Газпром спря газа за Украйна, но транзитът за Европа остава

След обявеното вчера от Киев прекратяване на закупуването на руски газ след провала на преговорите за цените, последва руски отговор- спиране на доставките.

Обратно в новината

Коментари - Газпром спря газа за Украйна, но транзитът за Европа остава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо никой не се замисли че тръбичките вече са на байдън?!?! За да може Словакия да връща газ на укропите, това означава че по тръбичките трябва да мине повече газ и съответно байдън ще лапне повече от такси!!! Ето това вече е нагло предателство на народа!!!

ОТ РУСКА ГАЗ В БЪЛГАРИЯ ИМАТ НУЖДА САМО НЯКОЛКО СВИНИ-ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ, ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА НАРОДА, НАШИЯ СИ НИ СТИГА! ЗАЩО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ДА ПЛАЩА СМЕТКАТА??? СПИРАЙТЕ ГАЗА, А НИЕ, ЩЕ КОЛИМ ОЛИГАРСИ :)

Пучистите не са в състояние да диктуват"правилата".Да се молят зимата да е по-мека,ако още са на власт.

Според данни в интернет миналата година Украйна има 20 милиарда куб метра природен газ собствено производство. 14.5 милиарда внос от Русия и 5.5 внос от Европа. За тази година 60 % трябвало да бъде от Европа и 40 % от Русия. Което означава , че една пета от нувдите и би бил вносът от Русия. Ако поради икономически причини или политически вносът от Русия бъде прекратен 20 % не би бил фатален и би предзвикал затруднения , които са преодолими например да се отоплява една или две стаи по - малко, нещо типично за България. Ако спре вносът на руски газ за България това е 90 % и създава трудности. Та при една необявена война в Украйна един фактор за нея би бил елиминиран с отказ въобще от руски газ , още повече , че при внос от Европа може да се разчита на разсрочено плащане. Освен това Украйна вероятно може да разчита на безвъзмездна помощ от Европа по линия на енергийна ефективност като кандидат член ма ЕС за закупуване на електроспестяващи лампи и уреди , както и топлоизолации на сградите. Програма която би могла да бъде финансирана и от други страни с цел избягване на хуманитарна катастрофа и едно огнище на война. Има очаквания за добив на шистов газ между 5 и 10 милиарда куб метра до 2030 година както и проекти за газификация на въглища. Всичко това подсказва , че вероятно още сега Украйна се е отказала от внос на руски газ и политиюеският проект Южен (турски) поток става до известна степен безцелен.

Украйна просто няма пари да купува газ на каквато и да е цена. Освен това те отрязаха газоснабдяването на всички свои граждани от югоизточна Украйна. И освен това се надяват да получават газ от ЕС без да плащат. Така че картинката е ясна..

А ние продължаваме да плащаме най-скъпата цена за руска газ в Европа. Лукойл никога не е бил на печалба. Кога ли ще има управление, което да намали зависимостта ни от тези руски кръвопийци.

С газ само си светим. Топлим се с кюмюр и дръва.

А колко е цената на газа за България

За кво ни е тая газ ве.Язе не познавам хора де са топлят на газ.Ши си земиш два кубика въглища ши си земиш два кубика дръва.У гората ши идиш два пъти да докараш две каруци дръвй и готово.Цяла България са топли на въглища и дръва саде софиенци не могат

Тия селяни дето са е София саде с газ са се топлили преди Аре холан както казват холанците

По добре мас и праз отколкото миризлива газ

Мале-е-е-е....Какъв тежък удар за Газпром и Русия! Сега като укрите започнат да внасят газ от огромните газови находища на Словакия, даже няма да има нужда от транзит към Европа! Много елементарни тия хора, бе! Нали като врътнат кранчето за Европа и ще духат супата през зимата - хем няма откъде да крадат, хем няма реверс от Словакия и Унгария! Който не разбира какво казвам да се поинтересува защо преди няколко години, след скандала за руския газ при украинския транзит за Европа, най-потърпевши бяхме Словакия, Унгария и ние! Много тежък удар за Газпром, няма що! Пълно с дебили в тая Украйна! Тия се оказаха в пъти по-прости и от нас!

Така им тръгна на украинците от началото с новите им приятели. Чакаме Майдан 3-та серия.

