Русия чака финансови гаранции от ЕС ще плаща ли Украйна газа

Русия, Украйна и ЕК ще продължат газовите преговори. Главният спор е за финансовата подкрепа на ЕС за Украйна. ЕК обаче призова двете държави да се разберат.

Обратно в новината

Коментари - Русия чака финансови гаранции от ЕС ще плаща ли Украйна газа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

обама ще им изпрати газ и всичко необходимо каквото пожелаят

Да,бе Обамбо ще им изпрати газ в кокаколени кутийки !!!1

Неее. Обама им изпрати газ в самото начало, ама те едва сега го помирисват.

Ако не искате да публикувате, измислете нещо друго, а не че публикуваното число не отговаряло на посоченото. Бъдете коректни!!!!

Дир.ру трябва да знаят - НЕ СЪМ ВИ МАЙМУНА, КОЯТО ДА УПРАВЛЯВАТЕ,. КАКТО СИ ИСКАТЕ! ОТКАЗВАМ ДА УЧАСТВАМ, В ПРОДАЖНИТЕ ВИ ИНСИНУАЦИИ! ЗА МЕН СТЕ АБСОЛЮТНИ ПРОДАЖНИЦИ- ПРОБЛЕМЪТ Е, ЧЕ НА БОРСАТА ВЕЧЕ ПЕТ МЕСЕЦА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ВИ КУПИ!

The boxer

Ти пъ що ревеш?

Русия не преговаря с ЕС и Украйна.Те са Г-н Никой ! Русия преговаря със САЩ. Справка- Мисиз Нуланд!!

Извинете за неудобният въпрос: На палмите пред "Рапонги" ли разбрахте, че не ставате за маймуна?

В България еднополовите бракове са забранени. За какъв брак хортуваш ти мека китко. Обисновен педераст в България не може да сключи брак. Твоят празник е втори февруари а парадите ти са на парадите на гейпарадите в София

Аз не виждам защо се прави от мухата слон тука. Всеки един потребител може да ползва газ, ток, вода, парно и т.н. Идва краят на месеца, плащаш си сметката и влизаш начисто в следващият месец. Не платиш ли, идва отговорното лице и ти дърпа шалтера/кранът/кабела. Изключен си, дължиш пари на които се трупат лихви и докато не си платиш задълженията, никой не го е грижа за теб. Така и Русия няма проблем да пусне газ за една Украйна да речем, проблемът е, че като изтече месецът няма да има кой да плати сметката. И докато в България всеки дължи пари на всеки, в развитият свят никой не иска да работи с ненадеждни клиенти.

Шило

Така е!

Искате пазарна икономика....дообре! Има пари има газ, няма пари няма газ. Искате независима политика...дообре! Няма санкции има газ, има санкции няма газ. С три думи..."Що нямате газ?"

направо не виждам за какво се спори в тоя форум. украина иска руската газ, устроива я и цената. има само един проблем, украина няма пари. а русия казва, има пари- има газ. няма пари - няма газ. всичко останало е да се накара русия да даде газ срещу обещанята на украина. може би биха се съгласили ако нямаше санкции, но сега хем санкции, хем даи газ срещу обещания...как ще стане?

Шило

аз предлагам да забравим добрия тон, смисления диалог, и да почнем да се ругаем. предложението ми е продиктувано от това, че мненията, които обменяме с "пъстър свят", и които са в рамките на добрия тон, се премахват дори без да се сочи защо.

Няма смисъл- когато някой се е продал и има монополът върху налагането на противоконституционна цензура, единственият начин да му се повлияе , е съдът. Нещата са ясни- в момента политиката на модериране на форумът е именно създаване на атмосфера на крайни коментари -явно застъпниците на чужди антибългарски интереси не могат да виреят в нормална , конструктивна среда....

ЛИ СИ ОПРЕДЕЛЯШ КАТО КОНКУРЕТНИ??? И не са маскирай! И друг ТИ ПОМАГА!! Този дет се е вистибирчил на КАПСА ПОЧИВКАТА ЛИ СИ ПОЛЗВА????

Що се косите и се занимавате с шарената. Блонди е на норма .50лв на пост и момето се старае, трябва да изкара за хляба, а ние крадем работно време драпайки се тука и помагаме да заработва

Само се вижте - значи, когато ние (ЕС,НАТО) налагаме санкции на Русия и прекратяваме изпълнението на договори, всичко е ОК, нали така? А когато руснаците искат да им се плати за да доставят - това е безкрайно "несправедливо"?! Що не погледнете от друг ъгъл - ми те могат с всичка сила да ни фраснат със санкции (безкрайно справедливи от тяхна гледна точка), като ни намалят газа или дори го спрат съвсем. Тогава какво? Сега ще караме на студено и на режим на топлото и тока, ще спрат стъклопроизводство, химия, металургия (щото сме цъфнали и вързали та да ни е по-добре). Народът е казал - Каквото повикало, такова се и обадило! Сами си направихме Майданя в една измислена държава, която дори няма официално международно признати държавни граници, насърчаваме майданутите да воюват, приемаме техните стоки без мита, а те облагат нашите (в противорачие със Споразумението за асоцииране), даваме им пари за икономика и да си платят дълговете, а те ги профукват за война, която вече са загубили... И да се надяваме, че няма да направят някоя по-голяма простотия, защото студуването, гладуването и режимът на тока са нищо в сравнение с една по-голяма война.

Налагането на санкции/ репресалии е напълно законно и допустимо от международното наказателно и международното публично право.

