Москва: ”Черноморска флотилия” на НАТО ще влоши ситуацията

Русия отправи остра декларация срещу "Черноморската флотилия" на НАТО и готви ответни мерки. В същото време два американски Ф-22 кацнаха в Литва.

Обратно в новината

Коментари - Москва: ”Черноморска флотилия” на НАТО ще влоши ситуацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ме интересува посраната руска армия,която разбихме преди 100 години и принудихме руснаците да сключат Брест-литтовския мирен договор

Ситуацията е проста. Илюминатските сили воюват не срещу Русия или китаи а срещу цялото човечество като ни играят старата постановка с измислената конфронтация и дория и лощия. Дефакто те са и в двата лагера, те финансират и двата лагера на всеки конфликт и получават огромна полза от това. Жалко за хората които са истинските потърпевши от всичко това и не са наясно откъде им идва.

Значи вместо родената в кухите глави на кремълските пропагандисти натовска база в Крим Русия получава: - възможна натовска база под Харков - реални натовски бази в Прибалтика, до Санкт-Петербург - край на извънблоковия статут на Украйна и развалени отношения за над 50 години напред - Ф-22 в Литва и Румъния - американска бронетанкова бригада в Източна Европа - обединени натовски флотилии в Балтийско и Черно море - пълно разгръщане на системата за ПРО в Европа - увеличаване на базите и воиските по източния фланг на алианса - засилване на контрола на въздушното пространство, даже и ние ще купуваме самолети - засилване на финансирането на армиите на страните членки на НАТО и превъоръжаване на армиите им В Кремъл са направо геополитически гении, а според последните новини Лавров с направо нечовешки усилия се опитва да вкара Швеция и Финландия в НАТО. Направо започвам да подозирам, че са на заплата в Брюксел.

НАТО, т.е. САЩ дърпат дявола за опашката, но атомът не избира, прескача навсякъде, бетонните укрития за нищо ги няма... Лошото за тях е, че вече няма да могат да се правят на хитри и да воюват все на чужда територия. Ще разберат, какво е някой да воюва на твоя територия, да ти изгори земята с хората и къщите, а после да се хили и злорадства на бедността, която идва от усилията ти и харчовете за за ново изграждане на имоущестнвото ти. Така е, за да помъдрее и стане благороден някой трябва да удари в горния праг, та да види долния. То е лесно с чужди ръце да вадиш кестените от огъня.

Abu Talib

ссср ИМАШЕ ИДЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СПХРЕ НАДПРЕВАРАТА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО.Трябваше само Горбачов да не ходи по разни заводи и да твърди, че не го било страх от противниците на преустройството.Никой не го питаше, страх ли го е или не, а той си знаеше неговия си секретан говор...В Рейкявик през 1986 г. отиде съвсем неподготвен и за това проигра една добра възможност.

Значи не окупацията на Крим от Русия и агресията и в източна Украйна влошават положението,а видите ли, флотилията на НАТО.По големи гьонсурати не е виждал светът...

Преди окупацията на Крим, беше плана за натовска база на Крим. Другото са понички от Нюланд...

Недей лъжи троле,никой в НАТО не е искал база в Крим.

Моше, недей заради наглостта си да караш хората да си мислят и желаят, каквото е могло да ти се случи преди 80 години, ако не беше Русия. Не повтаряй като малоумен папагал за руска окупация на Крим и агресия във фашистка Украйна. Защото, ако си там, дори и сега, бандерките щяха да са те литнали нагоре.

Ех, свещена простота путинофилска...Няма как да напрвавиш черното бяло,окупацията си е окупация и лъжите които изрече Путин ги видя целия свят и руснаците също!Това ,че все още е на власт ,не е защото руснаците го обичат,а защото е кървав диктатор и сатрап над собствения си народ...Ама ще има видов ден и за него ,на лъжата краката са къси...