Ти украинците не ги мисли.Щом правят тази стъпка значи имат нещо на ум...Ти какво ще правиш като Газпром те рекетира с най-скъпата газ

Нито ги мисля украинците, нито словаците!Мисля за нас! За мекерета като нашите дебилни слагачи-управници и тая цена е ниска! Щото се продадоха за 30 сребърника, бойкотираха под чужда свирка "Южен поток" и сега за по-евтино ще купуваме същото, но вместо без такси, заедно с тях и отгоре, и то ако сме послушни! Е, на това му викам диверсификация! И като си толкова отворен се постави за малко на мястото на Русия спрямо нас в случая с "Южен поток"! Какъвто си злобен, да си теглил такива майни и балтии на нечистоплътни играчи от нашия калибър, че свят да им се е завил. Руснаците направо са си като самаряни към нас, единствено и само игнорирайки ни.

Хайде стига с тези клишета..."Най скъпата газ за България"... - Най скъпа я правят маймунките, които са се накачили по клона докато газта дойде от Газпром до мене и тебе! Като дялът на българските маймунки е най голям... Ако уточним, че маймунките са и със с столично/Софийско/ участие... А ти, чадо, да имаш нещо общо с това ? Най вероятно не, просто пипето...Пипетооо

Що говориш наизуст? Украйна се назландисва на двойно по-ниска цена от българската. Байдън - Младши е заповядал на украинците да се правят на умряли лисици.

Ти българин ли си?

Шевчович твърди, че нямало опасност за доставките към Европа, ама Йотингер каза точно обратното октомври миналата година. А статистиката говори в полза на Йотингер, а не на Шевчович.

Шефчович е същия американски пе.д.е.ра.з като шушмигата Митов

1...."Украйна не е платила за доставка на газ за юли. След 10 часа сутринта на 1 юли доставките на газ от Газпром за Украйна са спрени"... 2...."По-рано държавната компания Укртрансгаз съобщи че днес Украйна е преустановила вноса на газ през Унгария. Говорителят Максим Белявски уточни, че тази сутрин се внася газ само от Словакия."... 3...."Преносът на газ през територията на Украйна за европейските клиенти на "Газпром" ще продължава в пълен обем съгласно договорните условия, уточни компанията"... 4...."Има ясен ангажимент от украинска и руска страна транзитът към Европа да продължи без прекъсване, изтъкна Шефчович."... - Като свържем всичката тази фактология, някак си се налага извода,че и ние, България, ще продължим да получаваме газ през Украйна и Румъния, /въпреки гербаджийските хъбчета/,което пък ни навежда на логичната мисъл, че хохлите ще си пълнят газохранилищата за сметка на някои държави от Европа, като ние сме една от тях... Другите държави ще се оправят, те имат правителства, ама ние... ще има да плащаме за газ, получен и употребен от хунтата в Киев!

що трябва да и плаща? Че кой ги е карал Руснаците да дават газ на Украйна, която е имала нужда в този момент.

2/3 от износа и бюдж. приходи на РФ са от износ на горива. Поради продължаващо намаляване на търсенето и цените, страните с подобна икон. структура изпадат в сериозни затруднения. Дори построяване на десет тръбопровода, не променя нищо. Конкурентите се увеличават, технологиите се развиват, енергоемкостта намалява.

Ти си тотално изкукал, точно като всичката соросоидна пасмина. Напротив нуждата от енергия все повече се увеличава и който държи енергийните ресурси той ще има успех. Ти за какво мислиш, че терористите от НАТО и ФАЩ напъват към Русия?

На рубладжия най-отива да вдига лозунги. Така не се затруднява да мисли. Енергоемките производства са тези от миналото. Новите технологии са енергоспестяващи и екологично чисти.

Енергоемкостта наистина намалява. Например американците, в качеството си на 5 процента от световното население, потребяват над 50 процента от световния нефт.

САЩ консумира под 20 % от св. енергия /при БВП - 25%/, т.е по-малко от Китай, Европа и Азия. Потреблението в Европа и САЩ намалява. В Китай също /поради забавяне на ик. растеж/. С падането на санкциите против Иран, предлагането на петрол ще се увеличи значително. Това означава натиск в/у цените.

Затова и гризваме дръвчето. Сега и новият президент с колко ли ще увеличи дълга? И Китай ще ни чака ли след като си построи островите?