Надявам се, че прочитането на някои положения от правото, ще те стопли и ще освети дома ти, а и ще плати на работниците от спрелите заводи и ще поевтини основните хранителни продукти, които някак си все поскъпват...

за ПЛАЩАНЕТО НА СТОКА!!! Ти що не идеш на магистралата, пък да опнеш едно плакатче - "ПРИМОЦИЯ!!! ПУСКАМ БЕЗПЛАТНО!!! САМО ЗА ЕВРОАТЛАНТИЦИ!!! ЗА НАКАЗАНИЕ НА ПУТИН!!!" И ей тъй БЕЗПЛАТНО ДА СИ ПРОДАВАШ СТОКАТА.....

И за да "успокоя" газоенергетиците, ще напомня, че има и по-страшни санкции, които Русия може да наложи на ЕС. Тя произвежда (разполага) с 41% от световното произвадство на талий. Достатъчно е да го спрат за ЕС и да задължат останалите да не го препродават на ЕС. Надявам се има тук хора, които знаят за какво говоря. Само за броени седмици Европа ще "клекне"...

Другари газ има много ... просто Руската е най-евтина и най-близо. Да не споменаваме че ния докарват и до вратата. Иначе досега ЕС и не само да бяха си купили 300 пъти газ от другаде :) Не е важно, че можем да си докараме не Руска газ а за колко !!! Какъв е смисълът да плащаме 30-40% повече, да се правим на мъже ли :)

НАПРОТИВ- ЦЕНАТА ОТ 420 $ ЗА 1000 КУБ.М. РУСКИ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ Е ПО-ВИСОКА ОТ ЦЕНАТА ЗА 1000 КУБ.М. ГАЗ ЗА ГЕРМАНИЯ И ТОВА ГО Е КАЗАЛ ЛИЧНО банкянският компир В ДЕНЯТ НА ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА МЕЖДУ ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ ООО И ЕАД БУЛГАРГАЗ на 15.11.2012г.!

kgb@bginfo.net

Ами като купуваме 50 пъти по-малко газ и минаваме през 2 държави на които плащаме транзитни такси така се получава за жалост :)

втори доставчик на газ от ГЪЗПРОМ НА ПО-НИСКА ЦЕНА!!! Само че, приз ДЕКЕМВРИ 2012-та бе ПРИНУДЕН ДА ПРОДАВА НА ЦЕНАТА НА БАШ МОНОПОЛИСТА В БЪЛГАРИЯ - ДЪРЖАВНАТА БУЛГАРГАЗ!!! Иначе той си има ДОГОВОР РАВЕН НА ДОГОВОРА НА БЪЛГАРИЯ - ЗА СЪЩИЯ СРОК, ЗА СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО, НО НА ПО-НИСКА ЦЕНА!!!! П.С. - И не обиждайте РЕЗИДЕНТА СИ!!!!

Всичките ти алабализми в момента се свеждат до една приказка на дядо ми "Ти го кръщаваш, то пърди"

Разсъждавай преди да тролиш ако изобщо ти е възможно ...

баба Ванга е предсказала разпада на Русия и нямало защо да се прави трети опит да бъде превзета....тя сама щяла да се предаде.....ха ха ....

Малее пъстрият МИНДИЛ се е появил ...

ПОСТОВЕ от ПЪСТРАТА!!! Вместо да вземе да си купи един СТЪКЛАРСКИ ЗАВОД - за начало на РУСКА газ. Пък да почне да бичи ЛИМОНАДЕНИ ШИШЕТА!! И да почне да ни доставя ЕФФФФТИНА ХАМЕРИКАНСКА ГАЗ!!! Бизнес за МИЛИАРДИ!!! Ша избие рибата с таз "инвестиция"... И ША НИ ДИВЕРСИФИЦИРА!!!

Шило

Модераторе, тъкмо се заформи смислен разговор и изтри "кореспонденцията" . Без да посочиш защо. Нали не искаш само ругатни? Или това търсиш?

НЕ НИ ВДИГАЙ ЛОЗУНГИ ЗА ОСЪЩЕСТВИМИ НЕЙДЕ КЪМ 2020-та ГОДИНА ПРОЕКТИ!!! А ДОТОГАВА???? Да подарим и ЮЖЕН ПОТОК НА ТУРЦИЯ!!! Както ИВАНЧО КОСТОФФФ И ПОДАРИ СИН ПОТОК... И НЕГОВ МИНИСТЪР СТРОИ НА ЛЕТИЩЕТО ГВАРДЕЙСКИЯ ОРКЕСТЪР ДА МУ ДУЕ ФАНФАРИ, ЧЕ НИ ОСВОБОДИЛ ОТ РУСКАТА ГАЗ... ЗАМЕНИЛ Я С АЗЕРСКА??? А СЕГА СИ ВИЖ КОЯ ГОДИНА БЕШЕ ТОВА!!! И ОЩЕ Я ЧАКАМЕ!!! А ТАЗ ГОДИНА И ЧЕХЛьо НИ Я ОБЕЩА - ПАК СЪЩАТА АЗЕРСКА ГАЗ ЗА 2020-та година.. РАЗБРАХМЕ ЗАДАЧАТА - ТУРЦИЯ ДА СТАНЕ ГАЗОВИЯ ЦЕНТЪР НА ЕВРОПА! ДА ИЗВИВА ТОЙ РЪЦЕ СРЕЩУ ПРИЕМАНЕ В ЕС!!! И ОФИЦИАЛНО ДА СЕ ЗАТВОРИ ЯКАТА ОТ ФАНАТИЧЕН ИСЛЯМИЗЪМ ОКОЛО ЕВРОПА!!! А И ТАКАВА СТРАНА ЧЛЕН НА ЕС ДА СА ПРЪКНЕ!!!