Всеки истински български патриот се радва, че АР Крим отново е част от Руската федерация. Да припомним - според социологическото проучване 98% от кримските българи гласуваха за отделане не АР Крим от Украйна и за включването му като неделима част от Русия. Окончателно и безвъзвратно!

Да не избързваме с това окончателно и безвъзвратно а? :)А и тез 98% процента малко понасмърдяват на уйдурма ха ха ха ....

Прав си. "Окончателно и безвъзвратно" е доста пресилено. А за "уйдормата" с 98%? Ами що не отиде като доброволен наблюдател в Крим, та сам да се ? Защо като донъкоплатец и избирател не задължи собствените си депутати да отидат на място?

Краварската флотилия купи ли достатъчно тоалетна хартия и гащи, че да ми влиза в Черно море, все едно им е двора у Тенеси? Те хубаво влезли, ама Босфора ще им е тесен, като ги хване дриснята на излизане. Ердогане, да вземеш малко да разшириш Босфора, виж там какво може да се направи, вземи Лили Павлова, Бойко за консултанти, че и чехльото вземи-нали се пише строител :)))))

Хаха и рашките се подиграваха на Псаки. Тая Захарова прилича на разплетена кошница, а по интелект и Златка ще засрами. Направо цирк..

някои да е ритнал гнездото на гейберастите скоро ?,замириса на бойково лаи.но.

На западът му трябва враг, за да мотивира народите си. Русия е перфектния балък, който да влезе в тази роля. От цялата патардия на руснаците пак ще им се стъжни. Тукмо бяха подали глава от помийната си яма, видяха малко свят... И айде пак обратно към средновековието!

пак се уредиха!

Захарова,не демонстрирай страх. Шойго-ситния казва,че иска разоражаване,как ще стане като послените 70 г.при напредналите народи Русия си позволи да анексира Крим и напада Украйна!Затягане на обръча не е война и Русия ще се диктисва,но ГЛАДА,ГЛАДА таварщи мужици също ви стяга и то в 21 век заради военната старшинска политика на ситните:Путев,Медв.и Шойго.Нищо добро от дребосъците,като Наполеон,Ленин Хитлер,Сталин и Мао-видяхме какво мислят и направиха................!!!!!!!!!!!!Затова твърд отговор на дребните и ограничени комплексари...!

Изтребителите да кацнат на дъното на Черно море,а флотилията да излети в космоса

двамата Бушовци, Клинтън и Обама са над средния ръст или тъдява и какво? Образци за демокрация, а? Дето минат, трева не никне!

Несериозно е да твърдиш че се стяга обръча едва ли не за анексирането на Крим. По скоро от непрестанното стягане се наложи връщането на стратегическия полуостров. Хубаво че стягането мина по напред през балканите та да има по малко наивници.

Тъп мужик си беше, такъв си и остана. Дори наръчника от Козата не си кадър да прочетеш и заучиш. И сега правиш груба грешка, заради която ще ти спрат центовете.

Мичето пак се е изказала неподготвена.

Тази пък лелка не спря да произвежда вицове. НАТО не може, а руски войски в Крим и Украйна може. Абе я ходете се надбегайте. Не сме 1944 вече, ОФШОРНИ клоуни!

И в Косово може, и в Сърбия, даже да ти забие ракета и в Горна баня (София), нъл тъй?

КОСОВО НЕ Е ЧАСТ ОТ АМЕРИКА, А КРИМ Е АНЕКСИРАН. АНАДЪМО? Косово може, защото сърбите с 2% сръбско население в Косово, решиха да правят геноцид и да изгонят 1 милион албанци. Е получиха си го. На всеки по заслугите.

Всеки истински български патриот се радва, че АР Крим отново е част от Руската федерация. Да припомним - според социологическото проучване 98% от кримските българи гласуваха за отделане не АР Крим от Украйна и за включването му като неделима част от Русия. Окончателно и безвъзвратно!

Major Payne

Какви кримски българи, след като всички бяха изпратени в Сибир през 1945?!? Тези са дошли с новите "коренни" жители на полуострова от Русия...