Учен, износ е едно нещо, а бюджетни приходи е друго нещо. Като не знаеш какво пишеш, недей да хабиш буквите.

Разбира се, че не е едно също. На идиот ли се правиш?! Кой е казал такова нещо?

45 години стигат !

Недоносчето на Путин (Турски поток), наречен турски от него за да накаже и дразни България ,май няма да го бъде!То май скоро и него няма да го бъде!Руския народ скоро ще му потърси сметка...

Тъпичък си, няма нужда да се показваш насред интернет.

Сам ли си слагаш плюсчетата бе плужек ? :)))

Отваря се рабта за бране на дърва...Thank you Шефчович. Slava Ukraina.

ЦЕНАТА ЗА УКРАЙНА по договор е 285$, Путин им даде отстъпка 40 долара за зимата = 247 долара. ЦЕНАТА ЗА БЪЛГАРИЯ е около 300$, тоест като украинската, но плюс транзитни такси = 5$ за 100 км. ЦЕНАТА ЗА ГЕРМАНИЯ е над 330$.... ЦЕНАТА ЗА КИТАЙ е поне 300$. Руснаците искаха 360, а китайците предлагаха 300. Не се разбра за колко са се договорили последно - цената остана тайна.

А на турците Газпром предложи да им намали цената без договаряне с 11 %...ама турците имат 5-6 доставчика и има конкуренция..Не като нас горките-руски монопол рекетьор.

Хе-хе, пред фактите и бг- представителите на петатата колона на Путин ще замълчи! Просто нямат доводи!

а Словакия от къде доставя газ????

ОТ ГАЗПРОМ ... ТАКА ЧЕ УКРИТЕ НЕ КУПУВАТ РУСКА ГАЗ, А СЛОВАШКА )))

Паисий

ТАКА И НИЕ скоро ще спрем да купуваме руска газ, а ще купуваме турска, от Турция, която пък ще я внася от русия... ББ е същия умник като потрошенко!

От вертикалния хъб на Боко. хе-хе

Щерев, от всяко твое писание лъха на абсурден кретенизъм.Ти явно си мангал или свързан с дървената мафия идиот, щом пропагандираш сеч на и без това оредялата българска гора.

Друго какво обвинение да очаквам от народния съд(руската мафия)?

Ще кажат на мажо ти, че си хетеросексуален.

Нормално, едните не искат да купуват, другите спират доставките. Къде е новината?

Интересна е логиката на европейците-когато купуваш от Русия си зависим, когато купуващ от САЩ-не си.Явно газта от единия източник е имперска, агресивна и носи заплаха, а от другия-по тръбите тече мед, масло и благодат.Сякаш евентуалните доставки от САЩ ще са ни без пари, а тези от Русия-на непосилни цени.

САЩ са гарант за стабилността и световната демокрация, пример за подражание! Освен това, Евроатлантическите ценности! Да не забравяме Евроатлантическите ценности, които Русия не споделя, а България особено държи на тях.

Още отсега ще си поръчам дърва. Този номер сме го гледали зимата на 2009, когато Украйна съвсем се увлече в кражбата, а пък Русия спря заради това транзита за Европа, демек и за нас. Пак ли? хе-хе

Дървата са евтини ,топлината е друга и мирише на българска гора при изгарянето,и домашния уют е впечатляващ и романтичен...

Шило

Щерев, давам ти по 5 лева за нацепен и прибран кубик дърва!

Тс-с-с, тихо, да не ни чуят еколозите. хе-хе

Хо,хо,хо,Щерев, шегобиецо, поръчай и лайна.Те също горят и топлят.

Диверсификация, диверсификация, диверсификация! Г-н Шефчович, естествено, че трябват газопроводи, но специални, а не руски! Ние имаме нужда от вертикални трасета, интерконекторни връзки, хъбове, хъбчета, бъблери, компресорни подстанции. Ето сега Украйна като е диверсифицирана - купува от Словакия, това се казва енергийна независимост. Когато стане и Турски поток и конекторите с Гърция и Турция, ние също ще бъдем енергийнонезависима от Русия страна! Това, диверсификацията, е толкова прекрасно нещо, че просто нямам търпение да се диверсифицираме!