Шило

Мани, не се занимавай, пробвах с добро и с аргументи, които са лесно смилаеми и лесни за проверка. Не става. Минава и на втори браузър да пляска минуси за да създава определено впечатление.

пише открито за ШИСТОВИЯ ГАЗ!!! А сънува за някакви си други източници!!! Вместо да си прочете, че още по бай ТОШОВО ВРЕМЕ е открито БЕДНИ НАХОДИЩА!!! ЧИРЕН И КАЛИАКРА, сега в ДЕРВЕНЦИ!!! И в шелфа ни.. ТРАБВА ДА СЕ ВАДИ ШИСТОВ ГАЗ!!! Но не си представя идилията - СОНДИ ЗА ШИСТОВ ГАЗ В ЧЕРНО МОРЕ И Кьорав ТУРИСТ НЯМА ДА ИМА В КУРОРТИТЕ НИ!!! А тя ще ни вдига лозунга - ТУРИЗМА ЩА ВИ СПАСЯВА!!! Щото дотогава и нито един завод НЯМА ДА РАБОТИ!!! Вместо да издърпат ушите на този дето на ГЪЗПРОМ ДАДЕ И ДВЕ ПЛОЩАДКИ ЗА ГАЗОВИ ЦЕНТРАЛИ... За да има СПОНСОР ЛЮБИМИЯ МУ ЛЕФФФФФФФФСКИ И НЕГОВИТЕ ФУТБАЛЕРИНИ...

Шило

Като цяло изводът е един: диверсификация, и то в спешен порядък. Било то на трасе или на доставчик. Диверсификация на трасето може да има реално в съвсем кратки срокове, а на доставчик- евентуално след години и пак не е сигурен обема. Предпочитам да играя на сигурно.

"...Като цяло изводът е един: диверсификация, и то в спешен порядък..." Ааа- дойде Ви акълът в главата! ОТ КОГА ПИША ТОВА, КОЕТО ВИЕ СЕГА ПРИЗНАВАТЕ? ОТ 4 КАЛЕНДАРНИ МЕСЕЦА ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН- така ли е? Освен това- диверсификацията на ИЗТОЧНИЦИТЕ на стратегически суровини е вписано като НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ ДО 2020Г. В СТРАТЕГИЯ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА БЪЛГАРИЯ!

Шило

А Вие явно не четете. Винаги съм искал диверсификация. Която може да бъде на трасе, и на доставчик. Нали? В спешен порядък е възможна диверсификация на трасе, и това е ЮП.

СТРАТЕГИЯ 2020 НА ЧЕХЛьото ли ни ХОРТУВАШ??? ДЕТО МУ Я ПИСАХА В ПОСОЛСТВО С ПАМЕТНИК НА ЛЕТЦИ, БОМБАНДИРАЛИ СОФИЯ И СТРАНАТА ПРЕЗ 1944-та.. ЩОТО УБИЛИ НАД 2000 БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!! НЕ ВОЕННИ!!! А КОЛКО СА ОСАКАТЕНИТЕ ОТ "ДЕТСКИТЕ" ПОДАРЪЦИ... България е НЕ Е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА!!! ТАЗИ МУ СТРАТЕГИЯ - СЪСИПВАЩА НИ С МЕЧТИИИИ, НЕ Е ПРИЕТА ОТ ПАРЛАМЕНТА!!!!

за националната сигурност е по -важно диверсификацията,да не идва от üг.-от съседна дърява с потури,за по ясно да каja....

По едно си приличате със съпругът ми- понякога, когато се заинатите с мъжки инат, въпреки , че имате интелекта и отлично разпознавате опасностите и кризисните моменти напр. за в бъдещите 3-6 месеца, просто не искате да предприемете мерки и да направите превенция:) Добре, че жените в такива моменти сме до вас, че иначе семейният кораб ще претърпи някое финансово корабокрушение....

Шило

Поздравете съпругът си, явно е читав човек. Пък за управлението на финансите, а оставете го на нас, де :) Сега сериозно- при превенцията трябва да се ползват гъвкави и алтернативни методи. Такива, които ще имат траен ефект, и то постижим. Не става само " С гол в ръката нож". Преди всичко трябва да се гледа каква е целта, и как може да бъде постигната- пътища, възможности, срокове. Аз не искам да съм жертва в украино-руските проблеми, предполагам и Вие. Аз съм за търговия и с двете държави, защото има какво да предложат- стоки, суровини, пазари. Със санкции на инат доникъде няма да я докараме. Всеки ще се нагоди на новите условия но зависи на каква цена. Не мислете, че сегашните радетели на санкциите, утре в други ден няма да тръгнат да търсят руските пазари ли суровини. Поне. Не говоря за ядрената енергетика, космическите изследвания, сътрудничество във военната област.

Моме, а сопри се малко (така казват старите хора), аз добавям - и помисли. Че така , както я караш мъжът ти ще избяга. И напълно ще го подкрепим. Ако толкова моме говориш, колкото и пишеш, трябва да взимаш нещо като за разстройство.

Има лесно Украина си плаща старото задалжение и плаща ползва

Русия чака финансови гаранции от ЕС-хубава новина, обаче и Украйна чака газ от Русия-също не лоша....Всеки чака своето!! Важното е кой какво има, какво притежава и дали за обезумялата Украйна ще се намери добър купувач!!!