Това сляп човек ще види за какво става въпрос. Напират ли напират а ние още повече си затваряме очите. България да не влиза в никакви натовски бригади. България да остане неотрална. Друг правилен избор няма защото границите между файдата и белята започват да се размиват.

Черно море нито е на РУСИЯ още по-малко на ''НАТО'' АМЕРИКАНОМОРСКИЯ флот да върви на майната си .

ОЩЕ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ, ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ ИМ Е БАЩИНИЯ?!?!?! ВЪПРЕКИ, ЧЕ МОСКОВИЯТА ДОРИ НЯМА ИЗЛАЗ! ОКУПИРАЛИ КАВКАЗ И УКРАЙНА И ОПА, "МОРЕТО Е НАШЕ" НАГЛИ ПИЯНИЦИ!

САЩ успешно пренасят войната в черноморският регион.Да се замислим кой от съседите ни му е изгодно това?Разбира се на никой.ИЗГОДАТА Е ИЗЦЯЛО ЗА САЩ.ТРЯБВА ДА СМЕ РАЗУМНИ И ДА СЕ ОБЕДИНИМ ЗА МИРНО "ЧЕРНО МОРЕ".

abasador

не мога, да се начудя на изказването на... Мария Захарова отбеляза ... и други обекти на военната инфраструктура на САЩ и НАТО... или Сергей Шойгу .... напомни, че САЩ и НАТО са започнали да разгръщат военна инфраструктура до руските граници... за какво слагате разделени САЩ ...и ... НАТО, като заплаха, уважаеми? като че ли не сте наясно, че един от основателите на НАТО е САЩ !!! или така се подчертава съвсем ясно, че САЩ е основната заплаха за Русия? Накрая, реторичен въпрос ... Защо НАТО, според вас, няма право да разположи база/и в Черно море? Лек ден.

Без САЩ няма НАТО, или искаш да кажеш, че всички участници в НАТО са на едно равнище? Във външната политика на САЩ е заложено да изолира Русия от Европа, както и че е от голям интерес на Русия да се комбинира със ЕС (от едните природните ресурси, а от другите технологиите). Напълно разбирам изказването на Мария Захарова и позицията на Русия (с оглед на обстоятелствата си мисля, че е правилна. Ако Русия засилваше военната си мощ ей така без причина, то тогава аз не ги бих разбрал)

abasador

само като информация.... Договорът от Брюксел, подписан на 17 март 1948 г. от Белгия, Холандия, Люксембург, Франция и Обединеното кралство, се счита за предшественик на споразумението за НАТО. Лек ден.

КОГА ЗАПОЧВА НОВАТА "КРИМСКА ВОЙНА"? КЪДЕ СА НИ СКРИВАЛИЩАТА? ДАЛИ ЩЕ СТИГНЕМ ДО МАЗЕТАТА СИ?

Не се притеснявай, и новата Кримска война ще свърши по същия начин - с разгром за Русия. Тя не може да воюва с развити страни без съюзници, а такива няма.

Притеснявам се. И знаеш ли от какво? защото смели защитници на свободата и демокрацията като ваша милост, вместо да отива да се бие с подлите руснаци за свободата на Крим, се крие във форума на Дир.бг и се прави на Кръстю Пишурка...

Ако Европа не се събуди и не даде решителен отпор на натовската окупация, ще бъде въвлечена по най-безцеремонен начин от безумните американски ястреби във ВОЙНА с Русия. Тежко ни и горко, ако това се случи - ще станем мишена на ответен удар. Готвят ни за преден фронт в една война с Русия и продажни малоумници като ПреЦедент Плевню пеят в хора на нашите гробокопачи.

и са безкрайно тъпи ком.доносници просто се борят за правото си да крадат

Онзи кораб - "Доналт дък" участвали? Руснаците много са си го харесали. Ще го топнат първи. НАТО май са забравили за руските подводници до американските плажове.