Правилно, ще купуваме руска газ, ама от Турция. Все пак са съседи, братска страна(за 1/7 от населението на България), бедна, ще и помогнем, като купуваме още по-скъпо. хе-хе

Ами т'ва е идеята на диверсификацията: Спрат ти кранчето от Украйна, взимаш от Румъния, не те кефят румънците, теглиш им една майна и почваш алъш-вериш с турците. Поне си независим!

Щерев, ако спреш да се изявяваш в нет-а, в главата ти по всяка вероятност наистина ще настъпи мир и демокрация.За съжаление си толкова промит, толкова манипулиран, че си безнадеждно лишен от правото си да мислиш.

Просто имам имунитет към лъжите на руските мошеници..

Може да отиде в Икономедия. Там са само идиоти като него. Останалите ги трият.

>>>Щерев е първата жертва на хибридната война.

заупокойна молитва?

Сега се очакват големи кражби от транзитната газ. Ние ще плащаме заради украинците и американският майдан!

Единственото добро решение за ЕС е да купува газта на едно на границата с Русия и да си строи собствени хъбове и да продава на обща цена в ЕС. Това им предложи и Путин с Турски поток. Но пак американците са против!

поправка: ...да купува газта на едРо на границата ...

На това хъбче не може ли и конкуренцията да се допусне.Може пък те да продават с по-ниски цени..

това да не ти е партизанска мандра - сиренето е с пари а укрите са поредния празен брашнян чувал увиснал на твоя европейски врат. (ако рабираш намека ми)

Песен на Яценюк и Порошенко" "Майдан, майдан, майдан ме гони майдан"

Мислете логично. По-евтино е да се "носи" газ по тръби от Русия, а не да се кара втечнена газ от Катар или САЩ. Така че колкото и да ритате, гледайте Германия - тя мисли рационално и строи тръбопроводи. Ако искате да изглеждате като глупаци - продължавайте да припявате на американската антируска пропаганда. По-евтино не може да ни излезе дори иранската газ, щото е по-далече и се оскъпява от транзитни такси. ТОЧКА!

а още по-добре е без руска газ.Ще има мир и демокрация..Московския терорист се е побъркал и време да спрем да финансираме московския фашизъм(а от там и троловете по българските форуми)..ха..ха

Шило

Ти вярно живееш в пещера.

Шило

А бе на практика май в Европа имаме вече две фалирали държави- Украйна и Гърция.

За гърците няма оправдание.Узо сиртаки и протести в кръчмите...А Украйна е нападната от съседна държава и е във война..А войната е скъпа..Трябва НАТО и ЕС да помогне на смелите украинци.

Шило

Защо да жаля укрите? Че се оказаха едни лъжци ли? Да бяха спазвали това, което подписаха, сега щеше да е друго. Ама, не...На времето на Германия евреите и бяха виновни и избраха Хитлер, сега на Яценюк и Турчинов руснаците им бяха виновни почнаха простотиите. Порошенко нищо не промени. Ами да сърбат това, което са надробили. Яд ме е, че обикновенния украинец ще получи само голата вода от попарата.

Ами помагай, запиши се милосърдна сестра!

отцепниците нямаше да събират по "бойното" поле всеки ден оръжие изоставено от смелите бегълци

и за украинците е лесно да играят по нервите още повече че Европа пак взема газ през северен поток и им връщана тези шизофреници. Ама ще дойде зимата и тогава кранчето ще пресъхне не само за украинците ами и за нас. Така че не се радвайте и злобейте чак токова. А и има неще много важно, което виждаме сега с Гързия и Европа: - щом вземаш идва момент да плащаш. Дали от това Русия ще отиде в третия или четвъртия свят, както един тук по-долу си мечтае или ще пречи на реформиране на икомомиката, както казва друг, тези празнословия говорят, че хората които ги пушат са драскачи, зад чиито думи няма смисъл, няма логика и най-вече не познават руската икономика. Дори и сега със санкции БВП на Русия е 3.5%, а България 1.6% въпреки че Боко яко краде европейски пари.

Трябваше и за Европа да се врътне кранчето....Тъкмо Путлер няма да има фашистки долари..ха..ха

Селтак, кажи за запалката ти на метан!

като се ритат атовете - какво ще правят магаретата? Украйна няма да взиам руски газ - по всяка вероятност ще "трансферира" част от доставките за Европа в собствените си хранилища. Което значи едни преговори и намаляване на транзита. Ние друга тръба си нямаме. И какво правим - ще купуваме втечнена газ от САЩ или от "Турски поток" или от "Набуко" ама има време докато се построят. Дотогава? Ще ядем боб и ще се напъваме май.