Шило

Русия има газ, Украйна няма пари. Това е. А нас ни чака, както вече казах, суров и куров!

анонимен

АКО рашистите/ т.е. руските фашисти/ НЕ ПРАКТИКУВАХА ЕНЕРГИЕН ТЕРОРИЗЪМ, НАС НЯМАШЕ ДА НИ ЧАКА ЕНЕРГИЙНА КРИЗА. Не мога да разбера- наистина ли не го разбирате или просто Ви се плаща, за да си затваряте очите пред очеизваждащи факти и да пишете неистини? ВСЕ ОЩЕ БУЛГАРГАЗ НЕ Е Е ИЗРЕВАЛ- ЗАКЪСАЛИ СМЕ ФИНАНСОВО И ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕМ ДА КУПУВАМЕ РУСКИ ПРИРОДЕН ГАЗ ОТ ГАЗПРОМ ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ! ТОГАВА???????????

Дивите варвари от азия, потомци на ордата искат да поставят Украйна, люлка на цивилизацията на колене. Това няма да стане. За това са приятелите. Елитният евроатлантически клуб няма да остави току що асоциралите се към евроатлантическите ценности украинци сами срещу империята на злото. Ние мислено сме с тях и безрезервно оказваме нашата морална подкрепа на Единна Независима Украйна.

Разсмя ме хахаха

30.10.2014 10:29 инвестор .бг "Булгаргаз" намалява с 50% доставките на газ за топлофикациите Булгаргаз е изпратила писма до всички топлофикационни дружества, че от днес започва редуциране на доставките на природен газ, свързано с намалените количества, които страната ни получава по тръбата от Украйна. Това съобщи в ефира на БНТ зам.-председателят на браншовата камара на енергетиците при Българската стопанска камара (БСК) Валентин Терзийски. Намалението ще бъде с 50% спрямо количествата, заявени от дружествата, допълни още той....

Шило

от същият материал, защото е хубаво да се сочи всичко: "...Според него има два основни проблема и единият е геополитически кризата между Русия и Украйна, на който не можем да влияем пряко. От друга страна обаче стои финансовата криза у нас и в момента финансовите средства са затворени в дружествата от структурата на Българския енергиен холдинг (БЕХ). За да бъдат гарантирани доставките на алтернативно гориво, трябва да бъдат намерени свежи финансови средства, обясни Терзийски..." Извод-май доставките ще намалеят по причина, че няма достатъчно пари.

анонимен

Това са ЛИЧНИТЕ прогнози на този специалист. Публикувах материалът, за да докажа ДЕЙСТВИЯТА НА БУЛГАРГАЗ, които ТИ оспорваше!

Шило

И заключението: "...Терзийски посочи още, че най-топлият сценарий за тази зима е да бъдат обезпечени 4,5 млрд. долара за Украйна и тя да се разплати за доставките на газ с Русия. В този случай ще останат само вътрешните финансови проблеми за енергийната ни система. Най-лошият сценарий съчетава и двете заплахи финансовият дефицит в българската енергетика и намаление или спиране на доставките от природен газ. В този вариант ще се стигне до режим не само на топлоподаването, но и на електрическата енергия, категоричен беше експертът" Следователно?

анонимен

Това е ЛИЧНО МНЕНИЕ НА ЕДИН ЕКСПЕРТ, А НЕ УДОСТОВЕРЯВА С ОФИЦИАЛЕН ПИСМЕН ДОКУМЕНТ ДЕЙСТВИЯТА НА БУЛГАРГАЗ, ПРЕДПРИЕТИ ОТ ТАЗИ ФИРМА СЛЕД НАМАЛЯВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО НА ПОДАВАНЕТО НА РУСКИ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ.

България не е заплашена от Русия за газова криза а от това подобие на държава Украйна. Ами Украйна иска да е както някои в БГ да се включва след електромера или водомера и да не плаща. След като Европа е зад Украйна, да и плаща сметките.

Въпрос- УКРАЙНА ли намали налягането на руският газ, доставян на България? САМОПРИЗНАНИЕТО НА ГАЗПРОМ , че ТОЙ е виновен за намаленото налягане май за Вас е едно абсолютно нищо, нали? Но в МЕЖДУНАРОДНОТО ТЪРГОВСКО ПРАВО това "нищо" носи НЕУСТОЙКИ + ЛИХВИ за изправната страна по договора- т.е. България:)

Шило

Уважаема "пъстър свят", за какви неустойки и неизпълнения говорите? Старите римляни още са го казали "Дайте ми фактите, за да ви дам правото!" Тази мъдрост е не само правна, тя е и житейска. Та за да се отсъжда, да се говорят глупости от рода на неустойки, лихви, разваляне на договори и всякакви други такива простотии, трябва да се познават фактите. А те са в казаното от Захариева и Щонов. Да, казаха , налягането е намалено от 38 на 34, не помня мерните единици има ги в материалите и можете да си ги намерите, но това не значи, че налягането е недостатъчно за да получаваме договореното количество. След което обясниха с колко още трябва да падне налягането, за да се ползва складираното в Чирен. Евентуално, за успокоение на българските граждани. Призовавам Ви, ако наистина сте юрист да се отнасяте по-отговорно. Тук не иде реч за приказки с бабите пред входа на жилищния блок, в който сигурно живеете. Този подход не е и подходящ при работа с клиенти. В никоя област празнословието не намира позитивно посрещане, навсякъде празнословието е израз на немощ, некомпетентност, некоректност.