Ама нали нямаше бе? К'ва стана тя? Нали само НАТО било агресивно и имало хиляди бази по целия свят, а видите ли миролюбивата Русия нямала нищичко, а само на своя територия? Айде бе, болшевишки номера ще ми продаваш тука! Вие от Ленинград сами си противоречите в лъжите. Да, имаше съветски подводници покрай бреговете на САЩ, ама сега други платени тролове твърдят че никога не било имало. Ей на - сега сам си призна!

Като не могат американците да локализират руските подводници значи няма такива. Много си наивен.

басма на путлерци, истински НАТОвци, нямат предатели-рашофилистици, затуй им дишаме праха и все повече изоставаме.

Румънците не само са истински натовци сега. Румънците и при Чаушеско не бяха толкова гъсти с руснаците каквито бяхме ние. Въпреки че беше кръволок и диктатор, Чаушеско се обяви против нахлуването на СССР в Чехословакия и не прати войска да избива невинни жени и деца както направихме ние.

Страшни работи са ставали в Чехословакия през 1968 г.За тези ,които не знаят ще им цитирам изказването на един чех/чехословак-"Било е страшно, пане!Три дена немали сме пиво!"Специално подчертавам-за тези,които не знаят!Както се видя,даже и т.н.президент Плевнелиев си мисли ,че Чехословакия още съществува,/или бърка че ,че Чехия и Чехословакия е едно и също нещо!/

Краварчетата продължават да се пънат, но и техния ден ще дойде.

отци и деди, дето болшевиките нацвъкаха по върховете на държавата след 9.9.44-та и досега няма отърване от вас.

от седем държави на черно море , само гърция има по късо крайбрежие от русия! и нито един партньор!

Не само гърция. И Монголия има по-малко крайбрежие в Черно море. И даже Белорусия.

Major Payne

:) Имаш плюсче от мен :)

ники бе, тъпичък си като крепостен същи! на черно море имат излаз само седем държави! можеш да видиш кои са на атласа , ако нямаш интернет! между тях не са монголия и белорус, се казва държавата, не белорусия! и останалите около двеста държави също нямат излаз на черно море!

Знаят, че два Раптора стигат да унищожат горе долу всички самолети, особено онези, където пилотът трябва да следи ракетите в огледалцето за бръснене.

Тия самолети така и ще си останат там където са.Така ще им блокират електрониката ,че ако излетят ще падат като круши.сащ плашат гаргите с тях

Даже и прости пръчки ,като блядките трябва да проумеят, че Черно море не тяхно...

N. S.

Ами, на кой е, бе пич, на чичо ти Сам ли е ? Или на всички останали, със свалените гащи ?

снимката ти кърти - нещо средно между зализан тракторист и мутра. Така че да не се чудим на съжденията ти за Черно море.

САЩ много са се навили на война срещу Русия, но за наш ужас ни готвят за поле на бойните действия. Поредната война на чужда територия. Пак други народи трябва да плащат за "американския начин на живот". Хубаво нещо е демокрацията, обаче ако си американец!

Ако САЩ искаха война с Русия щяха да я ударят когато беше разграден двор, когато руските военни разпродаваха военното имущество, а правителството заменяше ракети за хляб. Тогава самите те бяха изключително силни и икономически и военно. Вместо това, те и подадоха ръка, направиха инвестиции, подкрепиха я в интегрирането и в световното семейство.

САЩ не искат война с Русия. Русия не иска война със САЩ. Много е просто.