ние да се оправяме как можем сами си ние, че да не ни оправят ония зад голямата локва. И без туй сега са докарали 16 танка, догодина 160! А "замразен" г'ъ'з и от Сибир можем да получим. По-близо е!

Екстра нас транзита ни интересува, от Украйна дали едно благодаря някога ще чуем за това ,което си причинихме на туризма и селското стопанство. Ако искат газ да си плащат както ние правим :)

Намалени приходи за Русия в изолация и лишена дори и от китайски кредити е лошо нещо. Това няма да позволи на Русия да реформира икономиката си и ще запрати още по надолу към третия и четвъртия свят, където е истинското й място.

Шило

И от къде ще намалеят приходите за Русия, умнико? От това, че Украйна ще купува пак руски газ, ама от други държави ли?

Шило

И, че този газ се плаща на Русия. За тях няма значение кой.

офф стига глупости :) ние като сме в ЕС в кой свят сме?! Слез в някой подлез, качи се на някой влак, влез в някоя обществена болница или просто се разходи в някое село по Дунава. Русия в последните 20 години ни задмина доста ,а преди бяхме по-добре от тях.

Това от години всеповтарящо се клише "Руският газов гигант "Газпром" вече сериозно ме дразни! Има ли нужда да се подчертава че е газов, щом името е Газпром? И чак гигант? Когато се споменават Гугъл, Макдоналдс, Майкрософт, Кока кола защо не се подчертава че и те са гиганти, а и сферата им на дейност каква е точно. Проблемът е от белите кахъри, но всеповтарящите се клишета дразнят. Подозирам, че това клише е измислено от някое си американче, по аналогия на "gas giants" с което име общо се наричат големите планети Юпитер, Сатурн, Нептун и Уран.

за да се подчертае, че е "лош" монополист. щото западните гиганти са "добри" - Шел, Бритиш П., Ексън и т.н..

Трябва всички в Европа да направим като украинците. Това е санкция,не до сегашното галене с перо...Тогава Путлер не само ще клекне,но ще почне и да а ка. Освен това трябва хората да се инструктират(както на кутиите цигари) че руската газ е вредна и опасна за живота(имуществото) и здравето на всеки и околните...Накрая всеки си плаща сметката ..я на гробищата,я в болницата. До сега се скрива статистиката колко хора загиват от ползване на руска газ и колко къщи са разрушени...Затова трябва да се забрани ползването и в домакинства и автомобили..

Шило

Немците дали така мислят? Че нещо се говори за още един Северен поток. Щерев, Щерев...трагедия си понякога.

За северен поток само руснаците си говорят сами ха..ха.ха в коя петилетка ще стане..ха.ха

ааа, понякога?! такива глупости плещи, че се чудя дали някои му дава пари за простотиите или отвътре си му идва...

не купувай руска газ, а купувай американски ток от Мариците. той е много по-евтин... (цели 3 пъти по-скъп!) .. така вместо парно, ще плащаш по-малко за ел.печки.

По-добре да финансираме нашите съюзници в НАТО да ни осигурят защита от руската агресия отколкото да давам пари за превъоръжаване на врагът

Сега какво краднене ще падне от страна на укропитеците. Ама нещо и евросолидарността свърши, маляките й видяха сметката.

Шило

Когато става въпрос за пари, приятели няма. Има интереси. Заради пари се затриват и най-добрите приятелства.

Тук има големи малоумници. Радват се, че Украйна "отрязала" Русия. Е, НАЛИ УКРИТЕ КУПУВАТ ГАЗ ОТ СЛОВАКИЯ, КОЯТО ПАК Е РУСКА - НА ГАЗПРОМ. На Газпром не им пука откъде идват парите. Те пак продават същото количество газ и не губят нищо!!!! Почнете да мислите с главите си, не с опорните точки от Посолството и с идеологията на русофобията.

Германия ще строи втори Северен поток - пак ще влиза газ в Европа... вкл. и за Украйна, но през Германия и Полша.

Още ЕК не е ррешила дали да позволи такъв идали има нужда от такъв.

