоследък господарите му от глупост по-голяма правеха и няма как да ги защитава. Сега обаче като манна небесна дойде тази новинка от другия край на света. Дано падне по некое центче, че да захлебят.

Ти гледай твоето грантче да не е в рублички че нещо пада рублата здорово май - хохохохо

Тъпак, аз работя само за американски компании. Предпочитам да си се уредя себе си, доколкото е възможно. А мразенето на външната политика на ФАЩ ми е от любов към доброто и човечеството. Много сме така дори и колегите ми американци.

Млада пациентка в Русия почина след промивка с формалдехид Жалко за това младо и красиво момиче.

Подходяща новина за троловете плюещи професионално по Русия.Бог да прости жената -извадила е гаден късмет.Такива неща стават навсякъде по света и това не означава че не трябва да уважаваме труда на лекарите и останалия медцински персонал.Това го казвам въпреки ,че навремето (още преди времето на Големия грабеж)заради една мърлява сестра която ми замърси една незначителна раничка защото използва мръсни инструменти защото я домързя да донесе чисти,едва не си загубих крака.

фгдх

Политизирането на коментарите под такава статия е нелепост. Понеже познавам в детайли здравеопазването на една малка, но богата и уж развита държава, си запазвам правото да твърдя, че подобни грешки се случват навсякъде. Тук му казват "human error" и минават само с мъмрене и "препоръка" от висшестоящите, "провинилия се" медик да направи писмено извинение на роднините на жертвата си. Досега не съм чула за осъден доктор или сестра, въпреки че е имало и по-драстични случаи. Примерно, алкохолик с тежка цироза на черния дроб във финалния стадий беше изхвърлен от главния лекар на болница посред зима и след като е припаднал на отсрещния тротоар и прекарал там почти цялата нощ, на сутринта е починал. На въпросния "доктор" му се размина с мъмрене. В Русия поне са ги подгонили и с право, щом са укривали грешката. Дано ги осъдят. Жалко за младата, хубава жена. Нека почива в мир.

Точно така.Питай някого да е бил в англиийска. Поне там ги уволнили виновните. В Англия ще ти амбутират грешната ръка, пък ще почне разследване, което ще трае 20 лета, докато виновниците са вече пенсионери или са се върнали в родните си страни, оти тук англичанин лекар няма:

рублата се сгромоляса.

За последните два дни руската валута се обезцени с 10%. За последните 20 години това се е случвало само 2 пъти-по време на валутната паника през ноември-декември 2014 година след анексирането на Крим и през лятото на 2015 година, когато петролът поевтиня рекордно, съобщи специализираният сайт "Финанс".

В Англия натровените и изпаднали в кома ги излекуват и възстановяват,а в дивата Русия им препарират органите на живи още пациенти и после и както винаги гледат да скрият гафа си.Абе Россия.

Анализирайки данни за смъртността от летален изход през период от осем години, експертите по безопасност на пациентите на Johns Hopkins изчислиха, че повече от 250 000 смъртни случая годишно се дължат на медицинска грешка в САЩ. Фигурата им, публикувана на 3 май в The BMJ , надминава американските центрове за болести Третата водеща причина за смъртта на "Контрол и превенция" (CDC) - респираторна болест , която убива близо 150 000 души годишно.

това е официална американска публикация .

статистика" В Россия нашите болни са най-здравите болни в света".В Россия за смъртни случаи статистика в здравеопазването не говорим.Нашите болни никога не умират в болници.Питайте товарищ Захарова или товарищ Песков.А може би и товарищ Лавров.В Россия такива неща не могат да се случат.

кой знае с колко водки са си промили вътрешностите хирурзите преди операцията на мацето

Какво щеше да пишеш ако се беше случило в която и да е друга страна?

Горкото, имало "късмета" да се роди в сръхдЕржавата....

Свръх- дЕржавата !

в государството. 27-годишна, значи е родена с последните издихания на СССРто.

Държавата е проблема ? А в БГ всичко е наред ? Това ли е тезата ?

Проблемът е, че ако това беше станало в БГ, щяхте да оквичите форума, че това били ЕВРОГЕЙСКИ ценности.

По официални данни всеки 3-ти пациент в САЩ умира в резултат на лекарска грешка. Според различните източници от 250000 до 440000 души годишно в USA умират от лекарски грешки.

А "различните източници" са: в-к Строго секретно, в-к Русия днес сайта Епицентър на Шаренкова и Гестапото от библиотекарския и телевизии RT и Спутник

НЕ ПОЗНА! Информацията е от CNBC - по-американска агенция няма. Пращам линк: https://link

Гледайте сега топ новина в български сайт - Лекарска грешка на другия край на света в Уляновск. Това по какъв начин трябва да касае тукашното населени. Лекарски грешки по света и у нас се правят всеки ден и то по много. Как ѝ е по-особеното на тази на каря на света, че сте я сложила за топ новина??

Грешки на всякъде , ама у нас никой не ги уволнява.

алкохола не прощава. такава велика държава съсипвана от алкохолици...

На пияна глава и операции ли се правят?! Ужас!