Да погледнем и колко пъти Русия е извършила агресия срещу съседите си през 20-ти век: Финландия - нападана през '39 и '43. Анексирани големи области. Прибалтика (3 държави) - анексирани с военна интервенция '40. Окупирани до '91. Полша - нападната през '20 и '39. Половината полша е завладяна от СССР. Остатъка е окупиран до '89. Чехословакия - превзета '45, военна интервенция '68. Военна окупация до '89. Унгария - превзета '45, военна интервенция '56. Военна окупация до '89. Румъния - анексирана областа Буковина '40. Държавата е окупирана '44. Военна окупация до '89. * България - при все че нямаме обща граница сме били нападани 2 пъти - '16 и '44. Едва '89 уж се освободихме от про-съветския режим. Все си мисля, че АГРЕСОРЪТ е СССР/Русия. И че страните от Източна Европа ИМАТ ПРАВО да си търсят съюзници, срещу една толкова агресивна държава.

СССР е единствената държава изключвана от ОН (предшественика на ООН) за агресия!

Впрочем, успя ли да се справиш с проблема "о.р."?

Да направим равносметка: - 4 F-22; - 20-на самолета от сравнително остарял тип в Прибалтика. - по 1-2 кораба месечно. На страни от НАТО в черно море. И в Балтийско море; - Разполагане на една! бригада в цялата Източна Европа; - 3 бази за ПРО в Източна Европа; И според мурзилките това било подготовка за агресия?!? Толкова ли ви е страх от съвременна военна техника? А пропускате, че скоро Путин подписа указ за създаването на 3 нови дивизии по границите с европейските си съседи. Към вече разположените. Все си мисля, че по количество оръжие това е много повече от хилавите американски войски в региона. Остава РАШКИТЕ да ги тресе ужас от КАЧЕСТВОТО и бойната подготовка на тези хилави военни формирования.

Каква е тази захарова? Ако и дам 5 долара дали ще ми оближе сладоледа..ха.ха Не разбра ли че Черно море е натовска територия.

Познанията на Маша Захарова в областта на геополитиката са три пъти по-големи от познанията на всички щеревчета на света , взети заедно. За по-малко от пет хиляди долара Маша няма да те удостои дори с презрителен поглед. И като стана въпрос за сладолед - откърмена е с "Пломбир" за 20 коп. бройката. Ти, безграмотнико, пробвал ли си Пломбир?!?

Много е скъпа бе за рускиня..ха.ха . Повече от 6 долара не давам.

Тая на млади години е ставала. Сега тя е толкова зле, че трябва да дава, за да и обърне внимание някой мъж.

Major Payne

Едно време за пакетче дъвки Идеал рускините правеха всичко. Сега е малко по-трудно - трябва да се прибави и нещо за пиене...

Два Ф-22 в Румъния, 2 в Литва и потенциална възможност за изпращане на 1-2 натовски кораба в Черно море и руснаците пак започват с паниката. Представям си какво ще е ако в Черно море влезе самолетоносач с групата си. Ако ги слуша човек са най-великите и непобедими, нищо че сами не могат да се справят даже с Чечня. Прелетяха 2 пъти край американски разрушител и го обявиха за грандиозна победа, избягаха от Сирия, съсипаха си икономиката, но на приказки нямат равни.

И на теб не ти е лесно.

Наистина не е. Трябва да се чете сериозна литература, не може само с ТВ и пропагандни статийки.

САЩ НИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ПАРАВАН ПРИКРИВАЩ ЗАВОЕВАТЕЛСКИТЕ ИМ НАМЕРЕНИЯ СРЕЩУ РУСИЯ!!!БОРИСОВ ТРЯБВА СЕРИОЗНО ДА СЕ ЗАМИСЛИ КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ НАС ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ВОЙНА!!!СРЕБЪРНИЦИТЕ ОТ САЩ ИМАТ ЛИ СТОЙНОСТТА НА ЕДИН НАРОД???

Абе, мога ли да ви попитам, откога Черно море, граничи с Америка. Значи, вие може да го играете световния жандарм, да го раздавате царската и да си правите каквото искате, а другите нямат прави отвръщат, щото видиш ли това било агресия. Значи, ем хапете, ем после ревате. Е, не става така. Е, затова, всички ви мразят и се обединяват срещу Америка. Щото и да ви се иска, не можете и няма да заграбите ресурсите на целия свят. Знаете ли, защо толкова много лаят по Русия, тия хиени, долни. Щото пияницата Елцин вече не е на власт и не могат да си крадат както им е кеф. А, руснаците, знаете, че могат да са само 0,2 % от световното население, обаче притежават 40 % от световните ресурси. А, Запада вече, постепенно започва а изпитва недостиг на ресурси. Засега, само енергиен, а после и на храна, и вода може би.