Кремльовси мечти..ха..ха Всички руски проекти имат нещо общо: В етап мечти и фантазии са..ха..ха Днес къде ще се пуска нов газопровод?

пропуск на клавиатурата..трансфер :)))

Скоро и сегашните "пРиятелчета на уКрайна" ще вземат полека - лека "да я режат от където я заварят.Не, че и сега не го правят "благородно". Нали ние си имаме лафа: Приятелството си е приятелство, ама Сиренето е с Пари. Особено, ако "приятелката е дЪржавна магистралка", както е в случая.

Америка е поне с 20 години напред от остналите страни по отношение на енергетиката. В момента се строят терминали за милиарди по източното крайбрежие за износ на газ. Цената на енергията в поризводството в Америка пада и инвеститорите се връщат. Стандарта в Китай се вдига и различната цена на енергията прави Америка привлекателна за инвестиции. Произведено в Китай, може да бъде сменено в селдващите десетилетия от произведено в Америка.

Шило

Днес не е първи април.

Откъде е цитата?

РИА Новости

Само при условие, че намерят още 30млн. измекяри, освен теб, които ще работят за без пари!

И никой не споменава,че България плаща за транфера на газта през Румъния и през Украйна... А ако имаже Южен поток- тези средства нямаше да излизат от българския джоб..освен това, България получава и по 120 млн. евро за транфер от Турция за газта получавана от Русия..а всички мълчаткъде отиват тези пари..

БРЦК

За украйна - 200$ , за БГ - 500лв. За нас що нема отстъпка ?

За Украйна 287 с отспъпката 247 а на нас Булгаргаз ни го продава за 280...

ПИПО

Защото са ни такива политиците. Ако бяхме пуснали Южен Поток и отстъпки щяхме да имаме и транзитни такси. Сега отстъпки ще има за Турция и Гърция. Друго неясно?

глупости, ама пълни тъпотий ....

Руснаците ги отряза Китай, Турция. Сега и Украйна. Милер ще кара топла зима :))))

ПИПО

Милер 100% ще кара топла зима. А ти троле, как ще я караш?

строят китаиците пустия му газопровод , а ти гледаи да не лъжеш че ще ти порасне нослето

Шило

Уф, че и турците са почнали да дават вече разрешенията...Нищо добро не ги чака украинците с тези управници, нищоооо. Пък за по-долу рисаниците- Словакия и Германия от къде получават газа, който реверсират за Украйна?

За Бога братя не купувайте руска газ! Тези пари които давате Путин купува оръжие и убива мирни хора от съседните държави и руската опозиция.

че от къде пари у булгаристанеца за газ бе с 80 евро пенсия само за хляб и мляко

не купувайте руска газ, а купувайте и си топлете на американски ток от Мариците. той е много по-евтин... (цели 3 пъти по-скъп!)

Ststar

Паисий, Паисий - само петниш името с простотията си. От къде знаеш, че е три пъти по-скъп и в сравнение с какво. Ама да ти кажа: по-лошо от лошотията е ПРОСТОТИЯТА.

И най-важното че американски пари носят само благоденствие и спокойствие на народите... Е не броим наколко ститни хиляди дето дали фира в Ирак,Сирия, Сърбия и Нагасаки

Да де...а с парите, които даваме на американците, те купуват бонбони "кръц-кръц" и ги раздават на гладните негърчета... А сега - сериозно - добре, няма да купуваме от руснаците. ОК - но дай алтернатива - надеждно снабдяване и цена, не по-висока от руската. Хайде, чакам пред(по)ложения!?

Това как ще се отрази на руското пенсионно дело и на производството на втори танк Армата, защото първия се развали?

Никак, сега на руснаците вместо украинците ще плащат немците и словаките. Но на Газпром едва ли им пука откъде идват парите.

СловаКите. Горките словаКи.

Ststar

Май не можеш да смяташ. Украйна няма да купува газ от Газпром. И май няма нужда от Северен и Турски потоци. Сега разбери на кого му пука от къде идват парите.

Ще им плащат ама по малко! С няколко милиона!!

Ха ха ха ха, Украйна спря да купува газ от Русия и е нормално Русия да спре подаването!! не знам какво се хвалят с това??

Така е, не могат да плащат, спират да купуват. И кранът се затваря.

Ами как плащат на Словакия?? Ха ха ха, май се посра??