В момента Газпром доставя 1000 куб.м на цена от 410USD. Втечненият газ излиза на минимална цена от около 600 USD без таксите който трябва да платим на Гърция за транзит. Разликата е в размер на 190 USD za 1000 куб.м . България употребява средно около 2,8 млд.куб.м . С една дума трябва да приготвим допълнително още 551 000 000 USD за газ но пък ще бъдем независими от Газпром , но пък ще ги внесем в касата на Шеврон например или Статойл. Така или иначе нямаме собствен добив засега!!! Има и още едно решение ЕС и САЩ да заплащат тези допълнителни 551 млн USD от техните бюджети нали сме съюзници-партньори срещу Русия

410USD- ГРЕШКА- 420 $ ЗА 1000 КУБ.М.! А ОТ РУМЪНСКИЯТ ИНТЕРКОНЕКТОР ЦЕНАТА СЕ ОЧЕРТАВА 375$ !!!! ЗА 1000 КУБ.М. ГАЗ! КОЕ Е ПО-ИЗГОДНО ЗА БЪЛГАРИЯ? Или вас НЕ ВИ интересуват интересите на България, а само интересите на газпром и за това защитавате само тях?

не ни давай само цената на газта!!! А РАЗБИЙ И ИНВЕСТИЦИЯТА НА ОРЕХОВ ЗА КОМПРЕСОРНАТА СТАНЦИЯ В РУМЪНИЯ!! ЩОТО ТИКВАТА И ЕВРОЛЕМУРИТЕ с ЕВРОПАРИТЕ Я ИЗГРАДИХА САМО В ПОСОКА ОТ БОГАТА НА БЕДНИ ГАЗОВИ НАХОДИЩА БЪЛГАРИЯ КЪМ БОГАТАТА НА ГАЗ РУМЪНИЯ!!! АНДЪМО, USA!!! И ОРЕШАРСКИ Е ЧОВЕКА, КОЙТО ЗАБАВИ ПУСКАНЕТО НА ТРЪБАТА, АМА ТЯ ЩЕ ПУСКА И ГАЗ ОТ РУМЪНИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ!!! Та таз пропаганда - НЕ НАМ!!! И си прочете пак докладите на ВАШИЯ БАЙЪРЛИ... Да си спомните, с кой имате ВСЕ ОЩЕ РАБОТА...

Освен това - ГЪЗПРОМ ЛИ ВИ ПОДШУШНА, ЧЕ ЦЕНАТА НА АЗЕРСКИЯТ, КИПЪРСКИЯТ ИЛИ ДРУГ ГАЗ ЩЕ Е НАД 420 $ ЗА 1000 КУБ.М.? ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ ПРЕОРИЕНТИРА СТРАТЕГИЧЕСКИ, СЛЕД КАТО ГЪЗПРОМ ИЗПОЛЗВА ГАЗЪТ ЗА ГАЗОВ ТЕРОРИЗЪМ? НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ДА НЕ СМЕ ВАШИ РУСКИ РОБИ, А? НЯМА ПОВЕЧЕ ДА ИЗСМУКВАТЕ ФИНАНСОВО БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ГЪЗПРОМ- НАМЕРЕТЕ СИ ДРУГИ ОВЦЕ И РОБИ ЗА ФИНАНСОВО ДОЕНЕ!

Според теб за колко $ ще ти го доставят от Кипър след като едни и същи компании го добиват и в Румйния? Хубаво е през българия да минават възможно най-много трасета през територията ни затова трябва наще мърши на дето им плащаме данъци да ни дадат ЮП,Набуко,ЮГК,+румънски и гръцки интерконектор + Изграждане на поне още 2 газохранилища. Това ако се случи няма значение по какви правила е изграден ЮП щото може и да не купуваме от него. Дано вече на всички да им стане ясно

Добре де, нали Парашенко се бив в гърдите че бил намерил американски метан? Нали Словения му го продваше по евтино, за какво им е този некачествения и комунистически от Русия? А защо удобно някому се пропуска факта че Русия спечели един от арбитражите в Париж...скромен арбитраж, за някакви си 2.1 милиарда стари задължения.. Мисля е време да се намеси Маккейн, той поне на думи 45 пъти досега е превзел Русия, време е да превърне мечтите си в реалност

НЕ СИ ПЪСТАР СВЯТ,ВСИЧКО КОЕТО ВИЖДАШ Е В ЧЕРНО И БЯЛО.ДАЛТОНИСТ СИ КОНЧИТО-НОМЕР 2.

С рашисти не споря- с вас се процедира САМО В ЧЕРНО И БЯЛО, КАТО ОБИЧАЙНО ВАШИЯТ ГЪЗПРОМ Е САМО В ЧЕРНО!

и все пак - тази газ с пари ли ще плащате или со дупе

Това, че сте силно информирани за газовите доставки и всички съпътстващи ги законови рамки е пределно ясно на ВСИЧКИ, но аз имам един страничен въпрос: Имате ли нещо НОВО за Малайзийският самолет свален над Украйна?

Така ли разбира рашистите газовите договори- хем си предплащаш газът на 100%, хем накрая получаваш само 50% от предплатените обеми! СЪД ЗА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ ДО ДУПКА! ДА СЕ ИЗСТИСКА ДО ДУПКА ГЪЗПРОМ ОТ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ЗА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС, КОИТО ИМАТ СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ С НЕГО!

Това ти си го измисли,скъпа- към момента нищо не сме предплащали,че да кажем,че са ни откраднали пари. Успех със съденето на Газпром.Не харчи парите от обезщетението наведнъж. Поздрави на елфите в твоя пъстър приказен свят;-).