Тия дето се обединявате сте мурзилажа. Даже и да хапете не можете, само лаете. Абе щом всичките се обединяват срещу омразната Америка, защо все за зелени карти там напират, включително и маса руснаци? Виж обаче даже и вие не щете да ходите при Путя, той поне зелени човечета може да ви направи.

САЩ и НАТО ни подгряват за ВОЙНА,тъпи управници

Голям майтап! България,Румъния и Турция ще правят "Черноморска натовска флотилия". Ами то, България и Румъния имат общо 5/пет/ кораба. Значи останалото трябва да го даде бай Али. Да даде,няма лошо. Само че,с тях никой няма да се глези. Бай Али няма повече право на грешки,защото тоя път ще отнесе голяма сопа.

Тая кака що не си гледа русата... прическа:))) Та е тръгнала да реве за НАТО и да готви ответни мерки. По-добре да сготви нещо на мъжа си, че само самагон, самагон... къв самолет ще вдигне?

сърцето ти прободе "тая кака", с "русата си прическа"... Абе, ти защо не си гледаш болното здраве? Къде си тръгнал на по-умна и по-красива от теб "кака" - акъл да даваш...

Дали ще включат Доналд Кук във флотилията? Така или иначе, той вече си е редовен пациент!

Типичното поведение от времето на комунизма - Русия първо удря, а после се прави на обидена.

"Това сериозно подкопава сигурността и стабилността в тази част на континента, принуждавайки Русия да вземе адекватни ответни мерки за обезпечаване на собствената си сигурност", подчерта Захарова. А защо Захарова не казва нищо за това, че Русия първа нападна Украйна, окупира Крим и така накара народите от Изрочна Европа да се страхуват за сигурността си?

Защото всъщност "Майдана" беше с цел Украйна да стане васал на САЩ и да е плацдарм на САЩ/ НАТО срещу Русия, а Крим да е натовска морска база.

Major Payne

Глупости на търкалета!!! 1. Няколко години преди Майдана Украинският Парламент взима решение страната ДА НЕ търси включване в НАТО. 2. Президент баше Янукович, който беше руски агент и който никога не би допуснал Украйна да влезе в НАТО, дори и да имаше такива намерения. 3. Крим беше Автономна Република и Киев не можеше да решава от тяхно име. 4. Военните бази в Крим бяха дадени на Русия за години напред. 5. За "зааплахата" НАТО започна да се говори едва след като Русия анексира Крим.

Големи яйца. Хич не ми е на хея.

От САЩ явно са забравили за разположените в Куба съветски ракети със среден радиус на действие в отговор на на разположените в Турция американски ракети със среден радиус на действие. Тези действия доведоха до Караибската криза и опасност от термоядрена война.

Нямам представа кой ще е следващият президент на България. Но ми се ще да вярвам, че той и правителството ни ще водят мъдра и балансирана политика спрямо Русия. Да не правят глупави ходове, които да превърнат родината ми в прицелна точка на "Калибър", "Искандер", "Бастион", "Синева"...

България винаги е била прицелна точка на Русия/СССР. Дори по времето на социализЪма, когато бяхме част от Варшавския договор. Тогава се планираше, при евентуално нападение от НАТО от Юг, всички битки да се водят на територията на България, като не се изключваха и ядрени удари. Ние бяхме определени за пушечно месо и арена на главните разрушения... Чисто по братски...

Що лажеш, бре?

От Освобождението си от турско робство България винаги е била прицелна точка на Турция, Германия, Англия, Русия/СССР а сега на САЩ.