анонимен

Дай ОФИЦИАЛНИ ДОКУМЕНТИ, ИЗХОДЯЩИ ОТ БУЛГАРГАЗ, С КОИТО ДОКАЗВАШ ТЕЗАТА СИ! ИНАЧЕ ПРОСТО ЛЪЖЕШ!

Такива умници като теб просто натикват европейските страни в ръцете на Путин. Конфорнтацията никога не едовела до добро за обикновените хора. Д, може и да спечелим делата - след 4-5 години арбитражи. А до тогава? И какво прече на същи този Газпром да вдигне цените 5-рно за да си компенсира бъдещите (след делата) загуби? Нима си мислиш, че американски втечнен газ щи ни излиза по-евтино? Щото на терминал цената му е 515 долара за 1000 куб.м. а после следват газопроводи (транзитни такси). Интерконекторите ще станат - след 3-4 години. А до тогава?

анонимен

Конфронтация, а? ;) НИКАКВА КОНФРОНТАЦИЯ НЯМА- ИМА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! КАКВО ПРЕЧИ НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗВАЛИ ДОГОВОРА С ГЪЗПРОМ-- МОНОПОЛИСТ И ЕНЕРГИЕН ТЕРОРИСТ , ПРИ НАЛИЧИЕ НА ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОНЕ ТРИ ДРУГИ ИЗТОЧНИКА НА ГАЗ? НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА МИ ВЪЗРАЗИШ, ЗАЩОТО НЕ СИ БЪЛГАРИН И СИ ПРАТЕН ДА ЗАЩИТАВАШ ГАЗПРОМ И ДА УНИЖАВАШ БЪЛГАРИТЕ, НАЛИ?

са малко,+ 300 за лоши обноски и стресиращи санкции

Сорос ли ти впуска по факса новините ?

ЗЛОВОНИЕТО КОЕТО ТЕЧЕ ОТ ХОРА КАТО ТЕБ ,ЗАЛИВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ

"..."Роснефт": 100% предплащане на газа от всички в ЕС.." 100% руски енергиен тероризъм! В същото време газпром намалява с 50% доставките на газ за България. За това- СЪД ЗА ГАЗПРОМ, ПРИБИРАНЕ НА ПАРИЧКИТЕ ОТ ПРИСЪДЕНИТЕ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ И ЛИХВИ И РЕИНВЕСТИРАНЕТО ИМ В НЕЗАБАВНО ДОВЪРШВАНЕ НА ИНТЕРКОНЕКТОРНИТЕ ГАЗОВИ ВРЪЗКИ НА БЪЛГАРИЯ! Рашистите гъзпром да бъдат ПОЗОРНО ИЗГОНЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ!

"100% предплащане на газа от всички в ЕС.." 100% руски енергиен тероризъм!" Днес съм написал 2 проформи, значи съм терорист? Не знаех,че си от малцинствата- само те искат да папат за чужда сметка;-).

анонимен

Отговор- пъстър свят ( регистриран ) 30.10.2014 13:58

val55

Правилно е да се плаща предварително, защото газа е стратегическа стока, и така се избягва неплащането при неизрядни платци. Ако не ти стига газ плащаш допълнително, ако ти остане ти връщат ресто. Досега беше пито платено, но палачинката се обърна и стана платено пито... Толкова за газа, ако искаш. Относно курса долар рубла предполагам, че ще останат толкова рубли, колкото могат да обезпечат напълно, или частично, а след това нагоре спрямо долара и еврото. Китайците от, 2-3 години купуват злато вероятно, и те искат да обезпечат юана. Предполагам, че отиваме към обезпечен световен борд, и разплащане в национални валути. Швейцарците, и те искат да обезпечат напълно франка, а той, и сега е обезпечен, но не съм сигурен точно колко 5-8% или.. Мен не ми се мисли, какво, ще стане с лева след време, като падне борда, но е явно, че са обезценени хартийки. Така е, като се махна обезпечението, и почнаха да се печатат необезпечени пари на корем, за да се вдига стандарта изкуствено за сметка на другите... Но бумеранга винаги се връща в изходна позиция. Светът се променя, и явно някой държави искат да обезпечат парите си, за да станат световна валута в отделна кошница от необезпечените. Много скоро еврото може да падне, колкото курса на долара, особено, ако се сключи търговското споразумение ЕС-САЩ. Поне тогава, ще се отядем на ГМХ и много много ГМО.... Много народ сме на Земята, и милиарди трябва да си отидат от нашият ареал, но не от световна война, а от био...... Първи стъпки Ебола....а по преди СПИН следват.... Вече за антидот и ваксини ще се харчат милиарди, а какво следва от това ... С тези санкции доникъде няма да я докараме, а ЕС да плати сметките на Украйна едва ли ще стане, и ни чака евентуално....

Казано накратко, ситуацията с газа е следната - ЕС/ЕК са убедени, че украинците няма да намерят и платят парите за газа. Затова и не искат да дадат писмени гаранции - т.е. да станат поръчители и да платят за украинския газ. И правилно - от къде - на къде ние ще плащаме украинските дългове? Малко ли милиарди им наляха, а те ги харчат не по предназначение, а за тъпата им АТО?! И къде отидоха 15 млрд евро от ЕС, плюс още на 2-3 пъти по 1-2; къде са парите от МВФ и СБ? КОЙ, КОЙ, КОЙ в Киев изкраде парите на европейските данъкоплатци?

Защо ЕС и САЩ не помагат на Украйна срещу врага наречен Русия ???

Майка ми отдавна не е между живите ,не пипай там с мръсните си пръсти.Такива като теб,превърнаха България в цигански катун.

Точно така. Сега остава този Сапен да извати от чекмеджето 5 млрд. долара и да плати борчовете на Украйна. След това да намери още 3 млрд. за да заплати авансово нужният им за да изкарат зимата газ. Иначе до 1-2 месеца обстановката ще се успокои от самосебе си защото ще са измрели от студ.

И какво стана сега с руските лъжи за мистрала?:) Писах ли ви, руски тролове, че мистрала ще се предаде в зависимост от ситуацията в Украйна? Писах! И то ПРЕДИ да се появи това инфо! А сега ударете по една чаша руски природен газ за мое здраве- не съм политолог, но незнайно как моите политически прогнози се сбъдват, напук на вашият рогозин:D:D:D

Остава само Париж да плати около 3 млрд евро неустойки на руснаците и всичко ще е наред. А в Мистралите (правени по руски стандарти) могат да ги използват като фериботи за сигурен превоз на мигранти от Северна Африка за Франция и Италия... :D :D :D

Франция обяви в четвъртък, че още не са изпълнени условията да бъде предаден на Русия поръчаният от нейното министерство на отбраната авионосещ кораб "Мистрал".... "В момента условията да предадем "Мистрал" не са изпълнени. Какви са те? В Украйна да имеме по-нормална ситуация, позволяваща да се успокоят нещата", каза Мишел Сапен пред радио RTL.

Русия и Украйна са като България и Македония.Това си е един народ ,насъскван един срещу друг от твоите хора ,мила Кончита...

Кончита е майка ти Путлер. А за Украйна си прав. Само дето в Русия няма руснаци. Остана само една восточна ислямска орда кавказо-монголска с византийски отношения

войната я разпалиха твоите хора ,мила кончита...

С какво? С нахлуването в Крим? Ха ха ха

С държавният преврат от страна на Майдана . Виктория Нюланд даваше интервю на площада през януари на фона на транспаранти с надпис Chevron !!!!!! Не пишеше Газпром , но пък ти може така да си го възприел , все пак на теб кирилиата ти е чужда азбука за сметка на латиницата

Преди да се договорят за газта, трябва Русия да си плати за войната в Украйна и чак след това може да се говори за бизнес

Скачай,че стана студено;-). Един виц: "Котелът" под Ивайловка, сутринта украинската армия звъни в Генщаба: - Ние сме 200, сепаратистите са 200. Какво да правим! -Сега ще ви пратим танкове на помощ! По обед: -Ние сме 100, сепаратистите-300. Танковете ще дойдат ли? -Ще дойдат, дръжте се! Привечер: -Ние сме 10,сепартистите-390. Сепаратистите питат: кога да очакваме танковете? ;-).

+10 :)

КАК ДА СЕ РАЗБЕРАТ- ТЕ,УКРИТЕ ЧАКАХА ЕС ДА ИМ ПЛАТИ ДЪЛГОВЕТЕ... ДОЧАКАХА -БИТИЯ БИТ - Е - - - Я ,Е - Н.ДЕМОКРАТИЧНА РАБОТА-ПО ФАШИСТКО-УКРАИНСКИ.

Блумбърг и Бъркли Бенкс дават прогнозите си за увеличение цените на нефта и газа през Ноември.Нефт-93 долара. Фючърсните сделки за нефт до 2020 г. се договорират на 100-115 долара. Кво стана бе ? Трябваше да пада.Америка командари.ОПЕК сдлуша ? Троловете вонят??

но все пак реалната цена е около 85 $ за барел при заложени 110 в руския бюджет... правиш ли елементарни сметки, колко са загубили полуприматите от тайгата?

РУСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ НАПУСНАЛА ПРЕГОВОРИТЕ ЩОТО РУБЛЬОВКАТА СЕ ОБЕЗЦЕНИ И НЕ ИМ СТИГАТ ПАРИТЕ ЗА ХОТЕЛ, ХАХАХА

покупката на злато, платина и диаманти срещу долари в Москва бележи ръст 78% за 2 месеца. Нашите уса-тролове нямат долари даже за вибратори...

какво сте си донесли от Москва?

защо с долари купуват, а? Защо никой не си продава златото срещу рубли? Можеш ли да си обясниш?

Бой по ръждясалите чугунени капандури. Вся власт советом , да го ева. Ха наздаровя !

Бре,Пъстрата колежанката си е колежанка.Мома англичанка.Не се обижда от лайномет и уруспия.Как да се обиди като си е така !!

анонимен

Не се обиждам от анонимни руски тролове, които са на държавна руска хранилка:) Как ще ме засегне някой, който е купен от рашистите или е рашист и за това ме обижда?! Всеки луд може да обижда, но не всеки може да се обосновава с логически или юридически аргументи:)

Иди си удари един вибратор бе миризлив трол, белким кандисаш..

Чудех се каква простотия да напиша, ей тъй от скука , а вие ми се хванахте , че и реплики чак.

Вчера Барозу, днес Йотингер, за Размунсения да не говорим.Все дъвчат ли дъвчат......

КЪФ ША ГО ДЪФЧАТ МОСКАЛИТЕ, 44 РУБЛИ ЗА ДОЛАР, МИНАЛАТА ГОДИНА БЕШЕ 29, КЕФФФФ.