Уж американците били агресори а пък най-те е страх от 'миролюбивите' руснаци.

Има несиметрични ответни действия. На друго място и с други средства. Нищо не остава ненаказано. Постулат.

Пращат 5-6 самолет и въвличат 5-6 държави в локална ПЪЛНОМАЩАБНА ВОЙНА! Така САЩ отдалеч подклаждат поредния РЕГИОНАЛЕН КОНФЛИКТ! Демокрацията им умря в ИРАК, АФГАНИСТАН, ЛИБИЯ, СИРИЯ, КУБА, а в източния блок ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПРАЗНА ДУМА.

Някои хора по света считат,че могат да постъпят със стотината народности в Русия,по същия начин както със стотината индиански племена в Северна Америка.Тази заблуда може да струва много скъпо!

Major Payne

Само преди някакви си 100 години, народностите в териториите на днешна Русия бяха над 200. Къде изчезнаха, та днес да има само 100?!?!?

влизала, не би чудо видяла!

Света не разбрали, че там където е руснака там е победата.

Така е-справка Афганистан.20 000 убити млади руснаци и безславно изтегляне.

Major Payne

И около 1.5 милиона цивилни афганистанци убити... Ариметиката е елементарна - за 10 години, това прави по 150 000 цивилни, избивани всяка година. За 365 дена, това е около 410 цивилни мъже, жени и деца избивани всеки божи ден, включително и през уикендите и на празници. Ето това е "победа" по руски.

1. Не се представяй за българин - не вървиш! 2. Няма нито една страна в света, където да е стъпил руснака и която да е добре. 3. Живейте си с вашите победи и духовна и материална мизерия, но не ги натрапвайте на други. Земята ли ви е малко или нещо друго не ви стига, та все гледате към чуждото и искате да лапнете целия свят. И други са се опитвали и им е присядало.

На нас и румънците скоро няма да ни дойде акъла.Впрочем всички народи на Балканския полуостров досега не са си взели поуки от стари неудачи и продължават да настъпват една и съща мотика.Ние подминаваме с много лека ръка ,просто си затваряме очите,не искаме да си спомним как Съветска Русия е била съвсем сама срещу 11 държави през 1919 г.,как Румъния,използвайки слабостта на Русия е окупирала Бесарабия , а Полша -значителна част от Белорусия и Украйна.Главното действащо лице в тази военна интервенция е Великобритания/ и САЩ/,но причината не е в това ,че Николай II и Джордж V са братовчеди и си приличат като еднояйчни близнаци/намерете снимки/,а защото Британската империя използва всеки повод да удари противниците си и да спечели нещо от това.Ние два пъти сме жертва на участието си в подобни игри,като втория път през 1944 г. сме имали късмета да се разминем с малко,поради желанието на Сталин да ни привлече към Съветската орбита.Но ако продължаваме съвсем безотговорно,безмислено,в противоречие на нашите интереси да продължаваме да влизаме в съюзи против Русия третия път ще е фатален./Това важи и за Румъния,която не си е взела поука от Сталинград/!За какъв дявол ще участваме в тази флотилия-да наливаме вода в мелницата на Порошенко,вече известен и като Черния Петър на Европа!?Нали знаете какво става с този ,който изтегли Черния Петър?Сега Русия не е в силна позиция,но тя е била в много по-слаба позиция и след знаем какво е станало!Но за нас е важно това ,че ние исторически ,културно и по други причини сме свързани /така или иначе/ и затова никога повече не бива да заставаме срещу Русия!Това трябва да кажем твърдо и на англичаните ,и на американците!!А те да правят каквото искат-не сме ние ,дето трябва да даваме акъл!

Впъянчен народ? Имаш предвид случая в Якоруда? И оня слечяй с 4 деца в Перник ,които пили антифриз?

след окупацията на България , нападат цистерна с метилов спирт във Варна и измрели. Сега ги честваме, че са загинали за "свободата" на България!