Виждам обичайната реакция на руските тролове при липса на елементарни доказателства и аргументи за защита на тезите им- "лайномет", "уруспия" и т.н.:) Ако САМО ТОВА са техните "аргументи"- нямам думи:D:D

Какво друго да очаква човек от диви азиатци? Когато човек няма аргументи, започва да псува, или налита на бой. От руснаци - толкова.

Дотук,неуважаеми, при опит да опонирам на вас и ваши поддръжници получавах като оргименти следното - "рашисти", "примати," "азиати", "русофилистици". Защо ще се изненадвате ако ваши камъни падат на ваша глава.

Блумбърг писаха, че руската делегация е напуснала преговорите, защото Украйна и ЕС не са се договорили относно гаранции по плащаннето на природния газ.

СКОРО ЩЕ ЧУКНЕ 44 ЗА ДОЛАР РУБЛЬОВКАТА, ХА НАЗДРАВЕ!

МНОГО СКОРО ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ ЮБИЛЕЙ 50 С ВОДКА ПУТИНКА, ХАХАХА

ХА ХА Защо не пишат ,че Руската делегация е напуснала срещата и е заявила, че разговорите са безмислени без финанси!! Тъпи лайномети повтарят колко ще чукне долара рублата и пр.Прости хора бре.Русия е собственник на американски дълг за 118 млрд.долара. Тъпаци помислете над това, а Китай над 1,7 трилиона долара.

и вече май даже не се правят че се надяват да им бъде върнат дълга от империята на затлъстелети кравари... долара е бай бай а затлъстелите ще им се наложи а позаслабнат спешно... тя хиперинфлацията прави старбъкс да могат само китайците и руснаците да с и го копуват... апък богаташите им... те останаха ли вчера пак се "самоубил" един банкер.. утре?

НАЗДРАВЕ ПО ТОЯ СЛУЧАЙ, НИЕ СМЕ ДОБРЕ, РУСНАЦИТЕ МИЗЕРСТВАТ, КЕФФФФ

Може да съм напълно амортизиран говномет, но се старая...

За 25 г. защо великите Щати не направиха Българишя независима от руските енергоносители ?Защо не внесоха по-евтин от Руския газ.Защо гепиха без пари от предателя ИК ТЕЦ-Мариците и продават ток на безбожни цени?Защо не плащат военните бази? Защото, когато си надупен като български трол, тогава ще те ш...т

ГАЗПРОМ НЕ Е ПРЕДУПРЕДИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО БЪЛГАРИЯ С ПИСМЕН ДОКУМЕНТ, ЧЕ ИМА ТЕХНИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ ИЛИ ФОРСМАЖОР И ЗА ТОВА НАЛЯГАНЕТО НА ГАЗЪТ ЩЕ СПАДНЕ, А ТОВА,ОБОСНОВАВА КОНКРЕТНО В ТОЗИ СЛУЧАЙ ОТПАДАНЕ НА ПОЗОВАВАНЕ НА ФОРСМАЖОР ОТ ГАЗПРОМ :) Т.Е. И В МОМЕНТА БУЛГАРГАЗ МОЖЕ ДА СЪДИ ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА НАЛЯГАНЕТО НА ДОСТАВЕНИЯТ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ.

Ами какво чакаш, тичай и ги съди. Само следи за едни хора с бели престилки, ако се появят бягай бързо

СЕГА ПРИ ТЕБЕ ЛИ СА?

анонимен

И ако ги осъдя, вие, руснаците, какво ще правите, когато трябва да плащате неустойките + лихвите В ДОЛАРИ?:) Тогава май руските психиатрии ще се напълнят с руснаци, чиято крехка психика не издържа на този нов удар върху руската икономика/ ако приемем, че има някакъв зачатък на руска икономика извън продажбата на газ, нефт и ядрени реактори/:)

Ехххх проста прсоата си....обясни ти се всичко но ти пак си оставаш просто платена.....Един ПРОДАВАЧ...много купувачи...ПРОСТА СИ И ПРОСТА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ.

анонимен

Ти ДОКАЗА, че си руски трол- гледай си там политикономията и не се занимавай с облигационни/ търговски отношения, които не разбираш...

Колеги ще ви кажа нещо много важно. Сдобих се с много ценна книга "Как да управляваме света без да ни хване санитарят". Като сме повече може да си поделим разходите

Уж юристка , а изръси тотална глупост. Даже в най дребни договори са включена клауза за форсмажор. Ама май злоба в тебе повече от знания.

Опала, пак спряха продажбите на евро на кешовия пазар в Москва. Ко става бе, руснаците? Какво чакате, че не въвеждате златно покритие на рублата, че да тичам за рубли, ха, ха, ха!

Разчитам на Вас да ни информирате за тези неща. Толкова съм отвратена от руските енергийни терористи, че не искам да виждам никакъв текст на руски език - дори и законите им...

В такъв случай едва ли ви интересуват рублите, нито златното им покритие...

Тук всички гледат в чужда софра! Вместо да плачем на чужд гроб, погледнете нашия насран гъз какъв е!

Ние сме си добре, не ни бъркай с мужиците.

Ако ми кажеш какво ти е добре ще се съглася с теб! Имаш ли природни богатства? Не! Имаш ли газ и петрол? Не! На кого плащаш газ, вода, ток? На чужди компании! Какви са ти търговските вериги? Чуждестранни! Какви са ти политиците? До един са корумпирани псевдо-комунисти! Каква ти е банковата система? КТБ! Да продължавам ли?! Всички сме за палците, но се надуваме като балон, че сме в ЕС, а на тях не им пука кои сме!! Ха ха ха!